På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Lite av ett sommarlov

Jag brukar alltid vara väldigt aktiv här inne trots att tiden många gånger inte räcker till. Under sommartid har jag haft ännu svårare att hinna med att hålla bloggen frekvent. Samma sak var det under juli ifjol. De senaste dagarna har jag insett att jag vill kunna koppla av bloggen för att ge barn och familj mer tid, speciellt på sommaren.
 
Så därför kommer jag att ha en tid framöver där jag inte kommer att leva här inne dagligen, kanske inte på någon vecka. Det är ett måste för att få tillbaka kraft och inspiration inför 13/14. När det närmar sig is och när trupperna samlas igen, då kommer jag att vara med i hetluften igen.
 
Jag jobbar heltid, har två småbarn och en sambo. Jag kommer att uppdatera i mån av tid under de torra hockeymånaderna. Just nu har jag inte den stora tid som en blogg kräver dagligen för att vara på topp. Som sagt, det var samma sak för ett år sedan och då hade jag tankar på att lägga av. Det har jag inte nu. Jag vill bara ta en välbehövlig paus från att jaga nyheter, agenter och spelare under en kort tid nu. Ni ska veta att jag under säsong lägger 3-5 timmar om dagen på denna sida.
 
Hoppas ni får en fantastisk sommar. Fortsätt att skicka in tips. Jag kommer som sagt att uppdatera när tid finns men nu siktar jag på att ladda upp batterierna.

Äntligen får vi se Hensick i Sverige

En spelare som ryktats till Sverige ungefär lika mycket som tvillingarna Donati är amerikanen, T.J. Hensick. Nu är det inte bara ett rykte längre för nu ska vi få se honom, i Modo. Idag gick man nämligen ut och presenterade sin stjärnvärvning som snittar över en poäng per match borta i AHL.
 
- Vi har under en längre tid haft en dialog med T.J. och är jätteglada över att vi har lyckats få till en lösning som passar in i vår ekonomiska situation. Han har under den här processen verkligen visat att han vill spela för MODO Hockey trots många andra alternativ, säger Näslund på Modos hemsida.
 
----
 
Det spekuleras redan vilka som ska anses vara favoriter när vi går in i Hockeyallsvenskan om några månader. Nu får vi en fingervisning. Igår skickade Svenska spel ut oddsen för kommande säsongs seriesegrare i Hockeyallsvenskan. Rögle är i dagsläget favoriter till tre gånger pengarna. Strax före Malmö och Västerås som står i fyra gånger just nu.
 
----
 
En annan intressant sak jag läst idag är intervjun med Janne Karlsson i Helsingborgs Dagblad. Där ger han sin syn på misslyckandet i Rögle men vill inte ta det som en personlig motgång.
 
- Vårt boxplay gick från att vara riktigt dåligt till att vara nästan i topp under grundserien. Jag vet att det pratades om att spela en offensiv och positiv hockey, det vill även jag. Men man måste ha kvaliteten för det också. Vi var så offensiva vi kunde.
 
Läs hela intervjun här.

Någon dags skugga

Det har kommit saker emellan som gör att jag just nu måste prioritera annat. Om någon dag är jag tillbaka här igen.
 
Ville berätta så ni vet vad som händer här inne.

Bra värvning av Leksand

En bra dag för Leksand som först redovisat en jättevinst och sedan presenterat en riktig nyckelvärvning. Det handlar om förre Färjestadscentern Mikael Johansson som är klar för en säsong i klubben.
 
En spelare med stor erfarenhet i Elitserien och tillhört nyckelspelarna i Färjestad under tidigare säsonger. Det har ryktats ganska hårt om Schweiz flera gånger men nu blev det nykomlingen som vann dragkampen.
 
- Micke är en riktigt bra tvåvägsspelare med bra egenskaper och fin teknik som kommer göra sig bra hos oss nu när vi tappade Michael Raffl till Philadelphia Flyers. Han är en bra person både på och utanför banan och jag är glad att kunna knyta till oss den typen av spelare som även har bra erfarenheter av elitserien, säger Salo på Leksands hemsida.
 
Nu återstår det att se var "den andra" Mikael Johansson hamnar. Vi snackar Frölundas version.
 

Västerås bekräftar Mitell

Västerås fortsätter att leverera högklassiga nyförvärv till en redan stark allsvensk trupp. Idag gick man ut och presenterade Thomas Mitell. Den offensivt spelskicklige backen återvänder efter en säsong i Örebro.
 
