På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ciao Ciao Bergström?

Malmö har idag presenterat Marek Hascak som närmast kommer från Zvolen där han varit hyfsad sett till siffrorna. I första hand är det ett tryout som gäller.

Denna värvningen känns så mycket "ickeMalmö". Man har nu två 34åriga slovaker som vill ha pengar, sedan har man ytterliggare en slovak som är på väg uppåt och vill ta ett steg till nu. Jag menar att denna värvningen som i första hand handlar om tryout känns bättre. Mer motivation och bättre framtidsutsiker, dessutom lär han ligga på hälften av Cierniks lön om ens det.

-----

Patrik Bergström har jag jagat i helgen utan framgång. Senast sa han att han tittat på utlandet men inte stängt dörrarna i Sverige. Idag kan man läsa på NSD där Stålnackes blogg har lossat litepå tystnaden om Bergström. Uppgifter placerar Patrik Bergström i Italien.
Känns så jävla trist, vad ska man till italien och lira hockey för? Förstår Österike, Tyskland eller Finland men inte Italien. Patrik Bergström är en riktigt bra hockeyspelare så det är konstigt att inte han är hetare på marknaden.

-----

Tack till alla som uppskattar min serie där jag går igenom och snackar med spelare i de olika lagen. När man lägger ner den tiden sådant tar känns era tacksamma kommentarer så glädjande.

Imorgon är det äntligen dags! Ska inte liverapportera där utan jag samlar in olika intryck och lägger ut här sen. Hoppas kunna bjuda på något bra. Om jag får en pratstund med någon vem och vad vill ni veta?

Grönvitasumo tippar Hockeyallsvenskan - Plats 6

Idag är det dags för Mats Waltins "mopeder" i Västerås. Kanske det lag som är svårast att sätta i tabellen. På förhand är känslan att säsongens Västerås är ett sämre lag än fjolårets. Visst har man fått in bra killar men tycker ändå att det fattas lite för att kunda nå ända upp till toppen.

 

Bra värvningar: David Lundbohm Växjö, Broc Little Yale University, Stefan Andersson Frisk Asker, Lars Johansson Mora, Mikael Zettergren Mora.

 

Tunga förluster: Dennis Rasmussen Växjö, Lubomir Vaic, Jaroslav Jabrocky, Damien Fleury Luleå, Evan McGrath Oskarshamn, Jonas Leetma slutar, Alexander Ribbenstrand Malmö.

 

Lagets målvakter: Man lyckades knipa Moras Lars Johansson som jag tror tar hand om spaden framför näsan på Daniel Sperrle. Oavsett vem som står så har Västerås en högklassig målvaktsduo.

 

Backar: Man har tappat Leetma och Ribbenstrand. Två backar som var bra i Västerås. In kommer bland andra Stefan Andersson från Frisk Asker. Känns sådär faktiskt. Innan säsongen startar tror jag att Niklas Johansson har landat en bra back till som kompletterar laget. Förra säsongens kapten, Per Helmersson är kvar och han är viktig. Kanske lagets viktigaste spelare.

 

Forwards: Visst man har tappat en del men man har verkligen fått in bra nyförvärv. Främst tänker jag på Mikael Zettergren och Lundbohm som är toppspelare med allsvenska mått mätt. En joker i leken är Broc Little som lovordas rejält från folk som känner till amerikanen.

 

Han blir lagets flopp: Jonte Berg öste in hela 61 poäng i Arboga förra säsongen. Det inger respekt hos denna 24 år unga forward. Som jag har sagt tidigare så är steget från ettan oerhört mycket större än man anar.
Se bara på Rögles Nils Bergström, han gjorde 73 poäng i ettan, säsongen efter i allsvenskan blev det 15 poäng på trots att det blev 27 matcher fler i Rögle än i division 1.

 

Flipp: Mikael Zettergren känns het. Han kommer att tillföra Västerås massor med poäng. Förra säsongen gjorde han 47 poäng i Mora och när jag snackade med Lückner för någon vecka sedan medgav han att det är en tung förlust men som man fick förstå då han ville närmare huvudstaden.

 

-----

 

Västerås har en vass offensiv och kan säkert ta många skalper på vägen. Det gäller nu att laget får in en bra back till. Det fattas för att Västerås ska bli att räkna med.

 

-----

 

Hallå där Viktor Mårtensson!

 

Du kom från Borlänge (div.1) till Västerås. Berätta om steget?
-
Steget var ganska stort, större än vad jag hade förväntat mig! Spelarna var snabbare, starkare och bättre att täcka pucken, framförallt så gick spelet snabbare.

