På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Här kommer ett lästips - "Nästa steg är att gräva ner Lindab Arena"

När träningsmatcherna nu bara är en vecka bort så ökar spekulationerna om hur det ska gå för alla lag. Jag fick ett tips mailat idag, en Leksands blogg som heter "Jämtleksing" är i fullgång med att gå igenom hockeyallsvenskan och vad man tror om Rögle kan ni läsa här. Helt klart intressant att läsa vad konkurrenterna har för tankar om lagen man ska bekanta sig med denna säsong.


Vad vill ni veta?

Imorgon ska jag prata med Rögles tränare Björn Hellqvist och höra lite om läget i laget och upplägget nu på träningarna. Roger Hansson berömmer Björns tränngsupplägg på Nätmagasinet och säger att det är ett väldigt brett men hårt schema som han har planerat. Dessutom snackas det om att Rögle ska träna med olika teman varje vecka. Ska bli intressant att höra lite om det.

Nu ger jag även er chansen att ställa frågor. Jag kommer att ställa de frågor jag anser vara seriösa och intressanta så är det något ni vill jag ska fråga Björn imorgon så bara skriv dem här.


Fråga Eric Himelfarb!

Om ni missat det så har ni möjlighet att ställa en fråga direkt till Eric Himelfarb på Rögle BKs facebooksida. Rögles nätmagasin kommer att möta upp Eric när han anländer imorgon runt klockan 7 på Kastrup och man kommer dyka på honom med fansens alla frågor.  

Passa på och gå in ställ din fråga här senast 22.30 ikväll. Vad jag förstått kommer Himelfarb besvara de flesta frågorna så ta chansen att grilla honom rejält.

Eric Himelfarbs ankomst betyder att hela Rögletruppen nu är samlad inför måndagens ispremär som för övrigt är klockan 17.15 i Gripenhallen. Kom och välkomna alla nya och gamla spelare till en spännande säsong.

En lugn dag än så länge

Vissa dagar är det helt tyst på hockeyfronten och det är en sådan dag idag. Jag har lite olika saker på gång och något dyker säkert upp idag. Tills dess så bjuder jag er på ett klipp jag hittade med Stellan "Sporttrubaduren" Nilsson.

Rögle har inte stängt dörren - Fredriksen fortfarande aktuell

När man tror att allt står stilla så får man in ett tips som jag bara var tvungen att kolla upp. Anders Fredriksen som varit på gång till Rögle men tackat nej en gång verkar ändå vara aktuell enligt en källa.

- Anders har varit där nere under semestern och hälsat på vänner som han har där. Rögle är fortfarande ett alternativ och snart måste Anders ta ett beslut, säger hans agent Erik Ryman till Grönvitasumo.se.

Roger Hansson har sagt att man tyvärr fått ett nej från en spelare pga sociala själ. Är det inte Anders?
- Nej

Jag ringde vidare;

- Vi har sagt att vi har en full trupp som är redo att starta säsongen men vi har även sagt att vi håller ögonen öppna om det dyker upp något intressant, säger Roger Hansson

Anders Fredriksen är aktuell då?
- Det vet jag inte, säger Hansson sådär hemligt.

Anders har tidigare varit aktuell för Elitserien och när jag intervjuade honom för någon månad sedan så ville han helst dit men sa samtidigt att Rögle var ett tänkbart alternativ.

Mr. Mora till Sundsvall Hockey

Jag kan inte låta bli att tycka synd om Sundsvall Hockey som ligger så illa till med lagbygget pga att beslutet dröjde så länge om vilken serie man skulle tillhöra. Nu får man nöja sig med vad man får och försöker i bästa fall sondera terrängen lite.

Idag går man ut med ett starkt kort i allsvenska sammanhang, Mikael Simons är klar för kommande säsong. Simons som är Mr Mora har spelat i moderklubben under hela karriären bortsett från 01/02 då han spelade för Timrå. Nu går flyttlasset tillbaka till Sundsvall för att bära ett ungt osäkert lag på sina axlar.

Nu har Sundsvall åtmistone ett lag, två målvakter, sju backar och tolv forwards även om det finns ett par tryout-kontrakt bland dessa.