- Det känns oerhört inspirerande att få försöka slåss om en plats i elitserien igen. Har man väl gjort den resan en gång så vill man absolut vara med om det igen, berättar Mitell för VIK.se.
 
I förra veckan gick jag ut med uppgifterna om att Mitell var klar för två säsonger samt att Helmersson också förlängt med två säsonger. Eftersom de första uppgifterna stämde mitt i prick så litar vi väl på att Helmersson också stämmer?
 
Västerås ser ruskigt intressanta ut inför säsongen. Får man bara ihop gruppen och transatlanterna hittar sina roller så kan supportrarna se fram emot en lång framgångsrik vinter där uppe. Skulle jag här och nu säga vilket lag jag rankar som nummer ett i serien så hade jag valt Västerås. Nu ska man dessutom ha in en förstecenter också, liksom en del andra lag.

Rocco, Piispanen och Leksand visar snygga siffror

Rögle jagar center. Man ska ha in något bra. Det är fler lag som jagar spelare på den positionen och idag har Oskarshamn presenterat ett centerförvärv. Det handlar om den 27-årige finländaren, Arsi Piispanen. Han har vänner och före detta lagkamrater som som både spelat och spelar i Oskarshamn.
 
- Min gode vän Tero Konttinen har berättat mycket bra om Oskarshamn och jag har kollat in laget på internet och tycker det ser intressant ut. Jag känner och har spelat med både Juha Uotila och Alex Leavitt. Alex är en mycket bra lagspelare vet jag från den säsongen, även om vi inte spelade i samma kedja. Stefan Öhman har jag spelat mot många gånger men aldrig i samma lag, säger Piispanen på Oskarshamns hemsida.
 
Nu har Roger Jönsson snart spikat sin trupp. Det återstår en förstemålvakt och en back. Man måste säga att han på förhand gjort ett strålande jobb. Oskarshamn ser ut som en av de stora vinnarna under denna silly season. Hur det sedan ser ut på isen återstår att se men jag tycker helt klart att IKO-fansen ska känna sig hoppfulla.
 
----
 
Troja har bekräftat värvningen av Vince Rocco. Så här skriver sportchef Jerry Andersson på Trojas hemsida.
 
"Rocco är 26 år och en spelare som varit en av de absolut bästa i landslaget de senaste turneringarna. Vi får en spelare med smartness som skapar möjligheter i offensiven. En vass skridskoåkare, stark med puck och förmåga att spela bra sista pass är den profil som bäst beskriver honom och dessutom en personlig karaktär som passar väldigt bra i vårt nuvarande lagbygge."
 
----
 
Ett hett diskussionsämne där ute just nu är de ekonomiska resultaten. Rögle plussade trots en tung säsong, mer om den biten får vi på torsdagens årsmöte. Både Modo och Tingsryd har visat rejäla minus. Därför svider det säkert oerhört i de flestas ögon när Leksand nu går ut och visar sitt resultat. PLUS 13 400 000! Vilket innebär att klubben som fått avskrivningar på 43 miljoner nu har ett eget kapital på 19,1 miljoner. Känn på den. Läs mer om det på dt.se.

Lägesrapport med "Masken" - "Vi för diskussioner"

Trots att solen skiner och semestern närmar sig så är vi många som redan nu längtar efter hockeyn. Det har man egentligen gjort sedan det tog slut.
 
Jag ringde upp "Masken" idag för att höra lite hur allt går, inte bara med nyförvärv till A-lag utan även hur han ser på eventuella samarbete med klubbar uppåt och nedåt. Jag passade även på att fråga lite om vad som händer med Oskar Norlöv.
 
Den där centern man söker, den är man vädligt nyfiken på. Ska jag vara ärlig så har jag inte den blekaste aning om något alternativ där. Lyssnar man på "Masken" så behöver det inte vara alltför långt borta nu.
 
- Det vet man aldrig. Det kan går väldigt snabbt men samtidigt så har vi ingen brådska. Vi har tentakler ute och för diskussioner med spelare, säger Rögles sportchef till gronvitasumo.se
 
Väntar du in och ser vad som händer där borta?
 
- Intressanta spelare finns redan nu på marknaden men de flesta vill väl avvakta och se om de kan få något där borta. Free agent-marknaden öppnar den 1 juli och då lär det bli rejäl rörelse.
 
