På Spin Palace Casino finner du alla spel du kan tänka dig: Slots, Blackjack och Videpoker. Besöker du se.spinpalace.com som ny spelare har du möjligheten till en bra bonus.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Två mål och en assist med minst istid

Har precis landat, scannat igenom olika analyser. Fastnade på Rögles officiella där man taggar matchtiden på varje spelare.

Matchens frontfigur Alexander Lindqvist-Hansen var bäst ikväll, det är jag, officiella samt HD överens om. En sak fastnar jag på. Bara Tobias Törnqvist fick mindre istid än matchens hetaste spelare? 11 minuter och 12 sekunder fick "Flash". På den tiden satte han två av två skott och spelade fram till ett.
Han tog alltså tillfara på tiden på bästa sätt.

Okej, nu var Rögle i förarsätet och Flash tillhör inte skiktet som Tangnes toppar specialteams med, men sätt till hans insats i matchen borde han belönas med mer istid än många andra. Nu ska vi inte gnälla, Tangnes coachade laget till säsongens säkraste seger. Grymt bra där Dan.

Rögle vinner med 6-3 och ska man leta fel så är det inte bland forwards. Sean Curry var riktigt stabil i inledningen, nu verkar han ha tappat greppet. Idag är han inte ens godkänd och får helt rätt minst istid av alla backar. Jag reserverar mig lite men visst var Sean inne på samtliga baklänges mål varav det första var hans fel helt och hållet?

Sammanfattning av istiden idag enligt Rögles hemsida.

Jesper Jensen 25:05
Daniel Glimmenvall 23:51
Viktor Lindgren 19:51
Eric Himelfarb 19:50

Sen hoppar vi ner och räknar nerifrån och upp

Tobias Törnqvist 9:08
Alexander Lindqvist-Hansen 11:12
Daniel Sylwander 11:31

Det är siffror OE och de andra på Rögles hemsida ska ha eloge för. För mig är det väldigt intressant att följa.

Blixten slog ner i Ängelholm - 6-3 mot Oskarshamn

Rögle tog en riktigt skön seger idag, 6-3 mot Oskarshamn. Det sköna var att man avgjorde matchen tidigt och kunde sedan kontrollera den hur säkert som helst.
Juniorlinan som idag fick besök av Christopher Liljewall var matchens stora behållning när man ställdes upp som en förstaline. Redan efter 23 sekunder in i matchen tackade man för förtroendet och spräckte nollan, Sylwander satte  1-0 via köksvägen assisterad av comebackande Liljewall som inte behövde speciellt lång startsträcka efter skadeuppehållet.

Att Oskarshamn sedan kvitterade strax efter spelade ingen roll denna kväll. Rögle vann klart rättvist och det var längesedan man kunde sitta med en period kvar och säga, "detta är klart".

Blixten slog ner i dag. "Flash" stod för två mål och en assist och visade samma form som om det vore en J20-match. Där är han kung och idag var han det i en allsvensk match. Han hade bra hjälp av Sylwander och Liljewall. Det märktes inte att han varit borta så länge som han varit.

Att bröderna Jacke och Danne får sätta ett mål vardera i pp är så skönt. Två viktiga pjäser för Rögle i den spelformen.

Gistedt gör en ny bra insats och går riktigt bra nu. Står han på fredag har Tangnes gjort sitt val, eller?

Negativt? Jo, Currys miss vid 1-1 och sedan Bonsaksens indianare vid Oskarshamns andra mål. Två riktigt slarviga insatser som resulterade i mål. Solklara misstag av enskilda spelare som båda

En annan trist sak. Simon åkte på en tackling och fick avbryta. Hur allvarligt det är vet jag inte. Hoppas han är tillbaka omgående. När vi nu äntligen fått säsongens bästa känsla i laget så ska vi hålla den.

Nu känns det som att Rögle är riktigt på gång. Almtuna borta på fredag, de föll 1-4 mot Malmö idag och jag har en bra känsla för att Rögle kan ta tre poäng där med.

Dalarna i chock - Leksand sparkar tränarna

Snacka om oväntat. Sved gårdagens förlust mot Sundsvall så mycket? Hur som helst väljer Leksand att sparka sin duo Christer Olsson och Niklas Eriksson med omedelbar verkan.

