På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle fick nobben

Fyra timmar kvar av dagen och sen stänger fönstret. Hedlund sa tidigare att man troligtvis inte kommer att värva men om så skulle det vara något som verkligen höjde laget. Då hittar jag en intressant sak på Aftonbladet, här.

Rögle sägs ha varit ett av tre lag som ville låna Robin Sterner av Färjestad. Leksand och Örebro var de andra och valet föll ju som ni säkert vet vid detta laget, Örebro.

Det som får mig att fundera över detta är, Hedlund säger att man om verkligen ska värva något ska det vara något som spetsar. Det hade inte Robin Sterner på, det vågar jag säga utan att behöva tänka speciellt länge.

----

Några timmar återstår och det gäller att ha is i magen. Hade man haft det i somras hade Rögle haft Derek Peltier i sin trupp. Man ville inte vänta och tjugo minuter efter att Sean Curry tackat ja till Rögle tackade Peltier ja, tjugo minuter för sent. Om det hade varit bättre eller sämre är oklart men ofta kan man tjäna på att ha is i magen och ju närmare midnatt vi kommer desto billigare blir spelarna och pang, så dyker något upp som passar.

Tävling - Rögle - Sundsvall - Alla med rätt vinner!

Som vanligt, tippa resultatet i matchen Rögle - Sundsvall samt skriv vem du tror gör första målet i matchen (tre perioder gäller).
Senast 19.00 onsdag ska det vara inne och en regel i denna tävling är att du måste vara minst 18 år för att kunna vinna priser från Betsafe men andra priser kan du vinna oavsett ålder.

Exempel 5-2 Victor Panelin-Borg
-----

Vad vinner du?


* Alla med rätt resultat ELLER målskytt vinner 50:-/rätt på Betsafe.com. Skulle du sätta båda blir det 100:- alltså. Däremot räcker det att du prickar något för att vinna.

* Har du spelat på matchen på Betsafe så skriv det nedan i en kommentar så är du med i utlottningen av 300:-. Alla som prickar rätt oavsett insats och spel är med i utlottningen.

* Chans att hänga med mig på Hockey-VM. Se nedan.

* Den som är först med att ha båda rätt vinner en t/r inrikes med Kullaflyg.

* Alla med båda rätt vinner 100:- presentkort på Ica Maxi Ängelholm per Röglemål.

Till er som inte redan vet så kan ni ta del av mitt samarbete med Footway.se fynda skor där genom att ange rabattkod gronvitasumo (utan prickar) så dras 20% direkt på skärmen. Då och då kommer ni att få chansen att vinna presentkort därifrån.


-----

Samtidigt som detta pågår under säsongen kommer jag att uppdatera er med vem som har haft flest rätt då och då. Man måste inte vara med varje gång alltså utan när du känner för det. I den interna tabellen räknas det så här, en poäng för rätt resultat och en poäng för rätt målskytt.
När hockeyallsvenskan är över, alltså efter 52 omgångar så vet vi vem som vunnit den totala tävlingen.

Den får följa med mig på Hockey-VM i maj som då hålls i Stockholm/Helsingfors. Allt står Betsafe.com för (flyg, boende och matchbiljett). Matcherna vi ska se är Tjeckien-Danmark samt Sverige-Norge den 4/5. Vi bor på Quality Globe Hotel och i samband med matchen får vi VIP-paket med tvårätters, dryck och exklusive inför-rapport av Tre Kronor-staben.

