Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle bjöd tillbaka till sin trogna publik

Förlustsviten stannade vid sju matcher. Rögle tog ikväll en grymt skön och välbehövlig trepoängare när man rättvist besegrade Linköping med 4-3.
 
Trots en seger på de tio senaste matcherna hade 3976 åskådare tagit sig till Lindab Arena. Sett till publiksnitt och kapacitet så är det en bra publiksiffra med tanke på kräftgången. Rögle har en trogen supporterskara och snacket inför matchen har trots allt varit optimistiskt.
 
Fredrik Warg var tillbaka och även om han åkte för en "innebandyslashing" så drog han på sig en utvisning i hans första byte. Det gav Linköping chansen till en kanonstart och jag måste säga att Linköpings powerplay var riktigt vasst. Jonas Fransson var med på noterna direkt, storspelade från start och hade vid två tillfälle hjälp av målramen.
 
Det bästa ikväll var Rögles fjärdeline med Sylwander mellan Everberg och Lindqvist-Hansen. De bara kör och sätter Linköpings försvar i gungning i byte efter byte. Det sprudlar av energi, mod och de är konsekventa i allt de gör. "Flash" är isens minsta men agerar som om han vore störst och starkast. Han retade gallfeber på bland annat Sebastian Karlsson. Lindqvist-Hansen har varit ifrågasatt men går från klarhet till klarhet. Idag är han i mina ögon Rögles bästa forward. Är jag inte fel på det fixar han dessutom tre utvisningar, vilket inte är en tillfällighet. Han är snabb, oöm och bara kör. Underbart att se.
 
När hårt kritiserade Tom Preissing satte 4-0 från blålinjen åtta minuter in på tredje så kändes matchen avgjord. Det fanns inget som talade för något annat. Då tar Roger Melin timeout och strax efteråt åker både Warg (hans tredje för kvällen) och Panelin-Borg ut. Det utnyttjar gästerna som reducerar genom Arlbrandt. Man kommer också riktigt nära efter att både Himelfarb och Söderberg hittat nätmaskorna bakom Fransson. Rögle redde ut stormen på slutet som blev onödigt spännande.
 
Linköpings lag kändes väldigt ojämnt. Förstakedjan med Söderberg mellan Arlbrandt och Hjalmarsson lyser av självförtroende och är hela tiden ett hot. Annars kändes man ofarliga.
 
Förutom fjärdekedjan så förtjänar flera beröm. Tom Preissing gör ett mål och två assist och var klasser bättre i defensiven än tidigare. Alexander Bonsaksen gjorde sin bästa match, täcker skott och krigar stenhårt. Jonas Fransson var oerhört bra och räddade flera klara målchanser. Mike Iggulden och Alexander Barta bjuder båda på vassa individuella prestationer vid deras mål. Barta gör en soloraid som han gjorde mot Rögle förra säsongen och Iggulden visade bestämdhet när han skär in framför Engstrand och sätter den. Att Aaltonen inte får utdelning är jag inte ett dugg orolig för. Han river upp försvar, skapar chanser både på egen hand och tillsammans med lagkamraterna. Det är bara en tidsfråga. Även litet plus till Viktor Lindgren som i slutet kastade sig och fick ut pucken när Linköping hade tung press.
 
Ett förbannat stort plus till hemmapubliken som visar att man står där och sjunger trots tuffa tider. Trots förlusterna under inledningen av säsongen har jag ALDRIG hört ett burop mot sina egna. Det tyder på ett helhjärtat stöd i med och motgång.
 
Ska vi kalla segern för NHL-effekten, #MäktigasteKortsidan-effekten eller Warg-effekten? För mig spelar det ingen roll, kalla det vad ni vill. Idag spelade Rögle, främst fjärdelinan, det spel Rögle står för. Full fart och intensitet.
 
Rögle - Linköping 4-3 (1-0,2-0,1-3)
15:41 1-0 Dennis Everberg (Preissing, Lindqvist-Hansen)
24:30 2-0 Alexander Barta (Preissing)
33:15 3-0 Mike Iggulden (Kukkonen, Bonsaksen)
48:06 4-0 Tom Preissing (Barta, Brithén)
50:35 4-1 Pär Arlbrandt (Söderberg, Weinhandl) Fem mot tre
55:09 4-2 Eric Himelfarb (Almtorp, Weinhandl)
58:24 4-3 Carl Söderberg (Arlbrandt, Bäckman)
 
Skott: 36-36 (11-15,17-10,8-11)
Utv: Rögle 7 x 2 min Linköping 4 x 2 min
Publik: 3976
 
Rögles fem bästa spelare
***** Alexander Lindqvist-Hansen
**** Jonas Fransson
*** Dennis Everberg
** Daniel Sylwander
* Tom Preissing
 
----
 
Grattis till Vrbas som vann dagens tävling. Du vann en värdekod 150 Euro från Wimdu.se.
 
----
 
En annan sak. Rögle har utökat "kaffeservicen". Rögles ungdomar går runt med en balja på ryggen kopplat med en slang så att det bara är att kasta upp 15:- och slippa köa. Smidigt och bra.
 
På bilden ser ni Henrik Rosengren, en back i Rögles U18 gå runt och serva den trogna publiken. Stort!
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.