På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

David Åslin efter matchen - "En skön seger"

Snackade med Trojas hetaste spelare David Åslin efter matchen. Först totaldominant mot SSK med ett "lacrosse-mål" och idag gjorde han återigen ett vackert hockeymål.

- Det går bra nu det kan man säga. Målet, jag kommer in mot mål, tar mig förbi en back och väljer närmsta vägen mot mål och åker mellan två backar och sätter en backhand som går mellan benen på målvakten (Gistedt), sa en väldigt glad David Åslin efter matchen.


Att segern var rättvis höll David med om och sa;

- En skön vinst. Rögle borta är en svår match men det är vi som jobbar hårdast och är hetast framåt. Vi vinner rättvist, det tycker jag absolut.


Åslin är en Leksandskille som har HV71 som moderklubb. Inför denna säsongen lämnade han för Troja och det har verkligen lyft förre stormålvakten Peter Åslins 22-årige son.

- Ja, det har med förtroende att göra. I Leksand fick jag inte spela så mycket. I en tredje-fjärdekedja och kände inte så stort förtroende. Här har jag fått betydligt större förtroende och får spela i powerplay. Då vågar man göra saker och självförtroendet ökar, säger Åslin.


Tillsammans med HV-lånet Johan Linnander och fd Röglespelaren Carl Gustafsson var dem matchens klart bästa kedja. Fortsätter man att spela så här kommer man ta fler skalper.

- Spelar vi som idag är vi svårslagna och det vet vi om att vi kan också.


Om man vill se något extra är det alltså dig vi ska ha ett öga på och inte Klasen?

- Det får vi se, inget jag tänker på utan det kommer bara.


Som Röglesupporter har man kanske svårt att se det positivt men Trojas insats idag var bra, och Åslin-cirkusen rullar vidare. Nästa stopp är två raka hemmamatcher, först Sundsvall och sen Malmö.

Matchens...

Matchens...

Forward:
David Åslin har ett enormt självförtroende och flyt just nu. Gör ett nytt vackert mål.

Back: Ziga Pavlin släpper ingen över bron.

Mål: Åslins mål där han slänger upp Rögleförsvaret på fikarast.

"Vill jag se mer av":
Åskådare! 2452 i publiken en fredagsmatch mot klassiska Troja är illa. Speciellt när serielunken inte startat än. Säsongen är fortfarande ung och intresset borde vara större. En stor del ligger hos Rögle själv där. Dyra biljetter (sittplats) gör att familjerna väljer matcherna man går på. Borde skaffa "familjebiljett" som Malmö har.  

"Vill jag glömma":
Rögles anonyma insats. Hallå?

Ros:
Gistedt gör det bra. Hade han haft plocken i höger näve hade han varit bra lik "Torpet". Deras spelstil påminner om varandra.

Ris:
Rögles kollektiva insats.


Publik: Som jag tidigare var inne på så var det glest på läktarna. Troja hade ett glatt följe med sig som gjorde ett bra jobb. Rögleklacken gav sig inte förrän sista minuterna. Bra jobb där.


Har ni fler "matchens"? Bara fortsätt fyll i.

Troja tog snygg seger i Ängelholm

Har precis sett Rögle-Troja, en match som ska sluta med hemmaseger alla dagar i veckan. Så blev det inte idag.
Varför?
Svaret på den är enkelt, Troja var bättre rakt igenom och slutsiffrorna 1-3 kunde varit större.

En riktigt skrällseger i Ängelholm alltså men sett till matchen var det inget snack. Troja hade farten, energin och de farligaste målchanserna.

Trojas trollgubbe David Åslin gör återigen ett snyggt mål. Han slänger upp Rögleförsvaret på läktaren och drar ner Gistedt. Det målet är värt att se. Åslin kan mycket väl vara årets fynd i hockeyallsvenskan.
En annan jag vill lyfta fram i Troja är HV-lånet Johan Linnander. Han är navet i Trojas bästa lina med Åslin och Gustafsson på kanterna.

Inga bortförklaringar idag, Rögle var inte ens nära. Dessutom vill jag påstå att Trevor Koenig var bra men släppte returer på allt, som när Brithén fick friläge men missade. En present av Koenig han inte förvaltade.

