På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Aaltonen hostade som en "travhäst"

Juhamatti Aaltonen gjorde en grym insats igår. Det var inte säkert att han skulle spela då han är sjuk.
 
- Han satt och hostade som en travhäst på bänken. Efter ett par byten backcheckade han som en 70-åring och då sa jag till honom att om han skulle spela fick han börja jobba i båda riktningarna, säger Dan Tangnes till Helsingborgs Dagblad.
 
Vi som såg matchen såg att trots förkylningen stod för en högklassig insats. Dessutom pallade han hela matchen. Han själv sa så här till tidningen:
 
- Jag hade jag ingen feber före matchen, så jag spelade. Just nu mår jag hemskt och det gjorde jag på isen också, säger forwarden och kväver en hostning i ärmen innan han ler snett.
 
Givetvis stod han över dagens träning men han är med på bussresan norrut om ska ta Rögle till Karlstad för match imorgon. Därefter åker man vidare till Stockholm för flyg till Luleå dagen efter.
 
 

Säsongens bästa i Lindab gav två poäng

För första gången denna säsong kan jag nu skriva följande: Rögle tog andra raka segern. Det krävdes förlängning innan denna holmgång kunde utse en vinnare. Daniel Sondell blev matchvinnare när han i förlängningen kunde bomba in 5-4.
 
Utan att behöva tänka speciellt länge så var detta säsongens bästa underhållning i Lindab Arena. Två lag som bjöd på aggressivitet, anfallsglad hockey och målchanserna haglade, speciellt för Rögle.
Rögles andraperiod kan man se på två sätt, antingen en uppvisning i missade målchanser. Liljewall hade öppet mål, Aaltonen hade någon i stolpen och något friläge, Daniel Zaar fick en genial passning av Brithén men fick inte träff på pucken, Lindqvist-Hansen var vid ett tillfälle så ren framför Rahm att han såg överrumplad ut. Eller så kan man se det som Rögles bästa period denna säsong, 17-4 i skott mot svenska mästarna berättar hur det såg ut. Ändå var det Brynäs som gick vinnande ur perioden.
 
Rögle hade ledningen fyra gånger om, Brynäs reste sig gång efter gång och när man satte 3-3 i slutet på den andra när Tjärnqvist satt utvisad för en puckout så kändes det tungt. Rögles dominans lönade sig inte. Lika tungt var det i slutet på tredje när Harju kvitterar efter att man tagit ut målvakten.
 
Ändå reste sig Rögle även från denna smäll och avgjorde denna härliga underhållning i den efterföljande förlängningen.
 
Bäst i Rögle tycker jag att Aaltonen var, målen kommer att trilla in. Idag blev det tre assist istället och en uppvisning i anfallsspel. Panelin-Borg trivs när det är grinigt och skillnaden då mot nu är att han håller sig kall. Idag tog han mer stryk än han gav och därför gick han vinnande ur striden. Visserligen hängde han inte med Lauritzen vilket resulterade i straffslag men nu redde Fransson ut den ändå.
Brithén är på väg mot formen, passningarna sitter där och hans sedvanliga klipp i åkningen tycker jag mig se igen. Daniel Sondell är väl annars återigen Rögles bästa back, han fortsätter att producera och idag avgör han med en hyfsad träff. Tjänqvist har fått utstå mycket kritik, idag bidrog han och var en av Rögles bättre forwards. Han får dessutom sätta en puck. Hoppas det vänder för honom nu.
 
Jonas Fransson och Fredrik Warg har spelat de två senaste matcherna, Rögle har vunnit båda.
Nu väntar Färjestad borta på torsdag, fortsätter man med samma fart och frenesi som idag så är tredje raka segern inte en omöjlighet.
 
