På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Glöm slutspelsskägget - Här kommer guldskägget!

Carl Gustafssons "guldskägg"

 

Nej det är inte Djibril Cissé på bilden, det är Rögles Carl Gustafsson som färgat skägget. Klockrent tycker jag.

Carl kommenterar det själv så här;

- Det är färgning av skägget som går runt i laget nu, fler hänger på, berättar Carl Gustafsson till gronvitasumo.se.

Synd att man inte får nöjet att se skägget "in action" då Carl missar resten av säsongen pga brutet finger.


Dagens "sillynytt" ** Uppdaterat **

Idag har det hänt saker på transfern och i ryktesvägarna. Några övergångar är klara.

* Jesper Ollas som lämnar Leksand är klar för Brynäs. En nyhet som Mrmadhawk släppte på förmiddagen.

*
Frölunda skrotar målvaktsduon Johan "Honken" Holmqvist och Joakim Lundström. In kommer, ja vem kommer in? "Honkens" lönekostnad lär ge utrymme för något riktigt bra.

* AIK avslutar sammarbetet med Johan Andersson och Tobias Ericsson skriver Expressen som även avslöjar att Solnaklubben jagar HV71s Oscar Sundh.

* Robert Rosén som alla säger ska vara på väg till Växjö ryktas även till AIK enligt Barometern.

* Tommy Salo bekräftar för dt.se att han är ute efter Tomi Kallio, Gabriel Karlsson och Pelle Prestberg.

-----

Ikväll har Leksand gjort klart med en fortsättning för viktiga Jens Bergenström.
-
Jag ser en ljus och positiv framtid för Leksands IF. Förra årets satsning på de yngre spelarna kommer ge föreningen mycket att glädjas över framöver. En stor del i mitt beslut att skriva på för två säsonger till är att jag verkligen vill vara med i laget som för Leksands IF upp till elitserien, säger Jens till Leksandsif.se

-----

Har ikväll varit i kontakt med Gistedts agent Aronsson för att kolla hur han och Joel Gistedtser på framtiden.
Patrik Aronsson  berättar att Joel Gistedt trivs väldigt bra i Rögle trots lite speltid och att han vill och kommer stanna kvar och kriga även nästa säsong, därmed fullfölja kontraktet.


Vinn gratis resa + biljett till Växjö borta

På onsdag spelas säsongens sista bortamatch för Rögle. Den spelas som ni redan vet mot Växjö och AIA satsar med bussresa dit till ett riktigt bra pris. Med sponsorers hjälp har man fått ner priset till 200 :- inklusive biljett (bara biljetten i Växjö kostar 150:-). Ett riktigt bra pris, så vänta inte utan boka här nu.

------

För att bidra från min sida så tävlar jag ut en plats här.
Vill du ha chans på att få en gratis resa inklusive biljett så ska du göra följande.
Boka att du ska med på bussen, när du sedan gjort det skriver du en kommentar här. På måndag drar jag vinnaren av de som bokat samt kommenterat här. Har du redan bokat så är det bara att kommentera så är du också med i tävlingen.

Du åker med som alla andra med de regler som gäller osv. Skillnaden är att du åker gratis!



Sjukt dyr "Ost"

Lars "Osten" Bergströms eventuella rasistiska uttalande kan kosta Luleå huvudsponsorn, SSAB, vilket innebär minus 40 miljoner i kassan.
- Skulle det ligga någonting i det här så kan vi naturligtvis inte fortsätta att sponsra en sådan verksamhet, säger info-chefen på SSAB, Helena Stålnert till TV4.



Hockeyfest i Ängelholm på fredagen

På fredagskvällen kan jag varmt rekommendera er alla att ta er till Lindab Arena där det spelas kvartsfinal i SM-slutspelet mellan Rögle och Frölunda.
Första matchen uppe i Frölundaborg vann Frölunda enkelt med 4-0 efter en bra start på matchen. Rögle var aldrig riktigt nära men på fredag blir det nya tag.
Jag fick kontakt med Röglecentern Marcus Idoff som kom från just Frölunda inför säsongen.

Berätta om matchen senast i Göteborg.