Du var inte blyg, det blev en del utvisningsminuter och slagsmål. Är det din stil?

- Jo, det blev lite bråkigt ibland, men det är ju sånt som händer i hockey. Jag var beredd på att göra vad som helst för att ta en plats i västerås trupp under min tryout. Då tänkte jag att jag ska absolut inte ändra på min spelstil nu när jag får chansen så jag körde på som jag alltid har gjort. Fast jag vet att det finns mer lirare i mig än vad jag visade i fjol och jag ska försöka ta fram den mer i år men absolut inte lugna ner mig för det, säger den tuffe Viktor Mårtensson till gronvitasumo.se.


Hur ser du på säsongens Västerås mot förra säsongens?

- Jag tror vi kommer att vara ännu hetare i år, alla jobbar så bra med träningen, vi har fått några väldigt bra nyförvärv, och alla yngre som Gustav Björklund, William Karlsson, Marcus Ljungh kommer att utvecklas väldigt mycket i år tror jag så jag tycker det ser väldigt bra ut.


Nämn någon spelare du retar dig extra mycket på och varför.

- Jag retar mig inte mer på någon än någon annan, jag kör på allt som är tacklingsbart. Det är mera mitt tänk.

-----


"Svar på tal" med Mårtensson!Västerås är på pappret betydligt sämre i år!

- Västerås är verkligen inte sämre än förra året, vi är starkare, alla är väldigt bra tränade och dom yngre kommer att utvecklas väldigt som jag sa tidigare. Framförallt så har vi väldigt kul ihop och trivs med varandra.

Lundbohm och Little är två amerikaner som ska sno rubriker från dig. Det klarar dem inte.
- Sno rubriker av mig? Jag skiter i rubriker, är dom värda rubriker så är det klart att dom ska få det, och det tror jag absolut att de kommer skapa. Bra spelare.

Ni har en av allsvenskans sämsta backuppsättningar.

- Vi har bra backar. Starka orädda och smarta. Killar som krigar för laget. Jag är helnöjd med dem.

Mats Waltin gillar inte "finlirare"!

- Beror på vad du menar med finlirare? Sånna som åker runt på en skridsko, jobbar inte hem och ska göra snygga dragningar är finlirare i mina öron. Nej det hade inte jag heller gillat som tränare.

-----

Så här ser min tabell ut säsongen 2011/2012. (Klicka på annat lag för att se genomgången av det laget)

1.
2.
3.
4.
5.
6. Västerås
7.
8.
9. Bofors
10. Oskarshamn
11.
12. Troja
13.
14. Sundsvall


Äntligen!

Nästan fyra månaders istorka har passerats.
På måndag går Rögle på is kl 17.15 i Öresundshallen (träningshallen). Intresset är stort och jag tror vi kan fylla hallen som inte har speciellt många platser. Minns att förra säsongen var välbesökt den med.
Tyvärr gör man inte entrén i Lindab Arena som man gjorde för ett par säsonger sedan med ett jippo utan man lär köra det rätt enkelt vad jag förstått.
Trots det är intresset på topp och det är det enda Röglevännerna snackar om nu.

Rögle meddelar på sin hemsida att alla inklusive Sean Curry och Eric Himelfarb lär finnas på plats.

Sedan är det bara en dryg vecka till första träningsmatchen, 10/8 då man möter Växjö borta. Sugna? Jag ska upp och kommer ha platser i bilen om ni vill åka med. Återkommer till det.

-----

Efter A-lagets ispass rekommenderar jag den inbitne att stanna kvar för att bevittna juniorernas ispass, detta J20 som redan på lördagen om en vecka spelar match mot Malmös dito. Även dit kommer jag att åka.

ÄNTLIGEN SÄSONG!

Fullpackat på Rögles ispremiär?

 

 


Skänker en tanke till Ken Richardin och alla berörda

För åtta år sedan idag lämnade Röglesupportern Ken Richardin, en vän, ett stort tomrum efter sig. Han föll över bord i Öresund och hittades aldrig.

Här kommer en fantastisk fin video/sång som Stellan Nilsson gjort till Ken Richardins ära. Stellan som tagit detta oerhört hårt eftersom han var med när olyckan inträffade och var en nära vän, vill jag och ge en extra kram till denna dag. Världen är inte rättvis alla dagar.Ber alla att sända en omtanke till havets botten och till vänner, familj och alla andra som kände denna fantastiska människa.

