På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Björklöven kan kyla champagnen

Jag ser redan framåt, i höst spelar Rögle i Hockeyallsvenskan och jag ser ärligt talat fram emot det. Serien vimlar av intressanta lag som säkert blir än mer intressanta under sommarens silly season. Tolv lag är klara för serien men det återstår två platser.
 
Den allsvenska Kvalserien går in mot sitt avgörande nu och efter Björklövens 5-2-seger mot Tingsryd idag så behöver man bara två poäng för att definitivt säkra avancemanget, om ens det. Med två omgångar kvar så har man fem poäng ner till tredjeplatsen. Om Leksands elitserieplats var efterlängtad så kan vi säga att Björklövens allsvenska plats betyder lika mycket för Umeå. Idag var hela 5336 personer på plats i Umeå Arena.
 
Däremot är det ett större drama kring den andra allsvenska biljetten. Karlskrona har rest sig och vann idag uppe i Piteå och sitter med avgörandet i sina egna händer. En poäng före Vita Hästen och Tingsryd. 
 
De återstående matcherna med mina tips:
Tingsryd - Huddinge 3-0
Karlskrona - Björklöven 3-0
Piteå - Vita Hästen 0-3
 
Björklöven - Piteå 3-0
Huddinge - Karlskrona 0-3
Vita Hästen - Tingsryd 3-0
 
Om mina tips sitter så spelar alltså Björklöven och Karlskrona i samma serie som Rögle kommande säsong. Om man scannar igenom lagen så förstår man redan nu att det kommer att bli en grym serie, igen. Minst hälften av lagen kommer att ha Kvalserien som ett realistiskt mål.
 
Rögle
Timrå
Karlskoga
Malmö
Djurgården
Västerås
Södertälje
Almtuna
Asplöven
Mora
Troja
Oskarshamn
Björklöven (?)
Karlskrona/Vita Hästen/Tingsryd
 
Upplagt för publikfester och betydligt fler bortaresor när bitterheten hos många av fansen lagt sig. Vem har glömt bussresan till Umeå? En agent som har sitt säte där uppe minns den dagen, han säger att han aldrig glömmer det trycket Rögleklacken skapade där och då. På natten innan klev man på lite salongsberusad på bussen, däckade, blev bakis och var sedan spiknykter när man äntligen var framme. Tycker det är läge för en "idiotresa" med full buss igen. Finns ju några roliga alternativ.
 
 
 

Lindgren sugen på att stanna i Rögle

En positiv nyhet. Viktor Lindgren har haft en strulig säsong men vi vet alla vilken nivå det finns att hämta ur honom. Det såg vi inte minst förra säsongen då han var en av Rögles absolut bästa forwards under hela säsongen. Han har kontrakt med Rögle i ytterliggare två säsonger men nu när laget degraderas öppnas det möjligheter för en flytt. Viktor säger att mycket talar för att han stannar i Ängelholm där han och tjejen trivs ypperligt.
 
- Jag har varit med och spelat ner laget i allsvenskan och känner därför ett visst ansvar att vara kvar och hjälpa föreningen tillbaka, säger Lindgren till Helsingborgs Dagblad.
 
Att Rögle får börja om på ny kula är inget som skrämmer utan snarare tvärtom:
 
- Jag tycker att det som Rögle presenterar låter intressant, att gå tillbaka till det som var vägvinnande innan den här säsongen och satsa på unga och hungriga spelare. Nu är jag kanske inte ung längre, men jag är i alla fall hungrig.
 
Givetvis bör Rögle behålla Viktor Lindgren och jag hoppas, för vår skull, att elitserielaget inte är framme och nosar. Om så är fallet så blir jag inte alls överraskad då han håller för högsta serien.
 
 

Barta klar för ny klubb

Samtidigt som Rögles säsong håller på att avslutas så ryktas det allt mer om spelarna. Idag skriver merkur-online.de att Alexander Barta skrivit på ett kontrakt med satsande EHC München.
 
