På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

AIK behöver spets annars åker man ur

AIK presenterade idag sin kanske bästa värvning, Oscar Steen. Han är väl lite väl överskattad anser jag. Visst är han bra men absolut inte en spelare som kommer ta AIK mot några höjder.

Att man har spelare i laget som vräkt in poäng i allsvenskan ger jag inte mycket för då det kommer vara ett bryskt uppvaknande för dom när man nu stöter på elitseriemotstånd.

Jag är riktigt tveksam till AIKs start på sitt lagbygge. Kanske har jag fel men som laget ser ut nu så är man inte bättre än ett bra allsvenskt lag.

Johan Ryno till Rögle enligt den röda tråden?

Jag är nog inte ensam om att veta att Rögle värvat spelare som spelat i Frölunda, som junior och en del som senior.
Nu är en bra spelare vid namn Johan Ryno ledig och jag hoppas innerligt att Rögle gör vad man kan för att knyta till sig honom. 2006 spelade Johan i Frölunda, samtidigt som Gistedt. Kan inte det locka?


Har också noterat att Rögle tappar en spelare till Leksand, först Erkgärds och nu Enström som jag tycker är en bra spelare som jag hoppas Hansson verkligen ville behålla.
Stor intervju med supportern alla känner

Det är inte bara spelare och ledare som har information och upplevelser att berätta om. Varför inte höra hur en av Rögles absolut största och mest kända supporter upplever allt som är och varit.
Jag mailade frågor denna gång för att få ut så mycket som möjligt av honom. Det tog en knapp timme så hade han svarat på alla frågor. Vem jag pratar om? Stellan "Sporttrubaduren" Nilsson förstås.Hej Stellan! Jag anser att du är den största Röglesupportern genom alla tider. Utan Rögle ingen Stellan känns det lite som. Hur har du upplevt säsongen som varit?
- En prövning full av frustration. Känns som att säsongen har klantats bort. Men Rögles inbitna/trogna (som levt Rögle) 2700st har haft tålamod och stöttat som fan ändå. Det visar på vad Rögle är synonymt med!


Du sjunger både på match och på skiva. Vilket gillar du mest?
-På match såklart! Eftersom som mitt civila arbete hindrar mej från att gå på alla matcher är jag inte på match alltid, tyvärr. Många yngre har tagit vid och det känns gott för själen. Sedan har vi alltid trotjänarna, både på stå och på högrasitt.

Lite provocerande fråga kanske men du har gjort låtar om väldigt många lag och individuella stjärnor. Håller du på alla dessa eller kan du göra en låt till vem som helst?
- Absolut ingen provocerande fråga. Jag älskar Rögle och HIF. Det får räcka. Låtar till andra föreningar, det är ärofyllda uppdrag vars engagerade eldsjälar kontaktat mej. När vi pratar landslag och individuella idrottare kan tilläggas att det är skitskoj.

Vilken är din bästa låt alla kategorier?
- Hm, jag letar i skallen, vänta. Varför inte Rögle Storebror?  Finns några alster som snickrats till HIF samt individuella utövare som ligger mej väldigt varmt om hjärtat med. Med de känner inte denna publiken här på grönvitasumo till.