Rögle har sju träningsmatcher spikade. Det kommer inte att bli fler än så.
 
- Vi kommer inte att spela fler än de vi bestämt. Vi har sagt nej till några förfrågningar för vi anser att detta känns bäst för oss. En ny grupp som ska få träna ihop sig ordentligt.
 
Rögles trupp tränar på för fullt. Tre spelare saknas och det är Andreas Lilja, Tim Kunes och målvakten, Brandon Maxwell. De har ännu inte anslutit men kommer att göra det i god tid innan man går på is.
 
- Lilja kommer hem i mitten på juni och de andra lär komma i slutet på juli.
 
Igår skrev Helsingborgs Dagblad om ett fortsatt samarbete med Helsingborg. När jag tar upp den biten med "Masken" så låter det så här:
 
- Jag har pratat med Pelle om det där. Det ligger ju nära och klubbarna har en bra relation till varandra. Jag skulle bli förvånad om ingen spelare hos oss spelar någon match där i vinter, säger "Masken".
 
Kan det bli aktuellt med ett samarbete med någon elitserieklubb eller det är inget du söker?
 
- Man kan ha samarbete med alla klubbar beroende på skador och tillgång under säsongen. Det är inget vi söker efter utan först och främst ska vi bygga våra egna lag.
 
Uppgifter till mig sa att Norlöv var på glid över, hur ser det ut med det?
 
- Inget vi hört. Jag har pratat med hans agent men han har inte sagt något sådant.
 
Gath sa att ni inte kommer att värva in något till J20. Är det fortfarande så?
 
- Som det ser ut nu så kommer vi inte att ta in något. Det beror lite på vad som händer framöver. Vi har bra spelare i våra juniorlag redan.
 
På torsdag håller Rögle årsmöte, då kommer "Masken" inte att vara på plats. Det är ju mer en sammanfattning från det gångna året medans sportchefens fokus ligger på framtiden. När han flyttar ner är inte spikat men det börjar närma sig.
 
- Jag har boende klart där nere och jag kommer att flytta ner så småningom. Jag är inte riktigt klar här uppe ännu.
 
Vi får vänta och se vad "Maskens" nästa drag blir. Hittills är han väldigt nöjd med lagbygget.
 
- Det ser jättebra ut och jag är nöjd med truppen. En äregirig ung trupp som tränar jäkligt bra.

Rocco till Troja? - Rejäl pjäs till Färjestad

Rocco är på väg till Troja enligt Smålänningen. Nej, så kul ska vi inte ha det men givetvis kommer ca 75% där ute att tänka på en viss Siffredi. Det kan säkert bli lite humor på läktarna under säsongen. Hans namne Vince Rocco ska vara på väg in till Troja. De uppgifterna trycker man rätt hårt på och då stämmer de säkert.
 
Det handlar om en 25-årig vänsterfattad kanadensare med italiensk pass som spelat både i den italienska ligan och i deras landslag. På de två senaste säsongerna har han samlat ihop mäktiga 110 poäng men om det är något vi lärt oss av sådana siffror så är det inga garantier för en bra spelare. Kolla Tingsryd ifjol och även en viss Scandella är bra färska exempel. Nu kan detta säkert bli bra ändå. Han har dessutom levererat mycket poäng borta i NCAA som ung.
 
----
 
Något som inte är ett rykte utan bekräftat är Färjestads senaste värvning. Idag presenterade man Shawn Belle. En defensiv backpjäs som fått en del chanser i NHL men mest fått kriga i AHL innan han hamnade i Tyskland där han spelat de två senaste säsongerna. Det är en rejäl bit på 190 cm och 105 kg som beskrivs utnyttja sina kilo genom tufft aggressivt backspel.
 
- Belle är en stabil defensiv back med bra skridskoåkning som är snabb till puck och vi tror att han kommer att kunna hantera mycket istid för oss, säger Färjestads Anders Steen på klubbens hemsida.

Vilka HHC-spelare kan bli aktuella?

Inaktivt på transern och likaså här. Har haft fullt upp med annat men det passar bra när det är brutal lågsäsong i hockeyns Silly season. Åtminstone på ytan. Det kommer att bubbla upp igen men nu tror jag att många avvaktar och t.ex. ser vad som händer och blir över på andra sidan.
 