Barta växte fram till en av Rögles absolut bästa spelare under säsongen. 28 poäng på 55 matcher och -16 säger statistiken, vi som följt laget har sett att hans starkaste sidor varit den vara som vi sett för lite av i år rent generellt - En hårt jobbande spelare i båda zonerna. En lagspelare utan några direkta spetsegenskaper.
 
Fler spelare är klara eller på väg bort. Snart får vi alla veta hur det ligger till på alla fronter. Det är så här det fungerar.
 
 

Rögle är inga partydödare

Om inte Rögle tog hjälp av en mental coach under säsongen så kan det vara läge nu. För vem i dagens Rögletrupp kan må bra? Efter en säsong full av motgångar så blev vi snabbt varse att det inte skulle räcka i Kvalserien. Som grädde på moset har man spelat en av två huvudroller i båda matcherna där Örebro och Leksand säkrat och firat sitt elitserieavancemang. Blytungt!
 
Jag såg bara sista perioden idag. Däremot fick jag höra följande uttal på radiosporten i den första perioden - "Leksands spelarna ser nästan generade ut, så stor klasskillnad är det mellan lagen". Jag bara drog en snabb suck och försöker se framåt. Vilket jag inte har några större problem med. Däremot undrar jag, hur kunde det gå så här fel denna säsong? Rögle har alltså bara fått ihop sex poäng på åtta matcher mot lag som började säsongen med betydligt lättare mål än sm-slutspel. Så här blir det när man har ett en grupp som inte drar åt samma håll, när hälften redan har nya utmaningar i tankarna. När t.o.m Janne Karlsson berömmer och ser nöjd ut efter förlusterna så blir frågetecknet bara större.
 
Två matcher återstår och jag har en uppmaning till alla grönvita. På tisdag spelas säsongens sista hemmamatch. Se den som ett avstamp inför framtiden. Åk ut och visa DITT stöd till de spelare som verkligen brinner för Rögle BK och som kommer att stanna kvar och kämpa för att ta oss till nya höjder längre fram. 
 
----
 
Två dagar kvar av påsken, därefter ska jag både ta mig igenom spelarbetyg för säsongen, rykten och annat som jag låtit ligga denna vecka.
 
----
 
Stort grattis till Örebro och Leksand. Jag vet att många är bittra över Leksands problem utanför isen men som jag sagt så många gånger tidigare, låt det avgöras på isen och där var Leksand flera nummer för stora för både Rögle och Timrå denna säsong. Allt med ekonomin är givetvis bedrövligt men låt oss skippa bitterheten idag, det var trots allt Rögles misslyckande som tagit oss hit där vi står idag.

Snyggt städat, Rögle!

Med en smärta som påminner mig om min promenad för ett par veckor sedan avslutade jag dagens arbetspass. Det är så sinnesjukt tryck där ute just nu. Som jag sagt tidigare, efter påsk är jag tillbaka igen. Hoppas ni förstår att 6-21 dag efter dag denna vecka sliter. Jag är absolut inte någon dålig förlorare som skiter i detta för att Rögle misslyckats. Snarare tvärtom, för det är nu det händer saker i lagbygget.
 
Som idag, när Rögle spelade en betydelselös match med, till största del, uppgivna spelare och ledare så passade man på att presentera en ny kontraktsförlängning i varje period. Det var de blott 2356 på läktarna värda för att visa att man även i tuffaste motgång stöttar sitt lag. Bra agerat av Rögle och ännu bättre, fansen som trots läget visade att man stöttar killarna.
 
Panelin-Borg, Zaar och Törnkvist har alla förlängt och det är enormt glädjande. Efter allt löst snack om att Panelin skulle till Malmö och efter han kryptiskt inte velat prata framtid samtidigt som han lyft fram Hellkvist på slutet så kom detta besked väldigt bra.
Samma sak med Zaar, det snackades om att Karlskoga var sugna efter hans fina gästspel. Det är en stor talang som jag tror kan bli en nyckelspelare i detta lag redan till hösten. Passande nog fick han göra ett mål idag.
Sedan Törnkvist, den kändes lite lättare men här är jag glad att Rögle inte slarvade bort "TT" som annars mycket väl kunnat hamna i andra allsvenska klubbar.
 