 
Rögle - Brynäs 5-4 efter straffar (2-1,1-2,1-1,1-0)
03:51 1-0 Mathias Tjärnqvist (Bonsaksen, Iggulden)
06:15 1-1 Ryan Gunderson (Lauritzen, Järnkrok) Fyra mot tre
10:20 2-1 Alexander Barta (Brithén, Zaar)
26:51 2-2 Andreas Thuresson (Lindholm)
33:55 3-2 Mike Iggulden (Warg, Aaltonen)
38:52 3-3 Johan Harju (Franson, Nordquist) Fem mot fyra
50:57 4-3 Fredrik Warg (Aaltonen,Fransson)
58:46 4-4 Johan Harju (Järnkrok, Lauritzen)
64:43 5-4 Daniel Sondell (Aaltonen,Warg)
 
Skott: 31-24 (7-10,17-4,5-8,2-2)
Utvisningsminuter: Rögle 4 x 2 min Brynäs 6 x 2 min
Publik: 4379
 
Rögles fem bästa ikväll
***** Juhamatti Aaltonen
**** Daniel Sondell
*** Fredrik Warg
** Victor Panelin-Borg
* Ted Brithén/Mathias Tjärnqvist/Mike Iggulden

NHL-spelarna fortsätter att förstärka Hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan fortsätter att förstärkas av lockoutade NHL-spelare. Idag har två klubbar fått prima förstärkningar.
Bofors har landat Washington Capitals landskronafödde Marcus Johansson. Han har kört med Färjestad men eftersom man fortfarande följer överenskommelsen så har Marcus fått se sig om. Givetvis en kanonförstärkning.
 
Västerås som redan har Patrik Berglund och Mikael Backlund har landat ännu en klasspelare. Tampa Bays Brendan Mikkelson är näste man att förstärka och spelar i Västerås så länge lockouten pågår. En storväxt kanadensisk back och back är precis vad sportchef Niklas Johansson jagat.
 
Bofors hoppas hinna få klart med papperna till kvällens match mot Troja. Västerås hoppas kunna spela Mikkelson på torsdag då man möter Mora.

Inför Rögle - Brynäs - Jensen har en bit kvar

 
 
 
Röglebacken, Jesper Jensen är på väg tillbaka efter sin hjärnskakning. Det är hans tredje som han redan hunnit dra på sig trots sin unga ålder (21 år).
Han skyndar sakta men säkert för att ta det säkra före det osäkra och kommer därför inte vara aktuell inom de närmaste matcherna.
 
- Ja, tyvärr är detta min tredje hjärnskakning. Det är klart att tanken om hur många kroppen tål har slagit än men så länge man ger det den tid det behöver för att bli helt återställd så ska det inte vara problem. Det går bättre och bättre så jag siktar på att vara spelklar när det drar igång igen efter landslagsuppehållet, säger Jesper Jensen till gronvitasumo.se.
 
Hur känns det att sitta sidan om?
- Självklart är jag väldigt spelsugen och ser verkligen framemot att få komma tillbaka.
 
Vad tycker du annars om inledningen?
- Vi har fått en tuff start men jag tycker att vi har visat att vi är tillräckligt bra för Elitserien. Speciellt senast mot Linköping då grabbarna visade att de kunde spela bra offensivt. Det är just det som saknats tidigare. Segern var jätteviktig och jag hoppas att vi fortsätter att vinna nu.
 
Jesper berättar att han inte sett matcherna på plats utan hängt med via liverapporteringar. Idag blir hans första på plats. När jag frågar om han är "rädd" för att "Pane" ska ta hans plats så säger han:
- Nej, det är jag inte rädd för. Jag tycker att jag har visat att jag ska spela på sex backar. Han får ta någon annans plats i så fall. Jag är absolut inte rädd för att tappa min plats.
 
Hur rehabtränar man efter en så allvarlig hjärnskakning?
- Jag får bara träna lite, typ 20 minuter varje dag. När jag känner mig bra under och efter träning så får jag bygga på med mer. Jag är tillbaka efter landslagsuppehållet.
 
Hur tror du det går mot Brynäs ikväll?
- Det blir seger, 3-1, avslutar Jesper.

Tävling - Rögle - Brynäs - Alla med rätt kombo vinner!

Efter segern senast så är känslan att Rögle är på väg upp ur träsket. Idag väntar en annan tuff motståndare i Brynäs.
 
Hur slutar matchen, Rögle - Brynäs (tre perioder) och vem gör första målet?
Ex. 3-3 Järnkrok
 
Alla som sätter resultat och målskytt vinner:
* 100:- att spela för hos Betsafe. Är du inte redan kund så kan du bli det här. (Minst 18 år)
* 100:- i presentkort ifrån Ica Maxi Ängelholm. (Kan bytas ut mot trisslotter ifall du inte bor i närheten)
* En värdekod från Onlinepizza.se på valfri maträtt upp till 100:-.
* Dessutom får den som först sätter rätt kombination ett exemplar av Björn Hellkvists bok "En skakande berättelse".
 
