På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Lilja stannar i Sharks - Gjorde mål i sista tryout perioden

Efter en lång väntan på en NHL-chans fick Andreas Lilja till sist ett tryout med San José Sharks. Efter nattens match där Andreas gjorde ett mål och en assist ska klubbens direktör ha sagt att man vill ha kvar honom.

Andreas vill stanna;
- Jag trivs verkligen här och hoppas att allt löser sig, säger Lilja till Expressen.

Det lutar alltså åt att Andreas Lilja och San Josë förlänger med varandra inom kort vilket betyder att de som tänker se NHL-premiären i Globen får se en svensk till på isen.

Bilder från gårdagen

Fick idag bilder från Caroline Olsson som brukar bidra med bilder till bloggen. Lägger ut dem här nu:




-----

Har jobbat 6 - 20:30 idag så därav inget större väsen på Grönvitasumo.se idag.

-----

Glöm inte lämna in era tips i tipparligan.

Bödker nöjd efter segern - " Alltid kul att göra mål"

En av matchens giganter var den lille backen Mads Bödker som faktiskt gav Rögle ledningen för första gången i Lindab Arena denna säsongen.
- Det är alltid kul att göra mål, speciellt när man inte gör så många, sa Mads till Grönvitasumo.se efter matchen.

Jag har inte sett några siffror än men jag skulle bli väldigt förvånad om någon annan spelare var på isen mer än just Mads. När Panelin-Borg fick matchstraff blev det mer istid och det såg Mads ut att trivas med.

Det kändes som om du spelade uppemot 30 minuter och du gjorde det riktigt bra idag.
- Tack så mycket. Ja det blev lite mer nu när Panelin åkte ut.

En annan som gjorde det mycket bra idag var din landsman Jesper. Vad säger du om honom?

- Han gjorde som hela laget, spelade bra och vi höll oss till det vi pratat om innan.



Enligt Nätmagasinets taggning så spelade Mads 24:16 vilket var snäppet mindre än Glimmenvall och Bartley.


Oskarshamn och Västerås skrällde

Då är omgång fem komplett och vi kan notera att det skrällde till. Både Växjö och Leksand förlorade på hemmaplan.

Borås - Tingsryd 4-1
Alexander Bergström återigen matchvinnare för Borås. Två nya mål idag.

Leksand - Västerås 1-2
Västerås vände matchen under de sista 5 minuterna och Fleury avgjorde.

Troja - Mora 2-3
Mora hade bestämt sig. Redan 19 avlossade skott efter första perioden.

Örebro - Almtuna 2-1

Gunderson matchvinnare i Strömbergs frånvaro.

Växjö - Oskarshamn 3-5

Oskarshamn skräller vidare på bortais.

Malmö - Sundsvall 2-1
Det vill inte lossna för Malmö som fick nervösa slutminuter i denna match.

Intryck från kvällen - Röglevinst x 2

* Äntligen en hemmaseger. Jag tror att Rögle känner sig lika lättade som glada över denna klara seger.

* Inte oväntat men dock en usel publiksiffra, 2220 åskådare.

* Ska bli intressant att se Nätmagasinets taggning på Bödker. Han måste vara nära 30 minuter idag? Riktigt bra insats som kryddades med ett mål som betydde Rögles första hemmaledning för säsongen.

* Fransson är bra i målet och nu är målvaktskampen jämn. Längesedan Rögle hade en så bra duo.

* Rögles J20 hade 1-3 borta mot Frölunda men efter att hemmalaget först reducerat i spel fem mot tre och sedan i fem mot fyra så hämtade man upp till 3-3. Rögle tog sen bonuspoängen efter att Daniel Zaar avgjort på

* Vilken match av förstafemman där speciellt Viktor Lindgren visar bra form.

* Jesper Jensen kom in och visade att han är given i fortsättningen.

* Hur kunde Herr Nord (domaren) döma matchstraff för den "catfight" Panelin och Persson hade?

* Bartley var sugen på att sätta den idag och tog mycket skott.