Så ett stort tack till Rögle BK och till trion som nu knyter näven för en ny säsong. Även om många känner en stor bitterhet just nu så känner jag en stor spänning inför kommande säsong redan nu. Man har börjat helt rätt, dvs att man säkrar upp talanger som brinner för klubben och med potential att bli nyckelspelare redan efter sommaren.
 
Nu vill jag se att Rögle binder upp en spelare som verkligen vill spela här. Han har sedan hans lag blivit utslaget åkt ner till Ängelholm för att stötta under Kvalserien, kallat Ängelholm för hemma, tränat med juniorerna men framförallt - han har levererat här tidigare. Han heter Simon Olsson. Givetvis vill jag ha in fler spelare. Vad sägs om:
 
* Kevin Lindskoug hade spelat i Rögle om man inte gått upp. Nu blev det USA och där har det gått riktigt bra. Nu vill målvakten hem och helst till Rögle enligt bra uppgifter.
* Felix Maegaard-Scheel fick också söka nytt efter avancemanget. Han hamnade i Olofström där han levererat stort och lär vara högaktuell för allsvenskan. Ska Rögle fixa ett "LAG" så är han absolut en hemvändare jag vill se.
* Ta tillbaka Eric Himelfarb. Han ville tillbaka till Rögle mitt under säsongen men Linköping sa nej. Trots ett år kvar på kontraktet så blir inte jag förvånad ifall man hittar en deal. Frågan är om allsvenskan är intressant när han nu fått smak och levererat i Elitserien?
 
Givetvis ska "Masken" få hitta sina guldkorn också men för att lyckas måste man bygga ett lag som drar åt samma håll. De jag räknade upp är säkra kort med en potential att ta ett kliv eller två i rätt riktning. Så fort påsken är över så ska jag ge mig på Silly season. Det vimlar av tips och rykten just nu. Det senaste idag var att Anton Cederholm bestämt sig för att stanna trots lockrop och sedan sägs det från andra håll att Rögle letar ny ordförande. Det är dags att ge sig in i Silly season på allvar nu. På måndag startar jag mitt grävande...
 
----
 
Innan jag går och lägger mig för att ladda upp nytt batteri inför morgondagen så måste jag gratulera Leksand och Örebro som nu är klara för Elitserien. För ett år sedan firade Rögle uppe i Örebro, idag fick man alltså tillbaka samma medicin av samma lag. Motgångar blir framgångar och lika svidande det var för Örebro ifjol, lika surt är det för Rögle att se Örebro göra exakt samma resa som

Då tar vi ny sats i Hockeyallsvenskan

Då var det definitivt klart. Rögle spelar i Hockeyallsvenskan till hösten efter dagen 0-1 förlust mot Timrå. Jag såg inte matchen själv då jag kom hem för en liten stund sedan så jag tänker inte försöka ge mig in på saker jag inte har någon aning om.
 
Nollade för tredje gången på sex matcher under Kvalserien är ett klart bevis på att man nu helt rättvist får ta ny sats i Hockeyallsvenskan. Sjävlklart är det bittert, speciellt om vi backar ett år och med alla lovord och meriterade nyförvärv så trodde jag att Rögle skulle, en gång för alla, lyckas bygga en organisation och lag som skulle lyckas etablera sig. Man hade lärt sig sedan senast men man gick i exakt samma fälla. Däremot som säsongen sett ut så känns det som att detta är precis vad klubben behöver. Nyförvärven har inte levererat, de unga har inte lyckats ta steget till bra elitseriespelare och de spelare som hängde med upp från allsvenskan har inte hållt tillräckligt hög nivå.
 
