På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Gerbers nolla sprack - Iggulden levererade

Har jobbat från morgon till kväll idag, därav dålig uppdatering här inne.
 
Efter segrar mot La Chaux de Fonds och Rapperswil så kom första förlusten ikväll då Kloten stod för motståndet. Slutsiffrorna skrevs till 4-2.
 
Notiser:
* Iggulden var tillbaka efter en matchs vila (skott på foten i första matchen) och levererade omgående. Ett mål och sedan en assist till Lasse Kukkonens ledningsmål (1-2).
* Tre av Klotens fyra mål kom i powerplay.
* Jensen och Bonsaksen var inne på tre baklängesmål enligt Nätmagasinets liverapport.
* Gerber som inte hade släppt in något mål på två matcher fick idag kapitulera fyra gånger.
* Preissing matchades återigen väldigt hårt, inte några 29 minuter idag men 25:49 är mycket det också. Rögles enda högerskjutande back får dubbla i powerplay och pressas redan hårt. Jag ser det som ett svaghetstecken. Visst, det är bra om man kan pumpa igång Preissing efter hans skadefyllda säsonger, men det saknas alternativ.
 
Imorgon avslutas Schweizlägret med match mot Davos med nedsläpp 18:00. Sedan sätter väntar den dryga bussresan hem till Sverige. Några slipper den dock, Gerber, "Jacke", Pelle, Olof och Dan flyger hem. De ska nämligen representera Rögle på upptaktsträffen.
 
På torsdag får man äntligen se Rögle spela match hemma i Sverige igen. Då är det Oskarshamn som gästar. Genrep mot HV71 två dagar senare.
 

Inför Kloten - Rögle - Brendheden fortfarande ur spel

På fredagen är det dags för en ny utmaning och ny match. Denna gång är det Kloten Flyers som väntar. Ett av de bättre lagen i NLA men som haft stora ekonomiska problem vilket ledde till att man bland annat fick släppa Niklas Nordgren.
 
Mot Rögle kommer man att testa en annan svensk, Emil Lundberg.  Det finns fler bekanta ansiken i Kloten, Patrick Von Gunten som spelat i Frölunda är en, Marcel Jenni (Färjestad) en annan.
 
Rögle har släppt sin laguppställning på Nätmagasinet och denna gång väljer man att vila Fransson, Strbak, Spelling och Sylwander. Dessutom är Brendheden fortfarande ur spel och missar tredje raka matchen.
Vi kan se att Tangnes har satt några formationer nu. Första med Iggulden, Brithén och Tjärnqvist känns ganska klar, sedan kör man för tredje matchen i rad med Lilja, Warg och Lindgren.
 
- Vi har fått två bra kvitton att vi är på rätt väg såhär långt. Motståndet kommer att vara snäppet bättre mot Kloten. Jag hoppas att vi tar ytterligare ett kliv både i formationerna och att vi känner oss bekväma i sättet vi spelar, säger Tangnes till Nätmagasinet inför matchen.
 
Rögle ställer upp med följande lag imorgon:
Gerber (Fransson)
Sondell, Kukkonen - Tjärnqvist, Brithén, Iggulden
Bonsaksen, Panelin-Borg - Lilja, Warg, Lindgren
Jensen, Preissing - Bergström, Barta, Everberg
Liljewall, Johansson, Lindqvist-Hansen
 
Matchen kan ni följa på P4 Radio Kristianstad som sänder live, här har ni länken. Nedsläpp 19:45. 

Iggulden eller Brithén?

Såg att Svenska Spel fått ut oddsen på de interna poängligorna. I Rögle har man som väntat Mike Iggulden som favorit tätt följt av Ted Brithén.
 
Mike Iggulden 2.50
Ted Brithén 3,00
Mathias Tjärnqvist 7,00
Christopher Liljewall 9,00
Jakob Johansson 9,00
Daniel Sondell 13,00
Andrée Brendheden 15,00
Fredrik Warg 20,00
Tom Preissing 25,00
Övriga: 6,00.
 
Det första jag tänker på är ifall man underskattat någon. Skulle i så fall vara Alexander Barta eller Viktor Lindgren. Ingen av de två kommer ändå att vinna Rögles poängliga. Sedan i våras har jag lyft fram Ted Brithén som den blivande poängkungen. Oddset är dock lågt. Jag räknade ju Brithén som en skräll.
 
Jag bad om en motivering till oddssättningen. Alltid intressant att se hur "neutrala" ser på spelarna.
 
