På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Pelle nobbade talangen - "Jag hörde av mig ca fem gånger"

Igår kom det fram att förre Rögletalangen Andreas Lexhag lämnar Färjestad för Luleås J20. Målvakten är en riktigt stor talang och när han spelade i Rögle så var han en av de mest lovande ur den framgångsrika 94-kullen.
2010 lämnade Lexhag för Färjestad efter locktoner av hans släkting, Jörgen Jönsson, som tillsammans med ett, enligt uppgifter, bra kontrakt så var det hela för bra för att tacka nej till.
 
När det igår kom fram att det nu blir Luleå så var det många som undrade, varför vänder han inte hemåt till Ängelholm om han inte ska vara kvar i Karlstad? Lexhag ska enligt "de som vet" vara en blivande toppmålvakt inom svensk hockey om utvecklingen fortsätter i rätt riktning.
 
Jag fick höra på håll att det faktiskt var så att Lexhag sökte sig hemåt till Rögle. När det ändå inte blev något ville jag veta mer om varför det blev en flytt åt "fel håll".  Jag har idag varit i kontakt med honom.
 
- Ja, det stämmer att jag sökte tillbaka till Rögle. Jag hörde av mig cirka fem gånger, pratade in på telefonsvararen men han (Pelle Svensson) ringde aldrig tillbaka. Varför han inte hörde av sig har jag därför ingen aning om, tyvärr, berättar Andreas Lexhag för gronvitasumo.se.
 
Nu blir det alltså Luleå och "Hento". Hur ser du på dina chanser?
 
- Jag har inte skrivit på med Luleå än, men jag har fått ett jättebra intryck av föreningen och är än så länge positivt imponerad. Jag tror att allt kommer lösa sig i slutet av veckan, ska jag spela här så ska jag givetvis kriga för att ta förstaspaden men det finns bra konkurrens i form av Samuel Ward som jag tycker är väldigt duktig.
 
Lexhag är öppen och säger att han ärligt sökte sig tillbaka till Ängelholm men att Pelle inte svarat. Så till alla er som utryckte missnöje för att han "hellre" drog till Luleå än till Rögle kan tänka om.
Rätt eller fel av Pelle och Rögle? Eftersom han är en Ängelholmspåg med stor potential samtidigt som Rögle inte har överflöd av duktiga målvakter så förstår jag inte varför Pelle bara ignorerat. Såren sedan Lexhag lämnade 2010 är inte läkta, så tyder åtminstone jag det. Oavsett borde man, i synnerhet när det handlar om en "egen" talang, kunna föra en dialog.

Nordgren och Pikkarainen

Niklas Nordgren kommer troligtvis att presenteras för Timrå inom en mycket snar framtid. Till Sundsvalls tidning avslöjar Nordgren själv att man är väldigt nära ett avtal med Timrå.
 
- Inget är ännu klart, men vi slutförhandlar med Timrå och jag hoppas att det ska lösa sig de närmaste dagarna, säger Nordgren till tidningen.
 
----
 
En annan vi väntar besked om är Hannu Pikkarainen som vi vet att bland annat Rögle varit(eller är?) ute efter. Igår sa Pikkarainens agent att backen skulle ta ett besked under gårdagen.
 
- Vi får helt enkelt se vad som händer. Hannu ska hur som helst göra sitt val i kväll och sen vi får se när han presenteras för någon klubb, sa Pulliainen till hockeyligan.se igår.
 
Han ville inte avslöja vilken serie/land det handlar men då ska allstå Pikkarainen vara klar för en klubb. Kanske är det passande nog Modos ersättare för Kyle Cumiskey? Inom kort lär vi få veta.
 
----
 
Det är även klart att förre Linköpingsstjärnan Jan Hlavac inte fortsätter i Sverige. Ny klubbadress är klar och det handlar om Kladno där han spelade som utlånad från Linköping ifjol, innan tiden för artistkontraktet började gälla i Sverige.

Twitteravslöjande x 2

Modos NHL-meriterade värvning, Kyle Cumiskey, ser ut att gå förlorad innan han ens debuterat för Modo. Igår twittrade nämligen, Tim Wahrnsby följande: "Kyle Cuminskey agrees with #Ducks to 1-year, 2--way deal".
 