Ska jag skicka en känga så är det till tränarstaben som framförallt på slutet kört med samma manskap trots att de varit bland lagets sämsta spelare. Det spelade ingen roll hur dålig Lintner eller Iggulden var för att ta två så fick de ändå större förtroende än spelare som visade bättre inställning och kunnande under matchen.
 
Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är speciellt bitter just nu. Klart jag är besviken på hur man byggt och hur det sett ut under säsongen och hur man både agerat och presterat. Rögle har inte varit tillräckligt bra och jag ser faktiskt fram emot kommande säsong efter detta. Man har flera spännande talanger i truppen som nu på allvar får ta steget in i seniorhockeyn utan att bli utlånade. Hade Rögle klarat Kvalserien och fått en ny chans i Elitserien så hade det ändå blivit en liknande omstart som man nu står inför.
 
Trots detta fiasko känns framtiden väldigt spännande. Vem blir tränare? Vilka spelare förlänger och vilka nya landar man? En spelare som enligt Sportbladets sillyblogg lär försvinna är Dennis Everberg. Flera elitserieklubbar har visat intresse, däribland Färjestad. Fler lär lämna, jag blir väldigt (positivt) överraskad om tex Ted Brithén stannar.
 
----
 
Nu gäller det för Rögle att avsluta säsongen snyggt och samtidigt måste "Masken" på allvar bygga kommade säsongs trupp. Nu vet han i vilken serie "hans" lagbygge ska spela. Igår presenterades tre spelarförlängningar, idag berättade Helsingborgs Dagblad att Rögle vill förlänga med både Daniel Zaar och Victor Panelin-Borg. Helt enligt mina ritningar.
 
----
 
Innan jag går och läggar mig för att samla nya krafter inför morgondagens nya påsksmäll så vill jag passa på att tacka Rögles fyscoach Andreas Larsson för dagens stora överraskning. När jag kom hem låg det ett postpaket i brevlådan. Han ville visa sin uppskattning för min "Hawkwalk". När jag gick så hade han både födelsedags och bröllopstider berättar han i ett brev. Jag fick en välkommen och riktigt snygg termosmugg. Perfekt redskap för framtida promenader. TACK, ANDREAS!
 
Slutligen, jag älskar Rögle och hur korkat det än låter så ser jag redan nu fram emot framtiden. Jag hoppas att jag har de flesta med mig. I med och motgång heter det, jag har inga problem att stå för det just nu.

Förlängningar och en oväntad sportchef

Efter ett 15 timmar långt arbetspass idag så är jag nu hemma. Innan jag går och laddar mina batterier inför en lika tuff dag imorgon så måste jag givetvis uppdatera bloggen efter dagens oväntade nyhet.
 
Jag visste att Rögle var nära med en ny sportchef men jag ska ärligt erkänna att Anders "Masken" Carlsson var lika överraskande som oväntad. Inte ett ljud har läckt om denna välmeriterade spelare, sportchef och scout.
 
Jag är positiv, Rögle bryter trenden där man kör på hemvävt och testar en annan väg. Det är bra jobbat av Rögleledningen att presentera denna lösning. Inte för att jag har bra koll på vad han står för och vad han vill göra konkret med Rögle BK utan för att man satsar ett långt samarbete direkt. Man visar att trots det tuffa läget man befinner sig i just nu så skickar man signaler om att man ser framåt, man är redo att ta ny sats oavsett division. Kontaktet med "Masken" är på tre säsonger.
 
När påsken lagt sig så ska jag försöka få till en intervju med Rögles färske sportchef. Det finns alltid väldigt många frågor man vill ha svar på som supporter. Spontant känns detta väldigt spännande, inte för att jag haft något emot att Rögle kört på hemvävt, utan mer för att se var detta bär. Anders "Masken" Carlsson har som alla förstår, ett stort kontaktnät. Hoppas han kan dra nytta av detta nu när han ska bygga framtidens Rögle.
 
Fler signaler skickades, Rögle har förlängt med fyra pjäser.
 
