På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle "lånar" tillbaka Törnkvist imorgon

Rögle har inte släppt något lag inför Linköpingsmatchen på lördagen men klart är att man "lånar" tillbaka Tobias Törnkvist från Karlskrona. Det viskades om det men varken Rögle eller HD har gått ut med det. Det var Karlskronas hemsida som avslöjade det och "Tobbe" själv har bekräftat för mig nu ikväll.
 
- Ska bli roligt att spela med Röglemärket på bröstet igen. Det känns bra, speciellt att träffa gubbarna igen, säger "TT" till gronvitasumo.se.
 
Törnkvist har spelat 10 matcher för den allsvenska jumbon och har noterats för två assist. Han berättar att han trivs bra i Karlskrona:
 
- Jo, jag trivs bra i Karlskrona, har bra boende och får spela mycket. Gänget är grymt skönt. Fansen är också grymma i Karlskrona.
 
Vilka Tobias skulle spela med imorgon visste han inte men klart är att han kommer återvända till Karlskrona direkt efter matchen för att vara redo för Västerås på söndag. Om detta betyder att man låter både Zaar och Spelling stanna och spela med J20 i helgen återstår att se.
 
 

Modo bryter med back

Spelare, speciellt importer som inte levererar ska enligt mig inte vara kvar och ta plats. Jag väntar spänt på att Rögle ska göra sitt första drag. Det finns flera som är i den riskzonen. De tre jag först och främst tänker på är Preissing, Strbak och Iggulden. Om man kan hitta en lösning med Preissing eller Iggulden så öppnas en ocean av lediga transatlanter.
 
I väntan på Rögles första drag så har Modo agerat. Den storväxte slovaken, Richard Stehlik har idag fått lämna Modo.
 
- Vi tackar Stehlik för hans insatser i MODO Hockey och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger Markus Näslund på Modos hemsida.
 
Det blev en assist och -5 i plus/minus på 22 matcher för den VM-meriterade slovaken.

Pressens motorsåg går varm

Innan jag loggar ut för dagen så scannade jag av tidningarnas artiklar efter Rögles senaste förnedring. Man behöver inte leta länge eller vad säger ni om följande:
 
 Kvällsposten:
Aftonbladet:
 
Helsingborgs Dagblad:

Det får inte se ut så här

1-7 och en ny spelmässig förnedring. Färjestad vann lika enkelt som många förutspådde inför matchen. Om vi ska skylla på magsjukan? Nej, inte till en början. Hade det inte hänt förut så hade man kanske kunnat börja trampa i det spåret men eftersom vi sett detta så många gånger denna säsong så säger jag istället att det är så här Rögle som lag är och spelar just nu.
 
- Vi kan inte skylla på magsjukan, sjukan sitter mer i huvudet, de tror inte på sig själva längre, säger Tangnes till Sportbladet efter matchen.
 
Rögle spelade fruktansvärt slarvigt, passingsspelet var under all kritik och man lämnade återigen öppen gata i mittzon. Glömde jag att man tappade markeringar gång på gång? Det är inte kul att återupprepa detta match efter match men det är för många därute som fullkomligt skiter i hur det går i matchen. Det ser åtmistone ut så. Idag när man inte var helt hundra så ska man ha ett spelsystem att luta sig tillbaka emot. Det ända man lutade sig tillbaka emot var bänken i avbytarbåset för det var där majoriteten ville vara idag.
 
Det är riktigt sorgligt. Ingen spelare, ledare eller supporter mår bra idag, heller.
 
Lite matchhändelser då. Mathias Tjärnqvist hade en 1-2-puck inne men Strbak var på Pettersson-Wentzel och domaren dömde utvisning istället. Mål där och... Nej, glöm det. Det var för långt ifrån både närvaro och prestationsmässigt idag. Dessutom ska ni veta att Färjestad saknar några av sina bästa spelare. Ändå är det sådan brutal skillnad. En annan händelse som säkert kommer att få någon form av efterspel är när Magnus Nygren hoppar upp med armbågen före på Panelin-Borg.
 
