På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Jannes filosofi ger Rögle chansen

Det blev inget trendbrott med Skellefteå som motståndare. Dagens 2-3-förlust var ändå den enda av fem möten där Rögle var med ända in i slutet. Däremot lyckades man sätta stopp för en trend, Bud Holloway som levererat stort mot Rögle denna säsong inte noterades för någon poäng idag.
 
Efter två matcher på bortais där Rögle spelat ultradefensivt så var man idag tillbaka på hemmais och där förväntade jag mig en bättre offensiv. Även om Skellefteå var det lag som höll tag i taktpinnen så skapade Rögle flertalet riktigt heta målchanser.
 
När jag intervjuade Janne Karlsson då han klev in som Rögletränare så sa han en sak som hans hockey verkligen står för - "Vi ska vara så offensiva som motståndarna tillåter". Så länge spelarna har tålamodet och disciplinen att följa dem orden så har Rögle chansen att utmana de andra elitserielagen. Det är inte snyggt men det är Rögles chans att vinna. För vi har sett Rögle gå bort sig flera gånger under säsongen där resultatet blivit en spelvändning och ett mål i häcken. När man spelar som man gjort den senaste veckan så har man varit med resultatmässigt varje gång. Återigen, det är inte Röglehockey och det är inte roligt att titta på men det är som sagt Rögles chans att utmana elefanterna.
 
Skellefteå vann skotten med 38-17 och det är stora siffror men för oss som såg matchen så såg vi att Rögle trots allt inte var så långt borta idag. Inställningen var det heller inget fel på. Dennis Everberg som för övrigt gjorde sin bästa match 2013 idag, satte tonen direkt efter 8 sekunder då han störtade mot mål och studsade upp emot Granberg. Ska dock sägas att Skellefteå var det aggressivare laget och Pavlin och Brithén åkte med eller utan schyssta medel ned för räkning. Båda kunde dock spela vidare, Ted gjorde det med näsan full av bomull men fortsätter att vara en av Rögles bästa offensiva vapen.
 
Nu återstår två matcher, sedan ska allvaret dra igång och även om jag hyser största respekt för de allsvenska lagen så tycker jag att Rögle är på rätt väg. Defensiven och målvaktsspelet kan ingen klaga på och om man följer Jannes "vara så offensiva som motståndarna tillåter" så lär vi få vänta på islossningen framåt.
 
Plus i Rögle? Gerber är såklart given. Everberg, Brithén, Aaltonen och Barta är de som jag plussar för framåt. Tycker även att Liljewall börjar närma sig sitt rätta jag. Låt han få sätta en eller två kassar så kan det nog lossna ordentligt där. Bakåt ska Kukkonen ha beröm.
 
På minuskontot tycker jag att Sondell, som varit Rögles bästa back under stora delar av säsongen och som skämt bort oss med lysande spel i match efter match, tappade en del enkla puckar idag. Även han kan ha en dålig dag.
 
Jag måste säga en sak om Skellefteå också. Innan säsongen ifrågasatte jag Skellefteås värvning av Pontus Petterström. Jag hade bevisligen fel, inte bara för att han var en av gästernas bästa idag utan för att han har en roll i Skellefteå som han gör mycket bra. Åtminstone de gånger jag sett dem spela.
 
Rögle - Skellefteå 2-3 (1-2,1-1,0-0)
05:06 1-0 Fredrik Warg (Barta, Brithén) Fem mot fyra
16:59 1-1 Jimmie Ericsson (Petterström)
19:25 1-2 Viktor Arvidsson (Lindberg, Klingberg) Fem mot fyra
29:52 2-2 Juhamatti Aaltonen
33:08 2-3 Oscar Lindberg (Burström, Petterström)
 
Skotten: 17-38 (5-16,5-14,7-8)
Utvisningar: Rögle 6 x 2 min Skellefteå 5 x 2 min
Publik: 3191
 
Rögles fem bästa spelare
***** Lasse Kukkonen
**** Dennis Everberg
*** Martin Gerber
** Ted Brithén
* Alexander Barta/Juhamatti Aaltonen

Kan Rögle stoppa seriesuveränen?

