På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Rögle fick nobben av NHL-meriterad back

Jag har länge jagat namnen på backarna som är på Roger Elvenes lista över vilka som är intressanta för den sista platsen i Rögles trupp. Idag har jag fått säkra uppgifter på en back som Rögle var heta på men som valde att nobba Rögle för DEL istället.

Derek Peltier, en 26 årig amerikan som varit på gränsen att slå sig in i Colorado Avalanche lag under två säsonger men istället fått spela i AHL där han den senaste säsongen spelade för Peoria Rivermen och noterades för 13 poäng på 61 matcher. Dessutom har han tidigare varit lagkapten i NCAA. Sådana ledargestalter har ju Rögle tidigare letat efter så den mallen satt bra på Peltier också.

Rögle var heta på Derek men valet föll istället på Tyskland och DEL-laget  Iselhorn Rooster. Jag vet att många där ute är intresserade av namnen Rögle är intresserade av och här har ni ett jag vet att Rögle varit med på. Så vet ni var Rögle lägger ribban i jakten på sitt sista backförvärv.

Nick Sörensen lämnar Rögle - "Det lutar åt det"

Rögle ser ut att tappa sin supertalang Nick Sörensen till QMJHL-laget Quebec Remparts redan nu. Nick som så sent som igår draftades av Quebec Remparts som nummer 20 tar alltså chansen direkt.

- Det lutar åt det ja, säger Sörensens agent Michael Johansson på 4sports till gronvitasumo.se.


När är det helt klart?


- Ring mig i helgen, då är det förmodligen klart.


Självklart är det kul för Nick att han får chansen i Quebec men det är en stor förlust för Rögle. Både på kort och lång sikt. Jag har tidigare fått signaler om att Nick hoppades få större förtroende i Rögles lagbygge redan till denna säsongen men så blev det inte och därför tror jag att han lämnar redan nu. I Rögle hade han haft en stor chans att ta en plats i A-laget redan i år samtidigt som han hade varit kung i J20-Superelit.


Nyckeljunior kan lämna Rögle

Idag har det varit CHL-draft och Rögles Nick Sörensen valdes redan som nummer 20 av Quebec Remparts.

Att bli vald så tidigt bör betyda att man kommer försöka att få över honom fortast möjligt. Signaler har gått om att Sörensen kan vara på väg att lämna redan innan men när detta dyker upp så känns det "oroväckande". Nick Sörensen är redan som 16 åring en av de absoluta nyckelspelarna i Rögles J20 och kan på allvar vara med och slåss om en plats i Rögles A-lag denna säsong.

Flertalet av de svenska spelarna som idag blev draftade har bestämt sig för att redan nu flytta över.

Jag ska undersöka Sörensens status under dagen och lovar att återkomma.


Rörelse under torsdagen?

På fredag lossnar det på andra sidan, då öppnar free agent butiken i NHL och bättre spelare kommer att bli tillgängliga. Därför måste lite svagare kort skynda sig att skaffa så bra kontrakt fortast möjligt nu. Därför tror jag sportcheferna i Sverige kan fynda till bra pris under morgondagen.

En back som inte längre är ledig är den fd Modobacken Charlie Cook. Nu klubb blir inte en svensk utan han fortsätter karriären i Hamburg Freezers. Någon Modosupporter som saknar honom? Knappast...

En annan Sverigebekanting som hittat ny klubb är Tomas Surovy. Luleå, Linköping och Skellefteå är de svenska klubbarna haft den slovakiske landslagsmannen i sin dress. Nästa säsong finns han i CSKA Moskva där han blir lagkamrat med Niklas Persson.

Ratad av Troja - tar ny sats i Södertälje

Det känns sådär faktiskt, Södertälje har gjort klart med sin första målvakt och det är Sebastian Idoff. Visst, Sebastian är bara 20 år och har redan mycket erfarenhet men jag skulle bli väldigt förvånad om det är Idoff som får förste spaden i SSK i vinter.

