På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Snack med Pavlin - "Det gick väldigt snabbt"

Då har jag precis fått snacka lite med Rögles senaste backförvärv, Ziga Pavlin. När jag ringde honom så satt han tillsammans med laget på bussen på väg hem från Karlskoga.
 
- Allting gick väldigt snabbt. Jag visste ingenting före kvällens match. Efter matchen ringde min agent upp mig och berättade. Så jag var tvungen att ta ett snabbt beslut. Jag känner att detta är ett bra steg för mig och min utveckling, säger Ziga Pavlin till gronvitasumo.se.
 
Kontraktet med Rögle sträcker sig bara denna säsongen ut och när jag frågar om när han ansluter till Rögle och Ängelholm svarar han:
- Jag vet inte riktigt, jag tror inte att jag spelar på lördag redan, det avgör Rögle. Imorgon ska jag prata med min agent och då vet jag mer.
 
Vad känner du att du kan bidra med för att hjälpa Rögle?
- Jag känner att jag behärskar både det defensiva samt det offensiva. Jag har aldrig spelat i Elitserien förut men jag tror och hoppas att jag kan hjälpa Rögle att vinna matcher.
 
Så detta var en snabb och sen värvning som inte blev klar förrän efter kvällens match. Ziga känner sig peppad att ta nästa steg och hjälpa Rögle att behålla sin plats i Elitserien.
 
----
 
Liten intressant uppdatering (23:45):
 
Trojas sportchef, Jerry Andersson säger till Sportbladet att klubben inte kunde tacka nej.
 
- Rögle hörde av sig efter AIK, som då hade gått vidare och gjort klart med Nils Bäckström från Timrå i stället. Ziga har varit en viktig back för oss, men vi kunde inte tacka nej till Rögles bud. Dessutom förlorade vi ju i kväll medan Oskarshamn vann, så nu blir det ännu tuffare att ta en playoff-plats.

 

…men du ville behålla honom?

– Ja, beslutet togs av styrelsen. Klubben behöver pengarna, säger Jerry till Sportbladet.


Uppgifterna stämde - Ziga Pavlin klar för Rögle

 
 
 
* Strax efteråt fick jag det bekräftat från mycket bra håll.
 
Rögles sportchef, Pelle Svensson har jobbat stenhårt för att hitta förstärkningar till laget. Nu har han hittat en back åtminstone. I allsvenskan. Spelaren det handlar om är Ziga Pavlin som under dagen sade nej till AIK.
 
Den 27-årige slovenen var Trojas gigant förra säsongen men har enligt rapporterna från Ljungby inte varit lika framträdande i år.
 
Lite ironiskt trots allt, AIK var på honom tidigare idag men de fick nobben. Nu gjorde Rögle ett försök och fick säkert betala rätt bra för att få Troja att släppa honom och lyckades. Undertiden slog AIK just Rögle med stora siffror.
 
Jag såg Pavlin många gånger ifjol och det är en stortväxt back med bra skott. Bättre i egen zon än i den offensiva och många med mig blev förvånade när han inte fick chansen högre upp efter den senaste säsongen. Nu kommer chansen och även om det sägs att han inte är lika framträdande denna säsong så tror jag nog att Rögle kan få stor nytta av honom.
 

En sällan skådad förnedring

Förlusten mot HV71 kunde man ta då det var mot ett klart bättre lag. Känslan inför dagens ödesmatch på Hovet var däremot väldigt bra. Rögle skulle ta sista chansen att haka på i kampen om att undvika kvalserien. Den känslan dog snabbt. Nu blir det kvalseriespel, inte ens Rögle kan tro något annat efter dagens brutala förnedring.
 
För det var AIK som styrde och ställde samtidigt som Rögle skämmer ut sig fullständigt. Att förlora med 7-1 mot en bottenkollega på detta sätt är inte acceptabelt någonstans. Att man dessutom endast lyckas få på 12 skott på tre perioder talar för sig själv.
 
- Det är klasskillnad på närkampsspelet ute på isen och det kostar oss matchen helt och hållet. De är etta in i varje närkamp och de är etta ut ur varje närkamp och då är det svårt att spela hockey, sa Janne Karlsson till Cmore efter matchen.
 