* Alexander Lindqvist-Hansen och Daniel Sylwander har förlängt med en säsong. Om några spelare visat att man förtjänat nytt kontrakt under säsongen så är det just denna energipumpande duo.
 
* Niklas Hansson har fått nosa på elitseriespel och man tror stenhårt på denna talang. Han har skrivit på för två år i klubben och det ska bli spännande att följa utvecklingen.
 
* Man har även säkrat upp fyscoachen Andreas Larsson som även ska se till så att den röda tråden synkar från ungdomar till A-lag.
 
 
----
 
Ska vi spekulera? Victor Panelin-Borg? Jag hoppas verkligen att han blir nästa man att förlänga. Oddsen för att Gunnar Persson som flyttat ner till Ängelholm ska finnas med på ett hörn när "Masken" sätter sina tränarkonstellationer blev inte sämre nu precis.
 
 
 
 

Den årliga påsksmällen

Då var det dags för mig att ta ett ofrivilligt break från bloggen. Som ni säkert redan vet så jobbar jag i lösgodisbranschen och vår absolut största tid är nu denna vecka. Jag kommer att jobba 6-21 måndag till lördag för att sluta "redan" runt 16 på söndag. Därefter är det som vanligt igen.
 
Så här är det varje år. Ifjol missade jag tex Rögles avgörande match uppe i Örebro och även segerfirandet när Djurgården kom på besök i den sista omgången. Det är något jag vant mig vid och accepterat. I år kom påsken en vecka tidigare, något som på förhand gjorde mig glad då jag kunde får vara med när det avgörs denna gång. Nu ska det mycket till för att jag äntligen ska få uppleva ett kvalserieavancemang.
 
Bloggen kommer inte att vara helt inaktiv utan jag kommer köra någon form av uppdatering under kvällarna. Skulle jag få ta del av någon spännande information eller rykte så vem vet, jag kanske inte klarar att hålla mig till kvällen :)
 
Om snacket stämmer så är Rögles sportchef väldigt nära och "Piva" ryktas vara på väg in som ny J20-tränare. Något han dementerade för mig i helgen.  Kanske något lossnar i veckan?
 
Det blir ingen hockey för mig denna vecka. Hur ska jag kunna kompensera detta? Jo, vi kör en tävling där vinnaren vinner lika många kilo godis som Rögle gör mål på tisdag. Skulle Rögle nollas så blir du helt enkelt utan vinst. Upp till Rögle att sätta prispotten.
 
Hur slutar matchen, Rögle - Timrå? För utslag så gissa publiksiffran.
Ex 4-2. 4230
 
Senast 19:00 på tisdag och glöm inte lämna mailadress. Vinnaren kontaktas så fort jag har tid och möjlighet att rätta efter tisdagens match.
 
 

Succé för Nick Sörensen

Förre Röglespelaren Nick Sörensen har verkligen rest sig efter den tunga skadan förra säsongen. Nu leker hockeylivet borta i Quebec Remparts. Under säsongen har han sprutat in 47 poäng på 46 matcher och som ni vet belönades han med en plats i JVM-truppen.
 
Nu är slutspelet borta i QMJHL inlett och efter en inledande förlust så låg Nick bakom Quebecs kvittering i matchserien mot Chicoutimi. Han stod för ett hattrick i lagets 5-1-seger.
 
Riktigt kul att Nick hittat tillbaka till en riktigt hög nivå igen efter den brutala smällen han åkte på ifjol.

Aaltonens show håller litet hopp vid liv

Rögle tog sista chansen och besegrade Timrå efter sin bästa insats i Kvalserien så här långt. Jag skrev bästa, inte att man gjorde en riktigt bra match. För trots segern så är det inte så vackert i defensiven. 
 
Offensiven har varit svag och defensiven har varit givmild. Därför var det inte mycket som talade för att Rögle skulle kunna resa sig borta mot Timrå som inför dagens match hade ett stort psykologiskt övertag. Det var uppgivet bland flertalet Röglefans som valde att inte se matchen. När Aaltonen stänkte in 0-3 så ringde flera stycken och samma ställde samma fråga "Vad fan är det som händer?".
 
