På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

En kvartett presenterad av Borås

Borås har ikväll presenterat Lasse Lassen som jag tidigare kunde avslöja var klar för laget. Det tar inte slut där utan man presenterar tre spelare till, Markus Karlsson, Färjestad, Pontus Gulldén, Borås J20 samt 0,1 ton kanadensare i form av Brent Davidson.

Markus Karlsson är en bra värvning anser jag, de andra har jag inte sett spela så det är svårt att göra en bedömning även om Lasse Lassen känns spännande.

Stefan Lassen dementerar alla rykten

Djurgårdsbacken Stefan Lassen har varit ryktenas man. Han har placerats i Malmö och idag har en del påstått att han ska vara klar för Borås där hans bror Lasse Lassen ska spela.

Därför var det intressant att läsa en intervju med Stefan på Marie Hallmans blogg.

- Jag har sett det där jag med men jag fattar ingenting. Jag har kontakt med Djurgården, tränar där nu och ser fram emot en säsong till i Djurgården, säger Stefan Lassen till bloggen och säger att han inte ens varit i kontakt med någon annan klubb.

Simon Olsson och Dick Axelsson ett blivande radarpar i VM

Diskuterade lite med Simon Olsson härom dagen. Jag undrade lite om han även denna sommar ska ansluta till Sveriges landslag under Inline-VM som i år spelas i Tjeckien.

- Ja, jag ska vara med, meddelar Simon till gronvitasumo.se.

Jag frågade om Rögle gett klartecken för det och det var inga problem.
- Det var lugnt med Elvenes när jag pratade med honom om det så det ska vara lugnt.

Förra året spelades VM-turneringen i Karlstad. Då fanns även den dåvarande Boråsspelaren Alexander Bergström med. Om han ska vara med i år är oklart.

- Jag vet inte hur det blir med det än, säger Bergström.

För att få lite mer kött på benen ringde jag upp förbundskaptenen Fredrik Skoog för att höra vad han hade att säga.

- Vi ligger i snacket nu om vilka som ska med eller inte. Vi ska möta Finland nästa helg sen lär det bli mer klart vilka som ska vara med.

Jag har hört att Simon Olsson ska vara med, eventuellt Bergström också?


- Ja Simon ska vara med och Alexander är med i disskussionerna. Han gjorde ett bra VM förra året. Jag har hört att han har lite problem med en knäskada så jag vet inte hur hans hälsa är nu riktigt. Sen ska det även det givetvis vara ok från Rögle med innan de båda spelar, säger förbundskapten Fredrik Skoog till gronvitasumo.se

Fler från Rögle eller Malmö som är aktuella?

- Nej, just nu är det Simon och Alexander som är med i diskussionerna.

Er fixstjärna, Dick Axelsson, hur blir det med hans medverkan?

- Dick har tackat ja så han ska med.

Det blir åtminstone ett bidrag från Rögle när Inline-VM avgörs i Pardubice, Tjeckien, mellan 19-25 juni.


Lassen helt klar för Borås

Gronvitasumo.se kan avslöja att  Lasse Lassen är helt klar för Borås. Det har jag 100% säkra källor på.

- Lasse Lassen är helt klar för Borås nu, säger en källa nära Borås till mig.


Lasse är bror till en annan dansk i Sverige, Stefan Lassen. Nu är det alltså klart att även Lasse spelar i Sverige nästa säsong.

Borås senaste nyförvärv är en pålitlig poänggörare som närmast kommer från AaB där han visat att han är en vass kreativ forward. De två senaste säsongerna har han stått för totalt 85 poäng på 93 matcher.
Nu har Borås nio forwards under kontrakt och med Lassen i laget börjar det känns intressant. Jag tror att det är ett bra fynd som Borås hittat på andra sidan Öresund. Danska spelare är i regel underskattade men erkännandet för danska spelare kommer allt mer.


Ny partner - Kullaflyg

Jag kan glädjande presentera en ny partner till gronvitasumo.se. Det är Kullaflyg som väljer att synas på sidan. Det är riktigt kul att även lokala företag visar sitt intresse.

Detta kommer att under säsongen ge er chanser att vinna resor till Stockholm, Visby, Mora/Sälen.

Grundtanken är att allt som gynnar bloggen ska gynna läsare och Rögle BK på sikt.

Ett varmt tack till Kullaflyg.


Färjestad är heta på SSK-Mattsson

Efter att Andro Michel lämnat Färjestad helt står klubben utan tredjemålvakt och saknar dessutom en "etta" i nystartade J20-laget. Enligt vf.se så är Färjestad och Granqvist ute efter Södertäljetalangen Johan Mattsson.

