På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Jag vill inte ens tänka på "Hawkan"

Rögle satsar pengar på att förbereda laget för varje match. Vid längre bortaresa åker man alltid dagen före match för att få bästa möjliga förutsättningar. Det är få lag som har den möjligheten i serien. Rögle har den men vad hjälper det?

Man hade verkligen behövt lite vinden i seglen som dagens seger skänkt. Rögle hade den i så fast grepp man kunde och skulle vunnit den. Dagens bistra sanning är att Rögles mentala sida är svag förtillfället. Det finns spöken som måste jagas bort, släpp av dem i Karlskoga.

Nu väntar ett derby och Malmö Arena kommer koka (om den nu kan det), "Hawkan" kommer showa och trumman kommer eka osv. Mardrömmen är inte långt borta, jag erkänner att jag är rädd för den. Det finns ingredienser i den soppan som får varje Röglesupporter att spy. Enda medicinen är seger men vem tror på det? Gör spelarna det? Hur stort tålamod har Elvenes, Hansson eller Hedlund?

På onsdag hoppas jag att ni finns där och stöttar Rögle i derbyt. Jag vet som sagt att besvikelsen är enorm och många har gett upp hoppet helt. Dagens match var droppen för många. Det är trots allt ett derby som väntar, ett derby som måste vinnas för att rädda förtroendet. Det kan gå, det ska gå. Spara på sågen nu, ta den hellre på onsdag kväll, ge laget den chansen att rädda hedern.

Tror spelarna har det lätt att hålla sig för skratt på bussresan hem.


Rögle vågade inte vinna

Trots en drömstart som gav Rögle en 0-2 ledning dryga sex minuter in på matchen och senare en 3-5 ledning i nytt grepp så föll Rögle återigen efter en darrig tredjeperiod. Bofors vann med 7-5 där fyra av målen kom i powerplay. Dåligt boxplay eller bra powerplay. En blandning av det. Bofors är fruktansvärt vassa i powerplay.

I första perioden inledde Rögle bra, man spelade aggressivt, ibland fult. Man använde alltså Bofors egna medicin vilken såg ut att löna sig. När sedan Zaar drar på sig ett matchstraff efter en ful armbåge så kvitterade hemmalaget.
Har hört många säga att beslutet var horribelt men trots att jag är så färgad man kan bli så ska inte armbågen vara där uppe.

Bobcats tog en tidig ledning i mellanakten men Rögle svarade med att kvittera 16 sekunder senare. Två och en halv minut senare hade Rögle gått ifrån till 3-5. Där ska man knyta ihop säcken men det sitter i skallen. Rögle var rädda för att förlora och det utnyttjade Bofors som vände till 7-5. Att det sedan var förra tillika ratade Röglespelaren Linus Persson som fick sätta punkt var inte oväntat.

Först tänkte jag börja räkna på antalet matcher man förlorat i tredjeperioden men jag orkar inte. Besvikelsen eller rättare insikten i att självförtroendet (för inte är det väl kunnandet?) är i botten och därför vågar man inte vinna idag. Om två dagar är det derby i Malmö, ett derby som Rögle är ruskigt pressade i att vinna. Samtidigt så är "Strumpan" tokig på lagets sega starter i diverse matcher så räkna med två taggade lag om två dagar nere i Malmö.

Bellissimo lika tät som en Grevéost

Rögle fick en drömstart i Karlskoga. Först serverade Brithén Alexander Johansson som satte pucken i tom kasse sedan Bellissimo blivit bortspelad.
Tre minuter senare ökar Rögle på strax efter att Bofors blivit fulltaligt, Brithén får på ett bra skott efter att pucken gått som ett snöre i anfallszon. Snyggt spel där av Olsson och "Jacke".

0-2 i Karlskoga så tidigt är väldigt starkt men när Curry sitter på botbänken utnyttjar Bofors som är seriens näst bästa powerplaylag det och reducerar.

