På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle avslutade året med ny förlust

Året inleddes med seger mot Västerås och avslutade samma år med att förlora elva raka matcher. Jag har inte sett dagens förlust mot Frölunda (0-4) men noterar följande:
 
* Rögle har endast vunnit två matcher på två månader. Inte en enda seger i december.
* Detta var sjätte matchen Rögle nollades sedan serien startade.
* Frölunda har haft problem i powerplay men tog ledningen i matchen när Jesper Jensen satt utvisad.
* I början av december gjorde en ovan målskytt, Richard Demén-Willaume två mål mot Rögle. Idag klev en annan "icke-målskytt" fram i form av Per-Johan Axelsson. Det blev två mål för veteranen.
 
Jag lider oerhört med laget och fansen. Ingen tycker detta är kul och nu inser nog även den störste optimisten att kvalserien är bokad. Som en vän, Wilhelmsson, uttryckte det på twitter:
"Det återstår 20 träningsmatcher efter nyår. Gäller att inse vilka som vill och KAN gå genom eld och vatten för vårt Rögle BK."
 
En ganska ironisk sak hörde jag på radion idag. Reportern sa att Luleå förlorat fyra av de fem senaste matcherna och att det var riktigt svagt. Rögle har elva raka...
 
Media fortsätter att håna och dundersåga Rögle, både som lag och organisation. Den största kritiken riktas mot Svensson och mot Tangnes som inte lyckas vända denna blytunga trend.

"Läget vi har nu håller inte i längden"

Sondell stod över gårdagens träning men Tangnes hoppas att han kan spela. Annars har Rögle bara fem backar tillgängliga inklusive Anton Cederholm. Senast mot Skellefteå rullade Rögle runt på fyra backar. Man är fruktansvärt tunna på backsidan vid en enda skada.
 
Helsingborgs Dagblad har snackat med Rögles sportchef om läget och givetvis inser Pelle att läget är akut. Däremot vill han inte trycka på panikknappen.
 
- Vi har sett oss om hela tiden. Vi bröt med två backar från den ursprungliga truppen och planen från början var att få in ersättare. Det är fortfarande vårt mål, men i vilken form det blir får vi se. Läget vi har nu håller inte i längden, säger Pelle till Helsingborgs dagblad.
 
Det som ställer till det är NHL-konfliken. Rögle vill inte bränna krutet på en chansning om marknaden öppnas upp inom kort.
 
- Det hade varit surt att bränna slantarna på en medelmåttig spelare nu, för att bredda truppen, och sen finns där kanske 300 NHL-spelare lediga om en vecka. Om nu Hockeyligan skulle välja att ändra sitt beslut. Då står vi där med typ Robert Kantor (lånades in till Rögle i slutet av säsongen 2009/2010) och med känslan att vi brände pengarna på en medelmåttig tjeck eller slovak. Då väntar jag hellre och ser vad som händer över "dammen".
 
Bortsett från Daniel Sondells osäkra medverkan så är det klart att Jakob Lilja missar ett par veckor sedan kraschen med målburen senast.
 
På Frölundas hemsida lämnar Lechtaler rapport inför matchen:
 
- Rögle vill spela med hög fart och därför är det är viktigt att vi tar kommandot i det fysiska spelet. Sedan har de ett ganska bra powerplay så det gäller att vi håller oss på banan. Mot Växjö blev vi lite ängsliga i slutet, annars tycker jag att vi har spelat riktigt bra framför eget mål. Jag tycker också att vi lyckades ganska bra med att komma in på Växjös mål. I morgon tror jag att det kommer att avgöras framför målen, där behöver vi bli lite bättre jämfört med senast.
 
Tyvärr missar jag matchen helt och hållet idag. Får se den i efterhand. Jag jobbar 7-18 idag, ni är godissugna ute i landet nu inför nyår.

Fyra backar räcker inte mot Skellefteå

Rögle åkte på sin tionde raka förlust när Skellefteå tog sin fjärde raka seger mot Ängelholmarna efter 5-2 ikväll. Det är givetvis blytungt men denna gång tycker jag att Röglespelarna visade en sällan skådad kämpaglöd. Ser man till förutsättningarna så gör Rögle en bra bortamatch, främst defensivt.
 
