Blogg listad på Bloggtoppen.se

Bödker och Hersby klara för Malmö

Förra helgen snackade jag med Mads Bödker om Malmöryktet, läs här. Han sa då att han inte kan tänka på rivaliteten mellan Malmö och Rögle då han måste ha ett jobb.
Idag presenterades han som Malmös senaste nyförvärv.

- Mycket bra allsvensk back med oerhört stark karaktär på och utanför isen. Skridskoskicklig spelare som trots sin storlek spelar tufft i alla situationer” säger Patrik Sylvegård på klubbens hemsida.

Mads Bödker kom till Rögle 2006 och efter fem säsonger delade Rögle och Mads på sig. Det blev Leksand och även där blev han en kultfigur, speciellt för hans personlighet. Alltid det bredaste leendet och det smittar av sig. Dessutom är han en bra allsvensk back som fortfarande bara är 24 år. Så visst är det ett bra nyförvärv Sylvegård landat.

Den 9 maj berättade jag att Mads skulle flytta söderut efter säsongen och Rögle var med i bilden fram tills dess att laget gick upp.

----

Strax efter det att Bödker presenterades så kom nästa dansk, Philip Hersby.
Okej, även det en dansk VM-back men här sätter jag ett frågetecken. I Tingsryd var han ingen höjdare och lämnade mitt under säsongen. Har Malmö inga bättre alternativ från de egna leden. Simon Karlsson eller Robin Weihager?

Jag ska ärligt säga att jag för några dagar sedan frågade Hersby om just Malmö efter att ha fått tips i mailboxen. Det kändes inte trovärdigt men ställde ändå frågan. Då dementerade han och jag släppte tråden.

Därför frågade jag honom om sitt val idag.

- Ja, du hade koll på grejorna. Det är en bra lösning med närhet till Köpenhamn, så det har varit den klubb jag alltid har följt och hållt på. Det är en klubb med traditioner som jag fortfarande betraktar som en storklubb. Jag tror det sättet de bygger laget på passar mig bra. Jag tror på att jag kan utvecklas som hockeyspelare i Malmö, säger Hersby till gronvitasumo.se.

Detta innebär att Malmö nu har fyra danskar under kontrakt, förutom dessa två så även Morten Green och Stefan Lassen. Green ska dock vara på väg bort.

----

Sylvegård hintar om att det kan komma upp mer idag. Mrmadhawk säger Meijer, vi får snart veta.  
Klart är att Malmö Redhawks som varit bakbundna av sin ekonomiska kris nu börjar agera.




Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.