----
 
Glöm inte mailadress och senast 19:00 ska det vara inne. En gissning per besökare. Men är ni flera i familjen så är det självklart fritt fram att låta alla tävla.
 
Om ni inte ska se matchem på plats eller har tillgång till Cmore, så kan ni se matchen här.

Bloggkampen - Leksand får allas förtroende

 
Denna "Bloggkamp" som är sponsrad av Betsafe.com går nu in i omgång åtta.
 
* Dragskotts tråkiga fegspel satt även förra veckan. Plus 17:- på satsade 70:-
* Vi andra tappade. Jag satsade rätt hårt på att Rögle skulle slå Timrå men de svek återigen vilket betyder att jag liksom Rögle ligger sist. Hade Rögle hållt där så hade jag haft ledningen i denna Bloggkamp. Nya tag nu.
* Denna omgång satsar Mrmadhawk mer "säkert" än vanligt men samtidigt höjer han insatsen rejält.
* Stålnacke ger Djurgården en sista chans.
 
Regler
* Betsafe.com ger oss en tusenlapp vardera att förvalta över säsongen. Insatsen per omgång är max 50% av det som finns i kassan. Ingen kan därför gå all-in.
* Spelen läggs hos Betsafe och redovisas här. Vi kör minst en gång i veckan fram till grundserien är färdigspelad.
* Elitserien och Hockeyallsvenskan gäller.
* När grundserierna är över så tar den som har mest i sin kassa allas pengar och delar ut till något som har med hockey att göra.
* Förutom potten som vi själva tjänat ihop så har Betsafe precis som den senaste säsongen slängt in 3000:- extra i prispotten.
 
-----
 
Jimmy Stålnacke
Blogg: NSD.se
"Hockeygalning som bytte is mot redaktionsstol"
Favoritlag: Tönsberg Vikings
I kassan inför omgången: 1410:-
Så gick det senast: Ingen vinst.
 
Omgångens spel:
 

Örebro-Tingsryd 1 (1.37)

Leksand-Almtuna 1 (1.32)

Djurgården-Mora 1 (1.82)

 
 
Odds: 3,29
Insats: 100:-
 
Omgångens bästa spel: Djurgården – nu får de en sista chans av mig. Och den här gången vinner de faktiskt.
 
----
 
Jonas Lindeblad
"Hockeynörd som bara vill ha mer."
Favoritlag: Rögle BK.
I kassan inför omgången: 800:-
Så gick det senast: Ingen vinst.
Omgångens spel:
 
Djurgården - Mora 1 (1,82)
Leksand - Almtuna 1 (1,32)
Växjö - Skellefteå 2 (2,03)
 
Odds: 4,88
Insats: 100:-
 
Omgångens bästa spel: Både Skellefteå och Leksand kommer revanschsugna och är klassen bättre än sina motståndare. Jag tror att båda har mycket bra chans till tre poäng.
----
 
Johan Svensson
"Malmöbo sedan födseln. Hjärtat har alltid klappat för de tvåfaldiga svenska mästarna."
Favoritlag: Malmö Redhawks.
I kassan inför omgången: 1201:-
Så gick det senast: Ingen vinst.
Omgångens spel:
 
Bofors-Troja 1 (1,62)
Leksand-Almtuna 1 (1,32)
Örebro-Tingsryd 1 (1,37)
 
Odds: 2,93
Insats: 300:-
 
Omgångens bästa spel: Bofors till 1.62 mot Troja hemma tycker jag är ett kanonodds. Kan inte se att Bofors ska torska två raka matcher efter torsken i Uppsala senast. Dessutom tror jag man vill ha revansch för torsken nere i Ljungby senast lagen möttes.
 
----
John Wikberg
"Bloggen som inriktar sig på svensk hockey med objektivitet, engagemang och kunnande som ledord"
Favoritlag: New York Rangers.
I kassan inför omgången: 1328:-
Så gick det senast: Vinst 87:-
Omgångens spel:
 
Rögle - Brynäs 2 1.98
Leksand - Almtuna 1 1.32
 
Odds: 2,62
Insats: 100:-
 
Omgångens bästa spel: Rögle har tunga avbräck och ett betydligt sämre lag än Brynäs. Gävle-laget har spelat bra på sistone, men inte vunnit och oddset är väldigt lockande. Det är upplagt för ett trendbrott.
 
