På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Gistedt säker i Tegera Arena

Rögle slutar femma i Hockeyallsvenskan 2011/2012, det är nu klart efter att man ikväll vann uppe i Tegera Arena med 1-3.

Nu ska vi inte höja insatsen till skyarna, Leksand kändes ganska ointresserade, speciellt defensivt där Rögle kunde testa dragningar utan att åka på "proppen". Det kändes som en bättre träningsmatch idag, tempot var det inget fel på och förutom den första perioden så var det hyfsad intensitet men man genomförde matchen utan att tacklas.

Vilka underbara mål och målskyttar Rögle bjöd på idag.
* Först Hampus Lindholms 0-1, hans första i Rögles A-lag.
* Sedan gör nog Sean Curry sitt snyggaste mål någonsin, han är ingen målskytt eller finlirare så därför kändes det extra skönt när han finta upp Leksandslirare på läktaren och sedan åka fram till blå och ladda. Ett skott som Holmström skulle ha tagit men det målet var värt just att gå in. :)
* Alexander Johansson punkterar matchen när han får stå ensam vid bortre och blir serverad av Himelfarb som sätter sin 39:e assist för säsongen.

Rögle gör en bra bortamatch, idag tycker jag att Simon Olsson gör sin bättre match på ett bra tag. Tillsammans med N.Bergström och Liljewall så var man det största hotet idag. Sedan ska även Hampus Lindholm ha ett stort plus, han går från klarhet till klarhet och var värd sitt mål idag. Inte det han spelar för, han bidrar fullt ut i egen zon. Fy fan vilken potential Rögle har i Hampus. Det är läge att skriva A-kontrakt med honom. Han är lätt värd det och ska ha det Sedan kan man inte blunda för Alexander Johansson som hittat formtoppen. Grymt intressant förkval som inleds på söndag.

Matchens stora spelare var väl ändå Joel Gistedt. Han har varit fastgjuten på bänken senaste veckorna men visar idag att ljumskar och reaktionsförmågan är på topp. Han trivs verkligen riktigt bra i Tegera Arena och med denna insats på näthinnan ställer jag mig och Rögle frågan, ska man verkligen släppa Joel efter denna säsongen? Han lär inte stanna för att sitta på bänken och Fransson sitter på kontrakt och Lindskoug knackar, bankar på dörren.

-----

Mora vann och förstörde Malmös jubileumsfest. 4-1 vinner man med där nere och nu kan Malmös fiasko summeras på fredag. Man måste ta tre poäng där uppe för att säsongen ska leva någon vecka till. Eftersom Rögles match tog slut så tidigt, så hann jag se sista minuterna av matchen, då hann jag se Linus Klasen lämna isen och visa usel laganda och jag såg Grand-Pierre flippa ur. På något konstigt sätt vill jag ändå att cirkusen inte ska ha sin sista föreställning på fredag, det är åtminstone underhållning. Som när Taavola sa till Viasat efter matchen;
- Vi ska analysera det här väldigt noga nu. Har vi hört den frasen innan?

Det är riktigt illa av Södertälje att man inte lyckas vinna hemma mot Almtuna. Hade man gjort det så hade man inte behövt hoppas på att dagens motståndare ska vinna i sista matchen.

Inte heller Västerås lyckades vinna sin "givna" seger. Troja vann där uppe och släckte hoppet om en direktplats till kvalserien för Västerås.

Grattis säger jag till Tingsryd som säkrade nytt kontrakt genom att slå Sundsvall med 6-2.

Oskarshamn vände i sista perioden och vann med 3-1 och behöver en poäng i Ängelholm för att säkra playoff på egen hand.

Örebro kunde ha säkrat seriesegern men lyckades förlora mot Borås i förlängningen. Bonuspoängen hade räckt för att säkra serien.

-----

Tack vare Mike Sangeri, en Röglesupporter, som tippade 1-3 i "Ett resultat för Shaking" så fixade han 3000:- till Shaking Generation. Härlig kväll detta!

Lindholms första och Currys snyggaste någonsin?

