På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Malmöpågen Persson regisserade Redhawks godnattsaga

Malmös säsong är definitivt över nu. Troja går mot en seger i Malmö Arena och som inte det vore nog så är den store matchvinnaren, Mattias Persson, just från Malmö.

Tre mål och två assist från Mattias klubba, där alla tre målen kom i sista perioden.

Godnatt Malmö!

Man gick in som storfavoriter till seriesegern denna säsong men man har återigen underpresterat. Vad talar för att Stenbecks miljoner ska vända på det, ingenting.
Antagligen blir de ekonomiska såren så djupa efter detta fiasko att man får fylla hålen istället. Nu borde Malmö fortast möjligt presentera tränaren som ska leda satsningen och sedan visa fansen att man på allvar ska satsa. Börja med tvillingarna Westerholm, det hade varit den bästa starten för Malmö Redhawks.

Rögle tog över andraplatsen

Rögle BK - Örebro HK 4-3 (0-1,3-1,1-1)

09.29 0-1 Melker Karlsson (Adolfsson,Edblom) Fem mot fyra
20.32 1-1 Patrik Bergström (Brithén,Olsson)
27.10 2-1 Jakob Johansson (Glimmenvall,Brithén)
30.12 2-2 Johan Adolfsson (Filander,Orrsten)
34.46 3-2 Alexander Johansson (Bödker,Lindgren)
43.07 3-3 Michal Lukac (Gunderson,Weinstock)
56.34 4-3 Viktor Lindgren (Bartley)

Skott: 24-45 (5-15.11-12,8-18)

Efter två spelade perioder leder Rögle mot Örebro i Ängelholm. Joel Gistedt som vaktar Rögles mål har spelat bra, främst i första perioden där han räddade kvar ett sovande Rögle från större underläge.

Matchens delikatess är "Jackes" mål som med en genial pass från broder Daniel fick öppet mål och satte den enkelt.

Matchen svängde fram och tillbaka och Örebro kvitterade tidigt i den tredje perioden efter ett snyggt förarbete av Weinstock.

Noterade att Gunnar Persson var på besök i Lindab Arena. AIK-tränaren spanade in eventuella nyförvärv(?) eller är det kanske så att man är rädda för att hamna i kvalserien?

Gistedt visar prov på bra målvaktsspel och visade upp flera svettiga räddningar med speciellt plocken.

Lindgren sätter det matchavgörande målet och Rögle tar över andraplatsen i tabellen.

Rögles fem bästa spelare
+++++ Ted Brithén
++++ Joel Gistedt
+++ Vic Bartley
++ Daniel Glimmenvall
+ Patrik Bergström

-----

Undviker Rögle förlust i Växjö i sista omgången så vinner Rögle "hemmatabellen" och Hellqvist har jagat bort "Lindabspöket" rejält. Bästa hemmalaget i Allsvenskan om man undviker förlust alltså. En morot för Röglespelarna.

Helber blir inte ny VD i Malmö Redhawks

Det har känts givet och frågan var väl bara när Mike Helber skulle bli officiellt klar för Malmö men idag har han bestämt sig för att stanna i Linköping enligt corren.se.
- Det bästa beslutet för mig och min familj, säger Helber till Corren.


Silly season - Kåberg på väg till Örebro - Söderberg till Linköping

I december när jag var i Kanada så var ju Håkan Loob med på resan och där diskuterade jag massor om lagets spelare.
När jag ifrågasatte att Emil Kåberg fortfarande var en del av Färjestads stjärnspäckade lag fick jag en snygg kommentar;
- Han var bra när vi skrev ett treårsavtal med honom.

Jag kunde enkelt höra att man inte var intresserade att förlänga med Kåberg efter säsongen och nu ryktas han alltså till Örebro. En ganska logisk värvning men jag tror att Bofors också är heta på retstickan.

-----

Att Carl Söderberg skulle lämna Malmö kändes ganska givet. Att han stannat har berott på hans skyhöga lön som inget annat lag velat ta över. Idag skriver Sportbladet att han är överens med Linköping.

Annat rykte som tidningen tar upp är Arlbrandt till HV71.

