På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Två backar och en forward - Sevc ligger lågt

Från och med idag och fyra veckor framåt har jag semester. Väldigt härligt ska ni veta. Det är inget ni kommer att märka av här på bloggen utan jag kör på som vanligt. Det händer inte så värst mycket för tillfället.
 
Rögle har tre platser kvar att fylla innan Pelle Svensson har spikat truppen. Två backar och en forward. Av alla namn det surrats kring har jag ärligt inget som känns närmare än något annat, om nu inte Lee Goren är på ingång. Där är det helt och hållet "locket på" från alla håll.
 
Det har nästan gått en månad sedan jag kontaktade Martin Sevc (läs här). Då hade han genomfört en lyckad operation och ville först och främst känna sig helt återställd innan det var läge att gå vidare med någon klubb. Han hade inte alls bråttom. Något jag hört att han aldrig har även om han varit hel.
 
Igår kollade jag status på honom igen. Antingen är det locket på även där eller så talar han sanning när han säger att det är samma status som för en månad sedan.
 
- Jag är fortfarande inte helt återställd efter operationen och därför är situationen den samma som senast, säger Martin Sevc till gronvitasumo.se.
 
Om Rögle fortfarande är aktuellt eller inte vill han inte ge ett klart besked på utan säger bara att han "hoppas på det". Är det så att man tog in Martin Strbak på den platsen eller har man utrymme för Sevc också? Det som talar emot är att Rögle söker högerfattade backar.
 
Rögles elitserietrupp saknar en forward och två backar. Om en månad ska truppen vara på plats för att gemensamt förbereda sig inför säsongen.

Åkerman stannar utomlands - "Det enda vi jobbar på"

Högerfattade backar med erfarenhet och rutin från högsta nivå är en bristvara. En av de lediga är Johan Åkerman.
Visserligen fyller han 40 år i höst och insatsen i Linköping förra säsongen gav mer att önska. Ändå fick han avsluta starkt nere i Köln och alla signaler som nått mig har varit att han inte kommer att lägga av.
 
Vad händer då nu? För att få reda på mer där så ringde jag upp hans agent.
 - Vi för just nu diskussioner med utländska lag, säger Joakim Persson till gronvitasumo.se.
 
Finns där något intresse från Elitserien?
- Det är inget vi jobbar på. Utlandet är det enda vi jobbar på just nu.
 
Då vet vi det och kan släppa den tråden. Man scannar av det mesta nu när det står stilla ute i hockeylandet.
 
Har ni något tips med substans i? Tipsa gärna, gronvitasumo@gmail.com så jobbar jag vidare på det.
 
 

Vinnerborg tillbaka till Elitserien

Läste precis på Sportbladets websida att Marcus Vinnerborg återvänder till Elitserien efter två säsonger borta i Nordamerika.
 
- Det är ett familjebeslut. När man jobbar i NHL och AHL är man borta 150-160 nätter per säsong och är iväg 8-10 dagar i sträck, sen hemma i tre dagar och sen iväg igen, säger Vinnerborg till iihf.com.
 
Givetvis en väldigt bra domare och de vill vi så klart ha här hemma i Sverige. Totalt blev det 40 NHL-matcher på Vinnerborgs konto.

Rögle valde Iggulden före Rakshani

Efter Rögles senaste värvningar, Warg och Iggulden så har det varit väldigt lugnt. Därför tycker jag det är intressant vad det är för spelare som Pelle Svensson faktiskt nobbat.
Idag ger Mrmadhawk oss en spelare som man tackat nej till. Det är HV-förvärvet Rhett Rakshani.
som man ska ha nobbat en tid innan han blev klar för HV71.
Istället blev det Mike Iggulden och ska man väga för och emot, vem hade ni då plockat?
 
Båda är högerfattade och har spelat i Bridgeport Sound Tigers. Ska man gå efter poäng så är det fördel Iggulden. En annan fördel om man nu ska se det med "Rögleögon" är att Iggulden spelat tre säsonger i Europa redan. 
 
Om Rögle valde rätt eller inte, det får vi väl se i vinter men på förhand så hade jag valt samma väg som Pelle gjorde.
 
Vad säger ni där ute? Rakshani eller Iggulden?

Boråsbacken drar till Danmark

Borås fick igår beskedet att man tvingas ner i division 1. En back som inte lär vara kvar är Mats Hansson
Han lämnar både laget, staden och landet efter fem säsonger i Borås.
 
Nu säger väldigt bra källa att det handlar om Danmark och att han går i lagkompisen Magnus Åkerlunds fotspår och landar i Aalborg. Där ska även en viss Mathias Månsson också spela.
 
