På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Djurgårdare till AIK och Timander lämnar stort hål i Leksand

Lång dag på jobb idag. Kom precis hem, så ser ofta mina fredagar ut. Idag har det hänt en hel del saker. Främst är det rykten som blivit bekräftade.
 
* AIK har äntligen presenterat sin tränarlösning. Det drog ut på tiden men nu är det klart. Rikard Franzén tar över som headcoach och vid sin sida får han Mats Lindgren och nye Mats Bäcklin från Djurgården. En känslig övergång som jag tror kan röra upp liknande känslor som när Hellkvist landade hos Malmö. Är man djurgårdare ända långt in i själen så ska man inte stå i båset hos de värsta rivalerna. Så känner nog väldigt många men sådana övergångar blir allt vanliga.
 
* Leksand tappar Michael Raffl till Philadelphia Flyers. Idag bekräftar NHL-klubben det hela men det har stått klart ett par dagar att så var fallet.
 
* Ett annat tungt tapp för Leksand är att Mattias Timander lägger av. 39-åringen har en grym karriär att blicka tillbaka till och han fick avsluta med något riktigt stort. Att vara med om att ta upp Leksand till Elitserien igen. Så även om han säkerligen kunnat hålla en hög klass även i Elitserien så känns det väl som en bra tidpunkt att lägga av nu. Över 400 NHL-matcher, ännu fler elitseriematcher och kryddat med ett VM-guld har Timander samlat på sig under sin långa karriär. Nu tvingas Salo söka med ljus och lykta samt en del pengar för att hitta en ersättare. Kan jämföra det med Kenny Jönssons besked. Det är svårt att hitta en ersättare till en back som betytt "allt" för laget.
 
* Om något missat det så har tvillingarna Donati hittat ny klubb. Inte i Sverige denna gången heller utan nu drar de söderut till Innsbruck, Österrike. Ska vi få se dem i Sverige någon gång? Vänta bara, om knappt ett år så är de på väg till en drös klubbar i allsvenskan. Så är det varje år numera.
 
Inte ett ljud om Rögle men jag har en intressant intervju på gång därifrån som kommer ut under helgen.

Sportchefssnack del 2 - Niklas Johansson "Vi vill upp"

Min intervjuserie där jag snackar med Hockeyallsvenskans sportchefer rullar vidare. Den som kanske jag var allra mest sugen på att snacka med är Västerås Niklas Johansson. Helt enkelt av den anledningen att han har något riktigt intressant på gång där uppe och för att han plockat in en hel del transatlanter.
 
- Jag har en bra magkänsla när det gäller lagbygget. Jag lägger ingen större vikt vid om det är transatlanter istället för svenska spelare. Vi har fem nu och hade fem ifjol också, säger Niklas Johansson till gronvitasumo.se.
 
Jag gissar på att det kommer fler. Ser du någon risk i att plocka in så många utifrån?
 
- Nej, ser man till våra juniorer så har vi lika många platser vikta för dem som tidigare. Vi är rädda om vår juniorverksamhet.
 
Om vi tittar till det sportsliga, hur stor chansning är det att värva en spelare från andra sidan?
 
- Inte överhuvudtaget. Den finns en jäkligt stor mängd av riktigt bra hockeyspelare där borta, säger Niklas som berättar att han söker en förstecenter av den klass man inte hittar i Sverige för tillfället.
 
När jag tittar på de transatlanter du värvat hittills så tycker jag att Jeremy Williams sticker ut. Är det din känsla också?
 
- Självklart är Williams en spelare som jag tror vi får stor glädje av att ha i vårt lag. Hittar vi bara en center som han kan spela tillsammans med så tror jag att det kan bli riktigt bra. Sedan tycker jag att Iuorio känns väldigt spännande. 
 
Du lyckas ofta med dina värvningar utifrån, hur lyckas du bättre än många andra?
 
- Man kan aldrig vara 100% säker på vad man får men det kan du inte vara när du värvar en svensk spelare heller. Ta Mikael Zettergren som ett exempel, han passade inte lika bra i vår miljö som han gör borta i Mora. Det är flera saker som ska stämma och det kan man aldrig vara säker på oavsett var de kommer ifrån. Jag försöker hitta spelare som passar in i det spelsystem vi ska spela. Inte lyssna för mycket på vad andra tycker och tänker utan jag tror på vad jag gör.
 