- Då Iggulden visade sig vara en riktig hit förra säsongen i Lakers, och snittade 0,83p/match så fortsätter han i den stilen i Rögle, skadefri dessutom, bör han plocka hem Rögles poängliga eftersom han kommer matchas hårt både i PP och 5-5. Brithén och Liljewall hade ju nästan lika fina snitt i Hockeyallsvenskan som Iggulden i ES. Brithén var också mkt eftertraktad av flera klubbar under förra säsongen och inför denna av förståeliga skäl, men kommer även han få väldigt stort förtroende och mkt istid i Rögle i år. Då kommer han fortsätta producera, troligen lite mer än vad Liljewall kommer göra. Däremellan dem tror jag Mathias Tjärnqvist slår sig in, även om hans produktion dalat en del på senaste åren. Kan vi få se en nytändning av Tjärna och högst troligt i en av de formationer som ska producera så kanske han kan komma tillbaka i poängtoppen, förra årets snitt på 0,25p/match är ju alldeles för dåligt om han ska vara en ledande spelare såklart, men han bör väl kunna klättra upp på det dubbla åtminstone, troligen lite mer, motiverar Stefan Österberg, oddssättare på Svenska Spel för gronvitasumo.se och fortsätter:

- Av backarna räknar jag att Daniel Sondell fortsätter visa att han är en duktig offensiv back och med mycket istid, samt att jag har lite svårt sätta in Tom Preissing men min känsla är att det kommer bli bra och kanske han får en del förtroende i PP också, det beror väl lite på hur man matchar Kukkonen där.

 
Övriga lags odds hittar ni här.
 
 

Så slutar Allsvenskan 12/13 - Leksand sist ut

Sista laget att gå igenom inför den allsvenska säsongen 2012/2013 är Leksands IF. Ett ungt lag som redan förra säsongen ansågs vara mogna för att ta klivet upp till Elitserien. Tommy Salo har inte behövt jobba ihjäl sig med spelartruppen under sommaren utan vi hittar bara två nya ansikten. Man har i stort sett fått behålla allt som var värt att bygga vidare på. Kontinuitet tillsammans med att de yngre talangerna är ett år äldre kommer att sluta med att man absolut kommer att kriga om en elitserieplats denna säsong.  
 

 
Nyförvärv: Kevin Kapstad Landshut Cannibals, Pär Edblom Örebro.
 
Förluster: Mads Bödker, Tommy Enström, Ken Andre Olimb, Lucas Sandström, Henrik Andersén.
 
----
 
Lagets målvakter: Erik Hanses vs Jens Holmström. Klar fördel för Hanses som i mina ögon redan nu är en målvakt för Elitserien. Förra säsongen fick han förtroendet och det fanns de som var oroliga. Han gjorde succé direkt. Jag kan lova, det fanns ingen leksing som saknade Galbraith. Med en räddningsprocent på 93% var han en av series bästa målvakter. Han är kvar och hans dröm är självklar, att ta upp Leksand i finrummet igen. Holmström är för den delen inte inte någon dålig konkurrent. De gånger han fick chansen förra säsongen var han ofta minst lika bra som Hanses. Holmström är fortfarande ung men har redan fem säsonger i Allsvenskan, dock ingen som "etta". Det blir han inte detta år heller, om nu inget oförutsätt händer med Hanses.
 
Backarna: Publikfavoriten Mads Bödker finns inte kvar. Det var vad jag hört ömsesidigt. Ingen back man kommer sakna spelmässigt men däremot ett tapp utanför den. Mads är en glädjespridare av stora mått. Ett av lagets två nyförvärv är en back, amerikanen Kevin Kapstad. Ett nytt okänt ansikte som ska presentera sig för den svenska publiken. Kommer närmast från den tyska andraligan. Har matchats ihop med Timander på försäsongen och fått förtroende i powerplay. När jag ändå kom in på Timander, givetvis var det grymt viktigt att han stannade en säsong till. En fantastisk back som håller högsta nivå. Det finns flera unga spännande backar i truppen, Alen Bibic är Leksands motsvarighet till Rögles Panelin-Borg. En defensiv klippa som gärna står upp för sina kamrater när det hettar till. Patrik Norén är en annan, trots sina blott 19 år så går han nu in på sin tredje allsvenska säsong. Är redan en viktig pjäs för laget och kommer säkerligen kliva fram ännu mer i vinter.
Leksand har en mycket bra backsida, Hersley, Svedberg, Rönnberg håller alla bra klass. Eric Moe blev utlånad förra säsongen men är nu tillbaka. Rapporterna säger att han kommer att överraska många tvivlare nu. Blir svårt för en sådan talang som Erik de la Rose att ta plats i en tuff konkurrens.
 