Därefter blir det elakt från Rögles sida, först Panelin som trycker till en Bobcat i sargen utan konsekvens. Sedan är det Jonathan Zaar som sänker Höggren med en ful armbåge, det straffades han för. Fem minuter och nytt PP för hemmalaget som behövde 4:07 innan man kvitterade.

-----

I vanliga fall är Fransson och Bellissimo täta målvakter men idag har man stundtals haft likheter med en Grevéost. 4-5 efter två perioder. Rögle har varit ruskigt effektiva, två perioder, 19 skott och fem mål. Dessutom mot Bofors som inte brukar ge bort sådana här målchanser. Under fem minuter i andra gjordes det fem mål. Bellissimo utbytt och jag undrade när man skulle göra detsamma i Rögle, det gjorde man inte och Fransson har stängt igen nu. Två svettiga räddningar i Bofors kvitteringsjakt.

-----

Följ mig på twitter eller facebook för matchrapporter. Sök på gronvitasumo så hittar ni.

Officiellt att Koivisto lämnar Frölunda

På Frölundas hemsida går man nu ut med att Toni Koivisto och Frölunda bryter kontraktet omgående.

Enligt Kenta Johansson så är det Toni själv som varit mest aktiv till detta men säger att man hittat en deal där båda parter är nöjda. Samtidigt ska Frölunda inte ersätta finländaren.

Då är det väl en tidsfråga innan han presenteras för Växjö? Som i så fall får ytterliggare en import som kan producera, för bevisligen har svenskarna i laget svårt med det.

Det är väl mer eller mindre klart att det blir på Steve Savianos bekostnad som tidigare ryktats till Tingsryd. De har ju förmågan att kunna landa spelare med bra meritlista.

Viktigt att inte ta ett steg tillbaka ikväll

Bofors i Nobellhallen är inte något man ser fram emot precis. En tuff nöt att knäcka men faktiskt är det så att Rögle vann tre av fyra möte mellan lagen förra säsongen, 4-1 och 4-2 vann Rögle med hemma medans man först föll med 0-1 borta och vem minns inte Calle Gustafssons avgörande straff där uppe i februari. Den gången vann Rögle med 3-2. Det kan mycket väl bli straffar ikväll också.

Hittade straffarna från den matchen på "tuben".Tycker ändå Bofors känns starkare denna säsong och främst Bellissimo i målet ger laget en bra grund att stå på. I det läge Rögle är i så skulle en förlust svida, speciellt nu när hoppets tänds efter Almtunasegern senast. Att man redan har tankarna på Malmömatchen, nej det tror jag inte.

Jag ska bänka mig vid datorn och se den på S24. Har sett ett par matcher där denna säsong och de senaste har kvaliten varit mycket bättre. Hoppas på det ikväll också. Klicka här och beställ matchen.

Bloggkampen - Grönvitasumo vs Mrmadhawk

Prestigekampen fortsätter, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle. Skulle jag förlora går allt till något som gynnar MIF eller dess fans.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta av Betsafe. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

-----

Äntligen vann Rögle och därmed fick jag ett försprång ner till Johan efter 424:- i vinst. Fransson mot Bellissimo? Självklart går jag emot och tror på minst 6 mål i matchen.

Se själv vad ni kan hitta för bra spel på Betsafe i omgången här.

-----

Här kommer omgångens tips


GrönvitaSumoI kassan före omgången: 2646,56:-
(  424:- vinst senast)

Almtuna - Sundsvall 1 (1,45)
Södertälje - Troja 1 (1,55)
Örebro - Oskarshamn 1 (1,30)
Bofors - Rögle (Över 5.5 mål) (1,91)

Odds:  5,58
Insats: 100:-
Möjlig vinst: 558:-

MrmadhawkI kassan före omgången: 2031,37
(Ingen vinst senast)

Bofors - Rögle (Hcp 0-1) 2 (1,72)
Almtuna - Sundsvall (Hcp 0-1) 1 (1,77)
Södertälje - Troja 1 (1,55)


Odds: 4,72
Insats: 100:-
Möjlig vinst: 472:-

Vem vill ha Steve Saviano?

