På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ny tävling - Sverige - Österrike

Finns inget att vänta på. Dags för en ny tävling där följande gäller.

Tippa resultatet mellan Sverige - Österrike och skriv in en spelare som gör mål i matchen (tre perioder gäller).
Senast måndag klockan 20.15 ska tipsen vara inne. Glöm inte lämna mailadress.

Eftersom sittplatserna gick ut första rundan så blir det  100:- på Bet-at-home.com att spela för vilket alla med rätt resultat och målskytt vinner. Dessutom vinner en presentkort på 300:- på Ica Maxi av de som prickat rätt.

Lycka till!

Detta var Frölundas VM-dag

Har sett två matcher idag. Först sett Danmark inte mäkta med mer än 9 skott på mål mot ett riktigt stabilt Finland. Frölundas nye målvakt Frederik Andersen storspelade.
Ett annat Frölunda förvärv som imponerade idag var Mathis Olimb som var isens kung i Sveriges premiärförlust där man tappade en lika klar som säker 3-1 ledning.
Olimb var bäst på plan, inget snack om det. Andra norrmän som visade att blåbärsnationen i hockeysammanhang är på väg mot rätt håll var Färjestads Bastiansen.

Visst Tre kronor ska inte förlora mot Norge i hockey VM men större skrällar har inträffat och jag tror detta Tre Kronor kan ta medalj. Idag visade Loui Eriksson, Patrik Berglund och Robert Nilsson upp ett bra register. Ett extra plus till Tedenby också men hittar inte någon back som förtjänar godkänt. En motorsåg rakt igenom där.

-----

Grattis till "Mifhater" som vann första VM-tävlingen och har mail att vänta. Det var tre som lyckades pricka rätt resultat men endast en hade rätt målskytt också. 5-1 och Immonen var hans tips. Grattis till 100:- på Bet at home.com samt två sittplatsbiljetter till MFF - HIF.

Ny tävling redan uppe!Modo plockar in Hersley

Förre Malmöbacken Patrik Hersley är klar för Modo. Det känns som en rejäl överraskning i mina ögon. Det gör det inte för Modos general manager Näslund.

- Vi har sökt en rightskytt med bra skott och det är egenskaper som Patrik besitter, säger Näslund om nyförvärvet i ett pressmeddelande.

Det intressanta med detta är att Malmö inte visat något vidare intresse för att få Hersley att stanna. Tur för Hersley det eller kanske, tur för Modo?

Grattis Troja - Carl blir en tillgång

När det blev klart vilka som inte var önskvärda i nästa säsongs Rögle höjde jag på ögonbrynen när jag läste att man ansåg Carl Gustafsson som överflödig.
Tycker att han inte fått en ärlig chans i Rögle. Vilket han själv håller med om när jag tar upp det med honom.

Han missade försäsongen och var trots det bra i många matcher. En vältränad forward som kan utvecklas till en bra elitseriespelare vilken säsong som helst.
Troja som tappat tongivande Sandell och Persson får in Carl Gustafsson och även om det inte är samma spelartyp så ser jag det som en fullgod ersättare som kan växa rejält.

Jag tycker helt klart att Trojas bygge med Patrik Ross som tränare ser riktigt intressant ut sedan Åslin och Gustafsson värvats.
----

Hockey-VM är igång och ikväll spanade jag in de gamla Röglespelarna Martin Strbak och Dominik Granak i Slovakien när man enkelt besegrade Slovenien.
Ser verkligen framemot att se Danmark imorgon.

Tvillingarna Donati till Sverige

Inför förra säsongen var Rögle intresserade av tvillingarna Justin och Tyler Donati som fullkomligt öser in poäng för Elmira Jackals. Det blev inget av det då tvillingarna ville vänta in i det sista för att få en chans i ett AHL lag.
Häromdagen fick jag tips om att Rögle gör ett nytt försök om att få hit duon som dessutom har italienska pass.
Jag tog kontakt med Justin och frågade om det blir Sverige nu.
- Det stämmer att vi vill spela i Sverige nästa säsong och vår agent har pratat med ett lag där. Vilket får du ta med honom, säger Justin Donati till gronvitasumo.se

En annan sak som talar för Rögle är att tvillingarna känner Simon Olsson som säkert kan locka hit dem.Tävling - Hockey-VM

Imorgon inleds hockey-VM och här kommer det att tävlas massor under turneringen.