----
 
Då är vi igång. Gå gärna in här och lyfta fram ditt bästa spel i omgången.

"Nisse" stack ut i debuten

Såg Malmös seger över Karlskrona på plats ikväll. Det var varken Malmö eller Karlskrona som lockade mig egentligen utan den utlånade Rögletrion som gjorde debut samma dag som affären blev klar.
 
Man kan väl inte ha några större förväntningar på dem så här direkt, man hade inte ens träffat laget innan det var dags för match. Med de förutsättningarna tycker jag att man gör det bra. "Nisse" spelade center mellan Törnkvist och Brendheden som bildade Karlskronas andrakedja. Av trion så var det "Nisse" som stack ut, redan i hans andra byte i matchen så bjöd han på en liten soloraid men missade målet. Nära en drömstart. I övrigt bjöd han precis på det som vi är vana vid, stark skridskoåkning och hårt jobb över hela banan. Han fixade en utvisning vilket Törnkvist också gjorde. Brendheden bidrog med sin tyngd men fick aldrig läget att utnyttja sitt vapen, sitt skott.
Janne Karlsson, som även han debuterade ikväll gav Rögletrion stort förtroende. De fick spela i powerplay och när matchen skulle avgöras matchades framförallt "Nisse" hårt. Vid timeouten med knappa två minuter kvar så toppade Janne laget och då var "Nisse" en av dem. I bytet efter fortsatte han, då med Törnkvist och Brendheden på isen.
 
Jag har idel läst positiva kommentarer kring Röglespelarnas debut trots att leveransen uteblev. Redan skickas önskemål från fans om att man vill behålla dem säsongen ut.
 
Jag var långt ifrån ensam Röglesympatisör på plats. Pelle, "Flash", Everberg, Liljewall, Fidde, Sylwander, Lilja, Panelin, Olof och Woodcroft var på plats. Säkert ännu fler.
 
Matchen då? Malmö vann med 3-1 efter att ha gjort samtliga mål i powerplay. Ex-Rögleiterna Magnus Häggström och Alexander Bergström levererade, båda stod för ett mål och en assist. Jag tycker också att Häggström var Malmös klart bästa spelare. Aggressiv och gick rakt på mål så fort läget kom. Kul att Alexander får leverera efter kritiken han fått tidigare.
 
Detta var Karlskronas sjunde raka förlust och man är jumbo i serien. Så dåliga är man inte. Idag var man, med fem man på isen minst lika bra som Malmö och man har bra toppar. Förstakedjan med Magnusson, Jensen och McDonell håller hög allsvensk klass och kommer säkert att lyfta sig. "Röglekedjan" kommer också att lyfta laget i de kommande livsviktiga matcherna mot Asplöven, Tingsryd och Almtuna. Bäst på isen idag måste man ändå säga att målvakten Timo Leinonen var. Han var saknad och nu förstår jag varför. Kurki, en liten finsk back med bra speluppfattning, aggressivitet och han retar gallfeber på motståndarna. Litet frågetecken till backparet Magnusson och Aaro, den sistnämnde var bra idag, på offensiv blå. I egen zon ser det segt ut. Sedan undrar jag vad Hannes Hyvönen gör för nytta? Väldigt lojt. Min bänkgranne berättade att kontraktet snart går ut och ingen av oss tror att han får förlängt. Nu har jag inte sett alla matcher men han lär kosta mer än han smakar.
 
Slutligen en stor eloge till de tillresta Karlskronafansen som var ca 300 på plats. Både på stå och sittplats. En måndagskväll när laget förlorat sex raka så får man ändå ihop så stor skara. Dessutom inleder man med en banderoll med texten "De e nu vi är KHK - mer än någonsin". Det är riktiga fans det. Dock kan jag inte låta bli att ge dem en rejäl känga. Här har man världens läge att bjuda på läktarsång, det finns en stor potential helt klart. Vad händer då? Jo, även här fanns inte bara en utan två förbannade trummor. Jag satt ungefär vid mittlinjen och hade Malmös trumma i ena örat och KHK:s två vid andra. När bortafansen dessutom höjer rösterna (hördes solklart mest) så ökar trumslagen som bara blir hårdare och hårdare. Jag är kanske hjärntvättad men finns det en enda hockeyspelare som går igång på trumman? Här hade man världens chans att sjunga ut Malmö, vilket man gjorde också, men bankandet förstör. Ni har riktigt bra potential KHK-fans! Grymt stöd även när matchen var förlorad men lämna trumman, förlåt, trummorna hemma.
 