Enligt Sportbladet håller Växjö på att landa Koivisto från Frölunda. Ingen dålig lirare där inte. Efter att ha sett Sportspegeln idag där Jonas Karlsson berättade att Växjö har dålig ekonomi så börjar jag undra.
Koivisto är ingen spelare som kommer för vatten och bröd. För någon vecka sedan kom Holös. Så visst finns pengarna.

En in och då måste en ut och enligt samma tidning är det Steve Saviano man försöker jobba bort. En som lär vara attraktiv då han är dubbelpassare.

Mycket "skit" i helgen - Bofors runt hörnet

Igår hände det rätt ovanliga men samtidigt fula saker i Elitserien. Sevc kallade Rahimi för "jävla zigenare" och det har skapat stor debatt och nu väntar avstängning för Färjestads Sevc.

I Linköping mötte "Cluben" Växjö och efter att Hlavac använt en fot vid avgörande straffen rann det över för Växjös tränare Janne Karlsson. Han räckte långfingret mot domaren, enligt vissa och han själv säger att det var mot Jämtin. Som om det skulle vara mycket bättre?

Två usla övertramp som är nya bevis på att sportens känlsor är ohanterliga.

----

Bofors imorgon och Rögle har åkt upp med bussen redan idag. Så imorgon väntar värmning där och sedan match. Därefter hemresa. Onsdagens motståndare Malmö är lediga och kommer kunna nöta detaljer till derbyt. Fick biljetten idag och det blev ingen superplats så skulle du sitta på någon på nedre etage så är jag tacksam.

Daniel Sondell missar matchen efter smällen mot Almtuna och hoppas istället vara tillbaka mot Malmö, en annan som heller inte är med på resan upp är Emil Sandin som är sjuk. Senast var han petad och därför gör det ingen skillnad. Jonathan Zaar kommer in brevid Panelin.

Tävling - Bofors - Rögle - Vinn resa till hockey-VM och mycket mer!

Ni som följer bloggen vet att jag kör en "tippa resultat" tävling inför varje Röglematch. Tack vare Betsafes inträde här på bloggen så utvecklar vi det lite och lägger en grym vinst i potten.

Som vanligt, tippa resultatet i matchen Bofors - Rögle samt skriv vem du tror gör första målet i matchen (tre perioder gäller).
Senast 19:00 fredag ska det vara inne och en regel i denna tävling är att du måste vara minst 18 år för att kunna vinna.

Exempel 2-3 Ted Brithén

-----

Vad vinner du?


* Alla med rätt resultat ELLER målskytt vinner 50:-/rätt på Betsafe.com. Skulle du sätta båda blir det 100:- alltså. Däremot räcker det att du prickar något för att vinna.

* Den som först prickat både resultat och målskytt vinner en inrikes t/r resa med Kullaflyg.

* Har du spelat på matchen Rögle - Västerås på Betsafe så skriv det nedan i en kommentar så är du med i utlottningen av 300:-. Alla som prickar rätt oavsett insats och spel är med i utlottningen.

* Den som först prickar något av det vinner en ståplats till Rögle - Sundsvall på fredag.Till er som inte redan vet så kan ni ta del av mitt samarbete med Footway.se fynda skor där genom att ange rabattkod gronvitasumo (utan prickar) så dras 20% direkt på skärmen. Då och då kommer ni att få chansen att vinna presentkort därifrån.


-----

Samtidigt som detta pågår under säsongen kommer jag att uppdatera er med vem som har haft flest rätt då och då. Man måste inte vara med varje gång alltså utan när du känner för det. I den interna tabellen räknas det så här, en poäng för rätt resultat och en poäng för rätt målskytt.
När hockeyallsvenskan är över, alltså efter 52 omgångar så vet vi vem som vunnit den totala tävlingen.

Den får följa med mig på Hockey-VM i maj som då hålls i Stockholm/Helsingfors. Allt står Betsafe.com för (flyg, boende och matchbiljetter).