Inför matchen fick Daniel Sondell lämna återbud vilket betydde att man bara hade fem backar. Då kallades junioren, Anton Santesson in som ersättare. Vad jag såg så fick han inte spela. Dessutom fick Anton Cederholm inte förtroendet fullt ut. Rögle spelade alltså med FYRA backar i stora delar av matchen, Victor Panelin-Borg, Jesper Jensen, Lasse Kukkonen och Alexander Bonsaksen.
 
Panelin-Borg och Jensen (spelade över halvtimmen!) krigade med stort hjärta matchen igenom och gjorde en hjälteinsats. Det räcker inte i Elitserien. Ser man på Röglesbackbesättning så är den väldigt svag, med ett par skador håller den knappt bra allsvensk klass. Därför är jag konfunderad över en sak. Visst, varken Strbak eller Preissing imponerade på något sätt men när man valde att skicka duon tog jag förgivet att Pelle Svensson och Rögle hade en färdig plan. Det hade man inte och nu när tåget verkligen går så får Tangnes inte ett konkurrenskraftigt lag att sätta på banan. Jag vill inte ta något ifrån någon av Rögles talanger, tvärtom, ingen blir gladare än jag när de slår igenom och lyckas. Däremot är det fruktansvärt naivt att tro att man ska kunna stå emot Skellefteå med fyra och en "halv" back.
 
Så om vi ska se till förutsättningarna så gör Rögle en bra bortamatch. Man är med ända in i slutet och i målet visade Jonas Fransson upp bra målvaktsspel trots en längre tids bänknötande. Framåt finns det givetvis mer att önska men mot topplagen borta så ska man spela som Rögle gjorde idag, tight och vara kompakta. Inte bjuda på någonting vilket man inte klarade av. Slarviga utvisningar drog man på sig gång på gång. Skellefteå är sylvassa i powerplay och man gjorde alla målen (sista i tom kasse) i powerplay. Bonsaksen drog på sig två utvisningar och båda resulterade i mål bakåt.
 
Poängkung Bud Holloway levererar alltid mot Rögle. Så även idag, han var inne på samtliga mål framåt och noterades själv för två mål och två assist.
 
----
 
Att Gath drar på sig utvisningar var inget konstigt på "hans" tid. Idag fick han sin första som Röglecoach. Han fick lämna båset i den första perioden.
 
----
 
Jag vet inte vad Pelle Svensson har för resurser över till nyförvärv men en sak är glasklar, när Rögle drabbas av en skada på en av de bärande backarna så är det illa, mycket illa. Det är inte rättvist mot spelarna eller tränarna att inte ha ett komplett lag.
 
Rögles fem bästa spelare idag
***** Jesper Jensen - Spelade över halvtimmen och tog enormt ansvar!
**** Victor Panelin-Borg - Vacker assist och hjälteinsats på backen!
*** Jonas Fransson - Han håller absolut!
** Juhamatti Aaltonen - Bäst framåt, igen!
* Lasse Kukkonen - Kan bättre men fick slita idag.
 
 

Rögle släpper fram ny talang

Har precis kommit hem. Stressade för att hinna hem till hockeyn. Det är ännu en godisvecka av stora mått och därför är jag väldigt inaktiv här just nu. Nästa gång jag är ledig är 6 januari. Däremot väntar normalare arbetstider i samband med det nya året. Så jag lovar er att jag snart är igång på allvar igen.
 
Om en knapp halvtimme är det dags för Skellefteå-Rögle. Ingenting talar egentligen för Rögle. Skellefteå har ärligt talat spelat ut Rögle efter konstens alla regler. Det är ny match och nya förutsättningar och som alltid är jag nyfiken på hur man kommer att agera efter ännu en förlust. Någon gång vänder det och jag hoppas att det sker ikväll.
 