Då innebär det att Cumiskey blir en av Hampus Lindholms huvudkonkurrenter om en plats i Anaheims NHL-trupp i vinter.
 
----
 
Djurgårdens sökande efter Steve Valiquettes ersättare är över. Istället kommer Chet Pickard att vakta Djurgårdens bur. Det avslöjar Pickard själv på twitter idag, "Joining Djurgarden Hockey team in Sweden! Very excited for this new opportunity! Stockholm here I come! :)"
 
Istället för en 35-åring kommer Djurgården att ha en 22-åring i målet. Chet Pickard draftades 2008 i den första rundan av Nashville men närmare än ett fåtal AHL-matcher har han inte kommit. Nu tar han alltså ny sats i Sverige och Allsvenskan. Detta ska bli väldigt spännande att följa.
 

Förre Rögletalangen testas av Luleå

Enligt Kurirens hockeyblogg så är det klart att förre Rögletalangen, Andreas Lexhag, får ett tryoutkontrakt med Luleås J20.
 
Lexhag var en av de 94:or i Rögle som var mest lovande men han lämnade tyvärr Ängelholm 2010 för Karlstad och Färjestad där han spelat de två senaste säsongerna. Där har det inte gått så bra som man hoppats och därför går nu resan vidare norrut.

Spelarpresentation mot Malmö

Rögle är ett av de lag som går på is sist. Inte förrän måndag är det dags för de grönvita. Man har via hemsidan meddelat att träningen är 18.30 men spelarpresentation kommer att ske först i samband med första hemmamatchen, mot Malmö den 17 augusti.
 
----
 
Daniel Zaar får chansen i Sveriges J20-landslag, där redan Lilja, Lindholm och Bengtsson finns med. Truppen är på 34 spelare och ska bantas ner till 22 man. Återstår att se hur många ur Röglekvartetten som får fortsätta att kämpa om platserna till JVM.
 
 
 
 
 

Mycket på en gång - Härliga måndag!

Samtidigt som lagen inleder sina säsonger på is så fylls de sista platserna i trupperna. Idag har det hänt en hel del.
 
Luleå har plockat in två återvändare, backen Fredrik Svensson samt forwarden Karl Fabricius.
 
- Det känns jättebra att vara tillbaka och det är kul att vi kunnat hitta en lösning som gjorde att jag kunde komma igång med laget redan från start. Laget ser väldigt intressant ut och jag ser fram emot den satsning som vi kommer att göra, säger Fabricius på Luleås hemsida.
 
Luleå har därmed en överfull trupp eller en härlig bredd om man hellre vill kalla det så. Två målvakter, 11 backar och 16 forwards.
 
----
 
Då har Djurgården och Kristofer Ottosson äntligen kommit överens. Mycket tack vare fansens insamling. Givetvis är Ottosson själv hur tacksam som helst.
 
- Det känns jättebra att ha kommit överens. Jag vill rikta ett stort tack till fansen som var del i att detta blev möjligt. Nu ser jag fram mot säsongen som kommer, säger Ottosson på Djurgårdens hemsida.

Ett bra klipp av Asplöven

Hockeytrupperna är nästintill fulla. Så det händer inte sådär jättemycket. Idag kom det en liten grej ändå, det är Asplöven som plockat in förre Mora, Malmö och Leksandsforwarden, Lucas Sandström.
 
- Lucas är en bra skridskoåkare, intensiv i allt han gör och har tidigare visat att han kan producera på allsvensk nivå säger Asplövens tränare Per Kenttä på klubbens hemsida.
 
Asplöven blir Lucas tredje allsvenska klubb på lika många säsonger, men denna gång är det inte ett förväntat topplag som lockat till sig den 22-årige forwarden. Ett bra nyförvärv för Asplöven som får en spelare som vet vad det handlar om. Även om säsongen i Leksand inte var lyckad så tyckte jag mig se kvaliteter under sista säsongen i Malmö. Nu kommer han att få större fortroende och det ska bli spännande att se vad som händer då.
 