Viktigt! Du måste använda samma namn och mailadress varje gång för att du ska få rätt i tabellens räkning.
-----

Hockey-VM tabellen (De som haft rätt tidigare)


Hammar 3
1972 3

Zacke 2
Bengt Lind 2
Fidde 2
Tysken 2
Magnus 2
Nils Anders 2
Henke 2
Farinae 1
JB 1
VRBAS 1
Peter E 1
Adrian Bodenäs 1
N-lec 1
Henke G 1
Andy 1
A_Sterner 1
Eddepedde 1
Lasse 1
Hylta 1
ME 1
Spykersaab 1
Osse 1
Junior 1
Martin 1
Steve 1
Mike 1
Wojynski 1
Vegeboys 1
Marlin 1
Joinzzon 1
Edde 1
KP 1
Strand 1
Riol 1
Fransson 1

Bilder på Björn, glädje och matchen

Fick igår ett mail med ett gäng bilder från Caroline Ohlsson som hon tog i fredags. Här kommer ett smakprov på dem. Vill du se fler kan du göra det här.Sörensen fult påhoppad - Se video

I gårdagens tävling där ni kunde vinna biljetter till Rögle-Sundsvall så var det bara två som lyckades pricka en målskytt i Elitserieomgången. Magnus och Als där Magnus som var först dessutom vinner 100:- på ICA Maxi.

----

Fick ett tips på mailen om Nick Sörensen. I fredags åkte han på en riktigt ful tackling borta i Kanada. Säsongen över? Kanske inte men det lär ta ett bra tag innan han är tillbaka.-----

Rögles J20 är ute på en tuff trip i helgen. Igår inledde man den med att bli nollade i Göteborg. Frölunda vann med 5-0. Ett resultat som spikades i mitten på andra perioden. Tobias Törnqvist kan i ibland få det att rinna över. Igår fick han matchstraff efter ett slagsmål mot Andreas Johnsson i Frölunda. Mot Frölunda var varken kapten "Flash" eller lagets stjärnskott Jakob Lilja med.

Idag har laget chans till revansch men det blir inte lätt, man åker nämligen till Jönköping. HV71 ligger tvåa med fyra poäng bakom Rögle och kan alltså ta in tre tunga poäng idag. Eller vänder vi på det, Rögle kan rycka ifrån.


Beskeden som känns bra

Har funderat lite efter gårdagens match och förutom tre poäng hittar jag mycket annat som känns bra.

* Många har gnällt över att Roger Hansson inte tar besluten som krävs, att peta spelare som inte levererat till exempel. Igår gjorde man det, Emil Sandin fick sitta samtidigt som både Lilja och "Flash" spelade. Framförallt lät man juniorerna spela hela matchen. Jag hoppas att Sandin gör en "Soares" och knyter näven och levererar per omgående när han får chansen.

* Rögles powerplay har varit hårt kritiserat. Igår var det riktigt bra. Man satte Almtuna under konstant press och det var full fart på pucken och på "rören".

* Glimmenvall och Jensen spelade halva matchen enligt Rögles taggning. De gör det utan anmärkning. Gott jobb!

* Jag fortsätter att hylla Simon Olssons puckkontroll och avighet. Igår sköt han dessutom flest skott på mål. Han är i mina ögon Rögles bästa forward i nuläget. Han gör det svåra enkelt när det gäller passningarna.

* En som många ställt ett frågetecken framför är Franssons form. Igår höll han nollan och det var tack vare han själv som bjöd på några saftiga räddningar. Ska Rögle ta några poäng måndag-onsdag krävs det att Fransson storspelar.

* Rögle spelade j-vligt disciplinerat igår. Inte en tvåa fram tills minut 56. Det beror på att man inte stod på hälarna någon gång samtidigt som man höll huvudet kallt.

* Panelin-Borg var bättre än på länge igår. Bra medicinkur under sjukdomen?

Har ni mer ni vill lyfta fram så bara fortsätt.

Helgkompensationen - Vinn biljetter och presentkort!

