På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

"Pitcen" ryktas ta över J20

Har sedan jag skrev att J20-tränaren var klar fått flera tips, alla säger att det ska vara Daniel "Pitcen" Petersson. Han ska ta över som huvudansvarig sägs det.

Han har varit inom föreningen ett tag och tidigare assisterat Dan Tangnes i J20, coachat U15 och sedan varit assisterande i J18 till Bogren. Vad jag hört av personer som vet hur "Pitcen" är och fungerar så är det en bra fystränare med bra ispass men sämre som coach. Där ska man kunna hitta ett bra komplement.
En av de som tipsat känner till tränarna och spelarna väl och säger att "Pitcen" tidigare fått lämna J20 då Tangnes var coach för att spelarna inte var helt belåtna med hans kunskapsnivå. En del tips är väldigt positiva, andra är negativa. Så här är det alltid, man kan inte göra alla nöjda. Själv har jag inte hunnit bilda mig en uppfattning om hur "Pitcen" är men det lär jag bli varse under hösten.

Nu ser han alltså ut att få en ny chans, denna gång som huvudansvarig. Vad tycker ni om valet?


 


Connor James till Sverige?


Det händer väldigt lite just nu, eller rättare sagt ingenting. Känns väldigt tyst från hela Sverige just nu faktiskt.
Så här får ni något som jag först tänkt hålla ett tag för att kolla upp lite mer.
Connor James, en liten center med med AHL och NHL-meriter kan landa i Sverige inom kort. Enligt uppgifter till gronvitasumo.se ska James ha varit i kontakt med bland annat Rögle men även andra lag i Elitserien.

- Connor har varit i kontakt med ett lag från södra Sverige som huserar i Elitserien. Kontakt har tagits men hur långt och aktuellt det är vet jag inte, säger en källa som låter säker på sin sak.

De tre senaste säsongerna har den snart 30 årige kanadensaren spelat i DEL och där har han varje säsong producerat riktigt bra. I Dusseldorf där han huserat de två senaste säsongerna har han noterats för 97 poäng på 120 matcher.

På Eliteprospects får Connor James följande beskrivning

" En liten, högerfattad center med utmärkt skridskoåkning. Tvåvägscenter som spelar med hög fart. Stor arbetsmoral. Riktigt bra i boxplay. Har bra ledaregenskaper. Spelar inte aggressivt eller fysiskt."

Det finns många rykten som går och givetvis ännu fler spelare som är tillgängliga. Corey Locke, Jared Ross och Connor James har alla tre kopplats ihop med Sverige.
Nu är det väl snart dags att det händer något konkret?

Läget kring Lilja - "Han var lite bitter ett tag"
Efter att ha fått de uppgifterna som lät trovärdiga om att Andreas Lilja ville flytta hem efter denna säsongen trots gällande kontrakt så har jag sökt hans svenske rådgivare Bo Falkman. Alldeles nyss snackade jag med honom och så här lät det.

Rykte från folk som säger sig ha bra kontakt med Lilja personligen säger att han vill flytta hem redan efter denna säsongen trots kontrakt ett år till där borta?

- Det är mer än jag vet i så fall eller så är det bara ett önsketänkande från de som sagt så. Andreas var lite bitter ett tag under säsongen då han inte fick spela under en 10-15 matcher men han bet ihop och körde på. Han har kommit tillbaka väldigt starkt och krigat till sig en betydelsefull roll i laget, säger Bo Falkman till gronvitasumo.se.

Trivs han socialt i Philadelfia med barn och familj, jag vet att det är en viktig detalj för honom?

- Han bor på ett kanonställe i en förort utanför Philadelphia, precis samma ställe som Kim Johnsson bodde på. Där är det väldigt bra för barn och familjer att bo på.

Så till oss som vill se Andreas i Rögle till hösten, kan vi sluta hoppas?

- Det skulle ju vara om Andreas själv känner att det är läge och tacka för sig och flytta hem med familjen. Sist jag pratade med honom fick jag inte alls de signalerna men man vet ju aldrig. Han har ett år kvar och även om han hade det tungt ett tag under säsongen så vet jag att deras general manager Paul Holmgren gillar de killarna som visar karaktär, proffsig attityd och kör på. Den senaste tiden har han ju fått spela väldigt mycket och gjort det bra. Han har en viktig roll nu, i de första playoffmatcherna spelade han uppemot 20 minuter per match. Sedan är det ju en förhandling på gång mellan NHL och spelarfacket som kan skjuta upp säsongen eller kanske skjuta upp delar av den, i så fall kommer ju Andreas att åtminstone inleda säsongen här hemma.