Viktigt! Du måste använda samma namn och mailadress varje gång för att du ska få rätt i tabellens räkning.
-----

Hockey-VM tabellen (De som haft rätt tidigare)


Lasse Palm 8
Magnus 7
Wojtynski 6
Kögga 6
Farinae 6
Martin R 6
Henke G 5
Agneta 5
Riol 5
Andy 5
Marlin 5
Nils Anders 5
Martin Sv 4
Mike 4
Spykersaab 4
Joakim 4
Bengt Lind 4
Jonas 4
Totto 4
Vegeboys 4
Linder 3
AnE 3
Pelle 3
VRBAS 3
Hammar 3
Henke 3
Fidde 3
1972 3
Zacke 3
Junior 3
KP 3
ME 3
KR 3
Maxad 3
Tina N 3
Micke 2
David 2
Nils 2
Joinzzon 2
Adrian Bodenäs 2
JB 2
Michael 2
Ronny 2
N-lec 2
Johan Frijman 2
Karl 2
Malin 2
Matte 2
Tysken 2
Fransson 2,
Jesper Fröidh 2
Steve 2
Hobbe 2

Dessa har en poäng: Peter E, A_Sterner, Eddepedde, Hylta, Osse, Edde, Strand, , Joffy, Piddor, Genell , Rune Ek, Plåtis, MifHater, Niclas (RBK), Angel Rose, Patrik A, Lasse (2), Anders R, M, Oskar Nilsson, Anders, Ludde, Lasse (timpa), Sebbe, Hockey-Rockey, Tina (2), Niklas Hansen, ALS, Alex A, Mattias Nilsson, Hans, Daniel, Steffe.

Hedlund - "Ser det som en chans att testa de yngre"

MrMadhawk har kollat upp med Rögle, Hedlund säger samma som han alltid gjort. Man kommer inte att värva om det inte dyker upp något riktigt bra.

- Från vårt håll kan jag nästintill garantera att det blir lugnt. Jag upplever det som väldigt tunn marknad och ska vi plocka in någonting så ska det vara någonting som verkligen förstärker vårt lag. Något sådant finns inte just nu, säger Peter Hedlund till mrmadhawk.se.

På en efterföljande fråga får Peter svara på hur man löser det med att man faktiskt skickat iväg två som man då inte väljer att ersätta.

- Vi ser det som en chans att testa av yngre spelare här nu och bygga någonting.

Med detta känns det definitivt som att det blir denna truppen som ska leva upp till Rögles målsättning man har inför varje säsong, att ha en chans på Elitserien i kvalserien.

Toppback till Bofors - Stenbeck vill lämna Malmö

Det rör och kommer att röra på sig väldigt mycket idag. Hittills så är där två nyheter som höjer sig över mängden.

* Bofors får låna Färjestads vasse powerplayback, Magnus Nygren. Ett lån som kan avslutas när som helst. Samtidigt lånar Färjestad ut Robin Sterner till Örebro.

* Nästa stora nyhet är ingen spelarnyhet utan på mycket högre nivå än så. Kvällsposten skriver i dagens tidning att Hugo Stenbeck vill hoppa av Malmö Redhawks innan han ens fullföljt sina tre säsonger. Han kommer enligt samma tidning att koppla in toppadvokater. Jag undrar direkt, kan han slippa undan att betala de kvarvarande 40 miljonerna? Om han gör det, vad händer med alla dyra kontrakt Malmö sitter på. Herregud vilken soppa det är där nere, säsong efter säsong. När ska klubben ta det på allvar?

----

Inget nytt på Röglefronten, än. Det ska bli spännande om och hur man i så fall agerar. Efter att man skickat Starkov och Häggström så förstår jag ärligt inte om man inte tar in något nu. Dessutom är Curry fortsatt borta. 
Speciellt Häggström som "kunde" bidra. Stänger Rögle dörren nu ser jag det som att man ger upp säsongen och stoppar de röda siffrorna som lär bli verklighet om kvalserien missas.


Idag får vi svaren!

Sista transferdagen idag, vid midnatt stänger fönstret och trupperna är spikade. Räkna därför med att det kommer hända saker idag i hockeySverige.

Kommer Rögle agera? När man skickade Starkov och Häggström, var det enbart för framtiden eller var det verkligen inte för att göra plats åt något bättre?

Hur blir det på backsidan, ryktet om Sean Curry?

