På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Tjärnqvist stannar och Lindgren har bestämt sig

Mathias Tjärnqvist stannar i Rögle. Det beskedet kom både från Daniel Rooth och Rögle ungefär samtidigt nu på kvällen. Ännu en pusselbit på plats och givetvis är "Masken" nöjd över att kunna lägga en pusselbit ytterliggare på plats.
 
- Vi får tillgång till en kille som spelat i alla de stora sammanhangen och som har mängder av rutin och kunnande att dela med sig. Mathias är dessutom en spelare med helt rätt personlighet. Han tränar hårt, driver på gruppen och levererar alltid en gedigen arbetsinsats. Jag är jätteglad att han stannar - precis det jag hoppats på. En oerhört viktig person och spelare, säger "Masken" till Nätmagasinet och lägger till att han ser Tjärnqvist som en ytterforward.
 
Det där sista gör mig väldigt glad. Tjärnqvist gjorde det bra som center under våren men är en desto vassare ytterforward. Man behöver heller inte ha många högskolepoäng för att förstå vilken betydelse han kommer att ha för denna unga utvecklingsbara trupp med sin omtalade inställning på träningarna varje dag.
 
En annan vi väntar ett beslut från är Viktor Lindgren. Idag tycker jag att jag fick positiva vibbar därifrån, även om han inte vill bekräfta något. Jag undrade om han är nära ett beslut om framtiden. Det låter som att han redan bestämt sig.
 
- Absolut, det närmar sig. Det borde inte dröja så länge.
 
Så du stannar alltså?
 
- Ett svar kommer att komma i dagarna. Ha nu en trevlig Valborg, hälsar Lindgren.  
 
Tidigare har Lindgren sagt att han haft både bra snack med "Masken" i ett tidigt skede och att han hade tät kontakt med Tangnes, även under semestern. Så visst låter det positivt men så länge inget är officiellt bekräftat så får vi nöja oss med att hoppas. Lindgren blir naturligtvis en oerhört viktig pjäs i detta unga lagbygge. Dessutom har han de egenskaperna "Masken" suktar efter.
 
Med Tjärnqvist kvar i truppen ser lagbygget ut så här. (Födelseår)
 
Målvakter:
Kevin Lindskoug (92)
Brandon Maxwell (91)
 
Backar:
Jesper Jensen (91)
Tim Kunes (87)
Andreas Lilja (75)
Niklas Hansson (95)
Victor Panelin-Borg (90)
Eric Persson (90)
Victor Berglind (92)
Anton Cederholm (95)
 
Forwards:
Mathias Tjärnqvist (79)
Christopher Liljewall (89)
Erik Thorell (92)
Dennis Everberg (91)
Alexander Lindqvist-Hansen (92)
Daniel Sylwander (92)
Tobias Törnkvist (94)
Daniel Zaar (94)
Jakob Lilja (93)
 
Om Lindgren också stannar innebär det att truppen innehåller nio ytterforwards och en center. Nu är centerjakten än mer i fokus. Jakob Johansson plus två ytterliggare? Eller blir det tre helt nya? Jag köper båda alternativen.
 

Norrman till Karlskoga och Svensson lämnar Modo

Jag är sen på det men har jobbat och inte kunnat blogga tidigare om det. BIK Karlskoga har idag presenterat den norske landslagsmannen Niklas Roest. En spelare jag inte känner till för fem öre men sådana är alltid spännande att följa. Han kommer närmast från Sparta Sarpsborgs där han spelat de sju senaste säsongerna och då bland annat haft Peter "Piva" Johansson som tränare.
 
----
 
Modo meddelar att man bryter kontraktet med Björn Svensson. Flyttar han söderut igen efter sina sju säsonger uppe i norra delarna av landet? När jag snackade med hans agent, tillika far, Gunnar Svensson för några veckor sedan angående Ted Brithén och Jesper Jensen så frågade jag även om Björn. Ryktet att han skulle lämna Modo har ju gått men då ville han inte kommentera något mer än att han kunde säga att om han lämnade Modo så fanns det säkerligen intresse från södra delarna av landet. Moderklubben Malmö kändes snabbt som ett tänkbart alternativt men det så blir det inte.
 
