Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle landade på plus

Vi var många som väntade oss ett negativt resultat när Rögle skulle presentera sitt bokslut för 12/13. Så blev det inte, tvärtom så visade man upp plus 115 000:- . Detta måste jag säga kom som en glädjande överraskning. Speciellt efter allt snack om höga löner, sparkade spelare, ny meriterad tränare och andra merkostnader som publiktapp etc.
 
- Vår ekonomi är stabil och tack vare ett noggrant arbete under säsongen lyckades vi säkerställa att de sportsliga motgångarna inte fick alltför negativ inverkan på ekonomin i föreningen, säger Göran Hellström i ett pressmeddelande från Rögle.
 
Efter att ha följt Rögle sedan 90-tal är man alltid orolig för att ekonomin ska gilda ur spåret igen. Nu visar man en gång för alla att man har koll på räkenskaperna och att man inte äventyrar någonting. Nu väntar mindre pengar när man nu återigen ska spela allsvenskt men det är hårt jobb som gäller för att fortsätta att ha en stabil ekonomi.
 
- Rögle BK skall fortsatt stärka sin position som regionens lag både sportsligt och när det gäller vårt starka nätverk av samarbetspartners. Vårt intensifierade samarbete med våra nordvästskånska klubbar är en viktig kugge som kommer att kunna utvecklas till en avgörande styrka när det gäller fortsatt spelar- och talangutveckling. Vi står helt enade i frågan kring att över tiden öka andelen egna spelare i våra respektive representationslag.
 
Omsättning: 100 Mkr (71 Mkr 2011-12)
Resultat: 115.000 kr (-1,4 Mkr 2011-12)
Eget kapital: 3,2 Mkr (3,1 Mkr 2011-12)
 
Den 13 juni håller Rögle årsmöte och då får vi mer detaljer. Nu redovisar man plus och det går mig att känna en stolthet och en stor lättnad.
 
----
 
Det har skett lite förändringar i spelschemat. Rögle berörs en del. Framförallt så går vi bet på lördagsresan till Hovet, Djurgården. Den är flyttad till torsdagen före istället. I övrigt är det bara småjusteringar. Skulle vara matchen mot Karlskoga som flyttas från söndagen den 23/2 till dagen efter.
 
Jag skrev på twitter att jag antog att det var säkerhetsansvarige, Arne Henriksson, som jobbat in ändringen på Djurgården. Eftersom vi alla vet att det kan uppstå extra heta känslor en lördag i Stockholm så såg jag det som naturligt att han i sin roll försökt ändra det. Så var det inte, han har inte alls med denna ändring att göra. Som säkerhetsansvarig kan man inte ändra något i efterhand. Så vet ni det.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.