Du har en annan spelare, Kim Johnsson, har han bestämt sig för att lägga av? Två säsonger utan hockey nu.

- Nej, han siktar på spel. Nu är han åter hel och frisk och redo för spel igen. Sedan beror det lite på vad som händer med kommande säsong där borta. Kim räknar med att vara tillbaka i höst, säger Bo Falkman till gronvitasumo.se.

----

Vi får vänta och se men just "lockouthotet" talar väl för Rögles fördel. Nu kan man ju inte vänta in en eventuell lockout innan man fyller icke-eu platserna men tänk vilka namn som kan komma loss.
Rögles J20 tränare klar - Vem blir det?


När jag pratade med Pelle i fredag frågade jag vem som ska leda J20. Har tidigare hört att Paul Andersson-Everberg inte har tiden som krävs och att ett annat namn inom föreningen tar över.

- Vi är överens men det är några små detaljer kvar innan jag vill gå ut med vem det är, berättade Pelle Svensson för mig.

Stefan "femman" Nilsson, Janne Ericson, Håkan Persson eller är det rentav det man diskuterar med Daniel Glimmenvall? Ni är många där ute som vet vem det är. Maila mig, gronvitasumo@gmail.com.

----

En tidigare J20-back, Alexander Karlsson, som många ville se i Rögles A-lag har hittat en ny klubb. Enligt dragskott.se har han gjort klart med Mörrums GoIS.

- Jag trivs jättebra i Blekinge och har bara hört gott om Mörrum. Så allt känns bara positivt, säger Alexander Karlsson till dragskott.

Snabb genomgång av Röglerykten

Det "intressanta tipset" jag hintat om är att jag fått trovärdiga uppgifter som säger att Andreas Lilja vill flytta hem till Helsingborg efter säsongen. Om så skulle vara fallet så lär Rögle veta om det.
Det som får mig att tveka är att Andreas själv tydligt sagt att han ville spela i NHL två år till. Att han dessutom sitter på kontrakt med Flyers en säsong till är en annan sak som talar emot.

Dan Tangnes sa ju till mig (läs här) att Lilja var hans drömvärvning och de senaste åren har NHL-veteranen noga övervägt om han skulle flytta hem för gott eller inte. Han har barn i skolåldern som fäller en avgörande roll.

-----

Andra som det ryktats om.

Vic Bartley, vars Milwaukee har åkt ur slutspelet är ett namn många hoppas på. Nashvilles säsong måste ta slut innan vi kan få något besked där. Han sitter på kontrakt även över nästa säsong där borta. För ett par timmar sedan twittrade Bartley, "Last night in Milwakee".

Ryan Vesce, den 30-årige forwarden har avslutat säsongen i KHL och han är numera fri att gå var han vill. Efter en skadetyngd säsong så lär han vara revanschsugen. Vill Torpedo Nizhny Novgorod har honom kvar? Förra säsongen var han vass med 48 poäng på 51 matcher så både laget och ligan vet vad han kan.

Fabian Brunnström, känns väldigt avlägsen. Fick höra redan innan Detroit åkte ut att han inte ville till Rögle redan nu. Dessutom har Detroit uttryckt sin önskan över att få behålla honom.

Jared Ross, ska finnas på Pelles önskelista. Jag skrev det redan för två veckor sedan (läs här). När jag pratade med Pelle i fredags så bollade jag namnet med honom, "jag kommenterar ingenting" sa han kort.

Corey Locke, är ett namn jag fått från två av varandra oberoende källor. Hans Binghamton har avslutat säsongen och Locke är fri att lämna då hans kontrakt gått ut. Räkna dock med att poängmaskinen lär ha många ögon på sig.

Mathias Tjärnqvist, där känns det som att det kan hända något när som helst. I fredags ringde jag snabbt upp honom, "Inget är klart men ring lite senare så får vi se".

Mattias Sjögren, åkte ju över till Washington Capitals ganska omgående efter det att Färjestad åkt ur slutspelet. Han har inte varit aktuell för att få spela i Stanley Cup och frågan är, är "Sjöa" verkligen beredd att harva i AHL när han nu fått känna på hur långt steg han har kvar till NHL-spel? Han har kontrakt en säsong till men att han skulle hamna i Rögle ändå ser jag inte som någon skräll.

