På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Intervju med Peter Jönsson - "Förmån att spela i Ängelholm"

Min intervjuserie fortsätter och nu har jag kommit till en som spelat 206 matcher i Rögletröjan och ständigt visat stort hjärta för föreningen.

Jag har fått en del önskemål om intervjuer och när Johan "Otto" Kronberg kom med detta förslag kände jag direkt att det var ett klockrent alternativ.
Har du något med hockey att göra nuförtiden?

- Nej det är ingen hockey alls för min del. Jag ser på så många Röglematcher jag kan fortfarande men jag reser mycket med mitt yrke, men som det utvecklat sig så kan man ju se matcherna via nätet väldigt enkelt, var man än befinner sig.

Du slutade tidigt för att satsa på ditt arbete. Är inte det något du ångrar idag?

- Nej jag kände då att det var rätt beslut och ångrar inte det alls. Jag har ett mycket bra arbete. Vissa väljer att lägga av när dom är 45 men jag kände att jag ville satsa på yrket och slutade redan som 28 åring.

En tanke som måste slagit dig är att Rögle gick upp säsongen efter att du slutade.

- (Peter börjar skratta och berättar) Både Jakob (Johansson)  och Tjärnqvist (Mathias) brukar reta mig och säga att det var den sista pusselbiten som behövdes för att Rögle skulle gå upp.

I Rögle spelade du över 200 matcher men gjorde bara 13 mål, något mål du minns speciellt?

- Nej som du säger gjorde jag inte mycket mål men jag känner att jag bidrog på mitt sätt ändå.

Du avrundade karriären i moderklubben Åstorp (div.3) där du spelade center. Där blev det 23 mål och 12 assist på 24 matcher. Var serien så usel?

- Jag hade sagt i många år och lovat att spela i Åstorp innan jag skulle lägga av och det var jag ju tvungen att stå för. Den stora skillnaden är målvakterna som är så mycket sämre, det är lite så att om du träffar där du siktar så blir det mål. Sen är det milsvids skillnad på spelförståelse och passningsspelet. Däremot skiljer det inte så mycket i skridskoåkningen som man kanske kan tro.

Du lämnade för USA, berätta lite om hockeyn där.

- Det är väldigt olikt. För mig betyder det egentligen allt att jag tog chansen där. Både civilt och hockeymässigt. När jag bestämde mig för att åka så sa min far att "tro inte att du kan komma tillbaka och spela i Rögle igen", han såg det som ett steg tillbaka i karriären. Där hade man direkt en tränare som bara fokuserade på backarna och man tränade alltid varje dag 2 timmars pass på is. Även dagen innan match. Man fick hela tiden klart för sig vad som skulle göras för att kunna utvecklas. När jag sedan kom tillbaka till Sverige kände jag mig som en bättre spelare med ett bra grundspel att luta mig på när formen inte var på topp.

Sen fick du en bra utbildning också?

- I första hand åkte jag dit för hockeyn men för att spela på college så var man tvungen att ta en del högskolepoäng. Sen slog tanken mig att här har jag faktiskt chansen att få en universitetsutbildning och eftersom jag pluggade det jag tyckte var roligt så var det lättare. Det har jag mycket att tacka för idag.

Hur viktigt är det med bra sommarträning tycker du som själv varit väldigt noga med den biten vad jag hört.

- Speciellt när man är yngre är det jätteviktigt när man blir lite äldre så kanske det inte lönar sig att köra så hårt utan då är det kanske bättre man tränar med hög kvalitét. Själv var jag ingen extrem talang utan var tvungen att träna stenhårt för att kunna bidra med mitt spel under säsongen. För mig tog det två år innan jag kände mig ordinarie i laget och för att nå dit var jag tvungen att träna hårt varje dag.

Vad tror du om Rögles satsning nu?

- Svårt  att säga, det är bara "Jacke" och Danne jag känner.

Simon Olsson kommer från QJHML, vad vet du om den ligan?

- Det är den bästa juniorligan i Kanada, eller där finns tre stycken som sen slås ihop i slutspelet. Bland annat Crosby och Lemieux kommer från den ligan. Det är en väldigt bra liga.

Är det några speciella minnen du har från Rögletiden?

