På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

** AVGJORT ** Gott nytt år! - Tävling

Har nu dragit tre vinnare som har mail i lådan. Grattis till Carl, Jonas Bjuv, Mh.

-----

Idag startade jag datorn för första gången 20:40. Dessa helger är så fullproppade med jobb så att man inte hinner något annat. Så därför ber jag er om ursäkt för usel uppdatering idag. Det kommer att bli bättre nu igen när det nya året gör entré.

För att kompensera er dessa stilla dagar här så kör jag en tävling med bra priser.

Enkelt, berätta om ditt bästa hockeyminne 2011.


Drar tre med bäst motiveringar som vinner vars en biljett till någon av de kommande hemmamatcherna samt så stoppar jag med vars två trisslotter också.

Vinnarna meddelas på nyårsdagen.

Gott nytt år och tack nu blickar vi framåt mot en ny spännande vår!

Viktig seger i BoråsRögle vann kvällens "måstematch" med klara 4-1. Den hårt kritiserade Kirill Starkov bidrog i hög grad till segern och noterades för två assist. Borås har varit lite av ett boogeyteam för Rögle men nu tycker jag att vi släpper det. Trots att Borås vann skotten (till min förvåning) så var segern säker.

Redan efter 3.30 in på matchen så var den avgjord, Sylwander satte 1-0 snyggt när han skär in från kanten och smäller upp den. Sen ökar Jensen på strax därefter. Rögle kunde haft en större ledning men Bjurö i Boråskassen gör flera bra räddningar.
Att sedan Borås reducerar fick mig att bli lite nervös, vi vet alla hur en matchbild kan förändras så därför tackar jag fru fortuna, eller ska vi säga Jonathan Bjurö? Hur som helst såg Bonsaksens 1-3 riktigt billigt. En puck på mål som "råkade" slinka in.

Spiken sätter sedan Alexander Johansson efter att Starkov levererat pucken genom zonerna. Sen avslutar Curry och A.Johansson var påpassligt framme på returen.

Plus i Rögle till Gistedt som åter visar att han inte nöjer sig med att vara tvåa bakom Fransson. Det kan se "flashigt" ut men han suger åt sig puckarna och idag stod han för flera kvalificerade räddningar. Tycker även att Häggström förtjänar beröm, visst han bränner allt men han checkar, skapar och åker. Det kommer lossna där.

Tycker att Rögles försvarsspel blivit så mycket bättre sedan Kenny kom tillbaka. Det har långa stunder sett riktigt oroligt och rörigt ut, nu blir det allt mer stabilt och man klarar av att spela "safe" på ett sätt som tröttar ut motståndet.

-----

Härligt med seger idag. Samtidigt förlorade både Bofors och Oskarshamn. Malmö hade vid förlust idag varit segerlösa under hela december, den sviten sprack idag när man slog IKO med 5-2.
Västerås har problem på backsidan och har värvat, idag vann man med 2-1 mot Bofors. Så visst håller försvaret ändå.


Ett resultat för Shaking Generation - Borås - Rögle

Tillsammans med min samarbetspartner Betsafe startar vi nu en ny grej som förhoppningsvis ska ge Björn Hellqvists Shaking Generation ett ekonomiskt tillskott.

Betsafe står för detta och ger mig inför varje Röglematch resultat för 100:-.

När säsongen är över går hela det ihopvunna beloppet direkt in på plusgiro 52 90 49 - 9 som är Shaking Generations. För att göra det lite roligare än att bara jag slänger fram ett resultat kommer jag fråga er och då får ni lite ära om ni prickar in det. Dags att be Sporttrubaduren Stellan om hjälp.

Matchen idag


Borås - Rögle  

Stellan "Sporttrubaduren" Nilsson Tippar:
2-8 (50:-) och 2-3 (50:-)

Odds: 2-8 (150,00), 2-3 (12,00).

Möjlig vinst: 7500:- alt 600:-


Håll tummarna!

Bloggkampen - Mrmadhawk med kniven mot strupen

Prestigekampen fortsätter, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle. Skulle jag förlora går allt till något som gynnar MIF eller dess fans.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta av Betsafe. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

-----

Det går snabbt utför för Malmö Redhawks, likaså här för deras största supporter, Mrmadhawk. Nu måste han börja dra in lite stålar för att jag inte ska kunna räkna in segern.

Rögles spel mot Mora lovade mer, samtidigt förlorade Borås med 0-6 så visst ska Rögle vara en klar vinnare?


