Blogg listad på Bloggtoppen.se

Björklöven kan kyla champagnen

Jag ser redan framåt, i höst spelar Rögle i Hockeyallsvenskan och jag ser ärligt talat fram emot det. Serien vimlar av intressanta lag som säkert blir än mer intressanta under sommarens silly season. Tolv lag är klara för serien men det återstår två platser.
 
Den allsvenska Kvalserien går in mot sitt avgörande nu och efter Björklövens 5-2-seger mot Tingsryd idag så behöver man bara två poäng för att definitivt säkra avancemanget, om ens det. Med två omgångar kvar så har man fem poäng ner till tredjeplatsen. Om Leksands elitserieplats var efterlängtad så kan vi säga att Björklövens allsvenska plats betyder lika mycket för Umeå. Idag var hela 5336 personer på plats i Umeå Arena.
 
Däremot är det ett större drama kring den andra allsvenska biljetten. Karlskrona har rest sig och vann idag uppe i Piteå och sitter med avgörandet i sina egna händer. En poäng före Vita Hästen och Tingsryd. 
 
De återstående matcherna med mina tips:
Tingsryd - Huddinge 3-0
Karlskrona - Björklöven 3-0
Piteå - Vita Hästen 0-3
 
Björklöven - Piteå 3-0
Huddinge - Karlskrona 0-3
Vita Hästen - Tingsryd 3-0
 
Om mina tips sitter så spelar alltså Björklöven och Karlskrona i samma serie som Rögle kommande säsong. Om man scannar igenom lagen så förstår man redan nu att det kommer att bli en grym serie, igen. Minst hälften av lagen kommer att ha Kvalserien som ett realistiskt mål.
 
Rögle
Timrå
Karlskoga
Malmö
Djurgården
Västerås
Södertälje
Almtuna
Asplöven
Mora
Troja
Oskarshamn
Björklöven (?)
Karlskrona/Vita Hästen/Tingsryd
 
Upplagt för publikfester och betydligt fler bortaresor när bitterheten hos många av fansen lagt sig. Vem har glömt bussresan till Umeå? En agent som har sitt säte där uppe minns den dagen, han säger att han aldrig glömmer det trycket Rögleklacken skapade där och då. På natten innan klev man på lite salongsberusad på bussen, däckade, blev bakis och var sedan spiknykter när man äntligen var framme. Tycker det är läge för en "idiotresa" med full buss igen. Finns ju några roliga alternativ.
 
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.