På tal om Brithén, han fick sig en tryckare och blev liggande länge. Kunde inte spela vidare och skulle han också vara borta nu så är det ett gigantiskt avbräck.

Plus i Rögle? Jo, jag hittar faktiskt några som förtjänar det. Himelfarb, Gistedt som faktiskt gör en bra match idag och räddar Rögle och även Häggström gör ett jävla jobb där ute.

Sur förlust men den känns lättare att ta när man förlorar mot ett lag som spelar bättre.

Mer lite senare när jag landat "zu hause".

Så här sa Carl Gustafsson om flytten

På försäsongen fick jag ett snack med Carl Gustafsson om flytten från Rögle till Troja.Sundsvall - Malmö går före

Nu lurar rubriken lite. Sundsvall - Malmö går inte före i min kalender, inte ens nära. Självklart är det Lindab och Rögle-Troja som är fredagens givna val.

Däremot väljer Viasat Hockey att sända Sundsvall-Malmö före ett sådan tokladdad hatmöte mellan Bofors-Örebro? Visst, man gör det för att flörta med Malmös sympatisörer som inte åker hela vägen upp och samtidigt ska man visa någon hemmamatch med varje lag. Då kanske Sundsvall-Malmö är rätt val. Alla vet hur matchen slutar och den lär vara tokdöd efter halva matchen.

Samtidigt så spelar Bofors-Örebro där känslorna återigen lär svalla över. För min del är det skitsamma då jag inte ska se någon av dem men man ratar något hett mot något iskallt.

Nu Lindab Arena.


Två stjärnor lediga - vem nappar?

Dragan Umicevic häromdagen, idag Fredrik Bremberg. Där har ni två tilltänka poängkungar som inte gjort vad klubben betalat för.

- Jag har inte lyckats få in Fredrik i de två offensivare kedjorna och det tar jag på mig. Eftersom vi inte lyckats med det gör jag bedömningen att det suger energi från gruppen att ha en spelare i hans kaliber på en position som inte han själv kan göra sig rättvisa i. Vi önskar honom lycka till och hoppas att han får avsluta sin mycket framgångsrika karriär på ett bättre sätt, säger HV-tränaren Ulf Dahlén till hv71.se.

Två spelare som säkerligen många klubbar drömmer om. Däremot lär prislappen vara avskräckande för många klubbar. Dragan sägs välja mellan elitseriebud eller utlandet. Varför inte Södertälje eller Malmö?

Brembergs succé i Djurgården drar honom tillbaka dit? Nej, så blir det inte. Det säger Djurgårdens sportchef Järlefelt till Sportbladet idag.

Bloggkampen - Det går bra nu

Prestigekampen fortsätter, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle. Skulle jag förlora går allt till något som gynnar MIF eller dess fans.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta av Betsafe. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

-----

Johan har gått upp i en klar ledning efter att ha satt två bra spel i rad. Nu senast satte han krysset på Västerås - Leksand som gjorde att vinsten i omgången blev hög och därmed har han ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

Från min sida blev det också med vinst, Mora, Örebro och Rögle gjorde sina jobb men det blev inte någon större vinst. Nu gäller det att med is i magen jag ikapp Mrmadhawk.

-----

Här kommer omgångens tips
(När det är derby har vi en regel att man måste spela på sitt lag, självklart)

GrönvitaSumoI kassan före omgången: 1296,56:-
(326,41:- vinst senast)

Bofors - Örebro X (4.55)
Almtuna - Mora 1 (2,10)
Södertälje - Borås 1 (1,40)

Odds:
13,38
Insats: 50:-

Möjlig vinst:
669 :-

MrmadhawkI kassan före omgången: 2342,37
(1041,81 vinst senast)

Oskarshamn - Västerås (hcp 1-0) 1 (1,60)
Sundsvall - Malmö (hcp 1-0) 2 (1,70)
Almtuna - Mora Under 6,5 mål (1,43)

Odds: 3,89
Insats: 100:-
Möjlig vinst: 389:-

En rolig prestigehöjare detta. Har redan börjat planera vad pengarna ska gå till. Hoppas bara Johan vinner mycket han med så hans vinster också går till Rögle:). Se själv vad ni kan hitta för bra spel på Betsafe i omgången här.