- Björn går nog till Tyskland. Det är indikationerna jag fått. Han har egentligen aldrig varit riktigt aktuell för oss. Han har inte riktigt haft viljan att komma hem och spela i Malmö, säger Sylvegård till Mrmadhawk.se.
 

Västerås presenterar AHL-meriterad center

Idag är sista dagen då Mathias Tjärnqvist kan utnyttja sin klausul i kontraktet. Beslutet ligger hos Mathias då det är en ensidig klausul. Om han inte väljer att bryta kontraktet idag så gäller hans kontrakt med Rögle.
 
Självklart skulle Mathias vara en bärande spelare i detta unga lag och vi känner alla till hans inställning både på träning och match. Även om facit visar -17 i plus/minus-statistiken så var han en av Rögles bättre forwards trots att han spelade på "fel" position och inte kom upp i förväntad nivå. Hans tyngd och rutin skulle vara mycket värd i Hockeyallsvenskan, om han brinner för att ta nya tag i Rögles nysatsning.
 
Idag lär vi få svaret. Förhoppningsvis bestämmer sig Viktor Lindgren också inom det närmaste. Därefter väntar vi bara på vad som händer med Jakob Johansson och Nils Bergström. Sedan fylls de sista platserna med nytt blod utifrån.
 
----
 
Västerås har precis släppt en nyhet. Man har gjort klart med Tony Romano. En amerikansk center som så sent som 11/12 gjorde 34 poäng på 60 matcher för Bridgeport Sound Tigers i AHL. Närmast kommer han från spel i Vienna Capitals.
 
- Det är en karaktärspelare med bra ledaregenskaper som kommer att vara en offensivt drivande kraft i laget, berättar sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.
 
Niklas brukar ha en grym fingertoppskänsla när det gäller att landa rätt importer. Ska bli spännande att se vad Tony Romano kan tillföra.
 
 

Viktig pusselbit på plats

Lagbygget växer och dagens förlängning med Christopher Liljewall var oerhört viktig. Spelmässigt är han en bra allsvensk spelare men minst lika viktig är han utanför. Han fick det aldrig att lossna under den senaste säsongen men har levererat bra i Hockeyallsvenskan tidigare och lär vara revanschsugen nu.
 
- Han är med sin passion en fanbärare för Rögle BK:s hockeyverksamhet, säger "Masken" i pressmeddelandet från Rögle.
.
Publikfavoriten Liljewall får ses som en rutinerad forward i laget när han trots sina unga 23 år går in på sin sjätte A-lagssäsong. Av 18 spelare är det bara tre stycken som inte är födda på 90-talet. Liljewall är född 89. Med sina ledaregenskaper anser många med mig att Rögleprodukten ska ha ett givet kaptensuppdrag, åtminstone ett "A".
 
Nu väntar vi på ett besked av Mathias Tjärnqvist som måste bestämma sig senast under morgondagen om han vill lämna och utnyttja sin klausul. Annars gäller hans kontrakt med Rögle. Vi får även hoppas att Lindgren snart lämnar ett positivt besked. Om denna duo stannar så är man uppe i 10 forwards och en trupp börjar ta form. Då har vi fortfarande inte fått besked om vad som händer med Nils Bergström och Jakob Johansson.
 
Rögles lagbygge 13/14 (Födelseår)
 
Målvakter:
Kevin Lindskoug (92)
Brandon Maxwell (91)
 
Backar:
Jesper Jensen (91)
Tim Kunes (87)
Andreas Lilja (75)
Niklas Hansson (95)
Victor Panelin-Borg (90)
Eric Persson (90)
Victor Berglind (92)
Anton Cederholm (95)
 
Forwards:
Christopher Liljewall (89)
Erik Thorell (92)
Dennis Everberg (91)
Alexander Lindqvist-Hansen (92)
Daniel Sylwander (92)
Tobias Törnkvist (94)
Daniel Zaar (94)
Jakob Lilja (93)
 

Idag drar det igång

Nu är det dags att tömma och glömma. Idag inleds säsongen 13/14. Hur upplägget ser ut för A-laget har jag redan skrivit om i stora drag. Läs här.

 

Även J20 drar igång idag och jag ringde upp Gath igår för att göra lite om hur han och hans stab lägger upp sommarträningen. Hockeygymnasiet kör tester och de räcker.