Kevin Lindskoug gillar att bevisa för Malmö att de satsade fel

Ett av säsongens största utropstecken i Rögles J20 är målvakten Kevin Lindskoug som petat Rögles A-lags aktuella målvakt Johan Nielsen och storspelat i målet. Han har varit den målvakt ett lag behöver för att ta sig riktigt långt.
Kevin Lindskoug är en malmökille som tog steget till Rögle för att han sågs som tredje målvakt bland 92:orna, bakom Sivnert och Vysehrad.
- Jag kom in på hockeygymnasiet här och eftersom jag var tredjevalet i Malmö kändes det rätt. Det är inget jag ångrar idag.

Denna säsongen har han gått från backup bakom Johan Nielsen (som har A-lagskontrakt) till att ta hand om förstespaden rakt av. Kevin berättar själv;
- Jag tycker jag har tagit ett stort steg denna säsongen. Förra säsongen fick jag stå färre matcher än Johan men iår var det en kamp om första spaden ända från början. Vi fick båda chansen att visa vad vi gick för. Ny tränare, nya förutsättningar.

Hur är du som målvakt?
- Vinnarskallen driver mig frammåt, jag anser att jag har en lite äldre målvaktsstil än de flesta målvakterna men har mer och mer gått in på den moderna stilen.

Många röster anser att Kevin redan till nästa säsong är en målvakt för Rögles A-lag och att man istället ska låta Gistedt gå vidare. Det är inget som Kevin går och tänker på just nu men visst skymtar man en förhoppning när han säger;
- Rögle har inte sagt speciellt mycket om det, jag har ingen aning alls hur det kommer se ut inför nästa säsong, förhoppningsvis får jag svar på det strax efter kvalserien är slut. Jag har ett år kvar innan jag är sistaårs junior. Gistedt har ju tvåårskontrakt så vi får väll se vad som händer.

Eftersom Kevin är en Malmökille så är derbyna mot just Malmö speciella. Han tycker att det känns extra skönt att vinna matcherna för att visa att man satsat på fel killar.
- När jag spelade i Malmö så kände vi inget "hat" mot Rögle eftersom vi låg före dem på a-lagsnivå och juniornivå. Det är nu på sista tiden Rögle haft en större utveckling som den riktiga derbykänslan uppstått. Det känns alltid bra att vinna mot Malmö eftersom man vill bevisa att de satsat på fel spelare.

Berätta något om någon i laget som inte många känner till.
- Felix Maegaard-Scheel är en husmusik kung.


Betyg på spelarna - backarna

Nu är det backarnas tur att få sin dom av mig. Målvakternas bedömningar kan ni läsa här om ni missat det.
Betygen sätts mellan 1-5 där 1 är underkänd, 2 godkänd, 3 bra, 4  mycket bra och 5 elitserieklass.

Vic Bartley Betyg: 5
Bartley blev den transatlantiska injektion vi hoppades på. Ett bra vapen både defensivt och offensivt.
Framtid: Rögle vill ha honom även nästa säsong men frågan är om inte Vic vill testa på Elitserien eller AHL. Nu kan Rögle iofs ta steget upp och då ökar chanserna att han stannar.

Rasmus Bengtsson Betyg: 2
Rögles lovande talang är bara 17 år men har redan visat att han håller bra klass för hockeyallsvenskan. Lite ojämn och kan göra för mycket misstag men absolut vår framtids stora backstjärna om Kennys träning sköts.
Framtid: Han har nyligen signerat för två nya säsonger vilket känns bra, spännande och roligt.

Mads Bödker Betyg: 3
Hans betydelse för Rögle var större i Elitserien än den varit denna säsong. Visst gör han fortfarande ett gediget jobb dagligen men hans bristande offensiv gör att han inte känns så viktig längre.
Framtid: Kan behöva ta ett steg för att få ny fart på karriären. Mads är en bra back men är han tillräckligt bra för Elitserielagen?

Daniel Glimmenvall Betyg: 4
Lagets pappa gör sällan en dålig match. Gör ännu en säsong i absolut allsvensk toppklass och är viktig i alla spelmoment. Viktig i powerplay.
Framtid: Räknar med att han tar ett år till i Rögle. Att han skulle lägga av nu känns inte rätt.