Idag är det toppen mot botten i Lindab Arena. Rögle har tidigare under säsongen haft enorma problem med Skellefteå och idag får man sista chans till revansch. Skellefteå har förkrossande fyra segrar och 21-3 i målskillnad inför kvällens drabbning.
 
- Rögle har stabiliserat sitt spel och vi hade lite tufft mot dem hemma senast. Nu har de både ny ledning och nya spelare så det lär bli tufft nere i Ängelholm. Det brukar kunna bli bra tryck på klacken och en härlig atmosfär, säger Stefan Klockare inför matchen på Skellefteås hemsida.
 
Känslan säger att det inte blir det tryck som varit under tidigare möte under säsongen. Röglefansen gör precis som klubben, laddar för Kvalserien. I dagens Helsingborgs Dagblad berättar Rögles klubbdirektör, Magnus Blomsterberg, att man kommer att sänka priserna på kvalseriebiljetterna för att få folket till arenan samt ett sätt att ge tillbaka till sina trogna supportrar.
 
- Vi kommer ha lite lägre priser än vi har haft i elitserien. Vi vill ju fylla hallen så gott det går, skapa ett intresse och bjuda tillbaka till dem som har kommit hit vecka efter vecka, säger Blomsterberg och berättar att man tex kommer att ligga lägre i pris än vad tex Leksand kommer att göra.
 
Om två timmar släpps pucken. Jag hoppas att Rögle fortsätter med samma tålamod som senast men att man samtidigt får igång en offensiv. Det är dags att Skellefteå får åka hem poänglösa ikväll. Min spåkula säger att Rögle vinner med 4-1 ikväll. Vad säger ni?
 

NHL-veteranen slipar på Lindskoug

Livet leker för den förre Röglemålvakten, Kevin Lindskoug, som gör det bra borta i USHL och Muskegon Lumberjacks. Han har under den förre NHL-keepern Manny Legaces träning tagit hand om förstespaden och har efter 36 matcher en räddningsprocent på 92,6%. 
 
 
Jag var nyfiken på hur Kevin upplever allt där borta och hur han själv tycker att det går så jag ställde ett gäng frågor om allt möjligt till den förre Röglemålvakten.
 

Kevin, för ett år sedan spelade du i Rögles J20 i jakten på SM-medaljer. Via en kort sejour i Västervik hamnade du sedan i Muskegon Lumberjacks, USHL. Hur ser du själv på 2012:s andra hälft?

- Det har gått riktigt bra. Jag testade på div 1 ett par träningsmatcher och kände sedan för att ta erbjudandet av Muskegon Luberjacks i USHL. Det var en stor omställning att gå till liten rink men det gick fort att vänja sig, säger Kevin Lindskoug till gronvitasumo.se.

 

Visst var det så att om Rögle inte gått upp i Elitserien så hade du varit en av två i det "allsvenska" Rögle?

- Jag hade varit kvar i Rögle om de hade spelat i allsvenskan, som säkert fler andra hade.

 

Du har spelat 35 matcher nu och ligger på snygga 92,70%. Berätta gärna om hur det går för dig, hur arenorna är och status på ligan och dig.

- Det är en lång säsong här med 64 matcher plus slutspel. Jag känner att jag utvecklas hela tiden och det är roligt att spela så många matcher. Arenorna är i snitt som Lindab ungefär. Sedan finns det några som är mer åt Kinnarps och någon arena håller div1 klass. Ligan är svårt att sätta fingert på hur bra den är faktiskt. Jag skulle väll vilja säga att den är bättre super elit, kanske runt toppen av div1 klass. Jag förbereder mig här borta för nästa nivå som lutar åt College eller Allsvenskan.