Igår hade jag en vansinnigt rolig dag/kväll här hemma. Hade bjudit hem ganska många Röglesupportrar för mat, dryck och där vi tillsammans skulle skapa en bra stämning och underhållning. Nu blev vi bara en handfull men det blev väldigt lyckat. Stellan "Sporttrubaduren" Nilsson höll glada grannar vakna, Uno-spelet dominerades av "Polka" och Roger W. Fick förresten en fin present av de som kom, de hade fixat en signerad Rögletröja. Givetvis vår förre detta superstar, Mike Iggulden :)
 
Vad missade jag igår då? Inte mycket. Helsingborgs Dagblad levererade en intervju med HHC-tränaren Peter "Piva" Johansson igår. Rögle och Helsingborg ska samarbeta, vilket är naturligt. Nu behöver det inte bli så att det bara är Rögle som skickar ner spelare.
 
- Får Rögle skador hoppas jag att vi kan skicka spelare till dem och at våra killar är så pass tränade att de kan hoppa in där och spela. Även om det blir ett tapp för oss att förlora någon av våra bästa spelare så blir det samtidigt oerhört mycket lättare att rekrytera spelare om vi kan leverera spelare som är intressanta för Rögles A-lag, sa Peter till tidningen.
 
Intressant. Frågan är vilka spelare som skulle kunna gå in i Rögle och göra det bra? Vid en första tanke så tänker man att "nej, de spelar där av en anledning" men tittar man på vilka spelare som finns där så är dem inte så långt borta. Här är ett några jag mycket väl kan se gästspela om det skulle behövas.
 
Målvakten stod uppskriven som en Röglemålvakt den senaste säsongen och satt på bänken när Gerber blev skadad på slutet. Skulle ett liknande läge dyka upp så finns säkert 21-åringen i tankarna.
 
En back som tyvärr drabbades av en svår nackskada i Rögle. Han var före den väldigt nära att etablera sig och ta en plats redan då. Gjorde en stark förstasäsong som senior i Helsingborg och är en av lagets nyckelspelare. Om han tar ett kliv till denna säsong så är det absolut en back som håller för spel i Allsvenskan. Var klar för spel i allsvenska Borås men som degraderades när ekonomin brast.
 
Spåddes en lysande framtid och fick en hel del chanser i Rögle. Under bland annat just "Piva". Skulle säkert brinna för att få en ny chans i Ängelholm.
 
När Rögle värvade Fredrik från Nybro för nio år sedan så var det en väldigt stabil och bra allsvensk back. Han stannade i fyra säsonger och blev väldigt populär här. Därefter gick flyttlasset till Tyskland, Danmark och Italien innan han inför förra säsongen landade i Helsingborg igen. Jag vet inte hur många gånger jag hörde folk säga "varför långar Rögle inte in honom" nu under den senaste säsongen i Elitserien. Rögle hade en del backbekymmer. Nu snackar vi allsvenskan och med en tempohöjare i kroppen så är jag säker på att Persson skulle gå in och göra ett bra jobb vilken dag som helst.
 
Hade Rögle inte gått upp till Elitserien ifjol så hade haft en stor chans att få plats i ett allsvenskt Rögle. Den kloke centern var under sina år i Rögles juniorverksamhet en framträdande spelare också en del matcher men genombrottet uteblev. Stack till Kristianstad men blev kortvarig där och hamnade istället i Helsingborg. Är precis som många andra i truppen fortfarande unga och utvecklingsbara. En vass säsong öppnar dörren uppåt. Jag tror fortfarande att "Agge" har vad som krävs för att lyckas.
 
Gjorde 44 poäng på lika många matcher i J20-SuperElit den gångna säsongen. Blev över nu när han inte längre är junior. Fyller strax 20 år och har alla chanser i världen att ta omvägen via HHC till högre höjder.
 
Gjorde debut i Rögles elitserielag 09/10 och spåddes då en ljus framtid i klubben. Säsongen senare gick det tyngre, då i Rögles J20 och därefter tog Glimhed ett sabbatsår från Hockeyn. Återvände till rinken ifjol då "Piva" tog klivet in i Helsinborg. Med tanke på att ha varit borta från hockeyn under ett år så måste hans första säsong som senior anses som bra. 17 mål, 14 assist samt +15 på 41 matcher i division 1. Tar han ett kliv ytterliggare i år?
 
Det finns säkert fler som inte skulle göra bort sig i allsvenskan här men dessa har jag följt på nära håll under ett par säsonger.
 