Västerås värvade Rögles förre målvakt, Jonas Fransson. Ett målvaktsval som sportchefen givetvis är väldigt nöjd med.
 
- Det är en målvakt jag alltid tyckt varit intressant. Vi var i kontakt med honom ganska tidigt men då kom vi inte överens och vi valde att avvakta för att kolla på alternativ, både svenska och utländska. Jag tyckte inte att det fanns något bättre alternativ för oss och under de senaste veckorna närmade vi oss varandra. Han är vår utpekade förstemålvakt. Vi tror på kontinuitet där vi satsar på en målvakt som kan växa med laget.
 
Rögle backade för att lönekraven var för höga. Var det därför ni också backade först?
 
- Som sagt så kom vi inte överens direkt.
 
I övrigt, vad letar du efter för spelare nu?
 
- Vi har en back som vi i stort sett är klara med. Likaså med en målvakt till, även han känns väldigt spännande. Sedan söker vi som sagt en förstecenter.
 
Nu senast var ni med i spelet om elitserieplatserna. Vad krävs för att ni ska ta nästa steg?
 
- Efter Kvalserien så insåg vi att vi saknade bredden på spetsen och att vi behövde bli mer desperata framför mål vid avgörande läge. Vi har en stabilitet i det vi gör och det har vi haft under dem senaste åren. En röd tråd från juniorlag till A-lag. Vi vill upp och vi har lika stor chans som alla andra lag att lyckas med det, avslutar Niklas vårt samtal.
 
----
 
Tidigare sportchefssnack:
 
 
 
 
 

"Grönvita Karlskrona" - En vecka = 100 anmälda

Efter en säsong av motgångar där man som Röglesupporter mått mindre bra så kan man fråga sig om det finns någon bitterhet kvar? Säkerligen, däremot har många med mig lagt det bakom sig och längtar redan enormt mycket till det ska dra igång igen. Rögles nysatsning är precis i vår smak då den byggs på hjärta och fart.
 
Ett stort bevis på att jag inte är ensam om att se det så här, är att AIA:s satsning där man redan på årsmötet för en vecka sedan gick ut med att de 100 första som anmälde sig till bussresan till bortapremiären mot Karlskrona fick resa plus biljett för 200:-. Idag, en vecka senare, är alla 100 platserna uppbokade. I maj månad!
 
Om 108 dagar står vi i Karlskrona i hundratal för att visa att vårt stöd. 100 lär bli fler, man kan givetvis fortfarande anmäla sig och se till så att fler bussar fylls. Nu är priset 300:- (resa+biljett). Tillsammans ska vi skapa ett gröntvitt Karlskrona.
 
Försäkra er redan nu om en plats, det lär bli ett härligt minne. Boka HÄR. Tillsammans ska vi lyfta Rögle återigen.

Sportchefssnack - Nygårds först ut

Lagen håller på att byggas och i vissa fall är de nära att spikas. Därför är det högintressant att nu checka av med Hockeyallsvenskans olika sportchefer om läget i deras trupp inför säsongen.
 
Jag kommer inom den närmaste tiden ha en del intervjuer med några av sportcheferna och först ut är Södertäljes Per Nygårds. Det är alltid kul att höra hur andra lag resonerar samt att ni där ute får en lägesrapport från min vinkel.
 
Den första givna frågan. Hur ser lagbygget ut?
 
- Det ser okej ut tycker jag. Vi har två målvakter, sju backar och en tio forwards. Marknaden är lite trög just nu. Många spelare vill vänta på elitserielagen, andra är kanske inte intresserade av att komma till oss, säger SSK:s sportchef, Per Nygårds till gronvitasumo.se.
 
Hur ser din prio ut i nyförvärvsjakten?
 
- Vi har väl ingen direkt prio. En till två forwards, en center och en back. Gärna en spelskicklig back men det är vi knappast ensamma om att söka.
 
Du sa att marknaden ser trög ut. Västerås har gått ut rätt hårt med att hämta in transatlanter. Är det ditåt ni tittar nu när ni ska fylla de sista platserna?
 
- Absolut tittar vi på transatlanter men vi kollar även andra länder som t.ex. Frankrike och Slovakien. Vi tittar över hela världsmarknaden. Förut ville man kanske hålla en icke-EU-plats öppen ifall man åkte på någon skada eller ville ha möjlighet att stärka ytterliggare därifrån längre fram, men så behöver man inte resonera nu längre.
 
Det landar en del, för oss, nya okända namn. Hur ser marknaden ut där borta?
 