Berätta om ditt bästa hockeyminne?
- Troja borta. En magisk match på den tiden. De hade en hyfsad publik och det var den stora antagonisten. Det var snöstorm ute och jag åkte bil upp med en klasskompis pappa. Vi var ca 150  som kommit med bil. Vi gjorde vad vi kunde på uppvärmingen och vid spelarnas entré. Trojapubliken sjöng;
- Rögleklacken har aldrig funnits etc ...
Vi väntade in fem fulla bussar (det visste inte dom) med fanatiskt skönsjungande grönvita hjärtan. sju minuter in i matchen öppnades portarna och som det ekade, here we go here we go here we go ! Har aldrig sett så chockad publik. Vi ägde och det kokade av svett och sång.
Vad säger du om det som dom flesta snackar om idag. Rögle tillsammans med Malmö i "Team Skåne". Var det rätt av Rögle att hoppa av?
- Först o främst. Var fanns dialogen? Om nu Rögle visste att det skulle komma reaktioner från de inbitna och trogna fansen som stöttat i alla år. Med facit nu i hand känns det enormt mycket i hjärtat. Var vi inte värda mer respekt genom att ta en intern diskussion? Hur är då den allmänna uppfattningen på kansliet? Jag förstår att det finns saker med jippomatchen som kunnat glädja ganska många individer, absolut. Det har jag fått förklarat för mej. Men jag ser ingen vinning med att spela nere i Malmö där de verkligen behöver jippo för att komma till hallen. Vi har vår publik ändå! Spelar laget rolig hockey, fyller vi hallen. Det måste vi ju om. Det kan ingen ta ifrån oss. Det vore väl så fel om vi själva ska förstöra det. Vad det resulterat med i slutändan? Ett sviket hjärta, som tagit kraften ur eldsjälen. Det sitter i väggarna. Handlar inte om hat. Det kommer aldrig den andra parten att förstå. Det hockeysverige talat om när de kommer till Ängelholm, sången, stämningen hade tarmats ut. Det vet alla vad det resulterat i. Spelare, laget, publiken som lockats hit mycket pga av det, hade försvunnit. Det hade blivit disco o cheerleaders till slut. Är det DET spelarna vill? Vi vill ha? Rögle vill ha? Tror att den trogna publiken är bäst till att svara på det.

Du har väl varit i ett antal ishallar, vilken är den bästa och varför?
- Jag gillade Tyringes! En brant ståplats med en härlig skarp kurva. Nära isen.

Vad tror du om Rögle kommande säsong? Får dom ihop ett topplag?
- Rögle tar vad som blir över. Hoppas det blir bra. Med hjälp av publiken kommer det att spelas fartfylld traditionsrik hockey igen. Kommer nog att bli en hel del mål åt båda hållen. Play Off är bra. Kvalserien? Vågar helt ärligt inte tro på det. Helt nytt lag.

Vem är enligt dig den viktigaste spelaren i Rögles lag?
- En riktig målvakt som kan spika igen. Vi får se vad Joel kan ta fram? Jag förmodar att du menar de som finns nu tillgängliga. "Jacke" med hjärta är en viktig spelare. Hög högsta nivå, hoppas den visar sig ofta nästkommande säsong. Liljewall är en spelare som jag hoppas på.  Han har många ingredienser, hjärta, stark med puck längs sargerna, skapar långa anfall, målfarlig när det lossnar. 

Du har upplevt många bra spelare i Rögle, nämn din absoluta favorit och varför?
- Heinz Ehlers var grym. Spelsinne utanför världen och kunde göra det mest oväntade.

Ditt bästa resminne som supporter?
- Leksand borta när vi var 70 man med shorts.

Varför hatar dom flesta Rögleanhängare Malmö Redhawks? Gör du det?
- Hata är ett starkt missbrukat ord. Men mif har alltid stått för det som aldrig varit synonymt med vad Rögle står för. Kort sagt. I ett förhållande önskar jag hjärta.

Har du förtroende för Peter Hedlund ?
- Peter gör säkerligen ett hästjobb med det administrativa. Han är välutbildad och erfaren. Det är det som gäller i ett företag. Något att jobba på är, att vara en ledare som lyssnar på mer än sina trevliga arbetskamrater. Väl som att alla andra ska ha sina mål och förbättringar i livet. Positiv konstruktiv kritik är något vi svenskar måste bli bättre på att ge och få, men farmförallt svara på.
Väl som att alla andra ska ha sina mål och förbättringar i livet.

5 snabba

Percy Nilsson eller Peter Hedlund
- Finns bara en Peter Hedlund och det finns bara en Percy.

Lindab Arena eller Ängelholms Ishall
- Ängelholms Ishall såklart. Det känns som att stämpla in på jobbet varje gång.