 

- Det hade tagit hela säsongen. Vi är uppemot 50 spelare. A-laget kommer att inleda med tester men vi kommer inte att lägga upp det så, säger Mikael Gath.

 

Så här kommer Rögles juniorer att träna under sommaren.

 

* Fem gemensamma pass i veckan. Måndag - Fredag.

* Sedan ska J20-spelarna träna minst tre individuella pass, gärna fler. Gath hoppas att killarna kör minst 10-12 pass, så att man kommer upp i A-lagets nivå.

* För att underlätta för de som sommarjobbar så kommer man att träna runt 16:00.

* Ispremiären blir den 5 augusti.

* Ifjol åkte man ner till Tjeckien för ett läger. Det byter man ut mot en turnering i Karlstad i år.

 

A-lagsspelarna släpper den gemensamma träningen från midsommar fram till i slutet av juli. Sådana friheter får inte juniorerna.

 

- De kommer att vara lediga den veckan det är avslutning i skolorna. Det blir ändå ingen reda med träningarna då säger de som varit med tidigare. Sedan får de ett par veckor i juli.

 

Det blir ingen "trivselresa" ner till Tjeckien i år. Nu fokuserar man på att få bra hockeymatcher.

 

- I stället för en ett läger till Tjeckien så åker vi till Karlstad. Både jag och "Masken" tycker att det är viktigare att vi får bra hockeymatcher. Turneringen spelas mellan 21-25 augusti och vi har hamnat i samma grupp som Espoo, Jokerit och Leksand.

 

Senast jag pratade med Gath så sa han att man förmodligen skulle plocka in ett par spelare. Inga nya är klara när man nu kör igång men intresset för att komma till Rögle är stort.

 

- Vi har inget klart men det är väldigt många som vill komma men de vi ska ta in ska hålla landslagsklass eller vara på gränsen. Heller inga sistaårsjuniorer. Då skulle det varit för A-laget i så fall. Vi har ett väldigt bra rykte ute i Sverige och det är många som anmält sitt intresse för att komma till oss, säger Gath som givetvis inte vill vädra några namn men säger att det är en back och en forward man söker.

 

En spelare som ännu inte spikat sin framtid är Oskar Norlöv. Det är en spelare man tror mycket på och hoppas få behålla.

 

- Både jag och "Masken" har suttit i möte med honom. Vi vill satsa på honom och tror att han kan ta ett steg till bara han kommer tillbaka och ifatt efter sin skada.

 

Idag inleds alltså den så viktiga sommarträningen för både A-lag och juniorer. Det är nu man lägger grunden för säsongen som väntar. Det finns inga genvägar och hårt slit lönar sig oftast när snön visar sig. Spelare kommer att ta flera kliv framåt, någon kanske tar ett steg tillbaka. Jag personligen längtar verkligen efter hockeysäsongen igen.

 

- Nu vill man bara att det ska dra igång, avslutar Gath.

 

-----

 

Återigen vill jag framföra en sak. Känner mig som en dagisfröken men det behövs, tyvärr. Jag vill inte att denna sajt ska vara en soptunna jag måste tömma och källsortera varje kväll.

När startskottet idag går för säsong 13/14 så vill jag återigen be er att tänka på vad ni skriver. Detta är inget chattforum eller en plats där man kan sprida vilken dynga som helst. Du behöver inte stå för vad du skriver då du är anonym, däremot är det jag som får stå för allt som publiceras här. Jag har inte möjligheten att moderera bloggens kommentarer här när jag är på jobb eller om jag gör något med familjen. Så snälla, håll nivån så slipper jag blockera ännu fler IP-adresser än jag gjort de senaste veckorna. Avstå hellre att kommentera än att spy galla över spelare, ledare eller varandra. Givetvis får man kritisera lika mycket som man får berömma. Gör det på en nivå ni kunnat leverera personligen om ni haft personen framför er.

 

Ni är många som inte behöver ta åt er av denna text. De flesta håller en bra nivå och gör det ofta mer intressant. Tack!


Thorell - "Farten är min styrka"

Snackade precis lite snabbt med Rögles senaste nyförvärv, Erik Thorell. Jag ringde honom tidigare idag men då ville han inte uttala sig eftersom nyheten inte var "ute" officiellt. När jag ringer upp så låter han lite lättad att han nu får tala öppet om övergången.
 
