På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Brunnström till Sverige?

Fick nyss ett tips på mailen om att Fabian Brunnström är på väg till Sverige. Inte helt otänkbart då han inte får spela något i NHL. En utlåning hade ju varit bra.

Om detta rykte nu stämmer så talar väl allt för att han väljer Färjestad om inte han vill hjälpa Rögle upp förstås?

Elitserieforward till Örebro

Skellefteås Melker Karlsson lånas ut till den allsvenska toppklubben Örebro. En intressant förstärkning. Melker är en rightare på 20 år som redan fått känna på elitseriehockey under tre raka säsonger med Skellefteå.
Denna säsongen har han gjort fyra mål och två assist på 39 matcher.

-----

Leksand är ute efter en back och Salo var inte och såg derbyt idag. Räkna med att mobilen går varm där.

Leksand förnedrades av Mora

Leksand förlorade idag i slaget om siljan med solklara 6-1. Mora är riktigt bra förtillfället och Lückner har verkligen prickat formen i rätt tid för sitt lag. Ska bli en intressant match på onsdag när Mora kommer till Ängelholm. Har man bränt krutet ikväll eller rider man vidare på framgångsvågen?

-----

Växjö pissade på Tingsryd som föll med stora 0-7 hemma mot serieledarna. Erik Josefsson gjorde tre mål.

-----

Västerås nya slovaker fick ingen drömstart ikväll då man tappade viktiga poäng hemma mot Oskarshamn som vann efter straffar. Lubomir Vaic fick en assist till Walters 1-1 men sedan brände han en straff vilket även Jabrocky gjorde. Så en bättre start för två spelare man säkert har skyhöga förväntningar på går att få.

-----

Henrik Björklunds inhopp i Färjestad slutade med seger mot AIK men Henrik får åka tillbaka till Ängelholm utan några fler elitseriepoäng på sitt cv. Huvudsaken är väl att man vinner men jag är säker på att han mer än gärna velat imponera på klubben han tillhör.

-----

Nu väntar vi in de sista övergångarna innan fönstret stänger.

Alcén till Vita Hästen

Johan Alcén som spelat elitseriehockey med Brynäs och Rögle fick ju lämna Leksand under för ett tag sedan. Nu har han gjort klart med Vita Hästen som hårdsatsar för att nå Allsvenskan. Tror att Johan kommer att göra riktigt bra ifrån sig där. Ska bli intressant att följa den utvecklingen.
Man kan ju inte säga att karriären går åt rätt håll för forwarden som tog JVM-silver 07-08.

Björklund spelar med Sjögren

Henrik Björklund som Rögle lånar från Färjestad är på tillfälligt(?) besök i sin klubb igen. Han spelar för sitt Färjestad i bortamatchen mot AIK.
Jag noterade att han spelar med Marcus Paulsson och Mattias Sjögren. Det sägs ju att han bara ska vara med ikväll men nu när man släppt Dragan Umicevic till Frölunda och inte värvat nytt än så måste väl risken att de behåller honom?
Jag vet att Håkan Loob har ett gott öga till Björklund. Loob övertygade mig om Henriks storhet när vi umgick i Toronto.

Det är mycket spekulationer nu.

Bli inte förvånad om Rögle värvar ändå

Sitter och försöker hitta de senaste övergångarna men det känns oförskämt lugnt. Så lugnt att man inte tror att något mer kommer hända. Det kommer det såklart att göra. Räkna med att alla sportchefer med möjlighet att slå till sitter beredda på att få napp.

Jag tror t.o.m att Roger Elvenes i just detta nu sitter på några kort men väljer att ligga lågt utåt för att inte trissa upp förväntningarna. Truppen känns inte helt hundra och då tänker jag på att jag gärna ser en back till. Pengar finns för en förstärkning men jag tror inte att man gör en "Kantor" igen utan vill i så fall ha något bra.

Jag blir inte förvånad om Elvenes "chockar" oss med en ny spelare.

Nytt i Leksand och Tingsryd

Leksand har då presenterat sitt första men säkerligen inte sista nyförvärv för dagen. Kristian Luukonen lämnar Kungälv där han denna säsong har producerat 38 poäng på 30 matcher. En för mig helt anonym spelare som jag inte kan se spetsa till Leksand.

-----

Tingsryd värvar "hem" Henrik Blomqvist från Pelicans. Henrik har gästspelat i Tingsryd under tidigare säsonger men annars är det Växjö jag minns den tuffe backen främst ifrån.

Väntar fortfarande på bomben!

Det är bara Västerås som värvat något intressant än då man presenterat den slovakiska duon Jaroslav Jabrocky samt  Lubomir Vaic men hur bra är dem egentligen? Deras meriter är väl inget att skryta om, kanske då Vaic som har 9 NHL-matcher på sitt CV.