Det ska bli intressant att följa Karlskrona och Rögletrions framfart framöver. Jag tycker helt klart att man har vad som krävs för att klättra. Idag stod Sjögren ivägen och man utvisningarna resulterade i tre baklängesmål.
 
----
 
Fyra snabba med Törnkvist efter matchen.
 

Från J20 till Karlskrona, hur snabbt gick det? Var det på gång länge?

- Under gårdskvällen fick jag höra att det var aktuellt.

 

Matchen, du fixade utvisning och ni var klart bra redan? Hur kändes det där ute?

- Jag tycker att vi hade några riktigt bra byten. Det var jättekul att spela.

 

Måste kännas skumt att bara dra på sig en dress utan att ha träffat någon i laget innan eller ens tränat?

- Ja, det var lite nervöst innan men alla var kanon. De var riktigt trevliga så det var inte så farligt.

 

Hur ser det ut nu? Hänger du med KHK fullt ut och hur blir det med J20?

- Vi ska vara i Karlskrona denna veckan till att börja med, sen får vi se.


Lindgren borta i tre veckor - Aaltonen sjuk

Precis när Rögle skickat iväg tre forwards till Karlskrona så kommer skador och sjukdomar. Till Helsingborgs Dagblad berättar Viktor Lindgren att han blir borta några veckor. Han måste få ihop ett sår vid hälsenan. Troligtvis det sår han ådrog sig mot Skellefteå borta. Då kunde han knappt gå efteråt. Ändå har han bitit ihop men nu håller det inte längre.
 
- Det hände förra veckan. Jag blir borta några veckor och det är såklart surt, men tur i oturen är det ju matchuppehåll nästa vecka, säger Lindgren till HD.se.
 
Som om inte det vore nog så missade Juhamatti Aaltonen dagens träning pga sjukdom. Om jag tar Tangnes rätt på orden så lär han spela imorgon.
- Han är lite krasslig och vi tyckte det var bäst att hans stannade hemma för att inte smitta ner de andra och för att själv få vila, säger Dan Tangnes.
 
Nu ska jag dra söderut och se Malmö - Karlskrona. 
 
 

Ikväll blir det Malmö Arena

Har precis kommit hem. Visst stämde uppgifterna jag delade med mig här i förmiddags.
 
Så här säger Karlskronas sportchef på klubbens hemsida om lånet av Rögletrion, Brendheden, Bergström och Törnkvist.
- Anledningen är främst på grund av den senaste tidens skador på Jimmie Svensson och Patrik Ruiz men även andra spelare dras med småskavanker. Det är samtidigt tre väldigt duktiga spelare som vi får in i truppen. Både Bergström och Brendheden bidrog starkt till att Rögle gick till elitserien i våras – de är målfarliga! Tobias Törkvist är en mycket intressant spelare som är framträdande i Rögles J20. Han har även J-landskamper i bagaget. Så visst hoppas jag att de ska bidra på ett positivt sätt under tiden här.
 
Passande så gör trion debut mot Malmö redan ikväll och jag har tänkt åka ner. Karlskrona har sex raka förluster och ligger sist i Hockeyallsvenskan och man har läckt ordentligt bakåt de senaste matcherna trots att man bland annat lånat in Mattias Modig. Idag är lagets förstemålvakt Timo Leinonen tillbaka. Det, Janne Karlssons ankomst samt Rögletrions intåg gör att man andas en viss optimism i Karlskronalägret.
 
Jag hörde att man det går ett par bussar samt lite ströfolk via bilar och tåg. Uppskattningsvis räknar man med att bli 300 KHK:are på plats ikväll. Självklart kan ni räkna med mitt stöd också. Ska bli oerhört intressant att se vad Brendheden, Bergström och Törnkvist kan göra ikväll.
 
En svit spricker ikväll, antingen Karlskronas förlustsvit eller Malmös dystra hemmasvit där man inte vunnit på de fem senaste.