- Matcherna mot Bofors var alltid roliga. Strömbergs lag var alltid roliga att möta.

Du spelade i en rätt tuff tid i Rögle och inte som det nu varit ett par år. Berätta lite om hur du upplevde det.

- Vi var unga och inget man tänkte på då men tänker man tillbaka nu så är man grymt imponerad av en sådan som Roger Elvenes. Det var ingen lyx, utan vi hade tex matlådor med oss på bussen som vi åt på väg hem från Västervik en onsdagskväll.

Vem tycker du varit den bästa du spelat med och mot?

- När jag kom tillbaka från USA och fick höra av Gunnar att jag skulle få spela med Kenny Jönsson så kändes det som en gudagåva. Han är den bäste jag spelat med och den bäste jag mött är Zach Parise.

För inte så längesedan skickade du in en insändare till tidningen som många har gillat och ogillat. Vad säger du om den?
- Jag ska säga att jag övervägde väldigt noga. Kände mig lite taskig för Rögle hade just åkt ur elitserien och behövde allt stöd man kunde få men har man en åsikt måste man stå för den. Detta var både min första och sista insändare. Finns det någon som är besviken så har jag full förståelse för det. Jag vill inte framstå som en gammal gnällig jävel.

Har du någon hälsning du kan skicka till fansen här?

- Många kanske tror att det är en stor press att ha så högljudd och stor publik som Rögle har men jag ska säga att jag alltid känt det som en förmån att få spela i Ängelholm.

Peter är en väldigt lugn och sansad man som njuter av livet nu och innan vi avbryter samtalet så skämtar han till det lite;
- "Tjärna" sitter här ute hos mig nu och kommer säkert såga mig nu. Han ser rätt tjock ut, haha. Nej ärligt så är han mer vältränad än någon annan.

Tack "Peppe", i mitt hjärta lever du alltid kvar som den "store" lille kämpen som visade stort Röglehjärta säsong efter säsong.

Holmgren var Rögles val men fick ett "nej tack"

Sist jag pratade med Fredrik Holmgren så sa han till mig att Rögle var ett intressant alternativ men efter supersäkra uppgifter på att Rögle nu lämnat kontraktsförslag till honom var jag bara tvungen att ringa upp honom.

Nu vet jag att du fått ett kontraktsförslag av Rögle, det var ju det du ville sist vi pratade?

- Ja det stämmer att jag fick ett kontraktsförslag förra veckan men jag har även tackat nej till Rögle.

För dåligt bud eller?

- Nej, det var ett jättebra bud jag fick men jag känner att jag inte är sugen på allsvenskan.

Det var tråkigt att höra. När jag ändå har dig på tråden, Patrik Bergström är aktuell för Rögle, vad kan du säga om honom?
- En lung och mycket bra kille som har en riktig vinnarskalle.Lassen blir historisk i Djurgården

Den danske VM-backen Stefan Lassen har idag skrivit på för två säsonger med Djurgården.

Det innebär att Djurgården nu värvat sin första dansk genom tiderna och Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt är nöjd;
– Alla vi har pratat med säger att Stefan har bra karaktär och vi tror att han kommer att passa bra in i vår grupp. Han är storväxt, rörlig och har bra skridskoåkning. Hans främsta styrkor är det defensiva spelet men vi tror att han kan utveckla det offensiva spelet hos oss, säger Janne i ett pressmedelande.

Stefan Lassen som var en av de bättre backarna i det danska landslaget bröt sitt kontrakt med Leksand efter en säsong och det ryktades om SSK men nu valde Lassen liksom Boumedienne Djurgården framför Södertälje.

Börjar nog bli infekterat där uppe nu?

Försäsongen

Då har Rögle gått ut med hur man lägger upp sin försäsong och som det ser ut nu kommer man inte att ställas på några prov av elitserielag eller tippade topplag i allsvenskan, bra eller dåligt?

Istället väljer man att fokusera på ett läger nere i Schweiz under första veckan av september där man ska möta Langenthai, Lausanne, Langau Tigers och Geneve Servette. En kvartett jag inte kan ett smack om men klart är att Schweiziskt ishockey är kraftigt på väg framåt. Ett läger där man om inte förr kommer bli sammansvetsade till max och kunna fokusera på olika detaljer i spelet då det är en intensiv matchvecka.