- Man ska veta att man tjänar hyfsat med pengar i AHL. Pengar som man inte når upp till i Allsvenskan, de som erbjuds är väl inga superspelare som är tillgängliga. Det är inte för inte som NHL tar över spelare där borta, de lägger ner stora resurser på scouting och liknande.
 
Nygårds berättar att han har ungefär samma budget som förra året att röra sig med. När jag frågar om hur pass mycket han följer andra lagbygge i serien så svarar han:
 
- Tittar inte så mycket på vad andra gör just nu. Det är inget vi kan påverka. Vi jobbar efter våra resurser och våra förutsättningar. Sedan får de andra klubbarna rätta sig efter deras. Jag kan inte bry mig om vad Rögle eller Djurgården plockar in eller vad de har för resurser, då är det bättre att jag fokuserar på vad jag kan påverka för att göra SSK till ett så bra lag som möjligt.
 
Vilka spelare vill du lyfta fram just nu inför säsongen, någon som sticker ut?
 
- Det är inget nyförvärv men jag tror att David Pastrnaks utveckling kommer att vara väldigt positiv. Han ser redan riktigt bra ut. Det är en skicklig spelare. Sedan hoppas jag att spelare som Fredric Andersson, Robin Press, Emil Billberg och nye backen Tomas Bokros kan överraska och ta ett kliv framåt i sin utveckling.
 
Tomas Bokros är ett av Södertäljes nyförvärv. En slovakisk back som inte har något vidare cv med sig. Hur stor chansning är en sådan back egentligen?
 
- I grunden är alla spelare som kommer utifrån någorlunda chansningar, Man vet inte om de passar till hockeyn som spelar här så det finns ett moment av osäkerhet. Skulle vi landat spelare som Sedin så hade man varit mer trygg om man säger så.
 
Försäsongssnacket om SSK har till stor del handlat om William Nylander-Altelius. Han har kontrakt och det har varit diskussioner om hurvida han har en giltig klausul eller ej. När jag frågar Nygårds om hur statusen ser ut där just nu så låter det så här:
 
- Inget är klart där än. Det är ett ärende som är ovanför mitt huvud just nu.
 
Förutom William så snackas det mycket om den populäre Anders Sörensen är på väg bort. Saker som inte är speciellt roliga för en sportchef. Frågan är, hur pass mycket sådant här stör sportchefens arbete.
 
- Man får jobba vidare utifrån de förutsättningar och besked som ges. Mitt arbete är att få ihop en så bra trupp som möjligt och det är den biten jag fokuserar på.
 
 

På måndag kan Spelling vara tillbaka i Rögles träning

Den 28 april gick Rögle officiellt ut med att Thomas Spelling inte får plats i den nya truppen trots ett år kvar på sitt kontrakt. Därefter har ingenting hänt och mycket beror på att han fortfarande tillhör Rögle.
 
- Vi för diskussioner med ett par klubbar men än så länge tillhör han Rögle, säger hans agent Joakim Persson till mig nu på eftermiddagen.
 
Så han är inte löst från kontraktet med Rögle?
 
- Nej, jag för en dialog med "Masken" men Thomas har ett år kvar på kontraktet. Vi får se vad som händer till helgen, annars kan det mycket väl vara så att Thomas är tillbaka och tränar med Rögle från och med måndag.
 
Rögle har officiellt gått ut med att han inte får plats. Då är det så. Fram tills dess att man hittat en lösning för Spellings framtid så har han ett gällande kontrakt. Frågan är hur sugen Thomas själv är på att återvända till Rögle för att träna då han klart fått veta att han inte ingår i planerna för framtiden.

Många svenskar tippas gå tidigt i draften

Om en månad sker draften borta i NHL. Tittar man på rankingen så kan det bli en ganska trevlig draft med svenska ögon sett. I den europeiska finns inte mindre än fem svenskan bland de tio främst rankade.
 
Den som toppar rankingen är "ryssfinnen" Aleksander Barkov. En 17-årig center som i år redan noterades för hela 48 poäng för Tappara i den finska ligan. Brynäs Elias Lindholm rankas som den hetaste svensken på tredje plats. Dessutom hittar vi även Wennberg, Burakovsky, Hägg och De la Rose på topp-10 över Europas ranking.
 
Rögle har också ett antal spelare med i dis kussionerna. Anton Cederholm hittar vi på plats nummer 25, precis före lagkompisen Niklas Hansson. Tobias Törnkvist finns också med där, fast lite längre ner på en 84:e plats.
 
