Växjö går mot en intressant vår - Vann lätt i Ängelholm

Rögle BK - Växjö Lakers HC 0-3 (0-1,0-1,0-1)

07:39 0-1 Anders Eriksson (Åhsberg, Rahm)
37:25 0-2 Anders Eriksson (Josefsson)
51:21 0-3 Anders Eriksson (Hillding)

Skott: 33-32 (10-11,10-6,13-15)

Period 1

Det är en match i mycket högt tempo. Växjö imponerar och man spelar med ett bra självförtroende. Man tar rättvist ledningen 7:39 in i matchen genom Anders Eriksson som får stå fri framför Fransson och får en fin passning av Daniel Åhsberg.
Rögle får en chans att replikera i den 10:e minuten när Nicklas Rahm åker ut men det är faktiskt inget bra spel i det numerära överläget. Växjö spelar bra försvarsspel över hela banan och det är faktiskt klasskillnad i första perioden. Riktigt bra tryck i hallen och man hör tydligt både hemma och bortaklack men klar fördel för AIA såklart. På isen är där en spelare som höjer sig över mängden i Rögle och det rejält, Victor Bartley. Han är speciellt pigg framåt idag. I Växjö gillar jag Savianos spel i första.

Period 2

Rögle kommer ut som ett nytt lag och inleder väldigt bra. I början av perioden får Liljewall en puck på munnen och tvingas sy och tappar även 4 tänder. Hockeyspelare som han är så är han inne och spelar strax efter igen! Rögle skapar en del lägen men ju längre perioden går ju mer kommer Växjö in i matchen igen. Man gör även 0-2 genom Soares efter att Anders Eriksson grävt fram pucken under Fransson, men efter vilda protester från Röglespelarna så blir det videobedömning och man dömer bort målet. Då blir istället Janne Karlsson, tränare i Växjö, humör och blir förbannad vilket får hemmaklacken att skandera "Janne Karlsson är en f-tta."
Håkan Södergren, expertkommetatorn, säger en rätt bra sak. Om du ska komma och döma i Ängelholm en fredagskväll så måste du vara hård och bestämd för här är det alltid ett jävla liv på publiken. Håkan ansåg att domaren börde godkänt målet och att det borde domaren sett eftersom han stod på bästa möjliga position. Inget mål där alltså och efter det blir det bra tempo mellan två lag som verkligen vill vinna. Anders Eriksson som är het ikväll får ett läge strax efter och sätter den mycket snyggt på direktskott. Nu blir det svårt för Rögle att vända.

Period 3

Kenny inleder med att säga att nu ska vi vända på detta genom att spela dem som är heta. Det är riktigt bra stämning i hallen och även om det är Växjö som leder så är det bara AIA som hörs. Grymt bra tryck!
Spelmässigt är det jämnt och närmast mål i början är återigen Anders Eriksson och Josefsson men Fransson gör vassa ingripande gång efter gång.
Det fortsätter så, som det varit under matchen att det är Växjö som skapar riktigt bra chanser medans Rögle knappt får låna pucken. Växjö imponerar!
Rögles första riktiga chans kommer 8 minuter in men Ahlsenfelt räddar Brendhedens skott. Det är dock en engångshändelse på ett tag och istället är det Anders Eriksson IGEN som kommer helt fri med Fransson som räddar men efter ett grymt bra förarbete av Rögleprodukten Hillding så sätter Anders sitt tredje mål för kvällen.
Det svider att skriva men Växjö är för bra för Rögle över hela banan. Spelarna hänger har "gamnackar" och ser inte ens ut att tänka att detta kan vi vända.