----
 
Vill även passa på att gratulera Rögleförvärvet Robin Sterner till silvret i Inline-VM. Tyvärr räckte Sveriges 2-1 ledning efter två perioder inte ända fram då USA vände och vann med 6-3.

Bouchard, Nilsson och Sullivan

Oskarshamn fortsätter att leverera högintressanta värvningar. Idag presenterade man kanadensaren Francois Bouchard. En 25-årig forward som var riktigt lovande som ung men som inte nått hela vägen till NHL. Närmast kommer han från spel i den österrikiska ligan med Medvescak Zagreb.
 
- Bouchard är en skicklig ytterforward som har producerat bra i både juniorligan och i AHL.En kille som har varit nära NHL i många år nu men inte tagit sista klivet. En spelare som är i en bra ålder och som fortfarande vill och kan utvecklas. Han har haft 2 jobbiga säsonger där han bröt foten för två säsonger sen och sedan kom lockouten förra året, säger Roger Jönsson på klubbens hemsida och meddelar att John Vigilante inte ingår i framtidsplanerna.
 
Ni förstår själv vilken potential det finns i en sådan här spelare. Oskarshamn har tidigare landat högklassiga förvärv i t.ex. Josh Soares och Alex Leavit. Nu ska det stämma på isen också men just nu tillhör Oskarshamn en av förhandsfavoriterna. Åtminstone topp-5.
 
----
 
En annan AHL-meriterad spelare är klar för Modo. Det handlar om den 29-årige amerikanen Sean Sullivan. En back som beskrivs som offensivt skicklig.
 
----
 
Timrå har äntligen fått klart med sin tränare. Man hämtar in Rolf Nilsson som närmast tränat Tingsryd.
 
- Det känns kul och inspirerande att få träna en så anrik klubb som Timrå IK. Det är samtidigt intressant att vara med i den omstart som klubben gör i Hockeyallsvenskan med många unga lovande spelare blandat med några rutinerade rävar, säger Rolf Nilsson på Timrås hemsida.

Ljusa tider väntar Hampus

Sveriges nationaldag och samtidigt dagen efter studentfirande här i dessa trakterna. Lägg där till en sol som visar sig på ett strålande humör. Trots detta så törstar man efter hockeynyheter, precis som övriga dagar på hela året. Dock har man inte hittat mycket av intresse idag.
 
Hittade en sak som jag läste med stort intresse. Förre Jonstorp och Rögletalangen, Hampus Lindholm får ordentligt med beröm av Anaheimscouten, Brian Burke..
 
- Jag såg farmarlaget och Lindholm kommer att bli en bra NHL-spelare. Kanske nästa säsong och framför allt runt jul, säger Anaheims scout Brian Burke till SportExpressen.se.
 
Hampus gick som sjätte spelare i draften för ett år sedan och nu låter det som att man anser att han är redo för den riktigt stora serien.
 
- Jag såg honom spela efter hjärnskakningen och i de fem matcher jag tittade var han en av isens bästa spelare varje gång.
 
Just nu är Hampus hemma och laddar upp batterierna med vännerna i Rögle.

Franssons partner presenterad - Backar på ingång

Västerås sportchef har tydligt gått ut med att Jonas Fransson är förstekeepern när man går in i säsongen. Nu är det klart vem han får som utmanare. Det blir Färjestads Luca Boltshauser som lånas in och det gäller för hela säsongen.
 
En väldigt intressant lösning. Färjestads och Schweiz J20-målvakt kommer säkert att få sina chanser i Västerås och då tror jag att det kan bli en väldigt jämn kamp om spaden i Västerås.
 
Redan nu vågar jag utse satsande Västerås till en klar kvalseriekandidat. Man har värvat starkt och har fortfarande två backplatser och en center att tillsätta. Fortsätter Niklas Johansson att landa spelare av den kaliber han hittills levererat så ser detta riktigt intressant ut. Enligt färska tips så har Thomas Mitell  skrivit på för två säsonger. Dessutom sägs det att man förlängt med Helmersson, även där för två kommande säsongerna. Därmed är det centern som saknas.

Ny vändning för Scheel

En av spelarna det snackat om är Felix Maegaard-Scheel. För inte så längesedan så var det klart att han inte skulle stanna i Olofström. Det meddelade man då via sin hemsida. Dessutom gick Skarpsvärd ut och sa att han var helt överens med Rögle igen. Något som Felix samtidigt tydligt dementerade för mig.
 