 

Från Wennström till en annan legendar, Manny Legace. En NHL-veteran. Hur är det att ha en sådan erkänt duktig målvakt som coach?

- Det är underbart att ha en mentor som Manny att bolla tankar med. Han är en legend för mig och har oerhört mycket respekt för honom. Han har många intressanta saker att dela med sig av, eftersom han är lika "liten" som mig och vet precis vad som krävs för att ta sig långt.

 

Vad är den stora skillnaden mellan "Volles" träning och den du kör nu?

- Vi tränar mycket returer, snabba förflyttningar runt målet, styrningar och skymningar eftersom jag måste anpassa mig till den amerikanska stilen.

 

Hur ser framtiden ut för dig? Har du hemlängtan?

- Har fått många erbjudanden från college och blev possitivt överraskad när jag besökte en skola. Så för min del blir det antingen College hockey eller om jag får ett Allsvenskt erbjudande hemma i Sverige. Inga svenska klubbar i kontakt än så länge.

 

Följer du svensk hockey något?

- Jag följer nästan mer Svensk hockey än NHL. Tycker det är kul att se vilka som tar klivet utav killarna jag känner och spelat med/mot tidigare.

 

Fem snabba

Det bästa med USA: Atmosfären i arenorna

Saknar mest med Sverige: Maten

Där spelar jag i augusti: Uni, of Massachussets/ Rögle

Liten eller stor rink: Liten.

Rögle eller Malmö: Rögle.

 

----

 

Om ni vill se Kevin i action så kan ni se matcherna här.


HV71 blev först ut med "Harlem Shake"

Harlem Shake-hysterin har nått Sverige. Frågan har varit när och vilket hockeylag som skulle köra sin version. Svaret ser ni här. Säga vad man vill men jag gillar det. Däremot hade jag inte varit lika positiv om det varit under match. Nu blev det perfekt.
 
Fredrik Warg twittrade häromdagen att han låg i "planeringsstadiet". Nu hann HV71 före men räkna med att många haft tanken på att köra detta. Kommer förmodligen fler.
 
 

Starkt försvarsspel gav en poäng

Det är inte snyggt, det är inte roligt men hur man än vänder och vrider på det så har Rögle tagit poäng i två raka bortamatcher. Idag förlorade man uppe i Örnsköldsvik sedan Kyle Cumiskey gjort matchens enda mål med 22 sekunder kvar av förlängningen.
 
Modo är det bättre laget i de två första perioderna. Gerber är som vanligt väldigt bra och stoppar de skott han får på sig. Det ska tilläggas att trots hemmadominansen så spelar Rögle disciplinerat och med stort tålamod. Man bjuder egentligen inte på några speciellt heta målchanser.
 
I den tredje tar Rögle för sig allt mer och man var en stolpträff ifrån att ta ledningen. Annars var det chansfattigt där defensiven återigen prioriteras som nummer ett, två och tre.
 
Matchen kom att avgöras i förlängningen. Jag vill påstå att det är en av de roligaste förlängningarna jag sett denna säsong. Båda lagen skapade mer målchanser än man gjort under matchens ordinarie minuter. Hemmalaget hade först en puck i stolpen som sedan dansade på mållinjen, Rögle hade ett par klara målchanser dem också. Närmast var Ted Brithén som tyvärr inte fick riktig kontroll på den studsande pucken framför Starkbaum. Istället kunde alltså Cumiskey avgöra då Jensen satt utvisad.
 
Som jag inledde texten, det var inte något kul att titta på men hellre ser jag detta spel än att man blottar sig som man gjort vid ett flertal tillfällen. Offensivt hade man inte mycket, men med starkt försvarsspel och en bra målvakt mot ett Modo som svajade var segern inte långt borta. Ska dock säga att segern var trots allt klart rättvis.
 
