På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nevalainen skadad när Almtuna vann

Det har lirats hockey idag och förra fredagens Röglemotstånd Borås HC tog en ny skalp. Denna kväll i Oskarshamn. Borås vann med 3-2 efter straffläggning. Oskarshamns Hagelin gjorde båda hemmamålen medan Erik Andersson och Brent Davidson gjorde Borås, avgörande straffen kom från Oscar Andersson.

Oskarshamn kunde inte ta förlusten utan skyller den på frånvarande spelare.

– Vi kan trösta oss med att trots att vi har flera bärande spelare borta så tar vi poäng av ett lag som är i princip i klass med vårat, och som har i stort sett ordinarie lag, säger coach Fredrik Söderström till Oskarshamns hemsida.


-----

Det blev bortaseger även i Karlskoga. Almtuna vann med 2-1 efter att Bofors tagit ledningen. Här kom målen från Martin Thelander i Bofors och Guter och Hage gjorde Almtunamålen.

Den segern blev dock dyrköpt, Almtunas backförvärv Patrik Nevalainen skadade sig. En tå rapporteras vara av och det ska bli gips och rehab för "Neva".

-----

Södertälje SK var enligt rapporterna utspelade men föll med flaggan itopp mot AIK som vann med 2-1 .

-----

Timrå besegrade Modo med 3-2 inför hela 4317 åskådare! Per Hallin noterades för 1+1 där.


Stefan Lassen klar för Malmö

Ryktet har gått hela sommaren, sen tystnade det. Idag blev Stefan Lassen klar för Malmö Redhawks. Mrmadhawk gick just ut med det och det kändes som en tidsfråga faktiskt.

Då har Malmö åtta backar inklusive Stefan Lassen. Weihager, Ribbenstrand, Konttinen, Forrest, Carnestad, Josefsson och Tim Heed. Givetvis är Lassen en bra förstärkning i det defensiva och kommer vara oerhört nyttig för "Strumpans" lag i vinter.

Är det färdigvärvat i Malmö nu? Glöm det, jag kan sätta mitt huvud på att det kommer mer.
Forward högst på Elvenes lista

Enligt Mrmadhawk så är Rögle ute efter en forward till. En som ska spetsa truppen och gå in på två kedjor. När det kommer från det hållet så håller jag nyhetens trovärde till 90%.

Då fanns det inget att spara på och jag ligger i för fullt i att jaga kommentarer från spelare som kan vara aktuella. Här är de jag checkat av hittills.

-----

Kenneth Bergqvist, är i Västerås på tryout och har imponerat. Klubben vill behålla men frågan är om det finns ekonomi till det. Därför kan Rögle vara ett alternativ. Jag ringde upp "Bacon".

- Jag har inte hört något från Rögle. Jag hoppas verkligen det löser sig här i Västerås. Jag trivs jättebra och tycker att det är ett härligt gäng. Idag eller imorgon lär vi komma fram till ett beslut. Annars får man söka sig vidare men som sagt hoppas jag på Västerås och har inte hört något från Rögle, säger Kenneth Bergqvist till gronvitasumo.se.

-----

Johan Ryno, är på tryout i Modo och efter gårdagens värvning av Hannula känns det som att Ryno blir över. Något för Rögle?

- Ingen aning faktiskt. Jag fokuserar helt på att få stanna här och har tryout till 11 september. Jag hoppas att få stanna här och har inte hört något negativt från klubben, säger Ryno till gronvitasumo.se.

-----

Björn Svensson, fick efter tryout gå från Eisbären Berlin. Det kom ut idag. Är Rögle med där?

- Nej, jag har överhuvudtaget inte hört något från Rögle angående Björn. Siktet är inställt på fortsatt spel i Tyskland, säger hans pappa och agent Gunnar Svensson till mig idag.

-----

Hittar jag nålen i höstacken, stämmer det? Hör ni något? Maila mig, gronvitasumo@gmail.com så kollar jag upp det!

Tävling - Besegra mig och vinn NHL 12

Ni som följer bloggen känner igen den, utmaningen där ni varje vecka kan utmana mig i Powerplay.
Om ni besegrar mig är tanken att ni ska vinna något bra och lockande pris. Senast var det skor för 600 :- som signaturen "BL" vann. Tävlingen innan det var det hamburgerbuffé och biljetter till Rögle - Troja i serien. Ett pris som kommer tillbaka. Nu är det ett annat pris att slåss om.

Reglerna är att du max får använda dig av 144 rader denna vecka. Även en rad är alltså ok.
Om mer än en lyckas besegra (oavgjort vinner jag) så har jag en utslagningsfråga, hur många mål görs totalt i omgången. Alltså summan av åtta matchernas målfabrikation. Närmast av de med flest rätt som lyckats besegra mig vinner. Stopptiden för att vara med är torsdag kl 17:30.