- Det känns bra som f-n att komma till Rögle, ska verkligen bli riktigt roligt, säger Erik Thorell till gronvitasumo.se.
 
Erik säger att man pratat med Rögle i en vecka och att han säger att det var intressant direkt när han hörde Rögles intresse. Att ta ett steg nedåt i seriesystemet ser han inte som något steg tillbaka i karriären.
 
- Nej, tvärtom så känner jag att det är det bästa för min utveckling. Under de två senaste säsongerna i Elitserien så har jag inte fått spela så mycket. Det känns rätt att komma till allsvenskan så att man får spela lite mer och kunna bidra med poäng.
 
Varför blev det Rögle?
 
- En toppförening som precis varit i Elitserien och som satsar väldigt spännande nu.
 
"Masken" beskriver dig (på Nätmagasinet) som en grävling, att det gör ont att köra på dig. Hur beskriver du dig själv? 
 
- Haha, själv tycker jag att jag är en snabb spelare som jobbar hårt. Farten är min styrka och även om jag inte haft den rollen de senaste säsongerna så är jag en offensiv forward.
 
I Rögle känner han Victor Berglind sedan tidigare och Erik kommer att spela i #12. Det återstår att se om han får med sig fler spelare från Färjestad. Enligt bekräftade uppgifter på Mrmadhawk.se så är Rögle även intresserade av David Rundqvist. Att Thorell valde Rögle lär inte missgynna Rundqvist val åtminstone.

Thorell bekräftad - "Han är klar"

Helsingborgs dagblads avslöjande stämde. Har precis snackat med "Masken" och när jag frågar om Erik Thorell så säger han först "han är nära" men efter lite följdfrågor så bekräftar han värvningen.
 
- Han är klar, säger "Masken" till gronvitasumo.se.
 
Thorell har skrivit på ett kontrakt för kommande säsong. Han vill känna att det känns rätt och det låter vettigt. Det är första gången han lämnar Färjestads trygga händer. Tidigare har han varit utlånad men nu är han Rögles spelare och det kan absolut vara en nytändning som behövs för att ta sista steget.
 
- Erik har den spelstilen vi söker. Jag tror väldigt mycket på honom. Vi kommer att få ett lag med väldigt bra tryck i, det kan jag säga, säger Rögle sportchef om värvningen.
 
Det finns fler bollar i luften men inget som är nära. "Masken" hoppas nu på positiva besked från Tjärnqvist, Lindgren och Liljewall. När jag frågar om varför det dröjer med Lindgren som varit positiv till att stanna så låter det så här:
 
- Han har kontrakt så det är inte den biten. Han vill snarare vara säker på att vi får ett bra lag men det är jag helt övertygad om att vi kommer att ha. 
 
 
Rögles lagbygge 13/14 (Födelseår)
 
Målvakter:
Kevin Lindskoug (92)
Brandon Maxwell (91)
 
Backar:
Jesper Jensen (91)
Tim Kunes (87)
Andreas Lilja (75)
Niklas Hansson (95)
Victor Panelin-Borg (90)
Eric Persson (90)
Victor Berglind (92)
Anton Cederholm (95)
 
Forwards:
Erik Thorell (92)
Dennis Everberg (91)
Alexander Lindqvist-Hansen (92)
Daniel Sylwander (92)
Tobias Törnkvist (94)
Daniel Zaar (94)
Jakob Lilja (93)

Färjestads Thorell nära Rögle

Färjestad och Erik Thorell går skilda vägar efter den senaste säsongen. Nu söker 21-årigen ny klubb och enligt Helsingborgs Dagblad så blir det Rögle.
 
- Det är inget jag vill kommentera än. Vi har pratat, men det får du ta med "Masken", säger Erik Thorell till tidningen.
 
Thorell har varit en lovande talang och representerat Sverige i olika pojk och juniorlandslag. Nu väntar han på  genombrottet på seniornivå. Hans statstik, ett mål och tre assist, på 54 matcher är kanske inte rättvis då han fått en dold roll i fjärdekedjan. Det är helt klart en bra allsvensk värvning och de som anser annat tittar för mycket på Elite prospects eller spelar för mycket managerspel. 
 