Se själv vad ni kan hitta för bra spel på Betsafe i omgången här.

-----

Här kommer omgångens tips


GrönvitaSumoI kassan före omgången: 3405,56:-
( Ingen vinst senast)

Borås - Rögle (Hcp 1-0) 2 (2,13)
Västerås - Bofors X (4,40)

Odds: 9,37
Insats: 100 :-
Möjlig vinst: 937:-

MrmadhawkI kassan före omgången: 309,37
(Ingen vinst senast)

Malmö - Oskarshamn Resultat 2-2


Odds: 15,00
Insats: 22:-
Möjlig vinst: 330:-

Västerås chansar på DeMarchi

Det var Västerås som landat Matt DeMarchi. Som jag tidigare idag varit inne på så är det en rejäl chansning. Spelare från de sämre serierna i europa får ofta det tufft när det kommer till hockeyallsvenskan. Det som ligger på DeMarchis pluskonto är att han har erfarenhet från AHL, där blev det 200 matcher och 36 poäng.

Därför är det väldigt klokt av Västerås, man ger honom 10 dagars tryout. Slår den väl ut så är han gul och svart säsongen ut.

- Han är en allround-back som vi kommer ha stor nytta av. Eftersom vi drabbats av långvariga skador på både Mitell och Lundgren så känns det bra att vi får hit Matt, säger VIK´s sportchef Niklas Johansson på vik.se.

Tycker att detta ändå är ett tecken på att man vill någonting och att man inte är nöjda. Detta kan bli riktigt bra men samtidigt kan det bli pannkaka. Det är en italiensk landslagsback med amerikanska rötter.

Simon Olsson bänkad mot Borås

Har precis fått Rögles laguppställning inför Borås imorgon och det är en hel del förändringar.

* Gistedt står, Fransson stannar hemma då han har en skadekänning. Som reserv har man Kevin Lindskoug.
* Panelin-Borg är tillbaka efter avstängning men inleder som sjundeback, man ska spela på sju enligt hemsidan men använda "Pane" främst i boxplay.
* Jakob Lilja spelar från start tillsammans med Sylwander och "Flash". Helt rätt att låta dem spela.
* Däremot tycker jag inte att det är rätt att bänka Simon Olsson. Starkov går före i kön och placeras med Alexander Johansson och Liljewall. Jag hoppas Starkov har något inom sig som snart kommer ut. Han är värvad för att bidra offensivt och det har han inte gjort, inte ens i närheten av mina förväntningar. Visst, Simon Olsson är inte heller i storform men han bidrar med mer fart, finess och kreativitet än vad många andra gör i laget.
* Vad man än tycker och tänker om bänkningar så är det härligt att det finns konkurrens i laget. Det har det knappast funnits under hösten.


Hoppas Simon återvänder från "mörkret" snart. Han behövs!


-----

Ted Brithén saknas men han lämnar ett positivt besked idag när jag frågar hur illa det är.

- Jag ska vara tillbaka till matchen den 7/1.

-----

Passa på att ge Rögle ett härligt stöd i sista matchen 2011. AIA anordnar resa upp, bussen avgår 15.00 från Helsingborg och halvtimmen senare från Ängelholm. Resa och biljett får du för 300:-.

Klicka här för att boka din plats.


In och ut i Almtuna - Helt rätt!

Almtuna har haft en usel säsong och den har nog varit minst lika orolig utanför isen. Bobo fick sparken men det hjälpte inte och nu tog förra veckan tog man in Mikael Simons och Martin Karlsson.

Idag fortsatte man att visa att man inte är belåtna med höstens kräftgång. Duon Joachim Gellerstedt samt Jimme Kraft lämnar Slovakien och återvänder hem till Almtuna. Klubben där man gjort stor nytta de tre-fyra senaste säsongerna.

De som får lämna skeppet är Willam Wallén, Patric Gozzi och Andreas Dahlström. På tal om Wallén, vad har hänt där? Förra säsongen gjorde han stor succé som utlånad till just Almtuna. Det gav honom en tryout med Jokerit. Nu är han både form och klubblös. Det är bara att hoppa på ett nytt tåg. Hans kvaliteter lär vara eftertraktade trots allt.

Almtuna slog Västerås i måndags och nu tror jag Uppsalas hockeyfans andas en viss optimism.