Rögle kommer att gå på is den 2 augusti och första träningsmatchen spelas den 8 mot Hamburg i Lindab Arena.

Försäsongens höjdpunkt lär bli "Kenny All Star game" den 21 august då man ska hylla Rögles genom tiderna största profil.

Intressant måndag

Efter en väldigt lugn helg så lär intensiteten öka nu när det är måndag och jag är säker på att måndagen kommer att bjuda på några intressanta saker.

Helgen bjöd väl bara på Josef Boumiedinne och sen bekräftelsen på Markström. Nu är det ny vecka och det är många lag som krigar om de få signaturer som finns tillgängliga nu.

Leksand, Rögle och Malmö lär alla tre vara ute efter värvningar som höjer lagets kvalité och indikationerna pekar på att åtminstonde Rögle kommer presentera en spelare idag eller imorgon. Det är en av alla dem som florerat som rykten.

Jag har ett par intressanta intervjuer på gång, både väntade och väldigt oväntade. Sen hoppas jag få besöka ett träningspass med Rögle men det är inte så självklart att jag får tydligen som man kan tro.

Dags att jobba nu!

Sommartävling till er

Om ni lyckas fotografera er tillsammans med en hockeyprofil och mailar in bilden till j.lindeblad@gmail.com så har ni chans till bra priser.
Lyckas ni få ett foto på en spelare/ledare med mössa, halsduk eller tröja från värsta rivalen så belönas ni med 10 trisslotter.

Sen kommer det att utses en slutlig vinnare som får en riktigt fin vinst.

Helt gratis att vara med och tävla såklart och det är bara att sätta igång.

Alexander ångrar inte flytten en sekund

Alexander Johansson, centern som ska fylla luckan efter Mattias Sjögren har nu tränat ett tag med Rögle och är imponerad av organisationen, ledarna och staden. Han tycker att stämningen i gruppen är kanon och pekar på att alla nästan är i samma ålder och alla är fokuserade.
När jag ifrågasatte hans kondition efter gårdagens resultat som sämste "grönvit" på Änglamilen så skrattade han och hittade en bra bortförklaring;
- Efter 5 km så fick jag ont i knäet men jag var glad att jag tog mig i mål, sa Alexander Johansson.

Sen kommer vi in på hur laget tränar och då är han snabb att berätta att man tränar väldigt hårt men på ett bra sätt. Två gånger om dagen som oftast med bra variation. Jag frågar om han tränar mer nu än vad han gjorde i Troja;
- Där körde vi en gång om dagen men ibland upp till tre timmar så jag vet inte om det är mer nu men det känns som att det är bättre kvalitet på träningarna.

Alexander sa också att det inte är någon fara med hans knä när jag vi diskuterar skadeläget i truppen. Vi kommer in på Calle som Alexander tycker väldigt synd om men berättar samtidigt att han biter ihopa bra och kommer snart lägga gipset och då kunna rehabilitera så smått och även vara med på de övningar som är möjligt.

Jag frågade även lite andra intressanta frågor;

Vem tar mest plats i omklädningsrummet, alltså vem är "boss" där?
- Liljewall och "Jacke" är det som tar tag i det ,säger Alexander och skrattar.

Det har inte kommit mycket info om ert träningsupplägg, ska ni på läger och vilka matcher har ni inbokade?
- Jag vet faktiskt inte själv. Har inte hört något mer än att vi ska möta Troja och Hamburg två gånger.


Karlsson och Bergström svårflörtade?

Jag har ikväll varit i kontakt med ett par av de aktuella spelarna som ryktas vara på ingång i Rögle BK.

Nu har det gått ett tag men det drar ut på tiden, men har du bestämt dig?
- Jag vill inte kommentera något just nu då det är ganska känsligt.

Sist sa du att Borås inte gett dig kontraktsförslag vilket du skulle vänta på. Något nytt där?
- Jag vet att du vill få ut något av mig men jag kan inte säga något nu.

Men du har inte nobbat Rögle?
- Nej, nej. Inom den närmaste tiden hoppas jag att det är klart. Både för min och klubbens skull.

Jag känner mig väldigt övertygad om att Jens kommer, vilket jag varit hela tiden.

