På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Sjödell-Wiklander visade vägen mot Rögle

Ja det räckte med 28 sekunder innan Örebro gjort sitt och matchens första mål mot Rögle. Sjödell-Wiklander sätter pucken sedan man vänt ett Rögleanfall snabbt och Strömberg assisterade.
Nästa mål är verkligen så irriterande att se, Adolfsson få hur lätt och retfullt som helst åka runt kassen helt fri och sen enkelt göra hans och matchens andra mål.

------

Efter att fått en mycket tung start i första perioden, det var inte bara målen utan även spelmässigt så är Rögle inte riktigt farliga i matchen och man måste upp några snäpp i andra.

------

Simon Olsson som varit Rögles bästa poängplockare så här långt har reducerat till 1-2 assisterad av som vanligt, Brithén och Liljewall.
Rögle har som jag önskat lyft sig och har tvingat hemmalaget till en tidig timeout.
Sedan strax efter ett dåligt powerplay så lyckades Bartley kvittera Brithén ass) och nu finns känslan där som säger att Rögle vänder på matchen. Rögle vann skotten i den andra perioden med klara 12-4 vilket speglar matchbilden bra.

------

Simon Olsson är i fin form och borde väl satt läget han hade sju minuter in. Jag har alltid gillat Rögles nästkortaste spelare. Händer alltid något när han äf inne på isen. Två missade friläge men även ett mål.
När Björklund utvisades så kändes det redan klart att det skulle bli mål. Conny Strömberg satte det på pass från Gunderson. Minde är sex minuter kvar nu och orkar man resa sig en gång till? Nej, istället fick man göra ett mål till och det var samme man som både påbörjade och avslutade målskyttet idag. Matchen slutade 4-2 alltså.

------

Ännu en hederssam förlust.
Rögle är inte ett topplag i dagsläget, kan bli det runt jul men då måste man locka hit förstärkningar. Elvenes kör med en stil där han inte ens yttrar sig om och vad man söker efter. Det är helt tyst. Se på Peo i MIF, han säger inte namn men berättar att man har något spår som kan bli klart, ja det finns många sportchefer som informerar sina fans, det gör inte Rögle. Är sugen på att lägga ner en tid på att undersöka mina rykten och ska nog dyrka upp något, om det nu finns.Bäste Röglespelare ligger på 50:e plats

Den allsvenska poängligan imponerar på mig. Det mest förvånansvärda är att vi inte hittar någon Röglespelare på topp 30, nej inte ens topp 40 utan bäste poängplockare i Rögle ligger på 50e plats. Det är Simon Olsson som skrapat ihop 8 poäng (3+5).

Tyder helt klart på att Rögle saknar en spetslirare som kan vinna matcher åt laget, istället litar man på att hela laget ska tillsammans leverera vilket också kan vara en styrka men visst borde det finnas någon som snittar mer än en poäng per match?


Så här ser topp-10 ut i den allsvenska poängligan.

1. Carl Söderberg (F) Malmö 13 4 15 19 10
2. Johan Ryno (F) Oskarshamn 12 7 11 18 10
3. Steve Saviano (F) Växjö Lakers 12 7 9 16 4
4. Jens Bergenström (F) Leksand 12 7 9 16 12
5. Mattias Guter (F) Oskarshamn 12 5 11 16 6
6. Josh Soares (F) Växjö Lakers 12 5 10 15 4
7. Conny Strömberg (F) Örebro 10 3 12 15 4
8. Mark Hurtubise (F) Almtuna 12 6 8 14 10
9. Alexander Bergström (F) Borås 11 5 9 14 6
10. Lukas Eriksson (F) Oskarshamn 12 6 7 13 8

50. Simon Olsson (F) Rögle 11 3 5 8 22

Saxat från eliteprospects.com.

Oskarshamn ångar på - lånar HV71-spelare

Ett lag som jag trodde skulle få det riktigt tufft denna säsong var IK Oskarshamn. Även om det är långt kvar så ligger man imponerande på en direktplats till kvalserien efter 12 spelade omgångar. Igår när man enkelt besegrade Bofors var det en Malmöduo som agerade matchvinnare, Jadeland och Valdix.