Den stora nyheten är att Tangnes släpper fram ytterliggare en ung talang. Backen Anton Santesson får ganska oväntat en chans idag när Sondell inte kan medverka. I J20 har han gjort det bra men detta är en helt annan sak. Rögle har som bekant ingen konkurrens på backsidan och det ger i sin tur Santesson sitt livs chans. Jag hoppas han tar den. Han går in brevid Lasse Kukkonen.
 
Stressade jag hem förgäves? Helt ärligt så oavsett vinst eller förlust så vill jag alltid se Rögle spela. Det är i motgång de riktiga vännerna testas och Rögle har väldigt många sådana. Nu ikväll har 30-40 fans hängt med på lagets chartrade plan upp för att stötta laget.
 
Återkommer här efter matchen och då hoppas jag kunna känna glädje och att hoppet lever. Rögle behöver tre poäng men ikväll är jag väldigt nöjd med två.

Kan Rögle resa sig mot Skellefteå?

1-3, 0-7 och 0-6. Rögles facit mot Skellefteå denna säsong är mördande. Ska vi ta fram sanningen bakom siffrorna, speciellt i de två större förlusterna så är siffrorna smickrande med Rögleögon sett. Det har varit en enorm klasskillnad mellan lagen och imorgon väntar lagens fjärde möte denna säsong.
 
- Vi har fått våra fiskar varma mot Skellefteå såhär långt den här säsongen. Det är ett lag som är oerhört skickligt när man ger dem tid och yta. Vi ska vara väldigt konsekventa och väldigt dedikerade i vårt försvarsarbete, men även våga spela ut offensivt, säger Dan Tangnes till Nätmagasinet inför matchen.
 
På Skellefteås hemsida kan man läsa följande inför matchen:
 
- Nu är det en ny match så det gäller att vi inte hänger kvar i tankarna på förra matchen nere i Ängelholm (vinst med 7-0). Det här är en ny utmaning. Vi kikar nu på Rögles match mot Frölunda, där jag tycker att de hade bud på fler mål. De hade en del bra intentioner och bra anfall. De kommer att vara desperata i sin jakt på fast mark, säger Krister Holm inför matchen.
 
Rögle behöver trepoängare och när man minst anar det så händer det. Kan Rögle skrälla mot Skellefteå på fredagen? 1-16 talar sitt tydliga språk så här långt.

Hudacek stoppade Rögle

Nionde raka förlusten är ett faktum men den kändes väldigt onödig. Frölunda vann matchen med 2-1 efter att junioren, Andreas Johnson, avgjort som enda målskytt i den avgörande straffläggningen.
 
Sett till tre perioder så var Rögle det bättre laget. Det märktes att Frölunda var stukat och hade hela fem man på frånvarolistan samt att man tappat Duchene och Ståhlberg. Rögle som endast saknade Lindgren hade därför på förhand seglat upp till en liten förhandsfavorit, trots den usel form och självförtroende. Som så många gånger denna säsongen så hade Rögle fruktansvärt svårt att sätta dit pucken.
 
Julius Hudacek i Frölundakassen räddade två rena frilägen samt var hur tät som helst när Rögle lyckades skapa något. Det var bara Jensen som lyckades överlista honom sedan Warg bökat framför mål i powerplay vilket ledde till att Sondell kunde få tag i pucken och servera Jensen som backade upp i slottet.
 
Martin Gerber gav laget återigen en ärlig chans att vinna matchen. Visserligen var kvitteringen billig sedan han släppt en lucka mellan benen. Annars var han som vanligt bra men när utespelarna bara mäktar med att göra ett mål framåt så räcker det inte att Gerber storspelar längst bak. Detta har vi fått bevittna flera gånger i höst.
 
Rögles poäng känns faktiskt värdelös just nu. Det är den spontana känslan för i det läge Rögle befinner sig i är det bara trepoängare som gäller.
 
Plus vill jag ge Gerber, Jensen, Panelin-Borg, Barta och Brithén. Tycker att Ted växer för varje match och är just nu Rögles bästa forward. Ett stort plus till Bartas spel i numerärt underläge. Frölunda hade stora problem med att etablera något pp-spel när Barta var på isen.
 