Det Rögle byggt upp sedan Janne Karlsson anslöt känns som bortblåst. Gamla synder återvände ikväll, tamt, tempofattigt och en jädrans massa utvisningar för att man inte är beredda att ta kampen.
 
I AIK hade deras förstakedja med Janmark, Pirnes och Little lekstuga. Både Pirnes och Little noterades för hela fem poäng vardera medans Janmark visade vägen med matchens två inledande mål.
 
Det finns ingen i Rögle som jag vill höja och ingen jag vill såga mer än någon annan. Kollektiv kollaps som sker när man trodde att vi var klara med dessa förnedringar. Riktigt tungt och kvalserien är ett faktum.
 
AIK - Rögle 7-1 (2-0,2-0,3-1)
00:52 1-0 Mattias Janmark-Nylén (Pirnes,Little)
12:01 2-0 Mattias Janmark-Nylén (Pirnes,Little) Fem mot fyra
25:35 3-0 Stefan Johansson (Beech,Melin)
36:37 4-0 Tobias Viklund (Pirnes,Little)
42:56 5-0 Christian Sandberg (Ahlström,Ahlström)
43:28 6-0 Esa Pirnes (Little)
48:41 7-0 Björn Melin (Little,Pirnes)
50:31 7-1 Mathias Tjärnqvist (Aaltonen,Iggulden)
 
 
Skotten: 29-12 (10-3,9-4,10-5)
Utvisningar: AIK 2 x 2 min   Rögle 8 x 2 min
Publik: 4434
 
----
 
Ska sillyn dra igång nu igen! Kvällen är lång. Om Pelle satt och tvekade runt beslut före matchen så har han förmodligen fått klara svar på dem nu.
 
 

Brithén sjuk - Sylwander ersätter

Det är inte bara en massa övergångar idag, det ska spelas hockey också. Kvällens laguppställningar är släppta och i Rögle hittar vi en förändring. Ted Brithén spelar inte. Han skriver själv på sin Twitter att han har feber:
 
"Det va länge sen man frös i 25 graders värme hemma. Känns sådär att  behöva se mitt lag spela genom en tvn."
 
Kvällar som denna blir man lite orolig när man ser att en spelare saknas i uppställningen.
 
Jakob Johansson tar hans plats mellan Barta och Liljewall. Daniel Sylwander får därmed spela och hoppar in mellan Everberg och Lindqvist-Hansen. Räkna med att Sylwander kommer ge järnet.
 
Notiser:
 
Kim Hirschovits är klar för Dynamo Minsk. Så nu är inte han heller arbetslös längre.
 
----
 
Förresten, frågade Pelle Svensson om Andrée Brendheden igår och han meddelade bara att han fortfarande är skadad.
 
----
 
Spelare som funnits med i snacket, Caldwell och Dixon. De är idag presenterade för Eisbären respektive Yaroslavl.
 
----
 
En sak till. Mikko Luoma får inte ens plats på HV71:s bänk ikväll. Spekulationer om hans framtid i klubben har pågått ett tag. Snart vet vi.

Pelle jobbar stenhårt

Inte ett ljud från Rögle, betyder det att man inte är aktiva på marknaden? Svar, definitivt nej. Jag har från flera håll hört att Rögle har bra med pengar att spendera, om man hittar rätt. Pelle kommer inte att chansa men han jobbar stenhårt för att hitta förstärkningar.
 
Pelle har idag fått nobben av en klubb i Elitserien där man t.o.m var beredda att köpa ut spelaren. Sedan finns det fortfarande spelare kvar på marknaden som inte tagit något beslut om var man spela efter midnatt.
 
Så till er som tror att Pelle och Rögle sitter med armarna i kors, ni har fel. Jag har fått flera tydliga signaler på att Rögle är väldigt aktiva där ute. Än finns det drygt sju och en halv timme kvar att jobba på. Rögles sportchef har tidigare vunnit kampen mot klockan. Både Aaltonen och Lintner var sådana kamper mot klockan, dock för att få de spelklara men Pelle har gjort det förut.
 
Spänningen stiger inför kvällen. Nästan så man glömmer att det är nedsläpp på Hovet om ett par timmar.

Rögles januarivärvningar - Vilken anses lyckad?

