På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Unge Simon får dra ett tungt lass i Örebro


Fick ett par ord med Simon Olsson igår. Han är installerad i Örebro och han är helnöjd med vad han fått se.

- Örebro är ju inte lika erfarna på hög nivå som Rögle men det är en riktigt proffsig klubb som skulle klarat sig i Elitserien-. Det tror jag absolut. Allt runt om kring laget också är kanon, personal, ledare och kansli. Allt är nara bra.


I Rögle var Simon inte en av de yngsta, det är han nu och då slipper han inte undan den starka traditionen.
- Jag är yngst i laget på kontrakt. Den svider i vissa situationer när det behövs bäras, den är inte alltid kul . Men bara att kriga på där med. I Rögle var man ju typ topp fem äldsta med det skägget man hade där i slutspelet.

Det ryktades om att du hade bäst testresultat i Örebro. Stämmer det?

- Det förblir en intern grej det där med testerna men det gick bra på dem.

Du är göteborgare men kommer närmast från Rögle. Vilka håller du på i höst när Rögle möter Frölunda?

- Jag hoppas på kryss och sen avgör Dennis eller Liljewall på straffar.

Vid denna tidpunkt på året brukar Simon dra på Inlines-VM, så blir det inte i år.

- Jag ska inte vara med i år. Örebro ville inte släppa iväg mig, Weinstock och Karlsson.

AHL-svensk på Pelles radar

Jag är faktiskt sen på denna, ändå har ingen släppt den. Rögle är intresserade av att landa backen, Dennis Persson.
Status ska vara den att Pelle blivit erbjuden hans tjänster och visat intresse.
Den 24-årige backen har spelat i AHL de tre senaste säsongerna och har flera gånger varit på gränsen till att få göra NHL-debut då han blivit uppkallad till Buffalo Sabres. Innan han drog över till andra sidan så hann Dennis med att spela ett gäng matcher i Elitserien för Djurgården och Timrå.

Nu är han på marknaden och Rögle har visat sitt intresse.

- Jag har pratat med Pelle om Dennis men vi har inte sett något förslag att ta ställning till, säger hans agent Peter Wallén till gronvitasumo.se

Hur stort är intresset? Är det kanske bara "ytligt" intresse?
- Det finns några elitserieklubbar som ser Dennis som intressant och Rögle är en av dem. Rögle har inte avskrivit honom men vi har som sagt inte fått något konkret att ta ställning till.

På Eliteprospects.com får Dennis Persson följande beskrivning:

"Rörlig back med bra skridskoåkning och offensiv. Gillar att följa med anfallen och gör det ofta på ett opkej sätt. Persson är vidare en mycket klok back med fint spelsinne som läser situationer mycket bra. Passningsspelet är imponerande och de tekniska färdigheterna är goda. Han är inte rädd för att avslossa sitt slagskott och var, åtminstone på juniornivå, en framträdande spelare i powerplay.

Uppvisar en bra attityd på isen, men överarbetar i bland situationer, framförallt i egen zon. Är inte dålig defensivt, men gör det kanske för svårt/snyggt för sig ibland. Har okej storlek, men behöver mera tyngd och muskler. Det fysiska spelet kan utvecklas och Persson kan spela mer distinkt bakom egen målvakt, även om han ofta löser situationer bra med sin spelförståelse. Väntar fortfarande på genombrottet på seniornivå."

Då har jag lyckats få fram en annan av "bollarna" Pelle känner på. Vad jag hört är det Pelle som ska tveka här.

Malmö öser på - Meijer tredje nyförvärvet på två dagar

Malmö Redhawks har släppt handbromsen, igår värvades Hersby och Bödker. Samtidigt hintade Mrmadhawk om att mer skulle komma i form av Sebasian Meijer. Så blev det!

Idag meddelar Malmö att man skrivit ett två-års kontrakt med forwarden som närmast kommer från Luleå. Dit värvades han 2010 efter fem starka säsonger i Västerås. Succén i Luleå uteblev men vi har redan sett att han levererar på allsvensk nivå.