Rögle leder efter två spelade perioder uppe i Leksand. Hampus Lindholm satte sitt första mål i A-laget sedan han fått god hjälp av Leksands Norén att styra in den. Kul för Hampus som annars gjort en riktigt bra insats framför ett "gäng" scouter på plats.

Sedan kvitterade Leksand genom Ryno i powerplay. Därefter tog Sean Curry fram något han inte visat oss mycket av, han fintade upp en Leksandsspelare på läktaren (vill veta vem) sen åkte han fram till blå och sköt stenhårt, ett skott som Holmström i Leksandskassen inte kunde hålla.

Rögle leder inför sista perioden i en match som ökat lite i intensitet i andra perioden. Leksand sparar dock på krutet känns det som. De vill inte offra något eller någon för en seger ikväll.

Sangeri ger mig ett resultat för Shaking Generation

Tillsammans med min samarbetspartner Betsafe kör vi en grej som förhoppningsvis ska ge Björn Hellkvists Shaking Generation ett ekonomiskt tillskott.

Betsafe står för detta och ger mig inför varje Röglematch resultat för 100:-.

När säsongen är över går hela det ihopvunna beloppet direkt in på plusgiro 52 90 49 - 9 som är Shaking Generations. För att göra det lite roligare än att bara jag slänger fram ett resultat kommer jag fråga er och då får ni lite ära om ni prickar in det. Idag lfrågar jag Röglesupportern Mike Sangeri som är optimist.

Matchen idag


Leksand - Rögle

Vincitore tippar: 1-3
"Leksand är klara och kan spela avslappnat och tar detta som en träningsmatch. De kommer få defensiva problem och inte riskera skador. Jag tror Rögle vinner med 1-3 med en storspelande Gistedt i målet".

Odds: 30,00

Möjlig vinst: 3000:-

Håll tummarna!

----

Tidigare inkammade vinster till Shaking Generation i denna serie:
Niklas Granberg, agent. (1600:-), Oskarshamn-Rögle 3-3.

Linköpings presschef går för långt

Läste nyss på Aftonbladet som snappat upp att Linköpings presschef Peter "Biffen" Karlsson går till angrepp mot de sk "medgångssupportrarna".
"Skit på er alla medgångssupportrar" är något han bland annat skriver öppet på facebook.

Visst, fans ska stötta i med och motgång men när det går åt helvete som det gjort för LHC denna säsong så får man räkna med missnöje. Då anser jag att man som presschef inte bör gå ut öppet och såga de som visar och vädrar sitt missnöje. Så länge det inte övergår till hot och våld tycker jag att man som supporter ska få bua, precis som man ska få jubla i medgång.

Det ska mycket till för att jag ska bua ut Rögle. Helt ärligt så kan jag visa mitt missnöje här i skrift men inte under match eller efter. Jag vet att det inte blir bättre men jag tar heller inte ifrån rätten för de som gör det.

Peter Karlssons inlägg på facebook:

"Skit på er alla medgångs supportrar. Supportrar är man i med och motgång. Visst gör VI en piss säsong. Inget snack om det. Men man stödjer sitt lag på bästa sätt genom att just supportra sitt lag sina färger. Åsikt om att han eller han ska bort kan man visst ha. Men då bör man vara medlem och göra sin röst hörd på årsmötet. Stå upp bakom ditt lag. Gnäll inte likt en Roony och vänd sen kappan i medgång. Klarar du inte det. Så finns det en klubb i Småland där dom klagar när do ligger fyra. Vänd er dit där är ni välkomna. Dör finner ni många lika sinande. Jag älskar Cluben kommer alltid att äska Cluben. Spelar ingen som helst roll hur eller vart dom spelar. Till er alla som inte vet. Jag har varit med sedan 1982 frekvent. Har varit med och bildat WL. Medgångs fånar dra nu snabbt vill inte höra eller se er mer."

Rätt eller fel, hur hade ni tagit emot ett sådant av Rögles Olof Erikzon? I mitt tycke har han rätt i det han skriver MEN det är som att spruta in ännu mer tändvätska i en öppen eld.

Leksand luftar truppen mot Rögle

Rögles tränare Dan Tangnes har aviserat att han kommer köra runt på folket som åker med upp för att inte slita onödigt mycket då förkvalet drar igång redan på söndag.