Jesper Jensen Betyg: 2
Jesper hade en formtopp i höstas där han var på väg att bli ett utropstecken men när han sedan drogs med en skada så tappade han form och spel. Gör för många enkla misstag och känns ojämn.
Framtid: Har kontrakt även över nästa säsong och han fyller 20 år i sommar. Kan bli en framtida succë.

Victor Panelin-Borg Betyg: 4
Den största överraskningen i hela truppen. Från en ifrågasatt junior till en framträdande polis i kanske seriens mest stabila backpar. Spelar med stort hjärta och hjälper målvakten med stor pondus. När Pelle inför säsongen pratade om Panelin så trodde han stenhårt på honom och han fick helt rätt.
Framtiden: Har signerat för två nya säsonger vilket är glädjande.

Christoffer Persson Betyg: 5
En som inte får det erkännande han bör och ska ha. Kom som en doldis för att täcka upp Rahimis roll och ingen kan vara besviken. Grymt defensivt där han avväpnar motståndarnas toppspelare i match efter match.
Framtid: Har kontrakt över nästa säsong men går Rögle inte upp till Elitserien så spelar enligt rykten Christoffer i Frölunda nästa säsong. Den chansen är han väl värd.

Jonathan Zaar och Rasmus Forslund har spelat för lite för att betygsättas.


Betyg på spelarna - målvakterna först ut

Hockeyallsvenskan lider mot sitt slut och det är dags att ge alla en bedömning samt att ge min syn på deras framtida roll i Rögle BK. Betygsskalan är mellan 1 och 5.

Jonas Fransson
Betyg: 5

Seriens stora utropstecken och är den som tagit Rögle direkt till kvalserien.
Framtid: Han stannar med största sannolikhet. Tror trots åldern att intresse finns men frågan är om han vill öppna båset i Elitserien.

Joel Gistedt
Betyg: 1

Har fått agera båsöppnare och trots en bra försäsong så tog han inte chansen när den kom i serien utan känna allt mer överflödig i truppen.
Framtid: Stannar Fransson ser jag hellre Kevin Lindskoug i truppen. Joel är för bra för att sitta på bänken en säsong till och det tror jag inte han är så sugen på heller.


Gistedt vaktar målet mot Örebro

Det blir bara en förändring i laguppställningen inför Örebromatchen. Joel Gistedt får ställa sig i mål och Fransson får vakta båsdörren.
Det känns konstigt tycker jag, Joel är en bra målvakt som inte fått spela något på riktigt länge och så fort det inte gäller något så duger han. Jo jag vet att Fransson har varit ett monster och att alla matcher har gällt allt eller inget men någonstans känns det ändå fel på något sätt.

Det ska hur som helst bli spännande att se hur han tar chansen. Annars ställer Rögle upp med samma lag som man gjort den senaste tiden och ger inte några juniorer chansen att få känna på det. Tråkigt tycker jag då jag anser att de hade älskat det och det hade blivit mer intressant för oss sidan av.

Jag räknar kallt med att vi får en typ av träningsmatchs karaktär på återstående matcher där inget lag har något att spela för. Ingen vill bli skadad inför säsongens höjdpunkt, kvalserien.

Gistedt är tillbaka i buren.


Tävling - Tippa Rögle - Örebro

Rögle är liksom måndagens motståndare Örebro klara för kvalserien vilket kan betyda målrik match och avslappnat spel?

Tävling här som vanligt. Tippa slutresultatet i matchen Rögle-Örebro samt skriv en målskytt i matchen. Det är tre perioder som gäller.
Senast 19.00 på måndagen 28/2.


En vinnare får presentkort på Ica Maxi a 100 :- samt en tre kronor mössa.


Tack Mora!

Mora vann den efterlängtade matchen på Villa Långbers Arena med 4-1. Det innebär följande, Rögle är nu klart för kvalserien tillsammans med Örebro. Malmös chanser finns men de är mindre än små. Med två omgångar kvar ligger man sex poäng efter och Mora har Sundsvall hemma i sista.

Det blir alltså en kvalserie med Växjö, Örebro och Rögle. Playoffserien kommer att innehålla Leksand, Västerås, Almtuna samt Mora.