Istället ska laget coachas av Tommy Salo och av fd tredjetränaren Anders Appelgren.

Vad hade man förväntat sig? Man ligger på en bra fjärdeplats och spelat väldigt stabilt. Detta måste vara pga något internt.

- Christer och Niklas har gjort ett bra jobb och laget har en av seriens absolut bästa försvarsspel men offensivt har de inte fått ut lagets fulla potential och vi känner därför att vi måste göra en ändring på ledarsidan, säger Mats Aspemo, VD i Leksands IF på Leksands hemsida.

Bloggkampen - Gronvitasumo vs Mrmadhawk

Prestigekampen fortsätter, denna bloggkamp som Betsafe står för.
Rögle mot Malmö, för att höja prestigen lite här på bloggen kommer Grönvitasumo.se möta Mrmadhawk.se. i en duell där kunskap och en liten gnutta tur ska ta en av oss till segern.
Vinnaren får båda potter (min + Mrmadhawks) plus 3000:- från Betsafe att skänka till Rögle eller Malmö. Alltså vinner Grönvitasumo så kan jag välja om summan går till lagkassan, bortaresa eller vad som kan tänkas inom eller kring Rögle. Skulle jag förlora går allt till något som gynnar MIF eller dess fans.

Regler: Båda har fått vars 1000:- i startkassa att förvalta av Betsafe. Man lägger spel i varje allsvensk omgång på valfritt spel. Max 100:- per omgång. Blir båda nollade får vi vars 1500:- att ge bort. Givetvis placeras spelen hos Betsafe som ligger bakom denna kamp. Denna kamp pågår t.o.m omgång 52 och den som har mest på kontot då vinner det hela. Så pengarna kan vara bra till en bortaresa i kvalserien.

-----

Hade Södertälje gjort sin plikt och vunnit över Almtuna hemma senast hade jag satt den. Nu kan man med lite flyt hitta skrällarna men jag tror på Troja i derbyt, Bofors tar revansch från senast och vinner mot Södertälje i Nobelhallen till nästan 2 ggr, att Rögle slår Oskarshamn är givet. Den luriga är faktiskt Örebro mot Västerås, väljer att tro på Aulins mannar.
Johan är mer desperat för att få in en fullträff.

Se själv vad ni kan hitta för bra spel på Betsafe i omgången här.

-----

Här kommer omgångens tips


GrönvitaSumoI kassan före omgången: 2763,56:-
( Ingen vinst senast)

Troja - Tingsryd 1 (2,00)
Rögle - Oskarshamn 1 (1,65)
Örebro - Västerås 1 (1,70)
Bofors - Södertälje 1 (1,85)

Odds: 10,38
Insats: 100:-
Möjlig vinst: 1038:-

MrmadhawkI kassan före omgången: 1002,37
(Ingen vinst senast)

Bofors - Södertälje 2 (3,00)
Örebro - Västerås 1 (1,70)
Rögle - Oskarshamn X (4,70)
Troja - Tingsryd 1 (2,00)

Odds: 47,94
Insats: 93:-
Möjlig vinst: 4458,42 :-

Välkommen hem Sjögren - men visst borde han stannat?

Mattias Sjögren återvänder till Sverige och Färjestad. Succén uteblev på andra sidan och han fick inte en chans i Washington trots att han var så nära man kan vara under gallringen på campen inför säsongen.

- Vi vet vad vi får. En stor, stark spelare som kommer till jobbet varje dag och som är rejäl i båda ändarna av rinken, säger Rundqvist till Farjestadsbk.se.

Visst är det kul för Sverige och Färjestad men med lite större tålamod så hade chansen säkert dykt upp och därefter vet man aldrig vad som hänt. Jag tycker att man ger upp för lätt när man inte får chansen. Nu vet vi inte hur snacket gått bland coacherna i Capitals och Bears. Nu blir det istället jakt på en ny SM-buckla med Färjestad. Sjögren sägs landa i Sverige idag. Han har kontrakt med Washington över nästa säsong också så än kan vi Röglefans hoppas få se en Rögleprodukt "over there" igen.

Nu börjar Borås rensa - Espeland och Lassen kickas

Enligt 100% säkra källor har Borås nu börjat rensa truppen. Enligt uppgift ska Stefan Espeland samt Lasse Lassen ha blivit tillsagda att söka sig vidare.