Jag ringde upp Mats för att undersöka mina uppgifter och han låter förvånad när jag lägger fram det.
 
- Det vet man aldrig, säger han först och fortsätter, - Det är inget bekräftat och klart men jag kan säga att det ligger nära till hands. Om inget konstigt händer blir det så, säger Mats Hansson till gronvitasumo.se.
 
Inte för att Hansson hade kontrakt med Borås nu när gårdagens besked kom men det kommer att hända mycket mer där uppe nu.
 
 

Blomqvist lämnar - "De vill ha över mig och jag vill dit"

Igår tingades han som spelare nummer 17 av Lethbridge Hurricanes i  CHL-draften för importer. Efter endast en säsong i Rögles J18 så sticker nu Axel Blomqvist över direkt. Osbysonen gör därmed sina två bröder sällskap i Nordamerika, Albin spelar dessutom redan i Lethbridge.
 
- Lethbridge vill ha över mig och och vill över så ja, det är tanken att jag drar över, säger Axel Blomqvist till gronvitasumo.se.
 
Att det blev just Lethbridge var ingen större överraskning även om Axel erkänner att han var nervös när det väl var dags. Både hans agent och hans bror hade snackat med laget innan och han kände sig ganska säker på att bli draftad av just dem.
 
Bröderna Blomqvist, Anton, Albin och Axel är fostrade i Osby men har därefter valt olika vägar. Anton gick via en säsong i Linköping till Malmö där han spelade under fyra säsonger, tre av dem på seniornivå. Numera hittar man Anton i Springfield Falcons i AHL.
Albin valde Linköping han också men han lämnade för Lethbridge inför den gångna säsongen och nu återförenas han med Axel som var den enda som valde den "rätta" vägen, alltså via Rögle.  
 
- Jag tyckte att Rögle kändes bra för mig, jag älskar staden och människorna. Jag kände också att vi skulle få ett bra lag och som vi visade så va vi ju rätt så bra, säger Axel och syftar på den färska guldmedaljen.
 
I slutet av augusti bär det av och även om man aldrig kan veta om man tar rätt steg i karriären så känner Axel att han kommer att passa in på de mindre rinkarna.
 
- Jag tror att det här är rätt väg för mig. Jag är stor och har bra skridskoåkning så liten rink ska nog passa bra. Samtidigt kommer jag alltid att älska Rögle och hoppas att jag kommer att få återvända någon gång, om jag är välkommen.

Djurgårdsikonen tvingas lämna

Igår hade Djurgården årsmöte och man redovisade en jätteförlust på 5,3 miljoner. Det första synliga resultatet av det är att man inte förlänger med trotjänaren, Kristofer Ottosson.
 
- Budgeten är halverad jämfört med tidigare och det är av ekonomiska skäl som vi inte kommit överens med Nilson och Ottosson, sa "Challe" Berglund på årsmötet, enligt klubbens hemsida.
 
Under sin 20-åriga karriär så har Ottosson varit Djurgården trogen bortsett från två säsonger i Huddinge i slutet av 90-talet.
 
- Det fanns förhoppningar om att det skulle gå att få ihop en lösning, jag hade gärna varit med och försökt spela upp Djurgården i elitserien igen. Men vi kom inte överens och så är det ibland i den här branschen, säger Ottosson till Sportbladet att det lutar åt att han lägger av.

Modo ger AHL-meriterad amerikan chansen

Modo har idag gått ut med att man har gett amerikanen, Dave Spina, ett tryoutkontrakt. En liten 29-årig forward som har hela 374 AHL-matcher och 218 poäng på sitt konto.

 Närmast hämtas han ifrån DEL och Iserlohn Roosters där han spelade den senaste säsongen. Där blev det 11 mål och 18 assist.

 

Spina ansluter den 1 augusti och behöver därefter övertyga klubben att han är rätt man för dem. En stor fördel är att han har "dubbelpass".

 

- Det här är en intressant spelartyp som vi gärna vill låta få möjligheten att visa upp sig, säger Näslund på modohockey.se.

 

 


Johan Björk nu klar för Malmö

Det gäller att välja sina tillfälle att skicka ut sina pressmeddelande. Malmö Redhawks skickar ut ett mitt under EM-semifinalen ikväll. För hockeynördar spelar det ingen roll och jag kan tänka mig att man är riktigt nöjda över att kunna presentera Johan Björk.
 
- Vi är väldigt glada att få hem en riktigt Malmöit. Han kommer att medföra rutin och stabilitet i försvaret,  säger Patrik Sylvegård på klubbens hemsida.
 