Mitt tips blir att kvalserien kommer att innehålla dessa sex lag, Växjö, Örebro, Rögle, Västerås, Södertälje och Modo.

----

Nu får Rögle spela två matcher utan press och man kan vila slitna spelare. Nu lär Gistedt få spela, om inte tar jag det som att han inte kommer att stanna kommande säsong. Jag tycker att man kan låta "Flash", Maegaard, Sylwander få känna på det från J20.


Pratstund med Dominik Granak - "Vi hade inte lag för att spela i elitserien"

Förra säsongens storstjärna i Rögle Dominik Granak spelar numera som bekant i KHL och i Dynamo Moskva där han gör bra ifrån sig. Sju mål och 17 assist har han bjudit på denna säsong.

Jag fick en intressant pratstund med Dominik där jag ville veta lite om hans minnen från Rögle och hur han ser på framtiden. Intresset för en pratstund har funnits i  länge och egentligen var det dags redan för ca 10 dagar sedan men vi sköt upp det hela eftersom han har haft besök av vänner och sin bror under en tid.

När vi inleder med att diskutera hans säsong i Rögle så berättar Granak att han har enbart positiva minnen. förutom ett förstås, att man inte klarade hålla sig kvar i Elitserien. Dominik berättar vidare;
- Allting var jättebra annars och jag trivdes väldigt bra. Alla människor som jobbar för klubben var extremt bra och trevliga att ha att göra med. Sen ska vi inte tala om fansen som kanske är det starkaste minne jag har ifrån tiden. Jag har en sak att tacka Rögle extra mycket för, de hjälpte mig att växa som spelare.

Hur då?

- Jag fick otroligt mycket förtroende och ansvar. Något som jag inte haft lika tydligt innan och det var en stor upplevelse för mig.

Varför åkte ni ur anser du?

- Vi hade inte tillräckligt bra lag för att vara med i Elitserien men däremot tycker jag att vi hade världens chans att kvala oss kvar genom kvalserien men vi lyckades inte.

Dominik berättar att han inte har någon kontakt med de få spelare som är kvar från förra säsongen. Däremot har han bra kontakt med fd massören Billy Nilsson. Sen har han även lite kontakt med spelare som Amar, Nihlstorp, Sjögren och Rahimi.

Nu spelar han alltså i KHL och är uppe i slutspel där hans Dynamo Moskva möter Dinamo Riga (står 1-1 efter två matcher) men enligt han själv är chansen stor att han en dag återvänder till Sverige.

- Jag älskar Sverige. Både hockeyn och utanför och hade jag haft familj hade jag troligtvis inte spelat här. Jag stannar i KHL ett bra tag nu, det fungerar bra när man som mig inte har en familj att tänka på.

Granak berättar att han inte har en lika framträdande och betydelsefull roll i Moskva som han hade i Rögle.

- Nej, här tävlar jag med och mot Rysslands bästa spelare men jag känner stort förtroende av managern. Vårt lag består inte av några stjärnor utan vi kämpar hårt för varandra.

I Dynamo Moskva hittar vi en Röglebekanting till, Martin Strbak men annars så tycker jag att en spelare sticker ut mer än andra i mina NHL-älskande ögon, nämligen Chris Simon.

Innan vi avslutar samtalet så frågar jag om Rögle finns med i bilden vid en eventuell återkomst till Sverige.

- Jag trivdes riktigt bra i Ängelholm. Klubben gjorde allt för att jag skulle trivas och må bra. Visst hade det känts bättre att ge något tillbaka.
Bilder från festen


Jag har fått bilder av Caroline från gårdagens fest. Här kommer dem.
Härifrån fick Simon straffen

Simon sa efter matchen att straffen han avgjorde derbyt med hade han sett på youtube för någon dag sedan och det var Pierre-Marc Bouchard i Minnesota Wild som la "orginalet".


Simons magi löste ut kvalseriebiljetten

Rögle vann kvällens skånederby med 2-1 efter att Simon Olsson bjudit oss på en riktig delikatess i den avgörande straffläggningen.