- Han är en snabb och spelskicklig forward som vi vill använda som center. Det är en spelare som vi ser oerhört stor potential i, säger Patrik Sylvegård på klubbens hemsida.

Tycker att Malmö ser ut att få ihop ett intressant lag. Landar man dessutom Nils Andersson och Alexander Bergström som det ryktats om så tycker jag att man återigen kan räknas som ett tippat topplag.

----

Conny Strömberg till Västerås? Ja, det kan bli så. Conny själv bekräftar intresset för na.se men säger också hur ärligt som helst;

- Hittar jag nån klubb som betalar bra tar jag det före Västerås.

Money talks!


Växjös jättesuccé - 10 miljoner i vinst

Växjö Lakers gjorde som nykomling i Elitserien en jättevinst, hela 10 000 000 kronor. Det berättar Smålandsposten idag.

- För ett år sedan redovisade vi en förlust på en halv miljon. Nu gör vi istället en vinst på tio miljoner kronor. Vad jag vet har inget eliterielag i hockey, som missat slutspel, gjort ett bättre resultat än det vi presenterar i år, säger Anders Öman, vd i Växjö Lakers Hockey till Smålandsposten.

För mig är det ganska förvånande med tanke på alla värvningar av högklassiga namn som Gerber, Heikkinen, Holös, Pilar, Kallio, Iggulden, Moran, Reddox och Ölvecky. Ingen av dem är något billigt alternativ. Dessutom tog man inte sig till slutspel.

Enligt Smålandspostens uppgifter drog Växjö in 114 miljoner kronor gångna verksamhetsåret. 77 miljoner kom från entrébiljetter, reklam, och sponsring.

Det är bara att lyfta på hatten och säga, bra jobbat!
Bödker och Hersby klara för Malmö

Förra helgen snackade jag med Mads Bödker om Malmöryktet, läs här. Han sa då att han inte kan tänka på rivaliteten mellan Malmö och Rögle då han måste ha ett jobb.
Idag presenterades han som Malmös senaste nyförvärv.

- Mycket bra allsvensk back med oerhört stark karaktär på och utanför isen. Skridskoskicklig spelare som trots sin storlek spelar tufft i alla situationer” säger Patrik Sylvegård på klubbens hemsida.

Mads Bödker kom till Rögle 2006 och efter fem säsonger delade Rögle och Mads på sig. Det blev Leksand och även där blev han en kultfigur, speciellt för hans personlighet. Alltid det bredaste leendet och det smittar av sig. Dessutom är han en bra allsvensk back som fortfarande bara är 24 år. Så visst är det ett bra nyförvärv Sylvegård landat.

Den 9 maj berättade jag att Mads skulle flytta söderut efter säsongen och Rögle var med i bilden fram tills dess att laget gick upp.

----

Strax efter det att Bödker presenterades så kom nästa dansk, Philip Hersby.
Okej, även det en dansk VM-back men här sätter jag ett frågetecken. I Tingsryd var han ingen höjdare och lämnade mitt under säsongen. Har Malmö inga bättre alternativ från de egna leden. Simon Karlsson eller Robin Weihager?

Jag ska ärligt säga att jag för några dagar sedan frågade Hersby om just Malmö efter att ha fått tips i mailboxen. Det kändes inte trovärdigt men ställde ändå frågan. Då dementerade han och jag släppte tråden.

Därför frågade jag honom om sitt val idag.

- Ja, du hade koll på grejorna. Det är en bra lösning med närhet till Köpenhamn, så det har varit den klubb jag alltid har följt och hållt på. Det är en klubb med traditioner som jag fortfarande betraktar som en storklubb. Jag tror det sättet de bygger laget på passar mig bra. Jag tror på att jag kan utvecklas som hockeyspelare i Malmö, säger Hersby till gronvitasumo.se.

Detta innebär att Malmö nu har fyra danskar under kontrakt, förutom dessa två så även Morten Green och Stefan Lassen. Green ska dock vara på väg bort.