Nu har Malmö Redhawks sju backar under kontrakt och med allsvenska mått mätt ser det bra ut. Dessutom att man fått hem Johan Björk och Jens Olsson var väl det bästa som kunde hända efter turbulensen med värvningscirkusen.
 
Malmös backar
Johan Björk
Emil Carnestad
Jens Olsson
Philip Hersby
Stefan Lassen
Alexander Ribbenstrand
Mads Bödker
 
Dessutom har man nu skrivit ett kontrakt med Henrik Hetta som sträcker sig över den kommande säsongen.
 
----
 
Rögles stora J20-forward Axel Blomqvist blev idag tingad i CHL-draften för importer. Lethbridge Hurricanes plockade honom som 17:e spelare totalt och nu tappar Rögle högst troligt sin unga forward efter bara en säsong i klubben.  
 
 
 

Borås flyttas ner

Jag trodde att Borås HC:s elitlicens var säkrad. Laget har värvat friskt och man har fått in bland andra Enberg, Zaar och Wennerström.
 
Idag kommer "chocken". Hockeyförbundet har precis meddelat att Borås HC flyttas ner till division 1.
 
En del av pressmeddelandet:
 
"Borås HC flyttas ned till Division 1 säsongen 2012/2013
Nämnden för Elitserien och HockeyAllsvenskan har beslutat att Borås HC ska flyttas ned en division i seriesystemet. Anledningen är Borås HC inte uppfyller kraven för elitlicens.
För elitlicens krävs att:
− Förening får inte vara på obestånd
− Förening får inte i årsredovisning per den 30 april ha negativt eget kapital under två på varandra följande räkenskapsår."
 
Då välkomnar vi istället Asplöven till Hockeyallsvenskan. Blir några härliga bortaresor till Haparanda. Jag lider verkligen med spelarna i truppen. Man har ändå värvat på rätt bra med spelare. Bland andra Jonathan Zaar från Rögle och Peter Wennerström från Färjestad. Vad händer där nu?

Ryktet om Pyett var påhittat

I söndags skrev jag att jag fått ett tips från en läsare om att Rögle jagade Logan Pyett. Jag skrev också att jag inte hade fått det bekräftat utan valde att gå ut med det eftersom han tipsat mig om Iggulden två dagar innan han blev presenterad.
 
Jag har efter flera dagars försök nu fått prata med Logan Pyett själv. Han ger mig ett klart besked:
 
- Det ryktet stämmer inte. Jag vill ge det en nystart här borta, säger Logan Pyett till gronvitasumo.se.
 
Till er som tipsar, jag får flera olika tips varje vecka. Jag gör vad jag kan för att få dem bekräftade innan jag går ut med något men eftersom denna tipsare haft rätt en gång innan gav jag det en chans.
Jag är självklart väldigt tacksam för tips. som stämmer. Att bara skicka in påhittade gissningar är så fruktansvärt onödigt. Då sitter jag och ringer jorden runt helt i onödan. Det tar både tid och resurser från de tips som verkligen stämmer.
 
Jag måste säga att majoriteten av tips stämmer och det är därför jag kan hitta ryktena många gånger. Fortsätt att tipsa, däremot ber jag er som bara skickar in "önsketänkande" att sluta.
 
----
 
Andreas Engqvist ville tillbaka till NHL. Det sa han åtminstone till mig i slutet av maj. Så blev det inte. Idag har han presenterats för KHL-laget Atlant Mystishchi.
 
Då kan alla Djurgårdare andas ut. Det fanns nämligen uppgifter på att AIK var där och rotade.
 

Oskarshamnare - Nu kan ni andas ut

Giulio Scandellas övergång till Oskarhamn är nu helt klar. Det berättar en välinformerad källa till mig nu ikväll. Han kommer att bli officiellt bekräftad inom en snar framtid.
 
Jag berättade den 7 juni (läs här) att den förre Rögleforwarden var överens och "klar" för Oskarshamn men att hans förra klubb, Val Pusteria Brunico, satte käppar i hjulet. Nu har man löst den biten och han är 100% klar för IK Oskarshamn.
 
Det ska vara så att Scandella skrev på för Brunico före VM men åndrade sig när Oskarshamn kom med ett bra kontrakt under VM. Därefter har det varit diskussioner mellan Scandella och Brunico. Det gick så långt att Scandella fick "hota" med att dra över till ECHL. Till slut gav Brunico med sig och lät Scandella köpa sig ut från kontraktet.
 
Nu ska det bli väldigt intressant att följa Scandella i vinter. Att kalla honom för flopp i Rögle är inte rättvist då han missade i princip hela säsongen pga skada. När han sedan gjorde comeback så blev det kanske ingen succé men med tanke på att han inte tränat (is) eller spelat matcher på flera månader så är det inget man kan kräva heller.
 