- Du är välinformerad hör jag. Det stämmer att spelare är ombedda att söka sig vidare men om det är de två du säger kan jag inte kommentera, säger källan som har stenkoll på BHC.

Att det skulle handla om Espeland samt Lassen är ingen högoddsare då de fått minimalt med speltid den senaste tiden. När källan dessutom säger;

- Det är två nyförvärv men han spelade inte i Rögle förra säsongen, det kan jag säga.

Om detta bara är början av Borås utrensning eller ej låter jag vara osagt men fortsättning lär följa. När detta blir officiella nyheter lär vi få se men kvällens startuppställning kan nog berätta en del, om nu inte BHC går ut med det innan.

Malmöpågen Jadeland - "Rögle är en anrik klubb med fin arena"

Har idag snackat med Oskarshamns assisterande kapten Nicklas Jadeland. En renodlad "Malmöpåg" som lämnade Malmö via Bofors hamnade i Oskarshamn för fem säsonger sedan.
På dessa år har han gått från en hyfsad spelare till nyckelspelare. Nu senast mot Bofors var det just "Jade" som agerade matchvinnare med två mål.

På frågan om man som Malmökille känner något extra för att möta Rögle så får jag följande svar.
- Rögle är en anrik klubb med en fin arena att spela i. Det är helt annorlunda nu, jag har inte spelat i Malmö på fem år. Då var det mer "hata,hata", nu är det som vilken motståndare som helst, säger Nicklas Jadeland till gronvitasumo.se

Det finns en del röster som säger att du borde spela i Malmö Redhawks. Du håller den nivån och är från klubben. Borde du inte ta en plats där?
- Det får andra säga om jag gör eller ej. Det är ett bra hockeylag som hade varit svårt att platsa i, säger "Jade" ödmjukt.

Inför matchen parkerar både Rögle och Oskarshamn på 36 poäng och blir därför lite extra spännande sett till tabellen. Är Oskarshamn verkligen ett lag för playoff?
- Vi ligger på playoff och det är vårt mål också. Det är ett kul och samtidigt bra läge för oss. Det är många lag om det.

På de fem säsonger du spelat i Oskarshamn har du gått från en i mängden till en nyckelspelare. Vad har tagit dig dit?
- Fått mycket förtroende, spelat både powerplay och boxplay. Sen lär man sig av misstagen med åren.

Som vanligt inför matcherna ber jag om ett tips och vem som gör första.
- Vi vinner med 2-4 och Hagelin gör första, avslutar Nicklas Jadeland.

Har du inte lämnat ditt tips i bloggens tävling kan du göra det HÄR och vinna en resa till hockey-VM.


Inför Oskarshamn - Gistedt fortsätter med all rätt

Man ändrar inte ett vinnande lag, det är en klyscha många lever efter. Att man inte flyttar Gistedt till morgondagens match hamnar inte inom ramarna för den. Gistedt växer och växer och efter hans omutliga insats mot Leksand där han vann två poäng åt sitt Rögle, så hade det varit tjänstefel att låta Fransson stå.

Rögle har saknat spelare som nått den där "zonen" denna höst och när nu Gistedt nått den så ska han fortsätta att stå. Fransson känner inte längre flåset, det är nu han som flåsar.

Liljewall är tillbaka imorgon också, riktigt kul att se. Hoppas han får hålla sig hel och fräsch säsongen ut. Att August Carlsson är skadad underlättar för Tangnes. Liljewall tar helt enkelt hans plats med Sylwander och "Flash". Annars är det som senast.


Gistedt (Fransson)
Bonsaksen - Glimmenvall   A.Bergström-Brithén-Olsson
Sondell - Curry  N.Bergström-Himelfarb-Lindgren
Jensen - Panelin-Borg Liljewall-Sylwander-"Flash"
Starkov-Jacke-Häggström

-----
 
Oskarshamn parkerar strax bakom Rögle på samma poäng men med sämre målskillnad. Imorgon kan Rögle ta ett viktigt steg vid seger. Senast uppe i Oskarshamn blev det förlust 2-3. Imorgon ska Rögle ta revansch.

Snackade precis med en spelare i Oskarshamn och mer om det får ni lite senare.