-----

Rögle är sugna på Patrik Bergström, senast i AIK, det avslöjade ju mrmadhawk för en tid sedan men sedan har man inte hört något om Piteå-produkten. Har fått uppgifter på att han är väldigt aktuell så jag undersökte saken närmare.

- Jo det stämmer att Rögle och min agent talats vid ett par gånger och diskuterat. Rögle är ett bra alternativ men innan jag bestämmer mig vill jag se vad det finns för alternativ utomlands, säger Patrik Bergström till Grönvitasumo.se

Är du bitter över att bli ratad av AIK efter en bra säsong med 15 mål och 16 assist?
- Visst är det tråkigt att inte man är önskvärd där längre.

Lutar det åt Allsvenskan eller utomlands?
- Jag kan inte säga att det lutar åt något håll men min agent undersöker just nu möjligheterna.

-----

Tvillingarna Donati är en gåta och ser ut att förbli det ett tag till. Rögle är intresserade men tvillingarna vill se om man kan få en chans i AHL.


Djurgården agerade snabbt

Häromdagen blev det klart att Djurgården tappade sin succéback Kyle Klubertanz till NHL och arbetet om att hitta en ersättare startade och gick riktigt bra och snabbt.

Ersättaren blev idag klar och det är Josef Boumedienne, 32 år med både meriter från landslaget, NHL, KHL, NLA och Elitserien.

Ett bra nyförvärv som kommer att bli en viktig kugge kommande säsong.

Jag kan tänka mig att en och annan SSKare blir besviken nu eftersom detta varit en drömvärvning för klubben.

-----

Nu kommer snart en intervju med en Rögleprofil som spelat över 200 seniormatcher och visat stort Röglehjärta.

Vem tror ni det är?

Änglamilen - August och Simon lekte med "A-laget"

"Änglamilen" är en löpartävling som är en tradition i Ängelholm och jag har snappat upp lite intressanta från de Röglespelare som deltog och dessutom kommentarer från loppet.

Bäst av Röglespelarna var j20 spelaren August Carlsson och bakom kom Simon Glimhed innan första seniorspelare kom i mål som var Jakob Johansson.
- Han kom upp i ryggen så jag var tvungen att dra lite igen, sa Simon Glimhed till grönvitasumo.se och skrattade.

Vann gjorde Andre Levin från Perstorp på 35 minuter och 17 sekunder så där har ni lite att utgå ifrån när ni sedan ser följande tider;

10. August Carlsson, Rögle j20, 39,44
19. Simon Glimhed, Rögle j20, 40,25
22. Jakob Johansson ,Rögle BK, 40,33
41. Nils Bergström, Rögle BK, 41,54
46 Christoffer Persson, Rögle BK 42,12
82. Dennis Everberg, Rögle BK, 43,41
100. Johan Nielsen, Rögle BK, 44,31
104. Ted Brithén, Rögle BK, 44,35
106 Viktor Panelin-Borg, Rögle BK, 44,40
117. Alexander Johansson, Rögle BK, 45,09

När jag ändå hade Simon i luren passade jag på och fråga lite om hans situation. Han har ju trots ett par insatser i elitserien inte fått seniorkontrakt till kommande säsong. 
- Mitt mål är ju att ta en plats och truppen är inte full så det är bara att ge järnet.

Om du inte får chansen nu, stannar du i Ängelholm?
- Då ska jag försöka ta den under säsongen.

När jag sedan pratade lite med Simon Glimhed om det låg någon presitge i potten mellan Röglespelarna i dagens lopp så gav han ett rätt kyligt svar med tanke på att han slog alla seniorspelarna som deltog, bara August Carlsson(J20) var bättre.
- Jag brukar inte springa så mycket för har lite problem med knäna men det känns inget när jag spelar hockey. Hade hoppats på under 40 minuter.
Att han slog seniorerna som var med var inget han ville skryta med men vilket sågning indirekt, "problem med knäna" inte kan springa så mycket och ändå utklassade han Jacke, Bergström, Persson mfl.


Intervju med Bengt-Åke Gustafsson - "Skönt med sommarlov"

Mina intervjuer fortsätter och jag har ett par olika på gång men eftersom jag lyckades få en pratstund med Bengt-Åke Gustafsson så dröjer det lite.