Uppgifter! - Rögletrio till Karlskrona - Spelar ikväll!

Jag har precis fått uppgifter som säger att Andrée Brendheden, Nils Bergström och Tobias Törnkvist ansluter till Karlskrona och ska debutera redan ikväll när man möter Malmö borta.
 
Uppgifterna säger att trion ska bo på hotell i Karlskrona i veckan. Malmös Sylvegård ska ha tackat nej.
 
Jag sitter på jobb och har inte mer uppgifter än så här. Jag håller uppgifterna som trovärdiga och väljer att slänga ut dem.
 
****
 
Uppdaterat!
 
Uppgifterna stämde och är nu bekräftade av båda berörda klubbar.

Ska "Monstret" stoppa blödningen?

Jag är helt off om jag ska vara ärlig. Hög feber och huvudet är tyngre än vanligt. Därför saknar jag energin för att gräva i saker jag annars velat göra. Kommer i veckan.
 
Något som ploppat upp under kvällen är att Haparandabladet skriver att Asplöven gjort klart med Red Wings-målvakten Jonas "Monstret" Gustavsson. Man skriver att försäkringsfrågan är löst och att han ska debutera i veckan.
 
Asplöven har sin förstamålvakt, Puurula skadad och med sju raka förluster där man släppt in 32 mål så hade "Monstret" säkert varit det bästa man kunnat tänka sig nu. Åtminstone om man håller på Asplöven.
 
David Lehto i Asplövens sportgrupp brukar vara öppen när det är saker på gång. Både han och "Monstrets" agent Pär Larsson dementerar uppgifterna för NSD.
 
- Vi har hört oss för om Jonas Gustavsson i och med Puurulas skada men det är absolut ingenting annat än att vi har hört oss för och frågat om hans status och vi har fått veta att han är kvar i USA. Och då har vi fått till svar att Jonas vill spela hockey under säsongen och att han kommer att åka hem för att göra det, eftersom det har dragit ut på tiden med lockouten. Det är inget annat än så utan vi har egentligen bara fått lite information om Jonas tankar och vi har sagt att vi vill följa utvecklingen och att vi så klart är intresserade av en spelare som Jonas Gustavsson, säger Lehto till NSD.
 
----
 
Glädjande Röglenyheter. J18 vann dagens seriefinal mot Linköping och leder serien på 33 poäng. Idag vann man med 5-2 och det utan att ha laddat ner Anton Cederholm, Amil Krupic, Niklas Hansson eller Filip Karlsson.
 
Förutom J20:s torsk mot Färjestad igår så har det varit en helt fantastisk Röglehelg!

J20 - Rögle tog nödvändig seger

Efter 2-6 i den viktiga matchen mot Färjestad igår så var dagens 11-2 mot den avhängda jumbon, Huddinge väldigt välkommet.
 
Rögle tog J18-guld och J20-brons i våras men i dagsläget ligger man under strecket som betyder spel i Topp-10. Skulle Rögle missa det så är det klart underkänt. Trots att man har ungt lag så har man bevisligen mer att ge. Än finns det gott om tid att jaga ikapp, man har bara spelat 15 av 32 omgångar men resultaten så här långt har inte varit de jag förväntade mig efter succévåren.
 
I en tabell som haltar så leder Linköping i en överlägsen stil före Färjestad, Frölunda, HV71 och Södertälje. Därbakom jagar Rögle och Växjö.
 
Målskyttar mot Huddinge: Norlöv 2, Törnkvist 2, Lilja 2, Adolfsson 2, Åkesson, Hafström och Lindqvist.
 
----
 
Rögles J-18 fortsättet att ånga på. Man leder serien och har just nu 2-0 i seriefinalen mot Linköping.

Var hamnar Bergström och Brendheden?

Rögle har bestämt sig för att låna ut Nils Bergström och Andrée Brendheden. Igår var ingen utav dem med på bänken ens när Rögle mötte Linköping.
 
I dagens Kvällsposten skriver man att båda kan hamna i Malmö. Precis som jag skrev i igår så känns Brendheden absolut som ett alternativ för dem. Dessutom "den bästa" lösningen för småbarnspappan Andrée, han slipper rucka på tryggheten om han kan bo kvar i Ängelholm.
 