Rögle har gjort några januarivärvningar de senaste åren och med facit i hand blir det oftast bara dyrt. Eller vad säger ni om följande:
 
2007
Brett Harkins
Brendan Yarema
 
2009
Pavel Rosa
 
2010
Ramzi Abid
Robert Kantor
 
Har jag missat någon? Av dessa så är det Harkins som får högst betyg även om Pavel Rosa blev riktigt populär, en publikfavorit. Rosa och Abid var inte på något sätt dåliga men de bidrog inte med det vi hoppades på just då.
 
Brendan Yarema är ju också lite kultförklarad sedan han kom och spelade med sönderklippt mundering lite här och var. En klassiker man sent kommer glömma.
 
Som ni ser så har Rögle och januarivärvningar inte varit en lyckad kombination, hur blir det i år?

Två Röglespår blev lediga - Ett kvar

I somras visade Rögle intresse för Alexandre Giroux och Kim Hirschovits. Mrmadhawk har under hösten berättat att Rögle så gott som överens med Giroux innan Dinamo Riga kom in i bilden.
 
Idag fick han lämna KHL-klubben och ett hopp hann tändas där. Det släcktes snabbt då Kloten blev hans nya adress kort därefter.
 
I fallet Kim Hirschovits så berättar Sportbladet nu att Luleå släpper honom. Även där var Pelle Svensson väldigt intresserad i somras. Han finns fortfarande kvar på marknaden men tidningen säger att det står mellan KHL och Schweiz.

"Iggulden bjuds ut" - Rögle diskuterar med elitserieklubb

Nu drar det igång på allvar. Mrmadhawk som sitter på, ofta alldeles för bra, källor uppger att Mike Iggulden kan vara på väg bort.
 
"Rögle gör allt för att bli av med Mike Iggulden. Han har lagts ut för klubbar i Schweiz."
 
Låter rimligt och då lär Pelle ha saker på gång, garanterat. En sak jag fått fram och vet stämmer är att Rögle för diskussioner med annan elitserieklubb. Det vet jag stämmer till 100%. Det är bekräftat men kan inte säga mer än så just nu.
 
----
 
Samtidigt försöker AIK, som missade Jacobsson, köpa loss Trojas Ziga Pavlin. Allt enligt Sportbladet. Det hade varit en riktigt bra värvning faktiskt. Pavlin tror jag definitivt hade kunnat bidra i AIK.

Rostig Rastislav till Linköping

Enligt Ros på Sportbladet är det nu klart att Rastislav Pavlikovsky ansluter till Linköping. Roger Melin hade honom i AIK i våras och vad jag förstår så är det just där Pavlikovsky spelade sin sista match. Nu ska han alltså vara klar för Linköping. 
 
Det är slovakens sjunde(!) svenska klubb och 20:e totalt. HV71, Leksand, Mora, Modo, Örebro, AIK och nu även Linköping är klubbarna som fått bekanta sig med 36-åringen.
 
Vad händer nu? Försvinner något ifrån Linköping? Som jag tidigare varit inne på så är Pelle Svensson sugen på Himelfarb och chansen minskar väl inte direkt nu.
 
Till er som bara sitter och väntar på Röglevärvning, jag kan ju säga som så, hade Pelle slängt upp Rastislav som inte spelat sedan i våras, 36 år och 20 klubbar på nacken. Då hade jag tappat glöden helt. Nu känner Melin till slovaken väldigt väl men, jag är väldigt skeptisk.
 
 

Brynäs har hittat sin back

Färjestad hittade sin back i Prag och nu har även Brynäs hittat sin back, från en seriekonkurrent. Först skrev NSD att det var på gång och nu har Sportbladet gått ut med att det är klart att Robin Jacobsson lämnar Luleå för spel i Brynäs.
 
Enligt tidningen så stod valet mellan AIK och Brynäs. Själv tycker jag att det är skumt att Luleå släpper Robin som i mitt tycke är en mycket bra back, med elitseriemått mätt.
 
100 kilos-pjäsen ser därmed ut att få en returmatch mot Lee Goren redan på lördag. Intressant bara det.
 

