Blogg listad på Bloggtoppen.se

Grönvitasumo tippar Allsvenskan - BIK Karlskoga

Idag ger jag mig på förra säsongens stora utropstecken i Allsvenskan, BIK Karlskoga. Sam Hallam har ersatts av Lenny Eriksson och man har tappat tunga pjäser som Bellissimo,Thermell och Persson. Däremot har man värvat högintressanta spelare som verkligen står på tur för att slå igenom. Blir det kvalserien även detta år? Nja, playoff tror jag på men säsongen tar slut där.
 
 
 
 
Nyförvärv: Joel Gistedt Rögle, Fredrik Ericson Lörenskog, Ponthus Vesterholm Malmö, Pathrik Vesterholm Malmö, Henrik Björklund Troja, Ken Andre Olimb Leksand.
 
Förluster: Daniel Bellissimo, Robert Bergh, David Lidström, Kasper Jensen, Linus Persson, Tobias Thermell, Eetu Qvist, Johan Nilsson.
 
----
 
Lagets målvakter: Även om jag gärna behållt Gistedt i Rögle då han gång på gång visade att han hade skyhög potential så är det tveksamt om han klarar av att täcka förlusten av Bellissimo som vann många matcher åt Karlskoga förra säsongen. Gistedt kommer nu få sin stora chans att visa att han fortfarande är en målvakt av hög klass. I Rögle stängde han igen fullständigt då och då men var ojämn och Fransson gick före. Ska tilläggas att det inte var solklart, Gistedt var verkligen riktigt bra och kunde lika gärna fått stå. Däremot fick jag höra rätt tidigt att man oavsett skulle släppa Joel efter säsongen. Vem minns inte hans kanske allra bästa match någonsin då han förra säsongen stal segern åt Rögle uppe i Leksand? Bakom finns oprövade Ollikainen som får inrikta sig på att öppna båsdörren till en början men han lär få stå betydligt fler matcher nu.
 
Backarna: Plastino förlängde kontraktet och kör en säsong till i Nobelhallen. Gjorde väl ingen större succé förra säsongen och han kommer säkert höja sig nu. David Lidström är det stora tappet på backsidan. Han lämnade för större äventyr med Djurgården. På plussidan har man istället fått hem Fredrik Ericson som tog en avstickare i Norge förra säsongen. En klart nyttig back som man vet vad man får av. Unge Niklas Arell gjorde en bra kvalserie och lär ta minst ett steg till nu. Kan bli utropstecknet.
Karlskoga har en jämn backsida, viktige Thelander och Carlsson finns kvar och duon har kärlek i överflöd för klubben. Viktiga pjäser. Dags för unge Eddie Larsson i år?
 
 
Forwards: Megaavbräck i form av Linus Persson och kapten Thermell har lagt av. Ändå ser forwardssidan mer intressant ut. Tycker att värvningarna av tvillingarna Vesterholm är de mest spännande, kanske i hela serien. Äntligen har de släppt Malmö och står nu på egna ben. Potentialen är skyhög. Ken-Andre Olimb, senast i Leksand, är en annan mycket bra värvning på nivån. Var ojämn i Leksand men han lär få en större roll här och kan växa med ansvaret.
En annan värvning är Henrik Björklund som känns rutinerad på nivån trots att han bara fyller 22 år i september. Förra säsongen är bara att glömma, han lyckades varken i Örebro eller Troja. Säsongen före spelade han i Rögle och då såg jag honom på nära håll. En målskytt som säkert kan hänga 20 kassar i år. Däremot har han problem med skridskoåkningen.
Stommen är dessutom kvar med Wessner, Näslund, Berglund, Kindahl och Höggren. Dessutom de största "svinen" i serien, Sandgren och Viklund.
Räkna med att Karlskoga kommer att underhålla i Sverige även denna säsong.
 
Han blir lagets flipp: Tvillingarna Vesterholm. Tillsammans kan de sätta press på vilket försvar som helst i serien. Var lite tjuriga över det svaga förtroendet i Malmö men kommer säkert att få sin chans här. Jag tror att de kommer leverera rätt bra här.
 
Flopp: Henrik Björklund. Det måste hända saker där nu. I Rögle såg vi hans sniperegenskaper då han noterades för 16 mål (12 assist) men han hade problem med skridskoåkningen. Misslyckades i Örebro och Troja förra säsongen och måste upp på nivån igen nu.
 
----
 
Hallå där, Pathrik Vesterholm!
 
Du och brorsan lämnade Malmö och hamnade i Karlskoga. Varför hamnade ni där?
- Klubben visade ett tidigt intresse och visade verkligen att man tror på oss. Karlskoga står för något som vi själva också gör, säger Pathrik Vesterholm till gronvitasumo.se.
 
Vad är det?
- Man vill spela offensiv hockey med hög fart och hårt spel. Det passar oss.
 
Hur ser du på Karlskogas lagbygge?
- Man har behållt många spelare som var med och tog laget till kvalserien förra säsongen. Har inte tappat så många spelare men av dem märks naturligtvis Bellissimo, Thermell och Linus Persson. Jag tycker ändå att vi fått man värvat bra ersättare och det ser bra ut för oss. Det ska bli kul att dra igång säsongen.
 
Jag antar att du spelare med Ponthus. Vem får ni brevid er i kedjan och hur har försäsongen gått?
- Ja, vi spelar ihop och vi spelar med Fredrik Höggren. Vi kompletterar varandra bra. Han åker mycket skridsko och jobbar hårt där ute. Det har väl gått som det brukar göra så i början. Allt stämmer inte men man vet att fortsätter man att jobba hårt varje dag så kommer det av sig själv.
 
Det lossnade inte för er i Malmö och ni fick inte spela så mycket tillsammans där. Varför uteblev succén och hur kommer det kännas att möta dem på "fel sida"?
- Svårt att säga varför det inte fungerade. Det finns flera olika faktorer, vi gjorde inte heller vår bästa säsong. Nu är det ny säsong och nya tag. Självklart kommer det att kännas lite speciellt att möta Malmö när man spelat fyra säsonger där nere.
 
Vem tror du kommer bli säsongens utropstecken i Karlskoga?
- Svårt att säga men jag säger Höggren.
 
Självklart, han spelar ju med er.
- Haha, inte därför. En annan jag också tror mycket på är Olimb.
 
----
 
Svar på tal med Pathrik Vesterholm!
 
Karlskoga anses av många vara det "grisigaste" laget i serien. Det ska du och Ponthus tvätta bort nu.
- Vet inte om vi är så grisiga. Uppfattar våra motstånare oss som grisiga är det bara en fördel.
 
Du och brorsan kommer att explodera i vinter!
- Det hoppas jag med såklart.
 
Jag tror inte att Karlskoga når kvalserien denna säsong.
- Det är klart att det är svårt att nå dit. Det är det för alla lag. Det är inget speciellt med det.
 
 
Grönvitasumo tippar HockeyAllsvenskan 12/13 (Klicka på valfritt lag för att se genomgång av det laget)
 
1.
10.
 
Jag synar även Elitserien och den genomgången hittar ni här.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.