Enligt mina uppgifter så var Andrée överens med Malmö redan i januari. Rögle hade bestämt sig för att bryta kontraktet likt Häggström och Starkov men i sista stund kallade Hedlund tillbaka Andrée som gick med på att omförhandla. Inte samma "sportchef" i Malmö nu men det känns ändå som att Malmö är det hetaste spåret för Brendheden.
 
- Så fort som möjligt kommer det att bli klart var dom hamnar, säger sportchef Pelle Svensson till Kvällsposten.
 
----
 
Mrmadhawk har samtidigt fått klara besked ifrån Sylvegård, man vill inte ha någon utav dem.
 
- Det är inte aktuellt. Ska något plockas in så ska det vara något som vi med säkerhet vet tillför saker för oss. Gärna med lokal anknytning. Att ta upp spelare som inte duger i Rögle gör inte oss bättre, säger Sylvegård och berättar att man fått detta erbjudande redan för en bra tid sedan.
 
.

Rögle bjöd tillbaka till sin trogna publik

Förlustsviten stannade vid sju matcher. Rögle tog ikväll en grymt skön och välbehövlig trepoängare när man rättvist besegrade Linköping med 4-3.
 
Trots en seger på de tio senaste matcherna hade 3976 åskådare tagit sig till Lindab Arena. Sett till publiksnitt och kapacitet så är det en bra publiksiffra med tanke på kräftgången. Rögle har en trogen supporterskara och snacket inför matchen har trots allt varit optimistiskt.
 
Fredrik Warg var tillbaka och även om han åkte för en "innebandyslashing" så drog han på sig en utvisning i hans första byte. Det gav Linköping chansen till en kanonstart och jag måste säga att Linköpings powerplay var riktigt vasst. Jonas Fransson var med på noterna direkt, storspelade från start och hade vid två tillfälle hjälp av målramen.
 
Det bästa ikväll var Rögles fjärdeline med Sylwander mellan Everberg och Lindqvist-Hansen. De bara kör och sätter Linköpings försvar i gungning i byte efter byte. Det sprudlar av energi, mod och de är konsekventa i allt de gör. "Flash" är isens minsta men agerar som om han vore störst och starkast. Han retade gallfeber på bland annat Sebastian Karlsson. Lindqvist-Hansen har varit ifrågasatt men går från klarhet till klarhet. Idag är han i mina ögon Rögles bästa forward. Är jag inte fel på det fixar han dessutom tre utvisningar, vilket inte är en tillfällighet. Han är snabb, oöm och bara kör. Underbart att se.
 
När hårt kritiserade Tom Preissing satte 4-0 från blålinjen åtta minuter in på tredje så kändes matchen avgjord. Det fanns inget som talade för något annat. Då tar Roger Melin timeout och strax efteråt åker både Warg (hans tredje för kvällen) och Panelin-Borg ut. Det utnyttjar gästerna som reducerar genom Arlbrandt. Man kommer också riktigt nära efter att både Himelfarb och Söderberg hittat nätmaskorna bakom Fransson. Rögle redde ut stormen på slutet som blev onödigt spännande.
 
Linköpings lag kändes väldigt ojämnt. Förstakedjan med Söderberg mellan Arlbrandt och Hjalmarsson lyser av självförtroende och är hela tiden ett hot. Annars kändes man ofarliga.
 
Förutom fjärdekedjan så förtjänar flera beröm. Tom Preissing gör ett mål och två assist och var klasser bättre i defensiven än tidigare. Alexander Bonsaksen gjorde sin bästa match, täcker skott och krigar stenhårt. Jonas Fransson var oerhört bra och räddade flera klara målchanser. Mike Iggulden och Alexander Barta bjuder båda på vassa individuella prestationer vid deras mål. Barta gör en soloraid som han gjorde mot Rögle förra säsongen och Iggulden visade bestämdhet när han skär in framför Engstrand och sätter den. Att Aaltonen inte får utdelning är jag inte ett dugg orolig för. Han river upp försvar, skapar chanser både på egen hand och tillsammans med lagkamraterna. Det är bara en tidsfråga. Även litet plus till Viktor Lindgren som i slutet kastade sig och fick ut pucken när Linköping hade tung press.
 