Vad ska Rögle göra för att vända detta? Till att börja med så säger jag samma sak återigen. Spelarna som är värvade för att dra tåget levererar inte. Att Lindqvist-Hansen, Sylwander och Everberg är bästa kedja så länge det fanns bränsle är, utan att ta ifrån deras insats, ett rejält svaghetstecken. Gör som ifjol, då skickades Starkov och Häggström. Nu kan man välja och vraka.  Spelare som är värvade för att stärka laget men som inte gör det ska inte gå före någon annan i kön. Jag frågade innan matchen och gör det igen, var är Oskar Norlöv idag? Han hade definitivt gett järnet och älskat varje minut. Hur många gjorde det idag?
 
Jag är precis som er andra väldigt frustrerad, besviken och faktiskt ledsen just nu. Att Rögle skulle förlora idag var väl inte direkt oväntat men mönstret är starkt. 9-31 i skott efter två perioder speglar klasskillnaden mellan lagen väl.
 
Mitt råd, gå till grunden, rensa bort de som inte har något intresse av att vara här, lös knutarna och få ihop en grupp som drar åt samma håll. Förra säsongens lag med spelare som Daniel Glimmenvall, Sean Curry, Simon Olsson, Alexander Johansson och Alexander Bergström hade definitivt gjort det bättre. Så länge man inte har ett L-A-G som drar åt samma håll så spelar det ingen roll vilka välmeriterade spelare du har. Vi ska klara det här och komma stärkta ur det men som det är just nu så behöver man inte se många minuter för att se att spelarna inte tror på det man gör.
 
Rögle - Färjestad 1-7 (0-3,0-2,1-2)
01:15 0-1 Per Åslund (Paulsson)
13:30 0-2 Rickard Wallin (Nygren, Holtet)
19:01 0-3 Ville Lajunen (Hillding, Lee) Fem mot fyra
22:37 0-4 Martin Röymark Fyra mot fem
31:24 0-5 Anders Bastiansen (Nygård, Lee)
54:21 1-5 Jakob Johansson (Barta, Brithén)
55:28 1-6 Christian Berglund (Paulsson)
58:48 1-7 Marcus Paulsson (Andersson)
 
Skott: 18-35 (5-16,4-15,9-4)
Utvisningsminuter: Rögle 5 x 2 min Färjestad 4 x 2 min 1 x 5 min + matchstraff
Publik: 3821
 
----
 
Nils Bergström levererar i Karlskrona. Två mål och en assist har det blivit ikväll när Karlskrona tar en efterlängtad seger. 5-0 efter två perioder blev 5-2 i sista. Riktigt skön seger för KHK!
 
----
 
Till sist: Grönvita! Det är nu Rögle behöver oss supportrar allra mest. Släpp påhoppen och knyt näven.
 
 
 
 

Fransson står - Bonsaksen bänkad

Då har Rögle släppt laget efter den turbulenta veckan med magsjukan. Så här ställer man upp:
 
Fransson (Gerber)
Kukkonen, Sondell - Lindqvist-Hansen, Sylwander, Everberg
Jensen, Preissing - Iggulden, Tjärnqvist, Aaltonen
Panelin-Borg, Strbak - Liljewall, Brithén, Barta
Zaar, Johansson, Spelling
Bänken: Bonsaksen.
 
Cederholm är fit for fight men inte uttagen helt enkelt. Lilja är fortfarande sjuk, Lindgren samt Warg skadade. Det som slår mig nu är, om inte Oskar Norlöv som ångat på rejält i J20 (39 poäng på 19 matcher) får spela i detta läget när 17(?!) spelare varit sjuka, när får han då chansen? Han har tränat på hela veckan och är väl den formstarkaste spelaren från de egna leden. Var är han? Hoppas verkligen att spelarna som ställer upp ikväll är så pass fräscha att de ger mig svaret.
 