Under den senaste säsongen stod VM-forwarden för 65 poäng på 37 matcher och därefter var han en av Italiens absolut vassaste forwards under VM. När Italien var utan chans så stack Scandella ut ur mängden och visst håller han hög allsvensk klass.
 
Välkommen tillbaka till Sverige, Giulio Scandella!

Corey Locke till Finland

En av alla spelare som ryktats vara på Pelle Svenssons lista är Corey Locke. Det var ett namn jag fick höra väldigt tidigt.
Idag har finska TPS presenterat honom som sitt senaste förvärv och då stämde uppgifterna om att han var på marknaden på denna sidan mycket väl.
 
Corey Locke har varit en poängmaskin i AHL de senaste åtta säsongerna men har bara fått ett fåtal matcher i NHL. Säsongen 10/11 vann han hela AHL:s poängliga och utsågs även till ligans mest värdefulla spelare.
 
----
 
Robin Rahm till Örebro? Det ryktet har gått väldigt länge nu. Inget har kunnat presenterats då Rahm är avstängd fram till augusti. För någon dag sedan dök ett överraskande rykte upp, Brynäs var också intresserade.
 
Därför passar det väldigt bra att Örebro nu, i förtid, presenterat Rahm. Så här skriver man om övergången på sin hemsida.
 
"Robin är en riktigt bra målvakt som var på väg mot ett genombrott i Färjestad när han 2010 fick en tvåårig avstängning för att ha brukat dopingklassade substanser. När Robin inom kort är spelklar igen efter avstängningen vill Örebro Hockey ge Robin en andra chans och tror att han under Michael Andréassons träning kommer bli den stormålvakt som han har alla förutsättningar att bli."
 
 
 
 

Två av de största återförenas

Igår var det Hampus Lindholm, Rasmus Bengtsson och Jakob Lilja som togs ut till det svenska J20-landslaget.
Idag togs J18 truppen till "Memorial of Ivan Hlinka" ut och där fanns två Röglespelare med, Amil Krupic och Anton Cederholm.
 
Ingen överraskning då de båda hade en gjuten plats i landslaget förrra säsongen. Dessutom kommer Amil och Anton väl förberedda då de båda tränar med Rögles Elitserielag.
 
----
 
Dagens lite mer oväntade nyhet kommer från Jonstorp. Två av Rögles största profiler genom alla tider återförenas. 
Stefan Elvenes är redan klar för headcoach och nu får han sällskap av sin bror, Roger Elvenes.
 
- Stefan och jag har alltid haft en dröm och det är att få göra något roligt tillsammans igen. Att få möjligheten att göra detta i Jonstorp Hockey var något som jag inte kunde tacka nej till när jag fick fråga av Stefan och föreningen. Ishockey är jag uppväxt med och intresset har inte minskat genom åren. Jag har mycket kunskap och erfarenhet som jag kan och vill bidra med till Jonstorp Hockey, säger Roger Elvenes på klubbens hemsida.
 
Ambitionen är att nå kvalspel upp till division 1.
 
 
 
 

Silly season - Rögle fick nej av NHL-forward

Jag har idag fått intressanta uppgifter ifrån en källa som säger att han är bombsäker på sin sak. Rögle har undersökt möjligheten att kunna locka till sig den OS-meriterade NHL-veteranen Mikael Samuelsson. Bra försök men man fick ett snabbt besked, det är inte aktuellt.
 
Med 768 NHL-matcher i ryggsäcken och bra poängskörd säsong efter säsong så vore "Samme" givetvis ett drömförvärv för samtliga lag i Elitserien.   
 
Idag har jag själv snackat med Samuelsson och han vill inte säga något om eventuella intresse från specifika lag.
 
- Jag stannar nog i NHL. Det finns inget klart men det är det jag siktar på, säger Mikael Samuelsson till gronvitasumo.se.
 
Du vill inte bekräfta om Rögle är ett lag som visat intresse?
- Jag kan säga så här, det är inte aktuellt.
 
Rögles sportchef Pelle Svensson har verkligen siktat högt. Mikael Samuelssons kontrakt med Florida Panthers har gått ut och skulle han vilja flytta hem så visade Rögle att man var med på noterna. Nu är det inte aktuellt och inte lönt att spekulera vidare i men givetvis är det intressant att veta att Rögle försökt. Inte något sensationellt då jag tror att Pelle och övriga sportchefer undersöker hur många spelare som helst vid denna tiden på året. Speciellt spelare av denna kalibern.
 
 

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.