Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle vågade inte vinna

Trots en drömstart som gav Rögle en 0-2 ledning dryga sex minuter in på matchen och senare en 3-5 ledning i nytt grepp så föll Rögle återigen efter en darrig tredjeperiod. Bofors vann med 7-5 där fyra av målen kom i powerplay. Dåligt boxplay eller bra powerplay. En blandning av det. Bofors är fruktansvärt vassa i powerplay.

I första perioden inledde Rögle bra, man spelade aggressivt, ibland fult. Man använde alltså Bofors egna medicin vilken såg ut att löna sig. När sedan Zaar drar på sig ett matchstraff efter en ful armbåge så kvitterade hemmalaget.
Har hört många säga att beslutet var horribelt men trots att jag är så färgad man kan bli så ska inte armbågen vara där uppe.

Bobcats tog en tidig ledning i mellanakten men Rögle svarade med att kvittera 16 sekunder senare. Två och en halv minut senare hade Rögle gått ifrån till 3-5. Där ska man knyta ihop säcken men det sitter i skallen. Rögle var rädda för att förlora och det utnyttjade Bofors som vände till 7-5. Att det sedan var förra tillika ratade Röglespelaren Linus Persson som fick sätta punkt var inte oväntat.

Först tänkte jag börja räkna på antalet matcher man förlorat i tredjeperioden men jag orkar inte. Besvikelsen eller rättare insikten i att självförtroendet (för inte är det väl kunnandet?) är i botten och därför vågar man inte vinna idag. Om två dagar är det derby i Malmö, ett derby som Rögle är ruskigt pressade i att vinna. Samtidigt så är "Strumpan" tokig på lagets sega starter i diverse matcher så räkna med två taggade lag om två dagar nere i Malmö.