 
Forwards: Har plockat in Pär Edblom från Örebro. En underskattad forward som inte fick det att lossna i Örebro förra säsongen. Han både producerar och har inget emot att göra "skitjobbet". En mycket bra värvning i mina ögon. Den stora frågan är, kommer Pelle Prestberg att komma tillbaka och hitta den nivån som vi alla vet att han kan prestera? I så fall vore det ett megaplus för Leksand.
Det är ändå ingen man står och faller med, laget har en enorm bredd. Johan Ryno har hittat den höga nivå som han spåddes nå i unga år. Kommer att bli lagets nyckel i jakten på Elitserien. Jag hade kunnat gå igenom alla spelare här för Leksands trupp är helt klart den mest spännande. Superlöfte som Jacob de la Rose och Filip Forsberg ska bli intressanta att följa. Janohls, Händemark och Knuts är andra.
Högklassiga forwards i Gabriel Karlsson, Jens Bergenström, Mark Hurtubise finns. Leksand förlängde tidigt kontraktet med Michael Raffl. Är en länk i den framgångsrika kedjan med Blomqvist och Janohls.
Går inte Leksand upp till Elitserien i år, då tror jag inte att man kommer att göra det på ett bra tag. Talangerna kommer inte att stanna i Allsvenskan och Timander har inte allt för många år kvar. Leksand är absolut det största hotet från Allsvenskan och jag är inne på att man kommer att gå upp.
 
Han blir lagets flipp: Martin Janohls var för ett år sedan utlånad till Stjernen i Norge. Det hade inte lossnat i Leksand på seniornivå innan dess men det var precis vad som hände när den unge Janohls återvände. Genombrottet kom och han var han en av Leksands bättre forwards. Dessutom visade han upp en ny sida, en målfarlig sådan. Nu är han med från start och med gott självförtroende så kommer han att fortsätta att leverera.
 
Flopp: Jag har faktiskt svårt att hitta någon flopprisk här. Det får bli Prestberg. Trots att vi känner till hans skadeproblem som kommer alla förvänta sig att Pelle levererar när han väl är på isen.
----
 
Hallå där, Alen Bibic! Ny säsong väntar, hur ser du på den för Leksands del?
- Det ska bli kul att komma igång igen. Det har sett bra ut på försäsongen. Vi har kvar i stort sett samma lag och nu är det tänkt att många ska ta ett steg till i sin utveckling.
 
Just kontinuiteten är något som Leksand kör på. Är det rätt väg att gå?
- Jag tycker det. Det känns som att vi kommer att bli riktigt bra, vi känner varandra, vet var vi har varandra ute på isen och vet vad vi kan begära av varandra. Som jag sa, vi har många unga spelare som ska ta ett steg till nu. Vi kommer att bli ett bättre lag i år.
 
Bara två nyförvärv, Kapstad och Edblom. Vad har du fått för intryck av dem?
- Två sköna killar. Kapstad är en liten teknisk skridskoskicklig back som jag tror vi kommer få stor nytta av i powerplay. Edblom är en stor och riktigt bra forward som jobbar hårt.
 
För din egen del, du var ganska okänd för den svenska hockeypubliken men efter den senaste säsongen känner alla till dig.
- Ja, det var min första riktiga A-lagssäsong och jag tycker att det gick helt okej. Jag känner att jag har mycket jag kan utveckla, både defensivt och offensivt.
 
Jag placerar dig i samma "spelarfack" som Rögles Panelin-Borg. En defensiv klippa som gärna står upp för laget när det hettar till. Är det din roll?
- Det kan man väl säga. Jag är ganska stor och defensivt lagd. Först och främst ska jag göra jobbet i egen zon.
 
Det vimlar av talanger i Leksand. Om du måste plocka ut en du tror tar ett stort steg i vinter, vem?
- Fredrik Händemark. Det är hans första riktiga A-lagssäsong och han är riktigt vass. Han tror jag blir vårt utropstecken.
 
----
 
Svar på tal med Bibic!
 
Jag anser att det är Leksands sista chans på ett bra tag. Går ni inte upp nu kommer laget att splittras.
- Jag tänker inte så långt. Det är denna säsongen som gäller och vårt mål är självklart Elitserien.
 
Leksand är sämst när det gäller. Vad talar för att det inte blir så denna säsong?
- Vi ska utvecklas som lag hela tiden och bli bättre och bättre. Det gäller att vi får en högre lägstanivå och inte har så många dippar längs vägen.
 
Grönvitasumo tippar HockeyAllsvenskan 12/13 (Klicka på valfritt lag för att se genomgång av det laget)
 
 
Jag synar även Elitserien och den genomgången hittar ni här.

Preissing nära halvtimmen mot Rapperswil

Då har man lyssnat på webbradion kvällen igenom. P4 Radio Kristianstad sänder Rögles matcher nere i Schweiz och man får en hyfsad bild av matchen.
 
Efter Rögles 5-0 seger senast så väntade idag ett bättre motstånd, Rapperswil-Jona Lakes från NLA. Efter två perioder hade hemmalaget ledningen men rapporterna sa att det var Rögle som var det klart bättre laget. Det gav också utdelning i slutperioden då Rögle både kvitterade och defilerade till en klar 4-1-seger.
 
Enligt rapporterna så var det återigen Tom Preissing som förtjänar högsta Röglebetyg. Backen noterades (enligt nätmagasinet) för en istid på hela 28 minuter och 31 sekunder. Han dubblade dessutom i powerplay. Man märker redan tydligt hur viktigt det var att Rögle landade en högerskytt av bra klass på backsidan. Preissing är den enda högerfattade backen i truppen. Warg var den forward som fick mest istid, 19:52.
 