Bilder - Rögle - Mora

Har fått ett gäng bilder av Caroline Olsson från gårdagens match och här kommer dem. (Klicka för större bild)

   
   
   

Dubbelpassare på väg till Hockeyallsvenskan

Mrmadhawk har uppmärksammat att agenten Erik Wallström twittrat att Matt DeMarchi är på väg till allsvenskan. Jag kollade vad han skrivit och så här står det.

" Italian national team defenseman Matt DeMarchi heading to Sweden. #AS "

Det är en stor back med offensiva kvaliteter men innan jag sett honom spela är jag försiktig med att uttala mig om hans kapacitet. Vi har tidigare sett spelare som levererat i sämre ligor som sedan inte håller i Hockeyallsvenskan.

Nu lär det surras och jag tror att när man skriver att han är på väg så är lär det bli officiellt vilken klubb det handlar om inom kort.
Rögle? Skulle inte bli förvånad även om jag inte tror det. Man behöver en back men att "köpa grisen i säcken" är inte vad Rögle behöver. Dessutom när Hampus Lindholm tagit klivet in så har vi sju backar plus Zaar och Forslund som knackar på. Så ska man ta in något ska det vara någon som spetsar.


Tävling - Borås - Rögle - Alla med rätt vinner!

Som vanligt, tippa resultatet i matchen Borås-Rögle samt skriv vem du tror gör första målet i matchen (tre perioder gäller).
Senast 19:00 torsdag ska det vara inne och en regel i denna tävling är att du måste vara minst 18 år för att kunna vinna.

Exempel 2-2 Jensen
-----

Vad vinner du?


* Alla med rätt resultat ELLER målskytt vinner 50:-/rätt på Betsafe.com. Skulle du sätta båda blir det 100:- alltså. Däremot räcker det att du prickar något för att vinna.

* Har du spelat på matchen på Betsafe så skriv det nedan i en kommentar så är du med i utlottningen av 300:-. Alla som prickar rätt oavsett insats och spel är med i utlottningen.

* Alla som prickar både målskytt och resultat vinner dessutom en trisslott per mål i matchen (Ex 5-3= 8 Triss)

* Alla som sätter både resultat och målskytt vinner en ståplatsbiljett till valfri match av de återstående Rögles kommande hemmamatcher.


Till er som inte redan vet så kan ni ta del av mitt samarbete med Footway.se fynda skor där genom att ange rabattkod gronvitasumo (utan prickar) så dras 20% direkt på skärmen. Då och då kommer ni att få chansen att vinna presentkort därifrån.


-----

Samtidigt som detta pågår under säsongen kommer jag att uppdatera er med vem som har haft flest rätt då och då. Man måste inte vara med varje gång alltså utan när du känner för det. I den interna tabellen räknas det så här, en poäng för rätt resultat och en poäng för rätt målskytt.
När hockeyallsvenskan är över, alltså efter 52 omgångar så vet vi vem som vunnit den totala tävlingen.

Den får följa med mig på Hockey-VM i maj som då hålls i Stockholm/Helsingfors. Allt står Betsafe.com för (flyg, boende och matchbiljett). Matcherna vi ska se är Tjeckien-Danmark samt Sverige-Norge den 4/5. Vi bor på Quality Globe Hotel och i samband med matchen får vi VIP-paket med tvårätters, dryck och exklusive inför-rapport av Tre Kronor-staben.

Viktigt! Du måste använda samma namn och mailadress varje gång för att du ska få rätt i tabellens räkning.
-----

Hockey-VM tabellen (De som haft rätt tidigare)


Lasse Palm 8
Magnus 7
Martin R 5
Kögga 5
Riol 5
Marlin 5
Nils Anders 5
Henke G 4
Andy 4
Spykersaab 4
Joakim 4
Farinae 4
Bengt Lind 4
Jonas 4
VRBAS 3
Hammar 3
Martin Sv 3
Wojtynski 3
Henke 3
Fidde 3
1972 3
Vegeboys 3
Zacke 3
Mike 3
Totto 3
Junior 3
KP 3
KR 3
Maxad 3
Adrian Bodenäs 2
JB 2
Michael 2
N-lec 2
Johan Frijman 2
Pelle 2
Karl 2
Linder 2
Tina 2
Tysken 2
Fransson 2,
Jesper Fröidh 2
Steve 2
ME 2

Dessa har en poäng: Peter E,  , A_Sterner, Eddepedde, Hylta, , Osse, Joinzzon, Edde, Strand, , Joffy, Micke, Hobbe, Piddor, Genell , Rune Ek, Nils, Plåtis, MifHater, Niclas (RBK), Agneta, AnE, Angel Rose, Patrik A, Lasse (2), Anders R, Malin, M, Oskar Nilsson. David, Anders, Ludde, Lasse (timpa), Sebbe, Hockey-Rockey, Ronny.