Nu har Rögle tre matcher kvar av Elitserien, Skellefteå hemma, HV71 borta och avslutningsvis Färjestad hemma. På de fem senaste matcherna har vi bara fått se tre Röglemål. Jag hoppas att Janne Karlsson lyckas få igång offensiven också. Däremot säger jag det igen, att spela så är disciplinerat är bättre än att lira med huvudet under armen och bli förnedrade.
 
Spelarkritik? Ja, Gerber visar upp en form han måste bibehålla en dryg månad till. Annars vill jag ge backarna plus idag. Man håller Modo på bekvämt avstånd och hjälper Gerber på ett väldigt bra sätt. Framåt tycker jag att Ted Brithén håller bäst nivå idag, när det gäller det offensiva.
 
Modo - Rögle 1-0 (0-0,0-0,0-0,1-0)
64:38 1-0 Kyle Cumiskey (Ritola, Lehtivouri) Fyra mot tre
 
Skotten: 36-24 (16-4,10-3,6-10,4-7)
Utvisningar: Modo 5 x 2 min 1 x 10 min Rögle 8 x 2 min
Publik: 4853
 
Rögles fem bästa
***** Martin Gerber
**** Daniel Sondell
*** Lasse Kukkonen
** Victor Panelin-Borg
* Jesper Jensen/Ted Brithén
 
----
 
Glädjande rapporter ifrån Karlskrona ikväll. Utlånade Daniel Zaar assisterade till tre av Karlskogas sex mål i 6-4-segern. Enligt Karlskronasupportern, Mikael Pålsson, så var Pelle Svensson på plats ikväll. Om det stämmer så var det hyfsat läge för Zaar att leverera. Kul!
 
Mer från Hockeyallsvenskan. Södertälje är nu helt klara för Kvalserien sedan man besegrat Malmö ikväll. Västerås har sin plats i trygg förvar med fem poängs försprång med två matcher kvar att spela. För Malmö innebär dagens förlust att man med största sannolikhet går på semester inom kort.
 
Kvalserien som det ser ut just nu: Rögle, Timrå, Leksand, Södertälje och Västerås räknar jag in i det facket. Sedan ska ett playofflag in också. Örebro ser ut att ha hittat en formtopp i rätt tid, Djurgården är i mina ögon det största hotet och slutligen, kunde Rögle ifjol så varför skulle Karlskoga eller Oskarshamn inte klara av det i år? Åtminstone att ta sig till Kvalserien först och främst.

Duo tillbaka - Lintner inte med

Då har kvällens laguppställningar släppts. Som vi fick veta igår så är Modos Niklas Sundström tillbaka och går in mellan Spina och Nagy i förstakedjan.
 
I Rögle var frågan vilka ur den skadade trion Lintner, Kukkonen och Lindgren som komma till spel. Svaret blev först samtliga men efter en stund korrigerade Swehockey laguppställningen. Richard Lintner spelar inte.
 
Det innebär att Rögle offensivt kan ställa upp med bästa tänkbara lag. Bortsett från att Fransson som är borta av privata själ och Lintner som är tillbaka inom kort så har man bästa manskap med ikväll. Lite överraskande är att Bonsaksen står uppskriven som sjundeback och man låter Niklas Hansson gå före. Lika överraskande är det att Nils Bergström ställs över. Jag säger inte att det är fel, men nog har "Nisse" visat att han ska spela?
 
Detta kan mycket väl vara kvalserieformationerna framöver, plus Lintner då. Så här ställer man upp ikväll.
 
Gerber (Nielsen)
Pavlin, Kukkonen - Aaltonen, Tjärnqvist, Iggulden
Sondell, Hansson - Everberg, Warg, Lindgren
Panelin-Borg, Jensen - Sylwander, Johansson, Lindqvist-Hansen
Bonsaksen - Barta, Brithén, Liljewall
Bänken: Nils Bergström
 
 

Bloggkampen - Stålnacke reste sig på nio

 
Denna "Bloggkamp" som är sponsrad av Betsafe.com är snart över för den här rundan. Endast två omgångar återstår, inklusive denna. Mrmadhawk såg ut att gå mot en lika klar som säker seger. Nu är läget annorlunda eftersom Stålnacke satte en trippel till oddset 8,16 med maxinsats senast. Även Dragskott satte sin dubbel men eftersom han inte vågade satsa mer än 50:- så betyder den vinsten egentligen ingenting.
 