Radiosportens Roger Bengtsson berömde Rögles powerplay flera gånger och lyfte även fram Liljewall gång på gång. Jag måste även lyfta fram att Rögle hade flera nyckelspelare på utanför isen idag, Gerber, Kukkonen, Iggulden, Brendheden och Barta. Så visst känns det mer postivt nu efter två raka segrar och 9-1 i målskillnad än för en vecka sedan.  
 
Nu väntar Kloten Flyers på fredag. Då ska Emil Lundberg provspela, för just Kloten mot Rögle. Därefter väntar Davos på lördagen innan Rögle sätter sig i bussen för hemfärd igen.
 
Rapperswil-Jona Lakers - Rögle BK  1-4 (0-0,1-0,0-4)
1-0 Nicolas Marzan
1-1 Tom Preissing (Johansson)
1-2 Dennis Everberg (Brithén)
1-3 Mathias Tjärnqvist  (Lindgren,Brithén)
1-4 Christopher Liljewall (Johansson, Warg)
 
Andra resultat från kvällen
 
Modo - Skellefteå 2-1
Västerås - Södertälje 2-3
Mora - Timrå 1-2
Ilves - Växjö 5-4
Rögle J20 - Malmö J20 4-5 efter straffar
Rögle: Wingren 2, Waldeborn-Ericson, Åkesson.
 

Ny chock för Modo

Först slet Samuel Påhlsson av hälsenan och blir borta året ut. Som om inte det vore nog så fick Mattias Ritola lämna kvällens match mot Skellefteå med fraktur på nyckelbenet. Niklas Sundström skulle in på isen från utvisningsbåset och då brakade Ritola in i båsdörren.
 
Givetvis ytterliggare ett oerhört tungt avbräck för Modo. Först Påhlsson och nu Ritola alltså.
 
Just det, matchen vann Modo med 2-1. En dyrköpt betydelselös seger.
 
 

Lundberg testspelar mot Rögle - Omark klar för Zug

Linus Omark har bestämt sig, han väljer att inte vänta in NHL utan har skrivit på för Zug nere i Schweiz. Det avslöjar han först själv på twitter där han skriver "Har äntligen skrivit på för ett nytt lag, ser fram emot att representera Zug".
 
Givetvis tråkigt för de som drömde att få se Omark i Elitserien. Självklart fanns det intresse från Sverige men han nobbar alltså Elitserien denna gång och ser istället framemot att få leda sitt nya lag.
- Jag vill inte hem just nu, utomlands passar mig. De (Zug) vill att jag ska leda deras powerplay och leda deras bästa spelare. Det är en roll som passar mig, säger Omark till Sportbladet.
 
 
----
 
En annan spelare som är på väg till Schweiz är, Emil Lundberg. Enligt Klotens hemsida ska han testspela med laget på fredag när Kloten möter Rögle. Då får alltså Warg och Lindgren oväntat stöta på en gammal Luleåvän.
 
 

Snabbt med Jakob Lilja - "Bra med höga krav"

Rögle laddar för fullt inför dagens match mot Rapperswil. En av de unga spelarna som jag tror mycket på är, Jakob Lilja. Det känns som att han kan ta det där sista stora klivet denna säsong.
 
Jag fick ett par snabba ord med Lilja om hur han känner inför säsongen.
 
- Den kommande säsongen ska bli rolig och jag ser verkligen fram emot att serien ska starta. Jag tycker det känns bättre och bättre hela tiden sen är det bara köra så hårt man kan. Samtidigt kan det vara bra med höga krav också, säger Jakob Lilja till gronvitasumo.se.
 
Det har varit mycket snack om Rögles trubbiga offensiv. Frågan är, har man lyckats få upp knuten nu efter 5-0 senast?
- Det får vi se jag tror dock att det handar lite om att vi var en del nya och tyckte det släppte en del redan förra matchen för anfallsspelet.
 
Ikväll väntar Rapperswil och Lilja som gjorde mål senast spelar tillsammans med Warg och Lindgren ikväll. Jag bad Jakob beskriva kedjan.
- Lindgren är en hårt jobbande spelare som är lätt att spela med, Warg är en bra är riktigt bra tvåvägsspelare som jag också trivs med.
 
Då ska du stå för det kreativa i den kedjan alltså?
- Det tycker jag att vi gör alla tre.
 
Fem snabba
Buss eller flyg: Flyg
Lättast att spela med i laget: "Jacke"
Han bor jag med i Schweiz: Viktor Lindgren
Värst morgonhumör i laget: Sondell kan vara rätt trött ibland.
Han har sett vassast ut på försäsongen: Gerber.
 