Ett förbannat stort plus till hemmapubliken som visar att man står där och sjunger trots tuffa tider. Trots förlusterna under inledningen av säsongen har jag ALDRIG hört ett burop mot sina egna. Det tyder på ett helhjärtat stöd i med och motgång.
 
Ska vi kalla segern för NHL-effekten, #MäktigasteKortsidan-effekten eller Warg-effekten? För mig spelar det ingen roll, kalla det vad ni vill. Idag spelade Rögle, främst fjärdelinan, det spel Rögle står för. Full fart och intensitet.
 
Rögle - Linköping 4-3 (1-0,2-0,1-3)
15:41 1-0 Dennis Everberg (Preissing, Lindqvist-Hansen)
24:30 2-0 Alexander Barta (Preissing)
33:15 3-0 Mike Iggulden (Kukkonen, Bonsaksen)
48:06 4-0 Tom Preissing (Barta, Brithén)
50:35 4-1 Pär Arlbrandt (Söderberg, Weinhandl) Fem mot tre
55:09 4-2 Eric Himelfarb (Almtorp, Weinhandl)
58:24 4-3 Carl Söderberg (Arlbrandt, Bäckman)
 
Skott: 36-36 (11-15,17-10,8-11)
Utv: Rögle 7 x 2 min Linköping 4 x 2 min
Publik: 3976
 
Rögles fem bästa spelare
***** Alexander Lindqvist-Hansen
**** Jonas Fransson
*** Dennis Everberg
** Daniel Sylwander
* Tom Preissing
 
----
 
Grattis till Vrbas som vann dagens tävling. Du vann en värdekod 150 Euro från Wimdu.se.
 
----
 
En annan sak. Rögle har utökat "kaffeservicen". Rögles ungdomar går runt med en balja på ryggen kopplat med en slang så att det bara är att kasta upp 15:- och slippa köa. Smidigt och bra.
 
På bilden ser ni Henrik Rosengren, en back i Rögles U18 gå runt och serva den trogna publiken. Stort!
 

Rögle vill låna ut Bergström och Brendheden

Enligt Mrmadhawk så har Rögle tagit ett beslut om vilka spelare man vill låna ut. Det kommer inte som någon överraskning sett till hur Tangnes valt att satsa. Det handlar om Andrée Brendheden och Nils Bergström. Båda har enligt uppgift bjudits ut till i stort sett samtliga klubbar i Hockeyallsvenskan.
 
Att Nils är på väg känns inte oväntat, även om han är en helhjärtad krigare så har Sylwander, "Flash", Everberg mfl visat att man klarar den rollen bra. Brendheden däremot känns, när han är i form, som ett vasst vapen. Även i Elitserien. Rögle behöver målskyttar och Andrée är en bra sådan när han är 100%.
 
Jag vet att Malmö varit intresserade av Andrée förut och med tanke på hans familjesituation så är frågan om inte det vore det ultimata för honom själv. Att kunna bo kvar med familjen i Ängelholm och pendla de där milen söderut. Om det nu är så att Rögle verkligen går för att låna ut honom. Nils tror jag har lättare att röra på sig. Båda spelarna håller hög allsvensk nivå. Jag tror att "Nisse" är nyttigare överlag, en oöm spelare som bara kör. Däremot kan Brendheden bli ren bingo om det lossnar för honom.
 
Enligt uppgifter till Mrmadhawk är inte Spelling aktuell för utlåning i dagsläget:
"Att han blivit nerskickad i J20 helt och hållet har inte blivit mottaget på bästa sätt hos dansken och därför vill Rögle inte "belöna" honom med att låna ut honom och spela A-lagshockey."
 
----
 
**** Uppdaterat ****
 
Pelle har bekräftat för Mrmadhawk att uppgifterna stämmer.
- Det handlar om att få ut dom, att spela matcher så de har matchtempo i kroppen, om någonting skulle hända här. Vi har för många forwards i vår trupp.
 
Intressant att Pelle gav Johan en bekräftelse. Rögles sportchef brukar som vi vet tiga som muren fram tills att något är klart. Han gör givetvis rätt, hela hockeylandet har koll på Mrmadhawk.se och om någon missat att spelarna är tillgängliga så vet de det nu.
 
----
 
Att Brendheden är trött på bänknötandet är tydligt. Eller vad tycker ni om hans senaste tweet:
 
 
 

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.