----

Sylvegård hintar om att det kan komma upp mer idag. Mrmadhawk säger Meijer, vi får snart veta.  
Klart är att Malmö Redhawks som varit bakbundna av sin ekonomiska kris nu börjar agera.
"Rögles bud är bättre än Skellefteås"


Då har jag äntligen fått tag på Lee Gorens agent, österrikaren Martin Krainz på TCT-Sports Transfers. Jag måste säga att många agenter håller väldigt låg profil medans andra berättar mer, som i detta fallet.
Jag ställde en rak fråga, hur stämmer ryktet som säger att Rögle är intresserade?

- Rögle är intresserade och vi för diskussioner. Just nu väntar vi på att Rögle ska höra av sig med ett besked, säger Martin Krainz till gronvitasumo.se

Skellefteå är också med i bilden vad jag förstått?
- Skellefteå är också intresserade av att behålla Lee Goren men de gav ett sämre bud än vad vi förväntade oss.

Fler lag i Sverige som är med i bilden?
- Växjö var det förut men sedan tackade man nej eftersom man hittat någon annan.

Så just nu är det Rögle och Skellefteå, var lutar det?
- Det finns inget nummer ett eller två. Rögle är "one step more" just nu. Deras bud är bättre än Skellefteås.

När kan det bli klart?
- Vi väntar på ett svar från Rögle snart, det är ett par småsaker vi vill ändra på.

Väldigt klara besked. Rögle har gett Lee Goren ett bra bud som han är redo att tacka ja till. Inget är klart men om man läser mellan raderna så är bollen just nu hos Pelle. Hans agent vet inte att jag är en "Röglesupporter" och därför inte flörtat lite extra om just Rögle utan detta är hur läget är just nu.

Så Pelle Svensson, om du vill ha in Lee Goren så är han nöjd över ditt bud och är redo att signera. Om nu inte Skellefteå och Lasse Johansson svarar med ett motbud.

----

Josef Boumedienne och David Printz har idag gjort klart med ny klubb. De båda sticker till Slovakien och HC Slovan Bratislava. Är ni sugna på en googletranslate om övergången så hittar ni klubbens hemsida här.


Fansens initiativ räddade kvar Mårtensson

Viktor Mårtensson, Västerås store krigare fick för en tid sedan beskedet att han inte skulle vara kvar i klubben. "Man hade inte råd", hette det.

Det fick fansen att kraftsamla och idag kallar Västerås till presskonferens för att meddela att man nu lyckats förlänga med Mårtensson, tack vare fansen. Riktigt underbart att sådana initiativ blir lyckade.

- Vi vill informera om ett nytt samarbete med Sigurdsgatan 25 och Ramirent som tillsammans med VIK Hockey Support gjort det möjligt för VIK att förnya kontraktet med Viktor Mårtensson, berättar VIK´s sportchef Niklas Johansson på vik.se.

----

Enligt Mrmadhawk så har Tim Heed skrivit på för tre år med Anaheim i NHL. Han kommer ändå stanna en säsong i Växjö som utlånad.

De senaste dagarna tycker jag att NHL har plockat hyfsat osäkra kort från Sverige. Det visar ju våra killar i Rögle att NHL inte behöver vara så väldigt långt borta. Heed gjorde ju inte en jättebra säsong i Allsvenskan men däremot har han spetskvaliteten, sitt spel i powerplay.

Bomb! - Malmö jagar Alexander Bergström

Jag har jagat hårt och när jag först hörde detta trodde jag, eller snarare ville jag inte tro att det var sant.

Pelle Svensson och Rögle BK har trots gällande kontrakt bett Alexander Bergström söka sig vidare. Givetvis finns det klubbar som är intresserade men det lag som är hetast på Alexander just nu är, Malmö Redhawks.

Igår snackade jag med Hedin på A.M.A och han dementerade mina uppgifter som säger att "Berget" är på väg bort. Nu ikväll ringde jag upp Alexander själv för att höra vad han hade att säga om de uppgifter jag har.