Matchtempen

Brännhet: Himelfarb fortsätter stänka in poäng. Två nya assist idag och passningen till Sondells mål kan inte bli snyggare.

Het: Daniel Hansen, Moras målvakt som räddade kvar Mora när Rögle öste på.

Varmare: Publiksiffran 3846 var för mig en riktigt glad överraskning. Många var tydligen riktigt sugna på hockey nu efter julen.

Varm: Hampus Lindholm, 17 år men gör för tredje matchen i rad en imponerande insats.

Ljummen: Hånet mot Malmö är fortfarande väldigt kul. När Malmö släpper in mål så dyker "Hawkan" upp på jumbotronen. Det är kul men sålänge Rögle inte själva vinner sin match känns det ganska ljummet.

Sval: Henrik Eriksson i Mora brukar vara lite hetare i matcherna tycker jag. Idag märkte jag knappt att han var med Mora här nere.

Kall:
Kirill Starkov fick en bonuschans när Brithén åkte på en skada. Tog han den? NEJ!

Iskall: På ett positivt sätt. Matchen var stundtals tuff men domare Niklas Johansson var iskall och fullföljde matchen där han lagt ribban. Klockren domarinsats! Det säger jag när Rögle förlorar, det är väl då man ska skylla på domaren?


Hansen stod i vägen för Rögle

Rögle förlorade kvällens match. Matchen gick till straffar och där var Mora bäst, eller ska vi säga att Daniel Hansen var bäst.

Moramålvakten var kvällens gigant i en match som var enligt mig en av säsongens bästa. Full fart, intensitet och aggressiv. Förutom att det stod 2-3 på tavlan när hallen tömdes så tror jag att de flesta av de 3846 var nöjda med spelet.

Tycker att Daniel Hansen räddar kvar Mora i matchen gång på gång när Rögle skruvar upp tempot. Man ska inte ta något från Moras insats, den var bra men jag har inte sett Hansen så tät.

Rögle spelade riktigt offensivt, kanske för offensivt. Man fyller på rejält med backarna framåt och det straffade sig vid båda Moras mål. Ska vi vända på det så är det backarna som känns riktigt heta framför mål, speciellt Hampus Lindholm som återigen gör en lysande insats. Inte bara defensivt, han dök in framför mål och var nära att peta in pucken 3-4 gånger i liknande sekvenser.

Många klagade på domare Niklas Johansson som bara gav Rögle ett powerplay på hela matchen, enligt mig så var det den bästa domarinsatsen på hela säsongen. Låg på en jämn och hög nivå matchen igenom och visade från början var han lagt ribban.

Hoppas ni såg förarbetet till Lindgrens 2-2. Det jag tänker på är Glimmenvalls riktigt sköna nedtagning på blålinjen.

Rögle jagade sedan segern och närmast var nog Alexander Bergström som fick två riktigt bra chanser och visst skulle han satt den i första läget.

Två nya assist av Himelfarb vilket betyder att han fortfarande leder poängligan trots Örebros fem strutar i Sundsvall.

Vilka ska vi plussa ikväll? Jag säger Fransson, Lindholm, Sondell, Glimmenvall, Häggström, Lindgren, A.Bergström och Himelfarb.

Jag ska klaga också, Starkov skulle inte spela men fick en ny chans då Brithén skadade sig på träningen. Tog Starkov chansen? Knappast. Liljewall fick i Brithéns frånvaro spela center och det eliminerade Liljewall från matchen. Han såg inte bekväm ut där.

-----

Troja slog Malmö med 3-1. Det ser inte ut att finnas någon vändning för Redhawks. Ett mål mot Troja med den forwardsuppsättningen, det är för mig en stor gåta.

Örebro fortsätter att tåga mot kvalserien. Sundsvall var inget hinder. Henrik Björklund visade vägen och gjorde både 0-1 och 0-2 i första perioden. Skönt för Björklund som fått nöta bänk.

Oskarshamn - Leksand, på förhand en match som Oskarshamn målade upp som revanschen mot Salo. Det fick man, 5-2. Sedan Olsson/Eriksson fick sparken i Leksand har det ju verkligen gått bra.