Terneborn - "Känns som att han tar över hela klubben"

Kvällspostens Erik Terneborn gillar jag. Han är opartiskt, gräver och river gärna i såren för att få fram mothugg och reaktioner.
Jag ska först säga att han hade Rögle som favoriter inför säsongen och stod (står) fast vid det länge trots allt som hänt. Idag ställer han en befogad fråga " Vad sysslar egentligen Rögle med?"

Det kan man fråga sig, det är turbulent. Det kunde varit betydligt lugnare om Hedlund inte ljugit HD och oss andra rakt upp i ansiktet. Då hade man köpt det hela på ett helt annat sätt. Nu blir det lite mer cirukus över det hela. En onödig föreställning.

I krönikan lyfter Terneborn fram Roger Elvenes stjärnstatus som tydligen inte spelar någon roll för många. För oss odödliga är han kung oavsett vad han gjort på sportchefsstolen.
De sista raderna i dagens krönika lyder:
"Vilken kompetens har Peter Hedlund för att sköta jobbet som sportchef. I dagsläget känns det som att han håller på att ta över hela klubben, och det är knapast positivt för någon."

-----

Jag har sökt Hedlund ganska länge, inte bara igår eller idag utan i princip hela hösten. Ena gången skulle han på lunch, den andra "inte tid", den tredje "jag har mycket nu", den fjärde "vi bestämmer en tid så kan vi snacka". Senast idag har jag försökt få någon minut. Både telefon och mail men känslan säger att han undviker mig.

Alla har sina frågor och funderingar, jag vill kunna förmedla dem vidare. Jag är inte intresserad av att titta i backspegeln. Nej, jag vill blicka framåt, lyfta Rögle tillsammans med alla andra i och kring Rögle BK. Vi ska få upp intresset.

Tävling - Rögle - Oskarshamn - Vinn resa till Hockey-VM

Som vanligt, tippa resultatet i matchen Rögle-Oskarshamn samt skriv vem du tror gör första målet i matchen (tre perioder gäller).
Senast 19:00 onsdag ska det vara inne och en regel i denna tävling är att du måste vara minst 18 år för att kunna vinna.

Exempel 3-2 Simon Olsson

-----

Vad vinner du?


* Alla med rätt resultat ELLER målskytt vinner 50:-/rätt på Betsafe.com. Skulle du sätta båda blir det 100:- alltså. Däremot räcker det att du prickar något för att vinna.

* Har du spelat på matchen på Betsafe så skriv det nedan i en kommentar så är du med i utlottningen av 300:-. Alla som prickar rätt oavsett insats och spel är med i utlottningen.

* Alla som sätter både resultat och målskytt vinner en ståplatsbiljett till Rögles kommande hemmamatch.

Till er som inte redan vet så kan ni ta del av mitt samarbete med Footway.se fynda skor där genom att ange rabattkod gronvitasumo (utan prickar) så dras 20% direkt på skärmen. Då och då kommer ni att få chansen att vinna presentkort därifrån.


-----

Samtidigt som detta pågår under säsongen kommer jag att uppdatera er med vem som har haft flest rätt då och då. Man måste inte vara med varje gång alltså utan när du känner för det. I den interna tabellen räknas det så här, en poäng för rätt resultat och en poäng för rätt målskytt.
När hockeyallsvenskan är över, alltså efter 52 omgångar så vet vi vem som vunnit den totala tävlingen.

Den får följa med mig på Hockey-VM i maj som då hålls i Stockholm/Helsingfors. Allt står Betsafe.com för (flyg, boende och matchbiljett)

Viktigt! Du måste använda samma namn och mailadress varje gång för att du ska få rätt i tabellens räkning.
-----

Hockey-VM tabellen (De som haft rätt tidigare)


Lasse Palm 5

Magnus 5
Nils Anders 4
Martin R 4
Kögga 4
Riol 4
VRBAS 3
Andy 3
Marlin 3
Spykersaab 3
Riol 3
Hammar 3
Martin Sv 3

Henke 3
1972 3
Zacke 3
Henke G 3
Totto 3
Farinae 3
KR 3
Joakim 3
JB 2
Vegeboys 2
N-lec 2
Wojtynski 2
Johan Frijman 2
Bengt Lind 3
Fidde 2
Maxad 2
Tina 2
Tysken 2
Jonas 2
Fransson 2,
Junior 2