Daniel Tjärnqvist nära Köln

Daniel Tjärnqvist har ryktats vara på väg till Köln Haie några dagar nu. Enligt tyska express.de ska det vara nära. Jag som hört att han var rotad i Stockholm och inte var aktuell för en flytt till Ängelholm pga det. Allt har väl sitt pris. 

----

För en vecka sedan skrev jag att Darren Haydar var muntligt överens med HV71. Jag har fått mer som säger att det verkligen är så. Chicago Wolves säsong är nu över och nu säger samma källa att han kommer att presenteras som HV-klar i veckan.

----

Det har varit en väldigt lugn lördag på transfern och sillyn. Ofta blir det så när det vankas långhelg. Bara för att jag skriver så händer kanske något imorgon. I dessa tider finns inga röda dagar.

----

En grej till, nivån bland kommentarerna har varit delvis bedrövlig. Snälla, jag vill inte behöva ha stenkoll på vad som skrivs för att riskera att det blir för låg nivå här.

Rögles prislapp stoppar Simon


En spelare som lämnar Rögle är ju Simon Olsson. Det har varit klart ett bra tag. Ryktena var inte sena att sätta igång, Troja, Karlskoga eller Örebro?
När jag pratade med Fahlander senast så medgav han att de pratade men inget var klart. Därefter har det varit tyst. Hans agent Wallström säger inget, Simon säger att inget är klart och Fahlander svarar "vet ej" på frågan om det är klart.

Jag är nyfiken och följer Simons resa för att jag fastnade ordentligt för hans hockey och personlighet. Därför har jag inte nöjt mig med att vänta ut.
Vad händer egentligen? Har Örebro vänt om efter att man landat Kalle Olsson?
Idag har jag fått svar på vad som egentligen händer där, Örebro är fortfarande högaktuellt men bollen ligger just nu hos Rögle. Simon hade kontrakt även över nästa säsong men Rögle har meddelat att han inte ingår i planerna för framtiden. Så eftersom han sitter på kontrakt måste man köpa ut Simon.

- Inget är klart. Rögle har inte köpt ut honom, de gav ett skambud. Simon vill till Örebro men de kommer inte betala vilket pris som helst, säger en källa med bra koll på vad som händer där.

Simon Olsson är redo att göra klart med Örebro och vice versa men prislappen är det som hindrar affären att gå i lås. Så det är just nu en förhandlingsfråga.

----

Jag har fått ett väldigt intressant tips. Som gäller spelare in till Rögle. Jag kommer jobba på det och återkomma om jag får fram något.


Porseland är inte aktuell - "Rögle är inte ett av mina alternativ"


Jag läste det igår, Expressen uppger att Mathias Porseland ryktas tillbaka till Rögle. Jag var direkt tveksam till det men även om jag inte har något emot Porseland så känns det inte som att det är på den nivån Pelle söker. Enligt mig har Rögle redan backar i samma klass.
För att få mer information om läget ringde jag upp Mathias nu på förmiddagen och frågade om det finns någon substans i ryktet.

- Nej, det stämmer inte alls. Jag har inte hört något från Rögle och har andra spår jag jobbar på. Så Rögle är inte ett av mina alternativ, säger Mathias Porseland till gronvitasumo.se.

Vad är det för spår du jobbar på? KHL?

- Det är ju något som finns i bakhuvudet men inget konkret där ifrån. Vi får se men visst hade det varit ett alternativ.

Så nu kan ni koppla bort det ryktet. Pelle siktar som sagt högre. Även om han kan ha tagit ett steg i Finland tror jag inte han är någon spelare som gjort skillnad i ett Elitserielag.


Lägesrapport med Pelle - "Jobbar jävligt många timmar nu"


Jag vet, både ni och jag törstar efter Röglenyheter. Jag försöker på mitt sätt för att hitta dem. Det är tyst så jag lyfte luren för att kolla med Pelle om vad som händer. Jag frågade rakt ut vad han hade på sitt bord, han är rätt snabbtänkt.

- Pommes, lite sås och en köttbit, eller vad menar du, säger Pelle och visar humor.

Det går mycket rykte just nu. Beskeden om Brendheden och Glimmenvall dröjer. Vad händer?

- Allt som gäller nya och gamla spelare som inte är ute kommer jag aldrig att kommentera, speciellt inte när jag är på hugget vilket jag är nu. Sedan om det är något som är klart eller inte så kan det vara så att man vill släppa informationen vid rätt tillfälle. Ibland kan det även vara taktiskt men vad jag diskuterar med Glimmenvall eller Brendheden håller vi mellan oss fram till att vi går ut med något.

