Blogg listad på Bloggtoppen.se

Tjärnqvist stannar och Lindgren har bestämt sig

Mathias Tjärnqvist stannar i Rögle. Det beskedet kom både från Daniel Rooth och Rögle ungefär samtidigt nu på kvällen. Ännu en pusselbit på plats och givetvis är "Masken" nöjd över att kunna lägga en pusselbit ytterliggare på plats.
 
- Vi får tillgång till en kille som spelat i alla de stora sammanhangen och som har mängder av rutin och kunnande att dela med sig. Mathias är dessutom en spelare med helt rätt personlighet. Han tränar hårt, driver på gruppen och levererar alltid en gedigen arbetsinsats. Jag är jätteglad att han stannar - precis det jag hoppats på. En oerhört viktig person och spelare, säger "Masken" till Nätmagasinet och lägger till att han ser Tjärnqvist som en ytterforward.
 
Det där sista gör mig väldigt glad. Tjärnqvist gjorde det bra som center under våren men är en desto vassare ytterforward. Man behöver heller inte ha många högskolepoäng för att förstå vilken betydelse han kommer att ha för denna unga utvecklingsbara trupp med sin omtalade inställning på träningarna varje dag.
 
En annan vi väntar ett beslut från är Viktor Lindgren. Idag tycker jag att jag fick positiva vibbar därifrån, även om han inte vill bekräfta något. Jag undrade om han är nära ett beslut om framtiden. Det låter som att han redan bestämt sig.
 
- Absolut, det närmar sig. Det borde inte dröja så länge.
 
Så du stannar alltså?
 
- Ett svar kommer att komma i dagarna. Ha nu en trevlig Valborg, hälsar Lindgren.  
 
Tidigare har Lindgren sagt att han haft både bra snack med "Masken" i ett tidigt skede och att han hade tät kontakt med Tangnes, även under semestern. Så visst låter det positivt men så länge inget är officiellt bekräftat så får vi nöja oss med att hoppas. Lindgren blir naturligtvis en oerhört viktig pjäs i detta unga lagbygge. Dessutom har han de egenskaperna "Masken" suktar efter.
 
Med Tjärnqvist kvar i truppen ser lagbygget ut så här. (Födelseår)
 
Målvakter:
Kevin Lindskoug (92)
Brandon Maxwell (91)
 
Backar:
Jesper Jensen (91)
Tim Kunes (87)
Andreas Lilja (75)
Niklas Hansson (95)
Victor Panelin-Borg (90)
Eric Persson (90)
Victor Berglind (92)
Anton Cederholm (95)
 
Forwards:
Mathias Tjärnqvist (79)
Christopher Liljewall (89)
Erik Thorell (92)
Dennis Everberg (91)
Alexander Lindqvist-Hansen (92)
Daniel Sylwander (92)
Tobias Törnkvist (94)
Daniel Zaar (94)
Jakob Lilja (93)
 
Om Lindgren också stannar innebär det att truppen innehåller nio ytterforwards och en center. Nu är centerjakten än mer i fokus. Jakob Johansson plus två ytterliggare? Eller blir det tre helt nya? Jag köper båda alternativen.
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.