Nu har det tagit en ny vändning. Idag är det klart att Scheel stannar i Olofström.
 
- Det har varit lite problem fram och tillbaka men det är löst. Nu ser jag fram emot att göra en bra säsong i Olofström, säger Scheel till gronvitasumo.se.
 
Förra säsongen var hans första som senior och då blev det hela 44 poäng på 38 matcher. Något som ett tag såg ut att leda till ett allsvenskt kontrakt. Nu får han fortsätta att ösa på i "ettan" så får vi se var han hamnar om ett år.
 
 

Sportchefssnack del 4 - "Inga fler lik i garderoben"

Serien där jag snackar med olika hockeyallsvenska sportchefer fortsätter. Idag var det dags att höra vad rivalens sportchef, Patrik Sylvegård, tycker och tänker just nu. Det är alltid lite extra intressant att lyssna på rivalen. Sylvegård som både är vd och sportchef i Malmö är dock väldigt lugn och sympatisk.
 
- Vi mår jättebra. Truppen är så gott som klar. Vi har något klart som vi inte gått ut med och efter det kanske vi plockar in något ytterligare. Det är väl 15-16 år sedan sist som Malmö hade klubben klar så här tidigt. Nu kan laget svetsas ihop och träna tillsammans redan nu. Teemu (Kesä) är t.ex. redan med och kör, säger en belåten Sylvegård till gronvitasumo.se.
 
För ett drygt år sedan så kom du till ett bord som inte var dukat med delikatesser om vi säger så. På ett år har du nått väldigt långt. Det känns som att du kom som en räddare i nöden.
 
- Jag har väl mitt hockeykunnande och varit i föreningen under väldigt många år. Jag säger inte att jag kan detta bättre än någon annan men vi börjar ta mer rätt beslut och jag jobbar med rätt människor. Malmö har alltid haft en stämpel där man betalar överpris, självklart betalar vi löner som alla andra lag gör men inte som förut. Det är viktigt att ha sina värdegrunder att jobba efter, småsaker som ska vara rätt, skapa en lugn och trygg miljö. Som sagt, jag är ingen ensamhärskare utan vi jobbar tillsammans där jag har sista ordet.
 
Hur stabilt står ni nu?
 
- Ekonomin är fortfarande ansträngd men vi gjorde vårt bästa bokslut på många år. Så länge jag sitter här så kommer det inte att komma ut fler lik ur garderoben. Tidigare har vi haft utgifter i form av dubbla spelarlöner, löner sparkade tränare och sådana saker. Vi måste tro på det vi gör och inte lyssna på media och andras åsikter. Som t.ex. när man ville att vi skulle sparka Taavola. Om vi bestämt oss för att köra på den linjen så måste vi prova det också.
 
Tittar man på laget så ser det väldigt annorlunda ut. Ni är inte kända för att ha kontinuitet. Nu har ni det och du har kunnat krydda den trupp med förstärkningar.
 
- Precis som du säger så är den också tillbaka för första gången på väldigt många år. Oavsett vilken sport du håller på med, om det så är handboll, fotboll eller hockey så ser man att kontinuitet är viktigt. Jag tycker att vi hade ett lag för att nå förkvalserien redan ifjol med spelare som Olsson, Persson, Jadeland. De ville väldigt mycket när de kom hem. Man ska även komma ihåg att vi hade många spelare som inte spelat på nivån tidigare som tex. Rasmus Andersson, Hetta, Rensfeldt, Storm och "Burra". Nu har de fått den erfarenheten och växer med det.
 
Du är rätt glad att Rögle åkte ur va?
 
- Ska jag vara ärlig mot dig så tycker jag jättebra om Rögle. Jag har många vänner där som jag har ett starkt band till. Rent sportsligt och ekonomiskt så är det naturligtvis bra. Det blir även roligare med fyra riktigt bra derbyn. Det hade varit ännu roligare om vi båda spelat i Elitserien. Från Malmös sida så är hatet inte lika stort som det är uppe i Ängelholm. Det är min känsla. Rögle har en väldigt bra publik som skapar bra stämning, så länge de sköter sig.
 
En sak som hettar till derbyna stavas Hellkvist. Vad har du att säga om den värvningen?
 