Efter två mållösa matcher så stänker man in fem puckar idag. Det är mycket hockeygodis dessutom. Värst var Aaltonen som tydligen vaknade på rätt sida i morse. Att han är en humörspelare, det vet vi sedan länge men efter dagens insats så hoppas jag att han får mersmak och fortsätter att vara skillnaden mellan vinst och förlust. Rögle är så beroende av att han är på lekhumör, så mycket betyder han för Rögles offensiv.
 
Tre mål från Aaltonen idag och samtliga är efter soloprestationer där han åker igenom Timråförsvaret för att sedan grundlura både Bellissimo och Lundström som turades om att stå under matchen. Så var det faktiskt för när Aaltonen satte 0-2 efter 3:40 så plockade Montén ut Bellissimo för att istället släppa in Lundström. Det tog några minuter innan han också släppt in en puck av Rögles, för dagen, glänsande finländare. I den andra perioden fick Lundström en puck på masken och det tog så pass illa att Bellissimo fick hoppa in igen.
 
Timrå kämpar sig tillbaka in i matchen och trots att Jesper Jensen sätter ett direktskott som sedan blev det matchavgörande målet så gav man aldrig upp. Timrå bröstade upp sig ordentligt och det blev i stort sett grinigt vid varje avblåsning. Underbar nerv i matchen som blev onödigt spännande.
 
3-4 inför sista och Timrå hade medvind efter sitt psykologiska mål med bara två sekunder kvar av den andra. Rögle står emot och skapar ett par chanser men det är inte förrän kvällens gigant, Aaltonen, kliver fram som man punkterar matchen. Återigen växlar han upp och åker ifrån för att sedan iskallt lura ner målvakten. Precis som han gjort vid ett par straffar under säsongen. 
 
Det känns givetvis väldigt bra med en seger men eftersom att både Örebro och Leksand vann idag så skiljer det fortfarande sex respektive sju poäng upp med fem matcher kvar att spela. Ska Rögle ha någon som helst chans att knipa en elitserieplats så är det fem segrar som gäller. Vaknar Aaltonen på rätt sida varje dag så kan det gå men det är lååångt upp nu. Det som talar emot är att försvaret är alldeles för vilse många gånger, så även idag. 
 
På tisdag kommer Timrå till Lindab och det är "do or die" för båda lagen. Med tanke på hur intensivt och grinigt det var idag så kan jag lova att känslorna kommer att svalla även då. Nu får vi minst en hemmamatch till där Rögle spelar för mer än heder. Jag hoppas att Rögles publik ger laget en sista chans denna säsong och sluter upp på tisdag.
 
Timrå - Rögle 3-5 (0-3,3-1,0-1)
02:44 0-1 Mike Iggulden Fem mot fyra
03:40 0-2 Juhamatti Aaltonen
07:05 0-3 Juhamatti Aaltonen
27:32 1-3 Alexander Larsson
35:43 1-4 Jesper Jensen Fem mot fyra
38:21 2-4 Matt Murley
39:58 3-4 Matt Murley
50:06 3-5 Juhamatti Aaltonen
 
Skott: 32-25 (11-8,12-9,9-8)
Publik:4375
 
Rögles fem bästa
***** Juhamatti Aaltonen
**** Jesper Jensen
*** Alexander Bonsaksen
** Martin Gerber
* Ted Brithén
 
 

Drömstart uppe i Timrå

Rögle har fått en kanonstart uppe i Timrå. 0-3 redan efter 7:05 sedan Iggulden spräckt nollan och sedan har Aaltonen bjudit på stor show vid båda sina mål.
 