Jag ska jobba idag men jag ska stå med fiskedammen så det är rätt lugnt. Rätt kul ändå, att få bjuda på godis. Direkt efter blir det dubbelt 50-års kalas så jag kommer inte vara aktiv här idag. Därför kör jag en helgtävling.

Elitserieomgång i dag. Skriv en spelare som gör mål i omgången och sätter du den så vinner du en ståplats till Rögle - Sundsvall nästa fredag. Kan det bli lättare? Gör din spelare dessutom första målet i omgången vinner du 100:- på ICA Maxi att shoppa för.

Glöm inte lämna mailadress.

-----

Passar även på att trycka på för AIAs resa till Malmö på onsdag. För 200:- får du resa och biljett om du reser med AIA till Malmö på onsdag. Jag förstår inte varför intresset är så svalt. Säsongens första resa och den kommer att bli av.

Vill du hänga med på bussen/arna så boka din plats här.

Tänker du åka ner på egen hand, boka då din biljett här. Det ska jag själv göra, jag bor ju halvvägs ner.

Dubbel seger ger hopp - 615 900 till "Shaking generation"

Har precis kommit hem från matchen Rögle - Almtuna. Vet inte om man känner mest lättnad eller glädje efter 2-0 segern. Skitsamma egentligen, Rögle vann och tog tre oerhört viktiga poäng. Har jakten startat nu?

Spelmässigt var det bra fart och i första körde man över Almtuna men trots 13-2 i skott stod det 0-0 på måltavlan. Sondell hade en puck inne men periodsignalen han skråla 25 hundradelar tidigare.
Nu gjorde det inte så mycket för redan 1,30 in på andra satte Alexander Johansson ledningsmålet och när Lindgren satte 2-0 i powerplay så kändes det tryggt. Ändå kunde jag inte koppla av, man har varit i liknande situationer tidigare och tappat i slutperioden.
Det gjorde man inte idag och Fransson tog revansch på sig själv och höll nollan.

Bäst i Rögle ikväll var just Fransson som gjorde ett par svettiga räddningar när Almtuna ville komma in i matchen.

En annan sak som var matchens stora grej var Björn Hellqvists insamlig till Parkinson, den sista siffran jag hörde var att man fått in 615 900:- och den siffran lär öka något. Ändå tycker jag att publiksiffran var sämre än väntat 3151 åskådare. Jo, jag vet att Rögle inte spelat bra osv men jag trodde ändå att fler skulle komma för att hylla Björn. Hur många av dessa återvänder nästa fredag när mindre glamourösa Sundsvall kommer, två dagar efter en urladdning i Malmö.

Så lättad man känner sig efter segern. Skitsamma om det inte var bra rakt igenom men detta är absolut något att bygga vidare på. Nu väntar två "otäcka" bortamatcher, Bofors och Malmö. Någon som inte kan känna sig lättad är Almtunas nya headcoach Johan Silfwerplatz. Han har varit det i två matcher sedan Bobo fick kicken, det har blivit noll poäng och dessutom NOLL MÅL.

Filmade när Björn fick ta emot hyllningarna på isen. Dålig vinkel men ändå.
Mot Lindab!

Känslan är bra, Rögle vinner dubbelt ikväll. Både matchen och publikmatchen som i sin tur ger ett betydelsefullt stöd för Björn.
Dottern ska med idag så det blir sittplats för oss. Dessutom har jag lyckats få med två arbetskamrater. Gör du också samma sak, desto fler vi blir i hallen ju starkare blir vi.

Riktigt viktig match, kanske som Andrée Brendheden säger i dagens HD, den viktigaste på mycket länge. Jag vill inte tänka på förlust det finns bara inte.

- Vi ska ha tre poäng. Det har sett bra ut på de senaste träningarna och grabbarna är positiva, hälsar Emil Sandin.

Jesper Jensen är lika laddad och säger så här;

- Vi har lärt oss av våra misstag och det är dags att vinna idag. Förhoppningsvis kommer det en massa folk på matchen.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.