- Sebastian har fin rörlighet och en bra förmåga att läsa spelet. Han är en ung och lovande målvakt som har en bra högstanivå där han kan gå in och vinna matcher. Vi ser också att han har stor potential att utvecklas ytterligare, han har de rätta egenskaperna för att kunna höja sig ett antal snäpp med bra målvaktsträning. Gällande truppen i övrigt så börjar laget slutligen ta form. Det återstår en målvakt samt någon forward. Det är inte många vakanser kvar så det gäller att välja de sista pusselbitarna i lagbygget med omsorg, säger Per Nygårds på Södertäljes hemsida.

Det är friskt vågat av Nygårds. Idoff har potential men slog inte igenom i Troja ifjol utan fick stå åt sidan under våren. Kanske får jag fel och det blir succé av det hela men på förhand känns Idoff som en rejäl chansning. Luktar lite panikvärvning då Södertälje stod helt utan målvakter.


Jared Aulin - Fahlanders "potatis" bekräftad

Mikael Fahlander bekräftar idag för Nerikes Allehanda att Jared Aulin är klar för Örebro.

- En potatis, man kan sätta honom var som helst, säger Mikael Fahlander till na.se när tidningen påpekar att Aulin kan användas både som center och ytterforward.

Nu fattas bara Keiths signatur innan Örebro fyllt forwardsplatserna. Peter Andersson och Jens Gustavsson har en minst sagt bra trupp. Man ska dessutom ha in en back till som ska spetsa till det hela. Som jag sagt tidigare, jag tror på Örebro.

Snack med Mattias Sjögren - "Jag går på is med Rögle"

Har idag haft glädjen att få snacka med blivande NHL-spelaren Mattias Sjögren som just nu är hemma i Sverige och förbereder sig för sitt livs upplevelse, att få spela med och mot alla världsstjärnor borta i Washington Capitals.
Det har gått en kort tid sedan det blev klart nu och Mattias säger att han landat igen efter all uppståndelse efter att det blev klart.
Hur förbereder man sig för att ta det stora steget nu då, den frågan ställde jag till Mattias som svarade;
- Jag tränar i Helsingborg och kör mycket själv. Den 9 juli är jag i Washington på deras "Development camp". Därefter återvänder jag till Sverige och går på is här säger Sjögren till gronvitasumo.se.

Har du varit i Washington än?

- Jag var där och hälsade på i två dagar. Då fick jag åka runt och se staden och kända byggnader. Det känns bra.När han flyttar över sedan är inte riktigt bestämt men klart är att han kommer att gå på is med Rögle när laget inleder issäsongen den förste augusti. Där brukar även spelare som Henrik Zetterberg och Andreas Lilja finnas med så det är läge för autografjägarna att besöka Rögles isträningar i början av augusti.

Den senaste säsongen har Mattias tagit ett stort steg vilket gett honom SM-guld, VM-spel och nu ett NHL-kontrakt. Vad är det som han förbättrat sedan han lämnade Rögle 2010?

- Sista året i Rögle utvecklades jag mycket. Jag fick stort förtroende och fick spela i alla moment. Det fortsatte så i Färjestad och jag fortsatte utvecklingen. Det har gått över förväntat och landslaget med VM-spel ser jag som en jättebonus säger Mattias Sjögren till gronvitasumo.se.

Landskrona har hamnat på Sveriges hockeykarta den senaste tiden, först Sjögren sedan häromdagen blev Rasmus Bengtsson draftad av Florida. Det är stort för en så liten hockeystad som Landskrona är.

- Det är såklart riktigt kul för Lejonet. Roligt att lag från lägre divisioner kan få fram bra spelare. Det visar ju alla unga killar att man kan nå långt även om man tillhör en klubb i de lägre divisionerna.

Den dagen du återvänder till Sverige, är det Rögle som gäller då?

- Den frågan är omöjlig att svara på, säger Sjögren.

Klart att det är omöjligt att svara på den, det beror på många saker. Hur går det på andra sidan, var spelar Rögle när han kan tänka sig återvända osv. Alla vet att "Sjöa" har ett stort hjärta för Rögle.
Sjögren berättar att han följer Rögle och har kontakt med ett par spelare från laget. Han säger också "att man inte kan ha kontakt med alla spelare man spelat med" men han håller kontakten med några spelare från Rögle. Vad tror han då om Rögles säsong?