Fredagsmatch


För det första, som ni märkt har jag inte varit så aktiv de senaste dagarna. Har haft och har långa dagar på jobb.

Idag är det fredagsmatch och jag är lika laddad som er. Ses i hallen ikväll.

Grattis återigen till Johan A som ikväll ska käka i restaurangen innan matchen.

Till er som inte ska till matchen, här kan ni köpa hem den.

TÄVLING - Rögle-Troja - Vinn resa till Hockey-VM med mig!

Ni som följer bloggen vet att jag kör en "tippa resultat" tävling inför varje Röglematch. Tack vare Betsafes inträde här på bloggen så utvecklar vi det lite och lägger en grym vinst i potten.

Som vanligt, tippa resultatet i matchen Rögle - Troja samt skriv vem du tror gör första målet (tre perioder gäller).
Senast 19:00 fredag ska det vara inne och en regel i denna tävling är att du måste vara minst 18 år för att kunna vinna.

Vad vinner du?
Alla med rätt resultat ELLER målskytt vinner 50:-/rätt på Betsafe.com. Skulle du sätta båda blir det 100:- alltså. Däremot räcker det att du prickar något för att vinna. Senast hade 1 rätt bara. Det var "Lasse" som prickade 2-7.

Samtidigt som detta pågår under säsongen kommer jag att uppdatera er med vem som har haft flest rätt då och då. Man måste inte vara med varje gång alltså utan när du känner för det. I den interna tabellen räknas det så här, en poäng för rätt resultat och en poäng för rätt målskytt.
När hockeyallsvenskan är över, alltså efter 52 omgångar så vet vi vem som vunnit den totala tävlingen.

Den får följa med mig på Hockey-VM i maj som då hålls i Stockholm/Helsingfors. Allt står Betsafe.com för (flyg, boende och matchbiljetter).

Viktigt! Du måste använda samma namn och mailadress varje gång för att du ska få rätt i tabellens räkning.
-----

Hockey-VM tabellen (De som haft rätt tidigare)


Magnus 2
Nils Anders 2
Hammar 2
Lasse 1
Tysken 1
Hylta 1
ME 1
Henke 1
Spykersaab 1
Osse 1
Zacke 1
Junior 1
Martin 1
Steve 1
Mike 1
Wojynski 1
Fidde 1
Bengt Lind 1
Vegeboys 1
1972 1

Bra vibbar inför Troja

Med den starka spelinsatsen mot Malmö på näthinnan kryddat med gårdagens 7-2 seger så är det vind i segeln för Rögle inför Troja hemma imorgon.
Att man fick göra fem mål framåt i en period som "lika gärna kunde slutat 5-5" enligt Hansson så har laget äntligen lite flyt med avsluten.
En annan sak jag tycker känns bra är att det inte bara är Simon och Ted som ska vara produktiva i anfallszon, nu har Sandin blivit varm i kläderna, med hjälp av Himelfarb som hittat kvalserieformen.

Mot Troja är det läge att lufta Gistedt. Fransson har fått stå hela vägen och med en lång hemresa i benen så känns det givet att ge Gistedt chansen så att Fransson kan ladda om och är redo för den tuffare utmaningen som väntar i Örebro på tisdag.

Kanske löjligt att ens nämna det men Rögle har släppt in fem mål i powerplay denna säsong, det är bara Sundsvall som annars släppt in mål (ett) i poweplay. Det skapar givetvis spöken i skallen, speciellt vid blålinjen.
Mot Troja vill jag se att man kan bygga upp ett bra powerplay där man i publiken inte utsätts för en thriller när det vankas numerärt överläge.

Fredagsmatch mot Troja, en klassiker man inte vill missa. Gott om biljetter kvar så in här och boka din plats nu!