- Man vet sedan tidigare år att det kan  gå precis hur som helst. Blir jag draftad tar jag det som en stor motivation men blir jag inte det tar jag det som en lika stor motivation, säger Rögles bäst rankade spelare inför draften, Anton Cederholm till gronvitasumo.se.
 
Jag tror inte att någon svensk "slår" Hampus Lindholms sjätteval detta år.

Hemma igen

Som ni märkt så har det varit lugnt här inne de senaste dagarna. Jag har varit på konferens med jobb uppe i Göteborg och lät datorn vila hemma. När jag scannar igenom vad jag missat så märker jag att det varit väldigt lugnt.
 
Det hetaste är väl Brynäs värvning av AHL-forwarden, Greg Scott. En högerfattad kanadensare som gjort en hel del poäng för Toronto Marlies.
 
Idag går Modo ut och bekräftar att man har gjort klart med Anton Forsberg som en av två målvakter inför säsongen. Anton var förra säsongen utlånad till Södertälje i Allsvenskan där han stod för en väldigt bra säsong. Nu är det Modos tur att låna in honom då han tillhör Columbus Blue Jackets.
 
- Vi är glada över att ha fått till den här överenskommelsen som innebär att Anton blir en av två målvakter i MODO Hockey säsongen 2013-14, säger Markus Näslund på klubbens hemsida.
 

Ranking - 15 bästa värvningarna i Hockeyallsvenskan

Det var längesedan jag gjorde en rakning men när det nu är ganska torrt på nyheter under denna period, passar det bra att redan nu starta med lite olika listor och rankingar. Jag är fullt medveten om att det ska värvas in fler spelare som antas vara spets runt om i de olika allsvenska klubbarna men här får ni min lista på Hockeyallsvenskans 15 bästa värvningar så här långt.
 
15. Alexander Bergström, Karlskrona.
Håller bra allsvensk klass. Gör alltid sina poäng och kommer vara en viktig kugge för KHK i vinter. Ska användas som ytterforward i första hand men är minst lika bra som center.
 
14. Kenndal McArdle, Västerås.
NHL-meriterad kanadensare som jag tror kommer göra det riktigt bra i Västerås. Kanske inte någon poänglirare men däremot ett energiknippe som lär öppna upp för andra. En av Västerås många väldigt spännande importer.
 
13. Erik Hanses, Almtuna.
Almtuna ser ut att gå mot en ny tung säsong. När man fick klart med förre Leksandskeepern, Hanses, så föll en väldigt viktig pusselbit på plats. Förra säsongen ansåg de flesta att han var redo för Elitserien men har nu en tyngre säsong i ryggen. Når han den klass han höll 11/12 så kommer han vinna många poäng åt Almtuna.
 
12. Jordan Smotherman, Karlskrona.
Var en av Tingsryds alla chansvärvningar men denna slog väl ut. Med 24 mål och 12 assist så höjde han sin status här i Sverige och lär ha haft en hel del anbud på sig. Nu blev det Bengtzén i Karlskrona som vann den kampen.
 
11. Eric Thorell, Rögle.
Den vindsnabbe Färjestadskillen har tagit ett kliv ner till Allsvenskan för att få fart på karriären. I Färjestad har han inte lyckats ta det där sista steget utan mer fått en mindre roll. Det finns stor potential här och får han det att lossna tidigt så kan detta bli säsongens stora succévärvning i Rögle.
 
10. Joey Tenute, Malmö.
Malmö sökte en förstecenter. Svårbedömd då jag inte sett honom spela men gör jag en "Eliteprospect-scouting" så är det en allsvensk klasspelare.
 
9. Patrick Galbraith, Karlskrona.
En VM-målvakt som ligger på gränsen till Elitserien. Gjorde som utlånad väldigt bra ifrån sig för Oskarshamn förra säsongen och nu ska han hjälpa Karlskrona att nå en stabil placering. En värvning som smäller högt och här har man säkrat upp en högklassig målvakt.
 
8. Alex Leavitt, Oskarshamn.
En kanadensisk center som kommer med ett grymt poängfacit i sitt bagage. Kommer visserligen från den tyska andraligan men har tidigare visat stor produktivitet i ligor som får anses som minst lika bra som Hockeyallsvenskan. Känns på förhand som den bästa centervärvningen i serien. Vill dock påpeka att jag aldrig sett honom spela och att jag därför bara går på vad han producerat tidigare.
 