Grönvitasumo tippar Hockeyallsvenskan - Plats 12

Dags att syna Troja-Ljungby, "laget som aldrig går upp". Laget är nog det lag som tappast flest tongivande spelare i hela serien och det kommer att märkas. Jag tror inte att Troja kommer kunna utföra några mirakel i vinter utan får inrikta sig på en ny bottenstrid.Bra värvningar:
Carl Gustafsson Rögle, Janos Vas Tingsryd, Ziga Pavlin Ljubljana, Viktor Amnér Mora, Trevor Koenig Storhamar.

Tunga förluster:
Sami Sandell Luleå, Mattias Persson Luleå, Niklas Karmhag slutar, P.J Atherton, Joel Johansson Örebro, Daniel Håkansson slutar (?).

Lagets målvakter:
Trevor Koenig och Jonas Gunnarsson ska kampera om målvaktsplatsen. Nej vänta, Koenig är självklar etta. Han har de senaste säsongerna spelat i olika länder, Danmark, Frankrike, Norge och nu alltså i Sverige. Känns som en bra målvakt på förhand men 37 år i vintere och han lär dala ordentligt när han tappar suget.

Backarna:
Ziga Pavlin är backjätten som ska leverera och samtidigt hålla rent. Han fyller Karmhags lucka. Bakom finns en annan back jag gillar, Viktor Amnér från Mora. En liten rörlig back.

Forwards: Den klart intressantaste spelaren man fått in i mina ögon är självklart Carl Gustafsson. Han kan växa enormt i Troja och jag ber till gud att han får hålla sig hel under en hel säsong. Förra säsongen i Rögle blev tidigt förstörd men när han återkom blixtrade han till då och då. Trojas forwardsbesättning är ung och spännande. En jag tror tar ett steg till denna säsong är Djurgårdsprodukten Mikael Ahlén.

Han blir lagets flopp: Jag hittar ingen speciell floppvarning. Snarare är det backsidan som känns tunn och oerfaren.

Flipp:
Carl Gustafsson har stor potential att bli en bra elitseriespelare och i Troja kommer han att få den plats han vill ha. En nyckelspelare!.

-----

Trojas unga killar
har blivit ett år äldre och i år kan det mycket väl bli ett bra år för många av dem. Tycker ändå att man inte har ersatt Sandell och Persson som lämnar ett jättehål i laget efter sig. Håkanssons rutin är också borta.

-----

Hallå där Mikael Ahlén!

Första säsongen i Troja gick oväntat bra för dig men oväntat dåligt för laget. Håller du med och kommentar till det?

- Jag tycker att vi som lag att vi inte kom upp i den standarden som vi skulle, speciellt försvarsmässigt. Jag tycker att min säsong gick helt ok, mycket tack vare bra spelare omkring mig och mycket förtroende.


Hur ser du på denna säsong?

- Denna säsong ser spännande ut med ett ungt och hungrigt gäng och med många spelare som är redo för nästa steg i karrären.

Ni har fått Carl Gustafsson från Rögle, din uppfattning om honom?

- Calle är en grymt bra kille som alltid sprider positiv energi och alltid ger 100% på isen. Rögle kommer få ångra att dom släppte honom.

-----

"Svar på tal"

Troja har tappat alldeles för många tongivande spelare och ersatt dem med sämre kort. Ni är ett svagare lag denna säsong.

- Visst har vi tappat tongivande spelare, men jag tror att poängen kommer spridas ut mer över alla femmorna. Då jag tycker att vi har en bredare trupp i år.

Förutom målvakten så saknar ni rutin. Det betyder att ni kommer få svårt i längden och resa er från svackor.

- Förra året hade vi svårt att resa oss från svackor även fast vi hade massor med rutin, så jag tror inte det har med rutin att göra.

Koenig fyller 37 i höst och kommer att dippa rejält. Er backup Gunnarsson håller inte måttet
!
- Hur gammal är Hasek? Gunnarsson är ett ämne för jvm så jag är inte ett dugg orolig.

Troja kommer inte att kunna undvika negativt kval med dagens trupp.

- Vi ska göra allt för att undvika det, avslutar Mikael Ahlén till gronvitasumo.se.