Dessa har en poäng: Peter E, Adrian Bodenäs, , A_Sterner, Eddepedde, Hylta, ME, , Osse, Steve, Mike, Joinzzon, Edde, KP, Strand, , Joffy, Micke, Hobbe, Michael, Piddor, Genell , Rune Ek, Nils, Plåtis, MifHater, Niclas (RBK), Pelle, Linder, Agneta, Karl, AnE, Angel Rose, Jesper Fröidh, Patrik A, Lasse (2), Anders R.Många bäckar små

Idag kom det dubbelt upp vad det gäller tacksamhet för välgörenhet.

Armbandet från "Love for Lokomotiv" kom till slut. Jag hade nästan glömt att jag hade ett på väg eftersom det var någon månad sedan nu.

Sen kom det jag känner mest för inom välgörenhet just nu. Björn Hellqvists Shaking Generation, ett diplom som tack samt ett brev rakt från Björns hjärta.

Sådana här dagar kan man klappa sig på axeln och säga, duktig pojke. Man hjälper inte till för att få en egen bekräftelse även om det är jävligt tacksamt att få det. Jag vet hur mycket det betyder.

 

Just nu "gillar" 1585 stycken Shaking Generation på Facebook. Klicka här och visa ditt stöd du också.


Bra krönika av Rooth

I dagens HD så har Daniel Rooth fått ihop en krönika om läget i Rögle som träffar mitt i prick, nästan i alla fall. Läs den här.

Han skriver bland annat att man inte ska lägga resurser på att göra "sista värvningen" nu utan mer investera för framtiden. Där kan jag tycka lite annorlunda. Säsongens Rögle håller inte klassen och därför minskar intresset, publiktillströmningen allt mer för varje vecka. Skulle man välja att inte ta in något som spetsar laget och tro att detta laget tar Rögle till kvalserien så är min åsikt att man är fel ute. Till kvalserien ska man, det är därför Hedlund kickat Elvenes. Nu ska det hända saker.

Däremot kan jag hålla med Rooth att man ska göra en framtidsinvestering. Precis som jag själv önskade igår så vill Rooth också ha in Stefan Bergqvist om det går.
När vi sedan snackar "sista värvningen" så kan det vara en långsiktig det med, ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Då är det inte bortkastade pengar om man kör in i väggen under våren.

Om det stämmer att Elvenes bara haft mindre ekonomiska muskler än Malmö och Leksand så undrar jag vad man lagt för summor på de man tagit in? Visst, de som var kvar i truppen har med all rätt fått bättre kontrakt men spelarna som gjort entré, snacka om utslängda pengar på spelare som inte passar in i Rögles hockey. Vi är halvvägs nu, haft enorma skadeproblem och resultaten går emot. Elvenes har alltså suttit med bra ekonomiska muskler och bara tittat på?

Det som svider är att konkurrenterna jobbar för fullt med att förstärka. Västerås, Leksand, Mora, Örebro och Malmö är aktivt ute. Rögle säger att man varit det hela tiden, inget händer.

Daniel Rooths krönika träffar nästan mitt i prick och han ser det på ett sätt som är tryggt och det absolut klokaste med tanke på turbulensen, att man ger upp säsongen och bygger för nästa. Det är kanske det klokaste men varken jag, spelarna eller Rögle vill kasta in handduken innan vi ens nått december månad.


Allsvenskans topplag fortsätter att förstärka

Senaste veckan har det värvats bland topplagen i Hockeyallsvenskan, idag var det dags igen.
Daniel Åhsberg lämnar Växjö och spelar i Örebro säsongen ut. En bra värvning men frågan är var han går in. Man spräcker definitivt inte Strömberg-Löwdahl-Wiklander och inte heller Weinstock-Aulin-Keith.
Därefter är det öppet för Daniel att ta plats.

Även om den korta tiden i Rögle under säsongsinledningen inte var lyckad för Åhsberg så är det en spelare jag mer än gärna sett i Rögle igen. Fart, målfarlig och en härlig kille med bra attityd. Istället blir Örebro vassare.

Nu har Leksand, Bofors, Örebro och Mora förstärkt och räkna med att Malmö och Västerås också kommer göra så. Rögle då? När får vi se resultat från "Sportgruppen"? Vem blir deras första?