- Jag tränar för fullt med Rögle och har kontrakt så jag vet inte var du fått de uppgifterna ifrån, säger Alexander Bergström till gronvitasumo.se.

Vad säger du när jag säger att Malmö visat intresse?
- Jag har kontrakt med Rögle och det är det enda jag tänker säga.

Trots att man dementerar uppgifterna från flera håll så är jag 100% säker på att mina uppgifter stämmer. Pelle har bett Alexander söka sig vidare och störst intresse visar Malmö.

Vad ska man då säga om detta? Jag är besviken, Alexander Bergström älskar Rögle och Ängelholm. När han inför säsongen anlände var jag nog den gladaste. Han kom "hem" för att spela upp Rögle i Elitserien, något han drömde om och lyckades med. Han har under säsongen stått bakom fansens kritik mot laget när det gick som tyngst, "de har rätt att kräva mer av oss lika mycket som de jublar i medgång". Han har verkligen visat att han älskar att spela i Lindab Arena. Dessutom har han ändå producerat väldigt bra med tanke på skadeproblem. Om han fått vara hel en hel säsong så hade det naturligtvis gått ännu bättre. Dessutom att man väljer att skicka honom när han har kontrakt. Det är något som rimmar illa i denna soppa. Rögle har sämre forwards i sin trupp och borde skickas långt före "Berget".

Att det eventuellt blir Malmö härnäst svider oerhört, jag vill inte ens tänka tanken. Däremot kan ingen klandra Bergström om det blir så. Han kan bo kvar i Ängelholm, vill verkligen stanna i Rögle men får alltså inte.
Därför kommer jag inte att säga något om hans nästa klubb blir Malmö.
Bröderna Sestito aktuella?

Det finns två bröder borta i NHL vid namn Tom Sestito och Tim Sestito.
Jag har idag fått ett intressant mail som påstår att de för en dialog med Rögle BK.
De båda har utgående kontrakt och med tanke på att Tom spelat med Andreas Lilja denna säsong så kan det finnas en koppling det hållet.

Här kommer mailet jag fick.

" Hello my name is ----. Im close friends with Tim Sestito and his brother Tom. They have been real suspicious latley and i know that they've been talking to a swedish club. Their dad is very excited, ive been trying to get it out from them whether they signed already or if they just has been talking with each other. they said it was a green and white club because it was the same as our fantasy club when we were kids. and they are so excited to play together at last. Im guessing its Rogle.

Just consider this, i like giving information about my friends and i have been right in the past. Cus wherever they go, i also go. Im kinda a reliable source, i can be wrong but i wouldnt be typing this to you, (after a certain time of googling Rogle BK i found your blog) in case i wasnt almost sure.

I hope Tim and Tom signs with Rogle. I would like to go to Sweden.

Best regards"

Det kan finnas något i det, jag vet att Pelle har krokar på andra sidan.
Det kan också vara påhittat men jag ser inte någon anledning till att man bara slänger iväg ett mail så här. 
Eftersom Pelle inte säger något så har jag startat mitt sökande på annat håll. Får jag fram något som bekräftar något så vet ni att det kommer ut här.

Någon som vet något? Sitt inte på det, släng iväg ett mail, gronvitasumo@gmail.com.


Nygren sägs få NHL-chans

Färjestads back Magnus Nygren ska enligt Värmlands Folkblad fått ett erbjudande från Montreal. Ett två-års kontrakt ligger och väntar på signaturen.

Nygren själv spelar ovetandes om det hela.

- Det är inget som jag hört något om, och det skulle överraska mig om de vill ha över mig efter den säsongen jag haft, säger han till vf.se.

Den unge backen med sin styrka på offensiv blå hade en ganska svajig säsong nu senast. Han var ju dessutom utlånad till BIK Karlskoga en kort runda.