Malmö? Inte har väll de spikat truppen. Så sent som igår var inte Lazo och Ciernik med och inte blev det sämre.

Jag väntar med spänning, kommer tyvärr vara på jobb rätt länge men kommer hålla stenkoll på vad som sker och återkomma här när jag kan.


Klasen visade klass när Malmö tog bonuspoängen

Jag kom precis hem. Har suttit i bilen och samlat intryck och tankar. Snabb sammanfattning, Rögle ska vara glada för poängen. Hur illa det än låter så är jag nöjd med en poäng i Malmö Arena idag.

-----

Malmö var sett till tre perioder bättre än Rögle och förhandssnacket som handlade om att "det inte spelade någon roll om Klasen var med", det fick man äta upp. I den andra perioden kommer han en mot en mot Jensen som inte hade en chans när Klasen drog honom lätt och satte den högt bakom Fransson. Förutom det målet var Klasens kedja matchens absolut bästa. Han såg ut att tappa humöret i första när Sylwander "testade" honom men det var bara vinnarskallen som hade satt sig. Hade Linus Klasen spelat på denna nivå varje kväll hade Malmö inte legat utanför play

-----

Rögles insats? Tycker att man inte kommer upp i den nivå man kan men sett till sista matcherna ligger man på denna nivån just nu. När Sondell kvitterar så kändes det rättvist just då, man var dessutom nära att ta ledningen i slutet på första perioden. Sen är det Malmö som äger matchen både i andra och tredje.

-----

Man hade kunnat åka ifrån Malmö med två poäng. I förlängningen var det Rögle som körde på fram till utvisningen. Jag gillar Tagnes offensiv med en back och tre forwards. Sedan var det dåliga straffar, Bartas var ju bra, lurade Fransson som gick lite för aggressivt på pucken vilket Barta tackade för.

-----

Plus i Rögle ska delas ut. Tycker att Fransson, Sondell, Bonsaksen, A.Johansson och framförallt Viktor Lindgren ska känna sig nöjda. Minus till Jensen, inte bara för att han blev grundlurad av Klasen. Det såg väldigt svajigt ut där matchen igenom, fumlade, trillade och slarvade. Visst, hans mål räddade laget och det lyfter insatsen lite.

-----

Publikmatchen vann Rögle, man skapade bra tryck när man satte igång. Dagens mest pinsamma var väl ändå Måns Zelmerlövs "allsång" där han inleder med att hylla hemmaklacken som världens bästa.

Här får ni ett kort klipp med Röglesång.-----

Nu gäller det att inte gå på samma mina som efter senaste derbyt. Sundsvall hemma härnäst och nu är det upp till Rögle att ta den segern. Det är ett måste.


Äntligen dags!

Just i detta nu när detta inlägg publiceras finns troligen redan på plats i Malmö Arena. Jag ska inte missa något där ikväll.

Lovar er bilder och rapporter via twitter. Så klicka här och häng med!

Ger er mina intryck efter matchen här men kommer lite sent då jag väntar till jag landat hemma.


Mrmadhawk ger ett resultat för Shaking Generation

Tillsammans med min samarbetspartner Betsafe startar vi nu en ny grej som förhoppningsvis ska ge Björn Hellqvists Shaking Generation ett ekonomiskt tillskott.

Betsafe står för detta och ger mig inför varje Röglematch resultat för 100:-.

När säsongen är över går hela det ihopvunna beloppet direkt in på plusgiro 52 90 49 - 9 som är Shaking Generations. För att göra det lite roligare än att bara jag slänger fram ett resultat kommer jag fråga er och då får ni lite ära om ni prickar in det. Denna match frågar jag stackars MrMadhawk, för det är väl synd om alla som håller på Malmö :).