 

Grönvitasumo tippar Allsvenskan - Malmö

Jag kommer fram tills dess att säsongen drar igång i mitten av september ranka, syna och snacka med någon i varje lag från Elitserien och Allsvenskan. Nu är det dags att ge sig på Malmö Redhawks. Man har tvingats göra en förvandling på spelarsidan efter det kaosartade fiaskot. Jag tycker ändå att Sylvegård fått ihop ett mycket intressant lag.
 
 
 
 
Bra värvningar: Johan Björk Lukko, Jens Olsson EHC München, R.J Anderson Lillehammer, Mads Bödker Leksand, Nicklas Jadeland Oskarshamn, Mattias Persson Luleå, Sebastian Meijer Luleå, Alexander Bergström Rögle, Ludvig Rensfeldt Sarnia Sting.
 
Tunga tapp: Daniel Josefsson, Tim Heed, Alexander Barta, Linus Klasen, Robert Carlsson, Dragan Umicevic, Jesper Mattsson.
 
----
 
Lagets målvakter: Att Hannu Toivonen lämnat gör väl ingen ledsen. Förväntningarna på den välmeriterade finländaren var med all rätt skyhöga men han levde inte upp till dem för fem öre. Istället har man ersatt honom med Axel Brage, ett lån från Linköping. Ingen bra lösning enligt mig men det spelar inte någon roll sportsligt för man sitter starka med Pontus Sjögren. En av få som förtjänar betyget MVG förra säsongen. Nu är han mer självskriven och känner inte samma konkurrens. Han lär få stå de matcher han vill stå.
 
Backarna: Att klassbackar som Josefsson och Heed lämnat är kännbart. Weihager och J.D Forrest har man ersatt med råge. Det som saknas är en "polis" som Grand-Pierre. Annars ser det faktiskt väldigt stabilt ut. Sylvegård fick hem Olsson och Björk och det tror jag är lika viktigt utanför isen som på den samma. Stefan Lassen finns kvar och han kan bättre än han visade första säsongen, nu har han dessutom två danska landslagskamrater i laget, Mads Bödker och Philip Hersby. Stort frågetecken sätter jag för den Hersby. En värvning man lika bra kunnat ta från de egna leden. Som en intressant joker har man R.J Anderson, en högerskytt som sprutade in 53 poäng i Lillehammer förra säsongen.
 
Forwards: Här har man tappat namn men ersatt dem med både bra allsvenska spelare men dessutom något ännu viktigare, harmoni. Nu finns inte Klasen, Dragan eller några trötta slovaker kvar längre. Däremot tycker jag att Vesterholms är en förlust. Nu hade de fått större förtroende. Med facit i hand så känner jag inte att man har en sämre forwardsbesättning. Visserligen har man ingen Klasen i laget men jag tror inte att en spelare som Mattias Persson blir så mycket sämre poängmässigt. Dessutom spelar han i Malmö för att han vill det. Andra bra värvningar stavas Rensfeldt, Jadeland, Meijer och Alexander Bergström. Alla fyra håller hög allsvensk klass.
 
Han blir lagets flipp: Lukas Ericsson fick inget vidare förtroende förra säsongen. En av få som verkligen var beredd att göra skitjobbet. Kommer att kliva fram nu. En spelare som jag ville se i Rögle förra säsongen. Det var faktiskt så att när jag hörde att Lukas var på gång till Malmö så tipsade jag Roger Elvenes om det, före ryktet var ute. Lukas kommer att blomma ut i vinter.
 
Flopp: Philip Hersby, en dansk VM-spelare som ärligt talat inte dög i Tingsryd. Jag vet inte på vilka grunder Sylvegård plockade honom men jag tror inte att han blir någon succé.
 
----
 
Hallå där, Nicklas Jadeland. Hur ser du på säsongen som väntar med "Malmöögon" sett?
- Jag måste säga att det ser ljust ut. Jag har en bra känsla av att det kommer att gå bra för oss.
 
Inför varje säsong så höjer man ofta Malmö för att det sedan ska sluta i fiasko. Vad talar för att det inte blir så i år?
- Det är många Malmökillar i laget. Även de som inte har någon nära anknytning till laget spelar med ett stort hjärta för klubben. Alla kämpar åt samma håll.
 