- Har alltid haft stor respekt för Björn. Han hade varit lika intressant oavsett vilket lag han tränat. Sådant kan jag inte bry mig om. Vi gör naturligtvis inte så här för att vara dumma mot Rögle. Jag tänker på Malmös bästa och Björn är jätteintressant. Jag tycker att vi fått ihop ett riktigt "dreamteam" där.
 
Var Amil Krupic en värvning som Björn rekommenderade?
 
- Nej, Amil hade vi klar innan Björn. Vi har diskuterat ett bra tag. Jag tycker att det är en oslipad diamant. Rögle har rätt många backar i den åldern som är bra. Nu när Rasmus etablerat sig i A-laget så blir Amil som en länk mellan A-lag och J20. Jag tror att han har stora möjligheter redan i år. Han såg ut som en ny människa när jag såg honom senast.
 
En av seriens hetaste värvningar är Rögles Andreas Lilja. Med tanke på att han har förflutet hos er och så är min fråga given. Var ni också sugna?
 
- Vi blev erbjudna honom och visst, Lusth har spelat tillsammans med honom, så även jag men vi hade inte råd. Det är en riktigt bra kille och en riktigt bra värvning. Inget snack om saken.
 
Sylvegård pratar faktiskt väldigt öppet och varmt om Rögle, om hur han tittat på modellen som lite av en förebild.
 
- Vi måste kunna tänka utanför boxen lite och hjälpa varandra i bästa möjliga mån. Allt för att stärka hockeyn här nere i Skåne. Sedan när det är match, då är det helt andra saker, avslutade Sylvegård vårt samtal.
 
Man kan lugnt påstå att Malmö hittat ett lugn. Sylvegård låter väldigt nykter i alla frågor och så länge man håller detta så blir Malmö allt giftigare för varje år som går.
 
-----
 

Rögle landade på plus

Vi var många som väntade oss ett negativt resultat när Rögle skulle presentera sitt bokslut för 12/13. Så blev det inte, tvärtom så visade man upp plus 115 000:- . Detta måste jag säga kom som en glädjande överraskning. Speciellt efter allt snack om höga löner, sparkade spelare, ny meriterad tränare och andra merkostnader som publiktapp etc.
 
- Vår ekonomi är stabil och tack vare ett noggrant arbete under säsongen lyckades vi säkerställa att de sportsliga motgångarna inte fick alltför negativ inverkan på ekonomin i föreningen, säger Göran Hellström i ett pressmeddelande från Rögle.
 
Efter att ha följt Rögle sedan 90-tal är man alltid orolig för att ekonomin ska gilda ur spåret igen. Nu visar man en gång för alla att man har koll på räkenskaperna och att man inte äventyrar någonting. Nu väntar mindre pengar när man nu återigen ska spela allsvenskt men det är hårt jobb som gäller för att fortsätta att ha en stabil ekonomi.
 
- Rögle BK skall fortsatt stärka sin position som regionens lag både sportsligt och när det gäller vårt starka nätverk av samarbetspartners. Vårt intensifierade samarbete med våra nordvästskånska klubbar är en viktig kugge som kommer att kunna utvecklas till en avgörande styrka när det gäller fortsatt spelar- och talangutveckling. Vi står helt enade i frågan kring att över tiden öka andelen egna spelare i våra respektive representationslag.
 
Omsättning: 100 Mkr (71 Mkr 2011-12)
Resultat: 115.000 kr (-1,4 Mkr 2011-12)
Eget kapital: 3,2 Mkr (3,1 Mkr 2011-12)
 
Den 13 juni håller Rögle årsmöte och då får vi mer detaljer. Nu redovisar man plus och det går mig att känna en stolthet och en stor lättnad.
 
----
 
Det har skett lite förändringar i spelschemat. Rögle berörs en del. Framförallt så går vi bet på lördagsresan till Hovet, Djurgården. Den är flyttad till torsdagen före istället. I övrigt är det bara småjusteringar. Skulle vara matchen mot Karlskoga som flyttas från söndagen den 23/2 till dagen efter.
 
Jag skrev på twitter att jag antog att det var säkerhetsansvarige, Arne Henriksson, som jobbat in ändringen på Djurgården. Eftersom vi alla vet att det kan uppstå extra heta känslor en lördag i Stockholm så såg jag det som naturligt att han i sin roll försökt ändra det. Så var det inte, han har inte alls med denna ändring att göra. Som säkerhetsansvarig kan man inte ändra något i efterhand. Så vet ni det.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.