- Synd att det inte gick upp nu den senaste säsongen när man hade chansen och var så nära. Rögle kommer bli farliga i år. De unga spelarna såg hur bra man kunde spela och märkte hur bra det gick redan i år, det kommer att bli ännu bättre denna säsongen.Tyzzztnaden

Rögle ska ha in en back till och jag ska helt ärligt säga att jag inte alls är med på den. Jag har fått en del mail om tips men inget av dem har jag fått någon bekräftelse på så därför känns de inte alls trovärdiga i dagsläget.

Har ni något tips om vilken back Rögle är ute efter så maila mig, gronvitasumo@gmail.com.

-----

Marco Tuokko
lämnar Mora, var den 32-årige finländaren spelar till höst är inte officiellt än men hans känns inte vidare het för svenska klubbar. Blir nog Finland för Tuokko.

-----

Henrik Blomqvist
återvänder till norska Stjernen som han tillhörde 05-07. Sedan 2007 har Blomqvist representerat SJU klubbar!

-----

Julian Jakobsen har förlängt med Södertälje. Jag gillar Jakobsen och tror att han kommer bli riktigt vass kommande säsong. Han fick inte så stort förtroende i Elitserien men nu i Allsvenskan kommer han få det och min känsla säger att han kan "explodera".

Jag släpper lite korta notiser och nyheter på facebook då och då. Är du inte med i gruppen så klicka här.

Det blev Djurgården trots allt för Daniel Tjärnqvist

Den 17 maj fick jag uppgifter från en källa som uppgav att Daniel Tjärnqvist hade bestämt sig för Djurgården och att Kyle Klubertanz skulle in medans Lassen skulle ut. Läs här.

Janne Järlefelt i Djurgården är en rätt lurig person alltså. Först sa han att det inte blev något med Kyle Klubertanz, par dagar senare presenterades han. Nu samma sak med Daniel Tjärnqvist, för ett par veckor sedan var han inte längre aktuell, nu är han klar. Det är rakt av ett spel bakom kulisserna.

Denna Stefan Lassen då, han ska ha varit i Malmö och kollat bostad enligt en bra källa. Det är inte bekräftat av honom själv men allt mer tyder på att han spelar i Malmö Redhawks till slut. En bra defensiv back som jag gärna sett i Rögle istället.

Röglekvartett med i landslaget

Läste precis en artikel på hd (Helsingborgs Dagblad) om att Rögle fått fyra spelare uttagna till en turnering nere i Tjeckien och Slovakien mellan 8-13 augusti.

Det är som vanligt Tobias Törnqvist, Nick Sörensen, Anton Cederholm samt Amil Krupic som är med. Daniel Zaar som fått debutera i landslaget kom inte med denna gång när U-18 truppen togs ut.

Erkänner - Jag höll på Malmö

Det är inte ofta jag håller på Malmö men i kampen om JVM där Malmö var en av finalisterna höll jag på dem. Idag blev det klart att år 2014 spelas JVM i Malmö. Riktigt kul tycker jag. Jag älskar att se juniorhockey och att få se världsmästerskapet på plats om några säsonger känns bra.

Jag reagerade dock starkt på Christer Englunds motivering när han säger att Malmö har två fantastiska arenor. Visst, Malmö arena är bäst men Isstadion kan jag inte kalla fantastisk. Hade självklart hellre sett att man spelade några matcher i Ängelholm. Jag är inte avundsjuk, för oavsett ska jag se turneringen.


Jag tror hårt på Örebro

Jared Aulin har ryktats vara nära Örebro ett tag nu. Så sent som nu i helgen gick Mrmadhawk ut med uppgifter om att det skulle vara klart.
Inte nog med Aulin, enligt Nerikes Allehanda så jagar Örebro en kanandesisk center till, Matt Keith.

Keith spelade 08/09 tillsammans med Adam Hobson i AHL-laget Rockford Icehogs. Hobsons facit där, sex poäng på 31 matcher medans Keith samlade på sig 41 poäng på 69 matcher. Bara en fingervisning.