Intervju med Marie Hallman - "AIK blir bättre än vad många tror"

Jag fortsätter arbetet med att ringa runt till olika "experter" för att få deras tankar och funderingar om hockeysäsongen som närmar sig med stormsteg. I onsdags kunde ni läsa Leif Boorks funderingar och nu är det dags för Marie Hallman. Till er som inte har stenkoll kan jag rekommendera ett besök här. Marie har stenkoll på hockeyn överlag men främst är fokuseringen inställd på Stockholmsområdet.  Hej Marie, berätta lite om vem du är?
- JAg har både jobbat som sport och nyhetsreporter men senaste fem åren har det bara varit sport. Jag har jobbat på alla möjliga redaktioner, tv, radio och tidningar. Senaste året har jag varit frilans åt lite olika tidningar. Innan dess jobbade jag fyra år på Stockholm-City. I sommar har jag ett sommarvikariat på DN.se.

Det var då bloggen startade för Marie kände att hennes utrymme i City-tidningen inte var tillräckligt stort.
- Jag behövde bloggen för att få plats med allt. Det var väldigt begränsat med utrymme i City. Sedan när jag slutade där så tog jag bloggen med mig.

Som bloggare tjänar man inga pengar vilket Marie Hallman intygar.
- Jag får betala för att driva bloggen så jag hoppas på en del jobb så jag kan tjäna något, men ju fler jobb jag får desto mindre tid har jag till bloggen. Jag ska försöka fortsätta och se hur det går men det känns lite osäkert. Förra sommaren hade jag en halv miljon reklamvisningar och på det tjänade jag 160:- . Då blev jag förbannad och tog bort det. 

Din blogg är väl rätt stor och välbesökt, hur många besökare har du?
- Lördagen är sämst men annars ligger det på mellan 800-2000 unika per dag.

Marie skriver främst om de tre lagen i Stockholmsområdet, SSK, DIF och AIK och det kan skapa lite problem ibland. 
- Det är svårt att hålla alla nöjda.  Jag får ofta väldigt schyssta och trevliga mail och kommentarer från läsarna som gör att jag fortsätter att blogga. 

När vi sedan går in på att diskutera hockeyn kommer vi direkt in på AIK som gick upp nu senast. 
- Det kommer inte att gå så dåligt som många tror. Jag tror de kan vara med och slåss om platserna 9-12 men om det skulle nå en slutspelsplats så är det verkligen en guldstjärna. 

Jag tycker att AIK värvat dåligt, alltså inga bra elitserievärvningar. 
- Tycker du ? Säg någon. 

Blomdahl.
- AIK behöver en sådan som honom en som jobbar, river och sliter. Han känns klockren. 

Men Salomonsson som vi tidigare sett i Rögle är väl inget?
- Jag har också hört att han varit en strulpelle men jag har pratat med Gozzi och han säger att Johannes tid utomlands har fått honom att mogna som människa. Har han gjort det så kan det bli en riktigt bra värvning. 

Oscar Steen?
- Där håller jag med dig lite. Jag tycker att man redan har den spelartypen i laget. Sen måste man tänka på att AIK inte har de resurserna för att värva de riktiga spetsvärvningarna. 

Vad kommer AIK ha för nytta av en sådan som Rudslätt?
- Det ska faktiskt bli intressant. AIK behöver en med den rutin och erfarenhet som Daniel kommer att bidra med. 

Vilka tror du annars på i AIK? 
- Hittar Beck en jämn och bra nivå så kommer han vara väldigt bra. Sen finns Gynge, Bång, Sandberg som kommer vara bra om de bara klarar av att ta ett steg till i utvecklingen. Några som verkligen måste upp och visa vad de kan är tvillingarna Ahlström. 

Backsidan ser ju riktigt tunn ut, bara Tärnström som håller för elitseriespel enligt mig. 
- Man har inte värvat som HV71 för att ta SM-Guld utan man har ett mål att hålla sig kvar och det tror jag man gör helt rätt i. Där finns bra backar kakom Tärnström som tex Stefan Johansson och Liwing. Sen tycker jag att Peter Nolander är extremt underskattad. 

Tror du att det finns någon chans att Peter Forsberg kommer till AIK eller är det bara ett pr-trick?
- Hahaha, är inte det nedlagt? Det kommer aldrig att hända. Däremot har de väl fortfarande hopp om Laraque.