Igguldens mål kom på retur efter att Richard Lintner fått på ett kanonskott som Bellissimo inte kunde hålla. Aaltonen utökade sedan, han fick pucken av Panelin-Borg som startade ett anfall, sedan bjöd Aaltonen på en soloraid genom Timråförsvaret och Bellissimo var inte ens nära. 0-2, timeout och Bellissimo fick byta. In kom Lundström som stod emot i 3.25 innan det var dags för Aaltonen att sätta fart och åka igenom Timrå igen.
 
Jag återkommer efter matchen.

"Piva" dementerar rykte

Peter "Piva" Johansson sägs vara i ropet igen nu när Rögle söker nya tränarkonstellationer. Vad jag hört ska det handla om ny J20-coach efter Daniel Petersson som fått besked om att han inte får fortsätta.
 
Peter har flera år i Rögles organisation i bagaget. Först ett gäng år i J20 för att sedan vara assisterande i A-laget under fyra säsonger innan han till slut fick ta över som huvudtränare. Det var tex just "Piva" som stod i Rögles bås när man tog steget upp till Elitserien 2008 men som fick lämna under följande säsong då Rögle ville ha in en ny röst i form av Gunnar Persson. Därefter har han tränat både Storhamar och Sparta Sarpsborg i Norge och nu senast tränade han ett Helsingborgs HC som tagit ett stort steg framåt och känns på klar uppgång.
 
Uppgifter säger att "Piva" gör sig redo för en comeback i Rögle BK i någon form. Troligen J20-tränare. Jag tycker att det låter som en väldigt klok lösning. Samtidigt så dementerar "Piva" det själv när jag ringde honom.
 
- Nej, det är inget jag hört i alla fall. Jag har precis kommit hem från Bangkok, så jag har inte hört något, säger "Piva" och låter trovärdig.
 
Hur ser ditt kontrakt ut med HHC? En säsong till?
- Ja, jag har kontrakt en säsong till. Ett som det så fint kallas optionsår, säger Peter och berättar att han kan bryta fram till torsdag.
 
När jag hörde ditt namn så lät det som ett klokt val. Du har stor erfarenhet från klubben, både från juniorer och A-lag. Även om det fick ett mindre roligt slut så känns det som att du kan få upp detta lag på spåret igen.
- Ja det tycker jag att jag har bevisat men som sagt så har jag inte hört någonting från Rögle.
 
Kan vi stryka honom från listan? För jag fick känslan av att "Piva" snackade ärligt och öppet. Tiden får berätta.

Panelin-Borg - "Björn är den bästa tränaren jag har haft"

 
 
Idag får Victor Panelin-Borg äntligen spela från start, med all rätt. Tyvärr krävdes det att Kukkonen skadades innan den enda egna Röglebacken skulle få istid.
 
- Det kändes lite ringrostigt, men jag tycker ändå att jag kom in i det bra. Det suger att sitta på bänken, så det var kul att få vara med och bidra, säger Victor till Helsingborgs Dagblad.
 
Helsingborgs Dagblad har snackat med Victor om lite allt möjligt och givetvis frågat om både framtid och om Björn Hellkvist. Att Malmös nye tränare betytt mycket för just Victor, det är inget han hymlar om:
- Det är jätteroligt att han är tillbaka. Björn är den bästa tränaren jag har haft och han betyder fortfarande mycket för mig. Han har alltid trott på mig och jag har honom att tacka för hur mycket som helst.
 
Att det blev Malmö svider oerhört för många men Panelin-Borg förstår Björns beslut.
- Jag hade jättegärna sett honom här i Rögle och jag vet hur mycket han brinner för den här klubben, men det är så här i hockeyvärlden och jag står bakom hans beslut.
 
När tidningen snackar framtid så är det precis samma saker som jag också hört flera gånger under säsongen. Panelins kontrakt går ut och vad jag förstår så har inget nytt kontrakt så här långt.
- Mitt kontrakt går ut och jag vet ingenting om nästa säsong. Det är första gången jag är i den här situationen så det är lite jobbigt. Vi får se vad som händer, säger Victor själv om situationen.
 