Bofors hemma mot Borås är på förhand en bombetta. Så blev det också, tennissiffrorna 6-0 visar att Bofors var överlägsna. Bellissimo var ändå inte sysslolös, 30 räddningar!

-----

Har hört det innan men ikväll fick jag höra det igen. När Rögles spelare är skadade får de köpa sin sittplats om de vill se matchen därifrån. Idag har spelare ha sett matchen från omklädningsrummet eller från soffan.
Borde man inte ha fri stol på sin arbetsplats även om man är indisponibel? Visst, man har ett medlemskort som innebär fri entré men då får du ställa dig på ståplats. Är det så här på andra ställe?

-----

Nu laddar vi om och ser fram emot ny energi och retoraktiv utdelning mot Borås istället.

Bloggkampen - Gronvitasumo vs Mrmadhawk fortsätter

Prestigekampen fortsätter, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle. Skulle jag förlora går allt till något som gynnar MIF eller dess fans.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta av Betsafe. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

-----

Rögle kommer ut hårt och bör leda efter första perioden, Bofors är en bombetta och sen ser jag IKO-Leksand som en 50/50-match och 1X på den känns bra.
Johan är inne på samma linje, Rögle går ut hårt och att Bofors bombar på.


Se själv vad ni kan hitta för bra spel på Betsafe i omgången här.

-----

Här kommer omgångens tips


GrönvitaSumoI kassan före omgången: 3505,56:-
( Ingen vinst senast)

Bofors - Borås 1 (1,25)
Oskarshamn - Leksand (Hcp 1-0) 1 (1,72)
Rögle - Mora (Första perioden) 1 (2,05)


Odds: 4,41
Insats: 100 :-
Möjlig vinst: 441:-

MrmadhawkI kassan före omgången: 409,37
(Ingen vinst senast)

Rögle - Mora (Första perioden) 1 (2,05)
Troja - Malmö 2 (1,95)
Bofors - Borås (Första perioden) 1 (1,60)
Oskarshamn - Leksand (Mål innan 10.00) Ja (1,95)

Odds: 12,47
Insats: 100:-
Möjlig vinst: 1247:-Mora trivs i Lindab Arena

Tittade lite i statistiken inför Rögle-Mora ikväll. Sedan Rögles återkomst till Allsvenskan inför förra säsongen så har Rögle mött Mora fyra gånger på hemmais och bara en har slutat med tre poäng.

3/11 (2010) Rögle - Mora 5-4 efter straffar
2/2  Rögle - Mora 6-5 efter sudden.
23/3 Rögle - Mora 5-2 (kvalserien)
7/10 (denna säsongen) Rögle - Mora 3-5
27/12 Rögle - Mora ?

Så tre av fyra gånger har Mora åkt hem med poäng från Ängelholm. Blir det så även ikväll?

Vem minns inte förlusten i oktober då "ungtupparna" tog chansen men trots 3-5 så sa dåvarande headcoach Roger Hansson till Rögles hemsida  "- Vi kan inte spela så mycket bättre än vi gjorde idag".

Jo det kunde dem, jag lovar att Rögle spelar betydligt bättre nu än vad man gjorde den kvällen.

-----

Mora kommer laddade, Lückner har lämnat (vilket jag är väldigt skeptisk till) och Ivarsson ska ge laget en nytändning. Man reste ner med buss igår för att vakna fräscha idag. Så räkna inte med enkla poäng ikväll.

- Rögle är ett stabilt och bra lag, jag tror det blir en jäkligt rolig match och en härlig utmaning för oss. Vi har ganska bra koll på hur de spelar och deras powerplay är ganska bra, säger Lars Ivarsson till moraik.se inför matchen.


Ett resultat för Shaking Generation - Rögle-Mora

Tillsammans med min samarbetspartner Betsafe startar vi nu en ny grej som förhoppningsvis ska ge Björn Hellqvists Shaking Generation ett ekonomiskt tillskott.

Betsafe står för detta och ger mig inför varje Röglematch ett resultat på 100:-. När säsongen är över går hela det ihopvunna beloppet direkt in på plusgiro 52 90 49 - 9 som är Shaking Generations. För att göra det lite roligare än att bara jag slänger fram ett resultat kommer jag fråga er och då får ni lite ära om ni prickar in det. Först ut är ståplatsinventariet Anders Ljunggren.  

Matchen idag


Rögle - Mora 

Anders Ljunggren Tippar:
5-3

Odds: 25,00

Möjlig vinst:
2500:-

Håll tummarna!

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.