Hur är förväntningarna på Kempe från Djurgårdshållet?
- Han ska bli jävligt kul att se. Det är ju en som kallats talang länge nu och hoppas att han kan ta ett steg nu. Han har riktigt skön, kaxig inställning.

Tjärnqvists status då?
- Han är en nyckelspelare men kanske inte lika stor som i Ängelholm. Det finns ju fler bra forwards i Djurgården än i Rögle. Mathias är ingen rubrikmakare eller målskytt men gör alltid ett rejält arbete men det är ju ändå ingen som Djurgården står och faller med.

Om vi går in på allsvenskan. Vad tror du om säsongens upplaga?
- Jag vill inte ranka just nu innan jag sett lite träningsmatcher. Man kan bara kolla på trupperna men det är ju sämsta sättet att ranka på. Det är som Ulf Dahlén sa en gång, "det är som att tippa Elitloppet innan man vet vilka hästar som ska vara med".

Om vi ändå gör ett försök?
- Leksand ser hyfsat starka ut tycker jag. De säger att de inte ska värva in något stort namn men jag tror helt klart att om de känner att de har en chans till elitserien så lär man värva när det närmar sig. Sen ser Malmö stabilt ut, man har fått in en bra målvakt i Bjurö som kommer bli bra. Kanske har Malmö lite dålig spets framåt även om Söderberg och Matsson är superspets. Tycker de skulle behöva någon till.

Fler lag som du tror på?
- Jag tycker Oskarshamn gör en spännande satsning med spelare från Elitserien som Pettersson, Ryno och Gråhns. Det ska bli roligt att följa dem.

Vad har du för tankar om Rögle?
- Joel (Gistedt) ska bli intressant att se. Undrar hur han tagit tiden på andra sidan. Man har fått in Patrik Bergström som är bra, han är rivig och rakt på mål. Håller Carl Gustafsson sig skadefri är han rivig som fan. En sådan som Ted Brithén var spännande att se redan förra säsongen. Jag är ändå tveksam till Rögles chanser. Känns lite för ungt på backsidan och klent på spets framåt. Jag ser tydligt hur Allsvenskan delas upp i en övre och nedre halva och Rögle bör vara med på övre halvan ändå.

Vilka lag tror du kommer att ha störst chans att gå upp?
- Jag har svårt att se något lag som kan gå hela vägen men omöjligt är det inte. Kvalserien är väldigt kort och konstig och där spelar det ingen roll vad som står på tröjorna. Där kan allt hända, precis som med Rögle och nu senast med AIK.

Tack för att du ställde upp med intressant information.
- Tack själv och tveka inte att höra av dig om du undrar något under säsongen. 

Överraskande snyggt!

Under gårdagens eftermiddag/kväll så var jag inte vid någon dator, därför var det en rejäl överraskning man fick när man startade datorn nyss. Rögle i svart tröja? Den var riktigt snygg, Nu behöver man ingen kavaj längre, Rögle har fixat den nya stilrena klädseln när man ska bort på festligheter. Det viktiga är att man har behållt sin identitet, det grön och vita även på den svarta tröjan dessutom är klubbmärket orört, kanon. Även om hemmatröjan fortfarande är nummer ett för mig så är den nya svarta tröjan lätt den snyggaste bortatröjan. Beröm till Olof och er andra som arbetat med att få fram seriens snyggaste bortatröja.

Om ni missat den och att Bartley och Hobson landat så gör ett besök här.

Det märks tydligt att det närmar sig, Olof uppdaterar hemsidan väldigt ofta nu och det gillas och behövs för att väcka alla svårflörtade hockeyälskare där ute.


Foto: Olof Erikzon, Rögle BK


Frölunda värvar Pyörälä

Succén i Timrå gav Mika Pyörälä ett NHL-kontrakt men redan efter en säsong i Philadelfias organisation så återvänder den vasse finnen till Elitserien igen, denna gång till Frölunda som därmed fyller upp luckan av sina spelarförluster på ett bra sätt.

Mika kommer tillföra massor av poäng och vara en av elitseriens stora stjärnor kommande säsong. Bara att gratulera Frölunda till ett väldigt bra klipp. Kanske ska man gratulera Mika också för han lär ju inte gå lottlös.