Himelfarb och Sandin - Rögles nya radarpar

Det har snackats om Brithén och Olsson som gjort bra matcher i match efter match. Andra par som visat sig framgångsrika på försäsongen är Lindgren/N.Bergström eller varför inte A.Bergström/Himelfarb.
Nu kan vi utse ett nytt och förmodligen det formstarkaste, Emil Sandin tillsammans med Eric Himelfarb. Idag stod duon för åtta poäng. Sandin tre mål medan Himelfarb var värre med hela fem assist.

Ni som följer mig har läst att jag lyft fram Jonathan Zaar en hel del. Idag fick han spela då Panelin-Borg fick vila.
Efter matchen så säger Zaar till mig att han tycker att formen närmar sig och att det känns bra. Om matchen ikväll säger han kort;
- En stabil insats men vi kan helt klart bättre.


Har precis sett målen från matchen och noterar följande.

* Alexander Johanssons 1-1 är matchens snyggaste prestation
* Häggströms PP-mål är ett mål som Himelfarb ska ha stor cred för. Han gör det han ofta gör, fintar skott, lägger den för styrning eller direktskott.
* Zaars assist kunde lika gärna varit mål.
* Sondells mål är ett resultat av bra jobb framför kassen.
* Sandin gör tre mål tätt in på kassen. Orädd måltjuv som visar att han inte breddar utan spetsar denna trupp.

Den långa hemresan från Sundsvall hem till Ängelholm kunde varit betydligt tråkigare.

-----

Ikväll blev det Örebro-Almtuna på tv. En rättvis hemmaseger i favorittippade Örebros hemmadebut som slutade 4-2. Ja, så är det faktiskt. Har ni inte lagt märke till det så har Örebros tre inledande matcher varit på bortaplan. På fredag spelar man borta igen i ett superladdat möte mot Bofors. Därefter väntar Rögle hemma i Behrn Arena.

3789 (över 8000 tomma stolar) i Malmö Arena såg hemmalaget vände 0-1 till 4-1 mot Tingsryd. Malmös sylvassa powerplay fortsätter att leverera. Idag blev det tre mål i den spelformen medans Malmös sista kom i tom kasse. Att man inte briljerar i spel fem mot fem gör inget när powerplay fungerar.

Leksand tog en straffseger i Västerås. Johan Ryno gav Leksand ledningen, Broc Little Kvitterade. I straffläggningen så var det Ryno som punkterade matchen. Starkt av Leksand, jag trodde faktiskt att man skulle åka på förlust där idag.

Mora och Borås tar hemmasegrar.
Daniel Hansen vs Julius Hudacek slutade med storseger för Morakeepern. Hudecek fick nog efter fem minuter in på andra då Mora gick från 2-1 till 4-1 på en halv minut i powerplay.
Borås hade kvällens sämsta publiksiffra men vad gjorde det när man hemmaslog Oskarshamn. Henrik Eriksson stod för två mål och Jonatan Bjurö hade en räddningsprocent på 96,15%.

Proppen ur för Rögle - totalt 14-3 ikväll


Fem assist från Himelfarb mot Sundsvall.

Första matchen man inte får se på säsongen. Det gör inget, Rögle vann och det med besked. 7-2 skrevs slutsiffrorna till uppe i Gärdehov.

Rögle vinner första perioden med 5-1 men förlorar skotten med 11-16. Effektiviteten är det inget fel på denna kväll. Något som tidigare varit Rögles stora problem under säsongens inledning.

Emil Sandin gör tre mål, Alexander Johansson två, Sondell ett mål och två assist och Häggström ett mål. Dessutom noterades Eric Himelfarb för hela FEM assist.

En annan sak noterar vi. Rögle släpper återigen in ett mål när man har powerplay. Har inte sett hur det gick till men det var femte målet i numerärt överläge man släpper in denna säsong. Att Rögle sedan gjorde två mål i samma spelform och vann matchen så här stort får mig att längta till fredag.

Jonathan Zaar fick följa med upp som sjundeback. Han fick speltid och assisterade till 2-6 målet.

-----

Hemma i Ängelholm ville inte J20 vara sämre, 7-1 mot Växjö. Rasmus Bengtsson som idag förstärkte juniorlaget noterades inte i poängprotokollet.