- Kändes inte riktigt som att vi hängde med i början, det är nog i stor del att vi inte har spelat matcher på tre veckor. Vi var inte riktigt på samma nivå när pucken släpptes. Men ju mer matchen gick så lyckades vi spela bättre och bättre och stundtals visade vi vår kapacitet där vi alltid ska spela. Tyvärr speglade inte reslutatet det.

Kommer ni klara att vända detta, vad talar för det?
- Att vi är ett starkt lag, där alla spelare är viktiga och det är viktigt att var och en visar framfötterna på fredag. Vi vet nu hur matchbilden kommer se ut och vi är redo för det. Alla är otroligt revanschsugna och det är inget snack om saken om att vi kommer slita vårt allra bästa för att vinna kampen.

Frölunda har fått stor hjälp av att A-laget spelat färdigt. Vad betyder det för dem tycker du?

- Det är klart att "Sunkan", Klingberg och "Pistol Pete" är vassa individer men tycker det inte är värt att lägga för mycket energi på. De har många spelare som är duktiga, det har ju självklart vi med. För vår del är det bara extra roligt att dem tar med sitt bästa lag, för då blir det ännu roligare när vi går segrande ur denna strid.

Du som spelade i Frölunda så sent som förra säsongen känner ju många i laget. Blir det mycket tuggande och psykningar?
- Det händer att det blir så ibland. Blir att man får sig något munhugg hit och dit. men på isen så är det en annan grej, då är man inte precis vänner. Då är det som att möta vilken andra lag som helst, avslutar Idoff till gronvitasumo.se.

Frölundas "Goa Gubbar" kommer en busslast ner, så nu vädjar jag till alla grönvita fans där ute att ansluta till Lindab Arena imorgon kväll och ge Rögle ert stöd. Nedsläpp 19.00, fri entré.

Pihlman närmare Färjestad

Som jag tidigare berättat är finnen Toumas Pihlman intressant för Färjestad inför kommande säsong. Nu har även den finländske poängkungen varit och besökt Färjestad. Han syntes till i Löfberg Lilas restaurang då han passade på att käka lunch.

-----

Enligt Sportbladet är det nu klart vem som ska ta upp kampen med Nihlstorp kommande säsong i Färjestad, Fredrik Pettersson-Wentzel har enligt tidningen gjort klart med Färjestad.


-----

Kalle Olsson ville inte stanna kvar i Västerås, nu vet vi varför. Enligt Mrmadhawk har han nu gjort klart med en ny klubb, nämligen Linköping i Elitserien.



En bragd hur det än slutar

Vi backar bandet ett år ungefär. Rögle med spelare som Beaudoin, Granak, Colliton, Sjögren och Kempe för att nämna några åkte ur Elitserien. Spelarflykten var ett faktum och det var nog bara den alltid så optimistiska Peter Hedlund som trodde att Rögle skulle klara att resa sig snabbt.
Rögle värvade spelare som Christoffer Persson, Simon Olsson, Vic Bartley och Nils Bergström för att ta ett axplock av den okända skaran man samlade ihop. Samtidigt flyttade man upp många spelare från egna ledet och fansens röster om fler nyförvärv av hög klass var ett måste om man skulle nå en topplacering i allsvenskan höjdes allt mer. Det kom en skadeskjuten Eric Himelfarb som visat sig vara den injektion i kvalserien som Rögle så behövde.
En värvning mitt i prick!
Backbesättningen har hela tiden känts för tunn och orutinerad men man har litat på att läromästaren Kenny Jönsson skulle göra under. Det har han gjort, han har förvandlat Panelin-Borg till en medelmåttlig juniorspelare till en allsvensk toppback som kan fått ta stort ansvar. En som står upp för laget och klarar av att spela i kvalserien i varannat byte med bravur.
Kennys betydelse för de övriga backarna är säkert också stor men mitt exempel är nog den största förvandligen.
Rögle med Roger Hansson i spetsen har gjort det igen, han är en mästare på att bygga lag när det handlar om hockeyallsvenskan, det har han visat förut.
Med en oprövad tränare i Hellqvist så var det många osäkra kort inför säsongen men man hade en sak klart för sig.
- Vi ska vara landets bäst tränade lag, sa Peter Hedlund inför nysatsningen.