I Leksand tänker man på samma sätt, Jens Holmström får vakta kasse och både Jacob De La Rose och Fredrik Händemark får starta. På en fråga hur laget taggar till nu inför Rögle när man redan är klara svarar tränaren Andreas Appelgren så här till Leksandsif.se ;

- Det påverkar kanske lite mentalt men i övrigt påverkar det ingenting. Vi går för seger och vill upp i över hundra poäng. Vi kommer trycka gasen i botten när pucken släpps, vi ska helt enkelt vinna den sista hemmamatchen i HockeyAllsvenskan 11/12.

Om ni inte ska se matchen på S24 så kan ni gärna hänga med mig på Twitter, gronvitasumo så tar vi det därifrån!

Bloggkampen - Om Rögle går till kvalserien hjälper jag till

Denna bloggkamp är avgjord och jag har vunnit. Därmed gäller det bara att samla in så mycket som möjligt fram t.o.m omgång 52. Förutom min pott tillkommer dessutom 3000:- från Betsafe. 
Jag har nu bestämt vad pengarna ska gå till, skulle Rögle gå till kvalserien kommer jag att ge AIA hela vinsten om man fixar en bussresa där och då. Annars går dem till något annat. Hur det kommer påverka, om det blir ett gäng gratisplatser eller reducerat pris det får vi ta när och om det blir aktuellt.

-----

Prestigekampen avgjord, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle. Skulle jag förlora går allt till något som gynnar MIF eller dess fans.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta av Betsafe. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

-----

Jag tror att Rögle tar minst en pinne imorgon, oket från axlarna är borta när man nu är klara och det är två lag utan press som möts imorgon. Sedan vinner Västerås, de är pressade att vinna och det känns som att Troja kastat in handduken nu när man inte har något att spela för. Malmö firar 40-års jubileum men man har det tufft mot Mora och det tror jag man får ikväll också.

Se själv vad ni kan hitta för bra spel på Betsafe i omgången här.

-----

Här kommer omgångens tips


GrönvitaSumoI kassan före omgången: 3025,56:-
( Ingen vinst senast)

Västerås - Troja 1 (1,30)
Leksand - Rögle X2 (1,84)
Malmö - Mora X2 (1,90)


Odds: 4,54 
Insats: 100:-
Möjlig vinst: 454:-

Mrmadhawk
Johan är nollad och klarade att hålla sig på banan fram tills måndagen 16/1.

Tangnes gör småändringar inför Leksand

Imorgon kan Rögle säkra den viktiga femteplatsen, för självklart är varje poäng man kan få med sig in i förkvalserien hur viktig som helst. Den ger inte någon arbetsro för en eller två poäng kan lätt försvinna på en eller två matcher.

Vinner Rögle i Leksand imorgon så har man säkrat femteplatsen. Dan Tangnes väljer att göra små justeringar inför matchen.
Joel Gistedt som gjorde sin bästa match i Rögletröjan vid förra besöket i Tegera får en ny chans att återupprepa den prestationen. Sedan startar Dennis Everberg brevid Sylwander och "Flash". På bänken sitter Scheel.
Även Victor Panelin-Borg kommer få spela efter ett par matcher på bänken nu.

Nu är man klara för playoffserien och behöver inte offra tänder för att ta poäng i sina resterande matcher, de matcherna kommer igen med start på söndag. Något som får Dan Tangnes att tänka lite mer långsiktigt.

- Vi kommer att vara på tårna och tävla med alla medel för att få med oss poäng från Leksand. Samtidigt kommer vi att fördela istiden på ett humant vis så att vi har kräm kvar till söndag också när kvalet startar, säger Dan Tangnes till roglebk.se.

Matchen sänds på S24.

Lundberg gör en "Brithén"

Södertäljes egna "guldgaller" Emil Lundberg har fått sitt genombrott i år och lär ha haft många ögon på sig. Nu kan de ögonen sluta sagla för Emil har signerat ett kontrakt som sträcker sig 1+1 år.