7. Mats Lavander, Björklöven.
Efter sex säsonger i Elitserien återvänder nu Lavander till Björklöven. Här kommer han att få ta en stor roll och hans inställning och erfarenhet kommer att vara guld värd för "Löven".
 
6. Daniel Viksten, Malmö.
Här har Malmö hittat en riktigt bra målskytt. Viksten har trots sin unga ålder redan gjort sig ett stort namn i serien. En målskytt av rang som nu ska testa lyckan utanför Mora för första gången. Väldigt förvånande att inget elitserielag nappat.
 
5. Jeremy Williams, Västerås.
Ännu en högintressant kanadick som landat i serien. Med 300 poäng i AHL där mer än hälften är mål går han nu in på sin tredje säsong i Europa. Av Västerås alla transatlanter så är det Williams jag tror mest på.
 
4. Sam Lofquist, Djurgården.
En klassback som Djurgården tidigt gjorde klart med. Lofquist har under sina säsonger i Oskarshamn visat upp ett riktigt bra backspel. En aggressiv backpjäs som även har ett skott som resulterar i en hel del mål.
 
3. Jonas Fransson, Västerås.
De Röglefans som inte ville att Jonas Fransson skulle stanna är lätträknade. Rögle ville också behålla sin högklassiga målvakt men det föll på det ekonomiska. Nu klippte Västerås till och här har man säkrat upp en målvakt som verkligen kan stänga igen. En förstekeeper av elitserieklass som varit med om att ta upp Rögle till Elitserien. Jag blir inte förvånad om han lyckas göra samma sak med Västerås. Så bra är Jonas.
 
2. Josh Soares, Oskarshamn.
En av värvningarna som smäller högst. Var grym i Växjö den säsong man gick upp men lyckades inte ta nästa steg i Elitserien och fick därför lämna. Då blev det Vienna Captials där han återigen öste in poäng. Nu är han tillbaka i Allsvenskan och jag kan garantera att han med råge kommer att ersätta Guilio Scandella.
 
1. Andreas Lilja, Rögle.
Om Andreas är hel och fortfarande brinner för hockeyn när han nu flyttar hem till Sverige så är det helt klart en kanonförstärkning för vilket lag som helst. Att det blev Rögle har naturligtvis med de sociala bitarna att göra. Annars hade han med största sannolikhet hamnat i Elitserien. Med över 600 matcher från spel i världens bästa liga och med en Stanley cup-titel kommer Andreas att betyda oerhört mycket för Rögle. En ledare som kommer att betyda lika mycket utanför som på isen.
 
 
Nära men ändå inte: Eetu Qvist, Asplöven, Per Hållberg, Björklöven, Stefan Öhman, Björklöven, Sergio Somma Karlskrona, Alexander Viklund Karlskrona, Calle Andersson, Malmö, Tobias Ericsson Malmö,Tim Kunes, Rögle, Robin Sterner, Rögle, Sebastian Dyk, Troja, Shea Guthrie, Troja, Andreas Frisk, Västerås, Tony Romano, Västerås.
 
Alltid farligt att göra denna typen av listor, man brukar bli ganska sågad. Har jag glömt någon? Man har sällan rätt och man får ofta äta upp att man missat något under säsongen. Jag minns t.ex. när Broc Little eller Damien Fleury anlände. Det är typexempel på spelare man inte trodde skulle explodera på det sätt som de sedan gjorde.
 
Det ska värvas in fler som säkert kommer att placera sig på denna lista innan säsongen 13/14 drar igång men just idag är detta min ranking.

Glimmenvall och Smeds bekräftade av Rögle

Helsingborgs Dagblads uppgifter om att Daniel Glimmenvall skulle bli individuell tränare i Rögle stämde. Rögle bekräftade uppgifterna nu precis.
 
- Danne tillträder en helt ny tjänst från den 1 augusti där han ska vara en resurs i sportorganisationen för vår talangutveckling. Det innefattar att träna våra talanger individuellt hela vägen från hockeygymnasiet upp till A-laget. Han blir ansvarig för Hockeygymnasiet och juniorverksamheten och kommer inte att vara knuten till något lag utan jobba helt på individnivå, berättar "Masken" i ett pressmeddelande från Rögle.
 
Detta är ett nytt led i Rögles unga satsning där man vill få fram det bästa ur varje talang som nu knackar på den stora dörren.
 