Det är idag vi sliter på F5

Vi en bra bit inne på det sista dygnet innan transferfönstret stänger vid midnatt. Det kommer hända mycket och rykten florerar redan överallt om alla möjliga lag. Här är lite vad som hänt hittills idag.
 
 Välanvänd knapp idag.
 
* Färjestad har hittat sin back i form av Ari Vallin. Den 34-årige finländaren återvänder till Karlstad som han lämnade efter två säsonger 2010. Närmast kommer han ifrån Sparta Prag.
 
- Ari är en rejäl back som är bra i närkampsspelet och har mycket av det vi sökte när vi letat efter en backförstärkning, säger Jörgen Jönsson på klubbens hemsida.
 
* Enligt Sportbladet har AIK gjort klart med Bofors succéforward, Marcus Nilsson. Samtidigt ser man ut att tappa Broc Little. Detta är alltså för kommande säsong.
 
* Röglefostrade Alexander Karlsson har lämnat Mörrum avslutar säsongen i Oskarshamn.
 
- Vi har Linus Morin skadad och är i dagsläget bara sex backar. Alexander har varit hos oss tidigare, i matcherna mot Karlskrona och Almtuna. Både Fredrik Söderström och jag har haft honom tidigare och kan honom bra. Det är ett bra läge för oss att se Alexander inför kommande säsong, säger Roger Jönsson på Oskarshamns hemsida.
 
Räkna med att mycket mer kommer att hända. Jag har försökt nå Pelle Svensson för några ord men av förklarliga själ är han ganska upptagen. Så är det säkert överallt. Många lag söker spelare och backar är väl det som prioriteras överlag.
 
----
 
En tråkig sak som jag givetvis har koll på. Oskar Norlöv skadade sig olyckligt och allvarligt under gårdagen. Många har hört av sig men jag vet inte mer än att han lämnade Lindab Arena i ambulans och att det såg väldigt otäckt ut. Jag vill heller inte rota i något utan nu vill jag bara att Oskar blir helt återställd, just nu känns hockeyn så mycket mindre värt. Av största respekt väljer jag att släppa detta. Just nu tänker jag på Oskar och hans familj och önskar att det inte är så farligt som de första rapporterna antyder.
 
Så till er som undrat och "tipsat" om att jag missat något. Ibland släpper man saker av respekt. Jag tänkte inte lika klokt när Jonathan Zaar åkte på en rejäl skada utan bara bloggade ut det. I efterhand kändes det fel. Så därför ber jag er att inte spekulera i Norlövs skada i detta läge. Det är på ett helt annat plan.
 
Kämpa Oskar!
 
 

Anders Forsberg överens med Modo

MrMadhawk har precis släppt en bomb mitt under brinnande säsong. Skellefteås tränare, Anders Forsberg, uppges vara överens med Modo och ska ta över efter säsongen. Grymt jobbat av Johan men sådan är info får inte läcka ut. Jag minns tydligt Roger Melin, stod i Rögles bås men var klar för Linköping och lagen möttes när det gällde som mest. Detta scenario kan mycket väl dyka upp senare i vår under slutspelet.
 
Känsligt för Skellefteå, Forsberg och för Modo. För oss andra så är det hockeygodis av stora mått. För när Johan är så säker som han är just nu så stämmer det garanterat. För även om Forsberg själv dementerar för Norran.se så tror jag betydligt mer på att uppgifterna stämmer.
 
- Trevligt att han tror det. Jag tvekar väldigt mycket att han har rätt i det i däremot. Då måste jag säga att Rysslandspåret närmare sanningen. Men inga beslut tagna om framtiden. Det kan jag däremot bekräfta, säger Forsberg till norran.se.
 
----
 
Samtidigt som de flesta sportchefer sitter och jagar nyförvärv så hinner andra med något annat. Som Evertsson i Växjö tex. Han har redan värvat Hlavac, Åslin och Lasch och samtidigt gjort sig av med Vampola. Moran och Hjalmarsson. Så nu fanns det tid över till något kanske ännu viktigare.
 
Idag har man presenterat tre stycken kontraktsförlängningar och det är tunga signaturer alla tre. Eller vad sägs om Dennis Rasmussen, Tomi Kallio och Noah Welch? En nyckelcenter, lagets bästa poängplockare och sedan en ledare både på och utanför isen.
 