-----

Så här ser min tabell ut säsongen 2011/2012. (Klicka på annat lag för att se genomgången av det laget)

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Bofors
10. Oskarshamn
11.
12. Troja
13.
14. SundsvallÖverraskande - Skogs till Skellefteå

Tomas Skogs har gjort klart med ny klubb, det blev SM-finalisten Skellefteå som tar in Moraprodukten som de tre senaste säsongerna spelat för Timrå.
Snacka om att Skellefteå tappat slagstyrka på backsidan, Majesky, Erixon, Larsson och Rundblad ut och de har man ersatt med Pikkarainen, Styrman, Alavaara och Skogs.

Därför tyckte jag det var väldigt överraskande att man landade Skogs som i mina ögon var en "allsvensk värvning". Jag hoppas innerligt för Skellefteå att man får fram nya unga stjärnbackar utav Alm, Burström, Edström eller Granberg. Säsongens Skellefteå känns så mycket mer ointressant, på backsidan alltså.

Jimmy Danielsson löst från Oskarshamn - Lägger av?

I januari fick Oskarshamnsmålvakten Jimmy Danielsson veta att han inte längre var önskvärd. Då drog han till Norge och tränade med en klubb där för att hålla igång. Han hade kontrakt även denna säsong med Oskarshamn men Roger Jönsson har varit klar med att man inte ville ha tillbaka Danielsson. Nu har man kommit överens om en lösning.

- En överenskommelse har träffats och han kommer inte spela med IK Oskarshamn. Vi önskar Jimmy lycka till i framtiden, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson till klubbens hemsida.

Jimmy Danielsson var väldigt lovande som ung och har gjort det bra i klubbar som AIK, Sundsvall och Borås. Han fick även chansen i Elitserien med Timrå men slog aldrig igenom riktigt. Den senaste säsongen tillhörde han Oskarshamn men är nu free agent. Jag ringde upp hans agent för att höra om framtiden.

- Jimmy står just nu i valet och kvalet om han ska fortsätta spela eller ej. Ett beslut fattas inom en vecka, säger Joakim Persson till gronvitasumo.se.

Fortsätta spela?
Klart han ska göra det, nyss fyllda 29 år och har fortfarande många år kvar. I dag kan man läsa på Barometern att han var redo att träna med Oskarshamn på måndag om man inte hittat en lösning tills dess. Det har man nu och tydligen är Danielssons framtid oklar. Om jag får säga mitt så spelar målvakten i Norge nästa säsong.

Mycket rörelse nu

Efter en period av ganska seg rörelse på transfermarknaden har det lossnat igen. Rögle klippte Bonsaksen i farten efter man landat Curry.

Idag har det hänt en del. Fredrik Sjöström är klar för Färjestad. En riktigt bra värvning av Färjestad som därmed har en vass arbetshäst med med över 500 NHL-matcher på sitt cv. Modo har man ju hört ligga på hårt men faktiskt inte hört något alls om att Färjestad var med på honom. Det har bara snackats om Brunnström där.

------

Los Angeles Kings stjärnan Anze Kopitar fick fart på karriären i Södertälje. Nu går hans lillebror Gasper Kopitar i brorsans fotspår och ansluter till SSK:s J20. Kanske redan aktuell för allsvensk hockey, han har åtminstone bra gener.

------

IK Ore har idag gjort en väldigt uppmärksammad värvning. Förre detta NHL-spelaren Mike Danton är presenterad som klubbens senaste nyförvärv. Han dömdes 2004 för stämpling av mord på sin dåvarande agent David Frost. Ett brott han har erkänt och suttit inne för. Nu är han sugen på att hitta ett "nytt liv" på andra sidan Atlanten. Nu kommer han alltså att spela under Jan Huokko som tränar IK Ore i division 1.

------

Precis som Mrmadhawk tidigare avslöjade så är Timmy Pettersson klar för DEL och Ingolstadt.

------

På Sportkollen.nu kan man läsa att Stefan Erkgärds öppnar dörren för hans brors lag, Vita Hästen. Känns inte troligt men man vet aldrig nu när det inte finns så många platser kvar i lagen. 

Grönvitasumo tippar Hockeyallsvenskan - Plats 9

Min ranking fortsätter och idag är det dags att syna Bofors. På pappret har man ett hyfsat lag utan att någon sticker ut. Jag tror att Bofors klarar sig utan kval helt och hållet. Man når varken playoff eller bottenplaceringarna.


Bra värvningar: Daniel Bellissimo Asiago, Kasper Jensen Rödovre, Niklas Arell Rosenborg.

Tunga förluster: Johan Larsson Färjestad, Mikael Eriksson Växjö.

