Blogg listad på Bloggtoppen.se

Det får inte se ut så här

1-7 och en ny spelmässig förnedring. Färjestad vann lika enkelt som många förutspådde inför matchen. Om vi ska skylla på magsjukan? Nej, inte till en början. Hade det inte hänt förut så hade man kanske kunnat börja trampa i det spåret men eftersom vi sett detta så många gånger denna säsong så säger jag istället att det är så här Rögle som lag är och spelar just nu.
 
- Vi kan inte skylla på magsjukan, sjukan sitter mer i huvudet, de tror inte på sig själva längre, säger Tangnes till Sportbladet efter matchen.
 
Rögle spelade fruktansvärt slarvigt, passingsspelet var under all kritik och man lämnade återigen öppen gata i mittzon. Glömde jag att man tappade markeringar gång på gång? Det är inte kul att återupprepa detta match efter match men det är för många därute som fullkomligt skiter i hur det går i matchen. Det ser åtmistone ut så. Idag när man inte var helt hundra så ska man ha ett spelsystem att luta sig tillbaka emot. Det ända man lutade sig tillbaka emot var bänken i avbytarbåset för det var där majoriteten ville vara idag.
 
Det är riktigt sorgligt. Ingen spelare, ledare eller supporter mår bra idag, heller.
 
Lite matchhändelser då. Mathias Tjärnqvist hade en 1-2-puck inne men Strbak var på Pettersson-Wentzel och domaren dömde utvisning istället. Mål där och... Nej, glöm det. Det var för långt ifrån både närvaro och prestationsmässigt idag. Dessutom ska ni veta att Färjestad saknar några av sina bästa spelare. Ändå är det sådan brutal skillnad. En annan händelse som säkert kommer att få någon form av efterspel är när Magnus Nygren hoppar upp med armbågen före på Panelin-Borg.
 
Vad ska Rögle göra för att vända detta? Till att börja med så säger jag samma sak återigen. Spelarna som är värvade för att dra tåget levererar inte. Att Lindqvist-Hansen, Sylwander och Everberg är bästa kedja så länge det fanns bränsle är, utan att ta ifrån deras insats, ett rejält svaghetstecken. Gör som ifjol, då skickades Starkov och Häggström. Nu kan man välja och vraka.  Spelare som är värvade för att stärka laget men som inte gör det ska inte gå före någon annan i kön. Jag frågade innan matchen och gör det igen, var är Oskar Norlöv idag? Han hade definitivt gett järnet och älskat varje minut. Hur många gjorde det idag?
 
Jag är precis som er andra väldigt frustrerad, besviken och faktiskt ledsen just nu. Att Rögle skulle förlora idag var väl inte direkt oväntat men mönstret är starkt. 9-31 i skott efter två perioder speglar klasskillnaden mellan lagen väl.
 
Mitt råd, gå till grunden, rensa bort de som inte har något intresse av att vara här, lös knutarna och få ihop en grupp som drar åt samma håll. Förra säsongens lag med spelare som Daniel Glimmenvall, Sean Curry, Simon Olsson, Alexander Johansson och Alexander Bergström hade definitivt gjort det bättre. Så länge man inte har ett L-A-G som drar åt samma håll så spelar det ingen roll vilka välmeriterade spelare du har. Vi ska klara det här och komma stärkta ur det men som det är just nu så behöver man inte se många minuter för att se att spelarna inte tror på det man gör.
 
Rögle - Färjestad 1-7 (0-3,0-2,1-2)
01:15 0-1 Per Åslund (Paulsson)
13:30 0-2 Rickard Wallin (Nygren, Holtet)
19:01 0-3 Ville Lajunen (Hillding, Lee) Fem mot fyra
22:37 0-4 Martin Röymark Fyra mot fem
31:24 0-5 Anders Bastiansen (Nygård, Lee)
54:21 1-5 Jakob Johansson (Barta, Brithén)
55:28 1-6 Christian Berglund (Paulsson)
58:48 1-7 Marcus Paulsson (Andersson)
 
Skott: 18-35 (5-16,4-15,9-4)
Utvisningsminuter: Rögle 5 x 2 min Färjestad 4 x 2 min 1 x 5 min + matchstraff
Publik: 3821
 
----
 
Nils Bergström levererar i Karlskrona. Två mål och en assist har det blivit ikväll när Karlskrona tar en efterlängtad seger. 5-0 efter två perioder blev 5-2 i sista. Riktigt skön seger för KHK!
 
----
 
Till sist: Grönvita! Det är nu Rögle behöver oss supportrar allra mest. Släpp påhoppen och knyt näven.
 
 
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.