Blogg listad på Bloggtoppen.se

Sportchefssnack del 2 - Niklas Johansson "Vi vill upp"

Min intervjuserie där jag snackar med Hockeyallsvenskans sportchefer rullar vidare. Den som kanske jag var allra mest sugen på att snacka med är Västerås Niklas Johansson. Helt enkelt av den anledningen att han har något riktigt intressant på gång där uppe och för att han plockat in en hel del transatlanter.
 
- Jag har en bra magkänsla när det gäller lagbygget. Jag lägger ingen större vikt vid om det är transatlanter istället för svenska spelare. Vi har fem nu och hade fem ifjol också, säger Niklas Johansson till gronvitasumo.se.
 
Jag gissar på att det kommer fler. Ser du någon risk i att plocka in så många utifrån?
 
- Nej, ser man till våra juniorer så har vi lika många platser vikta för dem som tidigare. Vi är rädda om vår juniorverksamhet.
 
Om vi tittar till det sportsliga, hur stor chansning är det att värva en spelare från andra sidan?
 
- Inte överhuvudtaget. Den finns en jäkligt stor mängd av riktigt bra hockeyspelare där borta, säger Niklas som berättar att han söker en förstecenter av den klass man inte hittar i Sverige för tillfället.
 
När jag tittar på de transatlanter du värvat hittills så tycker jag att Jeremy Williams sticker ut. Är det din känsla också?
 
- Självklart är Williams en spelare som jag tror vi får stor glädje av att ha i vårt lag. Hittar vi bara en center som han kan spela tillsammans med så tror jag att det kan bli riktigt bra. Sedan tycker jag att Iuorio känns väldigt spännande. 
 
Du lyckas ofta med dina värvningar utifrån, hur lyckas du bättre än många andra?
 
- Man kan aldrig vara 100% säker på vad man får men det kan du inte vara när du värvar en svensk spelare heller. Ta Mikael Zettergren som ett exempel, han passade inte lika bra i vår miljö som han gör borta i Mora. Det är flera saker som ska stämma och det kan man aldrig vara säker på oavsett var de kommer ifrån. Jag försöker hitta spelare som passar in i det spelsystem vi ska spela. Inte lyssna för mycket på vad andra tycker och tänker utan jag tror på vad jag gör.
 
Västerås värvade Rögles förre målvakt, Jonas Fransson. Ett målvaktsval som sportchefen givetvis är väldigt nöjd med.
 
- Det är en målvakt jag alltid tyckt varit intressant. Vi var i kontakt med honom ganska tidigt men då kom vi inte överens och vi valde att avvakta för att kolla på alternativ, både svenska och utländska. Jag tyckte inte att det fanns något bättre alternativ för oss och under de senaste veckorna närmade vi oss varandra. Han är vår utpekade förstemålvakt. Vi tror på kontinuitet där vi satsar på en målvakt som kan växa med laget.
 
Rögle backade för att lönekraven var för höga. Var det därför ni också backade först?
 
- Som sagt så kom vi inte överens direkt.
 
I övrigt, vad letar du efter för spelare nu?
 
- Vi har en back som vi i stort sett är klara med. Likaså med en målvakt till, även han känns väldigt spännande. Sedan söker vi som sagt en förstecenter.
 
Nu senast var ni med i spelet om elitserieplatserna. Vad krävs för att ni ska ta nästa steg?
 
- Efter Kvalserien så insåg vi att vi saknade bredden på spetsen och att vi behövde bli mer desperata framför mål vid avgörande läge. Vi har en stabilitet i det vi gör och det har vi haft under dem senaste åren. En röd tråd från juniorlag till A-lag. Vi vill upp och vi har lika stor chans som alla andra lag att lyckas med det, avslutar Niklas vårt samtal.
 
----
 
Tidigare sportchefssnack:
 
 
 
 
 

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.