Efterlängtad hemmaseger

Rögle - Bofors 4-1 (1-1,2-0,1-0)

9:48 0-1 Tobias Thermell (Persson, Larsson)
18:06 1-1 Christopher Liljewall (Jensen, Olsson)
24:59 2-1 Mads Bödker (Glimmenvall)
25:42 3-1 Simon Olsson
47:41 4-1 Nils Bergström


Skott: 26-29 (8-9,12-10, 6-10)
Utvisningsminuter: 43-47
Publik: 2220


Period 1
Bra start av Rögle. Riktigt bra powerplay inledde man med vilket gav ett fem mot tre läge i 40 sekunder. Glimmenvall prickar stolpen. Förstafemman Rögles bästa där alla tre skapar bra lägen. Rögle har hela matchen och just då kliver Thermell fram och framför Panelin-Borg skjuter han ett slagskott. En chans från ingenstans. Rögle fick en bra målchans när man kom två mot en och Hobson valde att testa sätta den mellan benen men Andersson i Borforskassen var med på den. Kvitteringen kom efter snyggt samarbete mellan Liljewall och Olsson där Liljewall fick in pucken efter mycket trafik framför mål. Ett lustigt domslut kom när domaren Mikael Nord dömde matchstraff för Victor Panelin-Borg och Bofors Markus Persson efter att de gruffat lite MED handskarna på. Absolut 2 minuter roughing men inget mer. Rögle fick sedan avsluta perioden i powerplay där Everberg skulle gjort mål. Han träffade stolpen när han hade helt öppet mål.

Period 2
Bofors får ett sällsynt powerplay i början av perioden men det var inget vidare för bortalaget utan det var Alexander Johansson i Rögle som fick bästa läget. Kort därefter är det Rögles chans och återigen skapar man ett bra tryck. Vic Bartley avlossade säkert 4-5 skott i samma byte så nu har han väl siktat in sig?
Istället är det Mads Bödker som hittar rätt när han i samma powerplay skjuter ett lågt skott som ger Rögle 2-1. Dryga halvminuten senare är det dags igen, denna gång är det Simon Olsson som får visa sina färdigheter. Först fintar han upp Lidhammar och sen sätter han bestämt pucken högt bakom Michael Andersson i målet. Efter målet får gästerna två raka powerplay utan att skapa något speciellt. Rögle spelar mer säkert efter sitt mål och håller sig på rätt sida för att inte ge bort något gratis.

Period 3
Den sista perioden börjar som väntat där Bofors försöker få till en reducering utan att lyckas då Rögles försvar är bra. Istället är det Nils Bergström som bryter en grymt dålig passning av en Boforsback och helt ren gör "Nisse" inget misstag utan sätter den säkert. När matchen ser ut att rinna iväg för Bofors så drar man på sig den ena onödiga utvisningen efter den andra. Näslund, Bofors poängkung, fick ett bra läge att reducera när man hade powerplay i slutet av perioden men Fransson gör en jätteräddning.

Rögles bästa spelare
+++++ Mads Bödker
++++ Viktor Lindgren
+++ Christopher Liljewall
++ Jesper Jensen
+ Jonas Fransson





Nick Sörensen inför matchen - "Två killar som kommer lyfta laget"

En som verkligen överraskat är den snart 16 år unga forwarden Nick Sörensen.

Han har redan spelat så bra att Hellqvist inte kan hålla honom utanför seniorlaget. Min syn på Nick är att han bara blir bättre och bättre och i matchen mot Oskarshamn var han nära att spräcka sin 0 i poängprotokollet.



Dagens match blir hans tredje raka match från start i hockeyallsvenskan och jag fick kontakt med Nick som säger så här om hur han ser på steget från j18 direkt till seniorhockeyn.
- Det är rätt så stor skillnad faktiskt, men jag tycker det går bättre och bättre nu för varje dag som går. Laget har tagit emot mig på ett jättebra sätt.

Rögles start har inte varit som någon förväntat sig. Nick ger sin fundering på hur man ska vända på det redan till kvällens match;
- Vi måste börja få in puckarna och inte göra det för svårt, lite skitpuckar på kassen istället för att passa så mycket, det kommer ikväll, vi har ett bra go i laget.

Några som en fansen inte riktigt är nöjda med är transatlanterna Hobson och Bartley men Nick säger att vi snackar om två spelare som kommer lyfta laget.
- Jag tycker att dom har gjort ett bra jobb, dom är två killar som kommer lyfta laget så småningom, men det tar bara lite tid att anpassa sig och jag tycker redan dom gjort det mycket bra, det är ett nytt lag med många nya spelare.

Till dagens match för Rögles yngste spelare en ny lekkamrat i Alexander Johansson. Jag frågar vad skillnaden mellan Alexander och Adam är. Nick säger att det är för tidigt att säga något om det då han bara spelat med Alexander några träningar.