- Han är absolut en av de målvakter födda 1992 och 1993 som jag tycker är intressant. Med rätt träning kan han bli riktigt bra, säger Erik Granqvist till vf.se.

Mattsson har ju sagt att han vill spela seniorhockey men när en sådan här chans dyker upp så ska det mycket till för att man i Johans sits tackar nej. Granqvist har Nihlstorp och Pettersson-Wentzel som båda kan bli aktuella för en flytt. Förr eller senare får Mattsson chansen och då har han ett guldläge.

Vad landar Malmö härnäst?

Tycka vad man vill om Malmö men det är ju den klubb som det händer mest kring under denna silly season. Klubben ska landa en handfull spelare till och sportchef Nyman har ju haft som vana att presentera någon ny varje vecka.
Denna vecka har inget hänt, än...

Tomi Mustonen
är ett tips jag fått i lådan ikväll. Känns sådär trovärdigt om jag ska vara ärlig. Visst har han meriter från spel i finska elitserien samt nu senast i Österrike där han stod för 22 mål men jag ser inte honom som intressant för det.

Läste i söndags på Mrmadhawk att "fyra kanoner" presenteras inom en snar framtid. Inga uppgifter som Johan står bakom men hans källor brukar vara bra. Jag tror hårt på Martin Gerber som en av kanonerna. Däremot tror jag inte att Mustonen är en av dem. Det är ingen "kanon"...

-----

*Uppdaterad*

Enligt Mrmadhawk så är Tim Heed nära Malmö nu. Det kommer inte som någon överraskning, han är ju från SSK ;).
Det verkar alltså som om Malmö blåser Södertälje på Heed. Klubben som först ratade honom förra säsongen för att sedan "göra allt" för att få honom att stanna. "Allt" verkar inte räcka långt, inte när Malmös storsatsning lockar.

Stämmer dessa uppgifter landar Malmö en "kanon", det är en klassback med allsvenska mått som dessutom är på väg framåt i utvecklingen.


-----

Uppmärksamma läsare såg Mads Bödker i Ängelholm igår. Jag har försökt vid flera tillfälle att få tag på Mads utan framgång. Hans framtid lär snart bli klar, känslan säger att det inte blir Rögle.

Sondell känns helt rätt

Igår skrev jag att Rögle och Sondell var nära varandra. Idag skrev han på för de tre kommande säsongerna. Ni som följt bloggen kunde redan den 19 mars läsa att jag anade att det skulle bli Rögle.

- Det känns jätteskoj att allt är klart nu. Det spelade in i mitt beslut att jag trivdes riktigt bra i Rögle senast och att Björn coachar laget. Jag vet hur han tänker sig både träning och spel, säger Daniel Sondell till Rögles hemsida.


Rögles sportchef Roger Elvenes som jag också var i kontakt med igår är också nöjd.


- Daniel är den spelartyp vi letat efter. En rutinerad spelskicklig back med erfarenhet från högsta ligan både i Sverige och Finland, säger Roger Elvenes till Helsingborgs Dagblad.

När jag var i kontakt med hans agent Finnström igår fick jag visserligen svaret, " Inget är klart ännu". Det kan man ju faktiskt ta som att förhandling pågick.
Sondell har varit en följetong under denna "silly". Först dök han upp nära laget och tränade i hallen, sedan började ryktena ta fart men därefter fick jag dem dementerade då han ville fortsätta i Finland. För ett par veckor sedan kunde man även läsa i Helsingborgs Dagblad att man inte diskuterat kontrakt. Tiden har gått och nu är han klar, för tre säsonger dessutom.

Jag tycker att detta är en trygg, bra och säker värvning av Elvenes. Daniel var en av Rögles bättre backar under första året i Elitserien vilket gav honom ett kontrakt i Modo som även ledde till att han fick debutera i Tre Kronor. Sen blev det Finland och SaiPa där han noterades för 1 mål och 21 assist på 34 matcher.

Att han haft sin flickvän i Ängelholm när han spelat i andra klubbar har talat för att Ängelholm skulle bli en plats Daniel skulle återvända till.

Nu återstår det endast en back innan Rögles trupp är klar. Sen vet man aldrig om det skulle dyka upp någon mer ny på vägen men jag är säker på att Elvenes har ögonen öppna.