Matchen idag


Malmö - Rögle


Mrmadhawk tippar: 3-2
"Egentligen säger 3-2 emot allt som hände i den senaste omgången, men tror ändå att det Malmö kan ta en knapp seger i favör av hemmaplan. Förhoppningsvis har de usla resultaten i senaste omgången fått upp oddset och mer pengar till fonden om resultatet sitter."

Odds: 13.00

Möjlig vinst: 1300:-

Håll INTE tummarna!

----

Tidigare inkammade vinster till Shaking Generation i denna serie:
Niklas Granberg, agent. (1600:-).

Senaste inför derbyt - Klasen spelar

Kvällsposten har verkligen gjort sitt för att trissa upp derbystämningen. För tredje dagen i följd publicerar man provocerande citat från olika Röglespelare.

Idag kom dessa.

Kan tänka mig att tidningen redan vet att dessa herrar brinner för Rögle och vet vad derbyt betyder både för oss fans och för alla andra inblandade.

Hur blir det då med Linus Klasen? Jo, Mrmadhawk rapporterar att han kommer till spel ikväll så nu är det upp till Sylwander och "Flash" att visa att man inte bara snackar utan gör precis som senast.

Intressant att notera också vad det gäller Malmös laguppställning, man petar Lazo helt och Ciernik sägs vara skadad. In kommer André Burakovsky samt Viktor Holmqvist från J20. Äntligen har Malmö fattat poängen...

----

Från Rögle håll så åker Jakob Lilja med ner som trettonde forward.

- Ja, jag åker med ner, hur mycket spel det blir vet jag inte. Det får vi se, säger Jakob Lilja till gronvitasumo.se.


Bloggkampen - Vinn mat i Lindab om du besegrar mig!

Denna bloggkamp är avgjord och jag har vunnit. Därmed gäller det bara att samla in så mycket som möjligt fram t.o.m omgång 52. Förutom min pott tillkommer dessutom 3000:- från Betsafe.

Ni får gärna utmana mig i kommentarsfältet. Skriv era rader och odds som jag gjort och visa att ni skulle besegra mig. Den som besegrar mig och sätter högst vinst (max 100:- insats) och har lagt spelet på Betsafe vinner ett bra pris.

* Middag i restaurangen innan och under matchen för 2 personer till Rögle - Borås lördagen 18/2.
-----

Prestigekampen avgjord, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle. Skulle jag förlora går allt till något som gynnar MIF eller dess fans.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta av Betsafe. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

-----

Vinst senast tack vare att Västerås slog MIF. 621:- gav trippeln och nu är det ny runda. Jag hittar 3.30 på att Rögle har ledningen efter första perioden nere i Malmö. Jag tror på det, stenhårt! Sen vinner både Mora och Västerås viktiga poäng på hemmais.

Se själv vad ni kan hitta för bra spel på Betsafe i omgången här.

-----

Här kommer omgångens tips


GrönvitaSumoI kassan före omgången: 3321,56:-
( 621:- vinst senast)

Malmö - Rögle (Första perioden) 2 (3,30)
Mora - Oskarshamn 1 (1,75)
Västerås - Tingsryd 1 (1,45)

Odds: 8,37
Insats: 100:-
Möjlig vinst: 837:-

Mrmadhawk
Johan är nollad och klarade att hålla sig på banan fram tills måndagen 16/1.

"Det är ju derby, behöver jag säga mer än så"

Fick några ord med Ted Brithén inför derbyt. Vill kolla av hur det egentligen är med hans lårkaka.

- Jag hade inte några större problem med den på dagens träning. Spelade trots allt 2 perioder med den förra matchen så kan spela 3 perioder nu utan större problem, säger Ted Brithén till gronvitasumo.se.

Hur ser du på derbyt?

- Ja det är ju ett derby så behöver man säga mer än så? Nej, men ska bli riktigt kul och har hört att det är många Röglefans som ska ner och det gör en ännu mer laddad.


Vem och vad kommer att fälla avgörandet?