Spelare med kontrakt kan vi snacka. Så jag tar upp Rasmus Bengtsson. Vad händer där?

- Han är vår spelare och har kontrakt. Så länge han har det ingår han i vår trupp.

En spelare som vi heller inte hört något om är Victor Panelin-Borg. Han har kontrakt men efter hans tunga vår så undrar vi. Vad händer där? Får han stanna?

- Absolut ska han det. Jag gillar Panelin och även om han har haft en tung period bakom sig så tror jag att han kommer studsa tillbaka. Jag är övertygad att Panelin kommer göra det bra i Elitserien. För två år sedan var det Elitserieklubbar som var intresserade, berättar Pelle och bekräftar att han räknar in "Pane".

När jag hörde med Panelin så sent som igår sa han att han inte fått besked?

- Han har ju kontrakt så jag vet inte vad han skulle vänta på.


Panelin får fortsätta att stå upp för Rögle.


Eftersom Pelle inte kommenterar spelare på väg in eller ut så frågade jag hur pass nöjd han var med lagbygget så här långt. Ligger du i den fas du önskar?

- Klart jag inte gör det men jag är inte orolig, vi kommer få ett bra lag. Vi måste tänka på att vi spelade längre än de flesta lagen. Jag kan säga att jag jobbar jävligt många timmar nu. Förhoppningsvis får man igen det nästa säsong.

Kommer det hända något idag?

- Det vet man aldrig men du kan nog koppla av för idag. Om jag hade velat hade jag kunnat sätta ett lag idag. Det är inga problem att kontraktera spelare. Det hade jag kunnat göra snabbt. Vi som jobbar med det är ganska överens om hur vi ska jobba. Vi vill höra oss för hos dem spelarna vi verkligen vill ha. Jag vet att alla vill ha nyförvärv men jag hade ångrat mig om jag inte hört mig för hos spelarna vi verkligen vill ha först. Vi måste ha tålamod. Jag tror det kommer smälla till ordentligt efter VM.

Om du hittar någon du "verkligen vill ha", kan det gå snabbt då?

- Man känner på varandra. Då känner man rätt snabbt om det kan bli något eller inte.

Innan jag lägger på önskar jag Pelle en trevlig helg. En lugn helg blir det inte;

- Jag pratade med Dan (Tangnes) precis innan du ringde. Man hinner knappt säga hejdå innan man har något nytt att prata om.  Sedan har jag två-tre samtal kvar idag.

Vad pratade du och Dan om?

- Haha, bra försök. Vi pratar om allt, träningsupplägg och allt annat man kan tänka sig.

----

Jag försöker lägga fram olika namn som det ryktas om men Pelle är iskall där. Även om jag vet att han tackat nej eller blivit erbjuden någon spelare väljer han att inte kommentera något där. Inte ens om en spelare inte är aktuell längre. Det är rätt väntat. Jag förväntar mig inget annat.Bellissimo klar för Timrå


Daniel Bellissimo har kopplats ihop med Timrå ett tag nu. Idag blev det officiellt klart, han har skrivit på för ett år.

- Bellissimo är en målvakt som jag följt under allsvenskan och som jag hoppas kan få en bra utveckling i Elitserien kommande säsong, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

När han värvades till Bofors inför förra säsongen snackade man upp honom som en av klubbens största värvningar genom tiderna. Jag var skeptiskt och satte en floppvarning. Det fick jag äta upp för det var till mycket stor del Bellissimos förtjänst att Bofors/BIK Karlskoga tog en direktplats till kvalserien.
Jag blev så pass övertygad att jag tror att han tar förstespaden framför Lundström.

----

Kevin Lindskoug lämnar Rögle. Han har nu fått beskedet av Pelle.

- De sa att om jag hittar ett allsvenskt kontrakt skulle jag ta det. Jag blev inte erbjuden någonting, berättar Kevin Lindskoug för gronvitasumo.se.


Lugnet före stormen

Har precis kommit hem från dagens arbetspass. Inget har hänt, inte officiellt från Rögle åtminstone. Det är ju en hel del platser kvar att fylla och snart lär det trilla in saker. Fler och fler NHL och AHL-lag avslutar sina säsonger och därför kan spelarna komma loss därifrån.

Glimmenvall träffade Pelle Svensson igår men fortfarande har man inte tagit ett beslut där.