- Jag känner att det bästa för mig är att stanna i SSK för att fortsätta utvecklas. Sedan trivs jag jättebra i den här miljön och känner ett jättestort stöd från hela föreningen, säger Emil Lundberg i ett pressmeddelande.

Tycker att han gör helt rätt, precis som Rögles Brithén gjorde förra säsongen. Ted hade då konkret intresse från Elitserien men valde att mogna med större ansvar i Rögle istället. Sköter man sina kort rätt så kommer chansen igen.

Tävling - Leksand - Rögle - Nu ska det avgöras i VM-racet!

Bara två matcher av serien återstår! Vem hänger med mig på VM? Gör som vanligt, tippa resultatet i matchen Leksand - Rögle samt skriv vem du tror gör första målet i matchen (tre perioder gäller).
Senast 19:00 onsdag ska det vara inne och en regel i denna tävling är att du måste vara minst 18 år för att kunna vinna priser från Betsafe men andra priser kan du vinna oavsett ålder.

Exempel 2-2 M Bödker

-----

Vad vinner du?


* Alla med rätt resultat ELLER målskytt vinner 50:-/rätt på Betsafe.com. Skulle du sätta båda blir det 100:- alltså. Däremot räcker det att du prickar något för att vinna.

* Har du spelat på matchen på Betsafe så skriv det nedan i en kommentar så är du med i utlottningen av 300:-. Alla som prickar rätt oavsett insats och spel är med i utlottningen.

* Chans att hänga med mig på Hockey-VM. Se nedan.

* Den som är först med att ha båda rätt vinner en t/r inrikes med Kullaflyg.
Till er som inte redan vet så kan ni ta del av mitt samarbete med Footway.se fynda skor där genom att ange rabattkod sumohockey (utan prickar) så dras 20% direkt på skärmen. Då och då kommer ni att få chansen att vinna presentkort därifrån.


-----

Samtidigt som detta pågår under säsongen kommer jag att uppdatera er med vem som har haft flest rätt då och då. Man måste inte vara med varje gång alltså utan när du känner för det. I den interna tabellen räknas det så här, en poäng för rätt resultat och en poäng för rätt målskytt.
När hockeyallsvenskan är över, alltså efter 52 omgångar så vet vi vem som vunnit den totala tävlingen.

Den får följa med mig på Hockey-VM i maj som då hålls i Stockholm/Helsingfors. Allt står Betsafe.com för (flyg, boende och matchbiljett). Matcherna vi ska se är Tjeckien-Danmark samt Sverige-Norge den 4/5. Vi bor på Quality Globe Hotel och i samband med matchen får vi VIP-paket med tvårätters, dryck och exklusive inför-rapport av Tre Kronor-staben.

Viktigt! Du måste använda samma namn och mailadress varje gång för att du ska få rätt i tabellens räkning.
-----

Hockey-VM tabellen (De som haft rätt tidigare)


Lasse Palm 9
Magnus 7
Vegeboys 6
Wojtynski 6
Kögga 6
Farinae 6
Marlin 6
Martin R 6
1972 5
Sykersaab 5
Mike 5
Henke G 5
Agneta 5
Riol 5
Andy 5
Nils Anders 5
Bengt Lind 5
Vrbas 4
David 4
Tina N 4
Martin Sv 4
Joakim 4
Jonas 4
Totto 4
Po 3
Ronny 3
Linder 3
AnE 3
Pelle 3
Hammar 3
Henke 3
Fidde 3
Malin 3
Zacke 3
Junior 3
Nils 3
KP 3
ME 3
KR 3
Maxad 3
Hobbe 3
M 3
Hylta 2
Micke 2
Joinzzon 2
Adrian Bodenäs 2
JB 2
Michael 2
N-lec 2
Johan Frijman 2
Karl 2
Matte 2
Mattias Nilsson 2
Tysken 2
Fransson 2,
Jesper Fröidh 2
Mikka 2
Steve 2


Dessa har en poäng: Peter E, A_Sterner, Eddepedde,Osse, Edde, Strand, Joffy, Piddor, Genell , Rune Ek, Plåtis, MifHater, Niclas (RBK), Angel Rose, Patrik A, Lasse (2), Anders R, Oskar Nilsson, Anders, Ludde, Lasse (timpa), Sebbe, Hockey-Rockey, Tina (2), Niklas Hansen, ALS, Alex A, Hans, Daniel, Steffe, Stefan Nilsson, Kenneth Nilsson, Georg, Rosenblad, Martin (Jesseventura), Jinpa, Hasse.