Om någon får fler rätt än mig så är det först flest rätt som gäller, därefter utslagningsfrågan.

Priset ni tävlar om är EA:s NHL 12 från ICA Maxi Ängelholm. Det släpps den 8-9 september. Till valfri konsol gäller!


Min rad som du ska besegraBara kör på och ni behöver inte lämna in det för att vara med i tävlingen. Vill ni så gör ni det här. "BL" som vann senast prickade in åtta rätt och hade vunnit 6500 om hon lämnat in.

Skriv in er rad (max 144 rader ) i en kommentar och glöm inte utslagsfrågan. Mailadress också! (Alla ofullständiga svar raderas)

Hannula, Ryno och en ny del av såpan Donati

Mika Hannula har då äntligen hittat ny klubb. Det blev Modo som fick den landslagsmeriterade forwardens signatur.
Skadeproblemen ska vara borta och då är Hannula ett bra klipp. Näslund i Modo är nöjd och säger så här på Modos hemsida.

- Jättekul att Mika har valt MODO, han är en duktig spelare med mycket rutin som passar bra in i vårt lagbygge.

Nu sitter Modo med 15 forwards plus skadade Per Svartvadet. Det är alldeles för många och man kommer göra sig av med Johan Ryno som är där på tryout. Han tar inte plats bland på tre kedjor och är ingen "checkingline"-spelare så det blir inget i Modo för Johan Ryno. Det är så jag ser på det.

Faktiskt är det en spelare jag velat se i Rögle. Han har storleken, åkningen och vet var målet finns. Skulle Liljewall vara borta länge så hade jag undersökt Ryno. Han var riktigt bra i Oskarshamn förra säsongen och när/om Modo släpper honom lär det finnas många klubbar där och hugga.

-----

Tvillingarna Justin och Tyler Donati som sagt till mig personligen att de ville spela i Sverige hamnade i Jesenice i Slovenien men nu har man tillsammans med fyra andra importer lämnat klubben efter att man inte fått det att man inte fått den sociala lösning man var överens om.

Idag blev ena halvan av tvillingarna Donati klar för ny klubb, Vålrenga i Norge. Där ska Justin spela, däremot är det inte klart var Tyler spelar. Oddsen på att även han spelar i Vålrenga nästa säsong kan inte vara höga.Fokus på Schweiz


Innan förra årets premiärmatch nere i Langenthal.


Rögle är framme i Zuchwil, Schweiz. Samma ställe man var på förra året. Skillnaden i år är att man är där några dagar extra.

Förra året var jag på plats men i år blir det inte så. Hade möjligheten men då hade jag missat två matcher. Känns sådär att missa detta året men eftersom man har ett jobb och familj sidan av bloggen så är det inte alltid lätt att sätta ihop sådana här pussel. Vi kommer få bra rapporter trots allt, HD kommer vara på plats och kan nog ge oss både ris och ros från matcherna. Hemsidan kommer också vara uppdaterad med matchbilder.

Man möter Eric Beaudoins EHC Biel på fredag
, SC Langenthal på lördag, Geneve-Servette på söndag och avslutar det hela med match mot Ambri-Piotta på tisdag.
Det är tätt matchande och sena nedsläpp. Tex på lördagen möter man Langenthal med nedsläpp 20:00, räkna att de är hemma på hotellet igen 23:30 (om de käkar efter). Sedan ska man upp på söndagen och åka buss i knappt tre timmar innan pucken släpps i Geneve 14:00. Det blir alltså inte mycket till avkoppling där nere.

Det är idel bra motstånd, Langenthal är det enda NLB-laget av de fyra men förra året förlorade man där och vann mot de andra lagen som var från högsta ligan.

Lite minnen från förra årets resa. Ankomsten, Vilse i planeten, LangenthalLangnau, Bulle. Minns att de var ett jävla trummande överallt och att ishallarna var slitna och riktigt gamla byggen. Inte så man tror att det är när man hör hur mycket pengar spelare kan tjäna där nere.

-----

Om någon missat officiella hemsidans avslöjande på rumsindelning på resan så kommer den här

Jakob Lilja, Flash, Lindskoug
Sylwander, Forslund
Bengtsson, Olsson
Lindgren, Häggström
Brendheden, Alexander Johansson
Jakob Johansson, Nils Bergström
Alexander Bergström, Sondell
Glimmenvall, Fransson
Liljewall, Himelfarb
Curry, Gistedt
Panelin-Borg, Brithén


Lindskoug närmar sig Gistedt - vaktar målet mål Langenthal

Kevin Lindskoug står mot Langenthal på lördag.Rögle är nere i Schweiz. Med på resan finns det några juniorer. Det är Jakob Lilja, Daniel Sylwander, Alexander Lindqvist-Hansen och målvakten Kevin Lindskoug.