Trots succén så ligger inte Salo på en hängmatta i Thailand utan fortsätter att pussla ihop laget, Simon Önerud från HV71 lånar man under de kommande två veckorna.
– Det är inte alls för att någon varit dålig, utan för att vi har några spelare som är skadade. Det kommer mycket matcher nu framöver, säger Tommy Salo till barometern.se

Everberg petas och Liljewall flyttas ner i fjärdekedjan

Det var kanske inte oväntat att Everberg fick kliva åt sidan till förmån för Carl Gustafsson infor morgondagens match mot topplaget Örebro. Dennis spelar istället med J20 denna helgen som idag besegrade Troja borta med 3-5.
I den matchen var det Forslund och Wemmenborn som med två mål vardera utmärkte sig mest.

Carl Gustafsson som äntligen får göra sin riktiga Rögledebut imorgon går in och tar Liljewalls plats och spelar med Brithén och Olsson, medans Liljewall tar Everbergs plats brevid Hobson och Björklund.

Så här säger Carl inför debuten;
- Det känns väldigt bra och avslappnat just nu! Man får inte göra en för stor grej av det känns det som! Det är bara att gå in och göra min grej så ska det gå vägen tillslut, hälsar Carl Gustafsson inför Örebro-Rögle till Gronvitasumo.se.

Enligt Nätmagasinet så har man inte bestämt sig för vem som vaktar målet och sen står Glimmenvall över pga skadekänning. Formtoppade Forslund ersätter.
M: Fransson eller Gistedt
1: Bødker, Panelin-Borg - J.Johansson, A.Johansson, Brendheden
2: Persson, Forslund - Gustafsson, Brithén, Olsson
3: Bartley, Jensen - P.Bergström, N.Bergström, Lindgren
4: - Liljewall, Hobson, Björklund
Carl Gustafsson debuterar imorgon!

Carl Gustafsson som fått inleda sin comeback med att matchspela med J20 kommer imorgon att vara med mot Örebro. För att få med information om hur det är tänkt vilken formation han ska gå in i så slog jag en signal till Roger Hansson.
- Vi ska träna snart och vi har inte gått ut med hur vi väljer att formera laget så jag kan inte säga något.

Men mina uppgifter om att Carl är med imorgon kan du väl bekräfta?
- Nej, det får du reda på efter träningen, säger Hansson.

Det finns ingen tvekan om att Carl debuterar imorgon, frågan är bara om han inleder på bänker eller vilken plats han tar.  Spräcka Bergströmskedjan, eller låta Björklund sitta? Var hade ni stoppat in honom?

Tävling i tipparligan


TÄVLING! - Vinn mat och matchbiljett i Lindab Arena


För att spetsa till tävlingen så kommer den som totalt tippar bäst inräknat omgångarna 14,15,16,17 vinner mat och matchbiljett i samband med en hemmamatch i Lindab Arena! Så ta chansen och samla flest poäng under dessa fyra omgångar.

Under tävlingens gång kommer det att delas ut priser från bet-at-home.com till några glada vinnare!

Bjurling till Tingsryd?

Björn Bjurling som endast fått vakta Brynäs kasse i fyra matcher anses vara överflödig och kommer enligt obekräftade uppgifter att få lämna Brynäs efter att man värvat stjärntysken Thomas Greiss.

Frågan är nu, var hamnar Björn? Kan han tänka sig en flytt till Tingsryd som inte har en trygg sista utpost då Axel Brage inte tillhör TAIF utan Linköping så det borde inte vara otänkbart att man undersöker Bjurling.

Nu är det bara rena spekulationer men den klubben hostar ju upp hur mycket stålar som helst.

------

Mathias Trygg som tidigare ryktats till Rögle verkar ha satt sin sista potatis i Modo och allsvenskan är aktuellt enligt rykten. Tror inte att det är rätt man för Rögle i detta läget utan om man ska värva någon så ska han tillföra något direkt. Varför inte Matt Murley som gjorde succé i Linköping? Det ska väl mycket till för att han väljer allsvenskan före klubbar som Frölunda eller som det också ryktats om Schweiz men jag är lite inne på att det inte är helt omöjligt ändå.


Colliton tillbaka i Bridgeport

Jeremy Colliton som representerade Rögle förra säsongen har nu gjort klart med "ny" klubb. Han återvänder till New York Islanders farmarlag i AHL, Bridgeport Sound Tigers. Det är ett tryout-kontrakt i första hand för Jeremy som redan gjort fyra säsonger i klubben.

Colliton blev i Rögle känd för sitt skickliga tekande och sitt defensiva spel, framåt producerade han 11 mål och 10 assist på 46 matcher.

Bilder från senast

Har fått bilder av Caroline Olsson från Rögle-Troja och här kommer dem;Tack för bilderna!