Första tävlingen är till lördagens match mellan Finland - Danmark. Tippa resultat samt skriv in en spelare som gör mål under matchen. Senast på lördag kl 16.10 ska ni ha lämnat era tips.

De som lyckas pricka in rätt vinner 100:- på Bet-at-home.com att spela för. En av de med rätt kombination vinner dessutom två sittplatser till det heta skånederbyt Malmö FF - Helsingborgs IF som spelas den 24/5.

Ser att morgondagen bjuder på intressanta matcher med där jag ser Schweiz, Kanada, Slovakien och Ryssland som givna vinnare. Kolla in oddsen här.


-----

Tack till alla som läser bloggen. Just nu ligger bloggen på 20e plats på blogg.se:s topplista över de mest besökta bloggarna.

Nu hoppas jag på flertalet förlängningar

Jag är ett stort fan av kontinuitet trots att jag inte håller på Manchester United. Rögle har en bra stomme redan nu och jag hoppas att de växer med ett par förlängningar. Här är mina åsikter angående spelare som inte är klara för en fortsättning än.

Jakob Johansson

I mina ögon bör han prioriteras nu. En stor kulturbärare som varit Rögle trogen även under den tunga tiden. Att det kom ut falska uppgifter om vad han skulle tjäna har fått många att tro att han kostar mer än han smakar. Det är inte ens i närheten av de summorna. Även om jag anser att en spelare som ställt upp för Rögle i med och motgång som "Jacke" gjort förtjänar det.
Jag hoppas att Elvenes och "Jacke" inom en snar framtid kommer överens och att han bestämmer sig för två nya säsonger i Rögle BK.

Daniel Glimmenvall

Med hans senaste säsong på näthinnan så är han absolut en spelare jag vill ska stanna. En spelande back med värdefull rutin som verkar bli bättre för varje säsong.

Eric Himelfarb

Han har dragits med en besvärande rygg och ändå varit en av Rögles tongivande spelare. Blev bara bättre och bättre och var nog Rögles bästa spelare i kvalserien offensivt. Jag tror som sagt på kontinuitet och håller två tummar för att Eric får och vill stanna. Skulle han inte vara kvitt ryggproblemen så bör Elvenes tänka efter.

Henrik Björklund

Färjestad vill ge Henrik en chans att spela in sig i Färjestad. Frågan är vad Henrik själv vill? Han fick stort förtroende av Rögle men jag förväntade mig mer. Skriver han på ett kontrakt med Rögle kan det släppa ordentligt och då behöver han inte kämpa för att nå Elitseriespel med Färjestad utan för Rögle. Skulle jag gärna vilja ha kvar.

Mads Bödker
Klart han också ska stanna i Rögle. Han är bara 23 år men har redan genomfört 5 säsonger som tongivande back både på isen och i omklädningsrummet. Fortfarande utvecklingsbar men har de senaste säsongerna tagit ett enormt ansvar i Rögle.


Alltså hoppas jag på att alla dessa stannar med störst prioritet på Jakob, Daniel och Mads. Att värva nytt när man redan har bra spelare ser jag ingen anledning till. Då ser jag hellre att man spetsar truppen rejält med två-tre klasspelare. Kirill är i nuläget inget sådant men kan visa sig vara ett. Samma sak med Häggström. Detta känns oerhört positivt om vi nu bara får ett par positiva besked från de ovan.
Jag gillar värvningen av Starkov

En sak har jag lärt mig, jag vill inte veta något som jag inte får skriva. Ni som följt bloggen sedan förra "Sillyn" vet att jag redan då tryckte på för att värva Kirill Starkov. Redan då var öppen för Rögle men det blev en säsong som kapten i Esbjerg. Idag blev han klar för två säsonger i Rögle.
Detta fick jag höra igår men lovade inte skriva något för att få veta.

- Jag har sett Kirill vid flertalet tillfällen och minns honom även från våra matcher mot Timrå. En teknisk spelare som tar ett stort spelmässigt ansvar. Egenskaper vi vill förstärka vårt lag med, säger Roger Elvenes till Rögles hemsida.

Denna värvning känns klockren. En spelare som är på väg uppåt igen och är bra skolad med KHL, AHL och Elitseriematcher på sitt cv.

Det ska bli riktigt intressant att se Danmarks matcher i VM. Jesper Jensen, Mads Bödker samt nu Kirill Starkov är Rögles bidrag.