-----

Endast en hade tippat 2-7 i tävlingen. Grattis till "Lasse". Eftersom ingen hade tippat Alexander Johansson som Rögles sista målskytt lät jag tiden för målet avgöra. Därför säger jag grattis till Johan A som var 19 sekunder ifrån.  Grattis Johan till mat för två innan Rögle - Troja på fredag!

Dragan och Hyvonen

Dragan Umicevic är som man trott hela hösten, på väg från Fröliunda.

Vi har bestämt att släppa Dragan om det dyker upp en klubb som blir rätt för honom. Vi vill banta för att skapa utrymme för våra talanger, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian till Sportbladet.

Direkt går ju tankarna till Malmös SSK-anknytning. Som läget är nu så tycker jag inte att Malmö behöer den spelartypen. De ska se över sin backbesättning i första hand och inte utöka forwardsbesättningen som redan är stark. Kanske är Dragan Umicevic så bra att man inte kan blunda för denna chans att spetsa till truppen ytterliggare?

----

Färjestad har inlett säsongen riktigt illa och nu panikvärvar man sig ur situationen. Hannes Hyvonen är klar för Färjestad. En spelare som tidigare gjort 57 poäng på 96 matcher i FBK. Kontraktet sträcker sig över 15 matcher och Hannes debuterar mot Djurgården imorgon.

Är han rätt man att väcka Färjestad ur "krisen"?

Bloggkampen fortsätter - Malmö gav Johan bra vinst

Prestigekampen fortsätter, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

Vinner jag, går båda våra potten plus 3000 :- som Betsafe skjuter till extra till något som har med Rögle att göra. Tex, lagkassan, till supporterklubben för någon resa i kvalserien eller annat. Vinner Mrmadhawk tar han potten och ger den till vad han vill inom Malmö.

Här kommer omgångens tips
(När det är derby har vi en regel att man måste spela på sitt lag, självklart)

GrönvitaSumoI kassan före omgången: 1020,15:-
(Ingen vinst senast)

Örebro - Almtuna 1 (1,65)
Mora - Södertälje 1 (2.05)
Sundsvall - Rögle (Hcp 1-0) 2 (1,93)

Odds:
6,53
Insats:
50:-
Möjlig vinst:
326:50:-

MrmadhawkI kassan före omgången: 1370,56:-
(605,56 i vinst senast)

Västerås - Leksand X (4.40)
Örebro - Almtuna 1 (1,65)
Mora - Södertälje 1 (2.05)

Odds: 14,88
Insats: 70:-
Möjlig vinst: 1041,60:-

En rolig prestigehöjare detta. Har redan börjat planera vad pengarna ska gå till. Hoppas bara Johan vinner mycket han med så hans vinster också går till Rögle:).

** UPPDATERAD**Vinn mat i Lindab innan Rögle - Troja!

**Eftersom ingen hade tippat Alexander Johansson som Rögles sista målskytt lät jag tiden för målet avgöra. Därför säger jag grattis till Johan A som var 19 sekunder ifrån. Grattis Johan till mat för två innan Rögle - Troja på fredag! Kolla din mailbox!

----

Ni som följer bloggen har sedan ett tag vetat att jag har kvar detta pris som inte gått ut. Nu ska det ut.
Rögle spelar mot tippade bottenlaget Sundsvall, frågan är om man har skakat av sig derbymatchen och kan ladda om för denna mindre glamorösa match. Det ska vara klasskillnad. Extratävling nu alltså!

Vem gör Rögles sista mål i matchen och vad står matchuret på då? Har mer än en rätt målskytt så vinner den som är närmast tiden. SENAST 19:00 och glöm inte mailadress!

Vad ligger då i potten?
Du får tillsammans med en vän/kära äta i Rögles Arenarestaurang innan Rögle - Troja på fredag. Det serveras då hamburgerbuffé med allt från fisk, kött, vegetariskt till bacon, mojo, klyftpotatis och coleslaw och mycket därtill. Detta står jag för så det är bara att vräka! Matchbiljett ingår ej.

-----

Har ni missat den andra tävlingen där en resa till Hockey-VM ligger i potten hittar ni den här.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.