Blogg listad på Bloggtoppen.se

Preissing nära halvtimmen mot Rapperswil

Då har man lyssnat på webbradion kvällen igenom. P4 Radio Kristianstad sänder Rögles matcher nere i Schweiz och man får en hyfsad bild av matchen.
 
Efter Rögles 5-0 seger senast så väntade idag ett bättre motstånd, Rapperswil-Jona Lakes från NLA. Efter två perioder hade hemmalaget ledningen men rapporterna sa att det var Rögle som var det klart bättre laget. Det gav också utdelning i slutperioden då Rögle både kvitterade och defilerade till en klar 4-1-seger.
 
Enligt rapporterna så var det återigen Tom Preissing som förtjänar högsta Röglebetyg. Backen noterades (enligt nätmagasinet) för en istid på hela 28 minuter och 31 sekunder. Han dubblade dessutom i powerplay. Man märker redan tydligt hur viktigt det var att Rögle landade en högerskytt av bra klass på backsidan. Preissing är den enda högerfattade backen i truppen. Warg var den forward som fick mest istid, 19:52.
 
Radiosportens Roger Bengtsson berömde Rögles powerplay flera gånger och lyfte även fram Liljewall gång på gång. Jag måste även lyfta fram att Rögle hade flera nyckelspelare på utanför isen idag, Gerber, Kukkonen, Iggulden, Brendheden och Barta. Så visst känns det mer postivt nu efter två raka segrar och 9-1 i målskillnad än för en vecka sedan.  
 
Nu väntar Kloten Flyers på fredag. Då ska Emil Lundberg provspela, för just Kloten mot Rögle. Därefter väntar Davos på lördagen innan Rögle sätter sig i bussen för hemfärd igen.
 
Rapperswil-Jona Lakers - Rögle BK  1-4 (0-0,1-0,0-4)
1-0 Nicolas Marzan
1-1 Tom Preissing (Johansson)
1-2 Dennis Everberg (Brithén)
1-3 Mathias Tjärnqvist  (Lindgren,Brithén)
1-4 Christopher Liljewall (Johansson, Warg)
 
Andra resultat från kvällen
 
Modo - Skellefteå 2-1
Västerås - Södertälje 2-3
Mora - Timrå 1-2
Ilves - Växjö 5-4
Rögle J20 - Malmö J20 4-5 efter straffar
Rögle: Wingren 2, Waldeborn-Ericson, Åkesson.
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.