Blogg listad på Bloggtoppen.se

Stor intervju med supportern alla känner

Det är inte bara spelare och ledare som har information och upplevelser att berätta om. Varför inte höra hur en av Rögles absolut största och mest kända supporter upplever allt som är och varit.
Jag mailade frågor denna gång för att få ut så mycket som möjligt av honom. Det tog en knapp timme så hade han svarat på alla frågor. Vem jag pratar om? Stellan "Sporttrubaduren" Nilsson förstås.



Hej Stellan! Jag anser att du är den största Röglesupportern genom alla tider. Utan Rögle ingen Stellan känns det lite som. Hur har du upplevt säsongen som varit?
- En prövning full av frustration. Känns som att säsongen har klantats bort. Men Rögles inbitna/trogna (som levt Rögle) 2700st har haft tålamod och stöttat som fan ändå. Det visar på vad Rögle är synonymt med!


Du sjunger både på match och på skiva. Vilket gillar du mest?
-På match såklart! Eftersom som mitt civila arbete hindrar mej från att gå på alla matcher är jag inte på match alltid, tyvärr. Många yngre har tagit vid och det känns gott för själen. Sedan har vi alltid trotjänarna, både på stå och på högrasitt.

Lite provocerande fråga kanske men du har gjort låtar om väldigt många lag och individuella stjärnor. Håller du på alla dessa eller kan du göra en låt till vem som helst?
- Absolut ingen provocerande fråga. Jag älskar Rögle och HIF. Det får räcka. Låtar till andra föreningar, det är ärofyllda uppdrag vars engagerade eldsjälar kontaktat mej. När vi pratar landslag och individuella idrottare kan tilläggas att det är skitskoj.

Vilken är din bästa låt alla kategorier?
- Hm, jag letar i skallen, vänta. Varför inte Rögle Storebror?  Finns några alster som snickrats till HIF samt individuella utövare som ligger mej väldigt varmt om hjärtat med. Med de känner inte denna publiken här på grönvitasumo till.

Berätta om ditt bästa hockeyminne?
- Troja borta. En magisk match på den tiden. De hade en hyfsad publik och det var den stora antagonisten. Det var snöstorm ute och jag åkte bil upp med en klasskompis pappa. Vi var ca 150  som kommit med bil. Vi gjorde vad vi kunde på uppvärmingen och vid spelarnas entré. Trojapubliken sjöng;
- Rögleklacken har aldrig funnits etc ...
Vi väntade in fem fulla bussar (det visste inte dom) med fanatiskt skönsjungande grönvita hjärtan. sju minuter in i matchen öppnades portarna och som det ekade, here we go here we go here we go ! Har aldrig sett så chockad publik. Vi ägde och det kokade av svett och sång.
Vad säger du om det som dom flesta snackar om idag. Rögle tillsammans med Malmö i "Team Skåne". Var det rätt av Rögle att hoppa av?
- Först o främst. Var fanns dialogen? Om nu Rögle visste att det skulle komma reaktioner från de inbitna och trogna fansen som stöttat i alla år. Med facit nu i hand känns det enormt mycket i hjärtat. Var vi inte värda mer respekt genom att ta en intern diskussion? Hur är då den allmänna uppfattningen på kansliet? Jag förstår att det finns saker med jippomatchen som kunnat glädja ganska många individer, absolut. Det har jag fått förklarat för mej. Men jag ser ingen vinning med att spela nere i Malmö där de verkligen behöver jippo för att komma till hallen. Vi har vår publik ändå! Spelar laget rolig hockey, fyller vi hallen. Det måste vi ju om. Det kan ingen ta ifrån oss. Det vore väl så fel om vi själva ska förstöra det. Vad det resulterat med i slutändan? Ett sviket hjärta, som tagit kraften ur eldsjälen. Det sitter i väggarna. Handlar inte om hat. Det kommer aldrig den andra parten att förstå. Det hockeysverige talat om när de kommer till Ängelholm, sången, stämningen hade tarmats ut. Det vet alla vad det resulterat i. Spelare, laget, publiken som lockats hit mycket pga av det, hade försvunnit. Det hade blivit disco o cheerleaders till slut. Är det DET spelarna vill? Vi vill ha? Rögle vill ha? Tror att den trogna publiken är bäst till att svara på det.

Du har väl varit i ett antal ishallar, vilken är den bästa och varför?
- Jag gillade Tyringes! En brant ståplats med en härlig skarp kurva. Nära isen.

Vad tror du om Rögle kommande säsong? Får dom ihop ett topplag?
- Rögle tar vad som blir över. Hoppas det blir bra. Med hjälp av publiken kommer det att spelas fartfylld traditionsrik hockey igen. Kommer nog att bli en hel del mål åt båda hållen. Play Off är bra. Kvalserien? Vågar helt ärligt inte tro på det. Helt nytt lag.

Vem är enligt dig den viktigaste spelaren i Rögles lag?
- En riktig målvakt som kan spika igen. Vi får se vad Joel kan ta fram? Jag förmodar att du menar de som finns nu tillgängliga. "Jacke" med hjärta är en viktig spelare. Hög högsta nivå, hoppas den visar sig ofta nästkommande säsong. Liljewall är en spelare som jag hoppas på.  Han har många ingredienser, hjärta, stark med puck längs sargerna, skapar långa anfall, målfarlig när det lossnar. 

Du har upplevt många bra spelare i Rögle, nämn din absoluta favorit och varför?
- Heinz Ehlers var grym. Spelsinne utanför världen och kunde göra det mest oväntade.

Ditt bästa resminne som supporter?
- Leksand borta när vi var 70 man med shorts.

Varför hatar dom flesta Rögleanhängare Malmö Redhawks? Gör du det?
- Hata är ett starkt missbrukat ord. Men mif har alltid stått för det som aldrig varit synonymt med vad Rögle står för. Kort sagt. I ett förhållande önskar jag hjärta.

Har du förtroende för Peter Hedlund ?
- Peter gör säkerligen ett hästjobb med det administrativa. Han är välutbildad och erfaren. Det är det som gäller i ett företag. Något att jobba på är, att vara en ledare som lyssnar på mer än sina trevliga arbetskamrater. Väl som att alla andra ska ha sina mål och förbättringar i livet. Positiv konstruktiv kritik är något vi svenskar måste bli bättre på att ge och få, men farmförallt svara på.
Väl som att alla andra ska ha sina mål och förbättringar i livet.

5 snabba

Percy Nilsson eller Peter Hedlund
- Finns bara en Peter Hedlund och det finns bara en Percy.

Lindab Arena eller Ängelholms Ishall
- Ängelholms Ishall såklart. Det känns som att stämpla in på jobbet varje gång.

Håkan Persson eller Mattias Sjögren
- Håkan Persson




Stefan Elvenes eller Roger Hansson
- Stefan Elvenes

Ståplats eller sittplats
Beror på hur den gamle kroppen mår. Men en full ståplats är kärlek, ståplats!
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.