Du är tillbaka i Malmö efter fem år i Oskarshamn. Varför blev det Malmö?
- Det var inget val egentligen. För mig var det självklart, ända sedan jag fick lämna Malmö har jag drömt om att få återvända och spela för Malmö. Så det var inget snack, det var solklart, säger Nicklas och låter hur stolt som helst.
 
Vad är du för en spelare nu jämfört med när du lämnade 2007?
- När jag kom till Oskarshamn var jag rätt fysisk och mer åt brunkarhållet. Sedan gick det bättre och bättre och jag fick större förtroende, då kom spelet också. Jag fick allt mer puck och då kom poängen också. Jag hoppas få fortsätta med det här hemma nu.
 
Nu återförenas du med en spelare som gått den "känsliga vägen", Alexander Bergström, som du spelade tillsammans med i Oskarshamn 07-09. Vad har du att säga om honom?
- En väldigt bra hockeyspelare som alltid gör sina 35 poäng. Bra kille och absolut en bra värvning för laget.
 
När du skrev på var all "frid och fröjd" sedan dök den ekonomiska bomben upp. Visste du något om det när du skrev på?
- Nej, jag visste inget om det då utan det kom på ett möte veckan efter. Jag måste ändå säga att klubben skött det riktigt bra mot oss spelare. Man har hela vägen informerat oss spelare och försäkrat oss om att det skulle sluta bra, vilket det nu också gjorde.
 
Malmö har varit iväg på ett läger i de småländska skogarna de senaste dagarna. Igår släppte Jadeland en intressant "tweet" där han skrev att han nu vet "hur man tar bort fästingar från pungen. Tack Roger Ohlsson". Jag var tvungen att fråga Jadeland om Roger verkligen plockat en fästing på "juvelerna"?
- Haha, inga kommetarer på den. Vi är ett lag och vad gör man inte för varandra, sa Nicklas utan att avslöja om det var sanning eller ej.
 
Innan vi går vidare till "svar på tal" så undrar jag vem Jadeland tror får sitt genombrott i vinter. Lustigt nog blir det samma svar som jag själv plockat ut innan samtalet, en gammal lagkamrat från Oskarshamnstiden.
- Jag säger Lukas Ericsson. Bara han får spela och känna förtroende så kommer han att göra en bra säsong för oss.
 
----
 
Svar på tal med Jadeland
 
Malmö står återigen inför en "nysatsning" där omsättningen är för hög för att hinna få ihop ett "lag" från start. Ni kommer vara trögstartade!?
- Det tror jag inte. De spelarna som är kvar sedan förra säsongen är revanschsugna och vill visa att man kan bättre. Vi nya som kommer har inte nått vår bästa säsong i karriären ännu och den hoppas vi få nu.
 
Något jag tycker ser bättre ut, åtminstone på pappret, är att ni ser mer ut som ett harmonsikt lag nu än mot förra säsongen. Det håller du såklart med om?
- Ja, det tycker jag. Vi är en stark grupp som alla vill framåt i karriären och vi har många killar som spelar med stort hjärta för klubben.
 
Taavola fick stanna. Det kändes inte speciellt "roligt" i början utifrån sett. Är han lika tråkig som han verkar?
- Han är ju norrlänning. Nej, men han är vad jag förstått en analytisk tränare men samtidigt kan han skämta och ha kul. Sedan ska man veta att han kan ta i från tårna också när det behövs.
 
 
----
 
 
 
Grönvitasumo tippar HockeyAllsvenskan 12/13 (Klicka på valfritt lag för att se genomgång av det laget)
 
1.
2.
3.
5.
7.
9.
10.
11.
12.
13.
14.

Snack med Nordgren - "Jag har snackat med Rögle"

Det finns ett fåtal platser kvar att fylla upp hos elitserielagen. En spelare som mycket väl kan fylla upp en av dem är landslagsforwarden Niklas Nordgren.
Efter sex säsonger i Schweiz så ryktas han nu vara på väg hem till Sverige igen. I tisdags blev han löst från krislaget Kloten och nu intensifieras jakten på den 33-årige forwarden. Under gårdagen dök det även upp fakta som berättade att det fortfarande finns intresse från Schweiz, bland annat Ambri-Piotta.
 