Ställningen:
 
Mrmadhawk 4000:-
Stålnacke 2817:-
Dragskott 1202:-
 
Därför är det väldigt spännande inför veckans omgång. Nu är feglirens tid förbi och efter kvällen kan vi ha en ny ledare. Här nedan har ni dragen.
 
Regler
* Betsafe.com ger oss en tusenlapp vardera att förvalta över säsongen. Insatsen per omgång är max 50% av det som finns i kassan. Ingen kan därför gå all-in. Maxbelopp att gå all in med är 100:-.
* Spelen läggs hos Betsafe och redovisas här. Vi kör minst en gång i veckan fram till grundserien är färdigspelad.
* Elitserien och Hockeyallsvenskan gäller.
* När grundserierna är över så tar den som har mest i sin kassa allas pengar och delar ut till något som har med hockey att göra.
* Förutom potten som vi själva tjänat ihop så har Betsafe precis som den senaste säsongen slängt in 3000:- extra i prispotten.
 
-----
 
Jimmy Stålnacke
Blogg: NSD.se
"Hockeygalning som bytte is mot redaktionsstol"
Favoritlag: Tönsberg Vikings
I kassan inför omgången: 2817:-
Så gick det senast: Vinst 2509:-.
 
Omgångens spel:
 
Västerås-Asplöven 1 (1,20)

Modo-Rögle 1 (1,48)

 

Odds: 1,77

Insats: 1408,50:-

Bästa spel: Båda – det kan inte bli säkrare än så här.

 
 
----
 
Jonas Lindeblad
"Hockeynörd som bara vill ha mer."
Favoritlag: Rögle BK.
 
Slutade på en förnedrande fjärdeplats efter lite hybris från fjolårssegern.
 
 
 
----
 
Johan Svensson
"Malmöbo sedan födseln. Hjärtat har alltid klappat för de tvåfaldiga svenska mästarna."
Favoritlag: Malmö Redhawks.
I kassan inför omgången: 4000:-
Så gick det senast: Ingen vinst.
Omgångens spel:
 
Troja - Mora 1X (1.53)
Västerås - Asplöven (1.20)
Modo - Rögle 1 (1.48)
HV71 - Brynäs (1.48)
 
Odds: 4,02 
Insats: 1000:-
 
Omgångens bästa spel: Modo till 1.48 mot ett kvalserieklart Rögle ska Modo vinna på både klass och motivation. Kör feglir. Jag känner flåset från Stålnacke. Men ingenting är säkert under denna delen av säsongen.
 
----
John Wikberg
"Bloggen som inriktar sig på svensk hockey med objektivitet, engagemang och kunnande som ledord"
Favoritlag: New York Rangers.
I kassan inför omgången: 1202:-
Så gick det senast: 145:- vinst.
Omgångens spel:
 
Troja/Ljungby - Mora X (4.25)
Leksand - Örebro X (4.65)
 
Odds: 19,76
Insats: 200:-
 
Omgångens bästa spel: Leksands hemmamatch mot Örebro är oerhört oviss. LIF är grymt hemmastarka och har ett mer komplett lag, men Örebro har mycket mer att spela för och ett oavgjort resultat under ordinarie speltid ligger närmast till hands.
----
 
Gå gärna in här och lyfta fram ditt bästa spel i omgången.

Roger Hansson vet vad det innebär

Jag är ett fan av Hd:s 24Hockey-sändningar. I dagens avsnitt har man tagit in Roger Hansson som gäst. Om någon vet hur det är att spela och jobba i Rögle så är det just honom.
 