Minus till Aaltonen och Iggulden som var under all kritik under matchen idag. Aaltonen vill göra allt själv och litar inte på någon annan. Han strör därför puckarna omkring sig vilket gjorde att han själv blev ilsk och knäckte någon klubba.
 
Känslan inför matchen var trots form och tabelläge väldigt bra. En seger och hoppet skulle tändas. Istället blev det nionde raka förlusten och ett nytt kvitto på att man inte räcker till. Laget är för svagt, det finns spelare som absolut håller måttet men för att etablera sig i Elitserien behöver man spelare som alltid levererar. Tar man sig en snabbtitt på Rögles laguppställning så är den inte elitseriemässig just nu. Pelle letar förstärkningar men behöver landa dem snarast. Tiden går och Rögle halkar efter mer och mer. Inget konkret händer och just nu är det frustrerande, speciellt med tanke på hur svagt Rögle agerar. Det svider oerhört just nu.
 
Rögle - Frölunda 1-2 (0-0,1-1,0-0,0-0,0-1)
 
30:09 1-0 Jesper Jensen (Sondell)
34:29 1-1 Fredrik Eriksson (Bell, Axelsson)
Avgörande straff: Andreas Johnson.
 
Skotten: 31-27 (9-7,10-13,9-6,3-0,0-1)
Utvisningsminuter: Rögle 5 x 2 min Frölunda 6 x 2 min
Publik: 4227
 
Rögles fem bästa spelare
***** Ted Brithén
**** Martin Gerber
*** Alexander Barta
** Victor Panelin-Borg
* Jesper Jensen
 
 

Snabbtävling - Rögle - Frölunda

Slänger in en snabbtävling inför matchen idag. Frölunda har en del spelare borta, NHL-duon Duchene och Ståhlberg är inte kvar. Dessutom är Dick Axelsson och Fredrik Sjöström fortfarande avstängda. Sedan tidigare hittar vi Pierre Johnsson och Mathis Olimb på skadelistan. Så visst känns det som att Rögle bör ha en bra chans att plocka tre livsviktiga poäng idag.
 
Hur slutar matchen, Rögle - Frölunda  (tre perioder) och vem gör första målet?
Ex. 3-3 Brunnström
 
Den som först sätter både resultat och målskytt vinner en inrikes flygresa med Kullaflyg (t/r).
 
Dessutom får alla som prickar rätt kombination, resultat och målskytt detta:
* 100:- att spela för hos Betsafe. Är du inte redan kund så kan du bli det här. (Minst 18 år)
* En värdekod från Onlinepizza.se på valfri maträtt upp till 100:-.
 
Senast 16:00 och för att det ska vara giltigt måste ni lämna mailadress. Endast en gissning per person men är ni flera i familjen kan ni självklart tävla allihop.
 
Om ni inte ska se matchem på plats eller har tillgång till Cmore, så kan ni se matchen här.

Bloggkampen - Dragskott på väg mot ledningen

 
Denna "Bloggkamp" som är sponsrad av Betsafe.com rullar vidare efter ett juluppehåll. Efter en suverän omgång nästsenast då alla satte sina spel så kom vi snabbt ner på jorden senast. Alla förutom Dragskott då som helt rätt valde säkra spel. Mrmadhawk som hade en stor ledning fortsatte med sitt segerrecept, att sätta 300:-. Nu gick det inte som han ville och därför närmade sig Dragskott ordentligt. Endast 15:- skiljer dem båda inför veckans omgång.
 
 
Regler
* Betsafe.com ger oss en tusenlapp vardera att förvalta över säsongen. Insatsen per omgång är max 50% av det som finns i kassan. Ingen kan därför gå all-in.
* Spelen läggs hos Betsafe och redovisas här. Vi kör minst en gång i veckan fram till grundserien är färdigspelad.
* Elitserien och Hockeyallsvenskan gäller.
* När grundserierna är över så tar den som har mest i sin kassa allas pengar och delar ut till något som har med hockey att göra.
* Förutom potten som vi själva tjänat ihop så har Betsafe precis som den senaste säsongen slängt in 3000:- extra i prispotten.
 