----
 
Rögles laguppställning ikväll
 
Fransson (Gerber)
Jensen, Strbak - Tjärnqvist, Brithén, Everberg
Bonsaksen, Panelin-Borg - Liljewall, Johansson, Lindqvist-Hansen
Sondell, Preissing - Bergström, Sylwander, Spelling
Lilja, Warg, Lindgren
 
Helsingborgs Dagblad, Kvällsposten och P4 är på plats och bevakar Rögles matcher denna vecka. Här har ni en länk till P4:s radiosändning.

J20 - Petersson vill få upp pucktempot mot Malmö

Det är inte bara A-laget som har match idag. Rögles J20 och J18 spelar båda hemma i Ängelholm ikväll, Malmö står för motståndet i de matcherna.
 
Jag fick några ord med J20-coachen Daniel Petersson inför kvällens match. Jag frågade om han är nöjd med vad laget presterat så här långt och vad han vill se i kvällens match.
 
- Det har sett bättre och bättre ut och så länge vi tar kliv i rätt riktning och blir bättre så är jag nöjd! Att möta Malmö är alltid speciellt så klart men framförallt vill jag att vi får upp pucktempot och att vi är rejäla i jobbet över hela banan, säger Daniel Petersson till gronvitasumo.se.
 
Daniel Zaar är iväg med landslaget och saknas, men det är fler som saknas.
- Har lite småskavanker och lätta förkylningar så några nya som får chansen att visa upp sig.  Zaar är iväg och Adolfsson, Hansson och Borggren lite lätt sjuka så vilar dem ikväll. Alfred Panelin-Borg är dessutom skadad. Detta öppnar för en trio från j18 som får chansen imorgon, Belmin Mesanovic (som värvades från just Malmö), Filip Karlsson och Carl Lindqvist.
 
Snart drar säsongen igång på riktigt. Efter Rögles succésäsong senast så är det många som räknar med dem även i år. Ser man på laguppställningen har Rögle ett förhållande väldigt ungt lag. Jag frågade "Pitcen" om han anser att han förfogar över ett lag som ska skörda SM-medaljer.
- Säsongen ser jag fram emot med spänning. Framförallt handlar det om att killarna fortsätter utvecklas och skulle allt gå som vi vill så är vi förhoppningsvis med och slåss om medaljerna framåt vårkanten men det är mycket som ska stämma och små marginaler det hänger på. I detta gänget handlar det väldigt mycket om att få killarna att tävla mot varandra och sig själva inte bara på matcher utan varje dag! Vi måste ut på djupt vatten emellanåt för att bevisa för oss själva att om vi verkligen måste kan vi lära oss simma! Ser vi till att göra en bättre prestation än dagen innan varje dag är vi på rätt spår.Det spåret börjar vi hitta nu.
 
Ikväll alltså, Rögle - Malmö x 2. J20 i Lindab Arena 19.00 och halvtimmen släpps pucken i träningshallen där  J18 spelar.
 
J20 ställer upp enligt följande ikväll:
 
Edström
Santesson, Synnelius - Törnkvist, Waldeborn, Wingren
Cederholm, Krupic - Hafström, Åkesson, Engle
Hansson, Bergström- Norlöv, Berling, Olsson
Lindkvist, Karlsson, Mesanovic
 

Rapperswil med Aebischer i målet väntar

Efter Rögles 5-0 på La Chaux de Fonds så är det nu dags för nästa uppgift. NLA-laget Rapperswil väntar. Ett lag som harvat i botten av den högsta serien de senaste säsongerna.
 
Precis som Rögle så har Rapperswil inför säsongen värvat in en schweizisk nationalidol i målet, David Aebischer. Närmast kommer den förre NHL-målvakten från AHL och St.Johns Ice Caps där han spelade förra säsongen. Innan dess har han 3,5 säsonger i Lugano, senast han spelade i NHL var 2007, då det blev en match för Phoenix Coyotes. Annars är Aebischer mest känd för sina fem säsonger i Colorado Avalanche.
 
Nu blir det ingen "match i matchen" mellan David Aebischer och Martin Gerber då Tangnes fortsätter att matcha målvakterna i varannan match. Nu är det Franssons tur. Denna match vilar Kukkonen, Brendheden, Barta och Iggulden.
 
En som ser framemot att möta Rapperswil imorgon är Tom Preissing som känner till laget sedan sin säsong i Biel senast.
- Det ska bli intressant att möta Rapperswil imorgon. De var på nedre halvan av tabellen när vi mötte dem ifjol men har signat några bra importer och även en del schweiziska spelare som är vassa. De vill ta nästa steg som klubb nu, säger Preissing till Nätmagasinet.
 
Så här ställer Rögle upp mot Rapperswil på onsdagen:
 
Fransson (Gerber)
Jensen, Strbak - Tjärnqvist, Brithén, Everberg
Bonsaksen, Panelin-Borg - Liljewall, Johansson, Lindqvist-Hansen
Sondell, Preissing - Bergström, Sylwander, Spelling
Lilja, Warg, Lindgren

Återväxt, Bohm och klartecken för AIK

Att Rögles juniorer och ungdomar varit framgångsrika de senaste säsongerna och är fortfarande är inte någon hemlighet. Årgångarna 94-95 tillhör landets främsta. Rögles J20 tog i våras SM-brons och J18 tog hand om guldet.
 