- Vi har ett väldigt ungt lag och för att få ut det mesta av våra talanger i föreningen och träna dem på bästa möjliga sätt så behöver vi den här tjänsten. Topplagen i Elitserien som producerar bäst talanger år efter år har den här
tjänsten för att ge individanpassad träning och utveckla spelarna ytterligare
 
Samtidigt har Rögle bekräftat det jag tidigare skrivit om, att det blir Fredrik Smeds som assisterar Mikael Gath i J20.
 
 

"Masken" - "Minst en till ska vi ha in"

Efter att Jakob Johansson blivit klar så har Rögle nästan spikat sin trupp. Det som saknas nu är spelare som ska spetsa till truppen. Jag ringde upp "Masken" för att höra hur han tänker kring sista pusselbitarna i lagbygget. Jakobs beslut var välkommet. Sportchefen tror mycket på honom.
 
- Det känns jättebra att ha Jakob i laget. Han är verkligen laddad för en ny säsong, säger "Masken" till gronvitasumo.se.
 
Hur många spelare saknas nu?
 
- Det får vi se. Minst en till men det kan bli fler beroende på vad som finns på marknaden.
 
"Masken" säger att man har utrymme för en vass center i budgeten. Det låter inte som att han är nära med någon just nu. Snart så blir spelare lediga borta i Nordamerika och sportchefen har is i magen. Han vill inte stressa in något. Truppen är så gott som klar och kan därför sitta i lugn och ro för att sedan hugga när rätt man dyker upp. På frågan om vilken spelartyp han söker och ifall det är en transatlant han siktar på så svarar han så här:
 
- Det spelar ingen roll vilket land han kommer ifrån, bara han är bra. Det är lätt att sitta och säga vad man är ute efter men det spelar inte så stor roll, utan man får se vilka spelare som finns på marknaden. Vi vill ha en bra spelande center.
 
I torsdags berättade jag att backen Eric Martinsson är med och tränar med Rögle. När jag ändå hade sportchefen på tråden så passade jag även på att fråga ifall det kan bli aktuellt med ett kontrakt där.
 
- Han är med och tränar med oss, sedan får vi se.
 
Så du stänger inga dörrar för att ta in en nionde back?
 
- Som sagt, han är med och kör tills vidare.
 
Flyttlasset har inte gått söderut ännu. Man håller på med att göra klart med ett boende och därefter flyttar han ner. Som vi märkt så går det alldeles utmärkt att bygga ett lag trots att du inte sitter på kontoret varje dag. Frågan är om han spikat truppen innan han fått klart med sitt nya hem? En sak är säker, han kommer inte att ta första bästa. Det viktigaste är att landa så bra spelare som möjligt. Om det blir en eller två återstår att se.

722 matcher blir fler - "En tillgång för vilket lag som helst"

 
Efter ett väldigt lugnt veckoslut så har denna veckan rivstartat. Idag har det presenterats saker. Rögles meste genom alla tider, Jakob Johansson har signerat ett kontrakt för kommande säsong. Därmed är han klar för sin 16:e säsong i sin grönvita klubb och hans nuvarande matchrekord på 722 stycken kommer alltså att utökas. Frågan är om någon någonsin kommer att vara i närheten av det.
 
- "Jacke" har beslutat sig för att göra en rejäl satsning. Han vill verkligen lägga ner energin för att vara på topp. Det känns jättebra att han vill vara med och hjälpa oss tillbaka till Elitserien. Vi får en väldigt motiverad spelare som hade varit en tillgång för vilket lag som helst, säger "Masken" i ett pressmeddelande från Rögle.
 
Efter den senaste tidens positiva rapporter så kändes detta ganska väntat. Jag vet att det finns de som är tveksamma till att Jakob har vad som krävs för att vara en bärande pjäs i detta Rögle lag. Jag har hela tiden sagt att jag gärna ser honom i Rögle en säsong till och det får jag nu. Om han kommer upp i den nivå vi vet han kan ligga på så är det absolut en center av hög allsvensk klass.
 
- Det här blir lite nystart för både för klubben och mig. Jag vet hur roligt vi hade vid nystarten 2010-11 och kan vi göra något liknande av den här säsongen så kommer vi att ha riktigt kul, säger Jakob själv om sitt beslut.
 
