Blogg listad på Bloggtoppen.se

Stabilt Rögle vann i Växjö

Då är första bortasegern inkasserad och det var en insats som gav mersmak. Rögle vann uppe i Växjö med 3-1. Detta var absolut en rättvis seger trots att Växjö vann skotten med 28-15. Rögle var för första matchen denna säsong det lag som tog tag i taktpinnen från start och fick också det så viktiga 0-1-målet som belöning. 
 
Redan 8:54 in i matchen så stod det 0-2 på tavlan. Mike Iggulden som jag tyckte kom igång redan förra matchen låg bakom Rögles drömstart. Både Barta och Tjärnqvist fick öppna mål sedan Iggulden serverat dem. Mattias Modig i Växjökassen fick inte något större hjälp av sitt försvar som var väldigt ihåligt från start.
 
0-2 stod sig sedan fram till den andra periodens sista sekund då Viktor Lindgren satte spiken i kistan. Från egen zon tog han sig fram på vänsterkanten och skar in framför mål och satte in en perfekt hakträff på Växjö. Ska nämnas att Växjö strax före haft ett powerplay.
 
I den sista perioden spelade Rögle på resultatet och som vi vet vid det här laget så är lagets defensiv riktigt stark och med Gerber längst bak så ska det mycket till för att Rögle ska tappa en tremålsledning. Växjö fick in en reducering till slut, sedan Rögleförsvaret tappat räkningen och missade Reddox som inte gjorde något misstag när han blev frispelad framför Gerber.
 
Gerber var lika bra som vanligt även om han inte behövde jobba ihjäl sig ikväll. Rögleförsvaret bjöd inte på mycket. Rögles bästa spelare ikväll vill jag säga att Mathias Tjärnqvist var. Idag kom han loss och levererade framåt, tacklades men framförallt stod han för ett stort jobb i defensiven. Barta och Iggulden var också bland de bättre.
Sondell som fick ta en del skit efter Timrå studsade tillbaka idag och var tillsammans med Preissing Rögles bästa backar. Sondell spelade klokt, utan misstag och levererade puckarna framåt. Preissing som jag främst sett som ett offensivt vapen gjorde verkligen skitjobbet idag. Strbak var tillbaka och det märktes. Det var inte lika bekvämt att doppa näsan framför Gerber som det varit tidigare. Bonsaksen, Jensen och Kukkonen gör alla en bra match.
 
Tycker även att jag vill lyfta fram Tangnes coachning idag. Tidigare har man rullat jämnt på formationerna men om jag inte är snett på det så coachade han betydligt mer idag och gav de "heta" spelarna mest speltid medans tex fjärde fick spela sporadiskt när det var läge. Nu fick man luft under vingarna efter de två tidiga målen och då växer tuppkammen snabbt.
 
Vad ska man säga om Växjö? Kul att se Alexander Johansson som såg ut att vara beredd att välta berg för att besegra sina vänner från Ängelholm. En annan sak jag reagerade på, Tim Heed är en powerplayspecialist, det vet vi alla. Däremot är det knappast optimalt att nästan enbart låta honom spela så fort man är en man mer. Komma in iskall, nej, han kom absolut inte upp i den nivå han visade i Malmö förra säsongen.
 
Nu har Rögle sex poäng på sex matcher. Dagens "trea" var förlösande. Snacket om att det är 50 omgångar kvar kan man inte köra med efter varje förlust. Lagen framför plockar poäng.
 
På lördag kommer HV71 till Lindab Arena och det ska bli intressant att se hur Rögle fortsätter resan efter dagens seger.
 
Cirka 150 tillresta fans åkte upp idag trots den knackiga starten. Trots Växjös trumma, "klappor" och att man stod och skrek rakt in i plexiglaset så hördes man och vann läktarmatchen ikväll. Växjös publik får ett stort minus, när den andra perioden tog slut buade man ut sina "hjältar" och sedan hörde jag inte dem i tredje överhuvudtaget.
 
----
 
Surgubben vann "snabbtävlingen". Rätt målskytt och endast 8 sekunder ifrån exakt tid. Du har däremot glömt mailadressen så maila mig så löser vi din vinst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.