-----

Jag väntar på den riktiga bomben, jag blir riktigt förvånad om inte Leksand snart presenterar något. Minns ni förresten vad Rögle slängde in i sista stund förra säsongen? Robert Kantor och Ramzi Abid. I år blir det inget.

-----

Malmös satsning blir av sägs det men inte redan nu utan nästa säsong ska den dras igång. Mer info om det lär komma imorgon.

Dags för handboll idag

Hade en tuff kväll igår. Är ju i Malmö då jag och tre andra ska se brons och finalen idag. Ska bli en upplevelse att vara på en medaljmatch för Sverige i en fullsatt Malmö Arena, för att inte snacka om finalen med Danmark. Det lär bli bra tryck på båda matcherna.

----

Noterade att Kristianstad lånar Jesper Jensen vilket jag blir förvånad över. Visst behöver han matchträning men varför inte matcha honom med J20. Tror nästan att det är bättre hockey där än i division 1.

----

När kommer bomberna? Transferfönstret stänger imorgon. Det snackas om Stenbecks jättevärvningar och sen har Leksand gjort utrymme för en transatlant till då man lånat ut J-L GrandPierre.

----

Nu laddar jag upp för att se Sverige-Spanien men först lite "warm up".

En helg i Malmö

När jag var i Kanada med Mix megapol vann så var där olika tävlingar från sponsorerna och den ena dagen skulle man dela in sig fyra och fyra i grupper. Det var en Quiz om NHL, och vi vann!
Priset var att vi fyra (Landskrona, Västervik, Gislaved och Oskarshamn) skulle få en weekend i Malmö med två hotellnätter samt brons och finalbiljetter till Handbolls-VM. Så idag är det dags att dra sig nedåt mot Malmö för att känna av stämningen i stan bland alla danskar, fransmän, rosengårdare och svenskar!

Kommer att skriva lite här under tiden om hur jag upplever Handbolls-VM och kanske även lite "Malmö by night med GrönvitaSumo".

-----

Så om jag missar någon nyhet nu, det lär trilla in, då transferfönstret stänger på måndag så "sitt i båten".

Bilder - Rögle - Växjö

Caroline har som vanligt varit flitig och skickat bilder från matchen, denna gång Rögle - Växjö alltså.


 


Vi sammanfattar.....

Ja då är det dags att summera kvällens omgång av Hockeyallsvenskan och det är tyvärr så att alla resultat gick emot Rögle, förutom att härliga Borås slog Malmö. Ett Malmö som nog inte vet vad man ska tro eller tänka i dagsläget.

* I Ängelholm presenterade sig Anders Eriksson som nog innan dagens match var okänd utanför Göteborg, Borås och Växjö. Sex mål hade han gjort innan dagens hattrick!

* Rögle sköt fler skott än Växjö men det är stor skillnad på skott och skott. Jag menar att man var chanslösa idag. Man spelar hyfsat men skapar ingenting av värde.

* Leksand förnedrade Troja och dess finske målvakt Tommi Satosaari som lämnade målet efter 3-0, ersättaren Axel Brage tackade för det genom att släppa in sju mål till. Skottstatistiken 38-28 och resultatet 10-2 säger det mesta.

* Örebro och Mora tog väntade segrar. Conny Strömberg fick nöja sig med en assist ikväll.

* Bofors spräckte Almtunas svit
ikväll så nu är det en sak mindre att tjata om.

* Malmös Wahlberg kvitterade med två sekunder kvar av matchen i Borås. Istället fick hemmalaget nöja sig med att avgöra 10 sekunder in i förlängningen.

------

Måste ge Rögles publik en riktigt stor eloge som stöttade sitt lag helhjärtat och tystnade inte förrän Växjö punkterade matchen med sitt 3-0 mål. Då började Växjös tillresta klack höras, hade Olof Erikzon fixat en läktarbelysning först då till dem? För inte kan de väl sjunga utan lampa? ;)

Roger Elvenes gav besked - "Vi kommer inte värva fler."

I den första periodpausen intervjuades Rögles sportchef Roger Elvenes där man diskuterade lagets framtid och hur man ska ta sig till Elitserien. Roger berättade att man kommer satsa på spelare från egna ledet då man inte har någon Hugo Stenbeck med miljoner. Elvenes sa att man vill få upp ryktet igen som en bra plantskola där spelare vill komma för att utvecklas.

Jihde ställer också frågan om Rögle kommer värva något innan fönstret stänger på måndag;
- Nej det kommer vi inte. Vi kommer ge detta laget vi har nu chansen.