Jag frågar om Nick kan lova mig en seger och ett mål ikväll, han ger ett ödmjukt svar;
- Det slutar med vinst, hur mycket vet jag inte och får du se ett mål av mig så ta det som en bonus.

Nick Sörensen som känner många av de yngre i laget har bra koll på vad det är för människor och jag undrade om han kunde avslöja något om någon som inte många vet. Efter en kort fundering så berättar han;
- Daniel Sylwander har en otrolig kärlek för Spagetti och köttbullar, det är nog det enda han kan laga.

Därför MÅSTE Rögle vinna idag

Äntligen är det dags för match igen. Jag jag skriver äntligen trots att det numera inte är lika segersäkert att köra till Lindab Arena som det var när man körde till Ängelholms Ishall. Där var man ett utpräglat hemmalag. För att inte utnämna sin egna hemmaarena till en skräckarena och låta det sätta sig i skallen måste man vinna idag. Oavsett om Rögle vinner eller förlorar är jag där nästa match också men det är inte alla som tänker så, utan det finns många fans som verkligen ger Rögle "sista chansen på ett tag nu" ikväll.

Den viktigaste anledningen är annars de tre poängen som står på spel, Rögle måste plocka poäng nu. Gör man inte det så halkar man efter och allt snack om att man är för dåliga kommer att hagla in i alla forum och sidor.

Sen måste jag säga att en seger hade gett laget och framförallt Björn Hellqvist lite arbetsro. Jag vill inte ens tänka på den press man hade satt sig i om förlorat ikväll.

Bofors är ett "grisande" lag som besegrade Malmö när man senast besökte Skåne så räkna inte med någon given seger.

Jag känner mig ändå säker på vinst ikväll. Rögle kommer att vinna och alla nervknutar och press varje spelare satt på sig själv kommer att släppa och sen kan det bli mer roligt än nervöst att åka till Lindab Arena igen.




Mora värvar spelskicklig back

Mora som ligger sist efter en minst sagt bedrövlig start på säsongen gjorde idag klart med Aki Heino. Förra säsongen spelade han för Björklöven men det kan man knappast räkna då han var skadad så gott som hela tiden. Därför väljer Mora att inleda med ett tryoutkontrakt för att säkerställa Heinos fysiska status.

Aki Heino är mer känd sedan hans tre och en halv säsong med Växjö där han noterades för 81 allsvenska poäng.
Mora har fått en back som beskrivs som en powerplayback med känsliga handleder.

Små förändringar inför Bofors

Imorgon är det dags för säsongens första hemmaseger när Bofors kommer på besök. Björn Hellqvist har släppt laget och det ser ut enligt följande:


M:
Fransson (Gistedt)
1: Bødker, Glimmenvall - P.Bergström, N.Bergström, Lindgren.
2: Panelin-Borg, Persson - Liljewall, Brithén, Olsson
3: Bartley, Jensen - Everberg, Hobson, Björklund
4: - J.Johansson, A.Johansson, Sörensen
R: Brendheden

Det innebär alltså att Fransson får fortsätta och samtidigt är Brendheden fortfarande på bänken;
- Vi har en dialog med Andrée och just nu ska han lägga fokus på att komma igång på allvar. Man ska tänka på att hans sommarträning mestadels handlade om rehabövningar för sitt skadade knä, och att försäsongen inte fick någon riktig puls i och med fotproblemen, säger Hellqvist till Nätmagasinet.

Annars är den stora ändringen att Adam Hobson spelar med Everberg och Björklund. Det finns inget att säga om det, däremot tycker jag att Alexander Johanssons flytt till Jakob är bra. Alexander och Jacke spelade tillsammans mycket under försäsongen och då gick det bra. Kanske kan Alexander väcka Jakob. Tredjelänk i den formationen är 15-årige Nick Sörensen.

Jesper Jensen som jag pratade med i söndags berättade att han tänkte ta tillbaka platsen. Det har han nu gjort och får spela med Bartley imorgon.

-----

Kan ni inte se matchen på plats rekommenderar jag er att se den via s24. Klicka här för att komma rätt.

Örebro stänger av sin poängkung! - "Inte följt reglerna"

Förra säsongens poängkung Conny Strömberg som även inlett denna säsongen med att placera sig i poängtoppen, med att på fyra matcher stått för 9 poäng.