Håkan Persson eller Mattias Sjögren
- Håkan Persson
Stefan Elvenes eller Roger Hansson
- Stefan Elvenes

Ståplats eller sittplats
Beror på hur den gamle kroppen mår. Men en full ståplats är kärlek, ståplats!
 

Tävlingen har bara ett bidrag - STOR CHANS ATT VINNA!

Denna tävling kommer att pågå endast till imorgonkväll så missa inte den stora chansen att vinna ett sittplatskort eller två ståplatskort till valfritt svenskt hockeylag säsongen 10/11.
Hur man deltar? Jo man måste klicka sig in till unibet via bannern , registrera sig, sätta in 100 kr. Sedan skriver ni ert spel här i kommentatorsfältet och den som prickat högsta oddset på en vecka vinner ett säsongskort till sitt favorithockeylag. Du måste klicka dig in via bloggen för att registreras i tävlingen.

Hittills är bara ett giltigt bidrag inlämnat så chansen är riktigt stor!

Deadline: Fredag 30/4 kl 23.59.59

Lycka till!

Kort intervju med Jakob Johansson - Stannar såklart!

För att reda ut hur läget egentligen är med Jakob Johanssons "luddiga"kontrakt så valde jag som vanligt att själv ringa upp "Jacke". Så här lät det;Jakob, man har kunnat läsa i pressen att man i Rögle inte vet om ditt kontrakt gäller eller ej. Hur är det egentligen?
- Det är en sak mellan mig och Rögle som jag inte vill gå närmare in på här.

Kommer du att spela i Rögle kommande säsong?
- Jag är sugen på det och så blir det med största sannolikhet också. Det är inga konstigheter egentligen med kontraktet utan det är bara ett par frågor som ska klaras ut.

Hur tycker du säsongen gick för egen del?
- Det gick hyfsat i början men i takt med att laget spelade sämre så tappade jag också min form.

Tror du Rögle har vad som krävs för att ta sig upp igen inom kort?

- Vet inte alls, det är ju omöjligt att svara på. I nuläget har vi ju bara en femma. Om ett par veckor lär jag kunna svara på det.

Hur ser du på lagbygget, många lämnar och unga kommer in.

- Naturen är så att man lämnar när man åker ur och frå man som spelare chansen i ett elitserielag så tar man den. Sen hade vi ju många utländska spelare som stack så där tappade vi i princip halva laget direkt.

Om någon frågar mig så är du den självskrivne lagkaptenen kommande säsong nu när Sjögren lämnade. Är det något du är sugen på eller skrämmer det din bror var med om dig?
- "Danne" tog inte åt sig utan det var mer Gunnar och Tommys beslut att byta lagkapten. Sen var det överdrivet mycket snack om den situationen. Det var inget som tyngde honom. Om jag skulle tacka ja? Det är en hypotetisk fråga som jag får ta ställning till om den kommer så det kan jag inte utala mig om nu.


Moes magkänsla fällde avgörandet

Då var det klart att Timråbacken Eric Moe spelar i Leksand dom kommande två säsongerna. Då slipper man jaga honom nu. När jag pratade med Moe senast så hördes det att han inte skulle spela i Rögle. För att kolla upp hur nära det var så ringde jag nyss upp honom.

- Rögle var med i bilden länge och till sist stod det mellan Rögle och Leksand men min magkänsla sa Leksand och det känns rätt, sa Eric till bloggen.


Tycker att det är synd att man inte kunda knyta till sig honom då han enligt mig är en elitserieback som hade fått en betydelsefull roll i Rögle.

2006 spelade en back vid namn Michael Svensk i Rögle efter att Halmstad Hammers gått i graven. Det blev bara den säsongen ut innan man valde att gå skilda vägar. Sedan dess har Svensk representerat Almtuna, Örebro och nu sist Asplöven. Idag blev det klart att vi kommer få se honom i Tingsryd kommande säsong.

Intressanta spelare lediga!

Jag har ikväll jobbat på att hitta något men idag har det varit väldigt få spår att gå på. Antingen är jag på fel spår eller så håller man det riktigt bra.