Idag ringde jag själv upp Niklas för att höra hur han ser på läget och även om han säger att han "inte bestämt sig" så låter han väldigt hemlighetsfull.
 
- Jag vet inte vad jag ska säga men jag hoppas att det är klart inom en snar framtid, säger Niklas Nordgren till gronvitasumo.se.
 
Det finns intresse från Schweiz också. Är det Sverige som gäller ändå?
- Jo det stämmer att det finns lite intresse från Schweiziska lag men jag har inte tagit något beslut ännu.
 
Snacket här hemma säger att det är Timrå som gäller om det blir Sverige. Enligt Niklas själv är det absolut inte säkert att han fortsätter sin karriär i Norrland om han flyttar hem.
- Det ligger nära till hands men jag är öppen och det behöver absolut inte bli Norrland.
 
Hur ser intresset ut i Sverige? Uppgifter till mig säger att Rögle har hört sig för, stämmer det?
- Flera lag har anmält sitt intresse men jag har inte fått något bud att ta ställning till. När det gäller Rögle så stämmer det att jag har snackat med dem.
 
Efter fem starka säsonger i Rapperswil bar det av till Kloten. Där gick det inte som någon tänkt sig, varken på isen eller på högre plan.
- Jag hade en jobbig säsong förra. Först blev jag skadad och det är inte optimalt när man kommer till en ny klubb och sedan hade klubben ekonomiska problem. Det är sådant som händer och det gäller att bara gå vidare.
 
När vi snackar Schweiz så säger Niklas att en stor fördel med att spela där nere är att det är korta resor vilket passar bra när man har familj.
- Jag måste säga att jag trivs väldigt bra nere i Schweiz. Ett land med hög standard, säger Niklas.
 
Hög standard? Det gäller inte arenorna. När jag var där nere och såg Rögle spela under en försäsong så fick jag intrycket att man lägger alla sina pengar på trupperna och inte arenorna. Majoriteten håller inte bättre klass än tex Dackehallen eller Sunnerbohov.
- Jo det stämmer, arenorna håller absolut inte samma klass som hemma i Sverige. Men intresset är på topp och det är bra stämning på matcherna.
 
Niklas säger att det blir klart med ny klubb inom kort. Blir det Sverige eller Schweiz?

Brunnström - "Frölunda enda alternativet"

Sedan ryktena satte fart igår så bekräftades dem tidigare idag genom misstag på klubbens hemsida, Fabian Brunnström är klar för Frölunda.
 
Nu 14.00 gick man ut och bekräftade värvningen.
- Med Fabian Brunnström får vi en mycket skicklig forward med skön blick för målet. Han är en skicklig skridskoåkare med riktigt bra teknik och ett väl utvecklat spelsinne, säger Frölundas tränare Kent Johansson på hemsidan.
 
När man läser Brunnströms uttalande så läser jag följande om och om igen.
- Under åren utomlands har känslan för Frölunda vuxit fram och blivit det enda alternativet i Elitserien, den dagen jag skulle komma tillbaka. Så valet var ganska lätt när beslutet väl blev Europa, säger Fabian.
 
Enda alternativet? Jo, så låter det men samtidigt så är lätt att kläcka ur sig något sådant precis efter att man skrivit på. Oavsett är det en härlig hälsning till alla grönvita som hoppades på att få se Jonstorpssonen i Rögle.

Brunnström till Sverige ändå - Klar för Frölunda

Expressen skriver ikväll att Fabian Brunnström skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger med Frölunda.
- Frölunda är ett bra lag och det är en trevlig stad. Det skulle jag absolut kunna tänka mig, säger Brunnström till Expressen men vill inte bekräfta övergången.
 