Nu har Örebro stängt av sin stjärna men avslöjar inte varför.
– Det som hänt är tråkigt, men det är klubben och laget som räknas i första hand. Vi har ett koncept som vi jobbar efter och som fungerar. I det ingår ett antal regler om vad man få och inte får göra. Conny har inte följt dem, och då måste vi markera, säger tränare Peter Andersson till NA.se.

Man kan ju börja spekulera i om det är en fyllerunda eller något annat. Avstängningen gäller enbart matcher och inte träningar och till samma tidning kan man även läsa att Conny accepterar sitt straff och erkänner att han gjort fel.

Riktigt tråkigt för Örebro och för Conny som båda inlett riktigt bra. Nu lär detta röra om lite under ytan i Örebro vilket säkert får sina konsekvenser.

Så här ska läktarbråk och oroligheter stoppas i Stockholm

Enligt Sportbladets uppgifter så har man inför kvällens stora derbytillställning i Globen förberett sig väldigt noga för att slippa oroligheter kring det första derbyt mellan AIK-Djurgården på åtta år.

Så här ska man förhindra stök.
* 60 ordningsvakter
* 140 publikvärdar
* 100 poliser
* Tänd arena vid intro
* Inga repriser vid kontroversiella domslut på jumbotronen
* Spelarna har fått direktiv att inte värma upp utomhus inför matchen
* Samtliga åskådare ska visiteras.
* Alla glasdörrar i arenan ska hållas stängda.
* Avspärrningar med hjälp av staket.


Om det räcker får vi veta ikväll.

Linus sänker gärna Rögle - "Det hade känts bra"

Linus Persson spelade i Rögle under succésäsongen 07/08 när laget gick upp till elitserien. Det blev tre mål och sex assist för Linus på 37 matcher i den grönvita tröjan.



Efter säsongen blev det Bofors och fortsatt allsvenskt spel men enligt Linus var det hans eget val att lämna.
- Ja, jag hade ett år kvar på kontraktet men visste vilken roll jag hade i laget så jag kände inte att jag ville vara kvar. När Bofors hörde av sig så tvekade jag aldrig, säger Linus Persson till GrönvitaSumo.se.

Han är nu inne på sin tredje raka säsong i Karlskogaklubben och hans poängfacit har varit bra ända sedan han kom, 34 poäng första säsongen, 39 den andra och nu har han inlett denna med 4 poäng på lika många matcher.
- Jag känner ett stort förtroende här och spelar i en bra kedja med Thermell och Näslund.

Bofors har liksom Rögle inte övertygat inledningsvis men enligt Linus tror han att det vänder snart och segern mot Malmö på bortais gav självförtroende.
- Den segern var helt klart rättvis och spelar vi så på onsdag kommer vi ha bra möjligheter att åka därifrån med alla poäng. Det ska bli kul, där brukar alltid vara bra stämning. Jag känner ju några som spelar där fortfarande, Jacke och Andrée. Säkert någon till som är kvar.

Han berättar att Bofors styrka är att man har fyra bra femmor och att man jobbar hårt som ett lag. När jag frågar hur Wessner är så säger Linus att Daniel Wessner är viktig och en riktig vinnarskalle. Vad har då Bofors för målsättning?
- Vi ska absolut sikta mot topp-7 och det ska vi klara av tycker jag.

Jag frågar en sista fråga, hur skulle det kännas att avgöra matchen på onsdag?

- Det hade känts bra, det gör jag gärna.

Lycka till Linus, men inte för mycket.

- Haha, tack.

Rögle kommer att lyfta, det är jag säker på

Efter den senaste tidens tvivel på Rögles kapacitet denna säsong så vill jag gärna lämna min åsikt på det hela.

Rögle har en riktigt spännande trupp med många egna produkter, man satsar på framtiden och på sikt men samtidgt säger man att man ska hålla toppklass i allsvenskan under tiden. Det tvivlar jag heller inte på. Jag har sett Rögles alla matcher under hela försäsong och säsong och visst, det finns betydligt mer att önska. Jag lovar, Rögle är bättre än visat. Det spelet man tex visade upp nere i Schweiz mot betydligt bättre motstånd var klasser bättre än det man presterat hittills.

Att man satsar på yngre och framförallt egna talanger gör det lättare att acceptera förluster. Det är inte längre några inhyrda legoknektar man tar in utan man använder det bästa från de egna leden. Det gillar jag och det borde alla Röglefans gilla.