- Ja, av det jag sett i tidningen så verkar det som att Liljewall är sugen på att avgöra så det blir väl han som kommer att ha en stor faktor i att vi vinner imorgon om han spelar på den nivån han gjort speciellt den senaste matchen. Vi har en positiv attityd från den senaste matchen och Malmö verkar vara lite under isen faktiskt.

Kort snack med Häggström inför derbytRingde precis upp Magnus Häggström för att höra hur han ser på derbyt. För en vecka sedan såg han fram emot derbyt som en Röglespelare och nu är det helt omvänt.

- Visst kommer det kännas lite konstigt men så är det i hockeyn. Det har ju inte gått som jag förväntade mig när säsongen inleddes och då blev det så här. Det kommer kännas speciellt att möta Rögle men samtidigt kul, säger Magnus Häggström till gronvitasumo.se.

Varför blev det Malmö?

- De visade snabbt att man ville ha mig och det är bra spelare och en bra organisation som påminner om Rögles. Lite större arena bara men annars är det två bra klubbar med bra organisationer.

Du har varit med i dessa derbyn innan och nu är du enligt mig på fel sida. Känns det inte konstigt för dig, du är ju inte här ifrån så kanske inte känner av det på samma sätt?

- Visst kommer det kännas lite konstigt men som sagt, detta var inte vad jag väntade mig när säsongen drog igång. Nu är det som det är och nu ser vi framåt.

Har Röglespelarna hört av sig med några gliringar inför morgondagen? Kan tänka mig att "Bonsa" och Simon kan vara snabba där.

- Nej, inte än så länge men vi får se nu ikväll kanske.

Debuten mot Västerås var du en av lagets mest framträdande. Det måste vara tempot från Rögle som sitter i. Dina lagkamrater hängde inte med riktigt. Nu möter ni Rögle som du kan på dina fem fingrar, styrkor och svagheter. Vad har du släppt för bra tips till dina nya "kamrater"?

- Inget speciellt faktiskt. Alla lag spelar rätt lika, säger "Hägga" och får svart tunga och lång näsa.

Hur slutar matchen då?

- Vi vinner med hjälp av vår hemmaplan och slutar 4-1. Jag gör det tredje.

-----

"Med hjälp" av vår hemmaplan? Där hoppas jag han är ute och reser. Det är vi Röglefans som ska ta den positionen imorgon. 


Ingen hjälp av Sundsvall eller Borås idag

Det har spelats tre matcher i Allsvenskan idag och det var bara ett resultat som gick "vår" väg. Det var Troja som förvånansvärt föll stort hemma mot Almtuna, 2-5. Det gör att Rögle fortfarande har tryggt avstånd ner till dem oavsett hur det går imorgon.

Bofors och Leksand tog klara segrar ikväll. Bofors tog tidigt ledningen uppe i Sundsvall som dock kämpade på bra och 0-3 känns inte helt rättvist. Bellissimo tog revansch på sig själv efter usla matchen mot Rögle senast.

Leksand gjorde processen kort med Borås. Efter två perioder stod det 1-4 på tavlan. Matchen slutade 1-5.

Ingen hjälp av bottenlagen alltså. Så imorgon gäller det för Rögle att göra jobbet själv.

Tävling - Derby med extra laddad prispott!

Som vanligt, tippa resultatet i matchen Malmö - Rögle samt skriv vem du tror gör första målet i matchen (tre perioder gäller).
Senast 19.00 måndag ska det vara inne och en regel i denna tävling är att du måste vara minst 18 år för att kunna vinna priser från Betsafe men andra priser kan du vinna oavsett ålder.

Exempel 2-2 Daniel Josefsson
-----

Vad vinner du?


* Alla med rätt resultat ELLER målskytt vinner 50:-/rätt på Betsafe.com. Skulle du sätta båda blir det 100:- alltså. Däremot räcker det att du prickar något för att vinna.