Sponsrad video - Vad är det egentligen?

Cloetta kör en kampanj där vi, folket, nu ska välja vad deras nyhet ska heta. ChokladKexchoklad eller Kexchokladchoklad? Ja, ni förstår själva vilket världsproblem som uppstått och om ni kollar på videon så försöker Erik och "Mackan" reda ut vad nyheten ska heta.

Jag har faktiskt redan testat, jag jobbar ju inom den branschen och kan inte låta bli. En mer "chokladig" variant och skulle jag rösta på vad det ska heta så hade jag nog valt Choklad-Kexchoklad.

Inlägget är sponsrat av Kexchoklad och kan inte kommenteras

Rögle säkrade playoff trots förlusten

Matchen slutade 1-2 efter att Thom Flodqvist snott pucken av Glimmenvall på blålinjen i förlängningen. Att det skulle bli en målsnål historia var väl inte någon överraskning men det var en spännande sådan.

I första perioden känns Södertälje klart hetast och lagkapten Lagerström gav SSK en rättvis ledning. I den andra perioden kommer Rögle upp i sitt fartfyllda spel och äger perioden helt och hållet. Att man fick nöja sig med 1-1 ska Södertälje tacka Hudacek för.

Sedan i sista perioden känns det faktiskt förvånansvärt avslaget, båda lagen vill inte offra sin poäng mot tre utan väntar ut varandra. Närmast att göra det var Alexander Johansson som sköt högt över målet på ett friläge.

-----

Idag påminde lagen väldigt mycket om varandra, båda har en bra målvakt, ett försvarsspel som alla fem gör sitt jobb i och ett anfallsspel som är så ineffektivt att det ibland känns löjligt. Båda lagen känns ofarliga när man ska sätta dit pucken. Dessutom har man vars en tung transatlant där bak, Strudwick vs Curry.

Matchen hettade till då och då. Som när Mathias Månsson och Viktor Lindgren slashade varandra vid en tekning. I den vevan kändes det som att det skulle "hända" något. Alexander Johansson som enligt mig var bästa Röglespelare idag trivdes där ute, han såg ut att ha ett och annat att säga till Strudwick som inte var sen med att svara emot.

-----

När jag snackade med Jesper Jensen och Tony Lagerström igår så gav båda mig vars ett löfte, ett höll. Jensen sa att Rögle gör alltid 3-4 mål och då vinner man. Det blev ett. Lagerström sa att man definitivt inte skulle släppa alla tre poängen till Rögle och att man skulle vinna på sin styrka, det gjorde man.

Tycker att det finns flera spelare som höjer sig över mängden idag. Alexander Johansson och Christopher Liljewall var bäst i Rögle. Även Fransson och Hampus Lindholm (speciellt i första) ska ha beröm.

I Södertälje var Hudacek riktigt bra och Viktor Lööv var ett offensivt hot, en ny Tim Heed på gång där.

-----

Rögle tog en poäng, sett till hela matchen var den poängen rättvis. Det räcker inte med att leverera en period. Den poängen betyder att man säkrat playoff, för inte kan ineffektiva Södertälje ta in 28 mål och sex poäng på två matcher. Nu ska ingen klappa sig för bröstet för detta, nu gäller det att behålla femteplatsen.

-----

Övriga allsvenska resultat idag.

Borås - Malmö 4-1 - Erik Andersson som jag hyllat rätt bra gjorde två mål. Hur kunde detta ske? Jag tackar vilket hela Lindab Arena gör denna kväll. Stort jubel vid Borås mål av hela Lindab Arena idag. Dessutom ska Hobson ( enligt Mrmadhawk) ha bokstavligen bankat skiten ur Häggström som inte ville "gå". Hobson kastade handskarna vilket Häggström inte gjorde, ändå åkte båda ut för matchen. Ska dock sägas att Adam Hobson fick match penalty vilket automatisk ger honom avstängning nästa match. Häggström slapp det.