Då har Rögle fått nobben. Pelle har tidigare sagt att man visat intresse för Fabian som hela tiden själv sagt att det bara är NHL som gäller. Är såren så djupa, alltså sedan Rögle ratade honom? Snacket om att han inte ville spela i Rögle på väldigt länge har man ju hört. Vi minns alla hur han exploderade i Borås säsongen efter han skickades. Eller är det så att Frölundas bud helt enkelt är bättre och en mer attraktiv lösning. Rögle jagar ju en forward till och lär ha fått chansen att matcha Frölunda. Känns som att Pelle och Rögle gick miste om en klassvärvning här.
När jag snackade med Fabians agent förra veckan så sa han bestämt att det fortfarande bara var NHL som man jobbade på.
 
Nu blir det alltså Frölunda för Fabian. Ett bra nyförvärv helt klart. Fabian kommer göra allt för att få återvända till NHL och hoppas säkerligen få återvända efter en säsong i Göteborg. Den gångna säsongen blev bara fem matcher i NHL där han noterades för en assist i Detroit Red Wings. I AHL gick det bättre, 35 poäng (12+23) på 45 matcher.
 
Även om jag hellre sett Fabian i Rögles mundering så ska det bli väldigt intressant att se honom i Elitserien i vinter. Frölunda har visserligen tappat Pettersson och Pyöräla men Brunnström och Axelsson känns som väldigt spännande ersättare.
 
 
 

Förre Rögleforwarden klar för Asplöven

När Rögle åkte ur och samlade ihop ett nytt lag för att inleda jakten på en återkomst till Elitserien så värvade man Patrik Bergström från AIK. Efter en säsong där han samlade ihop 30 poäng så var det länge tveksamt om man skulle behålla eller ej. Patrik fick till slut svaret, "vi stänger inte dörren men vi vill först se vad som finns". Då bestämde sig forwarden för att söka sig vidare och landade först i Slovenien och Jesenice för att sedan avsluta säsongen i norska Sparta Sarpsborg.
 
Idag blev det klart att Patrik nu återvänder till Sverige. Det är den färska nykomlingen, Asplöven, som snappat upp rivjärnet från Piteå.
 
- Med sin speed och rutin kommer Patrik få en ledande roll i vårt lag, jag extra glad som Norrbottning at vi lyckats ro i hamn den här värvningen säger Asplövens sportchef Per Kenttä på klubbens hemsida.
 
Ett mycket bra nyförvärv för nykomlingen, Patrik Bergström är en riktigt vass forward med allsvenska mått mätt.

Rögles drömvärvning ledig

Den 21 juni berättade Helsingborgs Dagblad att Rögles drömvärvning Ryan Vesce sagt tvärnej tre gånger under denna sillyperiod.
 
Idag är det helt klart att Vesce lämnar sin klubb i KHL, Torpedo Nizhny Novgorod. När Rögle frågade var detta inte klart att det skulle bli så här och nu kan man bara spekulera i om det varit mer positiva tongångar om Pelle ställt frågan idag.
 
Nu sitter Rögle redan med två transatlanter, Tom Preissing och Mike Iggulden, så det är inte längre aktuellt. Däremot skulle jag gärna se honom i Elitserien igen och det finns flera lag som söker forwards med spetskvaliteter.
 
----
 
Igår blev det klart, Asplövens nya målvakt heter varken Gusten Törnqvist eller Karol Krizan. Det blev istället Leksandsbekantingen, Joni Puurula. Den 29-årige finnländaren kommer närmast från Sport i den finska andradivisionen.

Tangnes inför veckorna som kommer

 
 
Samtidigt som solen äntligen tittar fram är "semestern" slut för Rögles spelare och ledare. Imorgon samlas truppen igen för gemensamma träningspass.
 
Jag ringde upp Rögles tränare, Dan Tangnes, för att höra hur upplägget för de kommande veckorna ser ut. Han berättade glatt att han själv fått ladda batterierna ordentligt tillsammans med familjen och hunnit med en vecka på Mallorca och även ett besök i Norge.
- Nu känner jag mig fräsch och riktigt sugen på att det ska dra igång igen, säger Dan Tangnes till gronvitasumo.se.
 