-----
 
Jimmy Stålnacke
Blogg: NSD.se
"Hockeygalning som bytte is mot redaktionsstol"
Favoritlag: Tönsberg Vikings
I kassan inför omgången: 1029:-
Så gick det senast: Ingen vinst.
 
Omgångens spel:
 
Modo-AIK 1 (1,98)
HV71-Brynäs 1 (1,73)
 
Odds: 3,42
Insats: 100:-

Bästa spel: Modo - någon gång måste AIK:s "Huselius-effekt" avta. Nästan två gånger pengarna på Modo ger högt spelvärde.

 
 
----
 
Jonas Lindeblad
"Hockeynörd som bara vill ha mer."
Favoritlag: Rögle BK.
I kassan inför omgången: 800:-
Så gick det senast: Ingen vinst.
Omgångens spel:
 
Rögle - Frölunda (Första målet) Rögle (1,86)
Växjö - Luleå 2 (2,13)
Djurgården - Malmö 1 (1,95)
 
Odds: 7,73
Insats: 200:-
 
Omgångens bästa spel: Varken Rögle eller Frölunda lyser av självförtroende för stunden. Med hemmaplan och i stort poängbehov så säger min känsla att Rögle går ut hårdast och tar ledningen. Bra odds på det.
----
 
Johan Svensson
"Malmöbo sedan födseln. Hjärtat har alltid klappat för de tvåfaldiga svenska mästarna."
Favoritlag: Malmö Redhawks.
I kassan inför omgången: 1822:-
Så gick det senast: Ingen vinst.
Omgångens spel:
 
Rögle - Frölunda 1 (2,55)
Växjö - Luleå X (4,05)
 
Odds: 10,33
Insats: 100:-
 
Omgångens bästa spel:
 
----
John Wikberg
"Bloggen som inriktar sig på svensk hockey med objektivitet, engagemang och kunnande som ledord"
Favoritlag: New York Rangers.
I kassan inför omgången: 1807:-
Så gick det senast: Vinst 324:-
Omgångens spel:
 
HV71 - Brynäs 1 (1.73)
 
Odds: 1,73
Insats: 200:-
 
Omgångens bästa spel:  HV71:s odds känns väldigt spelvärt. Smålänningarna är hemmastarka och har ett mer komplett lag än Brynäs. Lägg därtill att HV71 har 2-0 i matcher mot Gävle-gänget.
 
----
 
Gå gärna in här och lyfta fram ditt bästa spel i omgången.

Jakten kan börja!

God fortsättning på er. Julafton är förbi men för många fortsätter julfirandet. För oss hockeyfans så är fokus på annandagen. Det är full omgång av Elitserien samt att Hockeyallsvenskan kör tre matcher onsdag och tre på torsdag.
 
För ett poängdesperat Rögle väntar först Frölunda hemma på annandagen för att sedan på fredag ta sig an sin värsta mardröm denna säsong, Skellefteå.
 
Tittar vi på tabellen så börjar till och med den obotlige optimisten tvivla på att det går att klara sig undan en kvalserie. Hela 14 poäng upp till AIK på säker mark. Samtidigt som Rögle inte visat upp något som talar för att man ska inleda en vinstsvit.
 
Personligen så har jag en helvetesvecka på jobb kvar, som dessutom är större än julen. Det närmar sig normalare tider och snart har jag tagit mig igenom den värsta månaden, men än är det en bit kvar innan det är full aktivitet här inne igen.
 
 

Jag önskar er en riktig grönvit jul!

Julstressen är maxad. Både på och utanför jobbet. Så jag passar på här och nu och önskar er alla riktigt härlig grönvit jul.
 
Året vi har bakom oss har gett oss allt från att sväva på moln (våren och sommaren) till att vara under isen som vi är nu. Så är sporten och det är det som är det charmiga. Först är allt så bra det bara kan bli, förväntningarna därefter blev skyhöga och för att sedan vakna ur dvalan. Där är vi nu och jag hoppas på en repris under våren. Mycket kommer att hända längs vägen.
 