Sportchef, något för dig?

Inte konstigt att man inte hittat något spännande angående vem som ska ta över efter Roger Hansson som sportchef i Rögle. Inte ens Rögle själva har något namn så nu väljer man att gå ut med en annons på deras officiella hemsida där alla intresserade med rätt bakrund kan söka.

Ett intressant sätt att söka på. Jag har aldrig sett att man söker så utan att man löser det bakom kulisserna.

Annonsen hittar ni här.

Jag hade önskat att man hittar någon som brinner för klubben, en som stannar länge. Varför inte en sådan som Stefan Bergqvist? Visserligen är han bunden till Helsingborgs HC men det kanske går att lösa?

Jakob Johansson den självklara lagkaptenen

Det är inte klart vem som ska få äran att spela med ett "C" på bröstet i Rögle kommande säsong. För att undersöka vem ni ansåg vara bäst lämpad så gjorde jag en omröstning och resultatet blev, en självklar segrare i Jakob Johansson.

"Jacke" som nu gör sin tolfte säsong i den Grönvita tröjan känns för mig som ett mycket tryggt val vilket majoriteten som röstat också håller med om.

Så här slutade omröstningen

Jakob Johansson
 (48%)
Mads Bödker
 (21%)
Ted Brithén
 (5%)
Andrée Brendheden
 (13%)
Christoffer Persson
 (3%)
Annan
 (11%)

Totalt har 1235 röstat


Så gick det sen

Vi står inför en väldigt spännande säsong men massor av nya spelare att bekanta oss med. Igår när jag pratade med Leif Boork så diskuterade vi rätt mycket angående transatlanterna som kommer till Sverige. Förväntningarna är alltid stora och när man tittar tillbaka på de senaste årens transatlanter i Rögle så är det med blandade resultat.
Till denna säsongen har Rögle knutit till sig tre stycken, Eric Himelfarb, Victor Bartley och Adam Hobson. Som jag sa, förväntningarna är stora på dessa kanske störst på Victor Bartley då backsidan ser ganska tunn ut om inte Bartley lever upp till förväntningarna.

Jag tar här upp ett axplock av de transatlanter som spelat i Rögle och hur det gått för dem efter deras "gästspel" här.

Greg Brown, spelade i Rögle 95/96. När han kom hade han fyra NHL-säsonger bakom sig och även om det bara blev 22 matcher för Greg i Rögle och att det var när Rögle åkte ur elitserien så är det bra minnen man får fram när man tänker på Greg Brown. Efter äventyret i Rögle så stannade han kvar i europa och spelade i Österrike och Tyskland innan han avslutade karriären i Leksand 01-03.

Dan O´Connell, är en vi alla minns mycket väl. Även om han bara spelade 11 matcher för Rögle under säsongen 96/97 så är det en många pratar om än idag. Han lämnade för Mörrum där han snabbt blev hyllad och älskad av hemmapubliken. Jag minns mötena i Mörrum och efter att Dan O´Connell hetsat Rögleklacken så var hatkärleken bekräftad. En gång var det så hett att man fick spola om isen och hotade att bryta matchen. Efter ytterliggare två säsonger i Mörrum så återvände han till Nordamerika för en säsong ECHL innan han rundade av karriären i Danmark och Norge.

Brent Robinson, kom 2005 och förväntningarna stora. En poängmaskin som säsongen innan stått för 58 poäng på 64 matcher i ECHL. I Rögle gick allt fel och det blev endast 20 matcher. En riktig flopp som inte alls presterade vad vi hade förväntat oss. Flyttlasset gick vidare till Tyskland där han avslutade karriären 2008 i EHC München. Under sejouren i Tyskland snittade Brent över 1 poäng per match.

Rich Hansen, om Brent var en floppvärvning så vad var då detta? Rich hade bra statistik med sig från CHL där han hade gjort 110 poäng på 123 matcher. I Rögle blev det ett mål och två assist på 14 matcher innan han fick ta sitt pick och pack och dra till Kristianstad där han heller inte dög. Hur det gick säsongerna efter? Jo då han återvände till CHL där han fortsatte att spruta in poäng. Han är aktiv än och säkert en av dem som vill till europa igen då han just nu inte sitter på något kontrakt. 