- Min största styrka är skridskoåkningen. Jag är en offensiv spelare, men det har varit svårare att få den rollen när jag kommit upp i elitserien. Jag är en spelare som jobbar hårt åt båda hållen.
 
Då är det en tidsfråga innan Rögle presenterar Thorell. När Helsingborgs dagblad säger sig ha säkra källor så stämmer det. Rögles unga satsning fortsätter. Erik har en bror som också sägs vara på väg till Allsvenskan, Gustaf Thorell. Båda har den spelstil som "Masken" är ute efter. Erik är väl snäppet bättre och är alltså klar för Rögle.
 
Hittade en artikel på nätet från ifjol där man hyllar Erik ordentligt. Läs här.
 
----
 
Ziga Pavlin fick inte vara kvar i Rögle. Nu kan han hamna i Elitserien. Enligt Sportbladet har AIK visat intresse för den förre Röglebacken.
 
- Vi har anbud från både elitserien och allsvenskan, säger Pavlins agent Johan Altberg till tidningen.

"Maskens" hockeybygge lockade Jensen att stanna

Igår blev det klart att Jesper Jensen och Dennis Everberg skulle stanna. När jag kollat av med spelarna så har det hela tiden varit positiva tongångar men känslan jag fick av Jensen var att han var beredd att vänta till efter VM. Det sa han till mig för någon vecka sedan. Så därför var jag nyfiken på vad det var som gjorde att han redan nu bestämde sig för att stanna?
 
- Rögle har något bra på gång och jag har bra utvecklingsmöjligheter här. Stort förtroende och ökat ansvar är det viktigaste för mig. Nu vill jag hjälpa Rögle att hitta tillbaka till Elitserien, berättar Jesper Jensen för mig på lördagen.
 
Är Elitserien ett realistisk mål redan nu? Hur ser du på lagbygget och den nya organisationen?
 
- Intrycket jag fått av "Masken" med det nya tränarteamet är jättebra. Vår nye sportchef verkar ha koll på grejorna och han bygger ett lag som ska spela den typen av hockey som passar mig bäst.
 
Du har varit med om både glädje och sorg i Rögle. Hur anser du att man borde bygga laget nu för att det inte ska gå lika illa som denna säsong.
 
- Det är viktigt att få ihop ett lag med bra karaktär där varje spelare brinner för att vilja bli bättre. Nu känns det som att det är precis så "Masken" också vill ha det. Man ska vilja vinna, bli bättre som spelare och utvecklas som lag hela tiden, avslutar Jesper.
 
 

Anders H Poulsen på väg över Öresund?

Enligt dansk media så ska Anders H Poulsen, bror till Oskarshamns Morten, vara aktuell för Sverige och Hockeyallsvenskan. Mora sägs ha varit i kontakt med dansken enligt ett tips.
Rent spontant så känns det inte som någon spelare för någon toppklubb i serien och med Starkov och Spelling i färskt minne så ville jag veta lite mer om vilka klubbar som anmält sitt intresse. Rögle är inte en av de som visat sitt intresse.
 
-  Du får höra med min agent vilka klubbar som han snackat med, säger Anders H Poulsen till gronvitasumo.se . 
 
När jag frågar om Mora tillhör klubbarna som visat intresse så säger han att "han inte vet" men fyller i att han spelat tillsammans med Patrick Bjorkstrand under flera år och det förmodligen är därför ryktet blossat upp.
 
Din bror, Morten, har förlängt med Oskarshamn. Skulle det vara lockande att spela med honom där?
 
- Det hade jag kunnat tänka mig men jag har inga planer för något sådant. Jag är bara ute efter att få komma till en klubb där jag får spela. Allsvenskan är ett bra steg att ta när man lämnar Danmark. Vi får se om jag får möjligheten att prova på Sverige nu, det skulle varit roligt att testa på det. 
 
Det återstår att se om denna dansk som redan för fem år sedan spelade i Sverige, då i Malmös J18, återvänder till svensk hockey nu.
 
 
 

Centerjakten - Här har ni några tänkbara

Rögle är ute på centerjakt och den är än viktigare nu när Ted Brithén lämnat. "Masken" vill gärna bygga svenskt men kommer säkerligen att få ta in fler transtatlanter än de två man redan har.  Här har ni några potentiella centrar som skulle kunna vara aktuella. Jag poängterar att detta är mina spekulationer men som säkert finns med i snacket.  
 