* Har du spelat på matchen på Betsafe så skriv det nedan i en kommentar så är du med i utlottningen av 300:-. Alla som prickar rätt oavsett insats och spel är med i utlottningen.

* Chans att hänga med mig på Hockey-VM. Se nedan.

* Den som är först med att ha båda rätt vinner en t/r inrikes med Kullaflyg.

* Alla med båda rätt vinner 100:- presentkort på Ica Maxi Ängelholm per Röglemål.

Till er som inte redan vet så kan ni ta del av mitt samarbete med Footway.se fynda skor där genom att ange rabattkod gronvitasumo (utan prickar) så dras 20% direkt på skärmen. Då och då kommer ni att få chansen att vinna presentkort därifrån.


-----

Samtidigt som detta pågår under säsongen kommer jag att uppdatera er med vem som har haft flest rätt då och då. Man måste inte vara med varje gång alltså utan när du känner för det. I den interna tabellen räknas det så här, en poäng för rätt resultat och en poäng för rätt målskytt.
När hockeyallsvenskan är över, alltså efter 52 omgångar så vet vi vem som vunnit den totala tävlingen.

Den får följa med mig på Hockey-VM i maj som då hålls i Stockholm/Helsingfors. Allt står Betsafe.com för (flyg, boende och matchbiljett). Matcherna vi ska se är Tjeckien-Danmark samt Sverige-Norge den 4/5. Vi bor på Quality Globe Hotel och i samband med matchen får vi VIP-paket med tvårätters, dryck och exklusive inför-rapport av Tre Kronor-staben.

Viktigt! Du måste använda samma namn och mailadress varje gång för att du ska få rätt i tabellens räkning.
-----

Hockey-VM tabellen (De som haft rätt tidigare)


Lasse Palm 8
Magnus 7
Wojtynski 6
Kögga 6
Farinae 6
Martin R 6
Henke G 5
Agneta 5
Riol 5
Andy 5
Marlin 5
Nils Anders 5
Martin Sv 4
Mike 4
Spykersaab 4
Joakim 4
Bengt Lind 4
Jonas 4
Totto 4
Vegeboys 4
Pelle 3
VRBAS 3
Hammar 3
Henke 3
Fidde 3
1972 3
Zacke 3
Junior 3
KP 3
ME 3
KR 3
Maxad 3
Tina N 3
Micke 2
David 2
Nils 2
Joinzzon 2
Adrian Bodenäs 2
JB 2
Michael 2
Ronny 2
N-lec 2
Johan Frijman 2
Karl 2
Malin 2
Linder 2
Tysken 2
Fransson 2,
Jesper Fröidh 2
AnE 2
Steve 2
Hobbe 2

Dessa har en poäng: Peter E, A_Sterner, Eddepedde, Hylta, Osse, Edde, Strand, , Joffy, Piddor, Genell , Rune Ek, Plåtis, MifHater, Niclas (RBK), Angel Rose, Patrik A, Lasse (2), Anders R, M, Oskar Nilsson, Anders, Ludde, Lasse (timpa), Sebbe, Hockey-Rockey, Tina (2), Niklas Hansen, ALS, Matte, Alex A, Mattias Nilsson, Hans, Daniel, Steffe.

Inga ändringar inför Malmö

Dan Tangnes har släppt laget som ska starta derbyt imorgon. På Rögles hemsida kan man läsa att det blir exakt samma lag som mot BIK Karlskoga senast.

Det betyder att Brithéns lårkaka är borttrollad och att Fransson får fortsätta i målet. Sedan är det ju redan klart sedan innan att Curry saknas pga revbensskada.

- Fransson var riktigt, riktigt bra senast och visade gammal god form, säger Tangnes till roglebk.se.

Det ska bli spännande att följa hur Malmö formerar sitt lag och om Klasen är tillbaka. På tal om Klasen, det surras på nät och forum att han ska vara på väg ut från Malmö. Det snackas om Djurgården men hur mycket sanning det finns där vet nog bara han själv.


Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.