Blogg listad på Bloggtoppen.se

Aaltonens show håller litet hopp vid liv

Rögle tog sista chansen och besegrade Timrå efter sin bästa insats i Kvalserien så här långt. Jag skrev bästa, inte att man gjorde en riktigt bra match. För trots segern så är det inte så vackert i defensiven. 
 
Offensiven har varit svag och defensiven har varit givmild. Därför var det inte mycket som talade för att Rögle skulle kunna resa sig borta mot Timrå som inför dagens match hade ett stort psykologiskt övertag. Det var uppgivet bland flertalet Röglefans som valde att inte se matchen. När Aaltonen stänkte in 0-3 så ringde flera stycken och samma ställde samma fråga "Vad fan är det som händer?".
 
Efter två mållösa matcher så stänker man in fem puckar idag. Det är mycket hockeygodis dessutom. Värst var Aaltonen som tydligen vaknade på rätt sida i morse. Att han är en humörspelare, det vet vi sedan länge men efter dagens insats så hoppas jag att han får mersmak och fortsätter att vara skillnaden mellan vinst och förlust. Rögle är så beroende av att han är på lekhumör, så mycket betyder han för Rögles offensiv.
 
Tre mål från Aaltonen idag och samtliga är efter soloprestationer där han åker igenom Timråförsvaret för att sedan grundlura både Bellissimo och Lundström som turades om att stå under matchen. Så var det faktiskt för när Aaltonen satte 0-2 efter 3:40 så plockade Montén ut Bellissimo för att istället släppa in Lundström. Det tog några minuter innan han också släppt in en puck av Rögles, för dagen, glänsande finländare. I den andra perioden fick Lundström en puck på masken och det tog så pass illa att Bellissimo fick hoppa in igen.
 
Timrå kämpar sig tillbaka in i matchen och trots att Jesper Jensen sätter ett direktskott som sedan blev det matchavgörande målet så gav man aldrig upp. Timrå bröstade upp sig ordentligt och det blev i stort sett grinigt vid varje avblåsning. Underbar nerv i matchen som blev onödigt spännande.
 
3-4 inför sista och Timrå hade medvind efter sitt psykologiska mål med bara två sekunder kvar av den andra. Rögle står emot och skapar ett par chanser men det är inte förrän kvällens gigant, Aaltonen, kliver fram som man punkterar matchen. Återigen växlar han upp och åker ifrån för att sedan iskallt lura ner målvakten. Precis som han gjort vid ett par straffar under säsongen. 
 
Det känns givetvis väldigt bra med en seger men eftersom att både Örebro och Leksand vann idag så skiljer det fortfarande sex respektive sju poäng upp med fem matcher kvar att spela. Ska Rögle ha någon som helst chans att knipa en elitserieplats så är det fem segrar som gäller. Vaknar Aaltonen på rätt sida varje dag så kan det gå men det är lååångt upp nu. Det som talar emot är att försvaret är alldeles för vilse många gånger, så även idag. 
 
På tisdag kommer Timrå till Lindab och det är "do or die" för båda lagen. Med tanke på hur intensivt och grinigt det var idag så kan jag lova att känslorna kommer att svalla även då. Nu får vi minst en hemmamatch till där Rögle spelar för mer än heder. Jag hoppas att Rögles publik ger laget en sista chans denna säsong och sluter upp på tisdag.
 
Timrå - Rögle 3-5 (0-3,3-1,0-1)
02:44 0-1 Mike Iggulden Fem mot fyra
03:40 0-2 Juhamatti Aaltonen
07:05 0-3 Juhamatti Aaltonen
27:32 1-3 Alexander Larsson
35:43 1-4 Jesper Jensen Fem mot fyra
38:21 2-4 Matt Murley
39:58 3-4 Matt Murley
50:06 3-5 Juhamatti Aaltonen
 
Skott: 32-25 (11-8,12-9,9-8)
Publik:4375
 
Rögles fem bästa
***** Juhamatti Aaltonen
**** Jesper Jensen
*** Alexander Bonsaksen
** Martin Gerber
* Ted Brithén
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.