Rögles trupp

Målvakter


Joel Gistedt
Jonas Fransson

Kommentar: Har seriens vassaste målvaktspar, i nuläget. Skulle inte byta ut Fransson mot någon annan ledig målvakt. Gistedt har grym potential och den kan mycket väl komma nu.

Backar

Rasmus Forslund
Rasmus Bengtsson
Daniel Glimmenvall
Jesper Jensen
Victor Panelin-Borg
Jonathan Zaar
Daniel Sondell

Kommentar:
Känns med Sondells signatur väldigt bra och spännande. Glimmenvall och Sondell är två spelande backar som kommer att spela i alla moment, powerplay som boxplay. Panelin-Borg är stabiliteten själv och sedan har vi talanger i överflöd som är ett år äldre.
Dessutom ska en toppback in, så jag tror på att det kommer bli bra. Det gäller att de unga har någon att hålla i handen när det stormar i höst. Dock anser jag att Rögle är väldigt känsliga för skador på backsidan. Hade helst velat se två backar till, en topp och en bredd.

Forwards

Nils Bergström
Eric Himelfarb
Viktor Lindgren
Kirill Starkov
Alexander Johansson
Magnus Häggström
Christopher Liljewall
Dennis Everberg
Ted Brithén
Alexander Bergström
Jakob Johansson
Simon Olsson
Andrée Brendheden

Kommentar: Samspelt forwardsbesättning Känns som att alla 13 håller bra allsvensk klass utan att någon sticker ut vilket talar för att Rögle inte kommer att vara beroende av en kedja. Har även en drös juniorer som kommer offra vad som krävs för att få och ta chansen när den dyker upp. Jag vill påstå att Rögles forwardsbesättning är den bästa på många år. Den är både bred och kompetent.Intervjuserie - Först ut Örebros Joel Johansson

Det är rätt dåligt med nyheter under för tillfället så därför inleder jag redan nu min intervjuserie med olika spelare. Inriktningen är att känna på olika nyförvärv i de olika lagen. Det är ofta där man kan få bra saker har jag lärt mig.

Idag inleder jag serien med en jag tidigare varit i kontakt med under Sillyn, Örebros nyförvärv från Troja, Joel Johansson. En back som det fanns ett bra intresse för men valet föll på Örebro. Något han inte ångrar idag.

- Jag är fruktansvärt nöjd över att jag ska spela i Örebro, berättar Joel för gronvitasumo.se.

Joels succé under förra säsongen gav stort eko i hockeysverige och både Rögle och Malmö visade intresse, I Rögles fall stannade det vid intresse.

- Jag hörde bara att Rögle var intresserade, det blev inte mer än så.

Örebro är ett tippat topplag medans Troja lär få en ny tuff säsong. Märker du skillnad rent organisatoriskt och på kvaliteten på passen?

- Ja, Örebro anställde en ny fystränare efter förra säsongen. Han är riktigt bra. Det är ett väldigt bra upplägg på träningen och det märks att alla (spelare, ledare och alla inom klubben) jobbar hårt och har klara mål för kommande säsong.

Han var inte ensam att lämna Troja, det gjorde även några andra tongivande spelare som Mattias Persson och Sami Sandell tex. Hur tror du "ditt Troja" klarar sig nu?
- Det verkar som att dem satsat ungt och hungrigt i år Jag hoppas att det kommer gå bra för dem såklart.  Jag har spelat i Troja i hela mitt liv och nu ska man stå där som motståndare, det kommer nog kännas speciellt. Givetvis kul, säger Joel.

Örebro är ett stjärnspäckat lag jämfört med Troja. Hur kommer det att kännas att spela i samma lag som Kåberg, Strömberg och Sjödell-Wiklander för att ta några ur högen?
- Jäkligt inspirerande uppgift för mig.

Som ny i klubben har han snabbt rotat sig och har varit med laget sedan sommarträningen startade. Jag frågade vad han hunnit få för uppfattning om tränaren Peter Andersson.

- Jag har bara fått positiva vibbar ifrån honom. han verkar vara en bra tränare som manar på sitt lag mycket. Spelarna som varit här innan har bara bra saker att säga om honom, avslutar Joel Johansson vår pratstund.

-----

Detta var det första "offret" i denna miniserie där jag kommer ta pulsen på fler nyförvärv i hockeySverige.
Ziga Pavlin - Trojas nya backbjässe

Tidigare idag gjorde jag en intervju med en av de som lämnade Troja efter den senaste säsongen. Den kommer ut här imorgon. Vi pratade bland annat om alla tunga spelartapp man gjort.