Elvenes jagar McGrath

Har idag fått information om att Rögle med Roger Elvenes i spetsen jagar Västerås poängkung Evan McGrath, En kanadensisk center som liksom Himelfarb tillhört Detroit Redwings organisation. De spelade faktiskt tillsammans så sent som 2006 i Grand Rapids Griffins i AHL.
Den tre år yngre McGrath stod för vassa 43 poäng på 49 matcher för Västerås förra säsongen och nu ska alltså Rögle vara intresserade av kanadensaren.

När jag ger mina uppgifter till Evans agent och frågar om Rögle är huvudspåret för Evan så svarar han.
- Inga kommentarer men McGrath spelar gärna i Rögle om vi kan hitta en kontraktslösning.

Så ni ligger i förhandling just nu?
- Inga kommentarer.

-----

Har en back som jag också kollar upp och hoppas återkomma antingen ikväll eller under morgondagen för att se om det stämmer innan jag slänger fram det.

Himelfarbs besked närmar sig

Eric Himelfarb närmar sig ett beslut. Senast idag var jag i kontakt med honom.
- Inget beslut är taget men i nästa vecka kommer besked om var jag kommer spela nästa säsong, berättar Eric för gronvitasumo.se

-----

Allsvenska Södertälje har idag gjort klart med Tony Lagerström som vänder skutan tillbaka till "kringlorna" efter tre säsonger i Mora.

-----

Oscar Hedman lämnar Frölunda och är klar för Timrå. Ett bra nyförvärv som kommer till en passande klubb. Tycker att Oscar tappat sedan han kom till Frölunda och nu hoppas både han själv och Timrå att det ska bli en nytändning.

-----

En back som inte får stanna i Rögle är Erik Lindström. I mina ögon är det en spännande back men truppen innehåller redan en handfull unga lovande backar och behöver nu få in rutin. Flera division 1 lag har anmält sitt intresse och två av lagen som ligger på för att få en underskrift är Helsingborgs HC och Halmstad Hockey.
- Jag vill spela i ett lag där jag får spela mycket i alla moment. Om jag väljer Allsvenskan så är ju inte chansen lika stor. Det jag nu vill är att komma till en klubb där jag får stort förtroende.

Stämmer det att Helsingborg och Halmstad är intresserade?

- Det enda jag kan säga är att det finns intresse från div.1 klubbar i närheten.

Vad finns det annars för alternativ just nu?

- Jag har inte uteslutit att spela utomlands.Kort snack med Häggström - "Siktar på Elitserien"

Kände att det var läge att snacka lite med Magnus Häggström nu när Rögles försäsong närmar sig. Den drar ju igång på måndag och jag var nyfiken på hur Rögles nyförvärv ser på säsongen som väntar. Jag ringde upp honom.

Jag började med frågan som jag alltid gör, vad gjorde att du föll för Rögle?

- Det kändes väldigt bra redan från början. Hela organisationen gav ett mycket bra intryck. Har pratat med både sportchef och tränare och det kändes rätt hela tiden. Sen vet jag att jag kommer till en hockeytokig stad.

Du gjorde en riktigt bra kvalserie med Modo, nu går du ner i Allsvenskan. Berätta lite hur du ser på det.

- Det har väl gått upp och ner i Modo. Det är svårt att producera när man inte får så mycket speltid. Sen när jag fick förtroendet i kvalserien gick det bra och det var riktigt kul.

När vi snackar om Rögle så berättar Magnus att han inte känner någon där men att han vet vem Jonathan Zaar är sedan hans tid i Modo. Vad är då hans första tankar om Rögle?
- Ett ungt lag som tränar hårt vilket passar mig bra. Både jag och laget satsar på Elitserien så det känns riktigt positivt måste jag säga.

När han berättar att han inte känner någon som spelar i Rögle "just nu" så är min följdfråga given. Men kanske någon som är på väg som du känner?
- Haha, jag vet faktiskt ingen som är på väg. Man följer ju lite vad som står på Eliteprospects.

Vad kommer du att bidra med på isen i Rögle?

- Hårt jobb som alla andra, sen ska jag vara producerande och göra allt för att laget ska vinna.

Försäsongen närmar sig, när flyttar du ner?