Semester är kanske inte rätt ord men spelarna och ledarna har varit ifrån varandra i fyra veckor och tränat på egen ort. Istället för 10-12 pass har man fått schema på 6-7 pass i veckan.
- Semester är kanske inte rätt ord men att man fått ett miljöombyte där man fått träffa nära och kära. Det är nyttigt att man är ifrån varandra en kort period så att alla kommer med laddade batterier inför den intensiva period vi nu står inför.
 
Imorgon samlas man igen och kör igång. Hela truppen är inte på plats redan nu.
- Vi kommer inte att ha full trupp redan imorgon utan det kommer att komma in spelare lite pö om pö nu. Importerna kommer i början på nästa vecka och då är tanken att vi ska testa hela truppen för att följa upp de tester vi gjorde när vi drog igång. När det gäller de nya som kommer så är det alltid bra med rapporter om status och även för att ha fakta för att kunna lägga upp bästa möjliga träningspass för varje individ.
 
Dan berättar att man från och med imorgon kommer att träna gemensamt två gånger om dagen och att spelarna får träna individuellt på helgerna.
 
Rögles trupp är nästintill spikad. Det ska in en forward till och även om det inte är sagt rakt ut så spekulerar jag i att det kommer att landa någon back ytterliggare. Jag frågade Dan hur han ser på truppen han nu förfogar över.
- Jättespännande. En bra mix med erfarna och meriterade spelare tillsammans med våra egna unga talanger som jag tror kommer att ta ett steg till.
 
Rögle går på is den 6 augusti, snart är vi där!
 
 
 

Grönvitasumo tippar Elitserien - Linköping

Ett lag som värvat väldigt intressant, åtminstone med "Rögleögon" är Linköping. Av åtta värvningar har fem tidigare spelat i Rögle BK.
 
 
Nyförvärv: Andreas Andersson HV71, Daniel Grillfors HV71,Daniel Rahimi HV71, Johannes Salmonsson AIK, Simon Hjalmarsson Luleå, Eric Himelfarb Rögle, Mattias Weinhandl St.Petersburg, Jonas Almtorp Djurgården.
 
Förluster: Fredrik Norrena, Mikael Håkansson, Mark Hartigan, Patrick Yetman, Kalle Olsson, Robin Persson, Michael Holmqvist, Klas Dahlbeck, Pontus Petterström, Jan Hlavac, Jaroslav Hlinka.
 
Lagets målvakter: Norrena ut och ersätts av HV71s andremålvakt de fem senaste säsongerna, Andreas Andersson. Tillsammans med sin egna produkt Christian Engstrand ska de nu axla ansvaret längst bak i ett revanschsuget Linköping. På pappret känns det väldigt tunnt. Ingen av dem har visat att de håller som "etta" i Elitserien men nu måste någon ta klivet fram. Vem blir det? Känns 50-50.  
 
Backarna: Den vasse och väldigt rutinerade duon Magnus Johansson och Niclas Hävelid finns kvar. Visserligen börjar de närma sig 40 båda två och bör vara på väg tillbaka. Men här har Linköping det gott ställt.  Grillfors, Rahimi, Lorentzon håller ES-klass. Den mest spännande är kanske unge Linus Hultström som förra säsongen med framgång var utlånad till Oskarshamn. Jag tror att han är mogen för Elitserien nu.
 
Forwards: Man har visserligen inte kvar duon Hlavac/Hlinka längre men med tanke på deras svaga säsong senast så känns det inte som någon större förlust. Speciellt inte med tanke på att man värvat klasspelare i form av Mattias Weinhandl och Simon Hjalmarsson. Dessutom är Carl Söderberg, Pär Arlbrant, Sebastian Karlsson, Andreas Jämtin med flera kvar. Det ska bli väldigt spännande att se vad Eric Himelfarb kan uträtta i Elitserien. I Rögle var han överlägsen under höst och vintern.
 
----
 
Han blir lagets flipp: Ingen vågad gissning men Mattias Weinhandl är en spelare av allra högsta klass och kommer att vara fruktansvärt viktig. Tillsammans med Carl Söderberg kommer han att tillhöra kanske hela Elitseriens poängtopp.
 