Spelare, marknadsansvarig, sportchef (4 år), assisterande och huvudtränare är positionerna han haft med Rögle som arbetsgivare. Därför tycker jag att det är väldigt intressant att höra vad han säger i intervjun.
Han berättar om sin tid, saknaden av hockeyn men det som intresserar mig mycket här är när han försöker förklara lite om hur den hårt pressade sportchefsrollen fungerar. Roger berättar också om hur det tongångarna gick då han tog ansvaret som huvudtränare och hur tankarna gick när han kort därefter fick lämna över den rollen igen.
 
 

Kukkonen, Lintner och Lindgren snart redo

Elitserien rullar vidare, imorgon är det dags för Rögles tredje besök uppe i Fjällräven Center denna säsong. Blir det tredje gången gillt? Modo har vunnit båda hemmamatcherna, 2-1 och 4-1. Nere i Ängelholm har lagen varsin seger, Rögles kom efter straffar.
 
Givetvis ligger all fokus på kvalserien för Rögles del och där hittar jag något väldigt positivt. Helsingborgs Dagblad rapporterar om att den skadade trion Kukkonen, Lintner och Lindgren är på plats och ska testas på värmningen imorgon.
 
- Vi ska göra matchtest på alla tre i dag, men sen bestämmer vi nog inte förrän matchdagen om de ska spela eller inte, säger Rögles assisterande tränare Kenny Jönsson till hd.se.
 
Modo-tränaren, Ulf Samuelsson, har ungefär samma saker i tankarna som Röglestaben lär ha.
 
- Tabelläget är tämligen odramatiskt. Men det finns mycket att fokusera på – att jobba med, säger Samuelsson på Modos hemsida inför matchen.
 
Modo får tillbaka Niklas Sundström inför morgondagens match och det återstår att se om Rögle får tillbaka någon ur den skadade trion.
 
----
 
Jag såg att Eric Himelfarbs individuella prestation som resulterade i mål mot HV71 blev utsett till "veckans mål". Om ni missat det så kan ni se det målet och de andra vackra målen här.

Jag brände mig ordentligt - Aldrig mer

Har precis kommit hem och under dagen har en enda sak funnits i huvudet. Jag brände mig och det ordentligt. Det finns en anledning till att jag bloggar, jag älskar det.
 
Jag jobbar 40-60 h/vecka, jag har småbarn men jag brinner för Rögle och hockeyn. Dessutom är det jävligt kul att blogga om ämnet, så jag tar varenda lucka och tillfälle jag kan för att hålla mig och bloggen uppdaterad. Därför tog dagens blunder jävligt hårt. Killen som lurade mig är inte anonym, han hade lagt ner tid och följer hockeyn hårt, det förstod man i uppgifterna. Han har efteråt erkänt att han villa bränna mig och det gjorde han. Grattis! Eftersom vi har källskyddslag så förstår ni att jag inte kommer hänga ut någon. Det ska jag inte heller för det var mitt fel, det är jag som ansvarar för vad som kommer ut här. Bara jag.
 
Så återigen ber jag er alla, framförallt Rögle BK om ursäkt. Trovärdigheten är nere på noll. Jag vet det. En enda positivt grej hittar jag i detta. I framtiden kommer jag inte, aldrig att släppa något, som inte jag har bättre information om. Dessutom var jag faktiskt tveksam i inlägget, jag skrev aldrig att det var så. Skitsamma, det är åt helvete oavsett.
 
Det sista jag vill är att skada Rögle BK, om jag hann göra det i någon timme idag så är det en timme för mycket. Jag har fått mycket stöd i denna soppa, oförtjänt mycket, men jag är givetvis grymt tacksam och kommer att fortsätta köra på men - jag är medveten om att jag börjar från noll.
 