AIA åker inte organiserat till Malmö 19/12

Rögles supporterklubb Angel Island Army har idag gått ut med att man inte arrangerar en resa till derbyt mot MIF den 19/12, varför kan man läsa på aia.nu.

"Arrangören uppfyllde inte de åtagande som man som gästande supporterklubb kan förvänta sig" skriver man bland annat. Jag hade hellre sett att man gått ut med exakt vad man inte var nöjda med?!

Oavsett kommer det inte ha någon större betydelse för uppslutningen men däremot lär det bli svårare för ordningsmakten och för Malmö som värd att hålla koll på alla bortafans som lär strömma in i Malmö Arena.

En av supporterklubbarnas största uppgifter mot sina medlemmar är enligt mig att arrangera trygga och bra bortaresor, nu känner man att man inte kan garantera sina medlemmars trygghet i Malmö och väljer att ställa in resan till decembers stora höjdpunkt.

Owen Nolan - "Bengans" nya stjärna

Bengt-Åke Gustafsson som är ny tränare för NLA-laget Zurich SC har idag presenterat ett meriterat nyförvärv i form av Owen Nolan. På kontot har han 1200 NHL matcher för bla Quebec, Colorade, San Jose, Toronto, Phoenix och nu senast Minnesota Wild.

Frågan är varför den 38-årige legendaren drar över till Schweiz? Självklart handlar det stora pengar men har han inte så han klarar sig redan? Hur som helst så lär det dra in mycket intäkter i form av souvernier och publik men knappast så det täcker lönen.

"Bengans" nya stjärna kan verkligen kalla sig "superstar".

Leksand vill inte betala Nordström

Läste på hockeybladet att Peter Nordström vill att Leksand betalar de 50 000 som hans operation kostar. Enligt Peter så tecknade aldrig Leksand någon försäkring men Leksands vd Mats Aspemo så ligger det inte på deras bord;
"– Peter friskförklarade sig själv i somras och sedan dess har han spelat ishockey. Med den fakta som finns just nu vill vi inte betala, säger Aspemo till hockeybladet."

Jag anser att man borde kunna hitta en lösning, Peter borde vara försäkrad under tiden han spelar hockey, var han än spelar.

Fransson räddade Rögle i andra perioden

Trots en trygg 2-0 ledning tidigt i början av den andra perioden så vände Troja matchbilden och kom ikapp till 2-2. Dessutom hade man bud på mer;
- "Frazze" räddar oss från att släppa in ännu fler mål i andra perioden. Det blev väldigt skakigt när vi ska avgöra matchen, berättar tränare Björn Hellqvist till nätmagasinet.

Andrée Brenheden inledde målskyttet och satte även det matchvinnande 3-2, otroligt härligt besked både för honom, laget och för fansen som väntat på detta. Efter en 4-2 seger mot Troja så väntar nu Örebro borta i nästa.

2919 i publiken är en bra siffra.
------

Malmö vände och vann efter straffläggning mot Leksand. Leksand hade en 2-0 ledning fram till det återstod mindre än 7 minuter och i slutminuten kvitterade Carl Söderberg.

------

Örebro som är Rögles näste motståndare vann lekande lätt hemma mot Växjö idag med 4-1.

-----

Rögles J20 fick åka hem utan poäng från Ljungbu efter att ha förlorat med 5-7.

Nollan raderad för "IL Capitano" !

Rögles lagkapten, Andrée Brendheden, har fått utstå alldeles för mycket kritik för att han inte kommit upp i normal standard och kunnat levererat ett enda poäng på 10 matcher. Visst ska man kräva mer av honom men det tar tid att komma in i det efter långa skadebekymmer som fortfarande med jämna mellanrum stör.

Idag lossnade det då han spräckte matchens och den egna målnollan 17 minuter in i matchen assisterad av en annan kritiserad, Adam Hobson.

-----

Viktor Lindgren gjorde mål han också. Direkt i andra perioden stänkte han in sitt fjärde mål för säsongen, förra säsongen blev det endast ett i Björklöven.


Beck till Mora - en vass förstärkning

Mattias Beck som trots stor kärlek och lojalitet mot AIK, "blivit över". Han har nu bestämt sig för Mora. En riktigt bra förstärkning för Lückners grabbar. För mig känns valet som en oväntad överraskning.

Beck kommer få den roll i Mora som han behöver för att bli så bra som möjligt. Stort förtroende med powerplay-spel.

Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i serien han visat sig behärska bra under flera år.
Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.