Flopp: Även Linköping har gjort en värvning som jag inte riktigt förstår, Jonas Almtorp. Hans säsong i Djurgården nu senast var ingen höjdare. Vad ser Hemlin/Melin i honom?  
 
----
 
Hallå där, Sebastian Karlsson!
Hur ser du på den kommande säsongen med Linköping-ögon?
- Som alltid, väldigt ovisst. För oss tycker jag att det ser väldigt bra ut. Alla nyförvärv är spelare som presterat bra i sina tidigare klubbar så jag tycker att det ser jättebra ut. Vi är väldigt revanschsugna. Nu gäller det att vi städar upp efter oss. Kanske inte riktigt "do or die" men revanschlustan är enorm, säger Sebastian Karlsson till gronvitasumo.se.
 
Du har hunnit med tre säsonger i Linköping nu sedan du lämnade Rögle. Du verkar trivas där uppe? Nu får du dessutom in din gamle lagkamrat Salmonsson.
- Ja, Salmonsson och jag har spelade ihop och jag känner honom bra. Det känns riktigt kul att han är en av oss nu. Jag trivs kanonbra här, en väldigt bra klubb med bra folk runt omkring. Jag trivdes väldigt bra i Ängelholm också.
 
Har du några personliga mål med säsongen. Landslaget?
- Det är inget jag tänker på faktiskt. Landslaget vore en bonus men jag låter kanske tråkig nu men jag vill hjälpa laget att vinna matcher. Gärna bidra mer rent poängmässigt också.
 
Roger Melin in, vad har du fått för intryck av honom hittills?
- Han verkar bra. En lugn person som sprider harmoni och verkar få alla att må bra.
 
Om du ska plocka ut några guldfavoriter, vilka blir det då?
- De vanliga, Skellefteå och Brynäs. Det är omöjligt att säga, på pappret kan man inte räkna bort något lag. Även Rögle har fått in väldigt bra spelare.
 
Ni har några spännande unga talanger på gång. Vem tror du slår igenom i vinter?
- Jag tror att backen Linus Hultström kommer göra en bra säsong.
 
Vad säger du annars om att Rögle gick upp. Har du någon kontakt med någon som spelar där nu?
- Inte så dagligen men Danne Glimmenvall snackar jag med då och då. Det var riktigt imponerande av Rögle att ta steget. Det ska bli riktigt roligt att åka ner där och spela i Lindab. Jag måste nog säga att det är den arenan med bäst tryck i, säger Sebastian och lägger snabbt till, - Förutom Cloetta då förstås.
 
När jag ändå hade han på tråden frågade jag lite om hans bror Jens Karlsson som sitter på ett kontrakt med Borås trots att de nu åkte ur. En serie han är för bra för att spela i.
- Det är såklart väldigt tråkigt för allihop där. Ändå kom det ju inte som någon större överraskning, det har ju hängt i luften ett tag.
 
----
 
Svar på tal med Sebastian Karlsson.
 
Ni ska köra på två "andremålvakter". Det håller inte i längden!
- Håller ej med dig där. "Ante" har gjort det väldigt bra i HV när han fått spela. Även Christian har gjort det bra bakom Norrena. Så jag tror definitivt på våra målvakter.
 
Era "giganter" där bak, Johansson och Hävelid börjar se slutet på sina karriärer. Håller de verkligen en säsong till?
- Ja, de kommer vara minst lika bra som förra säsongen om inte bättre. Allihopa är väldigt revanschsugna och det kommer att märkas. Jag tror att både "Mange" och Hävelid hade varit VM-aktuella om vi inte åkt ut så tidigt så de håller absolut.
 
Ni har tappat två, i vanliga fall, mycket poängstarka lirare i Hlinka och Hlavac. Håller ersättarna för toppstrid?
- Hjalmarsson gjorde ju över 30 poäng i Luleå och Salmonsson var, om jag inte minns fel, en av AIK:s poängbästa i slutspelet så det tycker jag.
 
----
 
Så här ser min tabell ut säsongen 12/13. (Klicka på valfritt lag för att se genomgången av just det laget)
 
1.
2.
3.
4.
6.
9.
10.
11.
12.
 
 
 

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.