Återväxten är fortsatt väldigt lovande. I årets upplaga av Skånes Tv-puckslag hittar vi hela 11 spelare från Rögle, Oliver Lindholm, Edvin Sjöstrand, Felix Jansson, Robin Bringsén, Rasmus Rosenqvist, Filip André, Benjamin Holmqvist, Gustav Olhaver, Melker Iversen, Philip Magnusson och Joel Larsson. Jonstorp har fått med 98:an Jacob Cederholm, lillebror till Rögles Anton Cederholm.
 
----
 
Oskarshamn har idag gått ut med att man lånar in Oliver Bohm från Frölunda. Först och främst ska Oliver bara vara med i en match, nu mot Borås. Sedan är det tänkt att han ska återvända till Göteborg igen. Han lär säkert få några matcher i Oskarshamn under säsongen med.
 
Oliver Bohm är en storväxt back som förra säsongen spelade ett tjugotal matcher för Frölunda men fick även då spela allsvenskt som utlånad, då till Almtuna och Borås.
 
----
 
AIK har nu fått klartecken att börja matcha lånet från Vancouver Canucks, superlöfter Nicklas Jensen.
- Vi fick ett mail av Vancouvers general manager att han kan börja. Han kan spela för resten av säsongen i AIK, inga problem, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till hockeyexpressen.se.
 
----
 
Rekommenderar er att ta en titt på bilderna från Rögles teambuilding nere i Schweiz. Klicka här, jag garanterar att ni aldrig sett laget så här. Ganska kul att se den tydliga rädslan en del av spelarna visar.
Noterar också att sportchef Pelle Svensson är med på denna aktivitet.
 
 

Var hamnar Huselius och Fernholm?

Det finns några riktigt bra spelare som sägs vara nära ett beslut om framtiden. Två av dem som det surras mest om just nu är Daniel Fernholm och Kristian Huselius. Båda har ställt dörren till Elitserien på vid gavel och troligen lär de inom kort presenteras som två av de vassaste nyförvärven inför säsongen 12/13.
 
AIK med Gozzi i spetsen har bekräftat för Sportbladet att man är intresserade.
"Han är sevärd och en mycket skicklig spelare. Vi är intresserade av honom och har redan tagit kontakten. Faktiskt lite skönt att vi är enda valet i Stockholm, säger Gozzi"
Finns givetvis ett stort intresse för Huselius och AIK är långt ifrån ensamma.
 
Landslagsback som sa till mig så sent som i förra veckan att "det är stor chans att jag hamnar i Sverige". Sägs ha nobbat ett bud på 250 000/månaden med Växjö tidigt under sommaren. Det finns flera lag som jagar backar, frågan är bara, vem har råd? Har kopplats ihop med Frölunda som tidigare gått ut med att man ska dra ner på utgifterna. Rögle jagar back, snacket går och Pelle har öppet sagt att det finns pengar för "toppvärvningar".
 
Det finns fler högintressanta spelare men just dessa två känns nära en lösning med ny klubb. Jag har sökt Huselius agent, Björn Rockström under de senaste dagarna för en kommentar utan framgång.
 
 
 
 
 

Grönvitasumo tippar Allsvenskan - Oskarshamn

Att säsongens allsvenska är jämnare än någonsin får jag bekräftat när jag tippar Oskarshamn utanför playoff. På pappret har Oskarshamn ett bra lag och man har ersatt spelarförlusterna mycket intressant. Framförallt så ser jag framemot att få se Scandella sudda ut "floppstämpeln" han orättvist drog på sig i Rögle.
 
 
 
Nyförvärv: Niklas Enberg Sundsvall, Dave Lindarv Olofström, Victor Svensson Kallinge/Ronneby, John Vigilante Asiago, Giulio Scandella Val Pusteria, Mattias Granlund Skellefteå J20, Kirill Starkov Sönderjyske.
 
Förluster: Troy Davenport, Tero Konttinen, Jakob Bertilsson, Mikael Lidhammar, Nicklas Jadeland, Martin Olsson, Viktor Gibbs Sjödin, David Rodman, Chris Nybeck, Matt Ryan.
 
----
 
Lagets målvakter: Frölundalånet Linus Fernström lär ta hand om spaden och det är dags för honom att kliva fram ordentligt nu. Linus var en av fem målvakter som stod i Oskarshamnsmålet förra säsongen och var den som fick förtroendet fullt ut när det var dags för förkvalserien. Där spelade han helt stabilt och trots 0-7 mot Rögle så landade Fernström på en räddningsprocent på 90,6. Bakom finns Alexander Bengtsson som fick stå en hel del redan förra säsongen och lär få sina chanser nu också. Två målvakter som väntar på sitt riktiga genombrott och om Oskarshamn ska nå topp-7 denna säsong måste det komma nu. Jag tror på Fernström.
 