Såg att en del spelare som enligt mig är realistiska värvningar finns lediga.

David Fredriksson, en stor tung forward som tyvärr haft skadebekymmer som förstört hans utveckling. David är fortfarande ung och han har riktigt stor potential. Två SM-guld men han har dock inte varit speciellt bidragande till dessa. Jag hoppas Rögle undersöker möjligheten att få hit honom. Man har ju tidigare en vana att kunna locka till sig HV71-spelare.

Patrick Yetman, en kanadick som verkligen levererar och man vet vad man får av. Kommer troligtvis testa lyckan i så bra lag och liga som möjligt men kunde han hamna i Västerås kan han lika bra spela i Rögle. Tillräckliga spetskvaliteter för Rögle.

Där har vi två spännande spelare som hade varit något att bita i men som sagt, inga rykten utan bara drömmar.

Däremot verkar det som att vi får se Mathias Trygg i Rögle enligt en källa, kanske tillsammans med sin bror Mads. Hade väl varit tryggt? 


Rögle har inte hört av sig till Mathias Sjöberg

Efter att det florerat rykten om att Mathias Sjöberg skulle vara sugen på en comeback när nu inte Gunnar Persson tränarlaget än fick mig att ringa upp Sjöberg själv och kolla det.

Stämmer ryktena att du är på väg att göra en comeback i Rögle?

- Nej, jag har inte hört något alls.

Det går rykten om det, att du vill spela igen efter att Gunnar lämnat?

- Rögle har inte hört av sig så jag vill inte säga något om det. Men det är ju intressanta rykten, synd bara att dom inte stämmer.

Det låter tveklöst som att Mathias Sjöberg skulle vara sugen om Roger Hansson hade ställt en fråga till honom. Enligt mig hade han varit en bra back i allsvenskan!

Rögle hoppade av "Team Skåne"

Rögle har lyssnat på sina supportrar och nu är det tänkt att man ska vinna tillbaka och plåstra ihop dom sår man rev upp när man gick ut med att man skulle sammarbeta med Malmö.

Man kommer inom kort gå ut med ett ställningstagande där man meddelar att man INTE kommer sammarbeta med Malmö ang "Team Skåne".

Hipp hipp hurra hurra HUUUURRAAAA!

Besked angående "Team Skåne" - Hoppar Rögle av?

Vem om inte en huvudsponsor för Rögle kan ha betydelsefulla åsikter om vad som är rätt eller fel i klubbens deltagande i Team Skåne.


Jag ringde upp viceordforande tillika en av klubbens mest trogna och största sponsorer, Svante Paulsson. Jag ställde frågan rakt ut hur han ställde sig till klubbens beslut att delta i arrangemanget "Team Skåne".

- Jag sitter som vice ordförande och därför måste jag hänvisa till Olof Erikzon. Jag kan säga så mycket att inom kort kommer det ut ett ställningstagande som både jag och många andra ställer oss bakom så håll ögonen öppna för det kommer inom kort. I det ställningstagandet som vi går ut med står jag både som viceordförande och personligen bakom.

Det låter som att det kan komma ut något idag alltså?

- Håll ögonen öppna är det enda jag kan säga, sa Svante och skrattade lite.

Låter inte detta som att Rögle är på väg att lyssna på sina supportrar? Jag hoppas det....
Intervju med Porseland - det lockar att stanna !

En back som det inte surrats så mycket om den senaste tiden men som Roger Hansson säkert vill behålla är lagets hårdskjutande back Mathias Porseland. För att stämma av läget med honom ringde jag honom och som dom flesta andra ställde han upp och svarade på lite korta frågor.


Hur ser din hockeysituation ut för tillfället, är du nära något nytt kontrakt någonstans?

- Just nu händer inte mycket och jag avvaktar lite innan jag bestämmer mig. Jag har inte inlett någon förhandling med någon klubb.

Är Rögle med i bilden fortfarande?

- Rögle är självklart med i bilden. Jag trivs med laget.

Men en del rykten placerar dig i elitserien, stämmer dom ryktena?