- Vi ska träna mycket och med kvalitet, sa Hellqvist. Just den kvalitet som Björn menar har spelarna gång på gång sagt till mig att man inte känt någon annanstans förut, inte som man upplevt denna säsong i Rögle.

Nu står vi här. Med tre omgångar kvar där Rögle spelar två matcher hemma har man en riktigt bra chans att ta sig tillbaka till Elitserien redan nu.

Jag ska erkänna att jag tillhör en av dem som trodde denna bragdartade insatsen var omöjlig. Oavsett hur kvalserien nu än slutar så har Rögles spelare, tränare och juniorer gjort ett säsong utöver det vanliga. Det spelar ingen roll om man inte går upp, man måste se realistiskt på denna bedrift Rögle BK gjort denna säsong. Jag är stolt.

R
(oger) B (jörn) K (enny) påminner om den trio som tog upp Rögle senast, Peter Johansson, Micke Johansson och Johan Finnström.

Avslutar med ett alster av Sporttrubaduren Stellan som får avsluta denna fantastiska onsdag.




Kvällens notiser

Vilken j-vla kväll! Rögle vinner ganska enkelt borta mot Mora trots att Mora reducerade till 2-3. Tycker att alla i Rögle förtjänar beröm och det var svårt att plocka ut någon speciell spelare ikväll även om Bartley återigen visar sin grymma kapacitet.

Örebro åker till Södertälje med bara klubbmärket och äran att spela för och vinner med 4-1. Man tackar för det! Ola Nilsson räddar 38 av 39 skott.

Matchen i Växjö där hemmalaget ville rycka ännu mer mot Elitserien samtidigt som Modo var ute efter revansch sedan två raka förluster mot Rögle slutade 2-2 efter ordinarie tid. Växjö hade 2-1 men Byron Ritchie kvitterade. Matchen fick avgöras på straffar där Växjö drog det längsta strået. Matchvinnare som så många gånger förr den senaste tiden, Anders Eriksson och Oscar Ahlsenfelt.

1 Växjö Lakers HC 7 4 3 0 22:10 (12) 17
2 Rögle BK 7 3 2 2 23:20 (3) 13

3 Södertälje SK 7 2 3 2 22:19 (3) 11
4 MODO Hockey 7 2 4 1 16:13 (3) 11
5 Mora IK 7 2 0 5 16:27 (-11) 6
6 Örebro HK 7 1 2 4 21:31 (-10) 5


-----

Lite J20-slutspel också. Det stod länge 0-0 i Limhamn mellan Malmö och Skellefteå men när det återstod drygt sex minuter av matchen satte Mayer 1-0 till Malmö som sedan blev 2-0 till slut och därmed tog greppet om den kvartsfinalen.
HV71 hade 3-1 i Luleå men tappade till 3-6, tror ändå att HV71 vänder den serien hemma till helgen.
Djurgården tog ett rejält grepp om den sista kvartsfinalen då man slog Modo i Ö-vik med 3-2. Den segern var väntad och den serien lär inte gå till tre matcher.

-----

Vill slutligen gratulera Helsingborgs HC som ikväll tar klivet till division 1. Som jag skrev tidigare idag är ett möte mellan Rögle och Helsingborg inbokat för att planera ett samarbete. Vad händer med Jonstorp nu?

Rögle tog stort kliv mot Elitserien


Mora - Rögle 2-4
(0-1,0-2,2-0)


08.59 0-1 Adam Hobson (Bartley) Fem mot fyra
31.28 0-2 Simon Olsson (Liljewall,Persson)
39.22 0-3 Alexander Johansson (J.Johansson)
40.17 1-3 Daniel Viksten (Eriksson)
46.29 2-3 Martin Johansson (Zettergren)
58.43 2-4 Henrik Björklund (Bartley)



Skott: 32-29 (7-15,13-10,12-4)