----

Det har däremot hänt lite nytt på andra ställen. Modostjärnan Nicklas Danielsson som gjorde en grym säsong lämnar Sverige. Han har skrivit kontrakt med Bern i NLA, 1+1 år.

----

Växjö har förlängt med Liam Reddox. Han har skrivit på för två nya säsonger.

- Liam var en av våra jämnaste spelare förra säsongen så det känns jättebra att han är klar, säger sportchefen Henrik Evertsson på vaxjolakers.se

----

Många har frågat mig om när Rögle släpper säsongskortsbiljetterna. Idag har man släppt information om det på hemsidan. V.18-19 kommer de som redan haft en stol/ståplats ha möjlighet att förlänga. För alla andra som är sugna på egna platser, ni får vänta till vecka 25 (preliminärt). Intresset lär vara stort och vill man kunna sitta så lär man förmodligen behöva försäkra sig det genom ett säsongskort.


Gath klar som tredjelänk

Det har länge ryktats om att Mikael Gath skulle tillbaka till Rögle. Min tanke var, J20-tränare men Helsingborgs Dagblad listade ut det rätta svaret. Han var minst sagt lurig när jag pratade med honom senast.

Idag presenterade Rögle honom som tredjelänk i tränarstaben. Huvudsakligen är han anställd som A-lagscoach tillsammans med Dan Tangnes, Kenny Jönsson och målvaktstränaren Magnus Wennström. Kanske en ännu viktigare roll, att han kommer att vara tillgänglig för hockeygymnasiet och hjälpa de yngre som är på väg uppåt. Så räkna med att Gath kommer att ha mycket hockey på schemat nästa säsong. Pelle poängterar dock att det är A-laget som går först och sedan i mån av tid kommer Gath finnas tillgänglig för gymnasiet.

- Det känns fantastiskt inspirerande och roligt att få komma tillbaka. Det var inget att fundera på. Jag bestämde mig ungefär samma sekund som de frågade. Jag är kanske dålig förhandlare, men det är inte min melodi att verka svårfångad när det är Rögle. Jag har aldrig gjort hemlighet av att Rögle har varit min ambition hela tiden, säger Mikael Gath på roglebk.se.

Jag har följt Gath sedan han lämnade Rögle. Kollat någon match i Landskrona och snackat med honom då och då. Han har hela tiden framhävt att han velat fortsätta med hockeyn på så hög nivå som möjligt.
Roger Hansson ut och Mikael Gath in, det ska bli väldigt spännande att se Gath i action. Är han den lugna harmoniska eller är han som han var på isen, glappkäftig och väldigt underhållande att titta på.

Välkommen tillbaka! En publikfavorit är tillbaka.

----

Brynäs hälsar också välkommen tillbaka idag, förre Rögletränaren Gunnar Persson återvänder till svenska mästarna. Han blir assisterande brevid Tommy Jonsson och Janne Karlsson.


Josefsson på väg bort från Malmö


Att Malmö Redhawks kommer tappa spelare är ingen skräll. Jag hörde förra veckan att Daniel Josefsson skulle vara på väg bort från klubben. Var inne på att det var han Växjö skulle landa när man istället tog Tim Heed.
"Josef" har ett år kvar på kontraktet men som situationen blivit så måste man helt enkelt bli av med en del spelare och Malmö kommer knappast att kunna eller vilja sätta käppar i hjulet.

Idag bekräftar Josefssons agent för mig att han söker ny klubb.

- Vi tittar på många olika alternativ i Sverige och även i Finland, säger Thomas Sjögren till gronvitasumo.se.

Vet att Rögle blivit erbjudna men Pelle Svensson har tackat nej till Daniel Josefssons tjänster.


Det var en Pikkarainen, en Bremberg och en Goren


Hannu Pikkarainen
lämnar Skellefteå efter endast en säsong. Han hade ett kontrakt på 1+1 men enligt hans agent så är det Hannu själv som väljer att bryta.

- Hannu hade möjlighet att bryta sitt kontrakt efter ett år och det är precis vad han har gjort. Men det har nog inte varit något större drama och nu får vi se var han hamnar till nästa säsong, säger Juuso Pulliainen till hockeyligan.se.

I Modo var han riktigt bra och 65 poäng på 82 matcher. I Skellefteå har det inte gått lika bra poängmässigt och en del har målat upp det som en "floppvärvning". Det finns alltid två sidor av ett mynt.
Enligt agenten är Elitserien fortfarande ett alternativ.