Pelle Svensson har inte sagt upp sig

Pelle Svensson har inte sagt upp sig. Han är fortfarande Rögles sportchef. Det är jag som är stressad och inte kan sila alla tips tillräckligt bra. Det var en som gillrade en fälla som jag gick rakt i. Skäms naturligtvis enormt mycket, med all rätt.
 
Jag är enormt stressad med allt just nu och eftersom allt var i detalj i de uppgifter som nådde mig så gick jag i fällan.
 
Jag ber därför alla om ursäkt, speciellt till Rögle BK och Pelle Svensson. Fördjävligt! Funderar på att lägga ner allt ihopa. Så blåst känner jag mig.
 
Av alla tips jag får ligger det sanning i 80%. Nu jagade jag Blomsterberg, Hellström och Svensson men valde att gå ut trots att jag inte fått mer kött på benen. Det är jag som ska hängas, men förstår inte varför man planterar sådan här skit och lägger ner så mycket tid på detaljer och uppgifter för att skada någon annan.
 
Det viktigaste, det var ren jävla bullshit. Pelle Svensson är Rögles sportchef.

Uppgifter: Kenny pekas ut som ny sportchef

För er som följer mig på Twitter så har ni redan fått läsa det. För er andra så kommer det här.
 
Jag har fått uppgifter som säger att Pelle Svenssons dagar som sportchef är räknade och att han istället återgår till ansvarig för hockeygymnasiet. En uppgift han lämnade när han blev sportchef.
 
De uppgifter jag fått nu säger att Kenny Jönsson blir ny sportchef. Magnus Blomsterberg ska också ha en liten del i det sportsliga. Inget som känns konstigt i det egentligen men det som däremot får mig att tvivla på dessa uppgifter är att källan även påstår att man jobbar på Jörgen Jönsson. Något som han kraftigt och bestämt dementerar när jag ringer upp.
 
- Jag kan kommentera det genom att dementera det. Det är inget jobb för mig, inget illa menat alls utan mer att så är det, säger Jörgen som säger att det inte finns någon kontakt mellan honom och Rögle.
 
Så då kan man fråga sig hur pass trovärdiga uppgifterna är? Jag blir lite tveksam efter att ha snackat med Jörgen men att dementera saker, det är sportcheferna världsbäst på. Jag har även sökt Pelle Svensson, Magnus Blomsterberg och Göran Hellström för en kommentar. Pelle har svarat via sms att han återkommer senare då han sitter upptagen just nu.
 
Ta det för vad det är men källan ger ett sådant intryck att han inte bara tar detta från luften. Inte anonym på något sätt utan tvärtom.

Växjö sugna på Paulsson

Kanske ingen nyhet för de som är vakna men eftersom jag inte hängt med riktigt så hittade jag nyss en intressant nyhet i ämnet, Silly season.
 
Färjestads formstarke forward, Marcus Paulsson, sitter på ett utgående kontrakt. Hans värde lär ha stigit denna säsong då han hittills noterats för 18 mål och 18 assist. Samtidigt har han nu även fått debutera i Tre Kronor.
 
Fyra säsonger har det blivit uppe i Karlstad och frågan är var han landar nästa säsong?
 - Det finns flera klubbar som är intresserade och Växjö är en av dom. Men att det finns intresse för en spelare som Marcus är naturligt, det vore chockerande om det inte fanns det, säger hans agent, Tommy Öström, till vf.se.
 
Han betonar att man för en dialog med Färjestad men säger att de först nu visat suget på att behålla Paulsson.
- Nu verkar de vilja komma fram till något. Det lät annorlunda i december när de ville avvakta och som agent blev jag tvungen att göra något då. Och givetvis har konkurrensen från andra klubbar ökat.
 
 

Gerber bakom Rögles stöld

 
Gerber tillbaka med besked.
 