Mikael Johansson, Frölunda.Kom till Rögle från Halmstad 2004 och stannade i Ängelholm två säsonger. Efter en säsong i Malmö och sex säsonger i Frölunda är centern nu ute på marknaden igen. Ingen kreativ center men riktigt stark fysisk tvåvägscenter som säkert hade kunnat få det att lossna framåt i en större roll i Allsvenskan.
 
Andreas Molinder, Timrå.Påminner mycket om Brithén och även om Molinder kan användas både som ytter och center så är det i mitten han fungerat bäst. Under slutet av den senaste säsongen spelade han mellan Nordgren och Murley i Timrå. I Rögle skulle absolut gått in som 1-2:e center. Andreas har inte spelat i allsvenskan tidigare. Dags nu? 
 
Eric Himelfarb, Linköping.Hade en tung start i Linköping men när det sedan var på väg att lossna ordentligt så kom den tunga skadan. Strax innan den olyckan var framme så var det nära att Pelle Svensson lyckades värva honom. Både Rögle och Eric var positiva i januari men eftersom Hemlin inte hittade något bättre på marknaden så blev det nej. Nu genomgår Himelfarb en lång rehab efter sin knäskada men är tillbaka innan serien drar igång igen. Trots kontrakt med Linköping så är jag inte säker på att han fortsätter där. Frågan är om "Masken" är lika sugen som Pelle var? 
 
Matt Fornataro, Västerås.
Gjorde succé under sin första säsong utanför Nordamerika och hans 48 poäng lär synas i det nya lönekuvertet. Återstår att se om han fortsätter sin karriär i Hockeyallsvenskan men han finns på marknaden och har bevisat att han håller.
 
----
 
Centermarknaden är tunn och därför säger jag det igen, jag hoppas att en helmotiverad Jakob Johansson står redo för att ta sig an sin sista(?) säsong i Rögle. En annan center som finns där ute och som har ett stort Röglehjärta är Alexander Bergström. Känns däremot väldigt långsökt då Rögle redan köpt ut honom en gång. Nu är det ny sportchef och nya förutsättningar och jag vet att Alexander inte hade sagt nej. 
Om Tjärnqvist fortsätter i Rögle så vill jag helst se honom på en kant. Även om han var en av Rögles bästa forwards sett till hela säsongen så är han egenskaper bäst lämpade som renodlad forward.
 
Om nu Rögle ska värva något nytt utifrån så lär "Masken" vara sugen på att utnyttja sitt kontaktnät. Det finns mängder av spelare på andra sidan och runt om i europa. Däremot hittar man inte många svenska centrar.
 
Jakten fortsätter och jag hoppas snart hitta några spår att jobba på. Hör ni något så tipsa gärna till gronvitasumo@gmail.com.
 

Glädjande - Jensen och Everberg stannar i Rögle

Hur kommer man ur den obekväma situation som Let´s dance bjuder på? När man som familjefar sitter och ger sin tid åt något man verkligen inte vill se på men gör det för familjens skull? Rögle löste det åt mig. För nu ikväll så har man gått ut med att både Jesper Jensen och Dennis Everberg stannar och fullföljer sina kontrakt i klubben.
 
Everberg krigar vidare i Rögle en säsong till.
 
Vi har väntat på att någon ur den mer erfarna stomme skulle ta steget att stanna i Rögle och välja att inte utnyttja sina klausuler. Det kommer inte som någon överraskning att det är just denna duo som tar första steget. Både Jesper och Dennis har ju varit ganska öppna med att man fokuserar på Rögle.
 
- Jag tycker att både Dennis och Jesper utvecklade sitt spel under Elitserien. Båda två växte med uppgiften och visade karaktär, säger "Masken" i ett pressmeddelande från klubben.
 
Nu har Rögle två målvakter, åtta backar och sex forwards. Närmast väntar man besked av Tjärnqvist, Liljewall och Lindgren. Inget beslut om Jakob Johansson har rapporterats men däremot rapporterar Rögle nu att både Pavlin och Bonsaksen lämnar Rögle.
 