När jag ringde upp Bengt-Åke och bad om en pratstund före VM så var han inte tillgänglig för det för då skulle det gå via förbundets presschef men jag kunde återkomma efter världsmästerskapet. Så idag kände jag att det var dags och här får lite intressant läsning från vårt samtal;

Då har du lämnat uppdraget i Tre Kronor. Du måste väl vara het på tränarmarknaden, är du på väg mot ny arbetsgivare?
- Jag har inga planer förtillfället utan det är som vanligt vid den här tiden, jag har sommarlov. Det känns helt rätt att ta det lugnt nu ett tag för att återvinna lite energi. 

Min känsla säger att KHL har ryckt i dig, stämmer den?
- Ja före VM fanns det intresse från ett par klubbar där men nu är alla tränarposterna fulla där. Det känns väldigt bra att ta det lite lugnt nu. 

Din karriär som landslagstränare är ju lång och har innehållt mycket men för att göra den kort. Beskriv den med tre ord.
- Stimulerande, lärorik och utvecklande. 

Vilken är höjdpunkten under dessa år?
- År 2006 var solklart bäst. Vi vann ju OS och VM samma år.

Känner du dig inte frestad att ta dig an en utmaning som att bli sportchef?
- Den tanken har faktiskt slagit mig och jag känner att det skulle varit en intressant uppgift. Just nu känner jag mig ändå fortfarande som tränare och vill jobba som det några år till åtminstonde.

När tror du att du får nytt jobb?
- När det börjar närma sig vinter så blir det säkert något.

Jag är som du säkert hör från skåne och jag håller på Rögle. Många med mig tycker att Mattias Sjögren borde fått chansen men inte du?
- Mattias har funnits med i kulisserna när det handlat om Euro hockey tour men det är så många som är med i de diskussionerna och då får man väga för och nackdelar.

De flesta lag är nu mitt uppe i sina lagbyggen. Vad tycker du är viktigt att tänka på?
- Det är ett stort pussel som man ska bygga ihop. Defensivt, offensivt och sen ska man ha olika spelare som passar för olika roller.

Som tränare kommer man oftast till ett färdigt lag. Är inte det tufft som tränare att komma och få rätta sig efter vad som finns utan att ha kunnat påverka?
- Till en början är det en nackdel men om man stannar i klubben så bygger man upp ett lag på sikt tillsammans med sportchefen. Det gäller även för sportchefen att hitta rätt tränare till rätt spelarmaterial.

I Rögle bygger Roger Hansson det lag han sedan ska träna. Är det optimalt?
- Det är ju en fördel att få vara högstdelaktig då man vet till vilken spelídé man ska värva.

Tror du att det kan vara så i framtiden att man kombinerar tränare och sportchef i samma person?
- Nej, inte när man kommer till det ekonomiska osv.

Vad tyckte du om idén om en Europeisk liga?
- Jag tror inte mycket på det. Det kommer kosta för mycket och även om man kanske får större och mer globala sponsorer så lär det ändå sluta på plus/minus noll. Spelarlönerna lär ju inte minska precis, snarare dubbleras. Sen vet jag inte om det är så kul att resa runt halva jordklotet för en bortamatch.

Jag tycker att det är dags för svensk hockey att öppna upp möjligheten för allsvenska lag att kunna avancera till elitserien. Det är för svårt nu. Hur ser du på det?
- Jag har länge sagt att man ska göra som man gör i Schweiz. Låt det sämsta laget från elitserien möta det bästa allsvenska laget i en serie i bäst av sju där vinnaren får spela i elitserien.

Saknar du något lag i elitserien?
- Leksand nämns ju för att det är ett klassiskt lag. Annars saknar jag Malmö och Uppsala som är städer med resurser att spela i elitserien samt rent geografiskt hade det varit bra.

Till sist, nämn en spelare som du anser vara den mest sportsliga och samtidigt väldigt bra spelare som du haft i landslaget.
- Mange Johansson får jag säga.