Målvakterna
Rögles målvakter är bra och nu senast visade Fransson att han kommer ge Gistedt en hårdkamp om målvaktsposten. Som Hellqvist sagt så kommer målvakten som är bäst för dagen att stå. Sen om det är samma målvakt eller inte det spelar ingen roll. Oavsett känner jag mig trygg med målvakterna.

Försvaret
Det som darrar nu är försvarsspelet, jag menar inte bara backarna utan hela försvarsarbetet över hela banan. Man har inte varit tillräckligt rejäla. När man har så många unga backar som Rögle har där hälften av backbesättningen är mellan 17 - 19 år så är det självklart att det tar tid. Unga spelare är mer beroende av självförtroende än äldre spelare med mer rutin. Dessutom har Vic Bartley precis börjat sin karriär på stor is. Han är bättre, mycket bättre än vad han visat. Laget behöver några matcher till innan man är igång på allvar. Däremot anser jag att man saknar en ledande back. Många snackar om att man bör värva en forward men i mina ögon är det en back man behöver. En som agerar mentor åt de unga spelarna på isen.

Anfallsspelet
Det känns inte alls så bra som jag hoppades på. Visst har man kedjor av bra klass men spelmässigt tycker jag man kört fast och skapar för lite framåt. Bergström och Bergström som imponerade stort under försäsongen har inte visat samma glöd under inledningen. Däremot tycket jag att Liljewall, Brithén och Olsson forsätter att imponera. En jag vill försvara är Brendheden, han har fått oförtjänt mycket skit. Han kommer ifrån en skadefylld säsong och har fortfarande problem med sin fotknöl. Det tar tid att komma ifatt efter att ha varit borta och jag är säker, när vi summerar säsongen så är Andrée en av de bättre anfallarna. En annan som jag ser riktigt stor potential i av de nya anfallarna är Alexander Johansson. Där har Roger Hansson gjort ett bra klipp. Däremot är jag besviken på Jakob Johanssons insatser så här långt. Tycker att han inte når upp till den nivå man är van vid att se honom. Kan ju bero på att han spelat ytterforward, han ska vara center.

Jag ber er, innan ni fortsätter häckla Rögles spelare och ledare så räkna till tio. Med en sådan här start som Rögle fått denna säsong, behöver laget fansens stöd och inte deras påhopp och hånande. Ge laget ert stöd och ha tålamod. Ingen blir bättre av att höra vilka misstag man gjort. Ni borde istället vara stolta över att vi slussar in talanger som Nick Sörensen och Rasmus Bengtsson redan nu. Glöm heller inte bort Dennis Everberg som faktiskt bara är 18 år, han är redan på väg att ta klivet in som en ledargestalt i Rögle. Ge han lite medvind så ska ni se vad det kan bli av honom.
En riktig Röglesupporter stöttar lika mycket i motgång som i medgång även om det svider ibland.

----

Har fått mail om man kan se äldre videointervjuer. Ja här kan ni se dem.

----

Malmö vann dagens enda allsvenska hockeymatch, 2-1 mot Sundsvall på hemmaplan. Det är inget som imponerar men tre poäng är det viktiga.

Hellqvist inte orolig - "Spelmässigt har vi gjort två bra matcher"

Rögle har inlett säsongen med tre förluster, varav en i sudden, och en seger. Det är inte enligt förväntningarna och redan har missnöjet bland fansen börjat komma. Trots en ny trupp med flera spelare som inte spelat seniorhockey så är tålamodet inte stort. Röglefansen kräver framgång direkt.





När jag idag pratade med Rögles tränare Björn Hellqvist så lät han inte allt för besviken utan ser framåt och fokuserar istället på det som varit bra hittills.
- Sist mot Almtuna gjorde vi en bra match. Både vi och Almtuna slarvade mycket i passningsspelet. Spelmässigt var vi bra men sen att de gör två mål på 38 sekunder, ja det är sånt som händer.

Jag frågar Björn vad han tycker om inledningen och visst är man inte nöjda men han framhäver att man gjort två bra matcher och två dåliga.
- Vi måste hitta spelet nu och bli mer jämna spelmässigt.

I slutet av Almtunamatchen laborerade man i kedjorna så självklart undrade jag om vi kan vänta oss nya formationer till onsdagens match?
- Jag har ju mina funderingar men vi ska prata imorgon förmiddag och tar beslut då.

Hur ser det ut på värvningsfronten, ska ni värva något?

- Det finns inget aktuellt i dagsläget.


Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.