Alla som följer mig vet hur jag ser på detta med att Panelin-Borg inte får mer istid än vad han fått. Att han som enda egna Rögleback inte får spela trots att han är betydligt jämnare och bättre än många av de andra är för mig och många andra väldigt konstigt. När man snackat med olika Röglevänner så säger alla samma sak, det är ingen som förstår denna situation. Nu är han med och det är vi glada för.
 
När jag gjorde en intervju med Panelin-Borg så fanns det inget nytt kontraktsförslag att ta ställning i och enligt mina uppgifter så har Rögle fortfarande inte erbjudit något inför kommande säsong.
 
Nu lägger vi detta åt sidan för stunden och riktar alla blickar mot Timrå där Rögle spelar säsongens absoluta ödesmatch ikväll..

Rykte - Klubbar rycker i Cederholm

Det finns en ung back i Rögle som jag väldigt gärna vill se i Rögles färger nästa säsong. Jag syftar på Anton Cederholm. Flera av varandra helt oberoende källor påstår att han är på väg bort. Trots att han gjorde flera positivt överraskande bra matcher i Rögles elitserielag så har han inte fått spela alls de senaste månaderna. Ofta ligger det något i det när man får samma tips från tre olika håll. En säger: "Vet med 100% säkerhet att Anton Cederholm inte kommer spela i Rögle nästa säsong - det varit klart ett tag att han lämnar Rögle". Annat tips kom från ett håll som sätter 10 rätt av 11. Dessutom har han inte tränat med A-laget på ett bra tag.
 
Så jag ringde upp Anton själv idag för att höra om hans framtidsplaner. Ett av lagen det ryktas om är Färjestad. Han berättar att Värmlands Folkblad också hört av sig med samma fråga men säger att det inte stämmer och hänvisar till sin agent som bestämt slår bort ryktet.
 
- Det stämmer inte, dementerar Finnström.
 
Så vi får se honom i Rögle även nästa säsong?
- Ja.
 
Jag hoppas verkligen att Anton Cederholm fortsätter sin karriär i Rögle. Om det funnits intresse från andra lag så borde man kunna säga något i stil med "det finns alltid intresse för bra hockeyspelare". Denna gång blev det bestämt dementerat. Det skulle förvåna mig om det inte finns intresse för en back av Cederholms kaliber och potential. Vi får lita på Finnström när han säger att han spelar här även kommande säsong. Åker Rögle ur Elitserien är Anton en av sex backar, åtminstone enligt min åsikt.
.
Nu säger Finnström att han spelar i Rögle nästa säsong och tills vi hör något annat så får vi lita på det.

Sportchef nära - J20-coach får lämna

Har idag fått uppgifter om att Rögle är i långt gångna förhandlingar med Rögles nya tilltänkta sportchef. Har ingen aning om vem det kan tänkas bli men riktigt bra uppgifter säger att det är väldigt nära nu. 
 
Samtidigt är det klart att Rögles huvudtränare i J20, Daniel "Pitcen" Petersson, inte får förnyat förtroende. Det kommer inte som någon större överraskning. J20 stod väl inte för någon bra säsong och nu vill man ta nya tag genom att göra förändringar i ledarstaben.
 
Ska vi spekulera? Peter "Piva" Johansson eller varför inte Mikael Gath som J20-tränare? En annan som har flyttat ner till Ängelholm stavas Gunnar Persson, är han aktuell för något nytt jobb i Rögle? Detta är bara spekulationer men helt otänkbart är det inte. Roger Hansson är en annan som öppet sagt att han saknar hockeylivet. Eller varför inte Kenny Jönsson? Han kan spelarna och kanske är sugen på något nytt efter ett par säsonger i båset?
 
Så alla vi Röglesupportrar som suktar efter något postivt. Snart kommer det att presenteras namn.
 
Vet ni något? Maila gärna till gronvitasumo@gmail.com. Jag kan säga att Sillyn har dragit igång men jag kommer att vara försiktig innan jag bara bombar ut saker. Just nu jobbar jag på en grej som mycket väl kan släppas snart.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.