Ryan Vesce, spelade med Rögle under lockoutsäsongen 04/05 och är tillsammans med Byron Ritchie två av de mest lyckade värvningarna Rögle gjort. i Rögle blev det 45 poäng på 43 matcher. Efter det har han hela tiden varit på gränsen till NHL och fått sina chanser men inte lyckats etablera sig vilket nu fått Vesce att testa lyckan i KHL.

Byron Ritchie, en av de bästa spelarna som spelat i Rögle enligt många och enda sedan hans gästspel under lockoutsäsongen så har fansen drömt om att få tillbaka honom. Byron själv är tacksam över tiden i Rögle som gav honom sin fru. Efter Rögle blev det tre säsonger i NHL innan han återvände till Europa för spel i Schweiz där han gjorde en bra säsong. Därefter blev det KHL men skadebekymmer förstörde säsongen. Nu är han tillbaka i Sverige men inte i Rögle utan i Modo. Det ska bli spännande att följa hans säsong där uppe.

Detta var bara några av de transatlanter vi kunna se i Rögles tröja den senaste tiden. Reslutaten varierar kraftigt och frågan är, i vilket fack hamnar Himelfarb, Hobson och Bartley?

Rögleflopp till Slovenien

Minns ni Marc Cavosie som spelade i Rögle för fyra år sedan? Det gick inget vidare och han samlade endast på sig 6 assist på 27 allsvenska matcher.

Därefter har han via en hyfsad säsong i ECHL tagit sig till AHL där han lirat tills nu utan att ha varit nära en NHL-chans. Nu går flyttlasset tillbaka till europa men inte till Sverige denna gång. Slovenska HK Jesenice som spelar i den Österrikiska ligan är hans nya klubbadress.

GrönvitaSumo diskuterar Hockeyallsvenskan med Leif Boork

Jag har idag nu runt lunch haft en pratstund med legendaren, experten, rubrikmakaren och den så alltid trevlige Leif Boork. Jag ville veta lite hur han ser på Rögles satsning och vilka lag han tror på redan nu. Leif tyckte att det var för tidigt att säga något än men efterhand så lyckades jag ändå få hans åsikter och förväntningar på de olika lagen i hockeyallsvenskan.Vad tror du om säsongens hockeyallsvenska?
- Det är för tidigt än att säga något om det men man följer såklart med i värvningar och vad som händer runt om i klubbarna.

Men om vi börjar med Rögle, vad tror du om deras satsning?
- De kommer naturligtvis ligga i toppen bland de tre, det tycker jag men jag hittar inga linjer i deras värvningar. Jag tycker de spretar lite för mycket. Man har värvat in några transatlanter och det tycker jag alltid är ett lotteri. Ofta har de som kommer en lite förvriden självbild och tror att de bara ska komma in och vara bäst. Sedan när de märker att det finns svenskar och andra europeer som är minst lika bra kan det störa.

Har du hört talas om Rögles transatlanter förut, du har ju stenkoll på hockeyn överlag.
- Säg namnen så ska jag se.

Adam Hobson.
- Aldrig

Victor Bartley.
- Aldrig.

Eric Himelfarb.
- Aldrig. Där ser du själv. Även om man fått referenser och scoutat dem lite så kan det vara ett farligt lotteri.

En som fått höga förväntningar på sig är Simon Olsson, vad vet du om honom?
- Det är lite lurigt med de som kommer tillbaka efter att ha varit där borta. Här är det en annan hockeykultur och större rink osv. men jag gillar sådana värvningar. De har mognat och tuffat till sig där borta och kommer hem med en ambition att bli bättre och är på väg uppåt. Där har jag större tilltro än till transatlanter.

En annan ny i Rögle som det diskuterats omkring är Vitkor Lindgren. Blir han fågel eller fisk?
- Kan mycket väl bli en bra värvning. Han var väldigt lovande i juniorlagen i Luleå. Nu får han ett nytt avstamp och det kan vara passande för det är svårt att gå ifrån en bakrundsroll i Luleå till en mer framträdande roll i allsvenskan.