Det är Rögle som tar kommandot i matchens inledning och är snabbast, aggressivast och hetast de första minuterna. Hade det inte varit för Lars Johansson i Morakassen hade Rögle haft en tidig ledning. "Jacke" och Nils Bergström hade rena läge som kunde gett Rögle en drömstart denna kväll.
Åtta minuter in på matchen kommer matchens första utvisning och det är Moras Patrik Andersson som åker ut två minuter.
Rögle fortsätter att pressa på och skapar chanser hela tiden. När man sedan tar ledningen genom Adam Hobson som styr in ett skott av Vic Bartley i powerplay så känns det lika rättvist som logiskt.
Efter målet får Mora en chans i powerplay men det är inte Moras period.
Kan säga att Rögle är närmare 4-0 än Mora är en kvittering när dryga kvarten är spelad.
Skotten i första perioden vinner Rögle med 15-7, det speglar matchen bra.

-----

Mora öppnar den andra perioden betydligt bättre och sätter press på Rögle. Fransson får göra ett par bra räddningar.
Rögle får ett powerplay en bit in i perioden och man är nära att göra 2-0 genom Henrik Björklund, men pucken träffade ribban.
Mattias Beck får ett bra läge framför Fransson men avslutet var inte bra. Istället är det Rögle med Simon Olsson som vänder spelet och tvingar fram en utvisning för Mora.
Sedan uppstär det en diskuterad situation. Rögles Viktor Lindgren får ett rapp över knäet, blir liggande men domaren blåser inte. När sedan Mora kommer i två mot en och sekunder innan man har en kvitteringspuck inne blåser domaren för att Lindgren ligger på isen. Varför blåste han inte tidigare kan man tycka? Kan självklart känna med dem som vill ha ett mål där.
Istället är det Rögle som ökar på sin ledning. Brithén tar upp pucken i offensiv zon, sen går pucken som ett snöre via Persson, Liljewall och till sist Simon Olsson som sätter pucken enkelt.
Bödker är en bra back helt klart, men tyvärr är han en hemskt dålig avslutare. Hade han höjt den delen av sitt spel hade han spelat i Elitserien för han är ofta med uppe i bra läge.
Perioden avslutas med att Rögle genom Alexander Johansson, som gjort en bra match, gör med lite tur 3-0.

-----

Rögles Patrik Bergström åker ut för hög klubba redan efter 8 sekunder in vilket betyder att Mora får ett kanonläge att inleda jakten på. Rögle hade sedan den andra periodens slutskede Jakob Johansson utvisad. Fem mot tre för Mora alltså och det tog nio sekunder innan Daniel Viksten från backposition hittade nätmaskorna bakom Fransson.
Rögle svarar med att anfalla direkt och var nära att replikera genom Brithén men istället är det Mora som reducerar återigen, på ett vackert sätt dessutom.
Landskronapågen Martin Johansson åker in i zon, väggspelar med Zettergren och sedan sätter Martin den snyggt bakom Fransson, 2-3 och nu är det taggat i Mora.
Moras tuppkam växer alltmer och Rögle tappar disciplin och åker på utvisningar vilket ger Mora bra chanser att kvittera.
Jens Jakobs var nära att kvittera när han hade öppet mål men fick inte kontroll på pucken. Mycket nerver i matchen nu.
Med knappt två minuter kvar tar Lückner ut målvakten för att kvittera men istället är det Rögle som sätter spiken i kistan. Bartley träffar stolpen, Björklund sätter den sedan med backhand, 2-4.

Rögles fem bästa spelare i matchen

+++++ Vic Bartley
++++ Adam Hobson
+++ Alexander Johansson
++ Simon Olsson
+ Mads Bödker

Himelfarb från start men Brendheden saknas igen

Brendheden saknas igen.



Rögles laguppställning inför kvällens viktiga match i Mora är släppt.

M: Fransson (Gistedt)
1: Bödker, Glimmenvall - P.Bergström, Himelfarb, Hobson
2: Panelin-Borg, Persson - A.Johansson, J.Johansson, Björklund
3: Bartley, Forslund - Liljewall, Brithén, Olsson
4: - Everberg, N.Bergström, Lindgren
R: Jensen


Kapten Brendheden saknas på nytt alltså, denna gång pga skada. Tråkigt att besvären aldrig tar slut för Rögles lagkapten.
Glädjande är att Eric Himelfarb känner sig redo för spel det beskedet är viktigt i en så pass viktig match som kvällens är. Eric är den spetsen som kan avgöra en tät match även om känslan säger att Liljewall som sett riktigt vass ut de senaste matcherna kommer vara huvudpersonen ikväll.