Ibland säger man att en bild talar för sig själv. Okej då!
 
 
 

Det var vinterkräksjukan

Om några timmar vet vi vilka spelare som är redo att möta Färjestad ikväll. Helsingborgs Dagblad har fått det senaste från Rögles sjukgymnast, Billy Nilsson.
 
- Vi har fått tillbaka provsvaren från sjukhuset och det visar sig att de som blivit sjuka drabbats av ett virus som ger vinterkräksjukan, säger Billy till hd.se.
 
Precis som både Pelle och Dan sa till mig igår så verkar det som om alla som varit drabbade är redo för match. De som inte varit drabbade och kunnat träna för fullt är Lasse Kukkonen, Martin Strbak, Daniel Sondell, Jakob Johansson, Dennis Everberg, Mathias Tjärnqvist och Alexander Barta. Det bör betyda att Strbak får sin chans till revansch ikväll. Något annat vore inget annat än en rejäl signal och utfrysning.

Tävling - Rögle - Färjestad - Bra priser i potten!

Med en väldigt annorlunda uppladdning ställs Rögle ikväll på ett riktigt test. Igår gav både Pelle och Dan rapporten om att samtliga som legat sjuka kommer till spel.
 
Hur slutar matchen, Rögle - Färjestad  (tre perioder) och vem gör första målet?
Ex. 3-3 Hillding
 
Den som först sätter både resultat och målskytt vinner en inrikes flygresa med Kullaflyg (t/r).
 
Dessutom får alla som prickar rätt kombination, resultat och målskytt detta:
* 100:- att spela för hos Betsafe. Är du inte redan kund så kan du bli det här. (Minst 18 år)
* 100:- i presentkort ifrån Ica Maxi Ängelholm. (Kan bytas ut mot trisslotter ifall du inte bor i närheten)
* En värdekod från Onlinepizza.se på valfri maträtt upp till 100:-.
 
Senast 19:00 och för att det ska vara giltigt måste ni lämna mailadress. Endast en gissning per person men är ni flera i familjen kan ni självklart tävla allihop.
 
Om ni inte ska se matchem på plats eller har tillgång till Cmore, så kan ni se matchen här.

Pelle om läget - "Räknar med att alla kan spela"

Har precis snackat med Rögles sportchef för att höra om läget i truppen. Trots det tunga sjukdomsläget så ser det ändå ut som att vi kan andas ut.
 
- Jag räknar med att alla som varit magsjuka är spelklara imorgon. Vi har varit i kontakt med samtliga under eftermiddagen och alla kommer att ansluta till morgondagens värmning. Sen kan man inte vet om någon drabbas av något bakslag under kvällen, säger Pelle Svensson till gronvitasumo.se
 
Personligen tycker jag att detta ändå kommit lägligt. Med det menar jag absolut inte att jag säger att jag tyckte det var bra att någon var sjuk. Jag syftar snarare på det hårt pressade läge både Pelle och Dan befinner sig i. Fokus har flyttats. När jag frågar Pelle så är det inget han känt av utan säger:
 
- Vi är medvetna om situationen och alla har rätt att tycka. Vi tror på det vi gör och vi har det lag vi har. Självklart jobbar vi hårt för att vända detta.
 
Kommer något konkret att hända, i spelartrupp, eventuellt tillsätta någon i ledare i staben eler något annat?
- Nej. Vi har det ledarna vi har och de spelarna vi har. Imorgon kommer vi att ställa upp med alla som är pigga i benen och jag hoppas att alla känner sig så pass pigga att de kan köra på så länge de orkar. 
 
----
 
Jag sökte Tangnes tidigare idag och han lovade att ringa upp vilket han precis gjorde. Han meddelar ungefär samma saker som Pelle:
 
- Alla ska vara på banan igen. Klart att förberedelserna har varit annorlunda men samtidigt kan det vara ännu lättare för killarna att sänka axlarna och fokusera på rätt grejer imorgon. De har inte tränat en enda gång sedan i lördags men när pucken släpps klockan 19:00 imorgon så är det ingen där ute som tänker på magsjuka eller något annat. Det gäller att alla visar att man är proffsiga ända ut i fingerspetsarna, säger Tangnes till gronvitasumo.se.
 