Spontant känns det tryggt att ha med tre målvakter på en resa söderöver. Fyra matcher och skulle en målvakt gå sönder kan det skapa "kaos". Så kanske är det så enkelt?
Nej, jag tror faktiskt att det är så att Kevin Lindskoug är närmare A-truppen en så. I dagens HD säger Hellqvist;

- Jag känner att jag vill se Kevin i en match nu på försäsongen. Han är ju med i a-truppen och konkurrerar på samma villkor som alla andra.

Lindskoug har spelat bra under J20-matcherna medans Gistedt svajade rejält mot Borås. Ta det som ni vill men jag gillar Kevins målvaktsspel och var en stor bidragande del i att Rögles J20 gick så starkt förra säsongen. Tar han ett steg till så är Gistedt inte given "tvåa". På lördag vaktar han målet när Rögle tar sig an SC Langenthal.


Bilder - Rögle - Hamburg

Under morgonen har det trillat in en del bilder från söndagens match mellan Rögle - Hamburg. Denna gång från Emilia Olsson.

Som vanligt finns det ännu fler bilder, de hittar ni på Grönvitasumos facebookgrupp. Klicka här och gå med.

Meriterat Malmöförvärv till HHC

Mikael Wahlberg fick inte vara kvar i Malmö Redhawks. Det har snackats om en skrällövergång till Kallinge men det blev inte så. Istället blir det division-1 nykomlingen Helsingborgs HC för "Sälen".

- Efter förra säsongen i Malmö tog jag mig en ordentlig funderare på var jag skulle spela i fortsättningen. Till slut fastnade jag för Helsingborg, som har fått ihop en bra trupp och spelar i en bra serie, säger Mikael Wahlberg till Helsingborgs Dagblad.

Sedan tidigare har man fått in Markus Matthiasson och nu alltså "Sälen". Dessutom har man duktige Johan Nielsen från Rögle. Så jag tycker det ser spännande ut för Helsingborg.

Tävling - "Schweiz-special"

Här spelar Rögle på lördag, SC Langenthals "himmalada".Fyra matcher på fem dagar väntar Rögle. Det är dags för matchläger nere i Schweiz och jag kommer som vanligt köra tävling men eftersom det är så tätt matchande kör jag en annorlunda tävling med större pott.

Du tippar som vanligt resultat och målskytt i varje match (tre perioder gäller).
När alla matcherna är spelade kommer jag se vem som tippat flest rätt enligt följande mall, (rätt tipstecken 1 poäng, rätt resultat 5 poäng, rätt målskytt 3 poäng)
. Skulle ni hamna på samma poäng så är det den som först lämnat sin rad som vinner.

Exempel
EHC Biel - Rögle BK 4-2 Simon Olsson
SC Langenthal - Rögle BK 2-4 Daniel Sondell
Geneve-Servette - Rögle BK 2-2 Eric Himelfarb
HC Ambri Piotta - Rögle BK 3-3 Rasmus Forslund


För att vara med i tävlingen måste du lämna in ditt tips senast fredag 19.45. Glöm inte mailadress, annars anses ditt bidrag som ogiltigt.

Här kommer vinsterna till er som hamnar på pallen.


1:a plats ger

1 tur och returbiljett med Kullaflyg (Ängelholm - Stockholm)
100:-  presentkort på Ica Maxi Ängelholm
100:- på Bet-at-home.com att spela för.
Två trisslotter.

2:a plats
En värdemeny på McDonalds som ger dig valfri meny (Hela Sverige)
En trisslott.
100:- på Bet-at-home.com att spela för

3:e plats

En trisslott och 100:- på Bet-at-home.com att spela för

Ängelholms FF - bra eller dåligt för Rögle?

Ingen har väl missat sensationen Ängelholms FF? Efter dagens seger mot Falkenberg har man sex poäng ner till kvalplats.
Åtta omgångar kvar och det mesta talar för att Ängelholms FF går upp till fotbollens finrum. Då kommer givetvis min fråga, är det bra eller dåligt för Rögle?

Negativt är ju att man slåss om samma sponsorer och visst borde det locka mer att synas i högsta serien i fotboll än i nästhögsta i hockey?
Nu tror jag inte att ÄFF kan mäta sig med Rögle i popularitet eller intresse från sponsorer. Ängelholm är Rögle. Däremot så kan jag tänka mig att vid ett misslyckande för Rögles elitseriesatsning samtidigt som ÄFF lyckas etablera sig i högsta serien så lär det bli utjämnat, eller?

Jag är inte ett stort fan av svensk fotboll MEN jag älskar överraskningar och Ängelholms FF är en sådan.