Inför matchen var det riktigt bra stämning på läktarna, åtminstone på den så vanligt röststarka hemmapubliken. Sittplatspubliken var bra med dem också.
Det var tyvärr inte Röglespelarna som faktiskt blev överkörda i första perioden. Malmös ledning kunde varit större men Carl Söderbergs styrning blev periodens enda.
I den andra var det fortsatt Malmö som tryckte på till en början men Rögle fick en gratischans sedan Malmö inom kort åkt på två utvisningar. Ska ärligt säga att P-A Lundströms utvisning inte var det.
Hur som helst kvitterade Rögle genom Jakob Johansson, eller förlåt Brithén men det var Jakob som använde Ted Brithén som ett vallningsplank.

I sista perioden var Rögle det starkare laget och kunde avgjort men 1-1 efter full tid ska speciellt Rögle vara nöjda med i en faktiskt tam match som inte bjöd på så många heta dispyter.

Matchen kom att avgöras på straffar och när fem straffar  var lagda så hade ingen lyckats sätta den och då fick Simon Olsson chansen.
Enligt han själv frågade han Hellqvist om han fick göra vad han ville och det gjorde han. Retfullt elegant snurrade han upp Svensson i Malmöburen och satte punkt på denna kväll.

Rögleklacken stod som vanligt länge kvar och sjöng ut sina hjältar igen som fick ännu en hyllning. Först ut på isen? Simon Olsson såklart som får och skall vara i centrum denna kväll.

Måste lyfta på hatten för Malmös tvillingar, speciellt Pathrik som gör en riktigt bra match. Speciellt i första var de dominanta och frågan är om inte de redan nu är något för elitserien.

Tack Simon!

 

Se straffen och övriga mål här.

 

Rögles fem bästa spelare

+++++ Simon Olsson

++++ Jakob Johansson

+++ Jonas Fransson

++ Patrik Bergström

+ Mads Bödker

 

Malmös fem bästa spelare

+++++ Pathrik Westerholm

++++ Ossi Petteri Grönhölm

+++ Mackan Svensson

++ Ponthus Westerholm

+ Carl Söderberg


Jakob Lilja - En spelare vi kommer få höra mer om

J20-serien går vidare, idag med Jakob Lilja som hämtades från Sunne IK inför säsongen.

 

Jakob är en 17 år ung forward som fått sin hockeyfostran i Limhamn. När han var 14 år lämnade han moderklubben för Malmö Redhawks för att få en bättre utveckling. Innan han nu kom till Rögle så representerade han Sunne IK under två säsonger men nu är han alltså tillbaka i Skåne igen och tacka Pelle Svensson för det.

- Vi hade kontakt och efter säsongen kändes det rätt att gå till Rögle och här trivs jag bra, säger Jakob till gronvitasumo.se.

 

Redan denna säsongen är han en tongivande spelare i J20, åtminstone i de matcher jag sett. På 27 matcher har det blivit 16 poäng . Tänk då på att han har två säsonger till i J20. Vad är då anledningen till Rögles positiva utveckling i J20. Jakob svarar;

- Nyckeln i j-20 är väl att vi har en bred trupp och det är ofta olika spelare som kliver fram varje match.

Jakob Lilja beskriver sig själv som en hårt arbetande forward som gillar att åka mycket skridsko. Något som helt klart passar in i Rögles kostym.
- Ja jag siktar på att ta en plats i Rögles A-lag i framtiden.

När vi kommer in på A-laget så är det en het derbymatch som nu väntar men trots att Jakob är från Malmö men numera spelar för värsta rivalen har han inte svårt att välja sida.

- Självklart håller jag på Rögle. Jag tycker de spelar riktigt bra och de har en stor chans att ta sig till kvalserien, de är helt klart på rätt väg.

En svår men intressant sak, lista Rögles tre viktigaste spelare i J20.

- Det vill jag inte göra. Jag tycker att alla är lika viktiga i vårt lag.

Nu ger jag Jakob chansen att avslöja något om någon i laget som inte många vet.
- Jonas Nilsson är en riktig medgångs supporter inom fotboll. För två veckor sedan höll han på Manchester City och tatuerade in Manchester City på armen, men nu när United vann derbyt håller han på dem

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.