Blogg listad på Bloggtoppen.se

Åttonde raka förlusten

Då har man äntligen sätt Rögle spela igen. Dagens superviktiga match mot bottenkollegan AIK bjöd inte på någon överraskning. Tvärtom, återigen så såg vi samma mönster som återupprepat sig under stora delar av säsongen.
Rögle blev utspelade i 40 minuter och motorsågen gick varm bland experterna. Bland annat frågade Expressens EK när Elitserien hade en så svag deltagare senast.
 
AIK vann fullt rättvist sett till hela matchen och 4-3 var smickrande. Ändå vill jag påstå att Rögle var nära att lyckas stjäla en poäng ikväll. Efter ett hopplöst läge, då menar jag spelmässigt, efter två perioder så visade man lite moral i sista. Tangnes möblerade om och släppte in Lilja och Sylwander från bänken. I början av slutperioden fick man läget, AIK drabbades av två utvisningar inom en minut och det förvaltade Rögle på bästa sätt, först reducerade Sondell och sedan kvitterade Iggulden. Båda gångerna låg Aaltonen bakom med finurliga passningar och evigt utmanande i spelet.
 
Det som sved mest var att se Rögle bli så utspelade som man blev samtidigt som man bjöd på en uppvisning i dumma utvisningar. AIK borde avgjort matchen långt innan är ett av seriens svagaste lag, det är en fingervisning om något.
 
En stor skillnad mellan Rögle och AIK är de tilltänkta nyckelspelarna. AIK:s förstakedja med Huselius i spetsen står för klassen och målen. Förutom powerplaymålen så fick Rögles ledande spelare (Iggulden, Barta, Aaltonen, Tjärnqvist mfl) fokusera helt och hållet på defensiven.
 
Plus i Rögle vill jag ge Sondell (som tvingades utgå i slutet), Brithén (bäst framåt), Paneling-Borg och Liljewall. Dessutom förtjänar Jakob Lilja beröm, han gick in och gjorde skillnad i sista.
 
Jag är en obotlig optimist men nu anser även jag att kvalserien närmar sig. Rögle har helt enkelt för dåligt lag för att hävda sig. Spelsystemet fungerar inte och man spretar så mycket man bara kan.
 
----
 
Wikegård visade en sekvens från den andra perioden när Rögle bjöd på parodi. Han kallade det "komik och under skamgräns".
 
Boork utryckte sig annorlunda: "När unga spelare i RBK märker att "stjärnorna" inte underordnar sig matchplanen blir de osäkra och det egna spelet krackelerar".
 
Rooth: "Jösses vilken skillnad på AIK:s och Rögles ledande spelare. AIK:s leder laget å gör mål - Rögles jagar puck i egen zon med hängtungor".
 
Ek: "En del av er undrar när ett elitserielag var så dåligt som Rögle är i år. Det är länge sedan. Men mitt minne är lika uselt som Rögle".
 
----
 
Jag anser att Rögle inte har material för att hävda sig på nivån, heller ingen spelidé som laget köper eller behärskar. Om Rögle ska vara ett elitserielag 13/14 så måste man bli ett lag. Nu är det en "vi mot dem"-känsla.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.