Landar Örebro dessa centrar ser man riktigt bra ut, kanske seriefavoriter rent av?

Det blev Florida som tingade Rasmus

Rasmus Bengtsson valdes i den andra rundan. Det var Florida Panthers som plockade Rögles backtalang som nummer 59.

Det tycker jag var tidigt. Även om Rasmus är en lovande talang så trodde jag inte att han skulle väljas redan i andra rundan. För att dra en jämförelse valdes Färjestads succéback Magnus Nygren som nummer 113. Visst, Magnus är några år äldre men det ger ändå en fingervisning om vilken potential det finns i Rasmus Bengtsson.

Malmös Simon Karlsson och ena halvan av Westerholms, Pathrik draftades också. Förvånansvärt att inte Ponthus tingades efter deras senaste säsong. Jag tror de kan bli riktigt bra framöver med rätt vägledning.

Svensk lagkapten i Colorado i framtiden?

Då var första draftrundan över och det blev en svensk succé. Det är väl härligt att se draften, det tisslas och tasslas och det är ett större spel än vi kan ana. Andra rundan börjar ikväll men först liten genomgång av nattens runda.

Gabriel Landeskog valdes som nummer två av Colorado Avalanche där man ser honom som ett framtida lagkaptensmaterial.

Adam Larsson gick som nummer fyra och plockades av New Jersey Devils där han blir lagkamrat med bland andra Kovalchuck.

Mika Zibanejad blev väl den största svenska överraskningen och gick så tidigt som sexa och plockades av Ottawa Senators.

Färjestads Jonas Brodin kom också bland de 10 första. Minnesota plockade honom som nummer 10.

Oscar Klefbom, en annan lovande Färjestadsback tingades av Edmonton som nummer 19.

------

Noterbart var att det bara var svenskar och kanadensare på topp-10. Första finländaren valdes som nummer 16, Joel Armia. Bara en ryss gick i första rundan, Vladeslav Namestnikov.

------

Nu ska det bli oerhört intressant att se vilket lag som tingar Rögles Rasmus Bengtsson.

Bergström har pumpat upp sig - "Känner jag mig starkare"

Trevlig midsommar på alla läsare. Ispremiären närmar sig men denna helgen lär inte bli så händelserik antar jag (förutom NHL-draften). Visst ska man hålla ögon och öron öppna och själv har jag ett intresse i Inlines-VM där Simon är med och lirar semifinal ikväll.


Nu väntar individuell träning för Röglespelarna och en som verkligen fått resultat av träningen hittills är Alexander Bergström som pumpat upp sig med 4 kg muskler.

- Ja de stämmer. Kroppen har svarat bra på styrketräningen. Detta i kombination med att vi springer mindre procentuellt sätt än vad vi gjorde i BH (Borås hockey) gör att jag fått lite mer muskler. Ja absolut känner jag mig starkare i gymmet, det viktiga för mig nu är att jag ska kunna syresätta hela kroppen så jag kommer jobba mycket med konditionen på semestern samtidigt som jag inte vill bli av med musklerna. Jag tror det kommer kännas lite skillnad de första veckorna på isen med att jag inte blir riktigt lika snabb, men att i längden kommer jag ha oerhörd nytta av detta och bli ännu snabbare när jag vant mig vid några extra kg, säger Alexander Bergström till gronvitasumo.se.

Inför förra säsongen i Borås använde Alexander sig av en annorlunda metod för bli en bättre skridskoåkare. Han tog hjälp av en konståkningstränare. Något han säkert kommer att ha nytta av nu när han ska släpa runt på en tyngre kropp.
- Hon (Kim Zandvoort) hjälpte mig verkligen och har stor nytta av hennes jobb med mig.


Midsommartävling. Vinn 100:- på Bet-at-home.com att spela för. Det enda du ska gissa på är vilken är Alexanders favoritövning i gymmet? På måndag drar jag en vinnare av de som lämnat rätt svar. Glöm inte lämna mailadress.
Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.