- Men någonstans där vände det. Jag fick tillbaka självförtroendet och fick tillbaka glädjen i att spela hockey och inte bara titta på. Men i det stora hela är det väl ingen säsong som jag i framtiden kommer komma ihåg som en av mina bästa. Jag är sjukt revanschsugen inför nästa säsong och ser verkligen fram emot den.
Rögle tränar som "nästan alla finska NHL-spelare"

Rögles nya fystränare Andreas Larsson, med meriter från bland annat OS är mannen som ska drilla Rögle till landets skridskoskickligaste lag. För Rögle är han kanske inte helt ny, redan förra säsongen gjorde han ett par "gästspel".
Jag ställde lite frågor till honom för att få känna lite mer på vad det egentligen är han vill och kan tillföra.

Berätta, hur har första tiden i Rögle varit?
- Jag har blivit mottagen på ett mycket proffesionellt sätt av klubben och det känns lite som att jag varit här många år redan, det är lätt att känna sig hemma i den omgivningen. Hela organisationen bubblar av kunskap, historia och nu förväntansfull optimism inför hösten och vinter. Jag tycker att vi har fått en bra start på sommarträningen och vi ligger helt rätt enligt planen.

Hur kom du och Rögle i kontakt med varandra och har du varit med inom hockeyn tidigare?
-Jag gjorde något pass under förra säsongen med både Rögles juniorer och A-laget för att bryta av den vanliga träningen. Efter det höll jag och Dan regelbunden kontakt och en form av vision växte fram där Dan hade tydliga önskemål om hur han vill spela laget. Jag har jobbat en hel del med hockeyn parallellt med mitt jobb som förbundskapten i hastighetsskridsko. Jag har med min Finska kollega jobbat upp en modell som i stort sett alla finska NHL spelare använder sig av i sin träning. När min kollega fick chansen i KHL´s Avangard Omsk för några år sedan började jag visa mig på den svenska marknaden som träningskonsult.

Du har tidigare bra meriter som skridskotränare, är du övertygad om att du kan få resultat ur killarna. Det är väl ändå "annan åkning" när det är hockey mot speedskating osv?
- De basala delarna i skridskoåkningen är i grunden den samma för både hastighetsskridsko, ishockey och bandy. Sedan åker man på olika skenor med olika slipningar och arbetet på isen ser annorlunda ut bland de olika skridskosporterna. Fördelen som jag tycker mig ha mot andra fystränare är den tydliga bakgrunden från skridskoåkningen och den försöker jag såklart att använda mig av. Man kan aldrig garantera resultat, det är 11 andra lag som har samma vilja som vi har att prestera. Men, jag håller på med elitidrott för att vinna titlar, att bara vara med är inget för mig och om man förbereder sig för att vinna så måste man ta vara på varje sekund och vara noggrann i sitt arbete och det ger resultat till slut. Den viljan att vinna och viljan att arbeta hårt för att nå framgång hoppas jag att jag ska kunna ge till spelarna.

Säg en spelare som aldrig ifrågasätter och som du i princip kan be göra vad som helst. Alltså någon som köper vad du än säger i träningsväg oavsett hur tungt det är. Vem har den karaktären?
- Ja, men nu är det ju så att jag gärna tar en dialog med spelarna. För mig är det väldigt enkelt, spelarna känner sin kropp bäst och dem har final call när det gäller träningen jag leder dem bara till vattenhålet men dem måste lära sig dricka själva. Men, jag förstår vad du menar och du vill att jag ska namedroppa lite här. En spelare som är helt hänsynslös mot sig själv och sin kropp är Tjärna, han säger typ yes coach och sen är det fulla spjäll som gäller. Hans energi smittar av sig på gruppen på ett väldigt positivt sätt. Sen skulle jag inte säga att han kommer köpa all träning rätt av men det vore ju konstigt om det vore så.