Rögles lagbygge 13/14
 
Målvakter:
Kevin Lindskoug (92)
Brandon Maxwell (91)
 
Backar:
Jesper Jensen (91)
Tim Kunes (87)
Andreas Lilja (75)
Niklas Hansson (95)
Victor Panelin-Borg (90)
Eric Persson (90)
Victor Berglind (92)
Anton Cederholm (95)
 
Forwards:
Jakob Johansson (79)
Robin Sterner (90)
Viktor Lindgren (86)
Mathias Tjärnqvist (79)
Christopher Liljewall (89)
Erik Thorell (92)
Dennis Everberg (91)
Alexander Lindqvist-Hansen (92)
Daniel Sylwander (92)
Tobias Törnkvist (94)
Daniel Zaar (94)
Jakob Lilja (93)
 
----
 
En annan intressant sak. Västerås fortsätter att bygga ett högintressant lag. Idag har man presenterat sin femte nordamerikanske forward i form av Giancarlo Iuorio. En 24-årig kanadensare som kommer från collegehockeyn där han gjort en hel del poäng. Sedan tidigare har man dessa transatlanter i laget Leisenring, McArdle, Romano och Williams. Västerås är väl det lag som tydligast tagit till vara på att man slopat gränser för icke-EU-spelare.
 
Dessutom har man äntligen gjort klart med Jonas Fransson. I den förre Röglemålvakten får man, om inte den bästa, så en av seriens absolut bästa målvakter. Det har varit på tapeten ett bra tag men nu är ett kontrakt för kommande säsong signerat.
 
- Det är en stabil och rutinerad målvakt vi får in. Han har varit med och tävlat på toppnivå både i elitserien och hockeyallsvenskan, säger Niklas Johansson på klubbens hemsida.
 
----
 
Nu ska jag ut och jobba vidare. Vi får se om det händer mer saker under de timmarna. Var bara tvungen att köra hem om och uppdatera efter den tråkiga helgen. Nu är vi igång igen!
 

Rögletalang tingades i KHL-draften

Idag har KHL haft sin draft. Tio svenskar tingades och bland dem hittar vi en Röglespelare i form av centern, Filip Karlsson. Den unge forwarden (född 96) gjorde i år sin första säsong i Rögles J20 och stod för hela 21 poäng på 38 matcher i J20 SuperElit. Jag såg honom vid ett flertal matcher och Filip var ett utropstecken i J20 som center mellan poängmaskinerna Tomas Spelling och Oskar Norlöv.
 
Idag fick han ett bevis på att det går åt rätt håll när Avangard Omsk tingade honom. Samma klubb valde även att lägga vantarna på rättigheterna för William Nylander-Altelius. Den svensk som valdes först var Malmös lovande backtalang, Rasmus Andersson vars rättigheter i KHL numera ägs av Lev Prag.
 
----
 
Vill även passa på att gratulera tvillingarna Sedin återigen. Hyfsade vecka de har bakom sig. Först VM-guld där tvillingarna dominerade stort. Idag kom ännu en framgång. Denna gång som ägare till travhästen Nahar. Tillsammans med Robert Bergh vann ekipaget Elitloppet. Jag tror att de sitter ganska nöjda nu trots att man åkte ur Stanley Cup-slutspelet.

Boka in 15 september redan nu till kanonpris!

Som Mattias Larsson avslöjade här dagarna före supporterklubbens årsmöte så kommer man att kraftsamla inför säsongens första bortamatch. Det är Karlskrona, söndagen den 15/9 som gäller.
 
De 100 första som anmäler sig får BÅDE resa och matchbiljett för ynka 200:-. Därefter höjs priset till 250:-. Man hoppas kunna fylla fyra bussar.
 
Vänta inte, in här och boka din plats redan nu!

Välkänt ansikte tar över som ordförande

Det har tisslats och tasslats en tid om att den nuvaranda styrelseordföranden, Göran Hellström, inte skulle sitta kvar på posten nästa säsong. Ett rykte som gick ut ganska tidigt och jag nämnde det som hastigast veckan för Rögle presenterade Andreas Lilja. Idag har Rögle gått ut och presenterat den nye kandidaten och det blir ett välkänt ansikte i form av Håkan Eriksson. Så sent som igår kväll nådde namnet mig för första gången.
 