Ikväll kan man läsa på smp.se att Troja värvat Sloveniens VM-back Ziga Pavlin. Det är en riktigt intressant värvning. En stor (194 cm/93 kg) , högerfattad back som producerar framåt. Nu byter Ziga huvudstadslivet i Ljubljana för Ljungby. Det gäller att man får sådana här spelare att trivas socialt för att det ska slå väl ut.

Sloveniens framfart har verkligen märkts i Sverige och i hockeyallsvenskan. Troja är det senaste laget som nu tar in landslagsmeriterat därifrån och klubbens sportchef Jerry Andersson är nöjd.

– De växer inte på träd de här rightskyttarna och Ziga Pavlin är en back som kommer bli nyttig i powerplay. Han är en back som kan ta avslut och ta för sig i kampspelet, säger Jerry Andersson till smp.se.

Blir det Rögle för Sondell ändå?

Det som verkade vara ett långskott verkar inte längre vara det, Daniel Sondell ska vara närmare Rögle nu. Han ska nu ha fått ett förslag att ta ställning till. För att se om man kunde hitta någon sanning i detta kontaktade jag ikväll hans agent Johan Finnström.

- Inget är klart ännu, säger Johan Finnström från Toronto där han nu befinner sig tillsammans med bla Mattias Sjögren.


Stämmer det att Rögle gett Daniel ett kontrakt att ta ställning till som mina uppgifter säger?

- Ingen kommentar.

Ligger Rögle närmare för Daniel nu än tidigare?

- Det är samma läge som innan, hälsar Finnström.

Att Daniel Sondell ska vara närmare Rögle nu än tidigare säger faktiskt två helt av varandra oberoende källor. Dessutom kom ett sms in ikväll att "nu har Rögle lagt fram ett kontrakt till Sondell".Roger Elvenes - "Ögonen öppna för allt som kan vara intressant"


Har idag pratat snabbt med Rögles sportchef Roger Elvenes för att känna på läget kring lagbygget. Forwardssidan är klar sedan tidigare efter att han landat Alexander Bergström, Magnus Häggström och Kirill Starkov. Dessutom har man lyckats behålla succékedjan Olsson-Brithén-Liljewall samt förlängt kontraktet med Eric Himelfarb. Så framåt ser det väldigt bra ut tycker jag. Något som Roger håller med mig om när jag når honom på söndagen.

- Ja, jag tycker vi ska vara klart nöjda hittills, säger Roger Elvenes till gronvitasumo.se.


Så långt är alla med, men det har gått flertalet rykte på olika backar. Det har snackats om att Elvenes snart "plockar" ner någon av bollarna. Hur nära är man egentligen?

- Det är samma som vanligt, jag kommenterar inga spelare förrän det är helt klart.
Självklart finns det backar som är mer intressanta än andra.

Var letar du backar i nuläget? Kollar du på andra sidan atlanten?


- Vi håller ögonen öppna för allt som kan vara intressant, säger Elvenes som därmed antyder på att en ny transatlant kan vara på ingång.

Fansen törstar efter backarna. Kan de förvänta sig att något blir klart i veckan?


- Det är inte lönt att kommentera förrän det är klart. Det kan gå jättesnabbt så det kan man inte svara på.

Så gick det sen

Jag har ägnat mig åt att checka av hur det gått för de spelarna som Rögle inte ville ha kvar när man tog steget upp till Elitserien.

Fredrik "Texas" Persson
fick enligt många Röglefans oförtjänt lämna laget vid avancemanget 2008. Flyttlasset gick istället till den tyska tredjedivisionen och Mec Halle 04 där han spelade knappa 10 matcher innan han drog vidare till Danmark och AaB. I Danmark gick det bra för "Texas" och det fanns röster som ville ha tillbaka honom till Rögle när laget åkte ur. Så blev det inte utan istället drog backen till Italien. Där sitter han nu som en stjärna i laget med en säsong kvar på kontraktet.
Fredrik hade absolut klarat av att spela i ett topplag i Allsvenskan vilket han kanske gör efter kommande säsong.

Niklas Öhman värvades inför 07/08 från Modos J20. Det är säkert många som inte minns honom trots att det bara är tre säsonger sedan han spelade i Rögle. Det var ingen hit direkt. Karriären tog stop i Rögle kan man säga. Han blev utlånad till Borås för att sedan lämna när säsongen tog slut. Ny klubb blev Sundsvall där han höll till under Rögles tid i Elitserien. Numera spelar han i moderklubben Sollefteå HK i division 1. Med tanke på att han var en oerhört lovande pojk och junior och att han redan som 23 åring återvände till Sollefteå så är karriären över. Troligtvis har hans karriär stoppats av den kroniska magsjukdom som han har.