----

Aftonbladet "avslöjar" idag att Fredrik Bremberg flyttar hem till Djurgården. Han ska vara muntligt överens. Även om "Linkan" nu fyller 39 år och inte varit lika tongivande i HV71 och Timrå så vet vi att han producerar i Djurgården. Där har han alltid fungerat.

----

Lee Goren säger idag till Norran att han vill helst stanna i Skellefteå men att flera Elitserieklubbar anmält ett seriöst intresse.

- Vi har haft många väldigt positiva möten nu och det gäller att vi kommer överens om ett kontrakt där både jag och Skellefteå är nöjda. Men jag hoppas verkligen att vi lyckas. Sedan är det flera svenska klubbar som har hört av sig och vill erbjuda ett kontrakt. Men, får jag välja så spelar jag i Skellefteå AIK, säger Lee Goren till norran.se.

Intervju med Boork - "Tjärnqvist hoppar på det tåget som passar"


Rögle ligger fortfarande i startblocken inför sin Elitseriesatsning. Jag ville veta hur "experterna" tycker och tänker om Rögle och vad man behöver göra för att lyckas. Är man expert så är man. Så varför inte snacka lite med Leif Boork som är frispråkigheten själv. Jag frågade om han var sugen på att ställa upp på ett par frågor och det var som vanligt inga problem.

Rögle är tillbaka i Elitserien. Har de där att göra enligt dig?

- Det tycker jag. Rögle är en klassisk ishockeyort i södra Sverige där den genuina toppidrottskulturen och ungdomskulturen i ishockeyn kombineras på ett effektivt sätt, säger Leif Boork till gronvitasumo.se.


Vad krävs för att det inte ska bli som sist, bottenstrid och sedan åka ur. Jag vet att Rögle har en bättre grund att stå på denna gång och bättre utvecklingsbara spelare. Räcker verkligen det?

- Jag tycker det är viktigt att ta för sig. Både i målsättningar och på banan. Men det får inte ske på ett för kaxigt sätt. Det ska naturligtvis synkas i alla led i organisationen så att alla drar åt samma håll. Växjö Lakers och Brynäs IF är två bra aktuella exempel på detta.

Du med erfarenhet från nivån en längre tid, vad ska prioriteras för att lyckas, i värvningsväg.

- Jag skulle börja med tydliga positioner i försvarsspelet. Därifrån bygger vi också ett anfallsspel. Jag tycker laget ska vårda pucken och försöka spela sig igenom ett samlat motstånd. Jag tycker man ska ta risker i det konstruktiva spelet. Annars blir det ett överlevnadsspel som bara blir pressat att spela för spelarna. En bra målvakt, ett par spelande backar, några konstruktiva centrar och ett antal snabba aggressiva och offensiva forwards.

Pelle Svensson, Rögles sportchef, söker starka karaktärer. Låter det rätt? Vad är en stark karaktär i din bok?

- En bra karaktär är en pålitlig spelare. En som gör sitt bästa varje träning och match. Som ger energi till andra. Och som är solidarisk med klubben och tränarens intentioner, där har du en bra karaktär.

Det ryktas om Mathias Tjärnqvist till Rögle. Är det en sådan?

- Jodå, det tycker jag. Även om han verkar hoppa på det tåget som passar bäst för tillfället. Kanske ger han ett intryck att vara lite för mycket om sig och kring sig, säger Leif Boork.

Har du bra koll på Rögles nuvarande lag?

- Nej, jag har för dålig koll. Men det gäller att hitta en bra mix av unga hungriga spelare och erfarna solidariska spelare. Ett sådant exempel är Joel Lundqvist i Frölunda. Dessutom är målvaktsfrågan oerhört viktig.

När jag ändå hade Boork på tråden så ville jag känna lite på hans förväntningar inför stundande Hockey-VM. Vilka tar guldet?

- Nu verkar det som lagen rustar för fullt och vi får en riktigt kvalitativ turnering. Det egna arrangörslandet brukar alltid få det svårt. Så Finland kan få knepigt att upprepa guldet. Sverige och Finland i final ifjol. Och Ryssland fick stryk av Tjeckien för två år sedan. Så det kanske är dags för ryssarna nu då, siar "Leffe".


----

Intressant att höra hur man ser på Rögle utifrån. Speciell från de som "kan allt". Jag kommer fortsätta med att ge er lite sådana intervjuer under sommaren.


Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.