Vi som följt Rögle på nära håll har stött på Håkan titt som tätt vid hemmamatcherna, det är alltså en riktig Rögleälskare man nu kommer att föreslå som ny ordförande på årsmötet. På frågan varför han nu antar utmaningen svarar han så här på Nätmagasinet:
 
- Dels för att jag är föreningsmänniska, men framförallt eftersom jag har ett hjärta för Rögle och haft årskort sedan 1986. Är det så att jag kan tillföra något så ställer jag naturligtvis upp och hjälper till.
 
Det är ganska kul när man får höra att Håkan går från att hjälpa till vid Rögles intro till att sätta sig på den största stolen. Något som visar att det verkligen är en Rögleälskare. Dessutom har han sju år som styrelseledamot i bagaget, då under Lennart Nordstrands tid 97-04.
 
Förutom Göran Hellström så kommer även välkände Svante Paulsson att lämna styrelsen. Rögle skriver att båda lämnar på grund av tidsbrist.
 
- Göran meddelade, inför årets valberedningsarbete, att han gärna såg en succession på ordförandeposten på grund av tidsbrist. Göran var samtidigt tydlig med att om vi inte skulle lyckas finna en ersättare stod han fortsatt till förfogande för omval. Vi ser Håkan Eriksson som en bra ordförande att leda föreningen framöver. Håkan har en lång erfarenhet som föreningsmänniska i olika roller. Han har också ett genuint hockeyintresse med stort hjärta för Rögle, säger Mats Nilsson i valberedningen.
 

"Kan man inte göra en armhävning så kan man inte spela hockey"

 
 
Det är lika tråkigt varje gång en spelare får lägga av i förtid på grund av skada. Idag kom ett sådant besked från Andrée Brendheden.
 
- Det blir så, tyvärr. Jag har gått ut med det beslutet officiellt idag. Skadan jag har i axeln/bröstet gör det omöjligt för mig att spela hockey, säger Andrée till gronvitasumo.se.
 
Ända sedan knätacklingen av Brynäs Simon Bertilsson en oktoberkväll 2009 har Andrée aldrig blivit helt kvitt sina skadeproblem. Först var det en knäskada och därefter har skadorna avlöst varandra. Nu är det bröstmuskeln som gör att han måste lägga av. Ett besked som givetvis känns oerhört tungt.
 
- När man tar ett definitivt beslut så känns det jäkligt tungt. Det har legat lite i bakhuvudet under de senaste månaderna då rehabträningen gått halvknackigt, läkningsprocessen inte gått som vi hoppades och jag inte gjort några framsteg på den punkten.
 
Din moderklubb, Tyringe. Finns dem med i tankarna eller du ser inte att du kan spela överhuvudtaget?
- Efter att ha träffat läkare så har vi kommit fram till att jag inte ska spela mer. Det är lika stor skaderisk i division 2 som det är i Elitserien. Tyringe har visat sitt intresse men det kommer inte att bli så. Jag känner att det inte kommer att fungera. Om man inte kan göra en armhävning så kan man inte spela hockey. Jag kommer inte ens upp i full slagskottsrörelse, förklarar Andrée.
 
Om du ska plocka fram höjdpunkten i karriären. Hur låter det då?
- Det finns två stycken. Den första var när vi gick upp 2008. Hela den kvällen var magisk. Ett fint manus. Jag tycker även att både jag och laget hade en bra säsong året efter i Elitserien. Nummer två är när vi gick upp nu senast fast på ett helt annat sätt. Då var jag rätt uträkna, fick mer eller mindre sparken men där jag fick stanna efter att vi gjort om detaljer i kontraktet. Sedan gick jag in och tog revansch på mig själv och visade att jag fortfarande kunde spela på en hög nivå. Det var en härlig känsla det också.
 
Andrée berättar att han tillsammans med sin familj kommer att bo kvar i Ängelholm. Där trivs det fantastiskt bra och hans tjej har jobb i stan. När jag frågar om en tränarroll lockar så får jag ett tydligt besked:
 
- Som det känns just nu så vill jag inte ens vara i en ishall. Det har varit väldigt mycket hockey i mitt liv och känner att jag behöver distans till det. Jag kommer följa Rögle och se en del matcher men jag vill inte lägga ner det engagemanget som krävs i en tränarroll just nu.
 
Är det någon där ute som har ett jobb ledigt så får ni gärna höra av er till Andrée. Han söker nya utmaningar nu.
 
- Vi får se vad det blir men just nu så har jag ingenting.
 
Jag vill härmed passa på och tacka honom för sina sex säsonger i Rögle och jag önskar honom verkligen lycka till i framtiden.
 

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.