Dennis Everberg är en bra allsvensk spelare som kommer att bli ännu bättre. Det betyder oerhört mycket att han väljer att stanna i klubben. Han var en viktig pusselbit i detta lagbygge då hans fysik, fart och inställning väger tungt. Jag är säker på att ta han kommer att ta ett steg till i vinter. Laget behöver en oöm spelare som spelar för klubbmärket och som ger 100% oavsett vad det står på tavlan.
 
När det gäller Jesper Jensen så var han enligt mig Rögles bästa back under Kvalserien, lite mer upp och ner under säsongen men på allsvensk nivå är han en bra back och precis som Everberg utvecklas han fortfarande. Trots att de ses som de mer rutinerade i gänget just nu så är fyller de bara 22 år i år.
 
Den unga satsningen fortsätter. Rögles trupp innehåller 16 spelare och trots en Lilja på snart 38 år så ligger snittåldern på blott 21,56 år.
 
Rögles lagbygge 13/14 (Födelseår)
 
Målvakter:
Kevin Lindskoug (92)
Brandon Maxwell (91)
 
Backar:
Jesper Jensen (91)
Tim Kunes (87)
Andreas Lilja (75)
Niklas Hansson (95)
Victor Panelin-Borg (90)
Eric Persson (90)
Victor Berglind (92)
Anton Cederholm (95)
 
Forwards:
Dennis Everberg (91)
Alexander Lindqvist-Hansen (92)
Daniel Sylwander (92)
Tobias Törnkvist (94)
Daniel Zaar (94)
Jakob Lilja (93)
 

Fina värvningar för både Malmö och Oskarshamn

Det har hänt lite mer överraskande saker idag. Både Malmö och Oskarshamn har levererat spets.
 
Vi börjar med Malmö som idag gjort klart med Moras jagade forward, Daniel Viksten. För ett par veckor sedan skrev jag om att både Rögle och Malmö hade honom högt på önskelistan. Därefter ska han ha sagt att han stannar i Mora om det inte blir utomlands eller Elitserien. Det blev alltså Malmö där han nu gör Tobias Ericsson sällskap. En kanonvärvning på nivån som faktiskt svider i mina ögon då han var en personlig favorit som jag verkligen hoppades på.
 
Måste lyfta fram en sak, vilket jobb Patrik Sylvegård gör och har gjort med "rivalerna med det stora köket". Han kom verkligen inte till något dukat bord. Han har dragit det stora lasset och såg först till att rädda kvar laget från konkurs tillsammans med styrelsen, sedan fick han ihop ett ganska bra lag och nu året senare så lyckas man både behålla nyckelspelare och värva toppspelare från konkurrenter. Snacka om att gå från helvete till himmel på ett år. Himmel är kanske ett starkt ord men med tanke på hur det såg ut för dem så är nog alla Malmö-anhängare beredda att hålla med.
 
Nu saknar man bland annat en förstecenter och en spelskicklig back, kan Malmö landa något i klass med Vikstens kaliber så ser det helt klart intressant ut för dem. Det säger man dock varje säsong och sedan är det alltid något som spårar ur.
 
-----
 
Den andra klubben som värvat en nyckelspelare är Oskarshamn som lyckats binda upp den förre Växjö-forwarden, Josh Soares. Den senaste säsongen spelade han i Österrike och fortsatte att göra sina poäng något han lär göra i Oskarshamn i vinter. Även det en riktigt stark värvning.
 
- Josh Soares är ett riktigt spetsförvärv som vi lyckats knyta till oss, trots att det var många klubbar som jagade honom. Jag är mycket nöjd att vi fick honom till slut. Det är en riktig karaktärsspelare och han blir vår förstacenter. Han har spelat center nu i Österrike och är bekväm i den rollen men kan även spela ytterforward. Josh är en ledande spelare som alltid levererar mycket poäng, var han än spelar. Det har han även gjort i år i Österrike, precis som i Växjö tidigare och tyska ligan året dessförinnan (56 poäng). Han vill styra spelet och ha mycket puck, säger sportchef Roger Jönsson på klubbens hemsida.
 
Nu är jag spänt nyfiken på att se vad "Masken" har att slänga fram som svar på dessa konkurrenters starka signaler?