Lagets målvakter: Sällan har förväntningarna varit så höga på en målvakt som Bofors har nu. Bellissimo rankas som en av de bästa värvningarna i klubbens historia enligt en del. Själv vågar jag inte hylla värvningen. Tycker snarare att man har för stora förväntningar. Visst, Bellissimo är en VM-målvakt och har vunnit titlar i Italien men nu är det en helt annan sak. Bakom finns oprövade Andreas Ollikainen som man tidigare haft på lån men nu är han klar för Bofors och lämnar division 2.

Backarna:
Martin Thelander är lagets stora ankare. Det är lagets klart mest värdefulla spelare. Bakom honom ser det på förhand mycket osäkert ut. Danske Jensen såg hyfsad ut i VM.

Forwards:
Ser ut som det brukar göra i Bofors. Ingen spets utan man lever på bredden och hoppas att någon slår igenom. Linus Persson tycker jag bara blir bättre och bättre.

Han blir lagets flopp: Jag säger Daniel Bellissimo och som jag var inne på tidigare är förväntningarna skyhöga.

Flipp: Eetu Qvist tror jag får en bra säsong. Hans andra i Karlskoga. Jag tror att han passerar förra säsongens 28 poäng.

-----

Hallå där Martin Thelander!

Vad säger du om säsongen som väntar?

- Jag ser fram emot säsongen, allsvenskan ser bättre ut än någonsin och det kommer vara väldigt motiverande att spela varenda match. Undrar vart alla lagen får alla pengar ifrån bara, säger Thelander till gronvitasumo.se.

Hur har silly varit för dig. Du är en bra back och vore ett namn för elitserien. Något intresse där ifrån?

- Det har varit lugna gatan för mig. Skrev ett 3 års kontrakt inför förra säsongen så jag har kunnat observera silly utan några direkta pulshöjningar. Provade på ES 05/06 men var helt värdelös. Spelade andra halvan av säsongen i Bofors där vi hade ett kanongäng och gick till kvalserien. Känner mig lite bättre nu och det är klart att det skulle vara roligt att göra några matcher till. Men, jag blir inte yngre, doping och dunderhonung är inte tillåtet så jag är inte dummare än att jag insett att det tåget kan ha gått, om inte nåt sensationellt händer.. tex att farsan blir sportchef någonstans.

Hur ser du på Bofors denna säsong mot förra säsongen?

- Vi har ny målvakt som fått väldigt goda vitsord och bra statistik. Dessutom kanadick så det blir intressant att se hur vi insnöade värmlänningar fixar att snacka engelska. Vi har tappat både lite rutin och poäng från backsidan men vi ha fått in utvecklingsbara killar som vi tror hårt på. Vi har kvar våra mest kreativa forwards samt fått in ett rövhål i Sandgren som jag redan gillar stenhårt och tror passar bättre som Bobcat i Bofors än Sundsvall.

Vem slår igenom i år?

- Marcus "lilliz" Nilsson blir grym. Han är den största talang jag spelat med och den bästa passningspelare jag någonsin sett. Ibland står man bara och skakar på huvudet och undrar hur fan han ser allt. Är väldigt glad över att vi fick hit honom.

-----

"Svar på tal"

Bofors har satsat på en oviss italienare i mål och det känns otryggt. Han håller inte.

-  Har aldrig sett han spela men pratat med några som sett han och bara hört bra saker om han. Han är en kille som strävar uppåt, vunnit några mästerskap i Italien samt spelat VM. Han har bra statistik trots den öppna hockeyn som spelas i Italien. Mitt svar, han håller!

Backsidan ser tunn ut. Skulle du gå i sönder blir det hönsgård i Bofors.

- Det tror jag inte det blir. Vi har som sagt några utvecklingsbara backar och en sån som David Lidström kommer utvecklas enormt i år. Arell ser ut som Karelin i kroppen, Berg spelskicklig, Kasper såg jag i VM och han var grym. Hönsgård blir det inte, däremot kommer vi att vara som ett gäng brunstiga älgtjurar!

Bofors kommer att få problem i powerplay denna säsong. Ni saknar en måltjuv som petar in målen.

-  Det blir Mr X det. Annars kommer Daniel Wessner böka in målen i PP. Han ser starkare ut än någonsin! Dessutom har han börjat läsa mycket böcker så att hans vokabulär har också förbättrats.

-----

Så här ser min tabell ut säsongen 2011/2012. (Klicka på annat lag för att se genomgången av det laget)

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Bofors
10. Oskarshamn
11.
12.
13.
14. Sundsvall


Tävling - Snygga mål!

