Blogg listad på Bloggtoppen.se

GrönvitaSumo diskuterar Hockeyallsvenskan med Leif Boork

Jag har idag nu runt lunch haft en pratstund med legendaren, experten, rubrikmakaren och den så alltid trevlige Leif Boork. Jag ville veta lite hur han ser på Rögles satsning och vilka lag han tror på redan nu. Leif tyckte att det var för tidigt att säga något än men efterhand så lyckades jag ändå få hans åsikter och förväntningar på de olika lagen i hockeyallsvenskan.



Vad tror du om säsongens hockeyallsvenska?
- Det är för tidigt än att säga något om det men man följer såklart med i värvningar och vad som händer runt om i klubbarna.

Men om vi börjar med Rögle, vad tror du om deras satsning?
- De kommer naturligtvis ligga i toppen bland de tre, det tycker jag men jag hittar inga linjer i deras värvningar. Jag tycker de spretar lite för mycket. Man har värvat in några transatlanter och det tycker jag alltid är ett lotteri. Ofta har de som kommer en lite förvriden självbild och tror att de bara ska komma in och vara bäst. Sedan när de märker att det finns svenskar och andra europeer som är minst lika bra kan det störa.

Har du hört talas om Rögles transatlanter förut, du har ju stenkoll på hockeyn överlag.
- Säg namnen så ska jag se.

Adam Hobson.
- Aldrig

Victor Bartley.
- Aldrig.

Eric Himelfarb.
- Aldrig. Där ser du själv. Även om man fått referenser och scoutat dem lite så kan det vara ett farligt lotteri.

En som fått höga förväntningar på sig är Simon Olsson, vad vet du om honom?
- Det är lite lurigt med de som kommer tillbaka efter att ha varit där borta. Här är det en annan hockeykultur och större rink osv. men jag gillar sådana värvningar. De har mognat och tuffat till sig där borta och kommer hem med en ambition att bli bättre och är på väg uppåt. Där har jag större tilltro än till transatlanter.

En annan ny i Rögle som det diskuterats omkring är Vitkor Lindgren. Blir han fågel eller fisk?
- Kan mycket väl bli en bra värvning. Han var väldigt lovande i juniorlagen i Luleå. Nu får han ett nytt avstamp och det kan vara passande för det är svårt att gå ifrån en bakrundsroll i Luleå till en mer framträdande roll i allsvenskan.

Om vi börjar gå igenom lite kort dina tankar om de andra lagen i hockeyallsvenskan. Leksand?
- De har ambitioner om att ligga i toppen och det kommer de säkert att göra. Det är en nystart för klubben och jag tycker att man de senaste säsongerna slagit hål på lagbygget genom att värva in "stora" namn. Nu har man fått in bra spelare som kanske inte är lika stora namn men riktigt bra hockeyspelare. Jag tror det kommer att gå bra för Leksand i år.

Malmö då?
- Man gör rätt som taggar ner, det har varit mycket oro i klubben med bland annat ekonomi. Jag tror man gör en bra säsong och är med bland de sju. Jag gillar tränarna och speciellt Robert Olsson som är bra.

Tror du att ett lag som Almtuna kan upprepa föregående säsong?
- Almtuna gjorde ett fantastiskt år men jag tror det blir svårt att nå upp till den nivån igen. De bör åtminstone vara med och kriga om en plats bland de sju.

Mora?
- Jag tror mer på dem. De har ett bra slagläge och Harald Lückner bygger alltid bra lag på sikt och det känns stabilt. Mora blir ett av topplagen i år. Bland de tre.

Ett lag som många snackat upp till en av förhandsfavoriterna är Örebro. Håller du med?
- Det skulle vara överraskande om de lyckas med det. Örebro är en klubb som lever i en miljö där de blir byggda av ett väldigt uppsnack. Det är mycket Fahlander och enstaka sponsorer och det håller inte i längden.

Tingsryd som värvat Kauppila, Elomo, Koivisto, kan de ta Tingsryd mot toppen?
- Detsamma gäller där som med Rögles värvningar, det kan slå ut men det kan också bli en flopp. Man lever inte på gamla meriter utan det gäller att komma till jobbet varje dag. Tingsryd kommer säkert vara bra med i början men skulle det räcka till en topp sju placering så har man gjort det fantastiskt bra.

Vad tror du om Västerås?
- En underdog bakom Leksand, Mora och Rögle. Mats Waltin är en bra tränare även om han inte lyckades i Rögle. Sen gillar jag deras sportchef Niklas Johansson.

Växjö?
- De kan vara med i toppen. Det är ett lag som legat på hög nivå flera år. En outsider.

De jag pratar med säger att det kommer bli väldigt jämn serie men alla säger att Sundsvall kommer bli jumbo.
- Det är lite väl hårt tycker jag. Visst är man glada för att man fått en allsvenskplats men man får god hjälp från andra håll nu med spelare.

Vilket annat lag ser du som ett bottenlag då?
- Oskarshamn tror jag får det tufft.

Ett annat lag som många har svårt att placera är Bofors. Hur ser du på dem?
- Ett lag jag gillar. De ska absolut inte underskattas. Man gjorde bort sig när man tappade förra säsongen. Sam Hallam gillar jag och det är en bra kille.

Man har tappat Blomqvist och Lundh, vad betyder det?
- Blomqvist hade jag i Brynäs och då var han ingenting sen värvas han och gör bra ifrån sig och gör sig ett namn men jag tror inte att det blir en tyngre förlust. Däremot blir Lundh ett avbräck. 

Troja har ingen bra säsong bakom sig. Hur går det för dem?
- De kan bli bättre. Man hade en dipp ifjol vilket många lag brukar ha det andra året. Det är en bra organisation och nu när man fått ordning i styrelsen igen så tror jag man blir bättre. 

Då har vi ett lag kvar, Borås. 
- Det känns som att Borås inte har någon egen verksamhet. Man lever på inhyrda legoknektar från Frölunda och nu även från Färjestad. 

Tack Leif för att du ställde upp. Vad har du annars gjort i sommar när du inte sett på hockey?
- Haft semester, varit på bröllop och bara njutit av solen,


Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.