Växjö går mot en intressant vår - Vann lätt i Ängelholm

Rögle BK - Växjö Lakers HC 0-3 (0-1,0-1,0-1)

07:39 0-1 Anders Eriksson (Åhsberg, Rahm)
37:25 0-2 Anders Eriksson (Josefsson)
51:21 0-3 Anders Eriksson (Hillding)

Skott: 33-32 (10-11,10-6,13-15)

Period 1

Det är en match i mycket högt tempo. Växjö imponerar och man spelar med ett bra självförtroende. Man tar rättvist ledningen 7:39 in i matchen genom Anders Eriksson som får stå fri framför Fransson och får en fin passning av Daniel Åhsberg.
Rögle får en chans att replikera i den 10:e minuten när Nicklas Rahm åker ut men det är faktiskt inget bra spel i det numerära överläget. Växjö spelar bra försvarsspel över hela banan och det är faktiskt klasskillnad i första perioden. Riktigt bra tryck i hallen och man hör tydligt både hemma och bortaklack men klar fördel för AIA såklart. På isen är där en spelare som höjer sig över mängden i Rögle och det rejält, Victor Bartley. Han är speciellt pigg framåt idag. I Växjö gillar jag Savianos spel i första.

Period 2

Rögle kommer ut som ett nytt lag och inleder väldigt bra. I början av perioden får Liljewall en puck på munnen och tvingas sy och tappar även 4 tänder. Hockeyspelare som han är så är han inne och spelar strax efter igen! Rögle skapar en del lägen men ju längre perioden går ju mer kommer Växjö in i matchen igen. Man gör även 0-2 genom Soares efter att Anders Eriksson grävt fram pucken under Fransson, men efter vilda protester från Röglespelarna så blir det videobedömning och man dömer bort målet. Då blir istället Janne Karlsson, tränare i Växjö, humör och blir förbannad vilket får hemmaklacken att skandera "Janne Karlsson är en f-tta."
Håkan Södergren, expertkommetatorn, säger en rätt bra sak. Om du ska komma och döma i Ängelholm en fredagskväll så måste du vara hård och bestämd för här är det alltid ett jävla liv på publiken. Håkan ansåg att domaren börde godkänt målet och att det borde domaren sett eftersom han stod på bästa möjliga position. Inget mål där alltså och efter det blir det bra tempo mellan två lag som verkligen vill vinna. Anders Eriksson som är het ikväll får ett läge strax efter och sätter den mycket snyggt på direktskott. Nu blir det svårt för Rögle att vända.

Period 3

Kenny inleder med att säga att nu ska vi vända på detta genom att spela dem som är heta. Det är riktigt bra stämning i hallen och även om det är Växjö som leder så är det bara AIA som hörs. Grymt bra tryck!
Spelmässigt är det jämnt och närmast mål i början är återigen Anders Eriksson och Josefsson men Fransson gör vassa ingripande gång efter gång.
Det fortsätter så, som det varit under matchen att det är Växjö som skapar riktigt bra chanser medans Rögle knappt får låna pucken. Växjö imponerar!
Rögles första riktiga chans kommer 8 minuter in men Ahlsenfelt räddar Brendhedens skott. Det är dock en engångshändelse på ett tag och istället är det Anders Eriksson IGEN som kommer helt fri med Fransson som räddar men efter ett grymt bra förarbete av Rögleprodukten Hillding så sätter Anders sitt tredje mål för kvällen.
Det svider att skriva men Växjö är för bra för Rögle över hela banan. Spelarna hänger har "gamnackar" och ser inte ens ut att tänka att detta kan vi vända.

Matchens fem bästa spelare

+++++ Anders Eriksson
++++ Oskar Ahlsenfelt
+++ Joakim Hillding
++ Jonas Fransson
+ Steve Saviano


-----

Ett nytt smeknamn på Lindab Arena från kommentatorerna, "Hajtanken".


Sjögren, Hjalmarsson och Tjärnqvist med till LG Hockey Games

Pär Mårts har tagit ut truppen som ska representera Tre Kronor i LG Hockey Games och med "Rögleögon" kan man glädjas åt att Mattias Sjögren, Simon Hjalmarsson och Mathias Tjärnqvist är uttagna.

Att Simon får chansen är en jätteskräll men samtidigt riktigt kul.

MÅLVAKTER
1. Stefan Liv
30. Daniel Larsson

BACKAR
2. Tim Erixon
3. Sebastian Erixon
4. Mattias Ekholm
5. Daniel Fernholm
6. Magnus Johansson
7. David Rundblad
22. David Petrasek

FORWARDS
10. Joakim Lindström
11. Björn Melin
12. Simon Hjalmarsson
14. Niklas Nordgren
15. Mattias Sjögren
16. Dick Axelsson
17. Mathias Tjärnqvist
20. Martin Thörnberg
21. Jimmie Ericsson
23. Niklas Persson
32. Marcus Krüger
34. Daniel Brodin
51. Rickard Wallin
71. Jonas Andersson



Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.