Dags för en tävling. Jag kommer att uppmärksamma snygga mål gjorda av en Röglespelare eller fd Röglespelare inom kort. Därför har jag startat en tävling på facebook nu där ni ska rösta på snyggaste målet.

Klicka här och lämna ert bidrag eller för att lägga er röst. Tävlingen är alltså på facebook och inte här bland kommentarerna.

Den som lämnat alternativet som får flest röster vinner 100:- på Bet-at-home.com när veckan är slut.


Ett mål jag redan fått in är detta gjort av en viss Pavel Rosa.
Bonsaksen - "Jag kommer tillföra stabilitet"

Då var han äntligen klar alltså, Alexander Bonsaksen. Rent transfermässigt känns det som en ren ersättare för Mads Bödker som man egentligen inte skulle ersätta.

Jag ringde upp Rögles senaste nytillskott.

Välkommen, hur känns det nu när det äntligen är klart?

- Det känns bra. Skönt att det är klart nu.

Ni skrev kontrakt på ett år, var det ditt eller Rögles önskemål?

- Det var ett gemensamt beslut.

Vad kommer du att tillföra Rögle rent spelmässigt?

- Jag kommer tillföra stabilitet. Jag spelar ett enkelt och stabilt backspel.


Känner du någon i laget sedan tidigare?

- Ja, Daniel Sondell spelade jag med i Modo under en säsong.


När ansluter du till truppen?

- På måndag kommer jag ner.

-----

Rögle har nu nio backar med A-kontrakt. Det är någon för mycket men det som är så bra med detta är att Rasmus Bengtsson, Rasmus Forslund och Jonathan Zaar är tillgängliga för J20 också.

Bonsaksen äntligen Röglespelare

Ni som läser bloggen har länge kunnat följa Rögles intresse av Alexander Bonaksen. Nu är övergången klar och han anländer till Rögle lagom till måndagens ispremiär. 

I fredags efter Sean Currys påskrift skrev jag det här.

 - Det känns jättebra att ha skrivit på för Rögle. Jag vet att det är en bra klubb som är väldigt seriös och vill vinna till varje pris. Det passar bra för min utveckling och jag ser fram emot att spela inför Röglepubliken, säger Bonsaksen till roglebk.se


Känns riktigt bra att Rögle nappade till slut. Jag är på jobbet så jag får återkomma lite senare om det hela.

Grönvitasumo tippar Hockeyallsvenskan - Plats 14

Nu är det laget jag tror slutar sist, Sundsvall. Ingen spektakulär gissning men hur många gånger jag än försöker se saker som gör laget bättre än något annat faller det ihop någonstans.Bra värvningar: Mattias Wennerberg SG Cortina, Eric Moe Leksand, Adam Rundqvist Färjestad, Tobias Lindström Lörenskog, Aatu Hämäläinen Hokki.

Tunga förluster: Stefan Espeland Borås, Marcus Högström Timrå.

Lagets målvakter:
Axel Brage känns som den troliga ettan. Lånet från Linköping pendlade förra säsongen mellan olika klubbar, Linköping, Tingsryd och Troja. Nu lånas han ut till ytterliggare en klubb och jag hoppas att han får kontinuitet i Sundsvall. Annars känns det som att Brage kommer att gå till spillo. Bakom Brage finns en annan mycket lovande målvakt som också väntar på sitt riktiga genombrott, Gustaf Lindvall. Redan förra säsongen fick han chansen i Elitserien och Timrå utan att ta den. Tycker att målvaktssidan känns väldigt osäker, det är mycket som ska stämma för att någon blommar ut.

Backarna: Det mesta kommer på förhand handla om Leksandsförvärvet Eric Moe. Jag har en annan back som jag tror det kan gå väldigt bra för framöver och det är Dennis Bozic som redan som 18-åring fick känna på Elitserien. Nu har han lämnat Linköping och tillhör Sundsvall helt och hållet vilket kommer lyfta honom.

Forwards: Känns som seriens sämsta forwardsbesättning, på pappret. Wennerberg är ett meriterat och bra förvärv i Sundsvall som kommer vara nyttig. Sen är en spelare som Thorell ett år äldre och är helt klart en spelare för Elitserien. Bakom där ser det inte allt för bra ut även om det kan gå bra för Rundqvist och Lindström tex. Hämäläinen känns som en joker.

Han blir lagets flopp:
Jag måste skriva Eric Moe. Han är inte en dålig back men förväntningarna på honom i Sundsvall är för stora. Det är ingen klassback utan snarare en potentiell sådan. Därför ger jag min floppvarning på Moe.