Det har varit hektiskt för Dan nu när både Gath och Kenny varit sjuka dem också. Självklart känner Dan pressen men när jag berättar för honom att jag är imponerad av hans tålamod mot media som sätter han på hårda prov så säger han:
 
- Jag kommer alltid att vara ödmjuk och ta mig tid för media. Det är en del av jobbet. Jag kommer aldrig att vika ner mig.

Karlskrona fortsätter att röra om

Karlskrona ligger toksist i Hockeyallsvenskan och har nyligen plockat in Chris Butler från NHL. Nu nöjer man sig inte där. Idag har man presenterat en ny duo.
 
Franske backen, Kevin Hecquefeuille, har idag skrivit på för Karlskrona. Kevin, ja jag nöjer mig där, kommer närmast från Servette i Schweiziska liga.
 
Dessutom har man gjort klart med ett lån från Växjö, Tom Linder.
 
Nog gör Höök vad han kan för att få KHK att lyfta.

Färjestads tränare om läget inför matchen

I väntan på kommentarer från Röglehåll så har jag precis snackat med Färjestads tränare, Leif Carlsson som satt lagets buss på väg till Ängelholm när jag ringde.
 
- Läget är som igår. Eventuellt ansluter Tollefsen som har varit magsjuk. Förutom honom så saknar vi fem spelare (Klefbom, Lindström, Connolly, Johansson och Lundh), säger Leif Carlsson till gronvitasumo.se.
 
Rögle har drabbats av en rejäl omgång magsjuka. Inget snack om att skjuta upp matchen?
- Ja, jag har följt det där, riktigt tråkigt när sådant inträffar. Vi har inte hört något om att de vill flytta matchen men jag läste någonstans att de hade försökt med förbundet men fått avslag. Det är i så fall Jörgen Jönsson som har koll på det. Även vi har spelare borta och får ge många nya spelare chansen.
 
Om vi bortser från skador, avstängningar och sjukdomar, hur ser du på matchen?
- Igår orkade vi inte hålla spelet uppe i tre perioder. Vi har en medelålder på 22,4 år i och med alla juniorer som får chansen nu. Som jag sa så tycker jag att formen är bra och att vi för tillfället har en hög lägsta nivå.
 
Leif betonar att det inte bara är Rögle som har spelare borta inför matchen. Han är medveten om att Rögle har drabbats hårt men att han förbereder sig och laget för en tuff kamp imorgon kväll.
 

Färjestad också drabbat av magsjuka

Rögle är nästan utslaget av magsjuka dagen före match. I Färjestad har man också drabbats av magsjuka. Dock inte i närheten av Rögles epidemi, det är "bara" Tollefsen som är drabbad.
 
- Det är bättre. Jag har varit och tränat lite. Jag kanske får åka med till Ängelholm i kväll, säger Tollefsen till Expressen.
 
När vi ändå är inne på norska backar. Rögles Alexander Bonsaksen är uttagen i det norska landslaget som ska spela spela fyrnationsturnering nere i Schweiz 11-16 december. Förutom Norge deltar även Vitryssland, Schweiz och Slovakien.

Inställd träning idag också

Efter gårdagens vilodag för alla magsjuka i Rögle så var tanken att man skulle köra på idag. Så blev det inte. De jag pratat med berättar att läget är fortsatt magsjukt och att man fick ställa in dagens träning också. Det är bara Lasse Kukkonen, Martin Strbak, Daniel Sondell, Jakob Johansson, Dennis Everberg, Mathias Tjärnqvist och Alexander Barta som kunde träna.
 
Det är match imorgon och frågan är om Rögle kan ställa ett lag på benen? Vill Färjestad komma ner och riskera att bli smittade?
 