- Dennis är en kille som vi tog hit för vi tyckte att han var en stor talang och vi sade att vi skulle satsa på honom. Vi har hållit vad vi lovat och Dennis har hållit vad han har lovat. När vi nu skriver kontrakt så gör vi det med en tongivande spelare och en av de största centertalangerna i svensk ishockey, säger Evertsson på Växjös hemsida.
 
----
 
Samtidigt så tror jag att Oskarshamnsfansen också är hyfsat nöjda med att Jönsson lyckats lyckats förlänga med Mattias Granlund som gjorde hattrick mot Mora som ett tack för förtroendet.
 

Statistik - Brithén är den som skjutit mest

Brithén formstark och skjuter gärna.
 
 
Under säsongens gång har jag sammanfattat lite statistik och efter lite framgångar på slutet kände jag för att se hur siffrorna ser ut nu.
 
Poängligan
1. Mike Iggulden 44 matcher 25 poäng (10+15)
Alexander Barta 44 matcher 25 poäng (9+16)
3. Juhamatti Aaltonen 31 matcher 24 poäng (9+15)
4. Daniel Sondell 43 matcher 23 poäng (6+17)
5. Ted Brithén 44 matcher 19 poäng (9+10)
6. Jakob Johansson 44 matcher 14 poäng (5+9)
 
Kommentar: Om inget oförutsätt händer så kommer Aaltonen att ta hem detta. Det är inte förrän nu på slutet som det lossnat ordentligt. Noterbart är att Tom Preissing fortfarande ligger på åttonde plats trots att han bara spelade 29 matcher. Han ligger före spelare som tex Everberg, Warg, Lindgren, Liljewall, Kukkonen, Lindqvist-Hansen och Sylwander.
 
Skytteligan
1. Mike Iggulden 10 mål
2. Juhamatti Aaltonen 9 mål
Alexander Barta 9 mål
Ted Brithén 9 mål
5. Mathias Tjärnqvist 7 mål
 
Kommentar: Inte en enda spelare över 10 mål när 44 omgångar är spelade. Där har vi ett av Rögles problem under säsongen. Av de som spelar regelbundet i A-laget just nu är det bara Panelin-Borg som inte gjort mål.
 
Plus/minus
1. Daniel Sylwander +-0
2. Anton Cederholm - 1
3. Lindqvist-Hansen och Bergström -2.
 
Botten:
Mathias Tjänqvist -14
Alexander Barta -13
Alexander Bonsaksen -12
Daniel Sondell och Jakob Johansson - 11
Mike Iggulden och Jesper Jensen -10
 
Kommentar: Det som inte syns här är att Ted Brithén och Christopher Liljewall som ligger på -6 respektive -4 ligger bäst till av de som spelar under stort förtroende. De har kanske inte levererat så värst mycket framåt men varit tätare än övriga bakåt. Daniel Sylwander är den som varit inne på minst baklänges mål, sex stycken. Ska vi räkna in Cederholm så är han tätast, endast inne på två bakåt på sina 12 matcher. Just nu spelar ingen utav dem.
 
Övriga noteringar
* Flest mål i powerplay? Där leder Preissing fortfarande på sina fyra. Strax före Iggulden, Barta, Sondell, Johansson, Tjärnqvist och Lintner som alla gjort tre mål. Noterbart är att Aaltonen inte gjort mål i powerplay.
* Rögle har gjort tre mål i boxplay. Barta, Lindqvist-Hansen och Lindgren är de som lyckats.
* Skjutgladast i Rögle är Ted Brithén som laddat bössan 89 gånger. Aaltonen som spelat färre matcher ligger strax bakom på 88 skott.
* I tekningsstatistiken hitttar vi Alexander Barta i topp, han har vunnit 57,39% av de 528 tekningar han deltagit i. Tvåa är Sylwander före Tjärnqvist som även han tekar bättre än Warg enligt siffrorna. Sämst av centrarna på att teka är Ted Brithén som "bara" vunnit 186 stycken av 419 tekningar.
* Utvisningsligan leder Bonsaksen på 44 minuter före Jakob Johansson och Dennis Everberg som båda har suttit 43 minuter på botbänken.
 