Flipp:
Adam Rundqvist lämnar Färjestad och tryggheten under pappa Thomas. I Sundsvall har han alla möjligheter att få den speltid han behöver för att ta steget till seniorhockeyn på allvar. Förra säsongen fanns Adam i Borås utan att riktigt slå igenom. Det kan komma nu.

-----

Det är många som kan blomma ut
men det är inget som är säkert så därför tycker jag att Sundsvalls trupp ser för svag ut för att klara av att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan utan kval.

-----

Hallå där Dennis Bozic
!

Hur är känslan i Sundsvall inför säsongen?
-
Det känns bra. För mig och min känsla så var avslutningen förra året ett bra avstamp så det känns bra nu inför denna säsongen.

För din egen del måste det kännas skönt att ha bestämt dig för en klubb där du nu vet du kan stanna en hel säsong?
- Det känns grymt bra och skönt. Det var länge sedan jag hade den tryggheten som jag tror är viktig för alla.Vilka lag ser du som favoriter?
-  Malmö.

-----

Svar på tal av Dennis Bozic.

Jag säger att era målvakter inte håller för att hålla Sundsvall kvar i allsvenskan.

- Där kan jag inte hålla med, Gustaf spelade och tränade jag med förra säsongen och har en grym glöd. Brage har jag känt och spelar med några år och får han bara vara skadefri så kan han verkligen stänga matcher till oss i vinter.

En enda spelare som är 30 år (Wennerberg i augusti). Ni är för orutinerade för att kunna resa er efter motgång.

- Jag förstår att det ser ut så om man kollar på pappret men samtidigt handlar det om att våga ta ansvar och det har ju visat sig att unga spelare växer av det, ett exempel som är bra är Anton Lander.


Ni kommer sluta sist.
- Det tror jag inte, det är absolut inte min känsla.

Bozic kommer att utvecklas till en klassback som bara ser Sundsvall som ett steg att utvecklas tillfälligt på
.
- Det hoppas jag på, drömmen är ju att bli en klassback och det var naturligtvis tanken med denna flytt att hitta lite arbetsro och få spela på ett och samma ställe. Sen är det lättare att utvecklas när man trivs bra och det gör jag i Sundsvall som passar mig perfekt just nu, avslutar Dennis Bozic till gronvitasumo.se.

-----

Så här ser min tabell ut säsongen 2011/2012. (Klicka på annat lag för att se genomgången av det laget)

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Oskarshamn
11.
12.
13.
14. SundsvallErkgärds och Olsson tvingas lämna Frisk Asker omedelbart

Stefan Erkgärds som spelade med Rögle i Elitserien fick lämna Leksand ofrivilligt efter förra säsongen. Ny klubb blev Frisk Asker.

Leksand skrev två plus ett år med Stefan men var inte nöjda med backens prestation vilket ledde till att man bad honom söka sig vidare. Ny klubb blev alltså Frisk Asker.
Idag har klubben stora ekonomiska problem vilket tvingat dem att säga upp kontrakten med några spelare varav Erkgärds är en av dem.

En annan som får lämna innan han ens debuterat är Marcus Olsson som innan han lämnade spelat för Malmö med framgång och var assisterande kapten där förra säsongen.

Varken Erkgärds eller Olsson har gjort klart med ny klubb men denna duo lär vara intressanta spelare för de allsvenska lagen. Om man ska tolka Erkgärds agent Finnström rätt är inte allsvenskan ett hett alternativ.

- Vi letar inte i allsvenskan förtillfället. Vi har lite olika saker på gång men vi får se vad som händer, säger Johan Finnström till gronvitasumo.se när jag ringer upp honom på onsdagen.
Grönvitasumo tippar Hockeyallsvenskan - Plats 10

Då sätter jag igång min ranking av Hockeyallsvenskan. Jag kommer att blanda lag/placeringarna och slumpvis ta lag för lag. Detta upplägg kommer jag köra på hela vägen genom Hockeyallsvenskan. Att jag förra säsongen fick helt rätt på Malmös placering är något som jag ser som väntat ;). Däremot hade jag fel angående Örebro. Jag vill sätta igång detta innan träningsmatcherna för att få en större utmaning.Först ut är Oskarshamn som jag tycker har landat ett intressant lag offensivt men lite sämre defensivt.

Bra nyförvärv: Morten H Poulsen Herning, Evan McGrath Västerås, Stefan Öhman Blues, David Rodman Vienna Capitals.