Almtuna - Bof... BIK Karlskoga 6-3 - Tung förlust för Karlskoga som därmed bara har fyra poäng ner till Västerås i kampen om direktplatsen. Härnäst åker laget till Oskarshamn och där får man inget gratis så jag är säker på att kampen kring det strecket lever i sista omgången på fredag.

Oskarshamn - Sundsvall 5-3 - Planenlig seger för IKO som har saken i egna händer.

Leksand - Troja 3-0 - Leksand krigar på för att ta seriesegern. Nu vann även Örebro vilket gör att Leksand ligger kvar på en snygg andraplats. Härnäst väntar Rögle hemma på onsdag.

Mora - Västerås 2-4 - Broc Little gjorde hattrick! Tung förlust för Mora som jag tror missar playoff tack vare förlusten idag.

Tingsryd - Örebro 1-3 - Örebro Conny Strömberg assisterade till två av målen när Örebro hittade tillbaka till vinnarspåret.

-----

Nu laddar vi om och tar sikte mot Leksand på onsdag, jag tror på poäng där och då räcker det med att slå Oskarshamn hemma i sista omgången för att sluta på femteplats. Riktigt skönt att det nu är klart att säsongen inte tar slut på fredag.

Gath på väg tillbaka till Rögle?

Mikael Gath, namnet presenterar personen av sig själv. Det har ryktats en tid om att han skulle vara på väg tillbaka till Rögle, inte som spelare utan tränare. För att få mer kött på benen ringde jag upp "Micke".

Stämmer ryktet som placerar dig i Rögle som tränare i något av juniorlagen?

- Hmm, det vet jag inte vad jag ska svara på. Jag pratar hela tiden med Rögle med alla personer men just den diskussionen är har vi inte konkret haft just nu, säger Mikael Gath till gronvitasumo.se.

Han låter helt klart lurig när jag lyfter frågan och det känns som att han inte berättar hela sanningen. En sak säger han utan att tveka.

- Jag ska forsätta att hålla på med hockeyn även nästa säsong. Nu är säsongen snart slut här i Landskrona så vi får se hur det blir i framtiden.

Du säger att frågan är aktuell just nu, har den varit det i samband med att Dan Tangnes tog klivet upp i A-laget.

- Känns som jag ger dig tråkiga svar men jag pratar mycket med Rögle och allt och ofta men nej det var väl inte aktuellt då.

När vi sedan snackar Rögle överlag så tycker "Micke" att Rögle gör helt rätt när man satsar på tränare från de egna leden.

- Vet att en del kallar det för inavel men man ska vara glad om man kan plocka kompetent folk från de egna leden. Det är helt rätt att göra så. Sedan ska man inte göra så för sakens skull och blunda för kompetensen men när man som i Rögles fall har bra folk i föreningen ska man helt klar utnyttja det.

Hur mycket Rögle ser du?

- Jag ser så mycket jag kan, jag såg matchen i lördags (Tingsryd) och sedan såg jag J20 igår men annars har det ofta krockat med mitt Landskrona.

-----

Hörde att Ted Brithén inte kommer till spel ikväll. För er som inte kan ta er till matchen och ska se den på Viasat hockey så kan jag "avslöja" att Ted kommer finnas där och snacka i pausen.

Lindström ger mig ett resultat för Shaking Generation

Tillsammans med min samarbetspartner Betsafe kör vi en grej som förhoppningsvis ska ge Björn Hellkvists Shaking Generation ett ekonomiskt tillskott.

Betsafe står för detta och ger mig inför varje Röglematch resultat för 100:-.

När säsongen är över går hela det ihopvunna beloppet direkt in på plusgiro 52 90 49 - 9 som är Shaking Generations. För att göra det lite roligare än att bara jag slänger fram ett resultat kommer jag fråga er och då får ni lite ära om ni prickar in det. Idag lfrågar jag Erik Lindström, backen som inte fick stanna kvar efter förra säsongen när han tog steget upp som junior. Nu spelar han i Halmstad.