Rich Hansen kan vara den största floppvärvningen av dem alla någonsin. Han kom som en poängkung efter att ha producerat 68 poäng i CHL. I Rögle blev det 14 matcher innan man lånade ut honom till Kristianstad. Vad hände där? Han dög inte där heller utan återvände till de sämre ligorna på andra sidan. Idag är han en pålitlig poängmaskin i just det, CHL.

Martin Johansson hade väl ingen framträdande roll i det Rögle som gick upp men som Rögleprodukt hoppades han ändå få chansen att få spela med Rögle i Elitserien. Istället  funderade "Märlan" på att lägga av. Det blev division 2 och Jonstorp där han hade lekstuga. Den senaste säsongen gjorde han en comeback i Helsingborg och hjälpte stadens hockeylag att ta steget till division 1.

Fredrik Olsson minns inte många. En Morakille som gjorde bra ifrån sig i Rögles J20 och fick sitta på bänken ett par matcher i det lag som tog steget upp. Det har inte hänt mycket med Fredrik som "självklart" inte fick följa med Rögle upp. Istället har han via Frankrike, Kungälv och Västervik hamnat i den norska andra divisionen där han faktiskt fått upp farten. Förra säsongen gjorde han 40 poäng på 34 matcher för Bergen och spelar den kommande säsongen med Björn Lindéns gamla klubb Comet.

Linus Persson
var inte bra. Inte då, därför gjorde Rögle rätt som lät honom gå. Däremot är han bra nu. När han lämnade Rögle hamnade han i Bofors där han nu inleder sin fjärde raka säsong. Poängskörden sedan han lämnade ligger snyggt och jämnt, 34, 39 och 35 poäng.

Victor Änilane
kom från Frölunda till Rögles J20 men där imponerade han storligen vilket gav honom en del allsvenska matcher. Genombrottet uteblev och när Rögle gick upp stack Victor andra sidan Atlanten där nu spelat tre säsonger. Nu är han klubblös och 21-åringens framtid är oklar. Änilane spelade så sent som 08/09 med småkronorna.

David Laudius
var länge ansedd som framtidens Rögleprodukt men även han fick kliva åt sidan när Rögle gick upp 2008. Då kom succén istället hos Tingsryd där han under två säsonger öste in poäng och var stark bidragande till att Tingsryd spelar i Allsvenskan idag. Som alla känner till ledde hans framgångsrika spel i Taif till ett kontrakt med Växjö där han var med och tog upp laget i Elitserien. Alltså har "Ladde" varit med om tre serieavancemang på fyra säsonger varav två är till Elitserien. Även denna gång anses han inte tillräckligt bra för Elitserien utan spelar till hösten i Tingsryd. I mitt tycke hör han hemma i Rögle och borde spela här nu. Så bra är han.

Salavat Yulayev tingade Rasmus Bengtsson

Idag har KHLs motsvarighet till NHL-draften ägt rum och en av Rögletalangerna draftades. Rasmus Bengtsson gick som nummer 80 och det är Salavat Yulayev som "äger" honom i KHL.

Förste svensk att draftas var Anders Nilsson, fd Luleåmålvakten som numera spelar för New York Islanders. Känns som ett "onödigt" val då han inte lär spela i KHL.

Metallurg NK fick äran att välja först och valet föll på Anton Slepyshev. Den förste "ickeryssen" var kanadensaren Jonathan Huberdeau som valdes som nummer fem. 105 poäng på 67 matcher i QMJHL som 17-åring är rätt imponerande. Kan inte Pelle Svensson slå en signal ? ;)

Hela listan kan ni se här.Islanders ger Luleåmålvakten en drömlön

Luleås målvakt Anders Nilsson är klar för New York Islanders där han får den tuffa uppgiften att konkurrera ut Rick DiPietro.
Jag läste artikeln i Sportbladet där man berättar att Nilsson får maximal rookielön, 900 000 dollar plus finns där bonusavtal på 1,3 miljoner dollar om det går bra för Anders där borta.

Endast 15 spelare har fått så bra kontrakt på de senaste fem åren i NHL.

- De tror otroligt mycket på Anders, det här är en oerhört bra möjlighet, säger hans agent Johan Finnström på 4sports till sportbladet.

Finnström som även är agent åt Sjögren verkar veta hur man ska locka fram miljonerna. Ska bli spännande att se vad Sjögren får då han ska jagas av en "handfull" klubbar.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.