Tunga förluster: Mattias Guter Almtuna, Tero Konttinen Malmö, Lukas Eriksson Malmö, Johan Ryno Modo, Joonas Rönnberg Leksand.

Lagets målvakter: Troy Davenport och Alexander Bengtsson är enligt mig ett av allsvenskans sämsta målvaktspar och därför sätter jag ett stort frågetecken här. Troy måste upp ett snäpp för att hålla IKO borta från bottenstrid.

Backar: Man har landat en intressant back i Maksim Matushkin men steget från ettan till allsvenskan är stort och klarar denna unga talang detta steg direkt? Man har en riktigt bra back, Daniel Ljungqvist. Bakom honom ser det tunnt ut. Det ska in en bra back till är det tänkt och det behövs verkligen.

Forwards: Här vimlar det av talang, kapacitet och potenital. Evan McGrath kommer att leverera och vara lagets vägvinnande spelare tillsammans med Stefan Öhman. Jag tror en del på Nicklas Jadeland i år. Hans senaste säsong pekar på att framtiden kommer att bli ljus för den förre Malmöspelaren. Vad kan danske målkungen Morten H Poulsen göra?

Han blir lagets flopp: Maksim Matushkin, känns upphaussad. Han gjorde visserligen 34 poäng på 39 matcher förra säsongen i Nybro men steget är stort och jag tycker man inte ska ha för höga förväntningar redan denna säsong.

Flipp: Stefan Öhman kan komma att bli säsongens värvning. Han har tydligt sagt att han hoppas få spela Elitserien igen och då kan vi alltså räkna med en helladdad Öhman i Oskarshamn. Kan han rentav överglänsa McGrath? Inte omöjligt.

-----

Oskarshamn måste förstärka defensiven om man ska vara i närheten av playoff. Offensivt har man tappat också men jag tycker ändå att säsongens upplaga på förhand ser bättre ut, åtminstone offensivt.
Det ska in en back till men eftersom IKO inte har någon Fahlander eller Stenbeck så tror jag inte att det namnet kommer att ändra min uppfattning.

-----

Hallå där, Nicklas Jadeland!

Du går in på din femte säsong i Oskarshamn, har du fastnat?
- Jag vill inte se det som jag har fastnat utan Både jag och min familj har haft det bara här och jag har fått mycket förtroende och mycket speltid och jag känner att jag utvecklas här.

Vad har du för syn på din moderklubb Malmös storsatsning?
-
Att Malmö satsar som dom gör tycker jag ska bli roligt. Alla lag kommer att vara riktigt taggade mot dem, så dom kommer inte få det lätt. Sen hoppas jag bara att juniorerna inte kommer i kläm utan de fortsätter satsa på dem.

Hur står sig säsongens Oskarshamn mot förra säsongens upplaga?

- Det är alltid svårt att säga hur det ser ut innan isen när man har många nya i laget men vi ska få in nån back till så på pappret ser det bra ut tycker jag.

Vem blir säsongens utropstecken i Hockeyallsvenskan?

- Jag tror att Lukas Eriksson i Malmö kommer att vara säsongens utropstecken. Får han bra speltid så kommer dom inte att bli missnöjda
.

-----

Nu kommer vi till en punkt där jag ställer personen mot väggen i något som jag kommer kalla "svar på tal". Jadeland ger mig svar på dessa "påhopp".

Oskarshamn har seriens sämsta målvakter. Det håller inte om man ska undvika bottenstrid.

- Jag tycker när Troy kom förra säsongen då var hela laget i en svacka och han räddade oss lite så jag tycker vi har bra målvakter,det är jag inte orolig över.


Jadeland visade förra säsongen att du är bättre än någonsin. Du kommer spela Elitseriehockey nästa säsong.
- Jag vill inte säga emot dig, jag gjorde en bra säsong förra men det gäller att göra det ännu bättre.


Era backar känns alldeles för svaga! Endast Ljungkvist håller måttet!

- Tycker att backarna ser bra ut det, de kommer vara jobbiga att möta.

Anfallsmässigt ser Oskarshamn riktigt bra ut men Roger Jönsson har lagt för mycket krut på den istället för på defensiven.

- Jag tycker Roger har gjort ett mycket bra jobb vi har många bra defensiva spelare och att man är bra offensivt skadar inte.

-----

Så här ser min tabell ut säsongen 2011/2012.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Oskarshamn
11.
12.
13.
14

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.