Backarna: Här har Oskarshamn stärkt upp samtidigt som man fått behålla det som var värt att satsa vidare på. Konttinen kunde inte återupprepa succén när han återvände till Oskarshamn nu senast. Därför anser jag att man stärkt upp backsidan. Ersättaren Niklas Enberg som vi känner till mycket väl från åren i Troja är en mycket bra allsvensk back. En stabil back som hade en nyckelroll i Sundsvall förra säsongen. Nu får han alla förutsättningar att växa i en bättre omgivning. Kvar finns flera tongivande backar, främst Sam Lofquist som växte fram till en riktig succévärvning. När Oskarshamn spelade mot Rögle så uppmärksammade man Sam både på gott och ont. Med en säsong på stor is i bagaget så kommer han att växa fram till en nyckelspelare i år. Kan mycket väl hamna i Elitserien om utvecklingen fortsätter där den stannade i våras. Annars vill jag hålla Daniel Ljungqvist som "pappan" där bak. En ledare med stor rutin. Förväntningarna på Maxim Matushkin var höga inför förra säsongen, han levde inte upp till dem. Inte enligt mig i alla fall. Däremot så har han nu alla förutsättningar att ta för sig offensivt i allsvenskan också. En spelare som tränare Söderström känner till mycket väl och som han nu fått in i sin trupp är, Dave Lindarv. En poängstark back som spelat i Olofström de senaste säsongerna med framgång. Krigar just nu på ett tryout-kontrakt. Oskarshamns backbesättning ser bra ut och där flera av backarna har potential att slå igenom i vinter.
 
 
Forwards: Av de man tappat märks väl Jadeland mest. En pålitlig matchvinnare som nu flyttat hem till Malmö. In har man hämtat två stycken "Röglefloppar", Kirill Starkov och Giulio Scandella. Starkov måste visa att han håller nu. Det känns lite som att det är hans sista chans i Sverige. Det finns absolut potential. Han fick chansen i Rögle där tålamodet var alldeles för stort. Trots att det aldrig lossnade fick han fortsätta att spela powerplay och fem mot fem i avgörande lägen. Till slut gick fick han lämna laget tillsammans med Magnus Häggström. Scandella däremot, när han värvades av Roger Hansson så var det för elitseriespel. Det såg ut att bli ett lyckat sådant också. Sedan bröt han foten och därefter blev det pannkaka av alltihop. Så jag tror absolut att han kan leverera för Oskarshamn. Kvar finns Joakim Hagelin som ryktades vara på glid till Linköping. Nu blev han kvar och det betyder naturligtvis massor för Oskarshamn. Det finns flera mycket bra spelare på nivån. De jag tänker på i första hand är McGrath, Valdix, S.Öhman och Poulsen. Man har även en joker i form av John Vigilante som strax ansluter. En amerikansk forward med nästan 300 AHL-matcher på sitt CV. Vad kan Malmögrabbarna, Öhman och Svensson bjuda på?
Som ni ser så finns det absolut potential i laget för att nå en klart bättre placering än den jag tippar.
 
Han blir lagets flipp: Giulio Scandella känns given här. I VM var han två snäpp vassare än övriga lagkamrater i Italien och kommer med sin snabbhet och målfarlighet att tillföra Oskarshamn spetsegenskaper.
 
Flopp: Kirill Starkov känns som ett stort frågetecken. En humörspelare som Söderström måste få igång direkt. Börjar Starkov att grubbla så kan han bli fruktansvärt ineffektiv. Som jag skrev ovan, i Rögle var tålamodet enormt. Han gick före spelare som Simon Olsson trots att han aldrig levererade.
 
----
 
Hallå där, Joakim Hagelin!
 
Hur ser du på säsongen?
- Det ser ut att bli en väldigt rolig säsong. Vi har fått många nya intressanta spelare. Sakta men säkert så växer vi ihop till en stark grupp också.
 
Nya spelare, två av dem är så kallade "Röglefloppar", Starkov och Scandella. Även om det är lite orättvist att hänga ut Scandella som en sådan. Vad kan du säga om de båda?
- Två spelare med rutin från bra nivå. Scandella är fruktansvärt snabb och vad jag hört så gjorde han bra ifrån sig i Rögle också innan han bröt benet. Två spännande nyförvärv, det tycker jag absolut.
 
För din egen del, du var känd som en defensiv forward men förra säsongen hände något. Du stänkte in 20 mål och passade fram till 12. Hur gick den förvandlingen till?
- Ja, jag fick en bra sommarträning till att börja med. Sedan fick jag stort förtroende av tränaren och jag tog chansen när den kom. Puckarna trillade in helt enkelt.
 