Jag har försökt nå Dan Tangnes och Pelle Svensson. Båda är upptagna men Pelle har lovat att återkomma. Därefter lovar jag er det senaste här.
 
----
 
Ett rykte som nått mig men som ännu inte någon skrivit där ute. AIK uppges ha Anders Eldebrink på gång som ny huvudtränare istället för "Perra" Johnsson. Sant eller falskt? Vi får se.
 
 
 
 

Hänger Alcén med ikväll?

Mora har redan en av de allra största i sitt lag i form av Anze Kopitar. Idag gör deras senaste klipp entré, Bobby Ryan.  
 
Det intressanta är att Mora återigen lyckas knyta till sig en av de allra bästa. Bobby Ryan är en riktig målmaskin som de senaste fyra säsongerna gjort över 30 mål/säsong. I VM senast så gjorde han fem mål på åtta matcher så självklart är förväntningarna skyhöga.
 
- Han är en av världens bästa powerplayspelare liksom Anze Kopitar så har man den kvalitén i laget så måste vi börja producera i powerplay. Vi har skapat mycket chanser innan men det är både lite otur och lite orutin som påverkat att vi inte gjort så mycket mål i powerplay, säger Moras tränare Patric Wener på Moras hemsida.
 
I kväll väntar Tingsryd på hemmaplan och Bobby Ryan kommer att göra entré brevid Alcén och Kopitar.
 
----
 
På slutet har det varit en hel del incidenter. Armbågstacklingar, slagsmål och annat som satt disciplinnämnden i arbete. I nästa ärende heter nog huvudpersonen, Patrik Hersley. Eller vad säger ni efter gårdagens riktigt fula attack på Fredrik Höggren?
 
 

"Dan har ingen att bolla tankar med"

 
 
Om det är för att man håller masken utåt eller verkligen tycker så låter jag vara osagt men jag har frågat ett X antal spelare i Rögle om hur deras förtroende är för Dan Tangnes. Jag känner att de jag frågat varit öppna, raka och ärliga.
 
Den gemensamma nämnaren? Ingen av dem säger att de inte har förtroende för Dan eller att de vill ha bort honom för någon ny. Ingen. Jag tror på dem. Däremot säger flera stycken samma sak på olika sätt: "Dan har ingen att bolla tankar med".  En annan säger att "det känns som att Dan är ensam om allt" eller "i slutändan är det ändå upp till oss spelare. Dan går in helhjärtat vilket alla vet". Jag kan fortsätta men av de jag tog kontakt med var det en som inte ville ge några kommentarer.
 
Personligen har jag hela tiden tyckt att Dan absolut ska vara kvar men tillsätt någon som tar plats i staben. Jag säger det igen, spelarna jag snackat med har samtliga förtroende för Dan Tangnes.
 
Givetvis är det enkelt för utomstående att säga att "Rögle måste ha en ny tränare". De som säger så har inte någon insyn i och runt Rögles organisation. Självklart är det resultaten som räknas men jag har varit med om tränarbyten förut och vet att det sällan blir bättre.
 
----
 
Angående lagets magsjuka så verkar det som att de flesta är på god väg tillbaka men att det är långt ifrån samtliga som tränar imorgon.
 
 
 
 

NHL-back på väg till Karlskrona

Idag avslöjar bltsydostran.se att Karlskrona är på väg att landa den amerikanske VM-backen, Chris Butler.  När det inte är lockout så spelar Butler i Calgary Flames.
 
Visst, blir det så. Den 26-årige amerikanen twittrar följande idag:
"Last night in the states. Off to Sweden tomorrow to play some puck. Looking forward to seeing the world and playing hockey again."
 
Karlskrona är jumbo i Allsvenskan och man agerar genom att förstärka. Hur Rögle agerar återstår att se men klart är att man överallt kan läsa att det man inte är nöjda och jobbar "stenhårt" på saker.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.