Alla dessa uppgifter har jag fiskat upp på Swehockey.se.

Janne vill se ett bättre närkampsspel mot AIK

Efter gårdagens förlust mot HV71 så var jag nyfiken på att höra Janne Karlssons tankar, både om matchen och hur han tänker inför morgondagen. När jag ringer upp så är laget på väg till Stockholm. Vi började att gå igenom gårdagens match och så här reflekterar Janne:
 
- Vi började bra och fick igång skridskoåkningen. Jag önskar att vi haft mer närkampsspel och varit rakare mot mål men jag tycker att vi gör det bra. Hade vi fått ett mål där i början så hade det betytt mycket för oss och även för publiken. Vi försöker, vi vill men det var ett förbaskat bra hockeylag vi mötte. Sedan måste man sätta chanserna när de dyker upp, vi hade 5-6 riktigt bra läge. Ska vi titta på deras mål så tycker jag att vi tappar markering och det är sånt som händer även om det inte får hända, säger en ganska nöjd Rögletränare trots allt.
 
Nu blir morgondagens match ännu viktigare. Hur ser du på uppgiften?
- För oss är varje match och varje byte viktigt. Sedan spelar det inte någon roll vilka vi möter, alla matcher är viktiga för oss.
 
Kommer ni att göra några förändringar?
- Det är ett dygn dit men vi planerar inte att göra någon förändring. Inte som det ser ut nu.
 
En spelare som fått känna på bänken trots att han visade en brant stigande formkurva är Daniel Sylwander. Det är många som blev förvånade när ni valde att sätta honom utanför laget. Varför sitter han på bänken?
- Så är det på elitnivå. Normalt sett har man två-tre spelare utanför laget i ett elitserielag men här har vi bara en. Det är små marginaler, säger Janne utan att gå in på varför just Sylwander är petad.
 
Janne har kontrakt säsongen ut men sedan finns det ett option för nästa säsong. När jag frågar hur han ser på det och hur han trivs i klubben så svarar han:
- Jag trivs kanon, det måste jag säga. Trivselfaktorn är hög men denna sporten är väldigt resultatbaserad så det beslutet får vi se på längre fram.
 
Laget mot AIK
Gerber (Fransson)
Bonsaksen, Panelin-Borg - Liljewall, Brithén, Barta
Sondell, Jensen - Iggulden, Tjärnqvist, Aaltonen
Kukkonen, Lintner - Bergström, Warg, Lindgren
                              - Lindqvist-Hansen, Johansson, Everberg
Bänken:                              - Sylwander
 

Brynäs förstärker och Caldwell hamnar i Tyskland

Brynäs är inne i en svacka och har på de senaste åtta matcherna endast en seger. Trots det så ska det mycket till för att man ska missa slutspelet. I dagsläget har man trygga 13 poäng till Växjö på niondeplats.
 
För att få fart på laget igen så har man idag presenterat en lösning där Sebastian Wännström vänder hem från Nordamerika och kommer att spela för Brynäs säsongen ut.
 
- Vi är jätteglada att få tillbaka Sebastian Wännström för att spela med oss. Vi känner Sebbe, och Sebbe känner oss. Han är en kille som sprider mycket glädje och mycket energi till laget. Det ska bli grymt spännande att se hur han utvecklat sitt spel på de månader han varit där borta.  Vi ska också se till att han är väl rustad den dag han ska tillbaka, säger Sundlöv på Brynäs hemsida.
 
Nu nöjer man sig inte där utan har den förra djurgårdaren Daniel Brodin också på ingång. Det skriver Expressen idag. Sundlöv bekräftat intresset för tidningen.
 
- Det är en kille som vi tittat på. Även för två år sedan när han förlängde med Djurgården var vi intresserade. Han har gått bra i Finland och har sjukt mycket energi. Vi är absolut intresserade och det hänger i stort sett bara på om Ässät vill släppa honom eller inte. Men får vi den möjligheten kommer vi göra det vi kan för att få hit honom.
 
----
 
Ryan Caldwell har ryktats till bland annat Rögle. Nu ser det inte ut att bli något. För enligt Matias Strozyk på twitter så ska han ha gjort klart med Eisbären Berlin.

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.