Tankar om Rögles backbesättning

Rögle har sju backar i A-truppen. Minst en back till ska in och den platsen är vikt åt Jesper Jensen. Det har vi förstått sedan tidigare men idag säger "Masken" det öppet till Helsingborgs Dagblad. Därefter kan backsidan vara komplett även om sportchefen inte stänger några dörrar. Då kan han i lugn och ro verkligen sondera terrängen bland backarna utan att känna pressen på att han måste ha in något.
 
Detta innebär som vi alla förstår att även Alexander Bonsaksen är borträknad även om det inte är bekräftat från något håll.  
 
Jag frågade Jesper idag om hur nära han är ett beslut eller om han bestämt sig för att stanna i Rögle.
 
- Det finns inget nytt att berätta men inom en vecka lär det vara klart om var jag spelar nästa säsong, säger Jensen till gronvitasumo.se.
 
När/om Jesper Jensen beslutar sig för att stanna så ser Rögles backbesättning ut så här:
 
Jesper Jensen
Tim Kunes
Andreas Lilja
Niklas Hansson
Victor Panelin-Borg
Eric Persson
Victor Berglind
Anton Cederholm
 
Spontant tycker jag att det ser bra ut. Nöjd blir man väl aldrig men så här skulle det kunna se ut och i mina ögon ser det ut som en bra allsvensk backbesättning:
 
Lilja/HanssonLilja leder Hanssons utveckling och städar upp de defensiva misstagen.  
Panelin-Borg/Kunes - "Pane" kan egentligen paras ihop med vem som men detta känns spännande på förhand.
Jensen/Berglind - Jensen spelade med Sondell ganska mycket. Berglind ska ta den rollen nu. Bör passa.
 
Persson och Cederholm känns som spännande utmanare där båda kommer att blanda sig i leken. Chanserna lär de få men Cederholm spelstil påminner om Lilja och Panelins. Persson har jag för dålig koll på. Han får överraska mig.
 
----
 
Nu när målvakterna och (nästan) backarna är spikade så är det dags att landa forwards. Högst upp på önskelistan står nu en bra center.
 
- Att vi har lagt en stabil grund med många egna, unga spelare som vill framåt. Nu behöver vi spets, särskilt på centersidan. Jag hoppas landa någon snart, det känns som att jag är nära med några namn, säger "Masken" till Helsingborgs Dagblad.
 
 

Gerber klar för ny klubb - Siktar på OS

Martin Gerber har gjort klart med ny klubb och precis som ryktena så hamnar han nu hemma i Schweiz. Han har signerat ett kontrakt på två år med Kloten.
 
- Jag ser fram emot tiden i Kloten. Efter en sportsligt tung tid i Sverige var beslutet i slutändan lätt. Laget har det som krävs för att lyckas och jag kommer att bidra till att ge laget chansen att vinna många matcher. Nu hoppas jag även att jag kan nå mitt personliga mål, OS i Sotji 2014, säger Gerber på klubbens hemsida.
 
----
 
Två allsvenska värvningar har presenterats idag:
 
* Lucas Sandström byter Asplöven mot Björklöven.
 
- Jag såg många matcher med Lucas förra säsongen och har även sett honom tidigare säsonger. Det är en intensiv
spelare som är med det där det händer. Han gör mål och är inte rädd att ge sig in i trafiken framför kassen.
Lucas jobbar hårt och spelar fysiskt och tufft trots sin storlek och har bra fart på skridskorna, säger Björklövens sportchef Jimmy Blixt på Björklövens hemsida.
 
* Jesper Thörnberg fortsätter i Södertälje även kommande säsong. Han spelade där som utlånad under säsongen som gick men nu är han Södertäljes spelare. En riktigt bra värvning anser jag.
 
- Vi är givetvis glada över att Thörnberg väljer att spelare vidare i SSK efter sin tid i HV71. Han är en orädd spelare med stort hjärta som inte tvekar över att gå in i områden där man får vara beredd på en del smällar. Han har bra teknik och mycket kamp i sig och det ska verkligen bli spännande att följa hans utveckling. Jag ser Jesper som en spelare med mycket hög potential, säger Nygårds på SSK:s hemsida.
 
----
 
Vill ni se "Masken" spela hockey? Då kan jag rekommendera er att slå på TV4 klockan 20:00 ikväll. Han är med i deras satsning "Hockeymatchen".

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.