Blogg listad på Bloggtoppen.se

Gistedt säker i Tegera Arena

Rögle slutar femma i Hockeyallsvenskan 2011/2012, det är nu klart efter att man ikväll vann uppe i Tegera Arena med 1-3.

Nu ska vi inte höja insatsen till skyarna, Leksand kändes ganska ointresserade, speciellt defensivt där Rögle kunde testa dragningar utan att åka på "proppen". Det kändes som en bättre träningsmatch idag, tempot var det inget fel på och förutom den första perioden så var det hyfsad intensitet men man genomförde matchen utan att tacklas.

Vilka underbara mål och målskyttar Rögle bjöd på idag.
* Först Hampus Lindholms 0-1, hans första i Rögles A-lag.
* Sedan gör nog Sean Curry sitt snyggaste mål någonsin, han är ingen målskytt eller finlirare så därför kändes det extra skönt när han finta upp Leksandslirare på läktaren och sedan åka fram till blå och ladda. Ett skott som Holmström skulle ha tagit men det målet var värt just att gå in. :)
* Alexander Johansson punkterar matchen när han får stå ensam vid bortre och blir serverad av Himelfarb som sätter sin 39:e assist för säsongen.

Rögle gör en bra bortamatch, idag tycker jag att Simon Olsson gör sin bättre match på ett bra tag. Tillsammans med N.Bergström och Liljewall så var man det största hotet idag. Sedan ska även Hampus Lindholm ha ett stort plus, han går från klarhet till klarhet och var värd sitt mål idag. Inte det han spelar för, han bidrar fullt ut i egen zon. Fy fan vilken potential Rögle har i Hampus. Det är läge att skriva A-kontrakt med honom. Han är lätt värd det och ska ha det Sedan kan man inte blunda för Alexander Johansson som hittat formtoppen. Grymt intressant förkval som inleds på söndag.

Matchens stora spelare var väl ändå Joel Gistedt. Han har varit fastgjuten på bänken senaste veckorna men visar idag att ljumskar och reaktionsförmågan är på topp. Han trivs verkligen riktigt bra i Tegera Arena och med denna insats på näthinnan ställer jag mig och Rögle frågan, ska man verkligen släppa Joel efter denna säsongen? Han lär inte stanna för att sitta på bänken och Fransson sitter på kontrakt och Lindskoug knackar, bankar på dörren.

-----

Mora vann och förstörde Malmös jubileumsfest. 4-1 vinner man med där nere och nu kan Malmös fiasko summeras på fredag. Man måste ta tre poäng där uppe för att säsongen ska leva någon vecka till. Eftersom Rögles match tog slut så tidigt, så hann jag se sista minuterna av matchen, då hann jag se Linus Klasen lämna isen och visa usel laganda och jag såg Grand-Pierre flippa ur. På något konstigt sätt vill jag ändå att cirkusen inte ska ha sin sista föreställning på fredag, det är åtminstone underhållning. Som när Taavola sa till Viasat efter matchen;
- Vi ska analysera det här väldigt noga nu. Har vi hört den frasen innan?

Det är riktigt illa av Södertälje att man inte lyckas vinna hemma mot Almtuna. Hade man gjort det så hade man inte behövt hoppas på att dagens motståndare ska vinna i sista matchen.

Inte heller Västerås lyckades vinna sin "givna" seger. Troja vann där uppe och släckte hoppet om en direktplats till kvalserien för Västerås.

Grattis säger jag till Tingsryd som säkrade nytt kontrakt genom att slå Sundsvall med 6-2.

Oskarshamn vände i sista perioden och vann med 3-1 och behöver en poäng i Ängelholm för att säkra playoff på egen hand.

Örebro kunde ha säkrat seriesegern men lyckades förlora mot Borås i förlängningen. Bonuspoängen hade räckt för att säkra serien.

-----

Tack vare Mike Sangeri, en Röglesupporter, som tippade 1-3 i "Ett resultat för Shaking" så fixade han 3000:- till Shaking Generation. Härlig kväll detta!

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.