Om vi börjar gå igenom lite kort dina tankar om de andra lagen i hockeyallsvenskan. Leksand?
- De har ambitioner om att ligga i toppen och det kommer de säkert att göra. Det är en nystart för klubben och jag tycker att man de senaste säsongerna slagit hål på lagbygget genom att värva in "stora" namn. Nu har man fått in bra spelare som kanske inte är lika stora namn men riktigt bra hockeyspelare. Jag tror det kommer att gå bra för Leksand i år.

Malmö då?
- Man gör rätt som taggar ner, det har varit mycket oro i klubben med bland annat ekonomi. Jag tror man gör en bra säsong och är med bland de sju. Jag gillar tränarna och speciellt Robert Olsson som är bra.

Tror du att ett lag som Almtuna kan upprepa föregående säsong?
- Almtuna gjorde ett fantastiskt år men jag tror det blir svårt att nå upp till den nivån igen. De bör åtminstone vara med och kriga om en plats bland de sju.

Mora?
- Jag tror mer på dem. De har ett bra slagläge och Harald Lückner bygger alltid bra lag på sikt och det känns stabilt. Mora blir ett av topplagen i år. Bland de tre.

Ett lag som många snackat upp till en av förhandsfavoriterna är Örebro. Håller du med?
- Det skulle vara överraskande om de lyckas med det. Örebro är en klubb som lever i en miljö där de blir byggda av ett väldigt uppsnack. Det är mycket Fahlander och enstaka sponsorer och det håller inte i längden.

Tingsryd som värvat Kauppila, Elomo, Koivisto, kan de ta Tingsryd mot toppen?
- Detsamma gäller där som med Rögles värvningar, det kan slå ut men det kan också bli en flopp. Man lever inte på gamla meriter utan det gäller att komma till jobbet varje dag. Tingsryd kommer säkert vara bra med i början men skulle det räcka till en topp sju placering så har man gjort det fantastiskt bra.

Vad tror du om Västerås?
- En underdog bakom Leksand, Mora och Rögle. Mats Waltin är en bra tränare även om han inte lyckades i Rögle. Sen gillar jag deras sportchef Niklas Johansson.

Växjö?
- De kan vara med i toppen. Det är ett lag som legat på hög nivå flera år. En outsider.

De jag pratar med säger att det kommer bli väldigt jämn serie men alla säger att Sundsvall kommer bli jumbo.
- Det är lite väl hårt tycker jag. Visst är man glada för att man fått en allsvenskplats men man får god hjälp från andra håll nu med spelare.

Vilket annat lag ser du som ett bottenlag då?
- Oskarshamn tror jag får det tufft.

Ett annat lag som många har svårt att placera är Bofors. Hur ser du på dem?
- Ett lag jag gillar. De ska absolut inte underskattas. Man gjorde bort sig när man tappade förra säsongen. Sam Hallam gillar jag och det är en bra kille.

Man har tappat Blomqvist och Lundh, vad betyder det?
- Blomqvist hade jag i Brynäs och då var han ingenting sen värvas han och gör bra ifrån sig och gör sig ett namn men jag tror inte att det blir en tyngre förlust. Däremot blir Lundh ett avbräck. 

Troja har ingen bra säsong bakom sig. Hur går det för dem?
- De kan bli bättre. Man hade en dipp ifjol vilket många lag brukar ha det andra året. Det är en bra organisation och nu när man fått ordning i styrelsen igen så tror jag man blir bättre. 

Då har vi ett lag kvar, Borås. 
- Det känns som att Borås inte har någon egen verksamhet. Man lever på inhyrda legoknektar från Frölunda och nu även från Färjestad. 

Tack Leif för att du ställde upp. Vad har du annars gjort i sommar när du inte sett på hockey?
- Haft semester, varit på bröllop och bara njutit av solen,


Jesper Jensen på landslagsläger

Råkade av en slump få reda på att Jesper Jensen är på landslagsläger denna veckan men det är inte med seniorlandslaget.
- Det er med U20 landslaget A-laget er inte startet endnu, meddelar Jesper Jensen via Facebook till GrönvitaSumo.se.

På tal om Facebook. Under säsongen kommer det att vara en del extra tävlingar och även ibland dyka upp information som inte kommer här så har ni inte gått med i gruppen så gör ni det här.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.