Något som överraskat dig inom Rögle?
- Det kom ju inte direkt som någon överaskning för en stor del av anledningen till att jag valde att arbeta med Rögle var ungdoms och juniororganisationen man har. Jag hade förmånen att se J-slutspelshelgen här hemma i Göteborg och då såg jag verkligen vilken potential hela föreningen har för många år framöver. Jag är djupt imponerad över kunskapen hos alla tränare i alla lagen i föreningen det är ju till stor del dem som ligger bakom framgångarna. Så det är med stor ödmjukhet jag antagit rollen som fysansvarig, jag kommer till en grundstomme av spelare med bra träningshistorik och jag ska försöka lägga min prägel på det.

Hur länge kommer du att finnas tillhands?
- Jag har ett 1-års kontrakt.

Berätta lite om ditt intryck från Dan, "Volle", Kenny och Gath.

- Jag har haft mer kontakt med Dan än de andra i tränarstaben av naturliga anledningar. Men nu när arbetet är i full gång så känns det som att vi hittat varandra ganska omgående. Jag tror att det är en bra mix av erfarenhet och nyfikenhet, det finns en glöd och vinnarkultur i vårt lilla coach omklädningsrum och den miljön tror jag kommer avspegla sig ute på isen så småningom.

Om ni vill veta mer om Andreas meriter och vad det är han egentligen sysslar med så rekommenderar jag ett besök på hans hemsida som ni hittar här. Har ni twitter så rapporterar han rätt intressant från Rögles träningar med bilder och snack, @skatecoachse är hans namn där.


Engqvist vill tillbaka - "Min agent jobbar på det"


En spelare som många svenska lag har högt upp på sin önskelista är Andreas Engqvist.
Redan 2009 blev Andreas en Montreal-spelare men stannade kvar i Djurgården som utlånad en säsong till. Därefter har det blivit två säsonger på andra sidan. Det har mest blivit AHL-spel och där lossnade det under säsongen som gick, 44 poäng på 59 matcher.
Andreas har fått några matcher i NHL men har inte lyckats slå sig in. Nu har kontraktet gått ut och därför har flera lag blandat sig in i kampen om 24-åringens signatur.
Jag ringde upp honom under måndagen för att få veta vad som är på gång där.

- Jag hoppas få åka tillbaka till Montreal i höst. Min agent jobbar på en lösning med dem, säger Andreas Engqvist till gronvitasumo.se.

Som den Djurgårdare du är, stämmer uppgifterna som säger att AIK visat intresse?
- Ja, det är några elitserieklubbar som visat intresse men det är inget jag funderar över just nu. Jag vill åka tillbaka, säger Andreas och bekräftar att HV71 är en annan klubb som visat intresse. Däremot har inte Rögle hört av sig, inte vad han vet.

Hur länge är du beredd att vänta innan du ser över alternativen här hemma?
- Det brukar hända mer efter draften så en månad till kan jag vänta.

Om det nu inte blir som du hoppas. Är det Elitserien aktuellt då eller söker du andra alternativ som KHL då?
- Det får man se då. Skulle absolut vara kul att testa något ute i Europa också.

När jag pratar med Andreas hör jag att han verkligen har siktet inställt på nordamerika. Han säger att han är beredd att vänta. Jag tror att Djurgårdarna gärna ser att han blir borta från Elitserien, åtminstone någon säsong till.

----

Lee Goren sägs fortfarande vara aktuell för Rögle. Han har själv sagt att han vill helst stanna i Skellefteå och idag bekräftar klubbens sportchef, Lasse Johansson, till Sportbladet att man för en dialog.

- Han har gjort en bra säsong så det är klart han är viktig.

----

Ett väldigt löst rykte har dykt upp. Jag har fått mail och det har florerat på forum. Det finns de som påstår att Tomas Starosta finns på Pelles radar. Ta det som "en fis i rymden". Hans kontrakt i KHL har gått ut och han är på marknaden. Så helt orimligt är det inte.

----

Det kom ett sent pressmeddelande från Rögle nu precis. Förre Röglejunioren, Jonas Elofsson (född 90), avslutar sin spelarkarriär redan nu. Han spelade för Helsingborg i division 1 den senaste säsongen.
Idag är han presenterad som assisterande coach till Magnus Bogren i Rögles J18.