Brynäs självförtroende och form är så usel att man knappt finner ord. Det handlar trots allt om de regerande mästarna som krigar för att behålla sin slutspelsplats. Idag hade man, på förhand, därför en lämplig uppgift framför sig i avsågade Rögle. Om Tommy Jonsson hade bekymmer före denna match så kan man fråga sig vad som rör sig hos honom och i hela Brynäs nu. Rögle vann matchen med 2-1 efter att Aaltonen avgjort i förlängningen efter en individuell prestation.
 
Martin Gerber var tillbaka efter fyra matchers avstängning och han skickade klara signaler direkt. Han stal först och främst en poäng åt Rögle då han räddade 50 av 51 skott under ordinarie tid. Brynäs behövde 47 skott på sig innan Gerber till slut fick kapitulera. Dessutom krävdes det en styrning av Thuresson där pucken seglade över honom.
 
Att Rögle hade ledningen med matchen enda mål efter två perioder är till stor del Röglemålvaktens förtjänst. Samtidigt gjorde försvaret det bra och släppte inte till speciellt många farliga läge samt att avsluten från Brynäs var tama. Däremot hade hemmalaget två puckar som dansade på mållinjen men Rögle hade marginalerna på sin sida.
 
Ted Brithén gav Rögle ledningen sedan Christopher Liljewall svarat för en snygg assist. Han stod sopren och stänkte in den säkert till vänster om "Honken". Ted var även nära att sätta 0-2 men då tog "Honken" revansch och räddade friläget.
 
Om Gerber fixat en poäng så ska Aaltonen krediteras för bonuspoängen då han på egen hand skrinnat förbi Gunderson och snyggt rundat Holmqvist i Brynäskassen för att göra Rögles stöld till ett faktum.
 
Skönt med en seger men spelmässigt är det inte snyggt. Skotten slutade 52-24 i Brynäsfavör och även om många av skotten kom från "ofarliga" lägen så måste Rögle kunna bjuda till bättre. Man har svårt med offensiven, svårt att skapa chanser och sätta tryck i anfallszon.
 
Brynäs - Rögle 1-2 (0-0,0-1,1-0.0-1)
36:27 0-1 Ted Brithén (Liljewall, Jensen)
53:14 1-1 Andreas Thuresson (Jacobsson, Järnkrok)
63:51 1-2 Juhamatti Aaltonen (Bonsaksen, Sondell)
 
Skotten: 52-24 (17-9,23-8,11-6,1-1)
Utvisningar: Brynäs 4 x 2 min Rögle 6 x 2 min
Publik: 5631
 
Rögles fem bästa
***** Martin Gerber
**** Juhamatti Aaltonen
*** Ted Brithén
** Alexander Barta
* Daniel Sondell

J20 - Rögle föll ihop som ett korthus

Jag tog en paus från jobb idag och stack till Lindab Arena för att se J20-derbyt. Jag stannade två perioder och det räckte en lördag som denna.
 
I första perioden hade Rögle det mesta och bästa av spelet. Ändå stod det bara 1-1 på tavlan men känslan inför fortsättningen var god. Där och då slutade det roliga för Rögles del. Malmö kom ut och bokstavligen spelade ut Rögle efter noter i den andra. Trots att Rögle tog timeout strax efter Malmös 1-3 så kunde man inte stoppa raset. Gästerna gick ifrån till hela 1-5 innan perioden var över.
 
Många av de 492 åskådarna lämnade i förtid. Jag var en av dem som inte såg den tredje perioden. Kände att matchen var avgjord och så kunde jag i stället jobba undan så att jag hann hem till Brynäs-Rögle.
 
Inte mycket att säga om matchen egentligen. Malmö var klassen bättre och vann med 6-3. Rycket i den andra perioden var avgörande. I Rögle är det bara Thomas Spelling som sticker ut. Även om hans kvittering i den första perioden var av det enklare slaget så bjöd han på flera fina initiativ med sina känsliga handleder.
 
Därmed tog Malmö in tre poäng i tabellen och racet om seriesegern lever i allra högsta grad.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.