Nu väntar julen men redan på annandagen är det full omgång i Elitserien igen och då är det lite mer aktivitet här igen. Bloggkampen fortsätter och snokandet efter Rögles tilltänkta nyförvärv ska återupptas.
 
Ha nu ett par riktigt härliga dagar och ät! Slutligen ber jag er att tänka på att det främst är barnens högtid, så låt bli snapsen och ölflaket. Ge varandra kärleken, glädjen och trygggheten!
 
God grönvit jul på er!
 

Åttonde raka förlusten

Då har man äntligen sätt Rögle spela igen. Dagens superviktiga match mot bottenkollegan AIK bjöd inte på någon överraskning. Tvärtom, återigen så såg vi samma mönster som återupprepat sig under stora delar av säsongen.
Rögle blev utspelade i 40 minuter och motorsågen gick varm bland experterna. Bland annat frågade Expressens EK när Elitserien hade en så svag deltagare senast.
 
AIK vann fullt rättvist sett till hela matchen och 4-3 var smickrande. Ändå vill jag påstå att Rögle var nära att lyckas stjäla en poäng ikväll. Efter ett hopplöst läge, då menar jag spelmässigt, efter två perioder så visade man lite moral i sista. Tangnes möblerade om och släppte in Lilja och Sylwander från bänken. I början av slutperioden fick man läget, AIK drabbades av två utvisningar inom en minut och det förvaltade Rögle på bästa sätt, först reducerade Sondell och sedan kvitterade Iggulden. Båda gångerna låg Aaltonen bakom med finurliga passningar och evigt utmanande i spelet.
 
Det som sved mest var att se Rögle bli så utspelade som man blev samtidigt som man bjöd på en uppvisning i dumma utvisningar. AIK borde avgjort matchen långt innan är ett av seriens svagaste lag, det är en fingervisning om något.
 
En stor skillnad mellan Rögle och AIK är de tilltänkta nyckelspelarna. AIK:s förstakedja med Huselius i spetsen står för klassen och målen. Förutom powerplaymålen så fick Rögles ledande spelare (Iggulden, Barta, Aaltonen, Tjärnqvist mfl) fokusera helt och hållet på defensiven.
 
Plus i Rögle vill jag ge Sondell (som tvingades utgå i slutet), Brithén (bäst framåt), Paneling-Borg och Liljewall. Dessutom förtjänar Jakob Lilja beröm, han gick in och gjorde skillnad i sista.
 
Jag är en obotlig optimist men nu anser även jag att kvalserien närmar sig. Rögle har helt enkelt för dåligt lag för att hävda sig. Spelsystemet fungerar inte och man spretar så mycket man bara kan.
 
----
 
Wikegård visade en sekvens från den andra perioden när Rögle bjöd på parodi. Han kallade det "komik och under skamgräns".
 
Boork utryckte sig annorlunda: "När unga spelare i RBK märker att "stjärnorna" inte underordnar sig matchplanen blir de osäkra och det egna spelet krackelerar".
 
Rooth: "Jösses vilken skillnad på AIK:s och Rögles ledande spelare. AIK:s leder laget å gör mål - Rögles jagar puck i egen zon med hängtungor".
 
Ek: "En del av er undrar när ett elitserielag var så dåligt som Rögle är i år. Det är länge sedan. Men mitt minne är lika uselt som Rögle".
 
----
 
Jag anser att Rögle inte har material för att hävda sig på nivån, heller ingen spelidé som laget köper eller behärskar. Om Rögle ska vara ett elitserielag 13/14 så måste man bli ett lag. Nu är det en "vi mot dem"-känsla.

Steen fortsätter i Modo trots nya beslutet

Trots Marknadsdomstolens beslut om att ge Hockeyligan rätt att stoppa lockoutade spelare så ser det ut som att Modo kommer att fortsätta spela med Alexander Steen. Hans agent säger helt klart att man inte sig om efter nya alternativ.
 
- Absolut inte. Alexander Steen spelar i Modo just nu, och vi har inte pratat med någon annan klubb. Vi fort­sätter ­precis som vanligt tills vi hör något annat från Modo, säger Bodén till Expressen.
 