Nu vill man bara att klockan ska bli 19.00 så att man kan sitta framför S24, det gör väl ni med?

Färjestad tänker om

Att Färjestads BK tänker om är ingen nyhet. Enligt TT idag så kommer man att tvingas skära ner spelarbudgeten till kommande säsong pga vikande publiksiffror.
Som jag tidigare berättat kommer tex inte Junland få stanna kvar i klubben med den lön han har idag, likaså Prestberg som är för dyr och inte redo att gå ner i lön för att få stanna.
Andra exempel att man tänker om är att man kommer att ge spelare som Brodin och Klefbom chansen. Man kommer att plocka hem Henrik Björklund från Rögle och ge honom en ärlig chans att slå sig in i laget.
En annan sak är som ni säkert redan vet, att Färjestad startar upp sin J20-verksamhet igen.

Helsingborg + Rögle = sant?

Vinner Rögle ikväll är det säkert många som firar extra mycket. Det är en match utöver det vanliga. En match Rögle inte FÅR förlora. Vinst ikväll och vägen till Elitserien ligger öppen.

Ett annat lag som troligen får fira framgång ikväll är Helsingborgs HC som måste förlora samtidigt som Västervik tar in 12 mål för att HHC ska missa "ettan". Björn Lindén och Martin Johansson är två "Rögleprofiler" som sedan comebacken varit två av Helsingborgs främsta spelare.

Rögle kommer med all säkerhet att sammarbeta med Helsingborg kommande säsonger om laget nu tar sig upp i ettan. Ett möte mellan Rögles samt Helsingborgs ledning är redan bokat för att planera fram ett bra sammarbete för att gynna båda parter. Det kommer att äga rum efter att kvalserien är färdigspelad.

Helt rätt agerat av HV71

Idag meddelar Fredrik Stillman att man sparkar tränare Janne Karlsson från HV71.
- Vi har haft ett bra resonemang med Janne efter säsongen där vi båda känner att vi inte kommer längre i utvecklingen. Janne har gjort ett fantastiskt jobb med HV 71 och är en person som vi har största respekt för, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Tycker att detta var väntat. Ett par av spelarna man vill ha kvar i klubben har sagt rakt ut att om Janne stannar gör inte vi det.

Luleå fortsätter värva allsvenskt

Luleå som just nu spelar semifinal satsar ofta på allsvenska spelare för att kunna spetsa truppen med riktig spets och det har visat sig vara lyckat.
Spelare som Fälth, Arlbrandt, Enterfeldt, Hjalmarsson, och Niklas Olausson är bra exempel på det.

Idag ska Västerås målkung Damien Fleury vara klar för Luleå. Ett vasst nyförvärv. Det är inte belräftat men agenten Niklas Granberg bekräftar för Sportbladet att han är klar för en elitserieklubb.

Fördel Frölunda

Ikväll inleddes SM-kvartsfinalerna för J20 där Frölunda tog emot Rögle inför 413 åskådare. Jag var själv inte plats vilket förhoppningen var men med facit i hand gjorde jag rätt. Rögle förlorade med 0-4 trots att man vann skotten med 39-31. 39 räddningar och en nolla av Frölundas Henrik Lundberg.

Nu har Frölunda två matchbollar i veckoslutet. Rögle måste få hål på Lundberg för att inte säsongen ska få ett slut på fredag. Nedsläpp i Lindab Arena, 19.00 på fredag alltså. Kan vi nå uppemot 800? Vet att Rögle kommer satsa med lite extra aktiviteter som tex intervjuer med "Punisher" inför och i pauserna.
Vinner Rögle på fredag är det en avgörande match i Lindab Arena redan på lördagen.

Enligt en uppgift till "Punisher" så ska "Goa gubbar" komma ner med buss på fredag. Hoppas Rögles fans ställer upp dem med.


-----

Sundsvall har gjort klart med Linköpingsbacken Dennis Bozic som man hade på lån redan denna säsong.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.