----

Om någon sitter på mer information om spelare på väg in/ut är jag tacksam, gronvitasumo@gmail.com.

"Agge" bekräftad av Kristianstad


Rögles kapten i J20 förra säsongen, Agust Carlsson, har idag presenterats för Kristianstads IK i division 1. En spelare jag redan för två säsonger sedan ansåg vara ett givet framtidsnamn i Rögle. En gedigen center som jag lovar att vi får se i högre divisioner om någon säsong.

- Det ska bli jävligt roligt. Det stod mellan Nybro och Kristianstad till slut men jag kände att jag kommer utvecklas mer som spelare i Kristianstad. Jag fick ett väldigt bra intryck, en klubb som har varit i toppen ett tag nu. Ett lag som verkligen vill bli bättre och nå ett playoff till AS. Bra medspelare som är något äldre som säkert har en del att lära mig. så bara positivt , säger Agust Carlsson till gronvitasumo.se

Kristianstad är riktigt nöjda över sitt klipp.

- Agust Carlsson är en mycket intressant värvning. Under förra säsongen agerade han kapten i Rögles J20 Superlit-lag med en imponerande poängskörd. Till detta blev det också 10 Allsvenska matcher med Rögle. Det är med andra ord en väl meriterad spelare vi knyter till oss. Samtidigt är det extra kul att han ursprungligen kommer från Glimma. Agust är en av de spelare vi tror extra mycket på inför den kommande säsongen, skriver Mats SundholmKristianstads IK:s hemsida.

Lycka till "Agge"!

----

Mrmadhawk har idag släppt ryktet att Borås vasse målvakt Magnus Åkerlund är på väg över till Danmark. Bara minuter efter att han publicerat det fick jag egna uppgifter på att det stämmer. Det ska enligt väldigt bra källa vara "100% klart".
Väldigt märkligt att Osbysonen inte får ett attraktivt jobb här i Sverige.

14 forwards och fler ska in - Vilka får lämna?

Efter att Spelling signerat med Rögle så har man nu 14 forwards. Lägg då till de tre "förstafemman"-lirarna så har vi 17. Det är för många och det säger sig själv att Rögle kommer att skicka spelare på ett eller annat vis.

När man fortfarande plockar in spelare som inte är tilltänkta för "förstafemman" så undrar jag.
Jag säger inte att jag är skeptiskt mot Spelling, tvärtom. Där har jag fått höra från flera håll som inte har med Rögle att göra att det är en spelare med riktigt bra egenskaper. En som kan blomma ut ordentligt.

Istället undrar jag då, en spelare som Nils Bergström som förlängt efter säsongen, vilken plats ska han ta? Eftersom han har ett nyskrivet kontrakt efter att Rögle gick upp så är han en "given" spelare i truppen. Han är inte i riskzonen. Jag vet att "Nisse" var oerhört bra under kvalserien men nu är det en annan konkurrens och det är Elitserien. Jag har inget emot honom utan jag försöker se objektivt på truppen nu.
Två som lär vara det är Daniel Sylwander och Alexander Lindqvist-Hansen. I allsvenskan hade de varit bra alternativ men i en Elitserietrupp? Båda kan ta steget men jag tror inte att de är mogna redan nu.

Alexander Bergström är en annan som ska vara på glid enligt vad Helsingborgs Dagblad har berättat. När jag idag frågade hans agent så var han bestämd på frågan var Alexander ska spela.

- Var då ska någonstans? Han har kontrakt med Rögle och ska spela där. Det är där vi står idag och mer kan jag inte kommentera, säger Jacob Hedin till gronvitasumo.se.

Jag ska ärligt säga, Alexander Bergström är en av mina favoritspelare. Han älskar Rögle och Ängelholm och gjorde en hel del poäng förra säsongen (32 poäng på 38 matcher). Han kan ta ett steg till. Jag har hellre den typen av spelare i laget än spelare som inte är betydligt bättre.