En annan sak från Modohåll är att man beslutat sig för att hylla och hissa upp Svartvadets tröja i taket. Nummer 39 som spelat 662 matcher för Modo hyllas före matchen mot Färjestad nästa söndag.
 
 

Då var det match igen

Imorgon är det äntligen dags för match igen. AIK välkomnar Rögle på Hovet i en match som passar väldigt bra in i det som man kallar "sexpoängsmatch".
 
- Det är alltid spännande att se var man står efter ett långt uppehåll. Det är viktig match för båda lagen och det hade varit en bra julklapp för oss själva att fira julafton med en trepoängare, säger Tangnes till Nätmagasinet.
 
Fredrik Warg är tillbaka och går in mellan Everberg och Barta. I övrigt är det väldigt få förändringar.
 
Rögles laguppställning
Gerber eller Fransson
Bonsaksen, Kukkonen - Everberg, Warg, Barta
Cederholm, Sondell - Aaltonen, Tjärnqvist, Iggulden
Jensen, Panelin-Borg - Zaar, Johansson, Törnkvist
                                   - Liljewall, Brithén, Lindqvist-Hansen
Bänken:Sylwander, Lilja
 

Nu kan alla sluta spekulera - Inga lockoutspelare i Elitserien

Hockeyligan sa nej till lockoutade NHL-spelare. Då klev Konkurrensverket in i handlingarna och fixade så att man inte kunde stoppa något elitserielag från att plocka in lockoutade spelare.
 
Modo plockade in Alexander Steen och Frölunda har använt sig av Matt Duchene och Viktor Ståhlberg. Nu har Marknadsdomstolen gett Hockeyligan rätt och ser dessutom till så att Konkurrensverket ska betala Hockeyligan för rättegångskostnader på 60 000:-.
 
- Regeln om korttidskontrakt har tillkommit bland annat för att värna om en rättvis och slagkraftig serie som håller säsongen ut och att Marknadsdomstolen ser regeln vara förenlig med konkurrensrätten är en viktig fingervisning i vårt fortsatta arbete med att stärka Elitserien på lång sikt, säger Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.
 
Så med facit i hand så har Modo och Frölunda begått felaktigheter? Eller? Beror givetvis på hur man väljer att se på det. Tio av tolv lag har stått enade och valt att inte ta in någon spelare.
 
Nu kan vi sluta spekulera i hurvida Pelle och Rögle bör ta in någon lockoutspelare eller ej. Samtidigt så undrar man hur nära man är varandra där borta i NHL. De som har bättre koll säger att man måste inleda säsongen senast 20 januari, annars lutar det snart åt att man tvingas ställa in säsongen.
 
En annan grej som faktiskt kan bli verklighet, särskillt som det ser ut just nu. Tänk er NHL-toppade allsvenska lag i en kvalserie mot elitserielag som inte får ta del av kakan. Mycket kommer att hända innan vi är där och givetvis kommer Elitserielagen få sin chans att plocka NHL-lirare om hela säsongen blir inställd.
 
Läs hela Marknadsdomstolens beslut här.

Tungt för Skellefteå

Skellefteå som redan under den första delen av säsongen varit hårt skadedrabbade, har nu fått nya problem. Dessutom på viktiga spelare.
 
Bellemare som varit borta under stora delen av säsongen är nyopererad och väntas inte vara tillbaka förrän efter nyår.
 
Den 8 december så fick Erik Forssell en smäll i matchen mot Luleå. Det är så illa att han kan missa resterande del av säsongen.
- Det rör sig om ett ingrepp där läketiden är den stora biten och kommer att uppgå till tre månader, säger lagets läkare Karin Rundblad på Skellefteås hemsida.
 
I Rögle finns "bara" Viktor Lindgren på skadelistan men han ser äntligen ljuset i tunneln.
 
- Jag känner att det börjar närma sig, men det kommer att ta ett tag att komma i form. Jag ska träffa läkaren på onsdag och några veckor till får jag nog räkna med innan jag kan spela igen, säger Lindgren till Helsingborgs Dagblad.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.