Matchen idag


Rögle - Södertälje

Lindström tippar: 4-2
"Matchen gäller enormt mycket för båda lagen. Båda lagen har riktigt bra målvakter så jag tror på en tät match som avgörs sent i 3.e perioden till Rögles fördel tack vare bättre tålamod och hemmapublikens stöd. Den slutar 4-2 i tom kasse"

Odds: 15,00

Möjlig vinst: 1500:-

Håll tummarna!

----

Tidigare inkammade vinster till Shaking Generation i denna serie:
Niklas Granberg, agent. (1600:-), Oskarshamn-Rögle 3-3.

Tung och underbar vecka i Sverige

På fredag är hockeyallsvenskan 11/12 färdigspelad. Då tar flera lag tidig semester, i allsvenskan är det fem lag. Tingsryd, Troja och Almtuna tar säsongen definitivt slut för då, sedan är de två andra som i nuläget är Södertälje och Oskarshamn lite mer osäkert. Förlorar Rögle sina tre återstående kan det mycket väl vara slut för de grönvita då också. Det får och kommer inte att hända.

Motivationen i lagen som inte har något att spela för lär vara nere på noll och har redan börjat formera och planera inför 12/13. Det var inte längesedan vi satt här och längtade till seriestarten 19-21 september.

Från nu och fram till den tredje april då kvalserien avslutas är tiden på året hockeypulsen och nervositeten ligger på max. Därför lider jag med de supportrar och lag vars säsong tar slut redan nu på fredag.

Som det ser ut nu spelar Rögle ett hyfsat laddat derbyt nere i Malmö på söndag i premiären av förkvalserien. Ja, ni förstår själva.

----

Jag brukar inte gå igång på division 1 men denna säsongen känns lagen mer intressanta än på väldigt länge. Idag har man lottat playoff 2 till det allsvenska kvalet där Sundsvall och Borås kommer att stöta på patrull.

Karlskrona - Östersund (Vinnaren möter Vita Hästen i PO3)
Kallinge/Ronneby - Enköping (Vinnaren möter Nyköping)
Asplöven - Huddinge (Vinnaren får Kiruna)
Björklöven - Olofström (Vinnaren möter Arlanda)

Mitt tips är att Vita Hästen, Kallinge, Asplöven, Björklöven får kriga tillsammans med Borås och Sundsvall om två allsvenska platser.

Vilka två vill ni se i Allsvenskan nästa säsong?


Bloggkampen avgjord - Om Rögle går till kvalserien då hjälper jag till

Denna bloggkamp är avgjord och jag har vunnit. Därmed gäller det bara att samla in så mycket som möjligt fram t.o.m omgång 52. Förutom min pott tillkommer dessutom 3000:- från Betsafe.

Ni kommer då och då ha chansen att möta mig här och vinna priser, senast vann tex Cissi 600:- på Footway.se.


Jag har nu bestämt vad pengarna ska gå till, skulle Rögle gå till kvalserien kommer jag att ge AIA 6000:- om man fixar en bussresa där och då. Annars går dem till något annat. Hur det kommer påverka, om det blir ett gäng gratisplatser eller reducerat pris det får vi ta när och om det blir aktuellt.

-----

Prestigekampen avgjord, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle. Skulle jag förlora går allt till något som gynnar MIF eller dess fans.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta av Betsafe. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

-----

Täta jämna toppmatcher där jag både tror att Mora och Rögle tar fördel av sin hemmais. Sedan chansar jag med att Sundsvall klarar hålla tätt i 10 minuter.

Se själv vad ni kan hitta för bra spel på Betsafe i omgången här.

-----

Här kommer omgångens tips


GrönvitaSumoI kassan före omgången: 3125,56:-
( Ingen vinst senast)

Rögle - Södertälje 1 (1,70)
Oskarshamn - Sundsvall (Mål innan 10,00) Nej (1,95)
Mora - Västerås 1 (2,10)


Odds: 6,96
Insats: 100:-
Möjlig vinst: 696:-

Mrmadhawk
Johan är nollad och klarade att hålla sig på banan fram tills måndagen 16/1.


Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.