Därmed har dina förväntningar på dig stigit ordentligt till denna säsongen, hur känner du själv?
- Jag har höga förväntningar på mig själv också. Jag vill visa att det inte var en engångsgrej utan att jag kan visa upp en jämn hög nivå.
 
Det snackades om att du var aktuell för Elitserien. Var det konkret intresse?
- Det fanns konkret intresse, säger Hagelin utan att vilja nämna var intresset kom ifrån.
 
Varför blev det inget?
- Det var mitt kontrakt med Oskarshamn som stoppade det.
 
Känns det surt att missa chansen?
- Nej, inte speciellt. Det är bara att leverera och göra allt för Oskarshamn en säsong till. Gör jag det lika bra så kommer säkert en ny chans.
 
Vem kommer att göra en "Jocke Hagelin" i år, dvs slå igenom ordentligt?
- Det hoppas jag att många gör men måste jag säga en så säger jag Mattias Granlund som vi fått in från Skellefteå En hårt jobbande forward som skapar bra ytor åt oss andra.
 
----
 
Svar på tal med Hagelin!
 
Er svaghet hittar jag längst bak. Målvakterna kommer inte bära er till playoff.
- Vi har starka målvakter. Jag tror på Linus Fernström och han kommer att växa ännu mer denna säsong.
 
Oskarshamn får svårt att nå playoff. Konkurrensen är för hård.
- Som du säger, det är många bra lag som siktar på playoff. Det blir tufft men får vi ihop gruppen så tror jag vi når fram.
 
Joakim Hagelin spelar i Elitserien 2013/2014.
- Haha, det får vi se.
 
Grönvitasumo tippar HockeyAllsvenskan 12/13 (Klicka på valfritt lag för att se genomgång av det laget)
 
1.
 
Jag synar även Elitserien och den genomgången hittar ni här.

Gerbers andra raka nolla - Iggulden levererade omgående

Känns sådär att försöka sammanfatta en match man inte sett själv så det blir kort. Efter tre förluster så tog Rögle ikväll säsongens första seger när man spelade mot lättaste motståndet på sin Schweizturné, La Chaux de Fonds som spelar i NLB. Inget skräplag alls då man vann NLB 2011 och kom trea förra säsongen. Resultatet skrevs till 5-0 och enligt rapporterna fick Rögle äntligen igång sitt anfallsspel som varit det som hackat i inledningen.
 
Noterar att Mike Iggulden debuterar med två assist och dessutom nära att spräcka sin målnolla direkt. Gerber vaktade Rögles mål för andra gången denna försäsong och har fortfarande inte släppt in någon puck bortsett från straffläggningen mot Malmö.
 
Riktigt kul att Lilja fick hänga en också, direktskott på pass av Warg. Just Lilja tror jag mycket på denna säsong och får han bara upp självförtroendet så kan det bära långt.
 
Nu får Rögle några dagars matchledigt. Rapperswil på onsdag är nästa uppgift. Bättre start kunde Rögle knappast få, nu lär mungiporna peka åt rätt håll och tränarna får arbetsro. En seger är alltid en seger. Speciellt när man hade tre förluster i bagaget.
 
La Chaux de Fonds - Rögle BK 0-5 (0-1,0-1,0-3)
6:35 0-1 Mattias Tjärnqvist (Preissing, Iggulden)
34:48 0-2 PP Ted Brithén (Barta, Iggulden)
45:36 0-3 Nils Bergström (Jensen)
46:18 0-4 Jakob Lilja (Warg)
50:30 0-5 Jesper Jensen (Barta)
 
Notis: Tom Preissing spelade mest av alla idag, 23 minuter och 27 sekunder.
 
Källa: Nätmagasinet.
 
 

Tävling - Vinn gratis käk!

Ikväll 17.00 spelar Rögle mot schweiziska HC La Chaux-de-Fonds som spelar i NLB (andraligan).
 
På Rögles tre matcher så här långt har det bara blivit tre mål, 2-5 mot Färjestad, 0-0 mot Malmö och senast 1-4 mot Växjö. Nu är det tänkt att det ska lossna framåt.
 
Enligt Nätmagasinet så vilar Jakob Johansson, Andrée Brendheden, Alexander Lindqvist-Hansen och Victor Panelin-Borg. Mike Iggulden debuterar däremot.
 
Gerber (Fransson)
Jensen, Bonsaksen - Tjärnqvist, Brithén, Iggulden.
Kukkonen, Sondell - Lilja, Warg, Lindgren.
Preissing, Strbak - Bergström, Sylwander, Spelling
Liljewall, Barta, Everberg
 
Tävling - Hur många mål gör Rögle i dagens match och vem sätter det sista av dem?
Ex: 4 Everberg.
 
Alla som lyckas sätta både antal mål och rätt målskytt vinner en värdekod från onlinepizza.se på en maträtt (värde 100:-). De täcker av stora delar av landet så priset passar var du än bor. Kolla här vilka restauranger som gäller i din närhet.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.