- Jag flyttar faktiskt ner till helgen nu. Så man är på plats när det drar igång på måndag. Känns bäst att vara med från början.
Bröderna har alternativ utomlands

Läste precis på Mrmadhawk där han undersökt Rögles bröder Daniel Glimmenvall och Jakob Johansson.
Där berättar deras agent Micke Johansson att de spelar i Rögle om de stannar i Sverige men att det finns intresse från utlandet.

Personligen hoppas jag att båda två stannar i Rögle. Viktiga kulturbärare samt spelare som håller hög klass.

-----

Det har snackats om Hersley och var han kan tänka sig vara på väg. Jag frågade honom om Rögle visat intresse.
- Nej det är inget jag hört åtminstone, berättar Hersley för mig.

En annan som finns ledig på marknaden och är back är en annan Malmöpåg, Johan Björk. Bara för att kolla upp läget så ställde jag frågan men fick ett glasklart svar där;
- Rögle är inte ett alternativ för mig.

Kanadensare klar för svensk klubb

Tylor Michel är klar för spel i en svensk klubb, frågan är vilken? Den kanadensiska centern stod för hela 70 poäng på 56 matcher i EIHL denna säsong och på Cardiff Devils hemsida kan man läsa att han är klar för en svensk klubb.
- Det finns inga tvivel om att han kommer att göra succé för sin nya klubb i Sverige, säger tränaren Neil Francis.

Visst ser det ut som en allsvensk värvning? Det lär visa sig inom kort.

Kenny Jönssons försvinnande märks redan

Att Kenny Jönsson inte finns med i Rögles ledarstab nästa säsong har redan satt sina spår. För att visa båda parter största respekt så håller jag namn hemliga men här kommer ett mail som jag fick in från en person som anses vara 100% trovärdig. Varför behåller jag för mig själv.

"Snackade lite med "nn" i torsdags innan informationen om att Rögle inte behåller Kenny som backtränare och han bekräftade att han var väldigt deppig efter Rögles felsteg att inte ta in Kenny Jönsson. Han sa även att han nu inte riktigt visste ifall han ville stanna. Jag gjorde dock det jag kunde för att försöka övertala honom. Men som sagt, det är Kung Kenny som lockar hit spelarna. Besvikelsen i "nn" ögon gick inte att ta miste på"

Detta är naturligtvis något som ska tas på största allvar. Om spelare i klubben rakt ut säger detta är det säkert fler som känner samma sak. Det ska dock tilläggas att Kenny först "flaggade" för ett nej innan han ändrade sig igen.

Det är inte bara fansen som tycker att Kennys försvinnande är kännbart.


-----

Nivån bland kommentarerna har varit riktigt låg. Skärpning om inte jag ska behöva sätta på moderering. Tråkigt vore det så snälla, lugna ner er.

Intervju med Laudius efter flytten tillbaka - "Det känns skitskoj att vara tillbaka"

David Laudius fick lämna Växjö efter att laget tagit steget upp till Elitserien. Ny klubbadress blev Tingsryd som han lämnade inför denna säsong. Den övergången var väldigt känslig och det fanns en och annan som höjde rösten.
- Ja en del folk blev sura för att vi lämnade till rivalerna, berättar Laudius för gronvitasumo.se.

Det är glömt nu och nästa säsong återfinns "Ladde" i Tingsryds munderning. Något han verkligen ser framemot.
- Det känns väldigt bra att vara tillbaka. Det känns skitskoj!

Med sig till Tingsryd får han Dustin Johner som jag ser som en klar toppspelare. En som visat att han levererar på hög allsvensk nivå.

- Han är riktigt bra men jag har inte pratat så mycket med honom om Tingsryd faktiskt.

Var Rögle med i bilden nu?

- Nej de var aldrig intresserade.

Ge din syn på varför Växjö lyckades ta steget upp i år.

- Hela paketet liksom, en skicklig spelartrupp med olika roller och åldrar. Bra tränare och ledare med ett bra spelsystem, men också klart en del flyt och bra självförtroende.

Du vet vad som krävs för att nå toppen som lag i Allsvenskan. Vad ska nu Tingsryd göra för att ta steget från botten och uppåt?
- Fagervall kanske kan svara på det bättre. Det blir ju ett annat lag i år, men jag tror på ett eget spel som alla känner sig trygga i och som alla tror stenhårt på. Det kan göra att vi kommer nå långt.

Till sist ber jag David tipsa Rögle om en back som passat bra in i lagets jakt på Elitserien.

- Nicklas Rahm var riktigt bra denna säsongen.


Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.