Barta, N.Bergström, A.Bergström, Brendheden, "Jacke", Brithén, Everberg, Lilja, Liljewall, Lindgren, Lindqvist-Hansen, Sylwander, Spelling, Tjärnqvist är vad Rögle har under kontrakt just nu på forwardsidan. Lägg där till tre forwards.

Vilka ska bort enligt er, hur tänker ni där ute? Gärna seriösa motiveringar och inte trams eller påhopp. Jag gissar på att Alexander Bergström, Daniel Sylwander och Alexander Lindqvist-Hansen kommer att lämna/lånas ut. Då har Rögle 14 (inklusive de tre som ska in) och det är rätt mycket det med.

Då var Spelling äntligen klar


Den 10 maj skrev jag att Thomas Spelling var nära Rögle. Veckan efter snackade jag med honom igen och då sa han att han skulle bli klar dagarna efter. Att han var helt inställd på Rögle.
När jag sedan lyfte det med Pelle Svensson så sa han "Han har vi försökt få hit tidigare men troligen kommer vi inte signa honom nu."
Det drog ut väldigt på tiden och igår snackade jag med Spelling igen. Då lät han väldigt "defensiv" och jag trodde ärligt att det runnit ut i sanden. Nu i efterhand kan man förstå varför han ändrat tonläge. Pelle lurade mig igen alltså.

Då fick jag nu på förmiddagen höra att Spelling var på plats för att skriva på. Jag var på jobb och kunde bara snabbt ger er att det var klart.

Nu kommer säkert flera oroliga röster höjas om att det är "klass" vi behöver ha in. Jag vet att Spelling tidigare tackat nej till bland andra AIK och HV71. Även Rögle tidigare år som Pelle själv öppet berättat. Nu är han alltså Rögleklar för de två kommande säsongerna.

Thomas Spelling är född 93 och kan i "värsta" fall matchas i J20. Däremot är han inplockad som senior.

-  Även om Thomas är junior ett år till så ser jag honom som en seniorspelare. Därför känner jag inte att han stoppar upp i vår egen talangtrappa, utan han är här i egenskap av A-lagsspelare redan - inte som lovande junior. Jag är ganska säker på att han färgar av här, och skulle omställningen vara för stor till att börja med så har jag redan fått förfrågan från några allsvenska klubbar som vill låna honom och ge speltid - något som förhoppningsvis inte är aktuellt, säger Pelle Svensson i ett pressmeddelande från Rögle.

Den danske stortalangen vann slutspelets poängliga i den danska ligan och siktar på att ta en plats i Rögles elitserielag. Pelle har scoutat Spelling på plats under våren. 

- Jag var inne och tittade på danska slutspelet i år vid ganska många matcher och Thomas skiljde sig från mängden tycker jag. Han har spets med ett skönt klipp i skottet, säger sportchefen till roglebk.se.

Jag har fått signaler på att mer kommer att hända under det närmaste. Jag vet att spelare kommer få lämna på ett eller annat vis. Vem eller vilka återstår att se. Som läget är nu har Rögle 14 forwards kontrakterade och tre ska in. Det säger sig själv. 
Spaden är i jorden och telefonen går varm. Vet ni något, maila mig till gronvitasumo@gmail.com.

----

Då har "Tjärnas" nummer äntligen blivit klart. Det blev 79, ett nummer som jag fått höra att han skulle dra på sig. Det ska inte vara hans "drömnummer" men eftersom Panelin har 17 så tog man ett nummer som han tidigare spelat i. Tjärnqvist körde med 79 i landslaget.
Även Bonsaksen byter nummer, han får nu "sitt riktiga", 47. Ett nummer som är starkt förknippat med "Bonsa".
Spelling kommer köra med 12 och Gerber med 28.

Räkna inte med att Rögle och Olof släpper nummerna fria utan man kör fortfarande på linjen upp till 30. Däremot görs undantag om man kan identifieras med något nummer.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.