5 snabba med Bengt-Åke

SMguld/VMguld - VMguld
NHL/KHL - NHL
Rögle/Redhawks - Rögle
VM - Varje år/Vartannat - Varje
Elitserien Öppen/Stängd - Öppen

Jag tackar ödmjukast för de 13 minuter och 38 sekunder jag fick med Bengt-Åke Gustafsson
Brynäs kan knappast gilla NHL

Det har varit mycket snack om målvakter den senaste tiden och jag kan inte låta bli att återkomma till dem nu igen. Under natten som gick så gjorde Mattias Modig klart med Pittsburgh. Det var ju just Modig som skulle täppa till luckorna efter Markström och Läck som också lämnar. Ja, Markström är inte klar för en flytt väl men om inte han sticker nu så är det otroligt förvånande. Han har potential att bli större än Lundqvist ganska snabbt.

-----

Just nu så arbetar jag med en intervju med en som spelat 8 säsonger i Rögle men ändå varit en doldis.


Hansson nöjd - Inga fler backar

Mads Bödker tog den sista backplatsen i Rögles trupp. Därmed består truppen av 8 backar (Rasmus Bengtsson inräknad).

"- Ja, det stämmer. Nu har vi backbesättningen fulltalig. Jag är jätteglad att Mads valde att stanna för oss, han kommer att få spela en betydande roll i det här unga laget, säger Rögles sportchef Roger Hansson till Helsingborgs dagblad."

Min personliga åsikt är att det ser väldigt intressant ut med flertalet unga lovande. Nu lär ju många såga Rögles backbesättning innan man ens sätt dem spela, så fungerar det. Det är bara en back som är över 25 och hälften av backarna har inte fyllt 20. Det är nu upp till Kenny Jönsson att ta fram allt han kan för att utveckla spelarna.

Victor Bartley, Daniel Glimmenvall, Mads Bödker, Jesper Jensen, Christoffer Persson, Victor Panelin-Borg, Rasmus Bengtsson och Jonathan Zaar.

Jag kan sätta vad som helst på att Rögle kommer värva minst en back till innan säsongen är över.

Backparen enligt mig än sålänge;

Glimmenvall - Jensen
Bartley - Bödker
Persson - Panelin-BorgTingsryd värvar vidare - Öberg klar

Den elitseriemeriterade backen Jan Öberg är klar för Tingsryd och därmed består nu Tingsryd av 9 backar vilket skapar problem, eller?.
"– Det stämmer att vi är en man för mycket i truppen som det ser ut just nu. Vi har sagt att vi kommer att använda nio backar under hela försäsongen och sedan se vad som händer. Det finns flera tänkbara scenarier. Framför allt brukar man drabbas av både en och två skador på backsidan. Då är det bra att ha en bred trupp, säger Anders Gustavsson till Smp. "

Deras trupp imponerar minst sagt, kolla själv här.

Det som känns fel är att laget verkar satsa kortsiktigt och efter denna säsongen har man fyra spelare kvar på kontrakt. Lysande va?

Oavsett så kan man inte låta bli att gilla Tingsryds offensiva satsning.


Målvakter i rörelse - Thalberg till Kristianstad, SSK eller Rögle?

Gusten Törnqvist har inte lyckats etablera sig i svensk hockey utan fått nöta bänk vilket fått honom att gå till en klubb där han nu kommer ha stjärnstatus. Ny klubbadress blir Alleghe i den italienska ligan. Det betyder att Gustens karriär lär ta slut här för han lär ju inte bli bättre av att spela där.

-----

Johan Thalberg är en målvakt jag verkligen gillar och var en av de mest lovande målvaktstalangerna för något år sedan. Den senaste säsongen avslutade Johan i Växjö men nu är frågan vilken hans nästa klubbadress blir. Idag kom det ett rykte om att Kristianstad är aktuellt.
– Jag tror de blir ett lag att räkna med i division I. Det är kanske ett lag jag kan tänka mig – de har verkat riktigt intresserade av mig. Men just nu vet jag inte om jag känner att det är helt rätt, säger Thalberg till Kristianstadsbladet.

Det är som ni vet väldigt många rykten som går, bara för någon dag sedan skrev expressen att Thalberg var aktuell för SSK.

Jag har själv ringt Öström ikväll och hört om det stämmer att Rögle visat intresse som jag idag fått uppgifter om?
- Jag kan inte inte kommentera det i detta läget, säger Tommy Öström till GrönvitaSumo.se


Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.