En intressant fråga, finns det någon i Ängelholm som gillar ÄFF men inte Rögle? Tror faktiskt inte de är många men vänder du på frågan så är det väldigt många, men hur länge?

Johan Alcén utköpt från Leksand - Går till Mora?

Johan Alcén imponerade inte i Leksand förra säsongen dit han kom efter att ha ratats från Rögle. Nu ratas han ännu en gång, denna gången är det Leksand som säger tack och hej och köper ut honom.

Nu tränar han istället med hos värsta rivalen Mora. En väg som inte är populär att gå.

– Leksand ville ju inte ha honom kvar och funkar det inte så är det väl lika bra att gå skilda vägar. Johan ser absolut inga problem med att gå till Mora. Det skulle vara perfekt för honom och jag tror att han har en spetskompetens som de kan komma att få nytta av. Kommer han till en klubb där han får lite förtroende så kan han växa in ordentligt i kostymen. Men han ska vara med och träna nu, så får vi se vad det ger, säger hans agent Eric Ryman till dt.se.

Kanske hittar man Golubevs eventuella ersättare hos värsta rivalen alltså.

Liljewall hänger med söderut på kryckor


Rögle åker ner till Schweiz denna vecka för att hitta spelet och lägga grunden inför säsongen. Man spelar fyra matcher på fem dagar.

En som inte kommer att vara med på varken träningen eller matcher där nere är Christopher Liljewall som åkte på en bentackling igår. Jag har nyss pratat med "Stoffe" och hört hur det var med honom.

- Det är för tidigt att säga hur illa det är. Jag har varit och fått "ett ryck" hos ortopeden idag så får vi se hur det blir sen, säger Liljewall till Gronvitasumo.se.

Kan och får du belasta det?

- Jag ska belasta det så lite som möjligt nu och går på kryckor.


Det blir inget rehab på hemmaplan för Christopher utan han gör som Carl Gustafsson gjorde för ett år sedan. Hänger med ner och håller koll på övriga grabbar. Hur illa skadan är vet vi alltså inte än men jag tycker att Liljewall kändes ganska uppåt ändå.

Jag bara måste ta upp det

Det är ingen nyhet för er som har stenkoll på nätet och de olika bloggarna. Igår gick Mrmadhawk ut med att man inför "Powerbreak" under perioderna i Hockeyallsvenskan.
Alltså att man tar ett avbrott mitt under perioderna för att köra lite reklam, detta kommer ske oavsett om den tv-sänds eller ej.

Det är tyvärr dit vi är på väg. Tycker att vi redan har reklam upp över öronen, både från mediakuber, tvn och överallt. En del kan ta detta andra inte. Jag känner att den värdefulla timeouten tappar sitt värde lite grann. Man kommer alltså att kunna snacka inom laget innan match, under "powerbreak", i pauserna. Det jag mest känner är att ett lag som blir tokpressat och är på väg att tappa matchen helt kan dra stor nytta av detta.

Kanske läge för Olof Erikzon i Rögle att starta en "Kisscam"? Tänk inte ens tanken.

Helt ärligt känns det som att reklamen som redan finns i rutorna och i arenorna är tillräckliga. Det är inte alla som tänker så i denna bransch som blir mer och mer som ett företag eller bolag som bara tittar svarta och röda siffror.

Vad tycker ni? Ger ni "Powerbreak" tummen upp eller tummen ner?

Båda målvakterna under 90% - Sammanställning efter match fem

Här kommer en sammanställning efter Rögles fem första träningsmatcher. Ny förlust igår vilket betyder att man endast besegrat Sparta Sarpsborg och förlorat mot Växjö, Troja, Borås och Hamburg.

Daniel Sondell noterades igår för sin första poäng denna säsong.
Poängligan forwards


Nils Bergström 5 (2+3)
Alexander Bergström 4 poäng (1 mål + 3 assist)
Viktor Lindgren 4 (0+4)
Jakob Johansson 3 (2+1)
Andrée Brendheden 3 (1+2)
Magnus Häggström 3 (0+3)
Alexander Johansson 2 (1+1)
Kirill Starkov 2 (2+0)
Ted Brithén 2 (2+0)
Eric Himelfarb 1 (1+0)
Christoffer Liljewall 1 (0+1)

Backarna


Rasmus Bengtsson 3 (0+3)
Alexander Bonsaksen 1 (1+0)
Sean Curry 1 (1+0)
Daniel Glimmenvall 1 (0+1)
Victor Panelin-Borg 1 (0+1)
Daniel Sondell 1 (0+1)


Målvakterna

Jonas Fransson 4 matcher - 13 insläppta 117 skott - 88,88%
Joel Gistedt 2 matcher - 8 insläppta på 58 skott - 87,93 %

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.