- Ja det finns intresse från klubbar i elitserien men vilka berättar jag inte.

Rögle har hittills värvat tre gamla lagkamrater till dig i Frölundas juniorlag, Alexander Johansson, Joel Gistedt och Christoffer Persson. Det måste väl locka att stanna?

- Ja självklart är det så. Jag känner ju alla tre och det är kanonkillar och det är en sak som gör mig sugen på att stanna i Rögle.

Hur tycker du att säsongen som gick var för dig personligen?

- Precis som första säsongen i elitserien så började det mycket bra men sedan mattades det av och ett tag var jag verkligen nere i skiten. Tråkigt men det är bara att se framåt nu.

En sak som varit på tapeten den senaste tiden är matchen som är tänkt spelas med en kombination av Rögle och Malmö spelare, hur ställer du dig till en sådan sak?

- Jag har ju inte upplevt rivaliteten men förstår såklart att det retar upp klubbens supportrar. Men eftersom jag inte är anställd av Rögle i dagsläget så vill jag inte kommentera det mer än så.


Sjödell-Wiklander på ingång?!

Enligt Karlskoga kuriren så jagar Rögle Johan Sjödell-Wiklander, senast i Oskarshamn. Enligt samma tidning så ska Örebro ha erbjudit ett kontrakt på 50000/månaden vilket får mig att backa direkt.

Enligt mig är detta inte någon spelare som kommer tillföra spets. Han har gjort 32 elitseriematcher och på det gjort 0 poäng. I allsvenskan har det däremot gått bättre där han nu senast i Oskarshamn stod för 38 poäng på 50 matcher.Mathias Månsson till finsk toppklubb

Då är det klart vart Mathias Månsson spelar kommande säsong och man kan säga att det är ett bra lag han kommer till, nämligen KalPa som just nu spelar om bronset.

KalPa har en enda utländsk spelare just nu och det är före detta Brynäs, Modo, Mora, Djurgårdenspelaren Adam Andersson, i övrigt har man endast finska spelare. Det sätter ju en press på Månsson som lär behöva prestera omgående för att inte bli överflödig. Det brukar ju vara så med utländska spelare.

Jag tackar Månsson för säsongen i Rögle och för att han kom till oss för att försöka få Rögle att bli ett stabilt elitserielag.

Kempe till NHL?

Mario Kempe har inte tackat nej till en fortsättning i Rögle men samtidigt säger han enligt modoprospects.com att han hoppas få en chans till att få spela till sig en plats i laget som draftade honom, Philadelfia Flyers alternativt börja i AHL.

Samtidigt ska flera elitserieklubbar dra i honom, bla Modo.

Det känns minst sagt rätt klart att vi tappar en spelare till ur säsongens trupp.

Tjärnqvist förlängde

Var det bara jag som hoppades på att Mathias Tjärnqvist skulle flytta "hem" igen? Det blir inte så utan idag valde han att förlänga sitt kontrakt med Djurgården en säsong. Det innebär att om Daniel Tjärnqvist någon gång den senaste tiden funderat på att återvända till den klubb som hjälpte honom att bli den kompletta back han är idag, mest största sannolikhet inte kommer att bli en Röglespelare.

Jag hoppades med ärligt talat lite realistiskt tänkande att bröderna Tjärnqvist skulle återvända, dels för att Rögle skulle visa att man ville satsa hårt på att återvända och dels för att bröderna skulle kunna betala tillbaka lite till klubben som gett dom den fina utbildningen.

Nu får man istället hoppas på några andra som verkligen kan lyfta Rögle. Laget behöver ett namn, alltså ett namn som skickar signaler att man vill tillbaka till elitserien. Tycker att man värvat ok hittills men inte mer, förutom då Gistedt.

Att något är på gång har jag fått flera signaler på men som vanligt väljer Rögle att hålla på sina nyheter.

Jag har idag varit i kontakt med Eric Moe och ställde frågan;
Stämmer det att du är nära Rögle ?
- Nej det stämmer verkligen inte, svarade Moe.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.