Spännande pussel ska läggas

Sportgrupp eller sportchef? Oavsett, nu har Rögle inte lång tid på sig att skapa trygghet i klubben. Ett spännande pussel framför oss. Extern, vem är det? Vem ansvarar för scouting osv? En jag gärna sett i en tongivande roll här är Stefan Bergqvist.

Roger Elvenes förtjänar inte skit, istället ska han fortsätta att ses som den kung av Rögle han är. Sportchef i Rögle är en tid vi glömmer.

En intressant sak, Rögle säger att man ska se över gruppen och göra de förändringar för att skapa en vinnande grupp. Nu är det inte så enkelt att man kan rensa halva laget. Det behövs inte heller men spelare i riskzonen bör vara Curry, Bonsaksen, Starkov och eventuellt Häggström som inte levererat. Detta är en kvartett som bör finnas med i snacket.

Nu gäller det att agera snabbt, spelarna kan bli otrygga och tanken "ska jag vara kvar" kan ploppa upp även om man är proffesionell. Denna soppa kommer inte gå obemärkt förbi, därför är det dags redan nu att ta samtal med spelarna. Berätta hur man tänker och tycker, skicka dem som inte duger och in med nytt blod.

Trygga Rögle, har blivit oroliga Rögle men efter dagens pressmeddelande känner jag en nyfikenhet på vad som komma skall. Detta kan vara ett steg mot rätt riktning men själv föredrar jag en ensam sportchef. För om man har en grupp, måste det ändå finnas en som har sista ordet. Det lär vara Peter Hedlund i dagsläget.

Sportchef blir sportgrupp i Rögle BK

Då har äntligen Peter Hedlund bekräftat Rögles förändringar och planer. Sportchef Roger Elvenes är som MrMadhawk igår kunde avslöja sparkad och istället inför Rögle en "sportgrupp" där Hedlund själv är med.

Med i gruppen förutom Hedlund finns Björn Hellqvist och Anders Bogren samt respektive ansvarig från A-lag, junior och ungdomsidan.

- Vi har inte på något sätt gett upp den här säsongen trots en tuff start utan kommer att göra de förändringar vi anser vara nödvändiga för att skapa en vinnande grupp, säger Peter Hedlund till roglebk.se.

Man kommer alltså att göra förändringar i spelartruppen. Vem ska göra det och vem har scoutat dem? En del frågetecken som jag hoppas få svar på. Jag har sökt Hedlund utan framgång men lämnat ett meddelande i hopp om att han återkommer. Annars är det bara på det igen.

Sportchef blir sportgrupp alltså. Var i Sverige finns en liknande konstellation? Är det för att vd Hedlund ska ha sista ordet i alla beslut? Fortsättning lär följa.

Vad tycker ni om lösningen? Jag hoppas på att man får ihop en komplett lösning snarast och att man visar handling och inte bara ord.Ett urklipp från Rögles hemsida kommer här.

"Som led i detta arbete förändras sportchefsrollen och dess innehåll.
Föreningens målsättning är att skapa en tydlighet i organisationen samt dess ansvarsområden.
Grundtanken är att ansvariga för respektive område; A-lag, Junior & Hockeygymnasium samt ungdomsverksamhet får ett utökat ansvar avseende sin ”drift” och dess sportsliga resultat.
Uppgifter och frågeställningar som är mer av administrativ och ekonomisk karaktär kommer att hanteras av ekonomifunktionen.
Den framtida sportchefsfunktionen i RBK kommer att fokusera på att säkerställa att vår sportsliga verksamhet riktar sina krafter mot samverkan mellan de olika delarna samt att policys och strategier efterlevs – allt i samklang med Rögle BK:s övergripande målsättning.
Rollen innefattar en kraftig fokusering på scouting av potentiella spelare, primärt nationellt, samt att stärka Rögle BK:s position inom hockeysverige genom olika kontaktytor för att nå vår vision – att vara en av Sveriges ledande föreningar inom såväl ungdoms- junior- och seniorverksamhet."


Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: gronvitasumo@gmail.comKontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: j.lindeblad@gmail.com eller gronvitasumo@gmail.com.
Mobilnummer: 0733255270.